Találatok a következő kifejezésre: Van 30 ft értékben (5 db)

Szeretnék kínából importálni 60. 000 Ft értékben 30 darab elektronikai eszközt. Hol tudok erre importengedélyt szerezni? Van egyéb dolgom? Vagy csak megrendelem, és nem piszkálnak a vámon?

Kell egyáltalán importengedély, mert véleményem szerint ez igen csekély mennyiség. Milyen érték után kell vámot fizetni? DHL-lel összesen 100.000 Ft lesz.

Legjobb válasz: A százalékot nem tudom, de vámot fizetni biztos, hogy 100 E Ft után már kell. Úgy érted, hogy 60 E Ft az áru meg 100 E Ft a szállítás? Szerintem olyan 10-12 E Ft lesz a vám arra. Én szoktam rendelni 120-150 E Ft körüli tételeket, arra 6000-7000 Ft a vám. Szóval ilyesmire számíts. Import engedélyhez nem tudok hozzászólni, de sztem nem kell ilyen mennyiségnél. A vámmal úgymond nem piszkálnak, majd ki kell töltened egy vámos papírt és mikor leszállítják az árut, akkor kell a vámra a pénzt odaadnod kp-ban.

A százalékot nem tudom, de vámot fizetni biztos, hogy 100 E Ft után már kell. Úgy érted, hogy 60 E Ft az áru meg 100 E Ft a szállítás? Szerintem olyan 10-12 E Ft lesz a vám arra. Én szoktam rendelni 120-150 E Ft körüli tételeket, arra 6000-7000 Ft a vám. Szóval ilyesmire számíts. Import engedélyhez nem tudok hozzászólni, de sztem nem kell ilyen mennyiségnél. A vámmal úgymond nem piszkálnak, majd ki kell töltened egy vámos papírt és mikor leszállítják az árut, akkor kell a vámra a pénzt odaadnod kp-ban.
A kérdező hozzászólása: Nem, postaköltséggel együtt összesen 100.000 Ft. Az importengedélyt azért kérdeztem, mert 30 darab lehet hogy már kereskedelmi mennyiségnek számít. Így mit mondasz?
Azért nem ilyen egyszerû....
Pl. Alibaba.com-ról rendelsz, a szállítmányozási cég, GLS elszállítja neked. Tapasztalatból mondom! Semmi egyéb nem kell hozzá..
Én eddig csak rosszat hallottam az alibabáról. Meg azt hogy átverés.

Van 30 e ft értékben Sodexho kultúra utalványom, viszont 2007. 12. 31-ig volt érvényes. Milyen lehetőség van, hogy még felhasználhassam?

Esetleg csere vagy valamennyi kp. ráfizetés ellenében még lehet használni valahogy megújítani, vagy dobhatom a kukába?

Legjobb válasz: A munkáltatódnál érdeklõdj ha onnan kaptad, mert a cégek visszaküldhetik a Sodexho-nak a lejárt de fel nem használt utalványokat és "becserélhetik". De az is elképzelhetõ, hogy van ahol elfogadják január 31-ig, a Sodexho-s melegétel jegyet például van ahol el szokták fogadni egy hónapig még.

A munkáltatódnál érdeklõdj ha onnan kaptad, mert a cégek visszaküldhetik a Sodexho-nak a lejárt de fel nem használt utalványokat és "becserélhetik". De az is elképzelhetõ, hogy van ahol elfogadják január 31-ig, a Sodexho-s melegétel jegyet például van ahol el szokták fogadni egy hónapig még.
Hát... Én a Burger Kingben dolgoztam és egyszer január elején nem vettem észre, hogy elõzõ évi tikettel fizettek, így lett majdnem 10 ezer kasszahiányom és a fizetésembõl ezt le is vonták, mondván, hogy én voltam a balfácán, amiért nem néztem meg, mit veszek át. Végülis jogos... Szóval nálunk nem fogadták el. Szerintem máshol sem, munkahelyeden próbáld meg.
egyszerûen szerencsétlen vagy. hogy markánsan fejezzem ki magam: megszívtad! de kajak ha egyszer van egy határidõ kitûzve, az azt jelenti, hogy nem illetve semmilyen esetben nem fogadják el határidõ lejárta után az utalványod. tiszta szívembõl szánlak de így van. ilyen ráfizetõs dologra semmi esélyed, mert az az utalvány az nekik promóciós anyag és nekik nemsok hasznuk van belõle ha te adsz egy ezres plusszt nekik! ennyi. de ezek ám jelentõs és fontos kérdések a társadalom és az emberiség számára! szívesen szia
Hívd fel õket és kérdezd meg, mit lehet tenni. Sodexho Magyarország Kft. cím: 1143 Budapest, Ilka u. 31 telefon: +36 1 8010 900 fax: +36 1 8010 901 e-mail: [email protected] http://www.sodexho.hu Az elfogadóhelyek még 6 hónapig beválthatják az utalványokat a központban. Az elfogadóhelyek azért nem fogadják el az egyszerû földi halandótól, mert nem és kész. Jó tudni, hogy ahol jeggyel fizetsz, ott tulajdoképpen kapsz 3% kedvezményt. Mert a cég ennyivel kevesebbet kap a beváltott utalványokért. Ez a kibocsátó (sodexho, stb) haszna. :) )
Szia! Én egy cég munkaügyi osztályán dolgozom, és konkrétan tudom, hogy a munkáltatód visszacserélheti. Viszont mivel rá kell fizetnie, ugyanannyit valószínû nem kapsz majd vissza. Te mint magánszemély nem cserélheted be. Vagy add el a harmadik válaszolónak, ha felhasználja valamilyen kultúrális intézményben hátha kikupálódik egy kicsit :) . Nem értem miért kell ilyen bunkó módon válszolni...
Sajnos járunk így. Ezért utálom egy kicsit ezt az utalványos dolgot. Mert nagyon kell a dátumra figyelni. Nekem is volt egy csomó összegyûlt piros utalványom decemberben, és nem gyõztem a kollégákkal csereberélni, hogy ki az aki még decemberben tutira leebédeli az utalványát. Mondjuk jó tudni, hogy a munkahely becserélheti.
Én is így jártam. Az ügyfélszolgálatuk (06-1) 4345868 készséges volt. E-mailben küldött egy csereigénylõ lapot, amit kitöltve, az utalványokkal együtt kell visszaküldeni a Sodexonak. 3%-os kezelési költség fejében kicserélik kb 15 nap alatt.

Parfüm mellé, milyen ajándék ötletetek van amit lehetne adni egy 30 éves férfinak? Max 6000 Ft értékben.

Legjobb válasz: Nyakkeddõ, könyv, hobbija ha van akkor azzal kapcsolatos dolog....

Nyakkeddõ, könyv, hobbija ha van akkor azzal kapcsolatos dolog....
A kérdező hozzászólása: Nyakkendõt nem hord, nem olvas, a hobbijával kapcsolatban mindenféle dolog be van már szerezve. Nem iszik alkoholt.
Ruha, édesség, ékszer
Axe dezodor, borotva gél, zokni, alsó gatya, póló, pulóver, ha van autója akkor autó üllés huzat vagy gumi betét a láb alá a kocsiba, autó illatosító,

Miért ilyen nagy ár különbség van a két processzor között? (majdem 30 ezer ft) Amikor teljesítményileg, meg alig van különbség. Hol van itt az ár érték arány? (lent)

http://kepfeltoltes.hu/view/130930/1224133427K_pkiv_g_s_www...

Legjobb válasz: Sajnos van ilyen. Okát nem tudom. Viszont kérdés.. :) Ez milyen weboldal? Épp én is procit vadászok.

Sajnos van ilyen. Okát nem tudom. Viszont kérdés.. :) Ez milyen weboldal? Épp én is procit vadászok.
A kérdező hozzászólása: http://www.aqua.hu/termekek/alkatresz-210.html
ez így elég kevés info. Milyen a barátod, mi az érdeklõdési köre, van-e hobbija ..stb?
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! hát kiba.szni nem fog, ugyanis márciusban születik a babánk... ennél nagyobb ajándék talán nincs is. amiben épp hiányt szenvedett, azt mindig megvettem neki pl karóra, kabát stb... igazából vmi eszmeire gondoltam... pipázni nem szokott szerencsére:D
Nem mindig az ajandek a fontos. Ha gazdag ugyse tudsz olyat venni, amit ne venne meg maganak ha szuksege van ra. Vegyel neki egy aprosagot, de szervez neki egy szep napot, vagy egy romantikus estet a kedvenc kajajaval, vidd agyba a reggelijet, mond, h aznap teljesited minden kivansagat stb. Esetleg az ajandekot eldughatod, es rejtvennyel meg kell keresnie stb. Legyel egy kicsit kreativ! Ket ev alatt nem kellene meg kifogyni az otletekbol.
mondjuk ez tényleg fura hogy nem tudod mit vegyél. Mióta vagytok együtt? Én tudom a párom miknek örülne, csak sajna nincs rá "keret". Szerintem lehet venni egy szép karórát.. hirtelen ez jutott eszembe.
én vagyok a 2. nagyon kedves válaszoló aki a kreativitásodat firtatta.. szóval akkor ne vegyél neki semmit.. lepd meg egy vacsorával nyomj be valami "szex" zenét táncolj neki erotikusan , vagy csak nézzetek meg egy filmet..vagy ha festõnek készülsz..fesd le :) esetleg vidd el valami éjszakai hajókirándulásra stb
Én 1 vizipipát adnék neki; vagy a mocihoz valamit
ugorj ki pucéran egy tortából... jelentsd be neki hogy terhes vagy... na jó ez csak poén :) gyertyfényes vacsi otthon (fõzz neki), és vegyél magadnak egy vérlázító, szexi fehérnemût és sztriptizelj neki
Az én párom is 32 éves, ha szülinapja van ékszert (ezüst karkötõ, nyaklánc) új horgászbot vagy mobil merevlemez a számítógéphez, ilyeneket veszek neki. Esetleg parfümöt (mert mindig a legdrágább kell neki) vagy ruhát, hiszen nagy divat bolond. Igazából én nem tudom mit vehetnél neki a motorhoz, vagy gitárhoz ami még nincs neki. Esetleg csináltass neki egy fényképes tortát amin közösen vagytok a motorral hozzá valami jó minõségû parfüm vagy gravírozott gyûrû, karkötõ, ha szereti az ilyesmit. Igazából ennyit tudok mondani, hiszen nem ismerem õt.
Nem értem ilyen kérdéseket minek feltenni..te ismered a barátod te tudod mire vágyhat mi a hobbija mi esne neki jól..sok kasu ember már..vagy egyszerûen ha ennyire nem vagy képes magadtól kitalálni mit adnál neki akkor ne vegyél neki semmit..én kib asználak mint macskát szarni ha ennyire nem vagy önálló kreativ meg hasonlók..majd írd az ajándék mellé hogy a netesektõl kérdeztem meg mert nem ismerlek és fingom sincs mit adjak..így nem ajándék az ajándék
Én valami élményt vennék neki.Valami extrémet.Mondjuk "elrabolnám", elvinném a helyszínre és bundie-jumping ugrás, vagy hõlégballonozás, sárkányrepülés.Vagy ha már úgyis festõ vagy:fess neki valami nagy plakátszerû Boldog szülinapos feliratot és valami nyilvános helyre kiraknám: pl reggel amikor kinéz az ablakon a szemközti falon lenne:) 21/L
Szia Az én férjem gyûjti a jó borokat így mindig azt vettem neki. Viszont elsõ házassági évfordulónkra valami egyedi és emlékezetes dolgot szeretnék.Biztos nagyon örülne egy fénykép albumnak amibe szexi fehérnemûkbe erotikusan pózolok.Mielõtt bárki félre értené hangsúlyozom, hogy erotikus és nem pornográf képek!!
A kérdező hozzászólása: a párna az tetszik:D azt mindenképp megcsináltatom! meg a sztriptiz is bejönne neki:D pucéran egy tortából? hát:D:D:D:D:D:D
Az en parom nagyon edes szaju. Vettem egy csomo csokit, napolyit, gumicukrot, de mind mas mas fajtat, egy ajandek tasakba tettem es egy csokkal megelolegezve atadtam :) ) Ugy orult neki mint egy kisgyerek, pedig o is 30-as.
Nem tudom, hogy merre laksz, de nálunk például személyre szóló ajándékot lehet csináltatni ott, ahol a fényképeket szokták elõhívni... Itt például lehet csináltatni párnahuzatot akármilyen képpel. Én ezt adtam a páromnak érettségi, pontosabban ballagási ajándékként. Megszerkesztettem egy közös képünket, rányomtattam a párnahuzatra, beszereztem egy párnát, és nagy siker volt. Vagy például lehet varázsbögrét is csináltatni. Az olyan, hogyha meleg vizet engedsz bele, akkor látszódik a kép vagy a felirat, amit rányomnak. Szerintem ez egy jó ajándék, nem drága, netrõl is meg lehet rendelni, és egy "szeretlek" felirat is bõven elég rajta (szerintem). Habár nem tudom, hogy jó ajándék lenne-e egy 32 éves emberkének, de azért leírtam.
A kérdező hozzászólása: motorozik, gitározik, igazából minden új és különleges érdekli. viszont már sokmindene megvan. valami igazán férfias kéne:) várom az ötleteket!
A kérdező hozzászólása: jó, akkor kifejtem: a barátom full gazdag, mindene megvan, nincs olyan dolog amit venni tudnék, ezért nagyon kéne valami nagy ötlet, hátha valaki már adott vmi érdekeset! jó vagyok ajándékozásban, de 2 év járás után kezdek kifogyni. már festettem neki, mindent aminek másnak eszébe sem jut! és kifogytam.. nincs baj a kreativitásommal, festõmûvésznek készülök, csak szar ez a helyzet. azért kösz a "kedves" válaszokat, látom másnak sincs ötlete... mi kellhet egy férfinak..
2 személyes wellnes hétvége ??

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!