Találatok a következő kifejezésre: Van a egy seb, (161 db)

Mit csináljak vele? Kiálló fgoammal ráharaphattam a szájamra belül és most duzzadt, fáj és van rajta egy seb.

Az a baj, h a kiálló fog folyamatosan piszkálja most is.

Legjobb válasz: Ez elég kellemetlen, és mivel duzzadt, most még nagyobb eséllyel harapsz rá újra :( Öblögess fertõtlenítõs szájvízzel és óvatosan egyél 1-2 napig, amíg lelohad a duzzanat. Nincs vele máss teendõd.

Ez elég kellemetlen, és mivel duzzadt, most még nagyobb eséllyel harapsz rá újra :( Öblögess fertõtlenítõs szájvízzel és óvatosan egyél 1-2 napig, amíg lelohad a duzzanat. Nincs vele máss teendõd.
máss = más, csak gyorsan írtam
A kérdező hozzászólása: Hát igen :-( Igyekszem figyelni rá és fertõtlenítem. Köszi
Menj el orvoshoz!
Elõször is orvoshoz menj. Aztán pedig darált háztartási kekszet próbálj meg enni. A tejféléket kerüld és a gyümölcsleveket is. Esetleg babapiskótát az szétolvad a szádban. Rengeteg folyadékot fogyassz nehogy kiszáradj! És ORVOS!!!
krémleveseket, fõtt tésztát pörköltszafttal, banánt
És cserszömörcés szájvíz!
Ha van lehetöseged a gyogyszertarban vasarolj MERIDOL szajvizet (nem olcso) az elsö öblites utan lenyegesen jobb lesz, - es mar tudsz is enni. Termeszetesen par napig naponta többször öblögess.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat
A tejtermékeket tényleg kerüld, mert az kimarja! És igyekezz megállni, hogy piszkáld a nyelveddel, mert akkor lassabban gyógyul. A banán nem csípi. Nekem is gyakori probléma az afta sajnos :( Azt olvastam, hogy a gyógyszertárban vett kapszulás (benne folyékony) E-vitamin rákenése nagyon felgyorsítja a gyógyulást. Ki is próbálom majd.

A befogadott cicám orra hegyén van egy seb, ami évek óta nem múlik el. Oltáskor mutattam az orvosnak, de ő csak vonogatta a vállát, nem foglalkozott vele különösebben. Nem nagy probléma, csak jó lenne tudni mi lehet, és lehet-e valahogy kezelni?

Legjobb válasz: Több éve van egy seb ? Miota ? Ha nem gyogyul /az biztos nem normális, macskák saját maguknak szokták gyogyitani saját kis sebüket, ez már nem normáklis ha nem gyogyul több éce, hány éves a cica ?

Több éve van egy seb ? Miota ? Ha nem gyogyul /az biztos nem normális, macskák saját maguknak szokták gyogyitani saját kis sebüket, ez már nem normáklis ha nem gyogyul több éce, hány éves a cica ?
Bocs nem éce hanem éve, és már hozzáteszem embereknél is lehet arcon tumor sebböl, ugy hogy vigyázz, nem tom hány éves, idösebb macskáknál elöfordulhat.
A kérdező hozzászólása: A cicus 10. éve körül járhat, de senki sem tudja pontosan megmondani. Egyik szomszéd szerint 12, a másik szerint csak 7 éves. Kérdeztem másik állatorvost is, de õ sem foglalkozott a témával. Nem értem, hogy a kutyusaimmal lekiismeretesek a dokik, de a cicával nem törõdnek.
Nem tudod lefotózni? Nem lehet, hogy csak ott világosabb a bõr (egy kis "folt" van az orrán?)?
A kérdező hozzászólása: Csinálok róla képet. Nem, ez egyértelmûen seb. Néha levakarja, akkor olyan kis rózsaszín alatta a bõr, meg picit vérzik is. De nincs gyulladás, nem gennyes, olyan mintha folyton lehorzsolná.
miért nem kened be valami sebgyógyulást segítõ krémmel? [pl bepanthen] egyébként ezt már én is tapasztaltam, hogy a macskákkal nem foglalkoznak olyan szívesen, mint a kutyákkal..aztán állatorvost váltottam, akivel nagyon jól kijön a macskám is és én is.


SOS! Tanácsra lenne szükségem. A macskám hátsó lába felett van egy seb. Mit csináljak vele?

Tegnap vettem észre, és mivel nem elõször fordult elõ, elég sok sérülése volt már, azok mindig szépen begyógyultak ezért nem foglalkoztam vele. Ma viszont odamentem hozzá, hogy öntsek rá egy kis fertõtlenítõt, és észre vettem, hogy egy hatalmas lyuk van a seb helyén, és teli van kukacokkal. Arra a lábára már nem is áll rá. Mit csináljak vele?

Legjobb válasz: Kukacok???! Ember, az a seb legalább 3-4 napos lehet!! Gondolom kandúr és nincs ivartalanítva... Ha beköpték a legyek akkor irány az állatorvos, mert élve fogják felfalni a macskát, te meg szépen végig nézheted, ahogyan vérmérgezést kap egy idõ után, vagy csak totál elfertõzõdik a seb és elpusztul. Iiiigazi, felelõs gazda!

Kukacok???! Ember, az a seb legalább 3-4 napos lehet!! Gondolom kandúr és nincs ivartalanítva... Ha beköpték a legyek akkor irány az állatorvos, mert élve fogják felfalni a macskát, te meg szépen végig nézheted, ahogyan vérmérgezést kap egy idõ után, vagy csak totál elfertõzõdik a seb és elpusztul. Iiiigazi, felelõs gazda!
Csináld azt, amit magaddal tennél. Itt már nem nagyon segít egy kis betadin.. gyorsan vidd el orvoshoz szegényt!
A kérdező hozzászólása: Arra én is rájöttem, hogy itt már nem segít a fertõtlenítõ, és hívtam is rögtön mindhárom állatorvost, aki a környékhez tartozik, csakhogy kettõ nem veszi fel, a harmadik pedig kinyomja a telefont. Akkor most holnapig hagyjam így?
A kérdező hozzászólása: 1. válaszolónak: Attól, hogy ez így alakult, nem kell rögtön elítélni. Sok állatom van, 4 kutya, 3 macska és papagájok is. Figyelek rájuk, ha bármelyiknek komolyabb baja van, rögtön hívom az orvost. Viszont, 3 kan macskám van, egyik sem ivartalanított, ráadásul a környéken sok kóbor kutya, és macska van, így szinte minden nap kisebb nagyobb sebekkel térnek haza. Meg nem köthetem õket, és nincs pénzem arra sem, hogy 3 naponta hívjam az állatorvost, mert a macska megint balhézott.
Tényleg belepetézett a légy, hanem jön gyorsan az állatorvos, akkor egy fecskendõbe szívj föl Betadint és nyomd bele a lyukba, kimossa a nyüvek egy részét és a többi is elpusztul tõle nagyrészt, ezt többször is megismételheted, de ettõl függetlenül holnap vadászd le az állatorvost.
Doki kell és antibiotikum. Ha nem használ a doki, akkor kristálycukor: [link]
De ha nem tud ráállni akkor már bakteriális fertõzést kapott, mindenképpen kellene a doki, hogy antibiotikumot adjon.
Mi van a cicával???? Nagyon gyorsan vidd orvoshoz ha még nem tetted!!! Akár el is veszítheti a lábát!
Orvos egyértelmû.

Hogy ha van a nyelvemen egy "seb" és dohányzom, az úgy veszélyesebb?

Van a nyelvemen, egy félig levágott rész, amit a fogszabályzó csinált sajnos, mert olyanom van, hogy a szájpadlásomon van egy fémív, ami sajnos beleékel?dött a nyelvembe, félig levágva ezt a kis rész. nem nagy, olyan félcentis. az lenne a kérdésem, hogy veszélyesebb így dohányozni?a seben keresztül nem jut jobban be a szervezetbe a káros anyag?

Legjobb válasz: Nem veszélyesebb, mert X mennyiségû káros anyag akár a nyálkahártyán, akár a tüdõn, akár a seben át szívódik fel, akkor is csak X mennyiségû anyag marad. A sebed miatt viszont jó volna bejelentkeznek a fogorvosodhoz, mert a fogszabályzónak nem szabad sebet csinálnia a szájban! Minden szájüregben lévõ sebre fokozottan kell ügyelni, mert a szájunkban rengeteg baktérium tanyázik és ezek sok bajt csinálhatnak. A szájad higiénéjére ügyelj ezért nagyon!

Nem veszélyesebb, mert X mennyiségû káros anyag akár a nyálkahártyán, akár a tüdõn, akár a seben át szívódik fel, akkor is csak X mennyiségû anyag marad. A sebed miatt viszont jó volna bejelentkeznek a fogorvosodhoz, mert a fogszabályzónak nem szabad sebet csinálnia a szájban! Minden szájüregben lévõ sebre fokozottan kell ügyelni, mert a szájunkban rengeteg baktérium tanyázik és ezek sok bajt csinálhatnak. A szájad higiénéjére ügyelj ezért nagyon!
A kérdező hozzászólása: nem tudok egyszerûen micsinálni vele, voltam vele a fogszabályosnál, aki ismerõs, de nem tudott vele semmit csinálni, és kérdeztem több ismerõsömet, és nekik is kisebezte pedig.mindegy, decemberben leveszik az ívet.ez van.de azért köszi

A kutyám fenekén van egy seb, gennyes és már olyan mint egy kisebb luk! Mi lehet ez?

Állatorvoshoz elviszem minél előbb de épp nyaral!Addig tanácsokat szeretnék kérni,mivel tudnám neki bekenni,a tetran kenőcs segíteni fog valamiben ?

Legjobb válasz: Attól függ milyen fajta a kutyád. Van amelyiknél ez akár súlyos betegség is lehet.De van amikor csak rovarcsípéstõl keletkezett Az ilyen fajta seb.

Attól függ milyen fajta a kutyád. Van amelyiknél ez akár súlyos betegség is lehet.De van amikor csak rovarcsípéstõl keletkezett Az ilyen fajta seb.
Begyulladt a bûzmirigye, ki kellene neki nyomni.
Keress másik állatorvost mielõbb.Mire hazaér a doki a nyaralásból, súlyos baj is lehet.Én tömegközlekedéssel is el szoktam vinni a kutyáimat más településre, ha itt épp nincs doki.
Bûzmirigy gyulladás, ki kéne nyomatni aztán fertõtleníteni.
Valószínûleg tályog, és esélyes, hogy gyulladt bûzmirigytõl alakult ki. Minél elõbb orvos, ki kell tisztítani a sebet!

Ha nekem van egy seb az ujjamon és egy AIDS-es férfi spermája belekerül a sebbe, akkor elkaphatom az AIDS-et?

Nem vagyok ilyen helyzetben csak egy egyszer? sima kérdés.

Legjobb válasz: Elvileg el lehet kapni. Gyakorlatilag szerintem nagyon kicsi az esély

Elvileg el lehet kapni. Gyakorlatilag szerintem nagyon kicsi az esély
Szerintem is kicsi az esélye, de ez már egy olyan helyzet, ahol számolni kell a fertõzéssel! Nem vagyok szakértõ, úgyhogy nem 100%!
Igen, szerintem elkaphatod, es egyaltalan nem kicsi az eselye. A seb a kezeden nyitott, es a sperma pedig fertoz, ugyhogy igen, elkaphatod.
Hát ne kerüljön bele! Tudom, hogy nem vagy ilyen helyzetben csak kérdezel, de: 1 tudod, hogy seb van az ujjadon, mégis megteszed 2 tudod, hogy AIDS-es a férfi, mégis kezdesz vele 3 nooormááális? :DD Komolyra fordítva, elkaphatod nagyon is. Simán el lehet kapni ennyitõl is, ez a betegség épp errõl szól sajnos. De persze lehet, hogy szerencséd van és akkor nem kapod el.
a HIV vírus az ondóval is ürül, ezért igen, tovaterjedhet így is a betegség. Meg kell azonban jegyezni, hogy szabad levegön a HIV partikulumok nem sokáig életképesek, úgyhogy inkább a "friss" ondónak van esélye a fertözésre. Tekintve pedig, hogy egy szokványos heteroszexuális közösülés során a fertözött férfi csak 0, 1% eséllyel adja át a vírust a nönek, így még tovább csökken a fertözödés esélye még akkor is, ha -ahogy írtad- az ondó a friss sebre kerül.
A HIV nemi úton terjed és testnedvek cseréjével! Ha az illetõ AIDS-es, akkor nyál útján is fertõzhet, mivel a szádban nyálkahártya van...(ez az utolsó "stádiumra" jellemzõ) Szóval, igen! Elkaphatod az AIDS betegséget így is!
A HIV-vírus (a tévhittel ellentétben) nem terjed nyálon keresztül. Elméleti lehetõség van arra, hogy elkapd, de valószínûleg nem fogod. Nagyobb hatásnak kell kitenni magad, és az se mindegy, hogy az immunrendszered milyen erõs.

6 hete volt egy tályog felnyitásom. A seb még mindig nyitva van . Lényegében egy mütéti nyilás. Meddig lehet nyitva? Mikor nem jó már ha nyitva van?

Legjobb válasz: Amíg be nem hámosodik. Az ilyen jellegû sebeket (akár mûtéti is)nem szokták összevarrni. Azt már látod,hogy hámosodik,húzódik össze? Ezt úgy veszed észre,hogy a széle felõl egy rózsaszín területtel egyre kisebb a nyílás.

Amíg be nem hámosodik. Az ilyen jellegû sebeket (akár mûtéti is)nem szokták összevarrni. Azt már látod, hogy hámosodik, húzódik össze? Ezt úgy veszed észre, hogy a széle felõl egy rózsaszín területtel egyre kisebb a nyílás.
A kérdező hozzászólása: Nem, egyenlõre nyitva van. Tegnap elmentem a sebészetre, azt mondták 98 százalékban gyógyult. Egy géplapkákból álló betétet rakok oda, és még néha nedves. Nem véres, hanem vizes. Az orvos azt mondta, hogy akár még nyomkodhatnám is, de ki mer oda nyulni. Meleg vizü fürdõbe kellene menni a reumám miatt, arra azt mondta semmi akadálya. Hát nem tudom.....
Az ilyen tályogos sebek nagyon nehezen gyógyulnak, mert a környezõ szövetekre is ráterjed a gyulladás, amitõl azok el is halnak. Sajnos nem tudsz mást csinálni, mint türelemmel várni.
A kérdező hozzászólása: Nem zavar, mert már nincs fájdalom. Csak azt nem tudom, hogy mehetek-e melegvizes fürdõbe? Sebész szerint igen.
Én ugyan nem láttam , hogy milyen a sebész viszont igen, de õszintén szólva, amíg váladékozik kihagynám. Addig nem teljes a hámosodás és ez a meleg vízben nagyon könnyen befertõzõdik. Ha már nem váladékozik nyugodtan mehetsz.
A kérdező hozzászólása: Látom értesz hozzá. Egészségügyis vagy, vagy már volt ilyen betegséged. Hát én sem szivesen megyek igy el, sem a magam miatt, sem a mások iránti tiszteletbõl. Olyan helyen van, hogy nem látom. De a doki is mondta, hogy nyitva van.
Igen, eü-s vagyok. Dolgoztam bõrgyógyászaton és sebészeten is, úgyhogy nem ismeretlen az ilyen probléma.
Vársz egy hetet és eltûnik...
Kb. 1 hét alatt eltûnik. De elvileg egy jó alapozóval eltudod takarni hogy messzirõl ne lássák.

Van a fejbőrömen egy seb, van egy roszz szokásom, hogy kapargatom. Elfertőzödhet-e?

A fejb?römen van egy kis seb, amit már kb. két éve mindig elkaparok, de nem vérzik, nem lesz sebes csak egy kicsit piros lesz, kérdésem elfert?zödhetett-e és milyen következménye lehet ennek, esetleg látásromlás lehet-e a következménye, vagy milyen egyéb következmények léphetnek fel?

Legjobb válasz: ha csak körömmel kapargatod, és nem érintkezik más felületekkel, szerintem nem. De ez függ a sebtõl is.

ha csak körömmel kapargatod, és nem érintkezik más felületekkel, szerintem nem. De ez függ a sebtõl is.
Én a helyedben bõrgyógyásznakmutatnám meg. Sajnos az ilyen sebekbõl, anyajegyekbõl szokott melanóma is kialakulni, ami a fejbõrön igen veszélyes.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!