Találatok a következő kifejezésre: Van a egy anyajegy, ami (16 db)

Van az arcomon egy anyajegy ami sztem a szoli miatt kicsit megnövekedett. Szeretnék elmenni szoliba mert elég fehér vagyok nem sokszor csak 2-3x akkor is csak 5 percre. Mekkora az esélye h akkor is nő az az anyajegyem?

Nem akarom h ennél nagyobb legyen:(

Legjobb válasz: Ha szemmel láthatóan növekszik egy anyajegyed, akkor irány a bõrgyógyász, és sürgõsen felejtsd el a szolit!!! ez nem pusztán esztétikailag gond, hanem a bõröd egészségével játszol. egy családi ismerõsünk így kapott bõrrákot:S

Ha szemmel láthatóan növekszik egy anyajegyed, akkor irány a bõrgyógyász, és sürgõsen felejtsd el a szolit!!! ez nem pusztán esztétikailag gond, hanem a bõröd egészségével játszol. egy családi ismerõsünk így kapott bõrrákot:S
A kérdező hozzászólása: juhj:S én is gondoltam rá h azért ez rendellenes:S

Az arcomon van egy anyajegy, ami kidomborodik. Pár napja olyan húzó érzésem van a környékén. Elmenjek bõrgyógyászhoz megmutatni?

Legjobb válasz: Mindenképpen. Amúgy is veszélyesek a kidudorodó anyajegyek...ha pedig fura érzésed van.. mindenképp nézesd meg :)

Mindenképpen. Amúgy is veszélyesek a kidudorodó anyajegyek...ha pedig fura érzésed van.. mindenképp nézesd meg :)
nyugi nem fogsz meghalni....
elöszó vagyok eltávolítják vagy valamit kezelést add..nyugi túléled
El kell hogy keserítselek... eddig nem volt senki, aki örökké élt volna.
Ha nagyon kicsi a folt, akkor meg rak eseteben sem lehet egy kesoi fazisban, tehat meg nem komoly a baj. Mindenkeppen menj el egy borgyogyaszhoz es nezesd meg vele, minnel hamarabb!!! A rakot a korai fazisokban meg viszonylag konnyen lehet kezelni, mivel meg nem terjed at mas szervekre! Minden jot!
ez miatt?hagyá má, fõlösleges pánik
ettõl a kis anyajegytõl akarsz meghalni? hát, nemfogsz. valszeg a naptól lett ilyen, vagy pedig kaparásztad.
A kérdező hozzászólása: lehet hogy az a fekete az sebtetõ?
A kérdező hozzászólása: hát valószínû, hogy elkapartam véletlenül, vagy felhorzsolta valami, de attól tartok, nehogy melanomás legyen.. pár napja vettem észre, hogy ilyen pirosas, és remélem hogy még nem késõ elmenni
Mivel nem vagyok orvos nem tudom megmondani, hogy komoly-e. Meg egy orvos se tudna vizsgalat nelkul. En ugy tudom, hogy az ilyen dolgok akkor veszelyesek amikor mar 3-4 centisek, es vereznek, vagy hamlanak, esetleg furan (nem szimetrikusan) fejlodnek, vagy elszinezodnek. Lehet, hogy csak az immun rendszered reagal a napfenyre maskepp (ilyen embert ismerek). Ettol fuggetlenul menj el holnap borgyogyaszhoz es nezesd meg vele! Az ilyet (barmennyire valoszinutlen hogy komoly a baj) kar kockaztatni! Minden jot!
A kérdező hozzászólása: összesen majdnem 8mm de a kis dudor körül van egy kör ami bõrszínû és utána van kicsi pirosas folt
A kérdező hozzászólása: http://kepfeltoltes.hu/view/090830/437377512DSC00826_www.kep..
Mi volt az? Mit mondott a bõrgyógyász?


Van egy anyajegyem ami engem nagyon zavar, nem akarom leműtetni de nem szeretném hogy ott legyen. Megtudom fogni és le is tudnám szedni! De ez mivel jár mi a következményei?

Legjobb válasz: A párom csak beállított a sebészetre, és megmondta az orvosnak, hogy szeretne megválni az anyajegyeitõl. Le is kapta mind a hármat azonnal! Le ne szedd magadnak, mert abból nagy baj lehet!

A párom csak beállított a sebészetre, és megmondta az orvosnak, hogy szeretne megválni az anyajegyeitõl. Le is kapta mind a hármat azonnal! Le ne szedd magadnak, mert abból nagy baj lehet!
Szerintem elfertõzõdik...
Testvéremet éveken át zavarta, de nem bírta tovább így elment dokihoz. Kapott egy idõpontot a dologra és lézerrel levágták neki pár másodperc alatt. Nem fájt, gyors volt, leragasztották és ennyi, mehetett haza. Szóval éveken át nyomasztotta és ekkor jött rá, h 5másodperc alatt meglehetett volna már régen oldani. Ne szedd le! Sztem nagyon vérezne és újranõlne asszem ha csak leszeded. Menj orvoshoz, (kérj beutalót a háziorvostól) ez nem égõ elõtte, mivel mindennap ezt csinálja és ez a dolga és hipp-hopp megoldódik a régi probléma.
Mellesleg hol van ez az anyajegy, hogy ennyire zavar? Kezeden?
A kérdező hozzászólása: Arcomon tanálható.
Nekem is szedtek le az arcomról normál, szikés módszerrel. Annak ellenére, hogy jó doki csinálta plasztikai öltéssel így is megmaradt a helye. Nem olyan csúnya de azért látszik Belese merek gondolni mi lett volna ha egy sztk-s alkoholistához megyek... Btw, ha már minden áron te akarod leszedni akkor felejtsd el a házi "mûtétet". Ha valamennyire tudsz angolul akkor google: Mole removal treatments vagy Mole removal remedies. Illetve youtube: itt fõleg krém reklámok lesznek majd de ha beírod, hogy: mole removal with apple cider vinegaer akkor lesz egy jó pár videó, meg napló. Sokan erre esküsznek. Még annyi, hogy ha ezekkel az otthonai csodaszerekkel kísérletezel akkor ne egybõl az arcodon próbáld ki ha nem pl egy kisebb anyajegyen a testeden.
"szeretinálnaknék" Touch pad? :-)
Ha nem akarsz belehalni, hallgass a szüleidre.
Villámgyorsan menj egy bõrgyógyászhoz, mert egy éven belül már alúlról szagolod az ibolyát. És csak akkor szedesd le, ha az jóváhagyta.

Van a hátamon egy anyajegy, ami kis dudoros, eddig nem volt baj vele, de most sokan mondják, hogy szedessem le, mert elrákosodhat, de én nem akarom. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Nézesd meg börgyogyásszal.Nem biztos,hogy javasolja a levételét.Csak akkor ellenöriztesd rendszeresen,és figyeld magad is.Menj orvoshoz ha megváltozott,ha mondjuk nõt vagy sötétebb lett,vagy bármilyen változásnál,viszketésnél is.Ne legyen olyan helyen ami irritácionak van kitéve,például a fehérnamü dörzsölgeti.

Nézesd meg börgyogyásszal.Nem biztos, hogy javasolja a levételét.Csak akkor ellenöriztesd rendszeresen, és figyeld magad is.Menj orvoshoz ha megváltozott, ha mondjuk nõt vagy sötétebb lett, vagy bármilyen változásnál, viszketésnél is.Ne legyen olyan helyen ami irritácionak van kitéve, például a fehérnamü dörzsölgeti.
Szia. szerintem amíg nincs vele baj, addig kár megbolygatni. Nekem is sok anyajegyem van a hátamon, a hónom alatt, a melleim között az orrom mellet, de engem nem zavarnak és még soha nem akadtam bele egyikbe sem. A lényeg hogy néha nézesd meg börgyógyásszal és ha belekapsz vagy megsérül akkor azonnal menj dokihoz. Az enyémekrõl pl csináltak képet speciális géppel, hogy ha megyek kontrollra, akkor lássák hogy változtak-e.

Egy anyajegyet ami a számon van le lehet műteni?

Ha igen akkor hogyan? mennyibe kerül? és milyen kockázattal jár?

Legjobb válasz: Ha ehhez hasonló, azt le is kell vetetni. Nagyanyámnak volt és ez jóindulatú dolog, viszont könnyen rosszindulatúvá válhat. Ezért mûtét. http://nattestad.org/domp/edit.php?id=449

Ha ehhez hasonló, azt le is kell vetetni. Nagyanyámnak volt és ez jóindulatú dolog, viszont könnyen rosszindulatúvá válhat. Ezért mûtét. http://nattestad.org/domp/edit.php?id=449
A kérdező hozzászólása: hár ehez nem hasonlít, inkább olyan mint egy herpesz..
A kérdező hozzászólása: de az orvosok meg azt mondják , hogy csak 18 éves korom után lehet...

Ha a gátam bal oldalánál van egy anyajegy ami a terhességem alatt nagyon kidudorodott akkor is borotválnak?

Én szoktam magamnak, de amióta így kidudorodik, nem merem körülötte leszedni. És attól félek emiatt fognak felvágni, hogy nehogy az anyajegynél szakadjak.

Legjobb válasz: Valószínûleg óvatosan,de ott is lefogják borotválni. egyébként tudod hogy miért is kell elõtte borotválni a szülõszobába?

Valószínûleg óvatosan, de ott is lefogják borotválni. egyébként tudod hogy miért is kell elõtte borotválni a szülõszobába?
A kérdező hozzászólása: persze! Én is a higénia miatt borotválom, nem szeretnék semmilyen fertõzést kapni. Minden beavatkozás elõtt, még egy tetoválás elõtt is borotválnak. Volt már valaki hasonló helyzetben mint én? 34hetes kismama
Szerintem is fognak borotválni, csak szólj, hogy ottvan, és hogy ott csak vigyázva. Vágni amúgy az esetek 90%-ában szoktak, fõleg elsõ szülésnél. De attól nem kell félni, nem fáj. Utána elég kellemetlen egy darabig, mert az már fájdalmas, amikor gyógyul, de azt is ki lehet bírni.
Nekem a gátamon jött ki egy szemölcs (Candiloma) a terhesség elején. A 36. héten szedettem le, mert azon kívül, hogy a picit a születéskor megfertõzhette volna, útban lett volna, ha gátmetszésre kerül sor. Érzéstelenítés nélkül, fagyasztással szedték le. Hát nem volt túl kellemes, de örülök, hogy már nincs ott. Tudom, hogy ez nem pont ugyan az, mint a te problémád, de beszélj az orvosoddal és egy jó bõrgyógyásszal, hogy õk mit ajánlanak. 39 hetes kismama
Kell egy kis idõ, de újra anyajegy lesz belõle, csak mivel ez egy koncentráltabb pigmentes terület , több idõ kell.
A kérdező hozzászólása: Tehát akkor nem veszélyes?Csakmert az anyajegyeknek nem tesz jót a sérülés.
Egyenlõre ne. Ha elkezd gennyezni, fájni, lázas lennél, akkor el kell menned bõrgyógyászhoz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!