Találatok a következő kifejezésre: Van a egy seb, van (161 db)

Mit csináljak vele? Kiálló fgoammal ráharaphattam a szájamra belül és most duzzadt, fáj és van rajta egy seb.

Az a baj, h a kiálló fog folyamatosan piszkálja most is.

Legjobb válasz: Ez elég kellemetlen, és mivel duzzadt, most még nagyobb eséllyel harapsz rá újra :( Öblögess fertõtlenítõs szájvízzel és óvatosan egyél 1-2 napig, amíg lelohad a duzzanat. Nincs vele máss teendõd.

Ez elég kellemetlen, és mivel duzzadt, most még nagyobb eséllyel harapsz rá újra :( Öblögess fertõtlenítõs szájvízzel és óvatosan egyél 1-2 napig, amíg lelohad a duzzanat. Nincs vele máss teendõd.
máss = más, csak gyorsan írtam
A kérdező hozzászólása: Hát igen :-( Igyekszem figyelni rá és fertõtlenítem. Köszi
Menj el orvoshoz!
Elõször is orvoshoz menj. Aztán pedig darált háztartási kekszet próbálj meg enni. A tejféléket kerüld és a gyümölcsleveket is. Esetleg babapiskótát az szétolvad a szádban. Rengeteg folyadékot fogyassz nehogy kiszáradj! És ORVOS!!!
krémleveseket, fõtt tésztát pörköltszafttal, banánt
És cserszömörcés szájvíz!
Ha van lehetöseged a gyogyszertarban vasarolj MERIDOL szajvizet (nem olcso) az elsö öblites utan lenyegesen jobb lesz, - es mar tudsz is enni. Termeszetesen par napig naponta többször öblögess.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat
A tejtermékeket tényleg kerüld, mert az kimarja! És igyekezz megállni, hogy piszkáld a nyelveddel, mert akkor lassabban gyógyul. A banán nem csípi. Nekem is gyakori probléma az afta sajnos :( Azt olvastam, hogy a gyógyszertárban vett kapszulás (benne folyékony) E-vitamin rákenése nagyon felgyorsítja a gyógyulást. Ki is próbálom majd.

1 hónapja szültem császárral, 4 nap kivették a varratot, de sajnos szét nyílt a seb. Nagyon felületi volt ezér nem varták össze, azt mondta ha doki hogy majd magától összeforr. A mai napig egy 4 cmes nyílt sebem van. Mennyi idő után gyógyul a seb?

Járt már valaki így?

Legjobb válasz: Hát én a helyedben elmentem volna egy másik dokit megkérdezni.Nyílt seb sosem jó.Fertözödhet.Szerintem még ma hívd fel a nögyögyászatot,vagy a szülészetet,e´s beszélj egy másik dokival,hogy mit mondd....

Hát én a helyedben elmentem volna egy másik dokit megkérdezni.Nyílt seb sosem jó.Fertözödhet.Szerintem még ma hívd fel a nögyögyászatot, vagy a szülészetet, e´s beszélj egy másik dokival, hogy mit mondd....
Császározás után nekem is szétnyílt a sebem, el is mentem a dokihoz. Nekem se varrták össze igaz csak 1 cm-es volt. Sajnos már nem emlékszem mennyi idõ volt míg összeforrt, mert már 6 éve történt. De nem lett semmi bajom tõle. Azért szerintem 4 cm az sok, esetleg menj el egy másik dokihoz, hátha az mást mond, vagy összeölti. Ja és ha tudsz, még ezen a héten. Mielõbbi jobbulást.


A befogadott cicám orra hegyén van egy seb, ami évek óta nem múlik el. Oltáskor mutattam az orvosnak, de ő csak vonogatta a vállát, nem foglalkozott vele különösebben. Nem nagy probléma, csak jó lenne tudni mi lehet, és lehet-e valahogy kezelni?

Legjobb válasz: Több éve van egy seb ? Miota ? Ha nem gyogyul /az biztos nem normális, macskák saját maguknak szokták gyogyitani saját kis sebüket, ez már nem normáklis ha nem gyogyul több éce, hány éves a cica ?

Több éve van egy seb ? Miota ? Ha nem gyogyul /az biztos nem normális, macskák saját maguknak szokták gyogyitani saját kis sebüket, ez már nem normáklis ha nem gyogyul több éce, hány éves a cica ?
Bocs nem éce hanem éve, és már hozzáteszem embereknél is lehet arcon tumor sebböl, ugy hogy vigyázz, nem tom hány éves, idösebb macskáknál elöfordulhat.
A kérdező hozzászólása: A cicus 10. éve körül járhat, de senki sem tudja pontosan megmondani. Egyik szomszéd szerint 12, a másik szerint csak 7 éves. Kérdeztem másik állatorvost is, de õ sem foglalkozott a témával. Nem értem, hogy a kutyusaimmal lekiismeretesek a dokik, de a cicával nem törõdnek.
Nem tudod lefotózni? Nem lehet, hogy csak ott világosabb a bõr (egy kis "folt" van az orrán?)?
A kérdező hozzászólása: Csinálok róla képet. Nem, ez egyértelmûen seb. Néha levakarja, akkor olyan kis rózsaszín alatta a bõr, meg picit vérzik is. De nincs gyulladás, nem gennyes, olyan mintha folyton lehorzsolná.
miért nem kened be valami sebgyógyulást segítõ krémmel? [pl bepanthen] egyébként ezt már én is tapasztaltam, hogy a macskákkal nem foglalkoznak olyan szívesen, mint a kutyákkal..aztán állatorvost váltottam, akivel nagyon jól kijön a macskám is és én is.
Itt mi bíztosan nem .Egy ilyen sebbel ami váladékozik, már rég orvoshoz kellett volna menned.Meddig fogsz várni vele, amig nem fordul súlyosabbra .

SOS! Tanácsra lenne szükségem. A macskám hátsó lába felett van egy seb. Mit csináljak vele?

Tegnap vettem észre, és mivel nem elõször fordult elõ, elég sok sérülése volt már, azok mindig szépen begyógyultak ezért nem foglalkoztam vele. Ma viszont odamentem hozzá, hogy öntsek rá egy kis fertõtlenítõt, és észre vettem, hogy egy hatalmas lyuk van a seb helyén, és teli van kukacokkal. Arra a lábára már nem is áll rá. Mit csináljak vele?

Legjobb válasz: Kukacok???! Ember, az a seb legalább 3-4 napos lehet!! Gondolom kandúr és nincs ivartalanítva... Ha beköpték a legyek akkor irány az állatorvos, mert élve fogják felfalni a macskát, te meg szépen végig nézheted, ahogyan vérmérgezést kap egy idõ után, vagy csak totál elfertõzõdik a seb és elpusztul. Iiiigazi, felelõs gazda!

Kukacok???! Ember, az a seb legalább 3-4 napos lehet!! Gondolom kandúr és nincs ivartalanítva... Ha beköpték a legyek akkor irány az állatorvos, mert élve fogják felfalni a macskát, te meg szépen végig nézheted, ahogyan vérmérgezést kap egy idõ után, vagy csak totál elfertõzõdik a seb és elpusztul. Iiiigazi, felelõs gazda!
Csináld azt, amit magaddal tennél. Itt már nem nagyon segít egy kis betadin.. gyorsan vidd el orvoshoz szegényt!
A kérdező hozzászólása: Arra én is rájöttem, hogy itt már nem segít a fertõtlenítõ, és hívtam is rögtön mindhárom állatorvost, aki a környékhez tartozik, csakhogy kettõ nem veszi fel, a harmadik pedig kinyomja a telefont. Akkor most holnapig hagyjam így?
A kérdező hozzászólása: 1. válaszolónak: Attól, hogy ez így alakult, nem kell rögtön elítélni. Sok állatom van, 4 kutya, 3 macska és papagájok is. Figyelek rájuk, ha bármelyiknek komolyabb baja van, rögtön hívom az orvost. Viszont, 3 kan macskám van, egyik sem ivartalanított, ráadásul a környéken sok kóbor kutya, és macska van, így szinte minden nap kisebb nagyobb sebekkel térnek haza. Meg nem köthetem õket, és nincs pénzem arra sem, hogy 3 naponta hívjam az állatorvost, mert a macska megint balhézott.
Tényleg belepetézett a légy, hanem jön gyorsan az állatorvos, akkor egy fecskendõbe szívj föl Betadint és nyomd bele a lyukba, kimossa a nyüvek egy részét és a többi is elpusztul tõle nagyrészt, ezt többször is megismételheted, de ettõl függetlenül holnap vadászd le az állatorvost.
Doki kell és antibiotikum. Ha nem használ a doki, akkor kristálycukor: [link]
De ha nem tud ráállni akkor már bakteriális fertõzést kapott, mindenképpen kellene a doki, hogy antibiotikumot adjon.
Mi van a cicával???? Nagyon gyorsan vidd orvoshoz ha még nem tetted!!! Akár el is veszítheti a lábát!
Orvos egyértelmû.

Tegnap ivartalanították a cicámat. A sebre egy gézlap van ragasztva mivel folyton nyalogatja valószínûleg le fogja szedni. Ha leszedi akkor szólni kell az orvosnak?

Legjobb válasz: Nem. Ha nem javasolt a doki nyakörvet/ "vödröt" a fejére, hogy ne érjen a sebhez. Ha nem váladékozik a seb, akkor hadd nyalogassa. A nyálának, és a mozdulatsornak is gyógyító hatása van.Üdve vala Természet anya!-Majd esetleg varratszedéshez kell a doki, de ezt én otthon is megoldottam egy éles kisollóval.(mínusz 2000Ft) :P

Nem. Ha nem javasolt a doki nyakörvet/ "vödröt" a fejére, hogy ne érjen a sebhez. Ha nem váladékozik a seb, akkor hadd nyalogassa. A nyálának, és a mozdulatsornak is gyógyító hatása van.Üdve vala Természet anya!-Majd esetleg varratszedéshez kell a doki, de ezt én otthon is megoldottam egy éles kisollóval.(mínusz 2000Ft) :P
Ha leszedi a gézlapot, az nem probléma, az a probléma, ha a sebet elkezdi nyalni, ekkor gallért kell kérni az orvostól. A nyálnak meg nem gyógyító, hanem fertõzõ hatása van, tele van baktériummal. A varratszedés meg a legtöbb rendelõben benne van a mûtét árában, úgyhogy inkább az orvos szedje ki, legalább látja azt is, hogy szépen, fertõzésmentesen gyógyult-e a seb.
Te ki herélted a macskádat?????!! :O Képzeld el ha veled tennék ugyanezt! (már ha fiú vagy)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! Akkor odafigyelek hogy a sebet ne nyalogassa mert a gézlapot mostanra sikerült leszednie! :) Egyébként nem nem herélték ki a cicát mert kislány :)
#3 Remélem akkor te befogadod az összes kiscicát, aki azért született, mert így gondolkodnak, mint te. Bár gondolom az már nem érdekel mi lesz a sorsa a sok feleslegesen született kiscicának. Egy macska nem élvezetbõl közösül, hanem a fajfenntartás miatt. Csak az emberek ruházzák fel ilyen emberi tulajdonságokkal, hogy egy kandúr cica is biztos elveszti a férfiasságát, ha kiherélik, holott pont így fog õ is hosszabb és boldogabb életet élni. De nem hiszem el, hogy ezt még mindig nem tudják felfogni az emberek.
én más véleményen vagyok a macskanyálról! Nekem van herélt kandurom aki köszöni szépen jól van! Visszatérve a nyálra! A nyáron az egyik cicám elkapta a szomszéd kutya! A bal hátsó lába eltörött és felcsúszott, teljesen! Ott libegett neki! Csak lefényképezni tudtuk(szeret minket de elfutott-tudta mit akarunk) a doki azt mondta, le kell vágni.. Gennyes volt! Amikor nem vérzett gennyedzett, õ rágta ki, és nyalta, napoztatta.. Egy hónap múlva azt vettük észre hogy egyre lejebb ér a lába, majd elérte a földet:) teljesen egészséges! A macskák 9 élete a nyáluk!! Amit elérnek a nyelvükkel azt meggyógyítják maguknak! Ez az én véleményem! Géz nem kell macskára..
Na, hagyd, hogy nyalja! Nem a nyál miatt veszélyes, hanem hogy folyamatosan irritálja a sebet, kiszedi a varratokat. Nem egy kutyát, macskát hallottam, hogy kibelezte saját magát. Szerencsére túlélték, de tényleg csak a szerencsén múlott.

Hogy ha van a nyelvemen egy "seb" és dohányzom, az úgy veszélyesebb?

Van a nyelvemen, egy félig levágott rész, amit a fogszabályzó csinált sajnos, mert olyanom van, hogy a szájpadlásomon van egy fémív, ami sajnos beleékel?dött a nyelvembe, félig levágva ezt a kis rész. nem nagy, olyan félcentis. az lenne a kérdésem, hogy veszélyesebb így dohányozni?a seben keresztül nem jut jobban be a szervezetbe a káros anyag?

Legjobb válasz: Nem veszélyesebb, mert X mennyiségû káros anyag akár a nyálkahártyán, akár a tüdõn, akár a seben át szívódik fel, akkor is csak X mennyiségû anyag marad. A sebed miatt viszont jó volna bejelentkeznek a fogorvosodhoz, mert a fogszabályzónak nem szabad sebet csinálnia a szájban! Minden szájüregben lévõ sebre fokozottan kell ügyelni, mert a szájunkban rengeteg baktérium tanyázik és ezek sok bajt csinálhatnak. A szájad higiénéjére ügyelj ezért nagyon!

Nem veszélyesebb, mert X mennyiségû káros anyag akár a nyálkahártyán, akár a tüdõn, akár a seben át szívódik fel, akkor is csak X mennyiségû anyag marad. A sebed miatt viszont jó volna bejelentkeznek a fogorvosodhoz, mert a fogszabályzónak nem szabad sebet csinálnia a szájban! Minden szájüregben lévõ sebre fokozottan kell ügyelni, mert a szájunkban rengeteg baktérium tanyázik és ezek sok bajt csinálhatnak. A szájad higiénéjére ügyelj ezért nagyon!
A kérdező hozzászólása: nem tudok egyszerûen micsinálni vele, voltam vele a fogszabályosnál, aki ismerõs, de nem tudott vele semmit csinálni, és kérdeztem több ismerõsömet, és nekik is kisebezte pedig.mindegy, decemberben leveszik az ívet.ez van.de azért köszi

A kutyám fenekén van egy seb, gennyes és már olyan mint egy kisebb luk! Mi lehet ez?

Állatorvoshoz elviszem minél előbb de épp nyaral!Addig tanácsokat szeretnék kérni,mivel tudnám neki bekenni,a tetran kenőcs segíteni fog valamiben ?

Legjobb válasz: Attól függ milyen fajta a kutyád. Van amelyiknél ez akár súlyos betegség is lehet.De van amikor csak rovarcsípéstõl keletkezett Az ilyen fajta seb.

Attól függ milyen fajta a kutyád. Van amelyiknél ez akár súlyos betegség is lehet.De van amikor csak rovarcsípéstõl keletkezett Az ilyen fajta seb.
Begyulladt a bûzmirigye, ki kellene neki nyomni.
Keress másik állatorvost mielõbb.Mire hazaér a doki a nyaralásból, súlyos baj is lehet.Én tömegközlekedéssel is el szoktam vinni a kutyáimat más településre, ha itt épp nincs doki.
Bûzmirigy gyulladás, ki kéne nyomatni aztán fertõtleníteni.
Valószínûleg tályog, és esélyes, hogy gyulladt bûzmirigytõl alakult ki. Minél elõbb orvos, ki kell tisztítani a sebet!

Ha nekem van egy seb az ujjamon és egy AIDS-es férfi spermája belekerül a sebbe, akkor elkaphatom az AIDS-et?

Nem vagyok ilyen helyzetben csak egy egyszer? sima kérdés.

Legjobb válasz: Elvileg el lehet kapni. Gyakorlatilag szerintem nagyon kicsi az esély

Elvileg el lehet kapni. Gyakorlatilag szerintem nagyon kicsi az esély
Szerintem is kicsi az esélye, de ez már egy olyan helyzet, ahol számolni kell a fertõzéssel! Nem vagyok szakértõ, úgyhogy nem 100%!
Igen, szerintem elkaphatod, es egyaltalan nem kicsi az eselye. A seb a kezeden nyitott, es a sperma pedig fertoz, ugyhogy igen, elkaphatod.
Hát ne kerüljön bele! Tudom, hogy nem vagy ilyen helyzetben csak kérdezel, de: 1 tudod, hogy seb van az ujjadon, mégis megteszed 2 tudod, hogy AIDS-es a férfi, mégis kezdesz vele 3 nooormááális? :DD Komolyra fordítva, elkaphatod nagyon is. Simán el lehet kapni ennyitõl is, ez a betegség épp errõl szól sajnos. De persze lehet, hogy szerencséd van és akkor nem kapod el.
a HIV vírus az ondóval is ürül, ezért igen, tovaterjedhet így is a betegség. Meg kell azonban jegyezni, hogy szabad levegön a HIV partikulumok nem sokáig életképesek, úgyhogy inkább a "friss" ondónak van esélye a fertözésre. Tekintve pedig, hogy egy szokványos heteroszexuális közösülés során a fertözött férfi csak 0, 1% eséllyel adja át a vírust a nönek, így még tovább csökken a fertözödés esélye még akkor is, ha -ahogy írtad- az ondó a friss sebre kerül.
A HIV nemi úton terjed és testnedvek cseréjével! Ha az illetõ AIDS-es, akkor nyál útján is fertõzhet, mivel a szádban nyálkahártya van...(ez az utolsó "stádiumra" jellemzõ) Szóval, igen! Elkaphatod az AIDS betegséget így is!
A HIV-vírus (a tévhittel ellentétben) nem terjed nyálon keresztül. Elméleti lehetõség van arra, hogy elkapd, de valószínûleg nem fogod. Nagyobb hatásnak kell kitenni magad, és az se mindegy, hogy az immunrendszered milyen erõs.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!