Találatok a következő kifejezésre: Van a egy seb, (150 db)

Mit csináljak vele? Kiálló fgoammal ráharaphattam a szájamra belül és most duzzadt, fáj és van rajta egy seb.

Az a baj, h a kiálló fog folyamatosan piszkálja most is.

Legjobb válasz: Ez elég kellemetlen, és mivel duzzadt, most még nagyobb eséllyel harapsz rá újra :( Öblögess fertõtlenítõs szájvízzel és óvatosan egyél 1-2 napig, amíg lelohad a duzzanat. Nincs vele máss teendõd.

Ez elég kellemetlen, és mivel duzzadt, most még nagyobb eséllyel harapsz rá újra :( Öblögess fertõtlenítõs szájvízzel és óvatosan egyél 1-2 napig, amíg lelohad a duzzanat. Nincs vele máss teendõd.
máss = más, csak gyorsan írtam
A kérdező hozzászólása: Hát igen :-( Igyekszem figyelni rá és fertõtlenítem. Köszi
Menj el orvoshoz!
Elõször is orvoshoz menj. Aztán pedig darált háztartási kekszet próbálj meg enni. A tejféléket kerüld és a gyümölcsleveket is. Esetleg babapiskótát az szétolvad a szádban. Rengeteg folyadékot fogyassz nehogy kiszáradj! És ORVOS!!!
krémleveseket, fõtt tésztát pörköltszafttal, banánt
És cserszömörcés szájvíz!
Ha van lehetöseged a gyogyszertarban vasarolj MERIDOL szajvizet (nem olcso) az elsö öblites utan lenyegesen jobb lesz, - es mar tudsz is enni. Termeszetesen par napig naponta többször öblögess.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat
A tejtermékeket tényleg kerüld, mert az kimarja! És igyekezz megállni, hogy piszkáld a nyelveddel, mert akkor lassabban gyógyul. A banán nem csípi. Nekem is gyakori probléma az afta sajnos :( Azt olvastam, hogy a gyógyszertárban vett kapszulás (benne folyékony) E-vitamin rákenése nagyon felgyorsítja a gyógyulást. Ki is próbálom majd.

A befogadott cicám orra hegyén van egy seb, ami évek óta nem múlik el. Oltáskor mutattam az orvosnak, de ő csak vonogatta a vállát, nem foglalkozott vele különösebben. Nem nagy probléma, csak jó lenne tudni mi lehet, és lehet-e valahogy kezelni?

Legjobb válasz: Több éve van egy seb ? Miota ? Ha nem gyogyul /az biztos nem normális, macskák saját maguknak szokták gyogyitani saját kis sebüket, ez már nem normáklis ha nem gyogyul több éce, hány éves a cica ?

Több éve van egy seb ? Miota ? Ha nem gyogyul /az biztos nem normális, macskák saját maguknak szokták gyogyitani saját kis sebüket, ez már nem normáklis ha nem gyogyul több éce, hány éves a cica ?
Bocs nem éce hanem éve, és már hozzáteszem embereknél is lehet arcon tumor sebböl, ugy hogy vigyázz, nem tom hány éves, idösebb macskáknál elöfordulhat.
A kérdező hozzászólása: A cicus 10. éve körül járhat, de senki sem tudja pontosan megmondani. Egyik szomszéd szerint 12, a másik szerint csak 7 éves. Kérdeztem másik állatorvost is, de õ sem foglalkozott a témával. Nem értem, hogy a kutyusaimmal lekiismeretesek a dokik, de a cicával nem törõdnek.
Nem tudod lefotózni? Nem lehet, hogy csak ott világosabb a bõr (egy kis "folt" van az orrán?)?
A kérdező hozzászólása: Csinálok róla képet. Nem, ez egyértelmûen seb. Néha levakarja, akkor olyan kis rózsaszín alatta a bõr, meg picit vérzik is. De nincs gyulladás, nem gennyes, olyan mintha folyton lehorzsolná.
miért nem kened be valami sebgyógyulást segítõ krémmel? [pl bepanthen] egyébként ezt már én is tapasztaltam, hogy a macskákkal nem foglalkoznak olyan szívesen, mint a kutyákkal..aztán állatorvost váltottam, akivel nagyon jól kijön a macskám is és én is.


Hogy ha van a nyelvemen egy "seb" és dohányzom, az úgy veszélyesebb?

Van a nyelvemen, egy félig levágott rész, amit a fogszabályzó csinált sajnos, mert olyanom van, hogy a szájpadlásomon van egy fémív, ami sajnos beleékel?dött a nyelvembe, félig levágva ezt a kis rész. nem nagy, olyan félcentis. az lenne a kérdésem, hogy veszélyesebb így dohányozni?a seben keresztül nem jut jobban be a szervezetbe a káros anyag?

Legjobb válasz: Nem veszélyesebb, mert X mennyiségû káros anyag akár a nyálkahártyán, akár a tüdõn, akár a seben át szívódik fel, akkor is csak X mennyiségû anyag marad. A sebed miatt viszont jó volna bejelentkeznek a fogorvosodhoz, mert a fogszabályzónak nem szabad sebet csinálnia a szájban! Minden szájüregben lévõ sebre fokozottan kell ügyelni, mert a szájunkban rengeteg baktérium tanyázik és ezek sok bajt csinálhatnak. A szájad higiénéjére ügyelj ezért nagyon!

Nem veszélyesebb, mert X mennyiségû káros anyag akár a nyálkahártyán, akár a tüdõn, akár a seben át szívódik fel, akkor is csak X mennyiségû anyag marad. A sebed miatt viszont jó volna bejelentkeznek a fogorvosodhoz, mert a fogszabályzónak nem szabad sebet csinálnia a szájban! Minden szájüregben lévõ sebre fokozottan kell ügyelni, mert a szájunkban rengeteg baktérium tanyázik és ezek sok bajt csinálhatnak. A szájad higiénéjére ügyelj ezért nagyon!
A kérdező hozzászólása: nem tudok egyszerûen micsinálni vele, voltam vele a fogszabályosnál, aki ismerõs, de nem tudott vele semmit csinálni, és kérdeztem több ismerõsömet, és nekik is kisebezte pedig.mindegy, decemberben leveszik az ívet.ez van.de azért köszi

A kutyám fenekén van egy seb, gennyes és már olyan mint egy kisebb luk! Mi lehet ez?

Állatorvoshoz elviszem minél előbb de épp nyaral!Addig tanácsokat szeretnék kérni,mivel tudnám neki bekenni,a tetran kenőcs segíteni fog valamiben ?

Legjobb válasz: Attól függ milyen fajta a kutyád. Van amelyiknél ez akár súlyos betegség is lehet.De van amikor csak rovarcsípéstõl keletkezett Az ilyen fajta seb.

Attól függ milyen fajta a kutyád. Van amelyiknél ez akár súlyos betegség is lehet.De van amikor csak rovarcsípéstõl keletkezett Az ilyen fajta seb.
Begyulladt a bûzmirigye, ki kellene neki nyomni.
Keress másik állatorvost mielõbb.Mire hazaér a doki a nyaralásból, súlyos baj is lehet.Én tömegközlekedéssel is el szoktam vinni a kutyáimat más településre, ha itt épp nincs doki.
Bûzmirigy gyulladás, ki kéne nyomatni aztán fertõtleníteni.
Valószínûleg tályog, és esélyes, hogy gyulladt bûzmirigytõl alakult ki. Minél elõbb orvos, ki kell tisztítani a sebet!

Ha nekem van egy seb az ujjamon és egy AIDS-es férfi spermája belekerül a sebbe, akkor elkaphatom az AIDS-et?

Nem vagyok ilyen helyzetben csak egy egyszer? sima kérdés.

Legjobb válasz: Elvileg el lehet kapni. Gyakorlatilag szerintem nagyon kicsi az esély

Elvileg el lehet kapni. Gyakorlatilag szerintem nagyon kicsi az esély
Szerintem is kicsi az esélye, de ez már egy olyan helyzet, ahol számolni kell a fertõzéssel! Nem vagyok szakértõ, úgyhogy nem 100%!
Igen, szerintem elkaphatod, es egyaltalan nem kicsi az eselye. A seb a kezeden nyitott, es a sperma pedig fertoz, ugyhogy igen, elkaphatod.
Hát ne kerüljön bele! Tudom, hogy nem vagy ilyen helyzetben csak kérdezel, de: 1 tudod, hogy seb van az ujjadon, mégis megteszed 2 tudod, hogy AIDS-es a férfi, mégis kezdesz vele 3 nooormááális? :DD Komolyra fordítva, elkaphatod nagyon is. Simán el lehet kapni ennyitõl is, ez a betegség épp errõl szól sajnos. De persze lehet, hogy szerencséd van és akkor nem kapod el.
a HIV vírus az ondóval is ürül, ezért igen, tovaterjedhet így is a betegség. Meg kell azonban jegyezni, hogy szabad levegön a HIV partikulumok nem sokáig életképesek, úgyhogy inkább a "friss" ondónak van esélye a fertözésre. Tekintve pedig, hogy egy szokványos heteroszexuális közösülés során a fertözött férfi csak 0, 1% eséllyel adja át a vírust a nönek, így még tovább csökken a fertözödés esélye még akkor is, ha -ahogy írtad- az ondó a friss sebre kerül.
A HIV nemi úton terjed és testnedvek cseréjével! Ha az illetõ AIDS-es, akkor nyál útján is fertõzhet, mivel a szádban nyálkahártya van...(ez az utolsó "stádiumra" jellemzõ) Szóval, igen! Elkaphatod az AIDS betegséget így is!
A HIV-vírus (a tévhittel ellentétben) nem terjed nyálon keresztül. Elméleti lehetõség van arra, hogy elkapd, de valószínûleg nem fogod. Nagyobb hatásnak kell kitenni magad, és az se mindegy, hogy az immunrendszered milyen erõs.
Vársz egy hetet és eltûnik...
Kb. 1 hét alatt eltûnik. De elvileg egy jó alapozóval eltudod takarni hogy messzirõl ne lássák.

Van a fejbőrömen egy seb, van egy roszz szokásom, hogy kapargatom. Elfertőzödhet-e?

A fejb?römen van egy kis seb, amit már kb. két éve mindig elkaparok, de nem vérzik, nem lesz sebes csak egy kicsit piros lesz, kérdésem elfert?zödhetett-e és milyen következménye lehet ennek, esetleg látásromlás lehet-e a következménye, vagy milyen egyéb következmények léphetnek fel?

Legjobb válasz: ha csak körömmel kapargatod, és nem érintkezik más felületekkel, szerintem nem. De ez függ a sebtõl is.

ha csak körömmel kapargatod, és nem érintkezik más felületekkel, szerintem nem. De ez függ a sebtõl is.
Én a helyedben bõrgyógyásznakmutatnám meg. Sajnos az ilyen sebekbõl, anyajegyekbõl szokott melanóma is kialakulni, ami a fejbõrön igen veszélyes.
A seb kiterjedésétõl függ. Egyébként fokozatosan elhalványodik, és késõbb nagy valószínûséggel maradéktalanul eltûnik.
biztosan halványodni fog, hogy marad-e kis nyoma az függ attól miylen mély volt és hogy miylen a sebgyógyulésod hegesedésed. Ez ember függõ. van akinek a mûtéti hegek is alig látszódnak pár hónap, év után van akinek még egy pattanás vagy szunyogcsipés helye is megamarad örökre.

1éves szoba cicám van, pár hete lett egy seb a nyakán, azota egyre rosszabb nem eszik nem iszik csak nagyon ritkán és csak fekszik egész nap?

elvittem orvoshoz de nem adott érdemleges választ, tudna valaki segiteni mi lehet ez?

Legjobb válasz: Ha az orvos nem ad érdemleges választ, keress másikat. Semmilyen kezelést nem alkalmazott/javasolt? Így látatlanban elég nehéz megmondani. Mekkora a seb? Milyen mély? Hogy néz ki? A nyakán pontosan hol található? Szivárog belõle vér, vagy egyébb váladék? Elképzelhetõ hogy valamilyen sérülés érte (pl van a cicán nyakörv? mert az egyenesen életveszélyes!!!) és elfertõzõdött, tályog keletkezett rajta. Az is elképzelhetõ hogy valamilyen allergiáról van szó, bár ez nem indokolná az általános levertséget. Ha nem iszik, nem eszik a cica, az nagyon nagy baj, hamar kiszáradhat és akkor infúzióra kell rakni. Folyadékvisszautasítás esetén csak az a megoldás... Élelemvisszautasítás esetén calo-pet pasztát szoktak javasolni, de ez is csak ideiglenes megoldás, arra jó hogy épphogy ne haljon meg... Mindenképpen alapos orvosi kivizsgálásra, és minnél elõbbi kezelésre lenne szükség.

Ha az orvos nem ad érdemleges választ, keress másikat. Semmilyen kezelést nem alkalmazott/javasolt? Így látatlanban elég nehéz megmondani. Mekkora a seb? Milyen mély? Hogy néz ki? A nyakán pontosan hol található? Szivárog belõle vér, vagy egyébb váladék? Elképzelhetõ hogy valamilyen sérülés érte (pl van a cicán nyakörv? mert az egyenesen életveszélyes!!!) és elfertõzõdött, tályog keletkezett rajta. Az is elképzelhetõ hogy valamilyen allergiáról van szó, bár ez nem indokolná az általános levertséget. Ha nem iszik, nem eszik a cica, az nagyon nagy baj, hamar kiszáradhat és akkor infúzióra kell rakni. Folyadékvisszautasítás esetén csak az a megoldás... Élelemvisszautasítás esetén calo-pet pasztát szoktak javasolni, de ez is csak ideiglenes megoldás, arra jó hogy épphogy ne haljon meg... Mindenképpen alapos orvosi kivizsgálásra, és minnél elõbbi kezelésre lenne szükség.
Van bolhanyakörve? A miénk allergiás rá, és attól lett egy seb a nyakán.
Az enyém viszont bolhás, és attól vakarta ki a nyakán egy pontban ahol futkozott a bolha. Sajnos az én dokim is ilyen. Csak tudnám, hogy ezek hol szerezték a diplomájukat. Talán a búcsúba lõtték? Hány pálcás lehetett? :) Ez nagyon rosszul hangzik különben. Probáld meg fertõtleníteni neki naponta a sebet. Betadinnal.
Valóban lehet bolhaallergia, csak épp szobacicáknál nem túl valószínû, ha nincs levéve sétálni se. Azért nézd át alaposan, nem látsz-e rajta bolhát, vagy bolhapiszkot (apró pici fekete szemcsék, mint a mák)
A kérdező hozzászólása: nincs nyakörve, nem bolhás, most már eszik iszik ha elé rakom bár még nem az igazi, a nyaka szivárgott kezelem valami krémmel amit a doki adott és kezdettõl sebhintõporral! körömlevágás segithet hogy ne vakarja ki a nyakát?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!