Találatok a következő kifejezésre: Van a olaj meg a (39 db)

ez nem tûnik el semmitõl.
Semmivel, ezek sajnos már ottmaradnak, barátkozz meg velük. Házilagos módszerekkel biztos nem tehetsz semmit, kozmetikus talán tud rajtuk enyhíteni borzasztó sok munkával, de eltüntetni nem fogja. Ha majd terhes leszel, az elején tedd fel a kérdést, mert akkor megint jöhetnek újak, és megelõzni még lehet õket a kenegetéssel. Hidd el, nem ez fogja érdekelni a férfiakat.
Tényleg sehogy.:( Csak megelõzni lehet azt hiszem. Nekem behálózzák az egész combomat 13éves koromtól kezdve és gyûlöltem õket.Mióta barátom van már nem is érdekel, õ nagyon meglepõdött azon hogy én így utálom ezeket, szerinte ezen nincs mit szégyellni, így kell szeretni és kész!:)
sebészeti beavatkozzásaal el lehet tuntetni csak nem egy olcsó dolog
http://www.bioszallito.hu/Rekongem-specialis-paprika-emulzio.. Nekem ettõl eltûntek. Csak rendszeresen kell használni, és nem kellemes érzés...

Hogy tudnám kimosni? Az ablak vagy 20 cm-re van a gáztűzhelytől, és a függöny össze van csapkodva olajjal! Kimosom de nem megy ki belőle csak halványabb lesz meg ahol sárga ott kemény is marad.

Legjobb válasz: Mosogatószerrel :) tökéletes zsíroldó és tuti nem fogja károsítani a függönyt. Áztasd be egy napra jó mosogatószeres forró vízbe.

Mosogatószerrel :) tökéletes zsíroldó és tuti nem fogja károsítani a függönyt. Áztasd be egy napra jó mosogatószeres forró vízbe.
ne tegyél fel függönyt. az ablakot könnyebb pucolni a zsírtól.
De könyörgöm nem lehet kimosni! Ez nem zsíroldás kérdése! Az étolajok ún száradó olajok ami azt jelenti hogy egy idõ után forró állapotban egy két nap alatt a levegõ oxigénjének hatására megszilárdul.(oxidálódik)És azt már zsíroldással nem lehet kimosni legfeljebb kromofágban, azt meg panelben melegen nem ajánlom mert robbanásveszélyes!Ha az ablakra ráfröccsen rögtön utána izopropilalkoholos vagy etilalkoholos ablaktisztítóval még lejön.
Caola mosószappannal dörgöld meg forró víz alatt. Jól habosítsd be, és dörgöld! Akár többször is. Nekem egy régi felsõmbõl hozta ki a zsírfoltot, amit már ki akartam dobni, de valahol olvastam a Caola mosószappanról, s lám bejött. Nem drága és jó is. Nekem van itthon mindig.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.

1992es opel asta f kombi. Naszóval most lett cserélve olaj, meg szűrők. Maximum alatt van a jelző, de apu vett motor olaj adalékot (teljesítmény növelőt)?

na kikéne szedni az olajból annyit h ezt a kicsi flakonnyit beleöntsem... nem akarom lecsavarni alul a leeresztőjét, hanem kiszívni, de nembírtam..ötlet?

Legjobb válasz: Teljesítménynövelõ? Motorolajba? '92es F Astrába?:) Teljesen fölösleges, az ilyen löttyök nem érnek túl sok mindent (konkrétan semmit), viszont gyönyörûen szét tudják vágni a motort, plusz hamis dolgokat állítanak. Találkoztam egyszer egy delikvenssel, aki 60ezret ment olajcsere nélkül, mondván hogy hosszú élettartamú olaj (de abból is a teszkós kategória), meg rakott bele adalékot ami "megkétszerezi a csereperiódust", nem akarod tudni hogy nézett ki a motor és mennyibe került rendberakni. Szóval lebeszélnék mindenkit az ilyen szarokról, jó minõségû olaj,10-15ezrenként cserélve, és ennyi. Castrol Magnatecet szoktam ajánlani (és használom is) öregebb motorokba. De hogy a kérdésre is válaszoljak: aláfekszel, kilazítod az olajleeresztõt, és leeresztesz annyit amennyi kell, máshogy nem fog menni.

Teljesítménynövelõ? Motorolajba? '92es F Astrába?:) Teljesen fölösleges, az ilyen löttyök nem érnek túl sok mindent (konkrétan semmit), viszont gyönyörûen szét tudják vágni a motort, plusz hamis dolgokat állítanak. Találkoztam egyszer egy delikvenssel, aki 60ezret ment olajcsere nélkül, mondván hogy hosszú élettartamú olaj (de abból is a teszkós kategória), meg rakott bele adalékot ami "megkétszerezi a csereperiódust", nem akarod tudni hogy nézett ki a motor és mennyibe került rendberakni. Szóval lebeszélnék mindenkit az ilyen szarokról, jó minõségû olaj, 10-15ezrenként cserélve, és ennyi. Castrol Magnatecet szoktam ajánlani (és használom is) öregebb motorokba. De hogy a kérdésre is válaszoljak: aláfekszel, kilazítod az olajleeresztõt, és leeresztesz annyit amennyi kell, máshogy nem fog menni.
majd ne csodálkozz ha szétmegy a motor az iylen szar adalékoktól... normális olaj kell bele, nem adalék...
Hogyan akarod a motor tetején a motor alján lévõ olajat kiszívni? Ha ezt megcsinálod neked adom az Astra f-emet :D Csak úgy tudod ha az alján lévõ olajleeresztõ csavart addig lazítod míg el nem kezd csöpögni az olaj és ezt felfogod valamilyen edényben. Miután kicsepegett a megfelelõ mennyiség beletöltöd azt a csodát.
Semmiféle csoda adalék nem kell, csak belevaló jó minõségû olaj. (méghogy teljesítmény növelõ adalék, ne légy naív)
A kérdező hozzászólása: hm, akkor nem rakjuk bele, amúgy castrol magnetic van benne:) köszönöm a válaszokat


Hogyan kell elkészíteni a babáknak a spenotot? Még nem kapott sem olajat, sem husit. Hogyan főzzem meg neki a fagyasztott pürét, mert az van itthon?

Legjobb válasz: Mennyi idõs a babád?Ha még nincs 6 hós,akkor tedd fel vízben fõni a meghámozott krumplit,csipet sót,mikor majdnem megfõtt add hozzá spenótot,és fõzd készre(pár perc). A fõzõlével turmixold. Ha elmúlt 6 hós,akkor fõzd meg a krumplit. Egy másik lábasban olíva olajat,vagy vajat melegíts meg,tedd bele a spenótot,kicsit pirítsd meg,majd engedd fel a krumpli fõzõlevével,tedd bele a krumplit és turmixold. Ha nagyobb már a baba,akkor csinálj nagyon kevés liszttel rántást olíva olajjal vagy vajjal,tedd bele a spenótot,kavargasd pár percig,aztán engedd fel tejjel.Hozzáadod a krumplit,és turmixolod. Én a spenótot reggel kiveszem egy tálba,és felolvasztom mindig.

Mennyi idõs a babád?Ha még nincs 6 hós, akkor tedd fel vízben fõni a meghámozott krumplit, csipet sót, mikor majdnem megfõtt add hozzá spenótot, és fõzd készre(pár perc). A fõzõlével turmixold. Ha elmúlt 6 hós, akkor fõzd meg a krumplit. Egy másik lábasban olíva olajat, vagy vajat melegíts meg, tedd bele a spenótot, kicsit pirítsd meg, majd engedd fel a krumpli fõzõlevével, tedd bele a krumplit és turmixold. Ha nagyobb már a baba, akkor csinálj nagyon kevés liszttel rántást olíva olajjal vagy vajjal, tedd bele a spenótot, kavargasd pár percig, aztán engedd fel tejjel.Hozzáadod a krumplit, és turmixolod. Én a spenótot reggel kiveszem egy tálba, és felolvasztom mindig.
Szia!Én mindig lefaragok a fagyott spenótból, de elöször a krumplit megfõzöm vízben, belerakom a spenótot, meg néha rakok bele neki virslit, pici só!Nagyon szereti!
Szia! Nekem azt mondta a védõnõ, hogy a spenót fõzõlevét ki kell borítani és tápszerrel/anyatejjel kell turmixolni!
Két
A kérdező hozzászólása: Sziasztok. Köszönöm a gyors válaszokat, és a segítséget!Egyébként 6 hónapos a babám. Remélem ízleni fog neki! :)
Spenótot és húst is lehet adni már 4-5 hósan nyugodtan.
Érdekes dolgok ezek, 8 hónapostól lehet adni neki, de a Hipp-nek van és 4 hnapos kortól van ráírva!Akkor ilyenkor mi van?
a virsli tartósítószert tartalmaz!
spenotot elvileg csak 8hónapos korától kaphat a baba amikor is már kaphat husit, olajat és savanyított tejtermékeket is.
A tescoban lehet kapni olyan spenótot, ami pici kockákban van eleve, így nem kell a fagyott tömböt faragcsikálni, elég, ha 2-3 kis kockát hozzádobsza fõtt krumplihoz, egyet forralsz rajta.Ha egy negyed banánt is teszel bele, biztos megeszi.Botmixerrel pürésítsd

Miért eszi az autóm az olajat? Szét van hajtva talán? Néha még a kipufogón is "köpködi" ki. Kereskedésben vettem, jól átvertek vele.

szívócső abszolútnyomás problémája van tavaly volt bele öntve 3 liter Castrol 10W40 azóta mentem 4 ezer km-t és az olajszint a minimum alatt van. 2003-as Daewoo Matiz 71 ezer km-rel

Legjobb válasz: Ha a kipufogóján is meglátszik a probléma akkor motor került az égéstérbe, valahol vagy megvan repedve a tartály vagy valami tömítés adta meg magát. Így ezt nehéz megmondani sajnos mert lehet akár más baja is. A motor nem lehetett széthajtva mert a 10 éves autónak még azért bírnia kell, még a 20 évesnek is, de ott már azért gyakoribb a probléma. Ha volt elõzõ tulajdonosa akkor valószínû hogy õ hajthatta túl, nem tudom neked mióta van meg, de ha már régóta és mostanában csinálja ezt akkor nálad romolhatott el valami. Én itt most nem állnék neki feleslegesen szerelgetni otthon mert ez igazából pénzkidobás meg a probléma úgysem szûnne meg teljesen. Lehetõleg most olcsó olajat tegyél bele, mert ha így fogy akkor értelmetlen jobbat venni ameddig meg nem oldódik a probléma. Szerintem ezt bízd szerelõre mert a motor szerelése alapból egy kényes dolog.

Ha a kipufogóján is meglátszik a probléma akkor motor került az égéstérbe, valahol vagy megvan repedve a tartály vagy valami tömítés adta meg magát. Így ezt nehéz megmondani sajnos mert lehet akár más baja is. A motor nem lehetett széthajtva mert a 10 éves autónak még azért bírnia kell, még a 20 évesnek is, de ott már azért gyakoribb a probléma. Ha volt elõzõ tulajdonosa akkor valószínû hogy õ hajthatta túl, nem tudom neked mióta van meg, de ha már régóta és mostanában csinálja ezt akkor nálad romolhatott el valami. Én itt most nem állnék neki feleslegesen szerelgetni otthon mert ez igazából pénzkidobás meg a probléma úgysem szûnne meg teljesen. Lehetõleg most olcsó olajat tegyél bele, mert ha így fogy akkor értelmetlen jobbat venni ameddig meg nem oldódik a probléma. Szerintem ezt bízd szerelõre mert a motor szerelése alapból egy kényes dolog.

A sült hagyma hízlal? Ami liszttel meg van szórva, olajban kisütve.

csak azért kérdezem, mert szerintem nem szívja föl az olajat, hanem lecsöpög, de azért biztos, ami biztos...

Legjobb válasz: Valamennyi olajat azért fölvesz, de ha csak csipegetsz belöle, akkor nem vészes (jobb, mint a chipsek, mert nincs benne sok vegyi vacak). Azért kiloszámra ne edd, de kicsi net árt.

Valamennyi olajat azért fölvesz, de ha csak csipegetsz belöle, akkor nem vészes (jobb, mint a chipsek, mert nincs benne sok vegyi vacak). Azért kiloszámra ne edd, de kicsi net árt.
Nem az olaj a baj, hanem a liszt...
milyen olajat? ricinus? ha igen írj privit és segítek ha szeretnéd:)
- ricinust száraz hajra szokták -hõvédõ olajat száraz /nedves hajra is lehet ált.-ban -hajvégápoló mindennapi használatra van legfõképp száraz hajra ha üzletben vásároltad a tájékoztatóban benne van volta argán olajam azt nedves hajra kellett
A kérdező hozzászólása: Vagy 5w 30?
Egy bontott motor egyszerûbb és olcsóbb lenne. Valamelyik Opellel talán egyezik.
saccolok ... gyürû készlet kb 15 , csapágy 6 hengerfej felújtás ha 8 szelepes kb 15-20 (szimeringezve vezetõzve , síkolva és hézagolva ) hengerfej tömítés kb 6 járulékos tömítések kb 6 meg a meló ... Én 30 körûl vállalnám .. Igen olaj olajszûrõ kihagytam a kettõ kb 10-12
A kérdező hozzászólása: Ez sajnos mindig füstöl menet közben is meleg motorral is. Egy ilyen motornál a felújítás kb mennyi kerül? Nem csak gyûrûzés hanem mindent amit kell.
Ha a szelepszárnál eszi az olajat, akkor azt reggelente, vagy hosszabb állás után, beindításkor szép kékes füsttel jelzi a motor, ami néhány gázfröccs után megszûnik. Ez a szelepek mellett szép lassan lecsorgó és összegyûlõ olajtól van. Ha a gyûrûk a kopottak, akkor meleg motornál is, nagyobb gázfröccs után, vagy lepadlózva, szintén szép kék füst a végeredmény. Ez az utóbbi füst, állandó, míg a szimeringnél menet közben a füstölés már nem jellemzõ.
Szinte biztos vagyok benne , hogy a henger elbír egy standard gyûrû készletet ... A hajtókar csapágyat minden gyûrûzésnél cserélni kell ! Kb 4500 ft a készlet ..
Ilyen motorfelújítást nem javaslok!Ha kopott a motor akkor mindenhol kopott, tehát ha felül megfogod a kompressziót akkor szétnyomja a fõtengelycsapágyat. Itt a motorállapot felmérésrõl egy link: http://www.injektor.hu/index.jsp?id=2&main=118&akt=
Tisztázzuk , tévhit a vastagabb olaj használata ! Na abból aztán zabálás lenne . A kompresszió mérés munkadíjából megvan a szimeringezés , na hallod küldök annyi melót beleszakadsz :) Varázslatokkal nem fog megszünni az olajfogysztás . Motor szét , meggyûrûz hengerfej rendberak és nem fog olajat enni .. Egyébként a veszteség mérés ami pontosabb képet ad , és itt kiderûl merre szökik a teljesítmény..
Nem hallottam még olyat hogy a kompresszió mérés nem pontos. kifejtenéd hogy a káros anyag veszteség mérés mit takar? Mert fogy a motorolaj ugye, ez az alaptünet.
A kompresszió mérés díjából kb megvan a szimeringezés munkadíja.És a kompresszió mérés nagyon NEM pontos.A helyett akkor már káros anyag veszteséget kell mérni. Az megmutatja a hibás rész egységét is.Nem csak azt , hogy valahol valami hibázik.
mérjél kompressziót és kiderül hogy van-e motorkopás.ez a legegyszerûbb. ha eszi az olajat akkor jó bele a 10w 40-es olaj, annál drágább felesleges bele.
10w-40-töl semmi esetre sem menj lejjebb.De vannak jó 15w -s olajok is.Kopottabb motorok hamarabb eszik a finom olajat. Próbáld ki azzal.de meg is lehet szimeringezni, mert nem nagy kiadás , és akkor az a része biztos jó.Többet fogysz tudni.Lehet , hogy jó is lesz és nem kell + pénz az olajra is.
És az milyen bõrben van ... Majd kezdõdik elölrõl sajna benne van ... ez szerintem nem drága javítani..
kéccer? lol
Javaslom keress fel egy gépmûhelyt, ahol felfúrják a hengert, adnak úgy gyûrût, dugattyút. Ezt beszereled (vagy egy szerelõvel beszerelteted) a járgányba, és szakszerûen bejáratod. Egy ragadás mindig nyomot hagy a dugattyún/hengeren/gyûrûn, ami azzal jár, hogy veszít a kompresszióból. Rendellenes kopás alakul ki, tehát sehogy sem jó így tovább használni a gépet.
70es hengerre volt pénzed, rendes vagy olajra meg helyesírási kézikönyvre nem?
A kérdező hozzászólása: A "kéccert" direkt írtam mert egyszerûbbnek találtam!A másik meg hogy a 70es henger alapba bent volt a motorba nem én vettem bele!Kóstolgatsz??ez nem az az ajtó ahol te kopogtatni szeretnél öcsisajt..egyszerû választ szeretnék kapni nem beszólogatást..
Mert hány hengeres ez az 1.3-as motor, hogy 4-ben van, a többi hengerben nincs nyomás?
Gondolom a 4. hengerrõl van szó, a többiben van. Az olajnyomástól nem lehet, komolyabb gond lesz, mivel a többi hengeren nem jelentkezik valószínûleg gyûrûtörés, esetleg szeleptörés. Bontás nélkül nem lehet konkrétat mondani.
Dízelesnél hajlamos lemenni az összes kompresszió egy gyûrûtöréstõl is, pont mivel nagyobb az üzemi nyomás, azonnal árkokat csinál a hengerfalba. Kiesett szelepfészekkel én még nem találkoztam, viszont törött szeleppel igen, elég sokszor, általában a szelepszár adja meg magát elõször. A lyukas vagy leszakadt dugattyúnak meg vannak félreismerhetetlen jelei. Egyébként írt privátot a kérdezõ, a hengerfej elvileg oké, plusz minden más is, de melegen dadog a gép. Az meg nem feltétlenül kompresszió, de most megyek és megiszom a kávémat.
Mr Flash(gordon) :) A gyurutores alltalaban nem okoz komolyabb kompressziovesztest...(max 30-50%) de azert az meg mindig sokkal tobb mint a semmi. Ha a szelep elgorbult es nem zar el az egy opcio, vagy a szelepfeszek kiesett(nem egyedi eset lenne) szintugy nem tud elzarni a szelep, de a szeleprugo es eltorhetett. A legszerencsetlenebb amit el lehet kepzelni hogy a dugattyu onnalo eletre kelt ilyen olyan oknal fogva(esetleg kilyukadhatott meg a dugattyu vagy eltort diesel eseteben nem ritka eset) Ha van valakinek kameraja olyan kis lyukvizsgalo azzal esetleg a szivo oldalon lehet kukucskalni szelep ugyben, illetve a kipufogo oldalon szintugy. Egyebkent a fentiek lepnek ervenybe igyis ugyis amit leirt a kollega :)
Hat ez az :) Latod ketten majdnem mindent lefedtunk :) Ennyi 5 perc gondolkodas. Kellemes Kavezast
A kérdező hozzászólása: Na 1.3 cdi corsa meg kaptuk a gondot mit 2 mugyokos el volt hajolva es raktunk egy felso reszt botost es jo let . es az volt baj amit irtam volt kerrdesbe hogy 4 hengeren hidrok fol teltek olajal es fel támasztota a hidrokat, de leg nagyob baj bogykosokel volt a baj na de hálistenek megy az auto es es motor is szepen megy.
Ennek orulok :) Bar egy ket homalyos pont van szamomra: botoso?, mugyokos? Ezek mit jelentenek mert sehogy nem tudtam rajonni...mert a mugyokos akar nagyokos is lehetne...a hidrotoke hogy megadta magat az meg nem olajnyomas problema, hanem valami komolyabb szemet van az olajrendszeredben a szuro utan...az nem jo...
Én sem értem, de tényleg nem a kopástól állhatott meg a hidrotõke, hanem valami szmötyitõl, vagy a vezérmûtengely kopása miatt (megkockáztatom hogy a "bogykosok" ezt jelenti). Mindenesetre örülök hogy mûködik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!