Találatok a következő kifejezésre: Van 4 cicám (49 db)

Van 4 db hofehér perzsa pici cicám 4 hetesek, az anyjuk mivel kijár az udvarba valahogy "összeszedte" a bolhát. Lehet-e 4 hetesen lefujnom öket bolhairtóval?

Nekem Piret mix /PANZI / van itthon.

Legjobb válasz: Semmilyen bolhaírtót nem ajánlatos ilyen kicsi cicáknál használni. A perzsa cica meg még háklisabb! Én is így jártam nem olyan régen; kis csipesszel fogtam meg az összeset. Idõigényes, de ez a legjobb, amit tehetsz. Az anyjukat bárhogy lekezelheted és utána tegyél rá bolhaírtó nyakörvet!

Semmilyen bolhaírtót nem ajánlatos ilyen kicsi cicáknál használni. A perzsa cica meg még háklisabb! Én is így jártam nem olyan régen; kis csipesszel fogtam meg az összeset. Idõigényes, de ez a legjobb, amit tehetsz. Az anyjukat bárhogy lekezelheted és utána tegyél rá bolhaírtó nyakörvet!
A Frontline spray-t már használhatod rájuk! 2 napos koruktól lehet õket fújni! Igaz elég drága, de megéri és késöbb is jó lesz.
AZ 1. válszóló válaszára írnám, hogy a kölyökkel rendelkezõ macsokra azért NEM AJÁNLATOS rakni bolhanyakörvet, mert ha a cica (v.melyik kicsi) megnyalja beteg lehet!
A sprayt 2 napos kortól lehet használni! Azt a pár milis csepegtetõt 8 hetes kortól, de a spray már jó :)
vegyél olyan fésût, ami nagyon sûrû vékony fogazatú..ha azzal fésülöd a cicát, akkor a bolhák fentmaradnak a fésû fogai között!ha látsz egy bolhát a fásûn, mártsd gyorsan vízbe a fésût!én ezt egy csapnyi víz mellett csináltam!
A kérdező hozzászólása: Frontline-rol hallottam, de a mi cicáink 4 hetesek, ! ezért kérdeztem, hogy ilyen korba lehet e öket fujni .
A kérdező hozzászólása: Ha 2 napostol lehet használni akkor kiprobálom, ettöl féltem hogy nem lehet mert az állatyogyszertárba sem, meg állatorvos sem tudta megmondani lehet -e 6 hetes kor elött használni

Van 4 fekete cicám. 1 anya 3 gyereke. Az egyik fiú cicám állandóan minden este az anyján vagy a testvérein gyakorolja a párzást. Mit csináljak, hogy erről leszoktassam?

Legjobb válasz: Ivartalanítsd. Különben is, amint ivarérettek lesznek, lesz ott olyan macskainvázió, hogy csak gyõzzétek fejben tartani, mikor hány cica van otthon. Õket nem zavarják a rokoni szálak- párzás szempontjából. A helyedben a lányokkal kezdeném az ivartalanítást.

Ivartalanítsd. Különben is, amint ivarérettek lesznek, lesz ott olyan macskainvázió, hogy csak gyõzzétek fejben tartani, mikor hány cica van otthon. Õket nem zavarják a rokoni szálak- párzás szempontjából. A helyedben a lányokkal kezdeném az ivartalanítást.

Ma reggelre kevesebb lett a tejem, mint eddig. Baj lenne, hogy 4-5 napja kb 8-9 órát van a ciciben, míg alszik a baba?

Legjobb válasz: Szerintem semmiképpen nem jó, hogy ilyen sokáig van a ciciben. Bár nem írtad, mekkora a baba, mióta szoptatsz, beállt-e már a kereslet-kínálat. A védõnõk azt mondanák, hogy ki kellene fejni, de hát ki fog felkelni ezért éjszaka, örülünk, hogy alszik a baba! Felkelteni persze nem ildomos a babát sem, pihenjen inkább... Szerintem ha ANNYIRA kevesebb, hogy már szerinted nem lesz elég neki (és még nem akarod abbahagyni a szoptatást), akkor inkább fejd ki.

Szerintem semmiképpen nem jó, hogy ilyen sokáig van a ciciben. Bár nem írtad, mekkora a baba, mióta szoptatsz, beállt-e már a kereslet-kínálat. A védõnõk azt mondanák, hogy ki kellene fejni, de hát ki fog felkelni ezért éjszaka, örülünk, hogy alszik a baba! Felkelteni persze nem ildomos a babát sem, pihenjen inkább... Szerintem ha ANNYIRA kevesebb, hogy már szerinted nem lesz elég neki (és még nem akarod abbahagyni a szoptatást), akkor inkább fejd ki.
Gratulálok, hogy átalussza a baba az éjszakát! Nem írtad, mennyi idõs. Egyébként nem baj, alkalmazkodni fog a tejtermelõdés az éjszakai kihagyáshoz. Ha felkelnél fejni, akkor a kialvatlanság miatt lenne kevesebb a tejcsi. Nekem 6 hetesen aludták át az éjszakát elõször (7-8 órát), és semmi baj nem lett, 6 hónapig kizárólag szopiztak. 3 gyerekes anyuka
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi nektek csajok.A második válaszolónak fõleg, mert eddig éjszaka 2szer is fejtem és tényleg kevesebb volt a tejcsim mint most. Akkor aludhatok én is!De jó!Igaz nem 8-9 órát, de 5-6-ot tudok.Ennek örülök. Remélem én is tudom minimum 6 hónapos koráig szopiztatni. Imádom! Lehet hogy az újhagyma miatt lett reggelre kevesebb, de nem bírtam ki vacsira muszáj voltam enni! További jó babázást nektek
Szia .A babáknak mindig (majdnem)havonta van egy fordulójuk mikor megugrik a keresletük.Ekkor néha érezheti azt az anyuka hogy kevés a tejcsi, de hidd el ezt csak te vetted észre a babád, sõtt még a szervezeted sem, és 1-2 nap és beáll a kellõ mennyiség.Én legalábbis ezt tapasztaltam, és 2 gyerkõcömet 2-2évig ciciztettem.


Miért? 4 cicám van, egyik 1 éves kettő 5 hetes és egy 4 hetes.

Azt értem h a legnagyobb macskám mért alszik külön,de a három kicsit miért úgy alszik h a két 5 hetes és a kicsi külön? Együtt vannak már több mint 1 hónapja..

Legjobb válasz: Így szokták meg. Gondolom almokra klikkesedtek :D

Így szokták meg. Gondolom almokra klikkesedtek :D
A kérdező hozzászólása: Köszii :D:)

Van 4 papagájom, az egyik reggelre eltűnt a ketrecből nyomtalanul. A másikat is a ketrecen kívül találtam véres szárnnyal. Ebből rájöttem hogy egy cica valahogyan kivette mind a kettőt és játszott velük. Hogyan kezeljem a véres szárnyú papagájt?

Legjobb válasz: Van cicátok? Vagy egy idegen macska volt a tettes? Ha csak véres a szárnya, és nem látsz komoly külsérelmi nyomokat(törés, furán tartja, be van dagadva), akkor azon kívül, hogy lemosod a vért, nincs több dolgod vele. Reméljük ennyivel megúszta. Persze figyeld a madár viselkedésé, van e étvágya, iszik e eleget, csipog e a többiekkel. Ha bágyadt, étvágytalan a következõ napokban, akkor állatorvossal nézesd meg. Ha meg látható valami komoly sérülés, akkor azonnal keress fel egy állatorvost.

Van cicátok? Vagy egy idegen macska volt a tettes? Ha csak véres a szárnya, és nem látsz komoly külsérelmi nyomokat(törés, furán tartja, be van dagadva), akkor azon kívül, hogy lemosod a vért, nincs több dolgod vele. Reméljük ennyivel megúszta. Persze figyeld a madár viselkedésé, van e étvágya, iszik e eleget, csipog e a többiekkel. Ha bágyadt, étvágytalan a következõ napokban, akkor állatorvossal nézesd meg. Ha meg látható valami komoly sérülés, akkor azonnal keress fel egy állatorvost.
Kint vannak valahol a kertben? Akkor ne csodálkozz, kóbor macska éhes volt, nem játszott vele, hanem elvitte és megette. A másik megúszta, de a legjobb lenne a kalitkát a lakásban tartani, mert a többit is kivégzi!
szerintem vidd el állat orvoshoz a sérült szárnyút és hogy ne essen baja a többi 2-nek sz.tem zárd be õket rendesen éjszakára a kalitkába.és amelyiket elvitte a macska (nem akarlak elkeseríteni) de biztos hogy megette õt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a jó tanácsokat!! A papagájom jól van. A szárnyát lemostam, és baktérium ölõvel ( az orvos adta ) mindennap kenem. Egyébként szomszéd macsek tette. A ketrecüket pedig papagáj hálóval kerítettük körbe.
Szia! Elsõ vagyok. Örülök, hogy jól van a madárkád! :) Ezentúl legyetek résen azért! Nehogy még egyszer elõforduljon.

Kisfiam most 10 napos. Egy etetés alkalmával 90-120-at eszik. Most 4 kiló! Nincs ennyi tejem, pótolni kell tápszerrel. Átlagosan 30-50-et tud szopizni és 2 órát van a cicin. Mit csináljak, hogy több legyen?

A kórházban tápszert kellett neki adni,mert egyáltalán nem volt tejem (még el?tej sem).Pedig minden etetés el?tt a cicire tettem.Sokat van cicin,próbálom elhagyni a tápszert de mivel nincs elég tejci,éhes marad és üvölt-ezért muszáj neki tápszert adnom.Emiatt olyan lelkiismeretfudalásom van.Szedek More milk kapszulát és lactoherb teát is iszok 1,5 litert.Lehet hogy lenne még a ciciben tej,de addigra annyira elfárad h már nem szívja ki.Mit tehetek még???

Legjobb válasz: Elõzõ vagyok. Bocs már értem, 120 kéne neki, de csak 50 van. Még azt próbáld meg, hogy váltogatod a melled, egyik 20 percig, másik 20 percig, aztán megint az elsõ 20 percig. Aztán hagyjátok abba, és másfél óra múlva újra.

Elõzõ vagyok. Bocs már értem, 120 kéne neki, de csak 50 van. Még azt próbáld meg, hogy váltogatod a melled, egyik 20 percig, másik 20 percig, aztán megint az elsõ 20 percig. Aztán hagyjátok abba, és másfél óra múlva újra.
Szia! Mi is hasonló cipõben jártunk. Nekem ikreim vannak és a fiú 2800 gr-mal született, a lány 1940-el. A fiamnak is ilyen "nagy" igénye volt és õ is tápszeres pótlást kapott, mert nem volt elég a tejem. Sajnos ma sem elég, így szopik és utánna kap tápszert. Szuperül mûködik! Én is szedtem, amiket leírtál, de õszintén nem tudom, hogy használt-e?! Az állandó fejés viszont annál inkább. Amint tudod és van rá idõd, sztem kezdj el fejni és így több tejed termelõdik. Sok sikert :)
szia, mi is így voltunk, az elsõ hónapban kellett tápszert adnom a tejcsi mellé, aztán szép lassan beállt a tej. Most 5 és fél hónapos és igény szerint szopizik, a tej elég neki, még nem kezdtük a szilárd kaját sem. Szóval csak szopiztass nyugodtan, adj tápit, ha kell, de mindig elõbb a szopi. És próbálj fejni is. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!A fejés még kimaradt..azt is megpróbálom.Úgy kéne csinálni, hogy szopizás után kifejem a maradékot mindkettõbõl?
Nem értem, most 30-50 gr-ot szopik, vagy 90-120-at? A legjobb, ha minél gyakrabban mellre teszed a babát, ha nincs tejed, akár másfél óránként. De 40 percnél tovább ne legyen cicin. Igyál sokat, egyél húslevest, köménymagos rántott levest, barna sört. És nyugodj meg. Ha stresszelsz az is apasztja a tejet. Ha mégsem sikerül szoptatni, az sem a világ vége, a tápszeres babák is gyönyörûen felnõnek. Te megtettél mindent.
Én csak e nemvárt elõtt kb. 5 nappal éreztem, hogy mindjárt megjön. Amúgy semmi más érzetem nem volt, tegnap teszteltem pozitívat. Szorítok!!
A kérdező hozzászólása: gratulálok nedek a pozitív tesztedhez:) most is ahogy ülök egyfolytában hasszurát érzek bal oldalon inkább. ma is 36, 7 volt a hõm és ugye 4nap a nemvártig. tegnap a teszt negatív volt. van még remény?
Szia! Nem akarlak elkeseríteni, de nekem pé-tõl kezdve ilyen tüneteim voltak, és sajnos nem volt babó. Kívánom, hogy nálad másként legyen, sikeres babásodást. 7 hetes kismami
Persze, hogy van remény!! Csak valahogy ki kellene bírnod minimum aznapig amikor nem várod! Szorítok nagyon!!!
A kérdező hozzászólása: köszi:) majd megírom mi lett az eredmény

Félóránként pisilek. Ha hasra fekszem, olyan érzésem van, hogy a cicim szétdurran. A derekamba nyilaló fájdalmat érzek, néha tompa görcseim vannak. 4-én volna a mensim, lehet ez terhesség?

Legjobb válasz: Lehet terhesség,de a tünetek ilyen korán,pla´ne a derékfájás nem jellemzö.de sosem tudni.Nem lehet,hogy véletlenül felfázta´l,vagy a veséd fáj??Várd meg a mensidet.Ha kimarad,csinálj egy tesztet,vagy menj orvoshoz.

Lehet terhesség, de a tünetek ilyen korán, pla´ne a derékfájás nem jellemzö.de sosem tudni.Nem lehet, hogy véletlenül felfázta´l, vagy a veséd fáj??Várd meg a mensidet.Ha kimarad, csinálj egy tesztet, vagy menj orvoshoz.
A gyakori vizelési inger és derékfájdalom inkább vese, vagy húgyúti fertõzésre, esetleg kõre utalnak. A mellfeszülés pedig akár a menzesz elõtt 2 héttel is jelentkezhet. Ha a sokszori vizelési inger ellenére csak kis mennyiségû a vizelet, csíp, vagy szúró, fájdalmas érzés, esetleg színe állaga is megváltozott, akkor keress fel egy urológust. Akkor is ha csak aggályaid vannak.

Hogy szoktassam össze őket? Van egy 3 éves utcai keverékű kutyám és egy 5 éves beagle fajtájú kutyám, illetve két 3 éves cicám. Most hoztunk egy új cicát vidékről, 4 hónapos. A 3 éves kutyus morog rá a cicák is. Mit tehetek?

Legjobb válasz: Mi sz elején bennt tartottuk a cicát, és a kutyák bejöhettek hozzá. Egyenként elõször, és a cica ölben volt. És sokszor ölben kivittük, megszagoltattuk -a cica fenekét is, az izgibb volt a kutyáknak. Közben mondtuk hogy fujj.... Ezt pár óránként. A cica fújt, a kutya mindenáron szaglászni akart. Mindkettõ... Amíg a cica kisebb, könnyebb, késõbb nehezebb lesz, ezért sietni kell. Amikor már úgy -ahogy megszokták egymást, a kutya kapott enni bennt, addig õ a kajával foglalkozott, és a cicát le lehetett tenni, látta hogy a kutya nem is bántja. Késõbb oda is mert menni, és együtt ettek. Nálunk ez volt az áttörés! Ja, és le van zárva a terasz a kutyáktól, ha a macska nem akarja hogy piszkálják, oda tud menni elõlük. Itthon van, a kutyák mégsem érik el. De egy idõ után megszokják egymást, csak sok csel, és sok türelem kell.

Mi sz elején bennt tartottuk a cicát, és a kutyák bejöhettek hozzá. Egyenként elõször, és a cica ölben volt. És sokszor ölben kivittük, megszagoltattuk -a cica fenekét is, az izgibb volt a kutyáknak. Közben mondtuk hogy fujj.... Ezt pár óránként. A cica fújt, a kutya mindenáron szaglászni akart. Mindkettõ... Amíg a cica kisebb, könnyebb, késõbb nehezebb lesz, ezért sietni kell. Amikor már úgy -ahogy megszokták egymást, a kutya kapott enni bennt, addig õ a kajával foglalkozott, és a cicát le lehetett tenni, látta hogy a kutya nem is bántja. Késõbb oda is mert menni, és együtt ettek. Nálunk ez volt az áttörés! Ja, és le van zárva a terasz a kutyáktól, ha a macska nem akarja hogy piszkálják, oda tud menni elõlük. Itthon van, a kutyák mégsem érik el. De egy idõ után megszokják egymást, csak sok csel, és sok türelem kell.

Hogyan szoktassam cicire? 4 hetes a baba, tejem van elég, mert fejem. A tápszert már el is hagytuk, viszont a tej egy részét üvegből kapja, mert kényelmes, lusta a babám. Nagyon hamar bealszik, mikor cicin van, néhány perc alatt.

Ha hirtelen elhagyom a cumisüveget, nem fog elapadni a tejem? Merthogy kevesebbet szopizik egyszerre. Ha csak szopizik, akkor meg nem üríti ki rendesen egyik cicit sem. Fejjem a tejet vagy ne? Ha fejem, akkor meg nem ürítem ki a cicit szopi el?tt?

Legjobb válasz: Az lehet a gond mint nálunk,csak mi 2hetesek voltunk.Nem jött elég tej a cicibõl,õ meg belefáradt a szívásba és mindig ráaludt pedig volt,h.egy órát szoptattam.ja és nem mértem kaja elõtt és után.Aztán anyum itt volt és mondta mérjük meg csupin fürdés elõtt mennyit hízott,hát kiderült,h.az amúgy is fogyott kórházi súlyból még 130grammot fogyott és állandóan aludt volna és állandóan bejelzett a légzésfigyelõnk.Na ekkor kétségbe estünk és ettõl a perctõl fogva 3óránként cicire lett téve,ha nem szopizta ki a kellõ mennyiséget cumisüvegbõl hozzátoldottuk,de megitta-tommee tippee cumisüvegünk van,nem is szokott rá.Én napokig nyomtam be a köménymag levest,hipp natal tejszaporító teát ,alkohol mentes sört.és minden szopi után fejtem,kínoztam magamat.egy hét kellett,hogy beinduljon,de még csak most kezd stabilizálódni a tejem és most nem kell már fejni.Ha egy kicsit is megingott ,újra nyomattam a levest s..ha betartod a 3órát a cicid is tud termelni és a baba sem lesz hasfájós ,mert pihen a pocak két evés közt.Ha mindig a szájába nyomod a cicit ,nem fogsz tudni annyi tejet termelni amennyi nekikéne,mert mindig kiszívja azt a kicsit és ordítani fog mert éhes lesz.Hidd el én is megjártam már vele.Jah és erõltesd a cicit,mert már rákapott a cumisüvegre,ha nem megy vedd meg ezt a cumisüveget,hidd el tényleg jó-brendonban lehet venni.Remélem sikerrel jársz.jah és még valami.Amíg ilyen alvókás és nem indul meg rendesen a hízásban addig szigorúan minden cici elõtt és után mérd meg a súlyát és írd fel magadnak,így ellenõrizni tudod mennyit evett,Ha majd beállt nem kell majd csinálni.Mi most leszünk 9hetesek már nem méregetem,de este fürdés elõtt mindig megmérjük hízott e.Ha fogyna -ami még nem volt..a 2hetes kora óta szerencsére..vagy stagnálna a súlya..kb 2szer volt,akkor még egy napot várunk és ha nem hízott újra mérném,de szerencsére mindig hízott másnapra,így nem zaklatom.De hidd el ne higgy a babának,higgy jól lakott,mert képesek legyengülni és nem enni,te meg azt hiszed fáradt,hát igen,mert gyengébb.Az én babám ilyen melegben aludni sem nagyon tudott még most kezdünk helyre rázódni alvásilag.

Az lehet a gond mint nálunk, csak mi 2hetesek voltunk.Nem jött elég tej a cicibõl, õ meg belefáradt a szívásba és mindig ráaludt pedig volt, h.egy órát szoptattam.ja és nem mértem kaja elõtt és után.Aztán anyum itt volt és mondta mérjük meg csupin fürdés elõtt mennyit hízott, hát kiderült, h.az amúgy is fogyott kórházi súlyból még 130grammot fogyott és állandóan aludt volna és állandóan bejelzett a légzésfigyelõnk.Na ekkor kétségbe estünk és ettõl a perctõl fogva 3óránként cicire lett téve, ha nem szopizta ki a kellõ mennyiséget cumisüvegbõl hozzátoldottuk, de megitta-tommee tippee cumisüvegünk van, nem is szokott rá.Én napokig nyomtam be a köménymag levest, hipp natal tejszaporító teát , alkohol mentes sört.és minden szopi után fejtem, kínoztam magamat.egy hét kellett, hogy beinduljon, de még csak most kezd stabilizálódni a tejem és most nem kell már fejni.Ha egy kicsit is megingott , újra nyomattam a levest s..ha betartod a 3órát a cicid is tud termelni és a baba sem lesz hasfájós , mert pihen a pocak két evés közt.Ha mindig a szájába nyomod a cicit , nem fogsz tudni annyi tejet termelni amennyi nekikéne, mert mindig kiszívja azt a kicsit és ordítani fog mert éhes lesz.Hidd el én is megjártam már vele.Jah és erõltesd a cicit, mert már rákapott a cumisüvegre, ha nem megy vedd meg ezt a cumisüveget, hidd el tényleg jó-brendonban lehet venni.Remélem sikerrel jársz.jah és még valami.Amíg ilyen alvókás és nem indul meg rendesen a hízásban addig szigorúan minden cici elõtt és után mérd meg a súlyát és írd fel magadnak, így ellenõrizni tudod mennyit evett, Ha majd beállt nem kell majd csinálni.Mi most leszünk 9hetesek már nem méregetem, de este fürdés elõtt mindig megmérjük hízott e.Ha fogyna -ami még nem volt..a 2hetes kora óta szerencsére..vagy stagnálna a súlya..kb 2szer volt, akkor még egy napot várunk és ha nem hízott újra mérném, de szerencsére mindig hízott másnapra, így nem zaklatom.De hidd el ne higgy a babának, higgy jól lakott, mert képesek legyengülni és nem enni, te meg azt hiszed fáradt, hát igen, mert gyengébb.Az én babám ilyen melegben aludni sem nagyon tudott még most kezdünk helyre rázódni alvásilag.
Szió! én ugy tudom ennek az az oka, hogy a cumisuvegen nagy a lyuk, és kényelmes a kis drága :D probald meg, hogy kisebb lyuku uveget adsz neki. Én ugy hallottam, hogy amig fejed a cicid, nem fog elapadni. én is ezen gondolkozom, hogy muszaj fejot venni, kezi legyen e vagy elektronikus, de felek, hogyha elektronikus, akkor a zugastol fel fog ebredni a babó. Védõnõd mit mond rá?
A kérdező hozzászólása: Aventes cumisüveget használunk, az 1-es jelzésût, az csecsemõknek való. Védõnõ a 3 óránkénti szopit javasolta, akkor meg lehet, hogy fel kellene kelteni, azt meg nem szeretném. Ki szereti, ha felébresztik? :) Ehh, nem egyszerû... Köszi a válaszokat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!