Találatok a következő kifejezésre: Van 3 kb 2-3 hónapos még (8 db)

ha nem is huzodik össze semmit nem jelent mert tejfog. fogváltáskor alakulhat még.
kisfiamnak is ilyenek felül a fogai. kb 3mm hézag most 14 hós és kb 1mm már összébb ment mert a mellette lévõ kettõ nyomja össze. még biztos változni fog amire kijön az összes foga.
Szia! Az én kislányomnak is ilyen volt, aztán kiderült, hogy le van nõve az a gát, amit ha felemeled a szád felsõ részét, ott látsz az ínyedhez nõve. Ez neki a két foga közé ért, ami nem ritka dolog, és egy kisebb szájsebészeti mûtéttel kivágják 6-8 éves korban. Nekünk 4 évesen az orrmandula mûtéttel együtt ezt is megcsinálták. Amúgy semmiben nem zavarja a gyereket, csak esztétikai dolog, nagyobb a köz az elsõ fogai közt, esetleg, ha a csontfog sem nõ teljesen a helyére, fogszabályozója lesz. Te is meg tudod nézni, ha felhúzod a baba száját ( már ha engedi), és máris látod, hogy meddig ér az a gát, benõtt-e egészen a fogak közé. Ha igen arra számíthatsz, amit leírtam, ha nem, lehet a többi fog majd összébb nyomja.

2 hónapos a kislányom és kb.2-3 napja egyre kevesebb a kaki, eddig minden pelenkába volt, most meg max.2-3x van egy kevés. Ez nem baj?

Néha olyan mintha hallanám, hogy nyom, de semmi, pukik is vannak, de csak leveg? jön. Lehet, hogy többet használ el a szervezete? egyébként 100-kat szokott enni 2-3 óránént.

Legjobb válasz: szia! az én fiam is kevesebet kakil mostanában, de azt mondta a védõnõ hogy elõfordulhat az is hogy hetente csak egyszer csinálják, úgyhogy addig amíg õt ez nem zavarja ne izgulj. mi anyatejesek vagyunk...tápszernél nem tudom mi a helyzet:)

szia! az én fiam is kevesebet kakil mostanában, de azt mondta a védõnõ hogy elõfordulhat az is hogy hetente csak egyszer csinálják, úgyhogy addig amíg õt ez nem zavarja ne izgulj. mi anyatejesek vagyunk...tápszernél nem tudom mi a helyzet:)
mármint kevesebbet
Mi is ket hosak vagyunk es ugyanez a helyzet.igaz en tudtam hogy igy lesz mert a vedono elore mondta.szoval teljesen normalis ne aggodj.minden jot
A kérdező hozzászólása: mi is anyatejesek vagyunk, ma meg kicsit zöld volt a délelõtti kaki :-( kicsit idegesít, de utánna olvastam, és majd figyelgetem.

Vemhes cicám kb.2-3 héten belül elleni fog. Mellette van egy 5 hónapos kölyökmacskánk. Nem fogja-e "bántani" a kicsiket, még ha csak játszani szeretnék veled-szándékkal is?

Talán valaki volt már hasonló helyzetben,és tapasztalatból tud tanácsot adni,hogyan kerülhető el,hogy a kiscica "bántsa" a piciket.Nagyon játékos,mindennel és mindenkivel szeret játszani,emiatt gondolom,hogy a picikben is a játszótársat látja majd.

Legjobb válasz: Ja,a két cica nagyon jól megérti egymást,sokat játszanak együtt,egymáson alszanak,mosdatják egymást,fõleg a nagy a kicsit,készülve talán az anyaságra.De vajon,ha anya lesz,hogy változik meg a viselkedése a kisebb macska irányában?

A kérdező hozzászólása: Ja, a két cica nagyon jól megérti egymást, sokat játszanak együtt, egymáson alszanak, mosdatják egymást, fõleg a nagy a kicsit, készülve talán az anyaságra.De vajon, ha anya lesz, hogy változik meg a viselkedése a kisebb macska irányában?
Szerintem zárd el az anyamacskát a születendõ kicsikkel együtt egy biztonságos helyre oda ahova más macsak nem mehet be! Nagyon figyelni kell rájuk mert a kandúrok megölik a piciket ezért zárd el! ( mi kibéleltünk egy dobozt nekik és minden kis nyílást ahol egy cica beférhet azt elzártuk szóval csak mi tudtunk bemenni hozzzájuk) Az anyamacska meg fog változni, szerintem még az is lehet hogy a másik kiscicádat is sajátjaként fogja tekinteni, szóval anyáskodik majd felette nálunk ez volt. A kiscica sem mehet be az anyamacskákoz és a picikhez de kézbe beviheted, lerakod óvatosan és ott vagy mellette, figyelsz rá, megmutatod neki hogy nincs semmi baj meg mindenn aztán vidd ki :) Jó macskázást :D Remélem tudtam segíteni :) Neked csak annyi lesz a dolgod hogy elzárod az anyamacskát biztonságos helyre, mindig legyen a közelben kaja és innivaló az anyamacskának :) a többit õ elintézi. Jah még annyi hogy mi raktunk be neki homokot is amiben a dolgát végezte :)
A kérdező hozzászólása: Ja, azt nem írtam, hogy a kicsi macskánk is nõstény.Mindketten lakásban vannak tartva, így idegen macska nem kerülhet hozzájuk.A nagy egy óvatlan pillanatban kiszökött, átszaladt a szomszédba, nem tudtuk megfogni, pedig szelíd cica, csak épp tüzelt.Másfél hét után jött haza többedmagával.De ha már így alakult, nem bánjuk, izgatottan várom a nagy napot.A piciknek már találtam szeretõ gazdit.A késõbbiekben pedig, hogy ne legyen felesleges macskaszaporulat és annyi kóbor cica az utcákon, mindkét macskát ivartalaníttatom. A válaszodat köszönöm, még nem tudom, hogyan, de valahogy biztonságos helyre alakítom ki a szülõszobát és a gyerekszobát:-)


Van egy kb.7-8 hónapos tengerimalacom. Kislány. Az utóbbi 2-3 hétben nagyon sokat ivott, és még most sem hagy alább. Mi lehet a baja? Tengerimalacok lehetnek cukorbetegek?

Legjobb válasz: Szia! Lehet, hogy nem adtál neki elég lédús gyümölcsöt. A miénk rengeteg lédús gyümölcsöt, zöldséget kap, mégis rengeteget iszik. (Minden nap megiszik egy itatónyi vizet!) Szerintem nem kell a legrosszabbra gondolni, elvégre még mindig jobb, mintha a kiszáradás szélén állna és infúzióval kellene tömni! Viszont, ha nagyon aggódsz kérd ki állatorvos véleményét!

Szia! Lehet, hogy nem adtál neki elég lédús gyümölcsöt. A miénk rengeteg lédús gyümölcsöt, zöldséget kap, mégis rengeteget iszik. (Minden nap megiszik egy itatónyi vizet!) Szerintem nem kell a legrosszabbra gondolni, elvégre még mindig jobb, mintha a kiszáradás szélén állna és infúzióval kellene tömni! Viszont, ha nagyon aggódsz kérd ki állatorvos véleményét!
vagy terhes

Van 3 db kb 2-3 hónapos még szopó és mást is evő kiscicánk-udvari- már szinte 2 naponta egy-egy meghal, előző napon mind a két szeme a külső zugban van, (kifelé kancsi) és csendes. Mi lehet az oka hogy hullanak?

Legjobb válasz: Jaj, istenem, sosem fogom megérteni, hogy súlyos egészségügyi problémákkal (akár emberrõl, akár állatról van szó) miért nem fordulnak az emberek orvoshoz?? Valószínûleg nem tapasztalták még meg, hogy milyen szenvedni úgy, hogy nem kapnak segítséget... Megvárod, hogy mind elpusztuljon, aztán elmélkedsz róla, hogy vajon miért történhetett? A kismacskák sajnos sokféle fertõzõ betegséget kaphatnak el, akár már az anyaméhben. Erre valók a védõoltások, amiket már 8 hetes kortól ajánlott beadatni. Ennek hiányában elég, ha egy beteg lesz, a többi is fertõzõdni fog. Egyébként lehet pl. macskanátha, ami antibiotikumos kezeléssel gyógyítható, annak hiányában sajnos halálos is lehet.

Jaj, istenem, sosem fogom megérteni, hogy súlyos egészségügyi problémákkal (akár emberrõl, akár állatról van szó) miért nem fordulnak az emberek orvoshoz?? Valószínûleg nem tapasztalták még meg, hogy milyen szenvedni úgy, hogy nem kapnak segítséget... Megvárod, hogy mind elpusztuljon, aztán elmélkedsz róla, hogy vajon miért történhetett? A kismacskák sajnos sokféle fertõzõ betegséget kaphatnak el, akár már az anyaméhben. Erre valók a védõoltások, amiket már 8 hetes kortól ajánlott beadatni. Ennek hiányában elég, ha egy beteg lesz, a többi is fertõzõdni fog. Egyébként lehet pl. macskanátha, ami antibiotikumos kezeléssel gyógyítható, annak hiányában sajnos halálos is lehet.
Teljes mértékben egyetértek az elõttem íróval. Ha ilyen komoly gond van, ne itt kérdezõsködj, hanem vidd õket orvoshoz. Ha ilyen probléma van, akkor csak az tud segíteni, más nem.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, de ugy gondoltam, -mivel csak odaszülettek, és nem a mi macskánk, azt sem tudjuk, honnan jött- itt ingyen kaphatok útmutatást és amit itt megsporolók a jövöben esetleg macskára költhetem, ha elküldik a vizit dijat biztos elviszem az orvoshoz, mert az tuti hogy nem jön ki......

A 3 hónapos laptopom akksiját eltettem kb.2-3-hete TELJESEN FELTÖLTVE, most meg azt jelzi, hogy 25% VAN HÁTRA. Tudom, hogy magától is kisül az akksi és merül, de ENNYIRE?

Normális ez??

Legjobb válasz: persze hogy normális én is ha bármeik laptoponak elteszem az aksiát ugyan ezt csinálja

persze hogy normális én is ha bármeik laptoponak elteszem az aksiát ugyan ezt csinálja

3 hónapos a lányom és újabban, kb.2 hete maximum 100ml tápszert eszik egy evésre, de volt olyan is, hogy csak 50ml-t evett meg. Nálatok is van ilyen?

Elõtte simán lement a 130-150ml. Vizet, teát nem kér etetések között, pedig a melegekben kellett volna a folyadékpótlás. Tegnap sikerült belekönyörögnöm 80ml baracklevet vízzel hígítva. Másnak is van, hogy ilyen keveset eszik? :( Védõnéni szerint nincs kiszáradva, és õ tudja mennyit kér....de basszus 2-3 hetesen evett ennyit :(

Legjobb válasz: Nekem sem evett sokat, komfort evõ volt :) Amúgy ebben a melegben mi sem eszünk annyit nem?

Nekem sem evett sokat, komfort evõ volt :) Amúgy ebben a melegben mi sem eszünk annyit nem?
A kérdező hozzászólása: igen, de most nincs meleg és még a nagy meleg elõtt kezdte ezt a kevesebb evést
nem is kér többször enni? akkor jobban megoszlana. ha a védõnõ nen furcsállja (ezen a tájon van növekedési ugrás) akkor ne aggódj. fõleg ha gyarapodik, majd eszik ha többre van szüksége
Nálunk is így volt. Most 5, 5 hónapos a babám, reggel és este kap már csak tápszert, de ha a két evésbõl megiszik 2, 5 dl-t lehet, hogy sokat mondok. (tejpéppel szoktam pótolni a hiányzó adagot - persze 4 hónapos korától)
A kérdező hozzászólása: 2 hónaposan 5950 g volt, ma pedig 6500g, úgyhogy fejlõdik szépen :) Nem kér többször
Nekem 5 hónapos fiam csinálja ezt néha. Volt, hogy két hétig alig evett, de mégis szépen fejlõdött. Ne aggódj! Nálad is vannak olyan idõszakok, amikor szinte semmit nem bírsz enni, fõleg nyáron. Nálunk már kicsit könnyebb a helyzet, mert lassan kezdünk hozzátáplálni, így nem mindig az unalmas tápszert eszi majd.

Altatási nehézségek 2 hónapos babámnál, tesója 22 hónapos. Milyen stratégiát tanácsoltok? 3 óránként eszik, hami után kb 1 órát aktív, majd jön a küzdelem. Milyen tippetek van, hátha nem próbáltam még?

Csodálatos, nyugodt baba, este 10-reggel 8ig 1x ébred éjszaka. Tehát képes a mély alvásra, igaz, hogy szopi után hagyom elaludni és csak aztán teszem kiságyba. Nappal azonban 20 perceket alszik, összesen 3x, azt is végtelen hosszúságú altatást követ?en, 2-3 ébredéssel. Mindig figyelem, hogy büfi, széklet, béke és nyugalom meglegyen, mégis: ellazul, elalszik, majd 2-3 perc múlva sírva ébred. Anyatejes baba, próbáltam már extra szopit is beiktatni alvás el?tt(amúgy mindig ébredés után cicizik), de az sem segített,mert akkor bezavart a pocaknak és amiatt forgolódott. Mai tei-ben is altattam már, letettem, aludt 5 percet, majd ébredt, sírt. Autósülésb?l készített hintában simán elalszik, de CSAK ha oldalra ringatom, erre rászoktatni sem szeretném.Tesója mellett nem egyszer? 1-2 órát szánnom minden altatásra, s mivel segítség nélkül, egyedül viszem a hétköznapokat, tanácsotokra van szükségem. Lassan már rettegek az altatásoktól, legtöbbször sírásomban végz?dik legújabb próbálkozásom kudarca...Õ sosem sír, csak ha éhes vagy álmos, nem érzem fair dolognak, ha sírni hagyom. De ha az érdekei ezt kívánják, képes lehetek rá.

Legjobb válasz: Szia az Én babám 3 hós és mostanában nekem is küzdelem olt az altatás aztán meglett a megoldás: hajszárítót kapcsolok, vagy a páraelszívót húzom ki és a karomban ringatom, kb 2 perc és alszik. A porszívó is tökéletes. A páraelszívó azért jó mert egyszerû kihúzni. :) Nekem bevált. Ezek az úgynevezett fehérzajok. Pl. nekünk a tv melletti alvás. Hátha segít nektek is.

Szia az Én babám 3 hós és mostanában nekem is küzdelem olt az altatás aztán meglett a megoldás: hajszárítót kapcsolok, vagy a páraelszívót húzom ki és a karomban ringatom, kb 2 perc és alszik. A porszívó is tökéletes. A páraelszívó azért jó mert egyszerû kihúzni. :) Nekem bevált. Ezek az úgynevezett fehérzajok. Pl. nekünk a tv melletti alvás. Hátha segít nektek is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm kedvességedet, kipróbáltam és bevált! Ha a kertben akszik, viszem a laptopot és a youtube-on porszívózó család videója meg y a háttérben, 5p és alszik :) köszi!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!