Találatok a következő kifejezésre: Van a WiFi lehetőség, a (13 db)

Sulinkban elvileg van ingyenes wifi lehetőség, a belépési kód is ki van írva az üzenőfalra. Laptopról mindig sikerült is fellépni. Egyik nap aztán se szó, se beszéd, ledobott a wifi. Mi lehet a probléma?

Azóta folyamatosan azt írja az elérhet? kapcsolatok fülnél, hogy "A számítógép beállításai nem felelnek meg..." vagy valami ilyesmi. A géppel nem lehet gond, mindenhol máshol simán felmegy wifire. Más gépe viszont felmegy, csak az enyém nem. Mi a gond? :(

Legjobb válasz: Nekem ezt akkor írta ki amikor megjegyeztettem vele egy elgépelt jelszót... írd be újra, hátha jó lesz

Nekem ezt akkor írta ki amikor megjegyeztettem vele egy elgépelt jelszót... írd be újra, hátha jó lesz
A kérdező hozzászólása: Sry, holnap majd bõvebben le tudom írni, mit ír ki pontosan a gép, de valami olyasmi, hogy "A hálózat beállításai nem felenek meg a számítógép biztonsági beállításainak".
A kérdező hozzászólása: Kösz a tippet, de már próbáltam.:( Egyébként megnéztem, és pontosan ezt írja ki: "A hálózat ezen számítógépen mentett beállításai nem felelnek meg a hálózat követelményeinek." A jelszó jó, az IP sincs fixre állítva, úgyhogy egyszerûen nem értem...

Milyen lehetőség van Wifi létrehozására a szobában?

Úgyhalottam az is megoldás, ha a gépbe veszek egy WLAN- kártyát, ez igaz? Mellesleg egy Samsung Galaxy Wifi 5.0(player) el használnám :)

Legjobb válasz: Wifi router néhány ezer forint. AZ a legegyszerûbb és a legtutibb megoldás.

Wifi router néhány ezer forint. AZ a legegyszerûbb és a legtutibb megoldás.
Az adaptergyártó szoftverével általában be lehet állítani az Access Point módot, de 1. elég bonyolult 2. nincs garancia, hogy mûködni fog (tapasztalat). Én csak azt nem vágom, hogy miért nem jó neked, hogy mindig rendelkezésre álljon a Wi-Fi, kényelmesen, akár az ágyban fekve a telóval? Egy adapter, ami tudja az AP módot 3000 Ft, egy router 5000 Ft. Az árkülönbséget pár hónap alatt behozhatod azzal, hogy nem zabáltatod a gépeddel az áramot, miközben a telóval netezel. Errõl ennyit..
A kérdező hozzászólása: de ezt kérdezem, mi bonyolult abban? :)
Hát, ha az neked jólesik, akkor bonyolítsad csak ahogy akarod. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi! egy sima usb adapterrel is meg lehet melleselg csinálni amúgy nem?
Ne pont a legbutábbat vegyed! +pár száz forint és a dupláját kapod, mint szolgáltatásokban, mint hardveresen egyaránt: http://www.argep.hu/product_1100080.html Itt találsz részletes magyar nyelvû leírást a beállításokhoz: http://www.pcworld.hu/forum/index.php?showtopic=13299
Az összekötés attól függ, milyen elõfizetésed van (kábelnet, adsl, stb.), most milyen eszközzel van a gép csatlakoztatva.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! szóval, ha én vennék egy ilyet : http://www.infolex.hu/index.php?termekID=3805&n=tp-link_tl-w.. akkor ehhez kell valamilyen kábel az összetköttetéshez, vagy közvetlenül ebbe dugom majd a netet? (bocsi a tudatlanságért, hálozati téren nagyon nem vagyok otthon)
Valóban wifi router az értelmes megoldás. Nem sokkal drágább, mint egy kártya vagy adapter, sokkal egyszerûbb összehozni, ráadásul a gépnek sem kell külön menni.
A kérdező hozzászólása: jó, foggalmam sem volt róla, hogyan mûködik, azért kérdeztem, de így már routerlesz, köszi :)

Bécsben hogy kérjek internetet a szolgáltatótól Milyen lehetőségeim vannak? Szabad wifi mennyire van ott?

Laptopom van. Bécsi munkám lesz, és szükségem lenne netre. De olyanra, hogy ne kelljen hűségszerződést aláírni,mert csak ideiglenesen leszek ott, de netre szükségem van. Nem értek ehhez, úgyhogy részletes tájékoztatásra lenne szükségem.

Legjobb válasz: Vannak Ohne Bindungos csomagok. Nincs megkötés.

Vannak Ohne Bindungos csomagok. Nincs megkötés.


Van egy WIFI hálózatom + egy nyomtatóm amin van hálózati csatl. Lehetőség. Szeretném lehetővé tenni hogy minden gép aki a hálózatra fellép tudjon nyomtatni. Hogyan lehet ezt megvalósítani, direkt kapcsolat nyomtató és router között vagy printserver?

Legjobb válasz: Ahogy szeretnéd. 1. Rákötöd a gépre majd megosztod a nyomtatót, viszont ilyenkor csak akkor tudsz nyomtatni, ha be van kapcsolva a számítógép is. 2. Szimplán rákötöd a hálózati eszközre, általában egybõl mûködik is. Amúgy biztosan adnak hozzá használati utasítást ahol minden le van írva, vagy a gyártó honlapjáról letölthetõ.

Ahogy szeretnéd. 1. Rákötöd a gépre majd megosztod a nyomtatót, viszont ilyenkor csak akkor tudsz nyomtatni, ha be van kapcsolva a számítógép is. 2. Szimplán rákötöd a hálózati eszközre, általában egybõl mûködik is. Amúgy biztosan adnak hozzá használati utasítást ahol minden le van írva, vagy a gyártó honlapjáról letölthetõ.
Kábelesen rá kell kötni a WiFi hálózat egyik szórójára (router vagy access point), onnantól automatikusan mûködnie kell, hacsak nincs a nyomtatón valamilyen biztonsági beállítás (általában nem szokott lenni).

Most készülünk kimenni a németekhez dolgozni a Liptó-hús kft-n keresztül. A szálláson van internetezési lehetőség (wifi) pl?

Legjobb válasz: Beszéltem valakivel akinek a férje van kint õ mondta,hogy nincs,de be kell fektetni egy styc-be ami kint 35-45 euró utána a net havi 15 euróból megvan.Ha hosszútávra tervezel szerintem megéri.Ti mikor indultok és helyileg hová?

Beszéltem valakivel akinek a férje van kint õ mondta, hogy nincs, de be kell fektetni egy styc-be ami kint 35-45 euró utána a net havi 15 euróból megvan.Ha hosszútávra tervezel szerintem megéri.Ti mikor indultok és helyileg hová?

Wifi a szabadban? Tapasztalt mobil internetesek! Budapesten merre fele van lehetőség a akár véletlenül is netezni?

Tudom, h a Gödör, meg Batyi, meg a millenáris nem levédett.

Legjobb válasz: elméletileg az egész örs vezér tere egy hatalmas hotspot. legalábbis a zuglói lapokban ezt írták...

elméletileg az egész örs vezér tere egy hatalmas hotspot. legalábbis a zuglói lapokban ezt írták...
Parlamentben biztosan nem. Ott se wifi, se mobilnet nem müködik. (Büfés ott a párom, onnan tudom).
Duna Pláza, kávézóban láttam többeket is laptoppal netezni. Ja és Óbudán a Flóriánban van egy kis étterem, annak a teraszán is.
Mammut 2 3-ik emeletén néha el lehet csípni a Telekom nevû wifit, mivel nekem kissé gyengébb a vevõm, gyakran szakadozott...
Budapesten bármelyik Mc Donalds. B
A kérdező hozzászólása: Padokat, réteket em tud valaki? Az Mszigeten nagyon, nagyon jó lenne, de igazából bármelyik nagyobb parkban jó lenne. (Kutyával megyek mindenhova, és a kávézók 90%ba nem engedik be... Ill. csak a teraszra. Persze megértem...)
Parlamenttel szemben, Kossuth tér metró felõli oldalán, a sarki kávézóban és annak teraszán.
A kérdező hozzászólása: Ez a Duna-part jól hangzik! Mindenképpen a szabadban szeretnék majd ilyen helyeket találni, a legtöbb beülõs helyen, azért már van ilyen lehetõség. Margitszigeten esetleg??
Békásmegyeri Dunapart, a Megyeri-híd felé, a gát oldalában.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Nagyon köszi! Már kutakodtam, de szinte mindenhol ugyanezeket a helyeket találtam. Pedig egyszer láttam egy csávót a rákóczi téri 4-6os megállóban netezni... De lehet, h neki vmi spéci gépe volt. :P Kérek még tapasztalatokat! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, igazán hasznos válaszok! :D

Van a számítógépen WiFi lehetőség, a gép azonban valamiért nem engedni, nem ismeri fel, nincsen beállítva?

Teljesen "nemszámítógéphez" ért? vagyok, viszont szeretném megoldani a feladatot! Köszönöm a segítséget!

Legjobb válasz: menj bele a vezérlõpultba,válaszd a hálózatok lehetõséget,->saját hálózat->vezeték nélküli hálózat. de javaslom hogy ne kezdj bele egyedül,mert ahhoz hogy menjen,ez nem elég.kérni fog pass kódot,meg több mindent be kell állítani,hogy jó legyen.nekem is vistám volt,mûködött.most xp-m van,na ahhoz kell ennyi beállítás.de vidd csak el a gépet oda ahol vetted,be fogják neked állítani.vidd a rutert is meg a papírjait,mert azon van a key.remélem sikerül.

menj bele a vezérlõpultba, válaszd a hálózatok lehetõséget, ->saját hálózat->vezeték nélküli hálózat. de javaslom hogy ne kezdj bele egyedül, mert ahhoz hogy menjen, ez nem elég.kérni fog pass kódot, meg több mindent be kell állítani, hogy jó legyen.nekem is vistám volt, mûködött.most xp-m van, na ahhoz kell ennyi beállítás.de vidd csak el a gépet oda ahol vetted, be fogják neked állítani.vidd a rutert is meg a papírjait, mert azon van a key.remélem sikerül.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm!:)

Ipad miniben van lehetőség mobil internetet használni, mi a különbség az ipad mini wifi és az ipad mini wifi+cellular között?

Legjobb válasz: Benne van a nevében. A wifissel csak akkor tudsz nezetni, ha van wifi lefedettség. A cellularos pedig képes kapcsolódni mobilhálózatokra. Természetesen ugyanúgy kell bele sim kártya, mint egy telefonba.

Benne van a nevében. A wifissel csak akkor tudsz nezetni, ha van wifi lefedettség. A cellularos pedig képes kapcsolódni mobilhálózatokra. Természetesen ugyanúgy kell bele sim kártya, mint egy telefonba.
A kérdező hozzászólása: köszönöm számtech terén nem vagyok a toppon :)

Androidos mobilra akarom átküldeni wifivel a tv adást. Milyen lehetőségeim vannak?

Veszek egy Compositos USB-s digitalizálót ezzel átviszem a tv adást a PC-re, de ezt valamilyen képsugárzó szerverprogrammal kéne átjuttatni a mobilra, mint egy helyi webtvként.

Legjobb válasz: Ilyenrõl még soha sem hallottam. Lehetetlen szerintem. Igen csak komplikált. Egyszerûbb ha veszel egy tv appot.

Ilyenrõl még soha sem hallottam. Lehetetlen szerintem. Igen csak komplikált. Egyszerûbb ha veszel egy tv appot.
Nézz szét a webcam broadcast progik között. Én már csináltam ilyet, de ingyenest csak olyat találtam ami csak az otthoni routerrel ment, a netre feltenni fizetõs volt csak (hogy pl ne csak otthon tudjam használni).
Csak úgy érdekel, ez minek?
Elõsször egy progi kéne a pcre ami tudja streamelni a adást a hálózaton...
A kérdező hozzászólása: Hát mire is kéne másra, minthogy a tv-t tudjam nézni a mobilon.
Ez tényleg megéri. Csak a tévének kell mennie közben, meg a pc-nek. 3 készüléket használsz egy helyett. A telefon, telefonálásra való.
Ráadásul pici képernyõn nem is lehet úgy élvezni az adást. LOL
A kérdező hozzászólása: 5, 7" Full HD IPS kijelzõn tökéletesen élvezhetõ az adás. Azért hogy ha én TV-t akarok nézni, az asszony meg netezni közben akkor ne legyen ebbõl probléma.
Úgy van! Azért csinálnak hatalmas LCD tévéket. :) Hol a gond? Ha tévét néz, te nezezel, ha õ netezik, te tévét nézel. Mellesleg egyszerûbb ha veszel egy tv tuner kártyát a PC-re és lesz két tévétek. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!