Találatok a következő kifejezésre: Van 1 az (5655 db)

Van 50 csirkém 7 hónaposak decemberben egyik nap találtam 1 tojást azóta minden nap van 1 az a kérdésem hogy mi lehet az oka hogy csak egy van naponta? Lesz több is vagy ne számoljak vele?

Legjobb válasz: Ha mind jérce, akkor számolhatsz késõbb több tojással, általában tyúkonként naponta/kétnaponta 1 db. Még fiatalok, gondolom csak 1-2 kezdett el tojni.

Ha mind jérce, akkor számolhatsz késõbb több tojással, általában tyúkonként naponta/kétnaponta 1 db. Még fiatalok, gondolom csak 1-2 kezdett el tojni.
Függ attól hogy milyen fajta csirkék..Egyébként ha majd melegebb lesz akkor valószínû többet fognak tojni. Adj nekik valami zöldet, valahonnan, mert ha kis helyen vannak, akkor tojásevés lesz vagy csipkedik egymás tollait.(Pl.: porcsin, tyúkhúr, pitypang levél.) Az már más kérdés hogy honnan szerzel zöldet.
7 hónaposan már tojniuk kellene. Nem a kaja és a hideg szokott lenni télen a gond, hanem a megvilágítás hiánya: télen túl kevés a fény, márpedig ez a tyúkfélék ivari mûködésében rendkívül fontos. Próbálj meg belógatni az óljukba 2 égõt (ennyihez nem biztos, hogy elég 1) és kezdj el nekik világítani. Napi 0, 5-1 órával kezdj és emeld pár hét alatt úgy, hogy a napi kb. 15-16 óra meglegyen.
"Nekik is kell egy kis..." +idõ.
A kérdező hozzászólása: Szia nekem 10-én kezdett el tojni az az 1 vagy 2 és a h helyzet azóta is változatlan lehet hogy van benne bába kakas? azt hogyan lehet megállapítani?
A kérdező hozzászólása: Szia. Körülbelül 50 55 jószág van ebbõl 2 kukorékol. A táp menyisége a következõ 100kg kukorica 50kg búza 10kg napraforgó 10kg tojótáp . valamit rosszul csinálok? vagy más javaslat? esetleg kellene még egy jó kakas? Minden tanácsot szívesen fogadok mert ez ez elsõ évem és nem túl sok a tapasztalatom.
A kérdező hozzászólása: Az az igazság h napos csibeként vettem õket nem nagyon válogattam õket.azt nem tudom hogy ha veszek mellé 2-3 kakast akkor nem bántják-e egymást?
Igen, ennek megvan az esélye. Ezért ha úgy döntesz be is szerzel néhányat, kénytelen leszel 1-2 hétig úgy elzárva tartani õket, hogy a "régi" és az új egyedek láthassák, megszokhassák egymást. Én viszont elsõ körben inkább a fehérje bevitel növelésére koncentrálnék egyelõre, mert ha 1 ivaros kakasod is van, akkor is több tojásodnak kéne lennie napi 1-nél. Kicsit utána számoltam, a jelenlegi keveréked mellett mindössze 11-12% a fehérjét biztosító takarmány. Én ezt növelném legalább 25%-ra vagy a napraforgó és/vagy tojótáp arányának növelésével vagy kevernék még valami nagyobb fehérje tartalmú szemes takarmányt még hozzá. (Amint bejön a jó idõ akkor meg akár 50%-ra is, a kukorica arányának csökkentésével).
A kérdező hozzászólása: Azon gondolkoztam én is .De mi legyen az a takarmány? Van elképzelésem de nem vagyok biztos a dolgomban.

Két kérdésem van: 1. Az igaz, hogy feherjebol a csokis nem jó? (simple whey-t veszek) 2. Kajaméricskélés nélkül is lehet fejlõdni ha figyelek a feherjedus táplálkozásra nem eszek szar kajakat és edzések után tejsavot iszok? (a genetikam nagyon jó)

Legjobb válasz: 1.: Nem tudom honnan vetted ezt, tökmindegy. 2.: A méricskéléstõl nem leszel izmosabb, ha Te saccra eltalálod a kaják mennyiségét, akkor is jó, de nehéz ezt belõni, és ha már jó kajákat eszel, akkor miért ne érné meg ez a kis plusz fáradalom. Nem olyan nagy dolog ám, alig kell használni, ha ügyes vagy.

1.: Nem tudom honnan vetted ezt, tökmindegy. 2.: A méricskéléstõl nem leszel izmosabb, ha Te saccra eltalálod a kaják mennyiségét, akkor is jó, de nehéz ezt belõni, és ha már jó kajákat eszel, akkor miért ne érné meg ez a kis plusz fáradalom. Nem olyan nagy dolog ám, alig kell használni, ha ügyes vagy.

Hány olyan rácspont van, amelynek az origótól való távolsága 1, 2, 3, 4, 5, illetve 6 egység?

Valaki SOS. segítsen nem értem :(

Legjobb válasz: Szarintem mindig 8 db olyan van. Ha belegondolsz mondjuk az 1 egyseg tavolsagba, akkor a (0;1) (0;-1) (1;0) (-1;0) illetve az (1;1) (1;-1) (-1;1) (-1;-1) es ez a tobbinel is igy van, rajzold le!

Szarintem mindig 8 db olyan van. Ha belegondolsz mondjuk az 1 egyseg tavolsagba, akkor a (0;1) (0;-1) (1;0) (-1;0) illetve az (1;1) (1;-1) (-1;1) (-1;-1) es ez a tobbinel is igy van, rajzold le!
Hány dimenzióban? Az elõzõ válaszoló válaszához hozzáfûzve: az 1, 1 pont távolsága az origótól nem 1 hanem gyök(2).
a derekszogu koordinatarendszerben 4, hiszen a (1;1) (1;-1) (-1;1) (-1;-1) pontoknal mindig gyok 2 lesz a tavolsag, mert a tav egy kis negyzet atloja lesz igy Pitagorasszal kijon a gyok 2
A kérdező hozzászólása: Igen valóban 4 az eredmény :) Köszi


Van-e a szumma 1/k! Sorozatnak felső korlátja? (k: -->végtelen)? Ha van, mi az?

Legjobb válasz: Nincs felso korlatja. Legyen eloszor is 1/1 + 1/2. A kovetkezo ket tag 1/3 es 1/4, ezek osszege nagyobb, mint 2·(1/4), tehat tobb, mint 1/2-t adsz hozza. A kovetkezo negy tag 1/5, 1/6, 1/7, 1/8. Ezek osszege nagyobb, mint 4·(1/8), tehat tobb, mint 1/2-t adsz hozza. Es igy tovabb... vegtelenszer adsz hozza 1/2-t az addigi tagokhoz... tehat a sorozat divergens. Termeszetesen lehet sok masfele modon is bizonyitani, pl integralassal (integralod 1/k-t, es mivel az vegtelenhez tart, a sorozat is divergens), vagy a Riemann-fele zeta fuggveny tanulmanyozasaval (s = 1 eset).

Nincs felso korlatja. Legyen eloszor is 1/1 + 1/2. A kovetkezo ket tag 1/3 es 1/4, ezek osszege nagyobb, mint 2·(1/4), tehat tobb, mint 1/2-t adsz hozza. A kovetkezo negy tag 1/5, 1/6, 1/7, 1/8. Ezek osszege nagyobb, mint 4·(1/8), tehat tobb, mint 1/2-t adsz hozza. Es igy tovabb... vegtelenszer adsz hozza 1/2-t az addigi tagokhoz... tehat a sorozat divergens. Termeszetesen lehet sok masfele modon is bizonyitani, pl integralassal (integralod 1/k-t, es mivel az vegtelenhez tart, a sorozat is divergens), vagy a Riemann-fele zeta fuggveny tanulmanyozasaval (s = 1 eset).
1/ (k faktoriálisról) beszélünk? Ez nyilvánvalóan felülrõl korlátos. szumma 1/k^2 is korlátos, a faktor meg még gyorsabban nõ. De ha tényleg faktorról van szó, akkor leírom majd kicsit részletesebben is.
Bocs, ezt nagyon beneztem. Ha faktorialisrol van szo, Taylor sorozattal kell. Ha k 0-rol indul, a hatarertek e. Ha k 1-rol indul, a hatarertek e-1.
A kérdező hozzászólása: Igen, faktoriális, bocsi. :( 1/(k!) Elõre is köszi a részletezést :)
Keress rá a Taylor-sorbafejtésre. e^x 0 helyhez tartozó Taylor-polinoma az alábbi: e^x=1+x^2/1!+x^2/2!+... x=1 helyen: e=1+szumma 1/k! 1/k!=e-1=1, 7183 Ha ez nem jut eszedbe és csak egy felsõ korlátot kér, akkor ki lehet indulni abból, hogy a szumma 1/k^2 konvergens. Legyen az értéke X. k!>k^2, ha k>3 Ezért 1/k!<1/k^2, ha k>3 Bontsuk a szumma 1/k!-t két részre: 1/1+1/2+1/6+szumma 1/i! (i megy 4-tõl végtelenig.) Ugyanígy 1/k^2-et két részre bontva: X=1/1+1/4+1/9+szumma 1/i^2 (i megy 4-tõl) X-1-1/4-1/9=szumma 1/i^2 Ebben a szumma helyére beírom a négyzetes szummát: 1/1+1/2+1/6+szumma 1/i! 1/1+1/2+1/6+szumma 1/i!<1/1+1/2+1/6+(X-1-1/4-1/9) szumma 1/k! < X +0, 31 X+0, 31 egy felsõ korlátja a sornak. X pontos értéke pi^2/6 X+0, 31=1, 95 Vagyis ez egy felsõ korlát. Amit viszonylag könnyû volt megtalálni. Látszik, hogy annyira nem erõs korlát, mert a pontos értéke pedig 1, 72, ahogy fönt kiszámoltam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, köszönöm. Értem minden lépést! :D De :) Az OK, hogy mindig "viszonyítok valamihez", hogy kisebb vagy nagyobb nála, de hogyan jövök rá olyan lépésre, mint amit te is léptél: "Ebben a szumma helyére beírom a négyzetes szummát: 1/1+1/2+1/6+szumma 1/i! 1/1+1/2+1/6+szumma 1/i!<1/1+1/2+1/6+(X-1-1/4-1/9)" Vagy ezt a hasonló feladatokban általában megléphetem? Elõre is köszi. :)
A kérdező hozzászólása: Illetve ha csak arra kíváncsi a feladat, hogy van-e felsõ korlátja (arra nem, hogy mi az), akkor pl a hányadoskritériummal is kijön: (an+1)/an = ... = 1/(n+1), azaz lim {1/(n+1)}=0 < 1, azaz konvergens, azaz létezik alsó és felsõ korlátja. Jól gondolom? Köszönöm.
Eléggé el nem ítélhetõ módon pongyola a kérdés feltevése. Ha nem tûnt volna fel, nem sorozatról, hanem végtelen sorról van szó. "k" nem a végtelenbe tart, ez nem határértékszámítás, hanem k = 1 - tõl a végtelenig összegezünk. A kérdés a sor konvergens, vagy divergens volta. A sorösszeg e - 1.

Al2O3 aluminium oxid, van valami logikus magyarazat vagy minden kepletet be kell magolnom, hogy miert 2 AL es miert 3 oxigen alkotja? Na2O, miert kell 2 Na es csak egy O, vagy CaO miert 1-1 az arany.

Segitsetek kerlek, hogy megertsem es ne kelljen bemagolnom 40 kepletet!

Legjobb válasz: az egész teljesen logikus, ha megnézed a periódusos rendszert. pl. Na 1. fõcsoportban van, 1 db párosítatlan elektronja van, O 6. fõcsoport, van 4 párosított (ez hanyagolható), és 2 párosítatlan elektronja. mind a két atomnak ugyanannyi párosítatlan elektronja kell hogy legyen, ezért Na-ból 2-t veszünk, így van 2-2 mindkét oldalon. Al2O3-nál ugyanez. Al 3. fõcsoport, 3 párosítatlan elektron, O 6. fõcsoport, 2 párosítatlan elektron. mivel minkét helyen ugyanannyinak kell lenni, legyen mindenhol 6 -> 2 db Al kell, és 3 db O. remélem logikus és megérted, ha nem, szólj :)

az egész teljesen logikus, ha megnézed a periódusos rendszert. pl. Na 1. fõcsoportban van, 1 db párosítatlan elektronja van, O 6. fõcsoport, van 4 párosított (ez hanyagolható), és 2 párosítatlan elektronja. mind a két atomnak ugyanannyi párosítatlan elektronja kell hogy legyen, ezért Na-ból 2-t veszünk, így van 2-2 mindkét oldalon. Al2O3-nál ugyanez. Al 3. fõcsoport, 3 párosítatlan elektron, O 6. fõcsoport, 2 párosítatlan elektron. mivel minkét helyen ugyanannyinak kell lenni, legyen mindenhol 6 -> 2 db Al kell, és 3 db O. remélem logikus és megérted, ha nem, szólj :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!!!!!:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!Igen, rajöttem, h nem mindenhol alkalmazhato, nehanyat meg kell tanulnom, de megsem az egeszet!:) Tovabba nagy kerdes, hogy pl. a Li3PO4, vagy Ba3(PO4)2-nel van-e logika, vagy valami magyarazat. Ha tudtok kerlek valaszoljatok!Köszönöm!
A foszfátban (PO4) a foszfor 5-ös oxidációs számú. (egyébként tud még lenni 3-as meg mínusz 3-as is.) Az egyik oxigén két kötéssel kapcsolódik hozzá, a maradék három 1-1-gyel, így a 3 oxigén másik kötései "szabadon maradnak". Pl. a foszforsav esetén 3 darab hidrogénmolekula kapcsolódik oda, lásd a képet: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/58/Pho.. Szóval kívülrõl nézve a PO4 úgy látszik, mint egy 3 "vegyértékû" valami.

Nekem van egy 150 literes akváriumom abban van 1 sziámi, 1 aranyhal, 1 szélhajtóküsz, 1 vitorlás. A másik akváriumom 25 literes abban van 3 neon, 4 zebradánió, 2 rózsásdíszmárna, 6 guppi. A nagy akváriumba betehetem azokat a halakat amik a 25-ösbe vannak?

A szélhajtóhoz meg az aranyhalhoz csak a barátom ragaszkodik szóval ha ?k az akadály el tudom ?ket ajándékozni.

Legjobb válasz: Az aranyhalat alapból nem tesszük be trópusi halak közé mert õ hideg vízi hal. A szélhajtó küsz-t nem ismerem. De szerintem az van a Balatonban is képek alapján tehát õ sem való oda.különben mehet bele. Max a guppik nem mert nekik színes az úszójuk és megtépné õket a sziámi.

Az aranyhalat alapból nem tesszük be trópusi halak közé mert õ hideg vízi hal. A szélhajtó küsz-t nem ismerem. De szerintem az van a Balatonban is képek alapján tehát õ sem való oda.különben mehet bele. Max a guppik nem mert nekik színes az úszójuk és megtépné õket a sziámi.
Betta nem tépi meg a guppit, a többivel egyetértek.
Ez így egy halgyilkos összeállítás. A küsz egy kifejezetten igényes hal, nem bírja a magas hõmérsékletet és a legkisebb oxigénhiány is kivégzi. Ráadásul rajhal, és nagyon kicsi neki a 150 liter. Az aranyhallal hasonló a helyzet, csak kevésbé érzékeny, de neki is túl magas a trópusi hõmérséklet. A másik oldalon ott van a sziámi, aminek meg még az átlag díszhalhoz képest is magas a hõmérsékletigénye. A kis akvárium pedig nagyon kicsi azoknak a halaknak. Inkább rakd át õket a 150 literbe, ekkora helyen csak nem csinál bajt a sziámi. Amúgy sem mindegyik példány mozdul rá a guppikra.
A kérdező hozzászólása: Szóval minden mehet a nagyba , az aranyhalat meg a küszt meg vegyem ki és ajándékozzam el? Amugy már vagy 4 hónapja megvan a küsz és semmi baja igaz eddig 3 man voltak csak kettõt elajándékoztam.
Az aranyhalnak fátyolos az úszója? Mert én azt hallottam, hogy a betták a fátyolos/ nagy úszójú halakat bántják (vetélytársnak gondolják). Ha az aranyhal marad, akkor a neonhalakat és a guppikat szerintem nem jó ötlet együtt tartani az aranyhallal, könnyen beszippantja és megeszi a kicsi termetük miatt (és szerintem a dániókkal is ez a helyzet)
Igen minden fátyolos úszós halnak nekimegy a betta. De csak ha vak. Mindegy.

Kérdésem hogy van 1 linksys wifim és nincs lekodolva azt hol tudom megnézni hogy ki van rajta mármint az ip-t meg?

Legjobb válasz: Beírod a böngészõdbe a router ip címét. Ez le van írva a doksiban hogy mi az. Általában: 192.168.0.1 vagy 192.168.1.1 Ekkor kér user name-et és jelszót: username általában admin Ha jelszót nem állítottál be akkor általában üresen kell hagyni. De ez mind benne van a doksiban! Hajrá!!!

Beírod a böngészõdbe a router ip címét. Ez le van írva a doksiban hogy mi az. Általában: 192.168.0.1 vagy 192.168.1.1 Ekkor kér user name-et és jelszót: username általában admin Ha jelszót nem állítottál be akkor általában üresen kell hagyni. De ez mind benne van a doksiban! Hajrá!!!
Kedves Patrik. Ha azt szeretnéd látni, hogy hányan használják a te wifis routerodat, akkor a menüjében találod meg . Nekem D-link van, abban itt látható : https://lh6.googleusercontent.com/-B_6jIkWHU6c/Sx_Vts88pKI/A..
javítottam a képen, így talán jobb : https://lh5.googleusercontent.com/-L9kkpB3TgJM/T19o8XLARLI/A..

Van 1 vectrám, 97es diesel, folyik az olaja, havonta szoktam bele venni 1 litert. Az olajpálca közepén van a szint, 1. 0L van odaírva. Az mit jelent? Hogy 1litert kéne utánaönteni? így azért még el lehet vele járni lightosan?

Legjobb válasz: nekem valahogy így van: a két jelölés közötti szakasz pont 1L olajnak megfelelõ mennyiséget jelöl. Tehát ha minimumon van, akkor ha 1L olajat öntünk bele, akkor pont elérjük a maximumot. magyarul 4 liter van benn, ha 5litert kell bele önteni, és 1litert kéne pótolnom?

A kérdező hozzászólása: nekem valahogy így van: a két jelölés közötti szakasz pont 1L olajnak megfelelõ mennyiséget jelöl. Tehát ha minimumon van, akkor ha 1L olajat öntünk bele, akkor pont elérjük a maximumot. magyarul 4 liter van benn, ha 5litert kell bele önteni, és 1litert kéne pótolnom?
A kérdező hozzászólása: vagyis nívópálca :D
elvileg a b vectrába 4.5 liter olaj kell. amíg a szint a jelek között van addig nincs baj, de ha 10000 km alatt 2 liternél többet kell utánaönteni akkor érdemes megcsináltatni a folyást mert eléggé gazdaságtalan.
Vegyél kábelt, kösd rá a géped kábellel a routerre.
Powerline adapternek hívják, lásd fenti link. Mondom 10e. Az áram tólja magaelõtt az internetet :)
"A jel a két kütyü között az áramvezetéken fut, gondolom, hogy átalakíta elektromos jellé." LOL :DDD Hát szerintem meg a kettõ készülék között külön rádiófrekvencián mennek az adatok... :D
Nekem olyan kütyüm van, ami két egységbõl áll. Az egyiket bedugod a konnektorba és egy kis vezetéken összekötöd a routerrel. A másikat a szobádban dugod be a hálózatba és arról vezetéken megy a netjel a Te gépdre. A jel a két kütyü között az áramvezetéken fut, gondolom, hogy átalakíta elektromos jellé. Az egész 10.000, - Ft, -, öt perc és nem kell fúrni. Én tõlük vettem: Facebbok: használtszámtech De persze ez nem használt volt, csak van nekik használt pc meg notebook.
wireless repeater kell hozzá
A kérdező hozzászólása: Hát eat bedrótoznirre is gondoltam de nam akarom az egész ház
A lenti gépnél legyen a modem meg 1 sima router, abból egy kábellel a pc-be, a másik kábellel a wifi routerbe, ami az emeleten lesz. 2 router összekapcsolása: http://itcafe.hu/tema/router_osszekotese_egy_masik_routerrel..
Hát bocsának, hogy nem hittem el. Még mindig nehezen képzelem el :D Ma is tanultam valamit. :D
Azt nem tudom mi baj lehet de minden esetre vedd ki a piercinget fertõtlenítsd le, és kend be a köldököd is fertõtlenítõvel.
Nem lehet, hogy pont az a baj, hogy 1 éve benne van, és lekopott a bevonata, és fémallergiás vagy? Csak egy tipp, nekem nincs piercingem, nem tudom, van-e olyan, mint a fülbevalóknál, hogy csak nikkelmentes bevonata van.
Lehet gomba is, ha rendesen viszket.
A kérdező hozzászólása: Nem kopott le a bevonata. És aranyozott. Nem is piros a hasam meg semmi.Csak viszket és néha gennyes. :( Sajnálom, mert olyan szép ékszer. De megpróbálom a fertõtlenítõs tippet. Köszi. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!