Találatok a következő kifejezésre: Van a bal oldalon egy (113 db)

Császármetszés után a seb alatt kemény végig egy csíkban, és két oldalt duzzanat van, a bal oldali eléggé látszódik is oldalról, mi lehet ez?

Azt már megtaláltam, hogy a kemény csík természetes, többen is írták itt, hogy nekik is van, de a duzzanatról nem találtam semmit... olyan, mintha a kemény csík két oldalt folytatódni felfelé ívelve. Szimmetrikus nagyjából, de amíg a jobb oldali alig látszik, bal oldalon rendesen kidudorodik, oldalról nagyon szembet?n?.... 9 napja volt a császár, a duzzanat pár napja jelent meg, a dokim szerint egyel?re várjunk, nem tudja, mi az, szerinte nem gyulladás, mert normális színe van, de azért felírt antibiotikumot. Arra gyanakszom, talán hegsérv alakulhatott ki... vagy volt másnak is ilyenje, és simán felszívódik egyszercsak??

Legjobb válasz: Az oldalduzzanat a belsõ varrás vége, ahol elkötötték, ne aggódj :) Nekem jobb oldalon van, de lapul idõvel, aztán majd akár végleg le is lapul. A népi bölcsek azt mondják, egy tél kell a sebgyógyuláshoz, akármikor is volt. Sok boldogságot a picihez :)

Nekem két hete volt császárom, és most varratszedés után vettem észre hogy a seb felett van egy duzzanat ami elég duci, és ha megnyomom kemény is mintha izom lenne, és nem tudom miért van. Még nem hívtam fel a dokit, mert nem fáj meg nem piros, remélem nem marad így mert oldalról kidudorodik nagyon!! Akkor nem csak nekem van ilyen??? Biztos elmúlik??
Az oldalduzzanat a belsõ varrás vége, ahol elkötötték, ne aggódj :) Nekem jobb oldalon van, de lapul idõvel, aztán majd akár végleg le is lapul. A népi bölcsek azt mondják, egy tél kell a sebgyógyuláshoz, akármikor is volt. Sok boldogságot a picihez :)
Nekem is volt, két hónap után teljesen eltûnt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek, most megnyugodtam, így maradok ä várakozó állásponton
szia! majdnem 6 hónap volt, mire elmúltak a dudorok. Ne aggódj!
Szerintem is ott belsõ, felszívódó varratok vannak, amik természetes szöveti reakciót váltanak ki majd szépen lassan (akár 3 hónap is) felszívódnak. Ne aggódj, elmúlik. Gyors gyógyulást kívánok!
Nekem is volt ilyen dudorom, az erölködéstõl van szerintem. Mert az elején fáj amikor mozogsz. De elmúlt, mára teljesen lelapult és nem is fáj.
Nekem is volt dudorom, több is. Kisebb is, nagyobb is a heg alatt. Meg is ijedtem, de szerencsére idõvel elmúltak. Arra már nem emlékszem, hogy mikor, közel 9 hónapja volt császárom.
A kérdező hozzászólása: Jaj de jó, köszönöm, akkor nem csak kemény csíkod, hanem puklid-duzzanatod is volt, ami eltûnt? (mármint annak örülök ennyire, hogy ezek szerint nekem is eltûnhet:)
A kérdező hozzászólása: Szia, nekem már teljesen elmúlt, de szerintem fél év tutira volt, lehet még több is. Most már alig látszik valami, egy nagyon halvány rózsaszín csík pár centi hosszan:) Én is aggódtam, még sérvet is beleképzeltem, de ez a kemény csak a heg, ahogy belülrõl varasodik, és idõvel felszívódik!

Császármetszés után a seb alatt kemény végig egy csíkban, és két oldalt duzzanat van, a bal oldali eléggé látszódik is oldalról, mi lehet ez?

Azt már megtaláltam, hogy a kemény csík természetes, többen is írták itt, hogy nekik is van, de a duzzanatról nem találtam semmit... olyan, mintha a kemény csík két oldalt folytatódni felfelé ívelve. Szimmetrikus nagyjából, de amíg a jobb oldali alig látszik, bal oldalon rendesen kidudorodik, oldalról nagyon szembet?n?.... 9 napja volt a császár, a duzzanat pár napja jelent meg, a dokim szerint egyel?re várjunk, nem tudja, mi az, szerinte nem gyulladás, mert normális színe van, de azért felírt antibiotikumot. Arra gyanakszom, talán hegsérv alakulhatott ki... vagy volt másnak is ilyenje, és simán felszívódik egyszercsak??

Nagyon szeretnék babát, de nincs peteérésem, az orvos Clostilbegytet írt ki. 14. napon peteérést nézett. Egy 27 mm-es cisztám van a bal oldali petefészekben. Azt mondta, hogy ez jó. Ez miért jó? Van peteérésem?

Legjobb válasz: Szia!A barátnõméknél ugyan így volt,neki sem volt peteérése és náluk os ez volt a "menet".Ma már két kisfiú boldog anyukája. Sok sikert!

Szia!A barátnõméknél ugyan így volt, neki sem volt peteérése és náluk os ez volt a "menet".Ma már két kisfiú boldog anyukája. Sok sikert!
A 27 mm-es ciszta jót jelent, mert a dokim azt mondta, hogy a 30 körüliérték petesejtet rejthet, ha a cisztából kiszakad, akkor peteérésed lesz... SOK SIKERT!!!


A kérdező hozzászólása: Felül a középsõ metszõfogaimról beszélek.
Igen normális lehet... Velem is megesett, nem kell megijedni, legközelebb amikor visszaméssz a fogászatra mond el a dokinak, hogy mi a helyzet...
Normális , nekem is az egyik oldalon jobban mozgott mint a másikon. most már visszaállt egy sorba, a fogorvosok sem tudják, hogy miért mozog az egyik fog gyorsabban mint a másik de normális
A kérdező hozzászólása: köszi
razer store-ba keresd de 55k
A bal oldalán? Miért pont ilyen kell? Touchpados billentyûzet van olcsóbb, egy vezeték nélküli Logitech K400 valami 14.000. De van más márkából kábeles sokkal kevesebbért is. Vagy pont nem egér helyett kell? Akkor egy Wacom Bamboo pen & touch tábla (A5 méret) ezzel sok mindent lehet, olyan 22K és oda teszed ahova akarod.
A kérdező hozzászólása: Jobb oldalt akartam irni :) A lényeg hogy egyszer futólag láttam egy prospketusban ilyet. És most pont jolenne egy ilyen , a következök miatt: a laptopot rákötöm egy vga-hdmi kábellel a tv-re (Samsung LCD) , és a fent emlitett kütyüt ráhangolva a laptopra, nem kell az asztalnál ülnöm, lehet kanapérol vagy ágyból netezni, online filmet nézni stb... A Laptop meg lehajtva pihizik az iroasztalon. Ez lenne a terv :)

Fizika Egy 2m hosszú, 10kg tömegű, vízszintes rúd két végén van alátámasztva. A rúdra a bal oldali végétől 0, 5m távolságra elhanyagolható tömegű fonállal egy 10kg tömegű testet akasztunk. Mekkora erő vel nyomja a rúd két vége az alátámasztást?

[(ha valaki tudja levezetné?)csináltunk ilyet órán de valahogy akkor se megy és van ezen kívül 6 feladat ami szintén nem megy 20-ból]

Legjobb válasz: A lényeg az ilyen feladatoknál az, hogy nem csak az erõk eredõje nulla, hanem a forgatónyomaték bármely pontból nézve is nulla. Egyszerûbb feladat: Csak a 2 m hosszú 10 kg tömegû rúd van a két végén alátámasztva. A G=100 N súlyerõ a rúd tömegközéppontján hat, ez 1 méterre van mindkét alátámasztástól. Hat még az alátámasztásoknál is a testre tartóerõ, Fbal és Fjobb. Ezek összege 100 N kell legyen. Mondjuk a jobb oldali alátámasztástól nézve a forgatónyomatékot: Az erõkarok 1 illetve 2 m hossæúak: M = G·1m + Fbal·2m = 0 Vagyis Fbal 50 N lesz és felfelé mutat. Ha a bal oldali pontra mint forgástengelyre is felírnánk a forgatónyomatékot, Fjobb = 50 N jönne ki ott is. A két tartóerõ összege 100N, egyensúlyt tart a súlyerõvel. Most a te feladatod: A bal oldaltól 0,5 méterre hat még F=100 N erõ. A bal alátámasztástól nézve a forgatónyomatékot: F·0,5m + G·1m + Fjobb·2m = 0 Fjobb = -(50 Nm + 100 Nm)/2m Fjobb = -75N, vagyis 75N felfelé. A bal oldali alátámasztásnál e szerint 125 N tartóerõnek kell lennie, mert a két tartóerõ összege 100N+100N=200 N kell legyen. De kiszámolhatjuk azt is a forgatónyomatékból is: A jobb oldali alátámasztástól nézve a forgatónyomaték: F·1,5m + G·1m + Fbal·2m = 0 Fbal = -(150 Nm + 100 Nm)/2m Fbal = 125 N felfelé

A lényeg az ilyen feladatoknál az, hogy nem csak az erõk eredõje nulla, hanem a forgatónyomaték bármely pontból nézve is nulla. Egyszerûbb feladat: Csak a 2 m hosszú 10 kg tömegû rúd van a két végén alátámasztva. A G=100 N súlyerõ a rúd tömegközéppontján hat, ez 1 méterre van mindkét alátámasztástól. Hat még az alátámasztásoknál is a testre tartóerõ, Fbal és Fjobb. Ezek összege 100 N kell legyen. Mondjuk a jobb oldali alátámasztástól nézve a forgatónyomatékot: Az erõkarok 1 illetve 2 m hossæúak: M = G·1m + Fbal·2m = 0 Vagyis Fbal 50 N lesz és felfelé mutat. Ha a bal oldali pontra mint forgástengelyre is felírnánk a forgatónyomatékot, Fjobb = 50 N jönne ki ott is. A két tartóerõ összege 100N, egyensúlyt tart a súlyerõvel. Most a te feladatod: A bal oldaltól 0, 5 méterre hat még F=100 N erõ. A bal alátámasztástól nézve a forgatónyomatékot: F·0, 5m + G·1m + Fjobb·2m = 0 Fjobb = -(50 Nm + 100 Nm)/2m Fjobb = -75N, vagyis 75N felfelé. A bal oldali alátámasztásnál e szerint 125 N tartóerõnek kell lennie, mert a két tartóerõ összege 100N+100N=200 N kell legyen. De kiszámolhatjuk azt is a forgatónyomatékból is: A jobb oldali alátámasztástól nézve a forgatónyomaték: F·1, 5m + G·1m + Fbal·2m = 0 Fbal = -(150 Nm + 100 Nm)/2m Fbal = 125 N felfelé
A rúd egyik végére fel kell írni egy nyomatéki egyensúlyi egyenletet. Bal végre: 0, 5m*10kg*9, 81m/s^2+10kg*9, 81m/s^2*1m-2m*Fjobb=0, ebbõl Fjobb=73, 575N A 0, 5m*10kg*9, 81m/s^2 a felakasztott súly nyomatéka. A rúdé 10kg*9, 81m/s^2*1m. A rúd tömegét a rúd súlypontjában lehet figyelembe venni reakcióerõk meghatározásához. Egy vetületi egyenletbõl: Fbal=10kg*9, 81m/s^2+10kg*9, 81m/s^2-Fjobb=122, 625N
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válszokat :)

Van egy Gilera Runnerem. A kormányon az elektronikát fel tudom cserélni, hogy ami a bal oldalon van, az a jobbra kerüljön? És ugyan ez lenne a kérdés a fékekkel is, bár gondolom az csak bovden le-be akasztás.

Legjobb válasz: Ha találsz olyan kapcsolót, ami felmegy jobbra, a gázkar mellé (a gyári bal oldali kapcsoló nem, segítek) és lehet vele annyi funkciót kapcsolni, mint a gyárival, megoldható. Persze ugyanez kell az eredetileg jobb oldali kapcsolóval is. Nem vagyok benne biztos, hogy találsz ilyet, de attól még lehet, hogy van. A fékek már bonyolultabbak. Ha már láttad közelrõl a saját Runneredet, tudhatod, hogy a fékek hidraulikusak, tehát szó sincs bowdenek akasztgatásáról. Ellenben ha a fékcsövek a másik oldali fõfékhengerig is elérnek, megoldható a dolog. Csak kicsit problémás a dolog, le kell engedni a fékfolyadékból, utána pedig légteleníteni. Mondjuk hogy ez miért lenne neked jó, nem értem, de mindenkink lehetnek hülye hobbijai.

Ha találsz olyan kapcsolót, ami felmegy jobbra, a gázkar mellé (a gyári bal oldali kapcsoló nem, segítek) és lehet vele annyi funkciót kapcsolni, mint a gyárival, megoldható. Persze ugyanez kell az eredetileg jobb oldali kapcsolóval is. Nem vagyok benne biztos, hogy találsz ilyet, de attól még lehet, hogy van. A fékek már bonyolultabbak. Ha már láttad közelrõl a saját Runneredet, tudhatod, hogy a fékek hidraulikusak, tehát szó sincs bowdenek akasztgatásáról. Ellenben ha a fékcsövek a másik oldali fõfékhengerig is elérnek, megoldható a dolog. Csak kicsit problémás a dolog, le kell engedni a fékfolyadékból, utána pedig légteleníteni. Mondjuk hogy ez miért lenne neked jó, nem értem, de mindenkink lehetnek hülye hobbijai.
A kérdező hozzászólása: Az állkapcsom !
és ha simán nagyobbra nyitod, akkor is kattan? nekem speciel minden kinyitásnál, zárásnál kattan, de megnéztem, jobb oldalt rágva nekem is kevésbé kattog:D azt ajánlom, hogy igyál sok folyadékot, mert a kattogás a porcok szárazságától lehet ne most egybõl másfél litert, azt úgyis csak kipisiled, hanem a napi 1.5-2 liter legyen meg ne járj úgy mint én:)

Most vettem egy LG cd-s rádiót. Elöl gyári 10 centis hangszórók vannak, hátul LG ovál hangszórók. Az a bajom, hogy semmi basszusa nincsen csak akkor ha beállítom, hogy például a bal oldal szóljon. Mit tudnék tenni hogy jól szóljon a négy hangszóró?

Legjobb válasz: akkor vegyél új hangszórókat az autóba (lehet hibás,vagy lehet a fejegység végfokja hibás...) Ha bal oldalra állítod akkor van basszusa,de fordítva is igaz ez?(ha csak jobb oldalra állítod akkor is meg lesz a "kellõ" basszus)??

akkor vegyél új hangszórókat az autóba (lehet hibás, vagy lehet a fejegység végfokja hibás...) Ha bal oldalra állítod akkor van basszusa, de fordítva is igaz ez?(ha csak jobb oldalra állítod akkor is meg lesz a "kellõ" basszus)??
A kérdező hozzászólása: Igen, mindegy melyik oldalra állítom. Pár napja csinálja ezt.
vegyél bele "2 utas hangszórót", én "sal boxer 2 utas"(mély+magas egyben/hangszóró) hangszórót vettem bele és szépen szól.
http://www.limundo.com/kupovina/Auto-zvucnici-SAL-BOXXER/103.. így néz ki, asszem 3500 FT volt a 2 db, 15 perc alatt beszereled, 3 év garis.
Ellenõrizd a polaritást! Az ellentétes hullámok kioltják egymást.
sikerült?
A kérdező hozzászólása: Sikerült! :) A polaritást kellett megcserélni csak az egyik hangszórón!
Örülök hogy sikerült. A fenti válaszolóknak meg javasolnám hogy elevenítsék fel az általános iskolai fizika órákat mielõtt beírnának egy egy választ.

Tisztelt Főorvos Úr! 29 éves nő vagyok. Babát szeretnénk a férjemmel, de sajnos eddig nem jártunk sikerrel. Volt 2 spontán vetélésem és már csak a bal oldalon van meg a petefészkem (másikat egy műtét során eltávolították). A meglévő bal oldali petefészkem

Tisztelt Főorvos Úr! 29 éves nő vagyok. Babát szeretnénk a férjemmel, de sajnos eddig nem jártunk sikerrel. Volt 2 spontán vetélésem és már csak a bal oldalon van meg a petefészkem (másikat egy műtét során eltávolították). A meglévő bal oldali petefészkemben egy kb. 4 cm-es, vélhetően csokoládé ciszta van, ami az endometriózis kiújulására utal a nőgyógyászok szerint. Jelenleg 7 hónapja próbálkozunk ismét a babával, de eredménytelenül. Több nőgyógyásznál is voltam, akik többsége újra megműtene az endometriózis kiújulása miatt. Egyelőre próbálnám ezt elkerülni, ugyanis az már a 11. műtétem lenne (lymphangioma, endometriózis, petefészek cysta, vetélés, stb), továbbá hálistennek most különösebben nem érzem, hogy lenne tünete. Úgy hallottam, hogy a PreMens szedése pozitívan hathat azoknál, akik nehezen esnek teherbe. Ez valóban így van? Ha igen, javasolná-e Doktor Úr nekem is a PreMens szedését? Továbbá úgy értesültem, hogy a Femibion szedését ajánlják mellé. Főorvos Úr is jónak tartja a párosítást? Ha igen, akkor hányas Femibiont szedjek mellé? Segítségét előre is nagyon szépen köszönöm! Szép napot Önnek! Üdvözlettel, M.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Hormonális egyensúlyzavar esetén valóban kedvező hatású lehet a Premens szedése. A másik készítménnyel nincsenek tapasztalataim, arról nem tudok nyilatkozni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Hormonális egyensúlyzavar esetén valóban kedvező hatású lehet a Premens szedése. A másik készítménnyel nincsenek tapasztalataim, arról nem tudok nyilatkozni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!