Találatok a következő kifejezésre: Van 3 kb 2-3 hónapos (22 db)

Találtam egy kb.2-3 hónapos kiscicát. Kb.4 napja van nálunk. Hogyan kezeljem?

Olyan gyönge volt, amikor rátaláltam, hogy lábra se tudott állni. Az összes csontja kilátszott és a szőre is hullott. Tele van betegséggel: csipás, rühös a füle, nagy barna bogarak vannak benne és bolhás. A szemét langyos kamillaborogatással kezelem mindennap. A fülére kértem a kisállatboltban valami szert és kaptam ilyen Panzi fülcseppet. Azt mondták, hogy fültisztító pálcikával óvatosan pucolgassam, de nem vagyok biztos abban, hogy teljesen sikerülni fog kitisztítani, szóval muszáj leszek állatorvoshoz vinni. (Jól tűri, annak ellenére, hogy a fülét piszkálom belülről. Még dorombol is a lelkem. :) Egy idő után persze unja, de utána kiengesztelem.) Addig - amíg a dokihoz eljutunk - tudtok valamit javasolni? Bele szabad cseppenteni úgy, hogy még van benne rüh és zsír? Nem fogja úgy feloldani, hogy beljebb folyjon a hallójáratba? Sajnos tapasztaltuk, hogy rosszul hall a drága, de ma meglehetősen sok mocskot kiszedtem a füléből és már a csettintésre reagál valamit, de nem "antennázik" a fülével, mint a többi macska. Eddig nem mertem a cseppel tisztítani, csak kamillateával. Azt javasolták, hogy WU2-vel fürdessem meg és attól is rendbe jön. Van itthon 100%-ban gyógynövényes sampon. Az jobb lehet neki? Milyen gyakran fürdethetem? Nem fogja túlenni magát? Félek, hogy a hirtelen sok kaja megárt neki, mivel - mint mondtam - elég gebe volt, amikor hazahoztam. Egyébként már kezd jobban kinézni. Van egy jó nagy pocija, de a csontjai még mindig kilátszanak. A széklete rendben van, olyan macskás, tehát ilyen problémája aligha van. Azért nem tudom most állatorvoshoz vinni, mert az drága és csak hónap végén kapok fizetést, de nem fogom tétlenül nézni ezt a kis jószágot. Fogok előleget kérni, de az még legalább 1 hét... Még hagy jegyezzem meg, hogy egész nap csak eszik, alszik és néha mosdik, de nem túl tiszta ettől függetlenül. A válaszokat előre is köszönöm! :)

Legjobb válasz: Nagyon sok gondja van szegénynek. Jobb lenne minél hamarabb orvos, õ tudna válaszolna a kérdéseidre. Esetleg felhívhatod, hogy õ milyen készítményeket javasol. A rühekkel majd az orvos foglalkozik, azt otthon nem hiszem, hogy lehet kezelni. Féreghajtót vegyél neki patikában, nem drága, de nagyon fontos. Azért van felfúvódva és a férgek miatt nem tud hízni sem. Csipás lehet macskanátha miatt is, azt is a doki intézi. Vegyél neki bolha és élõsködõ elleni spray-t/port és sampont. A gyógynöényessel felesleges megfürdetni, a bolhák nem fognak elmenni tõle. Etesd elõször többször kevesebbel, majd térj rá a napi kétszeri etetésre. Sok sikert a cicához, remélem meggyógyul és jó társad lesz. :)

Nagyon sok gondja van szegénynek. Jobb lenne minél hamarabb orvos, õ tudna válaszolna a kérdéseidre. Esetleg felhívhatod, hogy õ milyen készítményeket javasol. A rühekkel majd az orvos foglalkozik, azt otthon nem hiszem, hogy lehet kezelni. Féreghajtót vegyél neki patikában, nem drága, de nagyon fontos. Azért van felfúvódva és a férgek miatt nem tud hízni sem. Csipás lehet macskanátha miatt is, azt is a doki intézi. Vegyél neki bolha és élõsködõ elleni spray-t/port és sampont. A gyógynöényessel felesleges megfürdetni, a bolhák nem fognak elmenni tõle. Etesd elõször többször kevesebbel, majd térj rá a napi kétszeri etetésre. Sok sikert a cicához, remélem meggyógyul és jó társad lesz. :)
A kérdező hozzászólása: Félreértés ne essék. A bogarak nem benne, hanem a bundájában van.
A Frontline-nak a felét rácsepetettheted. Én is ezt tettem a két és fél hónapos cicáimmal, bár õk egészségesek.
A kérdező hozzászólása: Még szerintem nincs 1 kiló és a Frontline használati utasítása azt írja, hogy csak az ennél nehezebb állatoknál lehet használni. Veszek valami jó kis sampont neki és ma délután nekilátunk a tisztulási folyamatnak. :)
A bolhák 40 fokot is kibírnak csak a nagyon forró öli meg õket, házban pl gõztisztító, de azzal nem mosunk macskát és forróval sem.és ne adj neki semmit ilyen korban, nem is biztos hogy annyi idõs mint amit írtál, dokihoz vidd el, õ jobban tudja.
Szia! A megoldás az 1800 ft-os Frontline Spot On cat! Úgy kell használni, hogy levágod a pici tubus tetejét és a tarkójára csepegteted, de úgy, hogy oda, ahol nem tudja megnyalni magát és közvetlen a bõrre, széthúzod a szõrét. Elsõ nap az élõsködõk kb 90%-át öli meg, utána meg a környezetre is hat, illetve felszívódik és a szõrében marad. Kb 5 hétig bolhamentes lesz! Ugyanilyen cipõben jártam. A kiscicák is sokat esznek, tegyél ki nyugodtan, nem fogja túlenni magát, beosztja, vagy ha negyon mohó, akkor büfög, de késõbb visszamegy enni majd. Fürdetés is fontos ilyenkor, de a csepp elõtt, mert 27 fokos hõ felett alapból megdöglenek a bolhák meg ilyesmik. A kismacseszok ezt tûrik simán, csak határozott (nem erõszakos) legyél vele fürdetés közben. Na meg porszívózz ki minden nap.
fürdetheted, nem eszi túl magát, kiscicák még nem annyira alaposan mosakodóak :) a cseppentést nem tudom! Nagyon rendes vagy! :)
Gratulálok, még sok ilyen embert kívánok a világnak !! :)
A kérdező hozzászólása: Igyekszem. :)
a sampon tuti jó, azt használhatja! Mikor viszed orvoshoz? Majd írj mi volt! :)
ha nem is huzodik össze semmit nem jelent mert tejfog. fogváltáskor alakulhat még.
kisfiamnak is ilyenek felül a fogai. kb 3mm hézag most 14 hós és kb 1mm már összébb ment mert a mellette lévõ kettõ nyomja össze. még biztos változni fog amire kijön az összes foga.
Szia! Az én kislányomnak is ilyen volt, aztán kiderült, hogy le van nõve az a gát, amit ha felemeled a szád felsõ részét, ott látsz az ínyedhez nõve. Ez neki a két foga közé ért, ami nem ritka dolog, és egy kisebb szájsebészeti mûtéttel kivágják 6-8 éves korban. Nekünk 4 évesen az orrmandula mûtéttel együtt ezt is megcsinálták. Amúgy semmiben nem zavarja a gyereket, csak esztétikai dolog, nagyobb a köz az elsõ fogai közt, esetleg, ha a csontfog sem nõ teljesen a helyére, fogszabályozója lesz. Te is meg tudod nézni, ha felhúzod a baba száját ( már ha engedi), és máris látod, hogy meddig ér az a gát, benõtt-e egészen a fogak közé. Ha igen arra számíthatsz, amit leírtam, ha nem, lehet a többi fog majd összébb nyomja.

Van egy 1.3 Suzuki Swift-em új aksi van benne ( 4 hónapos ) h ha a szivargyújtóról megy a zene kb bírja az aksi 13.14 v mellett kb 2-3 órahosszát. De ha csak simán cd-s rádióról üzemelne akkor kb mennyit szólhat? .5-6 órahossza?

Mert volt már egy párszor tologatva ez miatt.. ja és miért nem lehet ~ 13.20tól jobban feltölteni az aksit ? ..Feszültségmérővel már játszadozok rajta :D..

Legjobb válasz: hát azért az elég gyenge teljesítmény. Az ignisünkben 9 órán keresztül hallgattam szivargyújtóról, és még utána is pöccre indult. Van beszerelve erõsítõ, mélyláda, több hangszóró, vagy csak az alap?

hát azért az elég gyenge teljesítmény. Az ignisünkben 9 órán keresztül hallgattam szivargyújtóról, és még utána is pöccre indult. Van beszerelve erõsítõ, mélyláda, több hangszóró, vagy csak az alap?
Nevárj csodákat egy 35 Ah-s akksitól. Talán kibír 5-6 órát is, de ha nem mész a kocsival, legközelebb csak 2-t.
A kérdező hozzászólása: Igen 35-ös volt benne most 40-est vettem bele.. de gondolom ha kapna egy 50-55-öst akkor meg a generátor nem bírna tölteni mivel az már sok lenne neki nem?


Van két kiscicám találtam őket kb 2-3 hete most a súlyuk 1-nek :84, 5 dkg 2-nak :90, 0 dkg Kb 2 hónaposak szerintetek?

Legjobb válasz: A súlyból nem lehet a korukat megsaccolni sem. Ha kóbor cicák voltak, nyilván nem ettek normális és elegendõ ételt.

A súlyból nem lehet a korukat megsaccolni sem. Ha kóbor cicák voltak, nyilván nem ettek normális és elegendõ ételt.
Az elõzõ válaszoló jól írja, talált cicáknak általában nem volt túl jó soruk, tehát nem nagyon érdemes hasonlítgatni. De nálad már jól kapnak enni, igaz? Azért viszonyításképp: az én 2 nap híján 2 hónapos kiscicám ma este (vagyis már tegnap, azaz 20-án este) 1296 grammot nyomott. Persze a mamája is jól eszik, és már a kicsi is kb. egy hónapja eszi a konzervet és a száraztápot is (és mellette szopik is). A kicsi 42 naposan volt 85 deka és 2 nappal késõbb 91 deka.
A kiscicáknál méret, súly alapján nem lehet megmondani. Én is láttam 2 ugyanolyan idõs macskát, az egyik feleakkora volt, mint a másik. Van olyan 2 hónapos cica, amelyik elfér a tenyeredben, valamelyik már nem. Nálam most van 2 beteg 2, 5 hónapos cicó, csontsoványak voltak, így hátránnyal indultak. Most vannak õk is 80-90 dkg körül, a normális testtömeg ebben a korban kétszer ennyi lenne. Ha már megeszik a kölyök száraz tápot, rohangálnak, nem bizonytalanok a járásban, elõbújtak a tejfogacskáik, akkor mondhatod, hogy kb. 2 hónaposak lehetnek.
Az én kiscicámnak már 3 és fél hetes korában elõbújtak a szemfogai (bár csak a hegyük), és ette a száraztápot is. 5 hetesen pedig a hátrébb lévõk is. Szerintem még a fogak növését is nagyon befolyásolja, milyen jól vannak táplálva. Régebben utánaolvastam, és a fogváltást is 1-2 hónapos intervallumban adják meg az állatorvosok. De hogy válaszolja a kérdésre, a kérdezõ cicáinál elég jó becslés lehet a 2 hónapos kor. De csak becslés.
A kérdező hozzászólása: 3 mas akk igen kb 2 hete eszik a puha macska konzervet , és már elõ bújtak a szemfogaik :DD amit imádnak használni mindig harabdálnak :DD *-*
K. 5-6 hetesek lehetnek.
Szia! Nagyon örülnék, ha legalább az egyiket nekem adnád, szeretnék egy kiscicát.

Van egy kutyusunk (9 hónapos westi) nagyon játékos (igazából túlságosan is) folyamatosan foglalkozunk vele és vesszük neki a játékokat de kb 2-3 nap alatt mindent tönkretesz. Milyen játékot nem tud szétrágni? Mit vegyünk neki, vagy csináljunk?

Legjobb válasz: Van az úgynevezett KONG játékok ezeket nem tudják szétrángni,de az ára is rágni való :) Komolyra forditva a kongot tudom ajánlani,bár tényleg nem olcsóak,de azt mondják tovább tartanak és közben jutalomfalatot add,szerintem érdemes lenne kipróbálni. Kerestem neked néhány ilyet: Ez pont 9 hónapos kortol ajánlott: http://www.petnet.hu/termekek/kutya/felszereles/jatek/kong/p.. Nézzd csak: http://www.allati.com/kutya-felszereles/kong-jatekok/-kong-a..

Van az úgynevezett KONG játékok ezeket nem tudják szétrángni, de az ára is rágni való :) Komolyra forditva a kongot tudom ajánlani, bár tényleg nem olcsóak, de azt mondják tovább tartanak és közben jutalomfalatot add, szerintem érdemes lenne kipróbálni. Kerestem neked néhány ilyet: Ez pont 9 hónapos kortol ajánlott: http://www.petnet.hu/termekek/kutya/felszereles/jatek/kong/p.. Nézzd csak: http://www.allati.com/kutya-felszereles/kong-jatekok/-kong-a..
A játékot nem kell elõtte hagyni, csak akkor kell neki odaadni amikor játszol vele. Amúgy tanulja meg lefoglalni magát, és ez használ a falkavezérségnek is, akkor van játék amikor te akarod. Amúgy vegyél neki Kongot, azt nem tudja szétrégni.
Kötél-alapú játékot(jó vastagot) vegyél neki, azt nehezen szedi szét :) !! Húzizós játék :) !
A kérdező hozzászólása: Köszi!:)

2 hónapos a kislányom és kb.2-3 napja egyre kevesebb a kaki, eddig minden pelenkába volt, most meg max.2-3x van egy kevés. Ez nem baj?

Néha olyan mintha hallanám, hogy nyom, de semmi, pukik is vannak, de csak leveg? jön. Lehet, hogy többet használ el a szervezete? egyébként 100-kat szokott enni 2-3 óránént.

Legjobb válasz: szia! az én fiam is kevesebet kakil mostanában, de azt mondta a védõnõ hogy elõfordulhat az is hogy hetente csak egyszer csinálják, úgyhogy addig amíg õt ez nem zavarja ne izgulj. mi anyatejesek vagyunk...tápszernél nem tudom mi a helyzet:)

szia! az én fiam is kevesebet kakil mostanában, de azt mondta a védõnõ hogy elõfordulhat az is hogy hetente csak egyszer csinálják, úgyhogy addig amíg õt ez nem zavarja ne izgulj. mi anyatejesek vagyunk...tápszernél nem tudom mi a helyzet:)
mármint kevesebbet
Mi is ket hosak vagyunk es ugyanez a helyzet.igaz en tudtam hogy igy lesz mert a vedono elore mondta.szoval teljesen normalis ne aggodj.minden jot
A kérdező hozzászólása: mi is anyatejesek vagyunk, ma meg kicsit zöld volt a délelõtti kaki :-( kicsit idegesít, de utánna olvastam, és majd figyelgetem.

Vemhes cicám kb.2-3 héten belül elleni fog. Mellette van egy 5 hónapos kölyökmacskánk. Nem fogja-e "bántani" a kicsiket, még ha csak játszani szeretnék veled-szándékkal is?

Talán valaki volt már hasonló helyzetben,és tapasztalatból tud tanácsot adni,hogyan kerülhető el,hogy a kiscica "bántsa" a piciket.Nagyon játékos,mindennel és mindenkivel szeret játszani,emiatt gondolom,hogy a picikben is a játszótársat látja majd.

Legjobb válasz: Ja,a két cica nagyon jól megérti egymást,sokat játszanak együtt,egymáson alszanak,mosdatják egymást,fõleg a nagy a kicsit,készülve talán az anyaságra.De vajon,ha anya lesz,hogy változik meg a viselkedése a kisebb macska irányában?

A kérdező hozzászólása: Ja, a két cica nagyon jól megérti egymást, sokat játszanak együtt, egymáson alszanak, mosdatják egymást, fõleg a nagy a kicsit, készülve talán az anyaságra.De vajon, ha anya lesz, hogy változik meg a viselkedése a kisebb macska irányában?
Szerintem zárd el az anyamacskát a születendõ kicsikkel együtt egy biztonságos helyre oda ahova más macsak nem mehet be! Nagyon figyelni kell rájuk mert a kandúrok megölik a piciket ezért zárd el! ( mi kibéleltünk egy dobozt nekik és minden kis nyílást ahol egy cica beférhet azt elzártuk szóval csak mi tudtunk bemenni hozzzájuk) Az anyamacska meg fog változni, szerintem még az is lehet hogy a másik kiscicádat is sajátjaként fogja tekinteni, szóval anyáskodik majd felette nálunk ez volt. A kiscica sem mehet be az anyamacskákoz és a picikhez de kézbe beviheted, lerakod óvatosan és ott vagy mellette, figyelsz rá, megmutatod neki hogy nincs semmi baj meg mindenn aztán vidd ki :) Jó macskázást :D Remélem tudtam segíteni :) Neked csak annyi lesz a dolgod hogy elzárod az anyamacskát biztonságos helyre, mindig legyen a közelben kaja és innivaló az anyamacskának :) a többit õ elintézi. Jah még annyi hogy mi raktunk be neki homokot is amiben a dolgát végezte :)
A kérdező hozzászólása: Ja, azt nem írtam, hogy a kicsi macskánk is nõstény.Mindketten lakásban vannak tartva, így idegen macska nem kerülhet hozzájuk.A nagy egy óvatlan pillanatban kiszökött, átszaladt a szomszédba, nem tudtuk megfogni, pedig szelíd cica, csak épp tüzelt.Másfél hét után jött haza többedmagával.De ha már így alakult, nem bánjuk, izgatottan várom a nagy napot.A piciknek már találtam szeretõ gazdit.A késõbbiekben pedig, hogy ne legyen felesleges macskaszaporulat és annyi kóbor cica az utcákon, mindkét macskát ivartalaníttatom. A válaszodat köszönöm, még nem tudom, hogyan, de valahogy biztonságos helyre alakítom ki a szülõszobát és a gyerekszobát:-)

16 hónaposom nyelvén, szájában nagyon apró fehér kis pöttyök vannak.5-6 a nyelvén, szájában kb.2-3. Mi lehet ez?

Dokink csak holnap délután lesz.Manót nem zavarja, ugyanúgy eszik, cicizik.

Legjobb válasz: Nekünk ilyen a 6 hetesem szájpenésze.

Nekünk ilyen a 6 hetesem szájpenésze.
A fiamnak is volt mindkettõ, az egészséges rendelésen kapta el a szájpenészt, máshol nem nyalt meg semmit, mérges is voltam magamra :((( A dologélt azért javasolja rá, mert a gél szétterjed a szájüregben és a fájdalmat enyhíti, de nem gyógyítja, nem értem, minek mondta a doki. Remélem hamar gyógyultok!
A kérdező hozzászólása: Nem vettek kenetet, remélem nem lesz gond. Úgy néz ki javul a dolog, mert kevesebbnek tûnik, de fájhat vagy viszkethet neki, mert elég hisztis pár napja.
Vettetek kenetet? Az én fiamat gennyes mandulagyulladással kezeltek 1 hónapig, mígnem kenetet vettek és kiderült, hogy a fehér pöttyök a manduláján nem genny, hanem candida, ami a szájpenészt is okozza. Így az antibiotikum súlyosbította a helyzetet. Szerintem csináltass egy torokváladék vizsgálatot. Elsõ válaszoló voltam.
Jobbulást! Én már semmin nem lepõdök meg!
A kérdező hozzászólása: Köszi, ma 13-15-óra között kiderül mi ez! Remélem hamar elmúlik!!
a rózsaméz jó az aftára és a szájpenészre is. De elég gyenge szer, már az elsõ jeleknél használnod kell. elsõ válaszoló voltam.
A kérdező hozzászólása: Holnap mindenféleképpen elviszem. Mitõl alakul ki egyébként? Nem olyan mint a belinkelt oldalon található. Van aki Rózsamézet használt rá?
Bocs, az afta???
Mi az a fta???
Valószínûleg szájpenész.Az én kislányomnak is volt, neki nem sok volt a szájába a doki írt rá ecsetelõt és gyorsan el is múlt.
http://www.google.hu/imgres?q=afta&hl=hu&biw=1024&bih=629&gb.. ha ilyen, akkor afta. nekem édesanyám elmondása szerint régen sokszor volt a cumisüveg miatt.
bocs, 11 hónapos volt a lányom
Tényleg doki, az én lányomnak 14 hónaposan volt tele a szája aftával, borzasztó volt. Elsõ két nap még simán elvolt, utána már szinte csak tápszert evett. A gyümölcs csípte a száját.Kb. 1, 5 hét alatt szabadultunk meg tõle teljesen. Az összes játékot, az összes legot, mindent fertõtlenítenem kellett. Persze a két évesem is elkapta. Az még rosszabb volt. Senkinek nem kívánom. Remélem a te babádnak nem ez van. Jobbulást
Lehet akár afta is, szerintem mutasd meg orvosnak, az a biztos, és akkor ha kell kezelni, ad is rá valamit, ami elmulasztja.
Szájpenész.
A kérdező hozzászólása: Az szuper lesz, mitõl alakulhatott ez most ki? Olyan mint amikor tejkiütéses volt az arca, orra. Kb akkora a pötty.
A kérdező hozzászólása: Köszönjük!

11 hónapos kislányomnak naponta kb.2-3 alkalommal van széklete. Normális ez?

A széklet állaga normális, mindig olyan színe van, amit eszik. Gyerekorvostól is kérdeztem, de szerinte semmi gond, hiszen már mindenfélét eszik a gyermekem, azért van. De aggódom,hogy ez nem jó. Nincs olyan nap, hogy ne lenne széklete, neki mindig van.

Van egy kb.7-8 hónapos tengerimalacom. Kislány. Az utóbbi 2-3 hétben nagyon sokat ivott, és még most sem hagy alább. Mi lehet a baja? Tengerimalacok lehetnek cukorbetegek?

Legjobb válasz: Szia! Lehet, hogy nem adtál neki elég lédús gyümölcsöt. A miénk rengeteg lédús gyümölcsöt, zöldséget kap, mégis rengeteget iszik. (Minden nap megiszik egy itatónyi vizet!) Szerintem nem kell a legrosszabbra gondolni, elvégre még mindig jobb, mintha a kiszáradás szélén állna és infúzióval kellene tömni! Viszont, ha nagyon aggódsz kérd ki állatorvos véleményét!

Szia! Lehet, hogy nem adtál neki elég lédús gyümölcsöt. A miénk rengeteg lédús gyümölcsöt, zöldséget kap, mégis rengeteget iszik. (Minden nap megiszik egy itatónyi vizet!) Szerintem nem kell a legrosszabbra gondolni, elvégre még mindig jobb, mintha a kiszáradás szélén állna és infúzióval kellene tömni! Viszont, ha nagyon aggódsz kérd ki állatorvos véleményét!
vagy terhes


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!