Találatok a következő kifejezésre: Van a egy anyajegy, (117 db)

Anyajegy problémám van! A vállamon nagyon sok van, de nem tudom eldönteni, hogy az anyajegy vagy szeplő? ! Mitől van az, hogy mindig egyre több van rajtam? Ezt meg lehetne még időben akadájozni?

Hallottam már arról az anyajegy lefagyasztásról! Ha valaki tudna arról is információt adni megköszönném!Sajnos nagyon sok kicsi van rajtam, a nagyobbakat majd le kell szedetnem. De a picikb?l mindig egyre több van. Az anyajegy levételénél vagy kivizsgálásánál vesznek t?lünk vért??

Legjobb válasz: Hát hasonló problémáim vannak, de egyenlõre igyekszem kordában tartani, már amennyire lehet. Az utcsó kérdésedre tudok igazán válaszolni, igen vesznek vért, legalább is tõlem anno vettek... és nem tudom lehet ez hülyeség, de én azt vettem észre, h akkor jelenik meg sok újabb kis anyajegy, mikor pl. kifekszek napra...

Hát hasonló problémáim vannak, de egyenlõre igyekszem kordában tartani, már amennyire lehet. Az utcsó kérdésedre tudok igazán válaszolni, igen vesznek vért, legalább is tõlem anno vettek... és nem tudom lehet ez hülyeség, de én azt vettem észre, h akkor jelenik meg sok újabb kis anyajegy, mikor pl. kifekszek napra...
Nekem is sok anyajegy van a vállamon.
A kérdező hozzászólása: Igen a naptól sok elõjön, meg a szolitól is. Nekem anya azt is mondta, mivel nagyon szõke a hajam, meg nekik is az volt és világos a bõrünk, így ezért is van rajtam sok!

MIT tudok csinálni van egy anyajegy a hónaljamon és ezért nem tudom leborotválni, hogyan szörtelenítsek ott?

leszedetni nem akarom semmiképpen milyen szörtelenítési módok vannak ami egyszerü és nem tud kárt tenni az anyajegyben?

Legjobb válasz: Hát ahol az anyajegy van ott nem gyantázod vagy epilálod és ahol az anyajegy van ott borotvával lehúzod :)

Hát ahol az anyajegy van ott nem gyantázod vagy epilálod és ahol az anyajegy van ott borotvával lehúzod :)
nekem is van egy, borotválni szoktam, és szépen körbe borotválom. évek óta így csinálom, már teljesen rutinná vált, sõt még egy szemölcs is van tõle 2centire, és azt is kikerülöm:D
Az anyajegybõl semmiképpen sem szabad a szõrszálat kitépni (gyantával, epilátorral, csipesszel) csak rövidre szabad vágni. Nekem szemölcsöm van, ráadásul már egyre több :O én le akarom majd szedetni. Én borotválni szoktam, ott kihagyom, vagy nagyon óvatosan borotválom, csak hogy visszavágjam a szõrt. Nagyon kell vigyázni, bele ne vágj vele! Ha egyszer belevágsz és aztán begyógyul akkor nem kell megijedni, de azért ezt kerülni kell mert sajnos elrákosodhat. Szõrtelenítõ krém is jó lehet még. Vagy szõrtelenítõ hab, amit fújni kell flakonból (nekem dm-es van valami gyümölcsös). Szerintem a legjobb általában borotva, idõnként pedig krém. Nem tudom mennyire árt a krém az anyajegynek, ezért javaslom, hogy ne állandóan azt használj. Ha leszedetni nem akarod, akkor más megoldás nincs.
A kérdező hozzászólása: köszi

Borotválkoztam a hónaljam alatt és volt ott egy pattanás, vagy talán egy anyajegy, nem tudom hogy melyik lehetett, de a lényeg hogy azt vettem észre hogy csak vérzik, de le mostam utána abba is maradt! és most csak egy kis piros pötty van ott? !

De viszont a másik hónaljam alatt biztosan van egy anyajegy azzal minden oké? Így nem tudom hogy mindkét hónaljam alatt lehet-e egy anyajegy?! Most nem tudom pontosan hogy mi lehetett az! És eléggé be paráztam! Ha anyajegy volt akkor milyen bajom lehet?

Legjobb válasz: Ha anyajegy az fáj. Bõrgyógyász meg nem fogja azt mondani, hogy vissza varja, ne parázz! Bajod kétlem h lehetne mert anyajegyet szoktak "leszedetni"

Ha anyajegy az fáj. Bõrgyógyász meg nem fogja azt mondani, hogy vissza varja, ne parázz! Bajod kétlem h lehetne mert anyajegyet szoktak "leszedetni"
A kérdező hozzászólása: Egyáltalán nem fájt, észre se vettem, csak azt hogy vérzik! Most viszont egy kis pötty van ott, kicsit sebes vagy véres nem tudom, de úgy látszik mintha kezdene leszáradni!
A kérdező hozzászólása: Mára teljesen leszáradt! Nincs ott semmit, nem is látszik! Akkor most mi van?!


Szerintetek ha egy kicsit kisebb mint egy dió nagyságú anyajegy van a lábamon akkor azt hogy veszik le? Fájni fog?

Legjobb válasz: Szikével kimetszik. Ez jobb, mint a lézeres eltávolítás, mert így elküldik az anyajegyet utána szövettanra. Elõször adnak az anyajegy köré 1-2 érzéstelenítõ injekciót, ez az egészben a legkellemetlenebb, mert utána már úgysem érzel semmit. Kivágják utána összevarrják, letapasztják, majd kb 1 hét múlva kiveszik a varratot.

Szikével kimetszik. Ez jobb, mint a lézeres eltávolítás, mert így elküldik az anyajegyet utána szövettanra. Elõször adnak az anyajegy köré 1-2 érzéstelenítõ injekciót, ez az egészben a legkellemetlenebb, mert utána már úgysem érzel semmit. Kivágják utána összevarrják, letapasztják, majd kb 1 hét múlva kiveszik a varratot.
A kérdező hozzászólása: Köszi:D

Van az arcomon egy anyajegy ami sztem a szoli miatt kicsit megnövekedett. Szeretnék elmenni szoliba mert elég fehér vagyok nem sokszor csak 2-3x akkor is csak 5 percre. Mekkora az esélye h akkor is nő az az anyajegyem?

Nem akarom h ennél nagyobb legyen:(

Legjobb válasz: Ha szemmel láthatóan növekszik egy anyajegyed, akkor irány a bõrgyógyász, és sürgõsen felejtsd el a szolit!!! ez nem pusztán esztétikailag gond, hanem a bõröd egészségével játszol. egy családi ismerõsünk így kapott bõrrákot:S

Ha szemmel láthatóan növekszik egy anyajegyed, akkor irány a bõrgyógyász, és sürgõsen felejtsd el a szolit!!! ez nem pusztán esztétikailag gond, hanem a bõröd egészségével játszol. egy családi ismerõsünk így kapott bõrrákot:S
A kérdező hozzászólása: juhj:S én is gondoltam rá h azért ez rendellenes:S

Mi van akkor, ha úgy érzem, egyre nagyobb a kiálló anyajegyem?

Két kiálló anyajegyem van. Azt hiszem, mind a kett?t magamnak köszönhatem. Az egyik a tarkómon van, és valószín? egy síma anyajegyet kapartam ki jó pár éve (szúnyogcsípés volt ott) és abból lett a kiálló anyajegy. A másik a hónom alatt van, azt meg valószín? borotvával csinálhattam.

Legjobb válasz: Alapszabály, hogy ha egy anyajegy növekedésnek indul, haladéktalanul bõrgyógyászhoz kell fordulni, mert ez lehet egy rákosodási folyamat kezdete!

Alapszabály, hogy ha egy anyajegy növekedésnek indul, haladéktalanul bõrgyógyászhoz kell fordulni, mert ez lehet egy rákosodási folyamat kezdete!
így van, ahogyan az elsõ írja! Sõt a kiálló anyajegyeket fél évente meg kell nézetni bõrgyógyásszal, ellenõrzés képen. 22L

Születésem ota van a hátamon egy anyajegy. Kb 5éve besötétült, és valami szemölcs féleség áll ki belőle. Gond lehet vele?

Legjobb válasz: Mindenképpen menj el vele bõrgyógyászhoz az anyajegyeket, ha ilyen módon változtak és egyébként évente ajánlott elmenni.Szerintem menj inkább el egy bõrgyógyászhoz.Írj vissza majd mi történt.

Mindenképpen menj el vele bõrgyógyászhoz az anyajegyeket, ha ilyen módon változtak és egyébként évente ajánlott elmenni.Szerintem menj inkább el egy bõrgyógyászhoz.Írj vissza majd mi történt.
Akkor most már valóban itt az ideje, hogy elmenj dokihoz! Leszedni nem véletlenül szokták, hanem mert kockázatot jelent (lehet belõle rosszindulatú) A bõrrák ráadásul a leggyorsabban terjedõ (áttétesedõ) rákfajta, úgyhogy vedd is majd komolyan a dokit!
A kérdező hozzászólása: 5éve voltam már akkor küldtek leszedetni csak nem mentem:S

Van egy anyajegy a karomon, és egy szál szőr áll ki belőle, gyantázásnál azt nem szabad kitépni ugye? Mi van ha valaki mégis kitépi?

Legjobb válasz: Vágd le tövig rövidre kisollóval és véletlenül sem fog kitépõdni. Persze attól is függ milyen anyajeg, mert egy kiálló anyajegynek nem teszel jót, ha rákenõdik a gyanta és meg van cicálva.

Vágd le tövig rövidre kisollóval és véletlenül sem fog kitépõdni. Persze attól is függ milyen anyajeg, mert egy kiálló anyajegynek nem teszel jót, ha rákenõdik a gyanta és meg van cicálva.
Nem szabad kitépni, mert a sejtek rosszindulatúvá válhatnak a mechanikai hatásra. Vágd le ollóval, abból nem lehet baj. egy kozmetikus
Nekem is van. Én kiszedem szemöldökcsipesszel. Már 6 éve ezt csinálom, semmi probléma nincs vele.
Ha kitéped az elég fájdalmas lehet, én legalábbis még nem mertem. Kisollóval levágod pár hetente/naponta és kész:D
veletlenul se tepd ki, mert nagyon konnyen, nagy esellyel elrakosodhat!nekem szerencsere nincs, de komolyan mondom ne h ha jot akarsz:D

Mit tegyek? Van egy anyajegyem a hónaljamon, nem tudom leborotválni hogyan tudom ott szőrteleníteni?

Legjobb válasz: Én a helyedben leszedetném az anyajegyet. A késõbbiekben problémát okozhat, ha megsérül. A kérdésedre válaszolva: a gyantázást javaslom, de ne otthon magadnak. Inkább menj el kozmetikushoz, õ óvatosabban kezeli majd a bõrödet és jobban látja, hogyan kerülje ki az anyajegyed.

Én a helyedben leszedetném az anyajegyet. A késõbbiekben problémát okozhat, ha megsérül. A kérdésedre válaszolva: a gyantázást javaslom, de ne otthon magadnak. Inkább menj el kozmetikushoz, õ óvatosabban kezeli majd a bõrödet és jobban látja, hogyan kerülje ki az anyajegyed.
szerintem szõrtelenítõ krémmel
kb 1000-1500 ft, 1-2 napig jó, olyan mint a borotva, csak a felszíni szõrt szedi le.
A kérdező hozzászólása: köszi a szõrtelenítõ krém télleg jó lehet és kb.mennyibe kerül és hogyan kell használni? mennyi idõ után nõ ki újra a szõr? nem erõsödik meg?

A hátamon van egy anyajegy, és kb:egy hete égetően fáj ha mozgok! Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: Azt nem tudom mit jelent de azt igen az anyajegy +változik az veszélyes. mihamarabb fordulj vele bõrgyógyászhoz!

Azt nem tudom mit jelent de azt igen az anyajegy +változik az veszélyes. mihamarabb fordulj vele bõrgyógyászhoz!
Szerintem begyulladt! Azonnal menj el bõrgyógyászhoz. Nekem is volt ilyen, nem tudom én sem az okát, hogy miért gyulladt be, de le kellett vetetni! Ne hanyagold el! Nem akarlak ijesztgetni!
AZONNAL ORVOS!!! Olyan rákot kaphatsz, hogy csak pisloghatsz utána.
Mindenképp menj dokihoz. Le kell vetetni! Én pont ma hívtam fel a dokit, hogy van még néhány anyajegyem, amelyektõl szeretnék megszabadulni. Egy pár éve már leszedtünk egy párat. Nem látok rajtuk változást, de egészségügyi szempontból is szeretném, és esztétikailag is zavarnak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Ako megnézetem!Nem akartam, mert azt hittem elmulik, de most már idegesít!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!