Találatok a következő kifejezésre: Van a hirtelen (352 db)

Miért van a hirtelen rosszullét 16 hetesen? (bővebben lent)

Eddig rettenetes hányingerrel küszködtem. Most a 16. hétben járok és naponta egyszer-kétszer olyan szinten rámjön a szédülés, hányinger, kimegy a lábamból az er? és le kell ülnöm mindegy hol vagyok. Ilyenkor a vérnyomás esik le, vagy a cukor? Mert eddig mindkett? rendben volt. Köszönöm a tapasztalatokat

Legjobb válasz: Ez mondjuk pont bármelyiktõl lehet, de én ezért szólnék a dokimnak.

Ez mondjuk pont bármelyiktõl lehet, de én ezért szólnék a dokimnak.
Én is így voltam, és kiderült, hogy terhességi diabétesz. Szerencsére nem maradt meg utána.
Szia! Én is hasonlóképp vagyok már egy ideje, így örülök, hogy feltetted ezt a kérdést. Engem fõleg délelõtt és kora délután kerülget a szédülés. Elõször olyan volt, ha ettem, akkor utána kezdtem el szédülni. Már odáig jutottam, hogy nem mertem enni. Most már akkor szédülök, ha nem eszek. Viszont ha fekszek vagy ülök még rosszabb a szédülés, mozgásra nekem kicsit enyhül. Bár az utcára kimenni egyedül nem merek, mert pár hete összeestem. A vérnyomásom hál istennek rendben van, mert azt szoktam mérni, viszont a nõdokim azt mondta, hogy ez hypoglikémia és majd elmúlik a 18-20. hétre. Hát nagyon remélem, mert eddig én is a hányingerrel küzdöttem, most meg ezzel a szédüléssel és hirtelen elgyengüléssel-ami még fekve is rám tör néha. Te beszéltél már az orvosoddal vagy a védõnõddel? Neked mit mondtak? 17+4hkm.
Én pont pár napja vagyok hasonló helyzetben. Nekem már félóránként ennem kellett, hogy ne legyek non-stop rosszul. Vérnyomásomat megmértem mindig, nem volt vele gond, így én is a cukorra gyanakodtam. Két napja mérem, ha érzem, hogy rosszul vagyok, 2.9 a cukrom. Nagyon alacsony... Utánaolvastam én is, hogy hipoglikémia, de hétfõn azért megyek a dokimhoz. Állítólag a baba hirtelen vonja el a cukrot.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Szóval a vérnyomásom, amúgy tökéletes, de mikor rosszul vagyok lemegy 90-100-ra, amúgy 125 szokott lenni. Ha jobban vagyok visszaáll. A cukrom rendben van éhgyomorra 4.2 volt, tökéletes. Hát igen, nekem is azt mondták, hogy el kell múljon pár héten belül. Remélem így is lesz. Köszönöm a válaszokat
Harmadik vagyok: Az jó, ha a cukrod rendben van, de akkor mégis mitõl lehet ez a rosszullét? Én is nagyon remélem, hogy már nálam sem tart sokáig, mert már igencsak unom :-) Aki azt írta, hogy hétfõn megy a dokihoz, örülnék, ha megírná, hogy neki mit mondott az orvosa. Akár priviben is írhatsz. Minden megoldás érdekel :-) Elõre is köszi! Mindenkinek boldog babavárást és minden jót!
Én vagyok aki hétfõn dokinál volt. A cukromat helyben megmérte a dokim, azt mondta normális, 4.6 volt. Azt mondta, hogy nem baj ha mérem magamnak, ha rosszul vagyok, ha alacsony igyak cukros vizet. Viszont az elõzõ vérvételem alapján a vasam is alacsony, így a terhesvitamin mellé azt is szednem kell.
Köszi, hogy megírtad. Akkor nálad a vashiány is közrejátszott. Jó hogy kiderült! Boldog babavárást és jó egészséget!

Miert van eza hirtelen valtozas nala? Eddig mindig velem szerett volna lenni, allandoan irt (intim dolgokrol is rengetegrt beszeltunk, azt irta vagyik a csokomra, kivan engem stb) meg o hivott el randirais.

Most meg 2 hete olyan szintu valtozas tortent be nala hogy rase ismerek(1x volt bulizni es smarolt 1 sraccal de csak kaland volt neki) azotw ilyen). Azota alig beszelunk, nem olyan mint eddig, suliban 1x se beszeltunk pedig eddig minden szunetben beszeltunk( hivtsm hogy jojjon de nem er ra, vagy visszase irt..) elhivtam randira, arra se jott mert baratnoivel ment inkabb sutizni vagy otthon kellet segitenie... a multhetrn 4x hivtsm 1xse ert ra. Rakerdeztem hogy mi a baj vsgy leszar vagy mivan most, azt mondta dehogy is csak most a baratnoivel akar lenni mert a volt baratjanal elvolt zarkozva(utotte is).

Legjobb válasz: Azért van ez a hirtelen változás nála, mert csókolózott egy másik fiúval! a kérdésben is benne van.. lehet hogy azt mondja hogy kaland volt, de akkor nem viselkedne így utána

Azért van ez a hirtelen változás nála, mert csókolózott egy másik fiúval! a kérdésben is benne van.. lehet hogy azt mondja hogy kaland volt, de akkor nem viselkedne így utána
A kérdező hozzászólása: De tenyleg nincs koztuk semmi, mert ismerem azta csavot es biztos forrasbol tudom..m

Az OTP hirtelen törölte a hitelkeretemet, mi lehet ennek az oka? Rendszeresen érkezik rá a jövedelmem, több mint 10 éve náluk van a folyószámlám.

Legjobb válasz: Munkabérként szerepel az átutalás? Nem lett hirtelen sokkal alacsonyabb az összeg?

Munkabérként szerepel az átutalás? Nem lett hirtelen sokkal alacsonyabb az összeg?
A kérdező hozzászólása: Igen, munkabér, és stabilan viszonylag nagy összeg (150ezer havonta). Tavaly ilyenkor kértem a hitelkeretet, nem lehet, hogy egy évre adták?
Elméletileg a folyószámlahitel az az A-hitel, ami rulírozó, tehát nincs törlesztõ részlet, a számlára érkezõ pénz rögtön feltölti és bármikor felvehetõ, nincs idõ korlátozva. Elméletileg 3-96 havonta vizsgálja egy automatikus rendszer, hogy változtatni kell e az összegén. Ha nem változott az átutalás összege és címe sem, akkor lehet hogy rendszerhiba. Hívd fel az ügyfélszolgálatot vagy menj be a bankfiókba.
A kérdező hozzászólása: Igen, ezt fogom, csak sajnos csak holnap lesz idõm.
Ugyan így jártam én is velük, és utána egy összegben kérték, amit persze nem tudok kifizetni.Most megy a "harc".
Az oké, hogy te munkabérként kapod. De az utalás közleményében szerepel a "BÉR" kifejezés? Mert ha nem, akkor nem érdekli a rendszert, hogy mi az.
A kérdező hozzászólása: Szabin volt a fõnököm, és a helyettese nem tüntette fel, hogy munkabér... Augusztusban állítja vissza az OTP a hitelkeretet.
Az szép....


Ne fogyj hirtelen! Ha drasztikus fogyás után megnyúlik a bõr azon csak a plasztikai sebész fog tudni segíteni.
Az RFF-t én is szedtem úgy 2 éve. Nekem 15 kg súlyfeleslegem volt. Mindenképpen kerüld a gyors fogyást. Mert a bõröd nem tud olyan gyorsan regenerálódni, és bizony "lógni" fog. Nagyon fontos, hogy rendszeresen tornázz. Például egy szobabicikli vagy taposópad, napi rendszerességgel használd 1 órán át. Megemlíteném még a fogyasztó-feszesítõ krémeket. Ezek önmagukban tény, hogy nem karcsúsítanak, de kiegészítve vele a fogyókúrát szép struktúrát adnak a bõrnek, a narancsbõrt is kedvezõen befolyásolják.
Szia! A bõröd még tökéletesen tud regenerálódni ebben a korban. Amivel rásegítheszt, nekem is bevált, a testápoló és a hideg-meleg váltózuhany!!!! Gyönyörüen megõrzi a rugalmasságát a bõröd, és nem fog "lógni"!!!!! Persze a striás helyeken a csíkok csak halványulnk, és ott már a feszesség sem lesz olyan, mint a hibátlan területeken. Emellett javaslom gyümölcskúra tartását. Úgyis hamarosan jön az eper és cseresznyeszezon, csak azt egyél napokig, akár 2-3 kilót is, plusz ásványvizet sokat, és már 3 nap után látod, mennyivel gyönyörûbb a bõröd, és sokal jobban érzed magad!!!!! ÉN ezt alkalmazom évek óta és sikerrel!!!! :-)

Ha vérvétel közben az ember elájul, akkor mit csinálnak vele? Hova fektetnek hirtelen? Mi van, ha bennem van a tű, amikor elkómálok?

Sajnos mennem kell és valószínű, hogy nem bírom majd, csak ezért szeretném tudni. :(

Legjobb válasz: Van erre rendszeresített ágy. Az asszisztensek meg fel vannak készülve az ilyesmire, és általában észreveszik, ha kókadozol, gyorsan tudnak lépni.

Van erre rendszeresített ágy. Az asszisztensek meg fel vannak készülve az ilyesmire, és általában észreveszik, ha kókadozol, gyorsan tudnak lépni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat! Nagyon régóta nem voltam már, õszintén szólva félek! Ismerem magam és bármilyen magabiztos is próbálok lenni, tudom, hogy nem sokáig leszek majd nyugodt sajnos. :(
Így van minden ilyen helyen van egy ágy , ahova le tudnak fektetni és elõtte szóljál nyugodtan, h lehet, h elájulsz! És még valami: vérvétel elõtt igyál meg egy pohár tiszta vizet, nem esik le annyira a vérnyomásod!
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm a tippet!

Miért van nálam ez a hirtelen személyiségváltozás?

Tudni kell rolam,hogy nagyon szeretem a rockzenét.Leginkább a hatvanas évek rockzenéit és bandáit kedvelem,és kozel áll hozzám a vintage stílus,de szeretem a hard rock egyutteseket is,mint pl.a guns n roses.és ittjon a csavar,hogy egyszer elkap a vintage láz..másszor meg kemény rocker énem tor elo.kérlek ne nézzetek hulyének,csak szeretném megtudni,hogy miért van ez mert nem értem..:( normális válaszokat kérlek..:((

Legjobb válasz: Az ember mindig másra vágyik.

Az ember mindig másra vágyik.
Ez nem személyiség változás. Ez azt jelenti, hogy változatos a zenei stílusod. Ebben nem látom mi lenne a rossz dolog.
Én mindig azt mondom, a zenei beállítottságomat illetõen, hogy minden zenét szeretek, amiben hangszerek szólnak, emberek énekelnek, és kellemes a fülemnek. Alapvetõen rockzenei beállítottságú vagyok, de ugyanúgy elismerek és szeretek szinte minden stílusból, sok elõadót, zenekart, zenészt. Ez nem személyiségváltozás, hanem nyitottság. Széles a zenei ízlésvilágod. Nincs az elõírva sehol sem, hogy csak egyféle stílust lehet szeretni.
Ez velem is így van valamikor állandóan rappet hallgatok aztán rámjön a bulizhatnék és akkor inkább parti zenék meg iylenek x))
Én egyszer Deicide-ot hallgatok máskor meg MIles Davis-t. Akkor nekem most torz a személyiségem? A zene egyetemes, ami jó az jó.
A kérdező hozzászólása: hát nem ugy értem, én oltozkodés szintjén.:) tetszik hogy ilyen változatos a zenei izlésem:)
Jump scare
En nem vagyok expert... De azt hiszem, "jumpscare"-nek hivjak. Ha valaki jobban tudja, javitson ki, de en ezt a kifejezest hallottam.

Mitől van ez? Ha felébredek hirtelen néha hallucinálok :S Vmi baj van a fejemben vagy ez normális?

Nem mindig van ilyen hanem 2-3 hetente egyszer kb. A legels? az az amire emlékszem h felébredtem éjszaka és láttam h egy HATALMAS pók mászik az ablakon (én nagyon félek a pókoktól), annyira igazinak t?nt h kiszaladtam a szobából megvártam amíg a többiek felkelnek persze nem volt a szobámban semmi... azóta már többször volt ilyen pók abban mondjuk az a jó h azt már felfogom az agyammal h nem igazi :D És várok 10-20 másodpercet és elt?nik. De az a baj h nem mindent veszek észre h nem igazi :S Pl volt olyan h egy ilyen fehér ember alakú folt mint egy szellem végigsuhant a szobán, meg h felkeltem és úgy hallottam mintha vki suttogna a fülembe (azt nem értettem h mit), vagy h bejött anyám és azt mondta h meghalt az öcsém, aztán kiment :S És nagyon durván igazinak t?nnek amúgy. Általában max. 1 percig tartanak, aztán elmúlnak van amelyiket felismerem h nem igazi van amelyiket nem :S És mondom nem mindig van ilyen csak 2-3 hetente de elég ijeszt? :S Ez mit?l lehet ez normális dolog? Ugye nem vok kattant vagy vmi ilyesmi? :S 17/F

Legjobb válasz: ja és kb egy éve vannak ezek és mindig csak akkor amikor felébredek! Egyébként amikor ébren vok akkor nem...

A kérdező hozzászólása: ja és kb egy éve vannak ezek és mindig csak akkor amikor felébredek! Egyébként amikor ébren vok akkor nem...
altalaban alvasparalizis. olvasd el ezt: http://lelki-egyensuly.hu/problemak/articles.php?lng=hu&pg=214
Hát, szerintem ezzel foglalkoznod kellene, és nem csak itt ezen az oldalon! Jó, hogy napközben nem látsz ilyen jelenségeket. Valószínûleg lassan "ébred fel" az agyad, vagy ilyesmi. De akkor sem normális. Keress fel orvost!!
A kérdező hozzászólása: 10:21 köszi de ez tök másról ír sztem nem vok narkolepsziás!
A kérdező hozzászólása: Am tavaly már elküldött egyszer az orvos pszichiáterhez mert elég gyakran vannak durva rémálmaim amik napközben is bennem maradnak :S De végül nem mentem el nem akartam h kitalálja h kattant vok :S Sztetek ez a kettõ összefüggésben lehet?
igy segitsen neked az ember, te nagykepu fasz. abban a cikkben nem csak a narkolepsziarol volt szo, ami egyebkent alvasroham, a te esetedhez keves koze lehet. lehet, meg kellene tanulnod meg egyszer normalisan olvasni, es szoveget ertelmezni. megprobalkozhatsz meg egyszer ezzel a masik cikkel, hatha hasznos lesz minden szempontbol: http://www.crescendo.hu/2006/10/05/hallucinaciok-alvasparali..
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok nagyképû f.sz :( Tényleg elolvastam! Meg ezt a másikat is, köszi, akkor ez tök normális?
Most mit kell nekiesni? Szerintem egyáltalán nem volt nagyképû egyik hozzászólása sem. Kérdezõ, én nem hallucinálok mondjuk (bár alvásparalízisem volt már, csak nem képi hallucinációval), de évek óta álmodom olyan durvákat, mint te, minden egyes alkalommal valami ilyet, és nagyon a hatása alatt tart egész következõ nap, vannak idõszakaim, amikor egyáltalán nem merek aludni, mert tudom, hogy álmodni fogok, szörnyû. Nem tudom, mit lehet tenni ezek ellen.

Ha hirtelen szükség van a lefagyasztott tejre, hogy kell felmelegíteni?

Legjobb válasz: Forró vizbe teszed legalábbis én ugy szoktam.

Forró vizbe teszed legalábbis én ugy szoktam.
Ha olyan edényben van, ami hõálló, akkor forralj vizet és állítsd bele, de a víz folyamatosan legyen forrásban.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!