Találatok a következő kifejezésre: Van 2 kutyink, a lány (7 db)

Van 2 shi-zuh kutyink, a lány 2 éves, a fiú 8 hónapos. A kislány júliusban tüzelt, és 28-án összeragadtak. Ezt követöen 3 nap alatt még 3-szor össze ragadtak. Lesz belőlük alom vagy sem?

Legjobb válasz: majdnem biztos, hogy lesz belõle alom. szinte 100%, ha 3x össze is ragadtak. nagyon felelõtlenek vagytok, hogy nem tettétek külön a tüzelõ kutyát a kantól. kivéve, ha akartatok kölyköket. ha viszint nem akartátok, azonnal vigyétek el orvoshoz a lányt és ivartalaníttassátok, a tüzelés befejezõdése után 3-4 héttel kell. ha kiveszik a méhét, a petefészkeit, soha többé nem lesz ilyen gond vele. ha nem, akkor számíthattok félévente egy-egy cirkuszra, mert õk az ösztöneiknek engedelmeskedve szinte kibírhatatlanok lesznek. arról nem beszélve, hogy ha félévente összejön egy alom kiskutya, az iszinyúan megviseli az anyakutya szervezetét, nem beszélve a sok kölyökrõl, akiket a nem biztos, hogy jó helyre jól el tudtok adni.

majdnem biztos, hogy lesz belõle alom. szinte 100%, ha 3x össze is ragadtak. nagyon felelõtlenek vagytok, hogy nem tettétek külön a tüzelõ kutyát a kantól. kivéve, ha akartatok kölyköket. ha viszint nem akartátok, azonnal vigyétek el orvoshoz a lányt és ivartalaníttassátok, a tüzelés befejezõdése után 3-4 héttel kell. ha kiveszik a méhét, a petefészkeit, soha többé nem lesz ilyen gond vele. ha nem, akkor számíthattok félévente egy-egy cirkuszra, mert õk az ösztöneiknek engedelmeskedve szinte kibírhatatlanok lesznek. arról nem beszélve, hogy ha félévente összejön egy alom kiskutya, az iszinyúan megviseli az anyakutya szervezetét, nem beszélve a sok kölyökrõl, akiket a nem biztos, hogy jó helyre jól el tudtok adni.
Egyet értek a fent írottakkal!!! 100% hogy lesznek kiskutyák!Kérdés az, hogy szeretnétek e évente kétszer kiskutyákat?Kérlek ne szaporítsátok a menhelyen lévõ kutyák számát, így is túl sokan vannak már...
vagy alom vagy csak álom. hihihihi
100 százalék!!

2 éves a lány kutyusunk van vetünk hozzá egy 1 éves kan kutyát hogy fogattasuk el egymással öket?

a 2 éves megeszi a másiknak a kajáját!

Legjobb válasz: Elõbb a nagyot kellett volna megnevelni, aztán új kutyát venni.

Elõbb a nagyot kellett volna megnevelni, aztán új kutyát venni.
A kérdező hozzászólása: hallgat ránk avval nincs baj! befejezi ha rászólunk de én azt szeretném elkerülni hogy rászóljak!
Azért, mert õ a falkavezér. Ha te lennél, akkor nem csinálná ezt. Idõvel biztos megszokják egymást, de etesd meg akkor külön õket, ha morog, meg szólj rá, mondd hogy menjen a helyére és a másikat meg engedd fel magadhoz, mert õ jól viselkedett. Majd ebbõl leszûri a tanulságot.
Nehogy a kicsit engedd fel az ágyra!Abból nem a tanulságot szûri le, hanen azt hogy õt már nem szeretik annyira, mint az újat.Meg kell mutatni neki, hogy õt még jobban szeretitek.Vidd el egy semleges helyre és ott ismertesd össze õket!Külön adj nekik enni!
A kérdező hozzászólása: kösszönöm szépen a válaszokat
ivartalanok?
A kérdező hozzászólása: csak az egyik
ivartalaníts!
Vidd el suliba...ezt nem fogod egyedül megoldani, és ne az legyen, hogy meg kell szabadulni az egyiktõl :( Inkább személyesen konzultálj egy szakértõvel, netrõl senki sem fogja megoldani a problémádat.

Van 1 5 évés Puli kutyám, (fiú) és 2 lány kutyus, a kutyusok ivartalanítva vannak mégis beszöknek a kertbe a Kan kutyák, párosodás céljából, lehet nem sikerült az ivartalanítás?

a fiú kutyám,is ivartalanítva van, de folyton verekszik a beszökött kutyákkal, lehet védelmezi ?ket???

Legjobb válasz: Hogy nem sikerülhet egy ivartalanítás??? Felvágják a hasát, kiveszik a méhét és a petefészkét. Ezen nincs minek nem sikerülnie.

Hogy nem sikerülhet egy ivartalanítás??? Felvágják a hasát, kiveszik a méhét és a petefészkét. Ezen nincs minek nem sikerülnie.
Ha a szukáknak csak a petefészküket vették ki, akkor a szervezetük produkálhat tüzelés szerû tüneteket, és a szaguk is olyan, mintha tüzelnének. Az egyik barátnõm kutyáját így mûtötték, vérzett, felvette a kanokat, csak nem tudott vemhesülni. Újból meg kellett mûteni, mert kutyasuliba se tudtak járni úgy. A verekedés ellen 1 megoldás van: el kell zárnod a kutyákat vagy kennelbe, vagy be a házba, garázsba, elõszobába, stb.
A kérdező hozzászólása: elvittem a 2 lány kutyit Orvoshoz(nem ahhoz amelyik végezte az ivartalanításukat) és azt mondták ott hogy még 1 beavatkozással megszüntethetõ a probléma, a mûtétük megvolt azóta jól vannak:) és ugyanolyan szeretet teljesek... Köszönöm a válaszokat


Van egy berni pásztor 2.5 éves lány kutyám. Rossz helyre végzi a nagy dolgát. Hogyan tudnám elszoktatni más helyre, hogy ott végezze?

Legjobb válasz: A dolog nagyon egyszerû. Amikor látod, hogy a rossz helyre végzi a dolgát, akkor szépen odamész, és a kakilása közben megfogod a nyakörvét, és odavonszolod arra a helyre, amire szeretnéd, hogy végezze. Elméletileg ott fogja folytatni. 2-3 ilyen alkalom kell, és akkor derengeni fog neki, hogy oda kéne lerakni a csomagot. Amikor látod, hogy jó helyre csinálja, nagy nagy simogatás, és jutalomfalat.

A dolog nagyon egyszerû. Amikor látod, hogy a rossz helyre végzi a dolgát, akkor szépen odamész, és a kakilása közben megfogod a nyakörvét, és odavonszolod arra a helyre, amire szeretnéd, hogy végezze. Elméletileg ott fogja folytatni. 2-3 ilyen alkalom kell, és akkor derengeni fog neki, hogy oda kéne lerakni a csomagot. Amikor látod, hogy jó helyre csinálja, nagy nagy simogatás, és jutalomfalat.
barátnõmék úgy szoktatták rá 2 kutyájukat, hogy egy helyre rakták a kulát, és egy idõ után oda végezték a dolgukat.
nyomd bele az orrát a pisijébe ha meg jó helyre ürít akkor jutalom falat ilyen egyszerû!! Én állatkertbe szoktam nyáron segíteni és ez nem csak a kutyáknál hanem a kis oroszlánnál is bevált!!Szóval az oroszlán macskaalomba pisil. Ha kertes házba tartod akkor talán gyakrabban kellene levinni sétálni!!

Kutyám 1-2 hét múlva szül, ezért külön választottuk a kantól. A fiú az udvaron, a lány a pincébe van. Most mind 2 unatkozik. Minden nap kb. 1 órát sétáltatom őket. Mit csináljak, hogy ne unatkozzanak ennyire?

Legjobb válasz: A kannak az udvaron lehet csinálni két fa közé kifeszített zsinórpályát, és arra lógó labdát, játékot, karikát, használt autógumit. Ezt általában szórakoztató, mert húzgálhatja, mozoghat vele....kisebb dolgot pl. teniszlasztit lehet gumizsinórra is függeszteni, így érdekesebb, csak vigyázni kell hogy kicsi és viszonylag puha dolog legyen nehogy megüsse magát A szuka a sétán kívül nem sokmindent tehet, úgyis jönnek a kicsit nemsokára és lesz dolga bõven....neki sajnos nem tudok ajánlani semmit.

A kannak az udvaron lehet csinálni két fa közé kifeszített zsinórpályát, és arra lógó labdát, játékot, karikát, használt autógumit. Ezt általában szórakoztató, mert húzgálhatja, mozoghat vele....kisebb dolgot pl. teniszlasztit lehet gumizsinórra is függeszteni, így érdekesebb, csak vigyázni kell hogy kicsi és viszonylag puha dolog legyen nehogy megüsse magát A szuka a sétán kívül nem sokmindent tehet, úgyis jönnek a kicsit nemsokára és lesz dolga bõven....neki sajnos nem tudok ajánlani semmit.
Mégis milyen okból, vagy kinek a javaslatára választottad õket szét? Semmi probléma nem lehet abból ha együtt vannak nálam mindig mikor szülni fog a kutya addig együtt van a kannal a hasassága 30. napjától egészen az 57.-ig. Semmi probléma nem lehet belöle ha együtt vannak amég nem szül a kutya... Általában 57. naptól bármikor megszülhet (mert ha elötte van az nagy esélyel koraszülött) bõven ráérsz akkor elválasztani õket amikor eléri ezt az idõt :)
Számomra érdekes, hogy fogalmad sincs a fajta igényeirõl, képességeirõl, mégis szaporítod. 15 évesen istent játszol, mikor a saját életedet sem Te irányítod. Ráadásul azt a szerencsétlent 2 hétre kizárod a világból, ráadásul fajtájából adódóan falkakutya - persze ha értenél hozzá, tudnád!! Gratulálok!
Ilyen feltételek mellett nem kellene szaporítani. Alap dolog, hogy az ellés elõtt álló szukának meleg, biztonságos helye legyen. És nem egymagába kirekesztve a pincébe. A szobatisztaságot hogyan képzelted el egy kölyöknél? Magától kitalálja? Jobban oda kellett volna figyelni abba a 2-3 hétbe, akkor nem lett volna probléma.
Tenyésztõõõõõõ?Talán szaporítót akartál mondani..
hagyjátok, nem kell veszekedni.sok mindenben a szülei a hibásak, õ csak szereti az állatokat.(a maga módján).nem kellett volna más nemû kutya, és akkor nem lenne gond.most minden tüzeléskor bezárod, vagy mindig lesznek kicsik?a lényeg hogy ellés után lássa állatorvos, nehogy baj legyen egy benntmaradt kölyök vagy méhlepény miatt.és ellés után kálcium!!!orvost kérdezd meg az adagról.
én nagyon rosszul csinálok valamit mert a három dobim bent lakik, szobatiszták, pedig kertünk is van...és hát nem csivava...
Képzeld, nekem sincs kertem, dolgozom is, nem csivavát tartok, hanem egy pásztor kutya keveréket és egy roti keveréket és remekül elvannak bent, de ami a leghihetetlenebb SZOBATISZTÁK! Pedig nem kölyök korukban költöztek hozzám, hanem mindkettõt 12! évesen fogadtam örökbe. Ráadásul a kis pásztor kutya 12 éves koráig egy tanyán élt. Talán, ha õk szobatiszták lettek, nálad sem lenne lehetetlen. Persze ehhez foglalkozni kellene a kutyával.
A kérdező hozzászólása: Nem az a gond, hogy ha nagyon akarnám nem tudnám õket szobatisztává nevelni, hanem hogy a szüleim sem engedik. Majd ha lesz saját házam talán bent lesznek. Bár szerintem kint jobban érzik magukat.
15 éves vagy, kicsit odébb van még az, hogy saját házad legyen. Különben meg egy kutyának nem kert kell, hanem egy gazdi, aki foglalkozik vele. Az én kutyáimat pl egyáltalán nem zavarja, hogy napközben az ágyban "kell" aludniuk és nem kint fagyoskodnak télen amíg én dolgozom. Onnantól kezdve meg, hogy hazaérek munkából egész nap velem vannak. Neked gondolom a fogalkozás kimerül azzal az 1 órával, amíg sétáltatod (már ha tényleg kiviszed).
A kérdező hozzászólása: Igen képzeld tényleg kiviszem! Míg ti a házban raboskodó kutyátokat max. a dolga elvégzésére viszitek ki 5-10 percre. Nekünk nem számít, hogy hideg van (már ha ezt a 0 fokot annak lehet mondani), minden nap futni megyünk. És érdekes, hogy csak azok írnak, akiknek a házba van a kutyájuk. A többiek meg se szólalnak hátha õt is leszóljátok, amiért "szegény nyomorult, fázós, széltõl is óvni való kutya az udvaron van". Többet nem írok ide. Ti addig is nyugodtan szidhadtok, mert nem édekel az ilyen forma véleményetek. (És ennek már mi köze a kérdéshez?)
"Azok tartanak kutyát házba, akik: -tényleg olyan kutyát tartanak, ami oda való Pl.:csivava -nincs udvaruk -egésznap otthon van valaki a kutyával -öregek -egyedül élnek -stb....." Éedekes hozzáállás . . . Nekem dobermannom van, kertes házam, párommal élek, 25 éves vagyok és reggeltõl estig dolgozok. ÉÉÉs ennek ellenére a kutyám a házban lakik. Tudod miért? Mert nálunk a kutya családtag. Tesómnak collieja van. Õ az udvaron tartja, mert a párja nem nagyon szereti a kutyust a házban. Viszont 2 hatalmas különbség van a 2 kutya között: a bunda! A collie képes télen a hóban a kert közepén összegömbölyödve elaludni, a dobermann pedig képes megfagyni. Igazából nem baj a kinti tartás, ha meleg helyük van és foglakozol velük, de egy pincébe fialatani és napnta csak 4x meglátogatni ebben az állapotban? Mikor kölykei voltak a collienak, nem volt veszekdés, egyértelmû volt mindenki számára, hogy a konyhában alakítanak ki egy fialtatót. De ha neked erre nincs lehetõséged, miért szaporítod azt a szerencsétlen kutyát??????
Én arra lennék kíváncsi, hogy honnét jött az ötlet a szaporításra, amikor a szüleid utálják a kutyákat? Egyáltalán hogyan engedhetik meg ezt? Mai viszonylatban a bigliktõl hemzsegnek a menhelyek, sok a fajtához nem értõ vállalja õket. Össze teheted a kezedet, ha el tudod passzolni a kölyköket. Az már csak mellékes, hogy egy kölyök oltása kb 6000ft. Vagy ilyenkor csatlakoznak a szüleid csendestársnak? A kinti-benti kérdésre: nekünk is kertben-lakásban vannak a kutyáink. Egész nap kint vannak, amikor dolgozunk. Ha hazaértünk természetesen jönnek õk is a lakásba. Ezt jelenti a "kutya is családtag"! Ha vemhes lenne a szukánk, akkor meg nem a pincében enné a fene.
A kérdező hozzászólása: Tenyésztõtõl vettem õket és ott bizony ott volt szokás. És nem sötét pince! Szóval nem olyan, hogy lámpa kellene meg ilyenek. És az utcára néz. Szóval lát és hall mindent. És hol lenne, ha nem hagyhatom kint, mert hideg van a kicsiknek és a házba se jöhet be?
Az ellen viszont tiltakoznék, hogy a kopók alapból ilyen iq szegények, hogy nem lehet szobatisztaságra nevelni õket. Van egy 4éves artesien normand-om, képzeld;4 hónapos korára már full szobatiszta volt!Benti kutya kijárással- és nem mi döntöttünk így, hanem õ, ha itthon vagyunk nem tudjuk kirekeszteni, annyira imád minket.Ha nem láthat de tudja, hogy bent vagyunk, akkor kervesen tutul-és szerintem nem nagyon kell bemutatni milyen az az igazi basset-ének;)
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, hogy pontosan mikor szül. Lehet, hogy a héten. Mindenhol, azt olvastam, hogy a szülés elõtt 2 héttel oda kell vinni, ahol csend van és megkell szoknia, azt a helyet. 2 napja vittem le és naponta 4-szer lemegyek hozzá etetni stb. És mivel iskolába járok és csak én etetem, ezért csak így oldható meg, hogy napi 4x tudjam.
lemégy hozzá? egyedül van bezárva, vemhesen? miért?
A kérdező hozzászólása: Mert nem szoba tiszta. Kiskorába mind 2 a házba volt 2-3 hétig, de "összeszarták" a lakást. Mást nem tudtam csinálni. És ez a fajta amúgy is nehezen szoktatható szobatisztaságra. És vadászkutya nem való a házba.
olyan nincs hogy nem szoktatható szobatisztaságra.Gondolom te vagy a Beagle kutyuk gazdija. Legyél a kutyával amikor ellik.Biztos hogy vemhes lett?És a kálciumot ne felejtsd el ellés után, ez nagyon fontos.Szülés után itasd meg, én langyos tejet adtam, egy kis szõlõcukor is mehet bele, hogy erõre kapjon.nekem 3napja szült a kutyám.
Inkább való a pincébe, mint a házba? Érdekes...
a beagle nehezEn szoktatható szobatisztaságra?????!! elég sok kutyás(biglis) ismerõsöm van és õk érdkesen max. egy hónap alltt szobatisztaságra szoktatták a kutyákat és bent tartják õket.. az meg nem igaz, hogy a vadászkutyának(a Tieid vadásznak??mert ez eredtileg tényleg vadászkutya volt de ma már nagy átlagban hobbikutya..) bent a helye, képzeld régen a nemsek vizslái is a kandalló elõtt aludtak, bent tartották õket... mert hiába vadászkutya eredetileg a túltenyésztettség, egybek miatt a legtöbb egyed alkalmatlan a kinti tartásra és a kutyáit imádó gazdának egyébként se jut eszébe kicsapni õket, mert hát nem túl nagy kutyák, a lakásban is elférnek. képzeld el ha téged ezekben a mmínuszokban kiküldenek a kertbe rövid nadrágban, pólóban Te imádnád??asszem nem nagyon..
húúúú...nem vagy semmi... szobatisztaságra nincsen nevelve, de az elletés az megy mi? gratulálok!
A kérdező hozzászólása: Mit gondoltok, hogy minden kutya a házba van kivéve a nagyobb termetûek? Kertesházban lakok szóval nem tudom miért lenne ez akkora baj, hogy nem bent van? Sok beaglest ismerek és egyiknek sincs a házba. Azok tartanak kutyát házba, akik: -tényleg olyan kutyát tartanak, ami oda való Pl.:csivava -nincs udvaruk -egésznap otthon van valaki a kutyával -öregek -egyedül élnek -stb.....
Jah, világos, mint a nap! A beagle pedig a pincébe való, mert erre vannank kitalálva. Ki az a nagyon setét, aki ezt nem érti??:)
Ebben igazad van! Nem feltétlen kell házba tartani kutyát, ha neki kint a jobb! De kölykeztetni nem a pincébe szokás!
"Jaaj, ne veszekedjetek már szegénykével!Õ csak azért teszi ezt mert szereti az állatokat!;)" +letojja magasról a szüleit, ahogy a mellékelt ábra mutatja...De felesleges osztani neki az észt, teljesen immunis rá:( Egy másik kérdése kapcsán javasoltam neki, hogy a minõségi kajáltatást, ne a szuka agyonelletésébõl kívánja finanszírozni.Erre azt válaszolta, hogy nem elletné halálra, CSAK évente hozna le almot tõle...No comment!

Van egy 2 éves Westi (fiú) és egy 5 éves Angol Cooker Spániel (lány) kutyám. Ügyes gazdiktól kérdezem hogy hogy lehetne megtanítani nekik az hogy ha kinyitom a kaput akkor ne menjenek ki? Már mindent próbáltam!

Legjobb válasz: a westi az gyárilag csapágyas igazi gyökér kutya semmire nem lehet tanítani ,a spániel az már egész okos.Ne hagyd nyitva a kaput!

a westi az gyárilag csapágyas igazi gyökér kutya semmire nem lehet tanítani , a spániel az már egész okos.Ne hagyd nyitva a kaput!
Nem mennék bele, hogy az elsõ válaszolóéknál ki lehet - az õ szavaival élve - "gyárilag csapágyas igazi gyökér", de biztos nem a westi :) ON: A problémád megoldását itt is kb százszor írtuk le csak tavaly, de biztos nem mûködik a keresés funkció és [email protected] a google, úgyhogy leírom újra: Megfelelõ fárasztás, mozgatás után, feltételezve, hogy a hierarchia rendben van, megállsz a kapu mellett, kinyitod résnyire, ha bármelyik kutya kimenne, tiltod. Csinálod ezt addig, amíg nem lesz egy teljesen nyitott kapu, és elõtte két ülõ, várakozó kutya. Ekkor kilépsz a kapun, és kihívod õket. megint OFF: Mi mindent próbáltál eddig? Komolyan kíváncsi vagyok, hogy a tiltáson kívül mi jutott eszedbe, és pontosan hogyan próbálkoztál "mindennel"
A kérdező hozzászólása: Én se értek egyet az 1. kommentelõvel, mert a Westimet elég okosnak tartom A 2. kommentelõnek köldöm: Kérdésembõl ki lehet találni, hogy nem vagyok képzett "kutyatanár" És hogy mi mindennel próbálkoztam??: A Barátaimtól kérdtem tanácsot Meg amit a neten találtam ( itt jó párat találtam, de egyik sem jött be) :/
A Westi kutyát nagyon nehéz megtanítani bármire is, a Spániel nagyon okos kutya bármire meg lehet tanítani.Ha van egy kis idõd akkor "HASZNÁLD KI".Nyisd ki a kaput és menj ki többször rajta.A kutya apszulut követni fog ne hagyd hogy kimenjen szólj rá, vagy a fejére kicsit csapj rá de ne erõsen csak figyelmeztesd hogy nem szabad.Párszor meg csinálod vele és minden rendben lesz :) !!!
"És hogy mi mindennel próbálkoztam??: A Barátaimtól kérdtem tanácsot Meg amit a neten találtam ( itt jó párat találtam, de egyik sem jött be) :/" De KONKRÉTAN mit csináltál eddig, hogy ez javuljon? Olyan formában, mint például "egy hónapig minden séta elõtt csináltam ezt és ezt". Itt az általam leírton kívül még kb egy módszerrõl hallhattál (másik ember pórázon fogja a kutyákat, kinyitod a kaput, ha bármelyik jönne utánad, a póráz visszafogja, amikor mindkettõ teljesen lenyugodott, kihívod õket a kapun), ha bármelyiket (vagy igazából bármi mást, amit az internetrõl két perc alatt megtudhatsz) következetesen csinálod egy átlag kutyával akár csak 1-2 hétig napi több alkalommal, az MÛKÖDIK.

Az miert van hogy a 2 eves lany kutyam ugy csinal mint aki szexualis kapcsolatot folytat a pokrocaval?

Tegnap hoztuk menhelyrol. Az elozo kutyam is ezt csibnalta... De miert?!

Legjobb válasz: ez a dominancia jele, ami nem jó, ugyanis a falkában csak az alfa pár szaporodhat, aminek neked kéne lenni. Ez a viselkedés náluk kb olyan, mintha te megkérnél engem valamire én meg odamennék eléd és szembe köpnélek. Csak hogy érezd a súlyát a történetnek.

ez a dominancia jele, ami nem jó, ugyanis a falkában csak az alfa pár szaporodhat, aminek neked kéne lenni. Ez a viselkedés náluk kb olyan, mintha te megkérnél engem valamire én meg odamennék eléd és szembe köpnélek. Csak hogy érezd a súlyát a történetnek.
Kezdd ott, hogy ne hagyd, hogy rád ugorjon, csak ha te hívod és engeded meg neki :) Az is annak a jele, hogy te az õ tulajdona vagy, és azt csinál veled, amit akar. Igazából új kutyánál én mindig pár nap, vagy inkább egy hét mosolyszünetet szoktam javasolni, hogy ne érezze azt a kutya, hogy itt most õ lett a világ közepe, mert akkor úgy is fog viselkedni, az meg senkinek sem jó. Nem kell túlzásba vinni az abajgatást, sõt, egyelõre inkább fogjátok vissza, lesz még rá legalább tíz évetek, ha helyretettétek a kis fejét :)
A kérdező hozzászólása: Akumi: igen, szandekoztuk elvinni kutyasuliba hogy ezt fekezzuk. Mondtak hogy ontudatosabb kutyus mielott orokbefogadtuk. Nagyon bujos, es amint meglat ramugrik es nyalogat meg minden. Morogni nem szokott csak ha a pokrocat el akarom venni. De nem engedi el.
Öhm, hát ha költözés után egy nappal már ezt csinálja, meg morog is mellé, akkor sürgõsen keressetek fel szakembert, mert elég öntudatos kutyát sikerült kifognotok. Ilyenkor a legtöbb kutya még meg van szeppenve, hú, hova kerültem, mi fog most történni, visszavesz kicsit az arcából, megfigyel, keresi a helyét a falkában, nálatok meg nem keresi, hanem rögtön eldöntötte, hogy akkor itt õ a fõnök és kész. Sürgõsen meg kéne vele beszélni, hogy ez nem így mûködik, még mielõtt belelovallja magát.
2-3 nappal a menhelyrõl kikerülés után már érdemes elkezdeni nevelni. Ha nem nagyon gázos a kutya (amit azért tapasztaltabb ember kezébe adnak) akkor 1 hét után kinyílik a csipája és bõven feloldódik. Többszörös tapasztalat, mielõtt beszólsz.
Fú hát a válaszolók közel senkinek se adnék érzékeny kutyát a kezébe, ha egy nappal a menhelyrõl való kikerülés után már ilyen nevelési eszközökhez folyamodnának. Basszus, alig került haza az a kutya, egyáltalán mutat más dominanciára utaló jelet???
Ivartalaníttatni is kéne.Az kicsit visszavesz a dominanciából is.
A kérdező hozzászólása: Rendben, koszonom mindenkinek, rahajtok a nevelesere.
Most látom, a te kutyád már felnõtt. Ne hagyd neki, tiltsd le róla, vágd arrébb ha meglátod. És gyúrj rá a nevelésre.
Nem csak azért és akkor hág tárgyat a kutya, ha domináns, hanem ha fél, ha ideges, ha izgatott is... egy olyan kutyáról van szó, akit frissen hoztatok a menhelyrõl, más környezetbe került, ez elég sok nyomással jár. Tiltsátok, ha zavar, de nem kell akkora feneket keríteni a dolognak. Más lenne a helyzet, ha a ti lábatokat hágná.
Szex-mániás a kutyám? A legtöbb gazdi ebben a korszakban találkozik elõször a kutyája hágó mozdulataival, ami nem csak kanoknál, de szukáknál ugyanúgy megjelenhet. A kutya szinte bármit választhat „társul” magának, a különféle plüssállatoktól kezdve, az asztal lábán át, az ülõgarnitúráig. Nem kell aggódnunk, kutyánk viselkedése teljesen normális. Nem szabad összekevernünk egy 8-10 hónapos kutya hágó mozdulatait egy felnõtt eb ugyanilyen viselkedésével. Míg a kamaszkutyánk mindössze „gyakorol” és felkészül a késõbbi párzási rituáléra, addig a felnõtt kutya esetében ez már a dominancia egyik meghatározó jele. Nyugodtan hagyhatjuk, hagy élje ki magát, nem kell rászólnunk egészen addig, míg nem rajtunk, illetve más embereken vagy kutyákon teszteli új képességét. Ebben az esetben határozottan szóljunk rá, és a nyakbõrénél fogva emeljük meg és rázzuk meg vagy póráz vagy hosszúvezetõ segítségével rántsunk bele határozottan.
A kérdező hozzászólása: Rendben, koszonom a tanacsot!! :)
Bökd meg kicsit az oldalát, de ne durván, és mondd határozottan, hogy NEM! És ezt addig csináld, amíg le nem szokik róla. Az én kutyám is csinálta, hamar leszokott róla.
A kérdező hozzászólása: De amugy ezt akkor is csinalja amikor nem latja senki... Elmentunk ebedelni es kaneran keresztul lattuk hogy ugyis csinalja...
A kérdező hozzászólása: Koszonom. Es mit tehetek ez ellen? Ugyanis ha elvennem a pokrocot akkpr morog. Hogy forduljon a , , kocka"?
A kérdező hozzászólása: Bevallom, en szoktam megengedni neki hogy felugorjon... Marmint en hivom oda es mondom hogy Hopp :P :) Tudod rengetegszer jartam farkasok kozott, ahol ugye teljesen mas a helyzet mint a kutyaknal. Aztan nehez megkulonboztetni a dolgokat :P De koszi a tanacsokat!! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!