Találatok a következő kifejezésre: Van a egy seb, van egy (161 db)

A kutyám fenekén van egy seb, gennyes és már olyan mint egy kisebb luk! Mi lehet ez?

Állatorvoshoz elviszem minél előbb de épp nyaral!Addig tanácsokat szeretnék kérni,mivel tudnám neki bekenni,a tetran kenőcs segíteni fog valamiben ?

Legjobb válasz: Attól függ milyen fajta a kutyád. Van amelyiknél ez akár súlyos betegség is lehet.De van amikor csak rovarcsípéstõl keletkezett Az ilyen fajta seb.

Attól függ milyen fajta a kutyád. Van amelyiknél ez akár súlyos betegség is lehet.De van amikor csak rovarcsípéstõl keletkezett Az ilyen fajta seb.
Begyulladt a bûzmirigye, ki kellene neki nyomni.
Keress másik állatorvost mielõbb.Mire hazaér a doki a nyaralásból, súlyos baj is lehet.Én tömegközlekedéssel is el szoktam vinni a kutyáimat más településre, ha itt épp nincs doki.
Bûzmirigy gyulladás, ki kéne nyomatni aztán fertõtleníteni.
Valószínûleg tályog, és esélyes, hogy gyulladt bûzmirigytõl alakult ki. Minél elõbb orvos, ki kell tisztítani a sebet!

A napokban észrevettem, hogy a teknősöm fején van egy kis seb. Nem volt túl komoly, de ma az udvaron valahogy megsérült és a fején felnyílt a seb, tovább is nött?

Alatta kicsit véres is. Most megtörölgettem, lefertőtlenítettem, és szárazra raktam. Mit kéne csinálnom? Nem hiszem, hogy túl komoly a dolog. Illetve, ha ez nem nő nagyobbra. A bőr nem esett le ott "lifeg". Kicsit ráhajtottam a sebre hátha visszanő. Eléggé aggódok.

Legjobb válasz: megírhattad volna, hogy milyen teknõc. annyit tehetsz, hogy vársz 1-2-3 napot és ha addig azt veszed észre, hogy gyógyul akkor szerencséd van, ha pedig nem gyógyul, vagy csúnyább lesz, akkor állatorvos.

megírhattad volna, hogy milyen teknõc. annyit tehetsz, hogy vársz 1-2-3 napot és ha addig azt veszed észre, hogy gyógyul akkor szerencséd van, ha pedig nem gyógyul, vagy csúnyább lesz, akkor állatorvos.
A kérdező hozzászólása: vörösfülû ékszerteki. ma már szebb neki a seb. úgy láttam, hogy rádapadta bõrdarab, talán most már jól lesz! :)
Ez már jó jel, nem vettél észre valami hangulati változást rajta? Ha valami nem olyan rajta, mint szokott, akkor vidd orvoshoz, kérlek

A macskám hátán van egy seb, amit vakarózással szerzett. Mivel tudnám begyógyítani a sebet?

Neogranormonnal bekenhetem neki, vagy inkább ne?

Legjobb válasz: A cicám a füle tövét vakarta ki sebesre, Betadine kenõccsel kentük neki egy pár napig és elmúlt. Próbáld ki, de ha nem múlik el inkább mutasd meg dokinak.

A cicám a füle tövét vakarta ki sebesre, Betadine kenõccsel kentük neki egy pár napig és elmúlt. Próbáld ki, de ha nem múlik el inkább mutasd meg dokinak.
Vidd el az állatorvoshoz, mert lehet, hogy allergiás valamire. Nálunk is volt ilyen, és allergiás volt. Injekciós kezelés, vagy lehet, hogy az sem kell.
A kérdező hozzászólása: *begyógyítani
Allergiás lehet, vagy tele a bûzmirigye, mindenképp vidd orvoshoz! A neogranormonnal is kenheted vagy van egy speciális Kék kenõcs kifejezetten állatoknak azzal is kenheted, csak figyelj ne nyalja le
Szerintem is a legjobb ha látja az állatovos. Betadine, tetran, neogranormon jó a macskának is, de mindenféleképpen lássa orvos!!
Hiába gyógyítod be, ha újra kivakarja, már ha egyáltalán sikerül a vakarózástól. Állatorvos!
Az állatorvos majd megmondja mmilyen gyógyszer kell neki. Én nem biztos, hogy bármit rákennék amit elvileg embereknek teveztek, mert ugye a macska lenyalja bárhonnan...(a macskám a tarkójáról is leszedte az atka elleni szert)

Amikor a kezemen a körmöm mellett van egy seb vagy elkezd lejönni a bőr, miért érzem azt, hogy, , csíp" a fém csap ha hozzáérek azzal az ujjammal amin a seb van?

Azonnal el szoktam rántani a kezem, pedig a csap nem is ott ér az ujjamhoz ahol a seb van.

Legjobb válasz: WOW jó a kérdés, erre én is nagyon kiwi vagyok, utálom ezt a szitut én is.

WOW jó a kérdés, erre én is nagyon kiwi vagyok, utálom ezt a szitut én is.
Azt hiszem, tudom mi lehet ez. Arra gyanakszom, hogy ez a fém csap valahogy összeköttetésben van egy elektromos berendezéssel (pl boyler). Namost, ha az érintésvédelmi vezetéken van egy kevés ellenállás (ami könnyen elõfordulhat) akkor egy kis feszültség megjelenhet pl. azon a csapon. Ezt a feszülltséget ép, száraz bõrön keresztül nem érzed, de egy elvékonyodott, sebes bõrfelület sokkal kevesebb ellenállást jelent, ezért érzel csípõ érzést. Az ép hámrétegünknek elég jelentõs elektromos ellenállása van, amig ép.

A kutyám farkán van egy kis seb. Mit tegyek, hogy ne piszkálja állandóan?

Egyfolytában kiharapja és nyalja, amit?l vérzik, és ett?l még jobban nyalja. Most bekötöttem neki, de leszedte azt is. Egyébként a seb ilyen pattanásméret? zsírmirigy vagy micsoda, elég sok van neki. Egyébként a fajtája bichon havanese.

Legjobb válasz: Gallér? Estleg valamit rá is húzhatnál,vagy pl egy kisebb fáslival betekerhetnéd....

Gallér? Estleg valamit rá is húzhatnál, vagy pl egy kisebb fáslival betekerhetnéd....
Vidd dokihoz! Lehet, hogy allergiás. Esetleg csirkével/ csirkés táppal eteted? Sok kutya nem birja a csirkehúst (legalábbis ezeket a mai tápos mûcsirkét amit a hipermarketekben kapni). Vagy lehet pajzsmirigy probléma is (egy ismerõsnek ezt mondták).
A kérdező hozzászólása: Nem etetem csirkével, már kölyök kora óta teli van ilyen kinövésekkel (most 9 éves). Orvosnál is voltunk már vele sokszor, de általában csak kivágja vagy kinyomja neki.
A kérdező hozzászólása: Egyébként köszönöm a válaszokat, ilyen gallért még régebben vettünk neki, csak nem tudom rárakni normálisan sehogy, valahogy mindig levarázsolja magáról. A farkát is bekötöttem gézzel, rá leukoplaszttal és raktam rá egy kis darab harisnyát is, de leszedi... :/
...láttad volna cicót, amikor beakartam kötni éjszakára (mert persze, hogy este, vagy ünnepnapon lesz baja)a lábát (a kötés 10, a leszedés 0, 00003 percbe telt :)
Vágd le a farkát... (Bocs.)
hééé, írta, hogy sok bigyóka van rajta ....az egész kutyból egy nózi meg négy tappancs maradna a végén......
Szerintem érdemes volna egy másik dokit kipróbálni. Azért írom ezt, mert a tünetek kezelése egy dolog, de a lényeg az ok megszûntetése lenne. Hisz valószínûleg rosszabb lesz, ezért az egésznek az okát kéne megtudni és azt negszûntetni. Nekem ez a tapasztalatom.
Melyik farkán? Nem mindegy! :D

A bal orrlyukamban van egy pár éve kiújuló kis seb. Mitől lehet, és mivel kezelhetném?

Legjobb válasz: Allergiától van. Az orvos által felírt Rinochort sprayel befújod, elmúlik.

Allergiától van. Az orvos által felírt Rinochort sprayel befújod, elmúlik.
Szerintem is allergiára utal. Anyukámnak is sokszor van, õ bioptron lámpával kezeli.
Nekem is valami a hasonló a helyzet, azzal a különbséggel, hogy nekem már 2szer leégették az orromban lévõ vénás tágulatot. És semmi! Azóta mindig ki kell szedjem a sebet, hogy lélegezni tudjak. Éjjelente felébredek meghasonlók. Mondjuk nekem egy orrvérzéssel kezdõdött az egész!

A törpehörim arcán van egy seb. Mit csináljak vele?

Pont a bajszánál kikaparta már többször, és így egyre nagyobb lett.Mit tudok csinálni??Állatorvoshoz most nemtudom vinni.Sajna hosszantartó fekvésre vagyok ítélve, de már nagyon sajnálom.Biztos zavarja ?t is.A másik hörimnek nem olyan az arca, csak a fiúnak.

Legjobb válasz: Szia, sajnos a hörcsögök nem hosszú életûek:(( Valószinûsíthetõ, hogy daganata van, mert ez nagy százalékban elõfordul sajnos náluk. Megmûttetni nem érdemes, mert nagyon kicsi rá az esély, hogy az altatásból fel tudják ébreszteni:((

Szia, sajnos a hörcsögök nem hosszú életûek:(( Valószinûsíthetõ, hogy daganata van, mert ez nagy százalékban elõfordul sajnos náluk. Megmûttetni nem érdemes, mert nagyon kicsi rá az esély, hogy az altatásból fel tudják ébreszteni:((
Az én hörimnek a szeme ragad össze. Én is kamillateával törölgetem neki, s akkor kitisztul, s ki tudja nyitni. Próbáld ki, veszíteni talán nem veszítesz. Én jó erõs teát szoktam csinálni, és egy kis vattával áttörlöm. (egyébként azt is olvastam, h a szárított kamillát is megeheti, lehet az is segít)
Szerintem vidd el az állatorvoshoz
Amíg nem tudod orvoshoz vinni, kend be neki valamivel, amitõl talán javul az állapota.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat. Ajánlották a kamillateát, hogy azzal töröljem át neki. A másodiknak üzenem, hogy tanuljon meg olvasni.Írtam, hogy semmikép sem tudok orvoshoz menni vele.Feküdnöm kell!!!!!!
Egyébként tudtommal az állatorvos nem is vállal ilyet. Nálunk legalább nem is volt hajlandó kijönni sem megnézni. Ha meg is mûtik, nagyon kevés vére van és az altatásból sem tudnák valószínüleg felébreszteni. Nálunk pont ez volt a probléma, az én hörimnek is daganata lett a pofiján , naponta kapott kamillateát és szépen leszáradt neki aztán hopp leesett. Elõtte pedig mintha egy kezdetleges második feje lett volna, nagyon csúnya volt szegény. Képet mutatok : [url=http://kepfeltoltes.hu/view/090522/K_p115_www.kepfeltoltes.h.. [url=http://kepfeltoltes.hu/view/090522/K_p116_www.kepfeltoltes.h.. Szóval ajánlanám a kamillateát, remélem rendbe jön a hörid :) Az enyémnek sajnos megint problémái vannak, most valószínüleg a lába tört el szegénykémnek :(
A kérdező hozzászólása: 19:41-es nagyon aranyos a hörid, de látom szegénynek nem könnyû.Akárcsak az én hörimnek. Elkezdtem kamillázni, jó sokat csöpögtettem neki rá.Volt hogy itta is a kezembõl.Most úgy néz ki javult.Sokkal kissebb és mintha száradna neki. Köszönöm mégegyszer nektek a segítséget.

Nyílt, fájdalmas és vérzõ sebek vannak egy ideje a nagyajkaim és a combjaim töve közt. Mi lehet ez?

Régebben is elõfordult már, de akkor pár nap alatt elmúlt, most már egy ideje van, ráadásul hámlik és kiszáradt a bõröm is. Hiába kenegetem mindenféle sebre való, vagy herpesz krémmel, semmi javulás.

Legjobb válasz: Nem lehet hogy felfekves? Kover vagy?

Nem lehet hogy felfekves? Kover vagy?
A kérdező hozzászólása: Nincs az se.
ekcéma?
A kérdező hozzászólása: Cukrom rendben van, igen.
cukrod rendben van?
Elõzõ vagyok. Persze, hogy mehetsz bõrgyógyászhoz, hiszen a bõrödön vannak a sebek.
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok kövér. Nõgyógyászhoz rendszeresen járok, ezzel semmi baj nem volt még és nem is találtak olyan bacit se, az orvos szerint kevés folyadéktól is kiszáradhat a bõröm, szerintem le se sz*rta az egészet és meg sem vizsgált normálisan, hiába mondtam mi a problémám... :( sima bõrgyógyászhoz is lehet ezzel menni nemcsak nõdokihoz?
Amilyen hamar csak tudsz, menj bõrgyógyászhoz.
Orvosnál voltál már??
hát anyám, akkor talán el kéne végre menni az orvoshoz....
-.-....Úgy értem lehet, hogy ekcéma okozza a sebesedést és a szárazságot. De miért nem voltál még orvosnál?? zt ki kell vizsgálni
Nekem az a tippem, hogy nagyon gyorsan menj vele orvoshoz.
Herpeszes seb, HPV, gomba és akár szifilisz is járhat ilyen tünetekkel, ezek orális szex útján is terjednek, sürgõsen menj el bõrgyógyászhoz.
keress fel egy orvost, bár én így gépen keresztül leginkább herpeszre tippelnék, de pontosan én mint orvos sem tudom megmondani gépen keresztül 27N
Mióta van az ott? Hogyan keletkezett? Miért nem mentél még el orvoshoz? Végig akarod fertõzni az összes partnered?!? Egy nõ a legkisebb bajnál is szalad a dokihoz. Pedig nem kellemes nekik ott szétárt lábakkal, és a doki kutat bennük! Egy férfi pedig képes lenne megvárni amíg le rohad a farka!

A kutyusom tappancsán, a párnácska részen van egy kis seb. Mit csináljak vele?

Olyan mintha lehorzsolta volna, kicsit lejött a párnácskájáról a b?r (nem nagy seb, de rózsaszín és picit vérzett). Szerintetek bekenjem betadinnal? És sétáltathatom így, nem fog elferd?z?dni a portól és a földt?l?

Legjobb válasz: Fretõtlenítsd betadinnal, aztán kendd be bepantennel, és csak rövid sétákra vidd

Fretõtlenítsd betadinnal, aztán kendd be bepantennel, és csak rövid sétákra vidd
Betadine-nal kend be rendszeresen, ha nem fájlalja, akkor viheted ugyanúgy sétálni, de ha láthatóan kíméli, akkor inkább pihentesd.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!