Találatok a következő kifejezésre: Van a olaj (234 db)

Nem tudom milyen márkájú olaj van a kocsimban. Utántölthetem egy ugyanolyan viszkozitású, de más márkájú olajjal?

Legjobb válasz: Ha nem magas teljesítményszintû, agyonadalékolt szintetikus olaj van benne, akkor után lehet tölteni más márkájú olajjal. Az adalékok jelentenek ugyanis veszélyt: ha különbözõek találkoznak, érdekes reakcióba léphetnek, amit senki sem tud kiszámítani. Viszont az ásványi és félszintetikus olajakat nem adalékolják annyira a gyártók, hogy ez gondot jelentsen.

Ha nem magas teljesítményszintû, agyonadalékolt szintetikus olaj van benne, akkor után lehet tölteni más márkájú olajjal. Az adalékok jelentenek ugyanis veszélyt: ha különbözõek találkoznak, érdekes reakcióba léphetnek, amit senki sem tud kiszámítani. Viszont az ásványi és félszintetikus olajakat nem adalékolják annyira a gyártók, hogy ez gondot jelentsen.
Természetesen, igen. Ettõl függetlenül, jól tudod, ugyanolyan márkájú és viszkozitású olajat a legjobb utánatölteni. Sõt olajcserét is ugyanolyannal a legjobb végrehajtani.

A lánfűrészemböl folyik az olaj. Ha nem használom alatta olajfolt van. A lánc kenésére való olaj. Mi baja?

Legjobb válasz: Vagy túl ki van tekerve az olajzó állító csavar- ez esetben 2-3 menetet tekerj vissza rajta. Ha nem akkor ki van kopva az olajszivattyú belsõ része és elengedi az olajat.

Vagy túl ki van tekerve az olajzó állító csavar- ez esetben 2-3 menetet tekerj vissza rajta. Ha nem akkor ki van kopva az olajszivattyú belsõ része és elengedi az olajat.
A kérdező hozzászólása: köszönöm. megpróbálom bejjebb tekerni.tavaly vettem, még szinte új

1:40-es keveréket hogy keverjek ha van 1 liter benzinem? Már úgyértem mennyi olajat tegyek bele? és hogy van a hígítási arány 1000 liter benzinbe kell hány liter olaj?

Legjobb válasz: ötödik válaszoló mondja jól, a többiekre meg ne is hallgass 25 liter olaj kell 1 liter benzinhez.

ötödik válaszoló mondja jól, a többiekre meg ne is hallgass 25 liter olaj kell 1 liter benzinhez.
1:40..ez a hígítási arány...anyám borogass..ÁÁÁÁ
1:40 ->> 40 liter benzinhez 1 liter olaj! 4 literhez 1 deci!
Ha van féldecis poharad, (feles pohár, tudod amiben a "féldecit" szolgálták fel) azt félig töltöd olajjal, (25 köbcenti, mert a féldeci az ötven köbcenti) és bele öntöd az egy liter benzinbe. Jól el kell keverni. Tehát az 1:40-es keveréknél egy liter benzinhez 25 köbcenti, azaz 2, 5 cent, azaz egynegyed deciliter olaj kell. :) dellfil
1 liter benzinhez 25ml olaj! Tényleg, ha még nem vagy 4.osztályos, akkor mihez kell a keverék??????
Ezer liter benzinhez 1:40-es arányt tartva, huszonöt liter olaj kell. (Egyébként nem nehéz kiszámítani. :) :) ) dellfil
40 liter olajba egy liter benzin kell.
:D:D:D40 liter olajba 1 liter benzin:D:D:DEzen jót nevettem. Az 1:40 keverékhez 1 liter ÜTEMANYAGHOZ kell 25ML OLAJ, És ezt arányosan növeled.

Rugócsere megoldja a problémát? A simsonomban nagyon puhák az első teleszkópok. Arra gondoltam, hogy esetleg a rugókat kellene kicserélni, mert szerintem elfáradtak. Vagy más ötlet? Természetesen van benne olaj.

Legjobb válasz: Elképzelhetõ hogy kevés olaj van benne, kiszivárgott az idõk során. Szedd szét, tisztítsd ki, töltsd fel új olajjal, és jó lesz.

Elképzelhetõ hogy kevés olaj van benne, kiszivárgott az idõk során. Szedd szét, tisztítsd ki, töltsd fel új olajjal, és jó lesz.
A kérdező hozzászólása: Ha az olaj lenne a baj nem írtam volna ki a kérdést.
Ja bocs, akkor nem jól értelmeztem. Elõször próbáld meg olajcserével, mert az olaj is el tud fáradni, veszít a viszkozitásából és már ne úgy csillapít.
A kérdező hozzászólása: Kicseréltem az olajat, de nem nagyon lett keményebb. De már mindegy eladtam a mocit!

1992es opel asta f kombi. Naszóval most lett cserélve olaj, meg szűrők. Maximum alatt van a jelző, de apu vett motor olaj adalékot (teljesítmény növelőt)?

na kikéne szedni az olajból annyit h ezt a kicsi flakonnyit beleöntsem... nem akarom lecsavarni alul a leeresztőjét, hanem kiszívni, de nembírtam..ötlet?

Legjobb válasz: Teljesítménynövelõ? Motorolajba? '92es F Astrába?:) Teljesen fölösleges, az ilyen löttyök nem érnek túl sok mindent (konkrétan semmit), viszont gyönyörûen szét tudják vágni a motort, plusz hamis dolgokat állítanak. Találkoztam egyszer egy delikvenssel, aki 60ezret ment olajcsere nélkül, mondván hogy hosszú élettartamú olaj (de abból is a teszkós kategória), meg rakott bele adalékot ami "megkétszerezi a csereperiódust", nem akarod tudni hogy nézett ki a motor és mennyibe került rendberakni. Szóval lebeszélnék mindenkit az ilyen szarokról, jó minõségû olaj,10-15ezrenként cserélve, és ennyi. Castrol Magnatecet szoktam ajánlani (és használom is) öregebb motorokba. De hogy a kérdésre is válaszoljak: aláfekszel, kilazítod az olajleeresztõt, és leeresztesz annyit amennyi kell, máshogy nem fog menni.

Teljesítménynövelõ? Motorolajba? '92es F Astrába?:) Teljesen fölösleges, az ilyen löttyök nem érnek túl sok mindent (konkrétan semmit), viszont gyönyörûen szét tudják vágni a motort, plusz hamis dolgokat állítanak. Találkoztam egyszer egy delikvenssel, aki 60ezret ment olajcsere nélkül, mondván hogy hosszú élettartamú olaj (de abból is a teszkós kategória), meg rakott bele adalékot ami "megkétszerezi a csereperiódust", nem akarod tudni hogy nézett ki a motor és mennyibe került rendberakni. Szóval lebeszélnék mindenkit az ilyen szarokról, jó minõségû olaj, 10-15ezrenként cserélve, és ennyi. Castrol Magnatecet szoktam ajánlani (és használom is) öregebb motorokba. De hogy a kérdésre is válaszoljak: aláfekszel, kilazítod az olajleeresztõt, és leeresztesz annyit amennyi kell, máshogy nem fog menni.
majd ne csodálkozz ha szétmegy a motor az iylen szar adalékoktól... normális olaj kell bele, nem adalék...
Hogyan akarod a motor tetején a motor alján lévõ olajat kiszívni? Ha ezt megcsinálod neked adom az Astra f-emet :D Csak úgy tudod ha az alján lévõ olajleeresztõ csavart addig lazítod míg el nem kezd csöpögni az olaj és ezt felfogod valamilyen edényben. Miután kicsepegett a megfelelõ mennyiség beletöltöd azt a csodát.
Semmiféle csoda adalék nem kell, csak belevaló jó minõségû olaj. (méghogy teljesítmény növelõ adalék, ne légy naív)
A kérdező hozzászólása: hm, akkor nem rakjuk bele, amúgy castrol magnetic van benne:) köszönöm a válaszokat
Én motor olajat tettem bele.
A kérdező hozzászólása: Diesel vagy benzines?

Milyen példa van a fehérjékre, zsírok olajokra, szénhidrátokra?

Ezek alapvet? tápanyagok(kémia házi)

Legjobb válasz: Fehérje: hüvelyesek, húsok, tejtermékek, tojás Zsír: Disznószír xD, vaj, halolaj Olaj: Olivaolaj Szénhidrátok: Gyümölcscukor, keményítõ stb.

Fehérje: hüvelyesek, húsok, tejtermékek, tojás Zsír: Disznószír xD, vaj, halolaj Olaj: Olivaolaj Szénhidrátok: Gyümölcscukor, keményítõ stb.
*zs

Szerintem fülatkái vannak a nyulamnak varas neki azt mondták olajjal kenjem be, babaolajjal b vagy ilyesmivel. Etolajjal bekenhetem?

?????

Legjobb válasz: A saját füleidet kend be olajjal és szerencsétlen nyulat egy állatorvoshoz vidd, lehetõleg olyanhoz, aki ért az egzotikus állatokhoz.

A saját füleidet kend be olajjal és szerencsétlen nyulat egy állatorvoshoz vidd, lehetõleg olyanhoz, aki ért az egzotikus állatokhoz.
Ezt állatorvos mondta? Mert ha nem (úgy érzem) akkor illene elvinni.
De okosak vagytok! :-) Làttatok màr nyulat?
A nyul miòta egzotikus? :-)
Már réges-régóta, azelõtt még, hogy a retardált agyaddal gondolkodni tudtál volna.
Sztem még nem láttàl nyulat te hobbit :-)!
Töröld magad az oldalrol mert agyhalott vagy. A válaszaid szart sem érnek! Ebbõl làtszik hogy hülye vagy a nyulakhoz, minden aprosàggal mennél a dokihoz. Neked kellene orvos!!!

Négy ütemű Trabantoknál már külön van az olaj és a benzin, ugye?

Arra gondolok, hogy azoknál, már nem kell össze vissza méregetni, hogy mennyi olajat kell hozzátölteni meg ilyenek, ugye?

Legjobb válasz: 4ütemû, tehát itt nem kell a benzinhez olajat önteni.

4ütemû, tehát itt nem kell a benzinhez olajat önteni.
ja
Van külön olajrendszer, amiben a motorolajat idõközönként cserélni kell. És van külön benzinrendszer, amibe csak tankolni kell, olaj - ahogy írták - nem kell bele.
A 4 ütemû azért 4 ütemû , mert nem kell az üzemanyagba olaj. amúgy volkswagen motor van bennük. De a hangján lehet hallani hogy 4 ütemû e vagy 2 ütemû. úgyhogy a 4 ütemû trabinak van olajdeknie meg rendes nívópálcája.

Van olyan olaj, amely nem rontja el a latex óvszer összetételét? (a konkrétum szaftos)

Ezt azért kérdezem, mert egyszer én (16) és a barátn?m (15) szexeltünk a fürd?kádban és nagyon izgató volt, hogy fényes és nedves volt a teste. Mivel nincs mindig alkalom a fürd?kádas szexhez, ezért venni akarok valamilyen olajat, amellyel bekenhetem az egész testét. Csak elméletileg a babaolaj az a latex óvszerek kémiai összetételét elrontja, ez által az óvszer ellazul és gyenge lesz. Létezik olyan olaj, amely nem cseszi el az óvszert?

Legjobb válasz: Halolaj,olíva olaj..

Halolaj, olíva olaj..
Öcsém nemrég vett szexshopban ugyanilyen okból vmi masszázsolajat ami jó sikosítónak is meg minden, mert nem teszi tönkre a gumit. Keress rá neten. Bár asszem te nem vehetsz szexshopból cuccokat, mert nem vagy 18.
mert nincs 18.... wtf?? baromság én 15 voltam mikor szülinapi buliba ajándéknak kihoztam 1 guminõt, 1 gumiszamarat, rakat kotont meg egy 50 centis 2végû vibrancsot am a Vénusz étolaj mindenre ok :D
Ne vedd készpénznek de úgy tudom a vizes alapú síkosító használható kizárólag. Olaj alapút ne használjatok, mert abból lehetnek gondok. Jelzem nem vagyok orvos, de mai világba neten mindent megtalálsz :)
Van az a durex 2az1ben masszázscucc sok illatba ami síkosító meg masszáz zselé is egyben. én azt ajánlom amúgy meg ami még olcsóbb csak kreativitás kell egy üveg víz azzal még az élmény is ugyan az lesz csak szépen lassan folyasd rá. xD

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!