Találatok a következő kifejezésre: Van 1 a (9656 db)

Két kérdésem van: 1. A guppi hím mindíg kergeti a nőstényt és ez normális-e? 2. A kisguppik menniyre vannak meg a melegvízben? (25-28fok)

Legjobb válasz: Normális, ám mindig jobb egy hímhez több nõstényt venni, így a hím nehezebben fárasztja ki õket. A 28 fog még belefér, de jobb, ha hidegebb.

Normális, ám mindig jobb egy hímhez több nõstényt venni, így a hím nehezebben fárasztja ki õket. A 28 fog még belefér, de jobb, ha hidegebb.
*fok :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ majd nézek még egy nõstént.

Öszetett kérdésem van: 1. A ByTheWay esetleges győzelme esetén a tagok hogy osztoznak a nyereményeken? 2. Mivel ők Bozsek Márk kilépésével kerültek vissza a versenybe, illene ezt Márknak valahogy honorálni?

Legjobb válasz: Szia! RTL X Faktor fórumán méár megírta eyg belsõ emberke, ogy Tünde fogja megnyerni. Amúgy a kocsit közösen használják a turnékhoz, a lakást felkészülésre használják az utazásra is együtt mennek, a pénzt meg elosztják egymást között. Fejenként 3 milla. A második kérdésedre nem tudok válaszolni sajnos.

Szia! RTL X Faktor fórumán méár megírta eyg belsõ emberke, ogy Tünde fogja megnyerni. Amúgy a kocsit közösen használják a turnékhoz, a lakást felkészülésre használják az utazásra is együtt mennek, a pénzt meg elosztják egymást között. Fejenként 3 milla. A második kérdésedre nem tudok válaszolni sajnos.
Hát akkor mondj 100 ugyanilyet magyarországról.. De akkor.sem egyformák.. Énekesnõbõl is van száz..
Az a baj, hogy a ByTheWay annyira tucat, kapásból vagy 100 ugyanilyen zenekart tudnék mondani. Igen. Ezt a szemükbe is mondanám. Nekem nem tetszik, pedig elismerem a tehetséget, ha valaki tényleg az.
20:03 az a baj hogy már mindenki a másikban a hibát látja most itt vered magad de ha eléd állnának akkor is a szemükbe mondanád? vagy csak itt nagy az arcod? nem ártottak neked semmit.. a másik meg ott vagy justin bieber.. nem bírom de nem mondok róla semmit mert nem ismerem sose láttam..de azt is csak szidni tudják... nekem meg ezért van elegem az országból mert mindenkinek csak a neten nagy a szája meg mindenki szapulja meg alázza a másikat ahelyett hogy magába nézne elõször mert senki sem tökéletes..
Persze-persze.Mindenhol ott van egy belsõs emberke...Ha tényleg igaz lenne a dolog, már egy másodperc után le lett volna törölve....Amúgy:elosztják a pénzt, 3-3 milla.Bozseknak semmi nem jár, nem tartottak pisztolyt a fejéhez.
Utolsó elõtti: Semmitmondó?? Szerinted ez semmit mondó?? Most õszintén.. Szerintem nagyon jó hangjuk van és õk nekik kéne megnyerni.. És én meg nem az a nyáladzó sp imádó megy justin bieber rajongó vagyok szóval kinem állom a b*zikat meg a ny*mi hanguakat de ezek szerintem már profik...és nem b*zik mint justin bieber(nemtudom hogy kell leírni)
Amúgy nem hiszem, hogy honorálják. Az RTL sem örül neki, hogy ilyen felhajtást csinált ez a Bozsek. Valószínûleg következõ héten, vagy azután úgyis kiesett volna alapból. Kibírhatta volna, ahelyett, hogy játsza az agyát. Akkor minek ment a versenybe?
Remélem is, hogy Tündi nyeri. Unom már, hogy minden évben semmitmondó fiatal srácok nyernek, mert visítozó tinilányok ezrei mondják: ''jaaj de cukeee'' Fú, de elegem van már ebbõl az országból.
A kérdező hozzászólása: Ja, hogy Tünde nyeri. Akkor nem is izgulok.
Ha õk nyernek: YaOu és Oli megy utazni... Szikié és Bennyé lesz a pénz.. A kocsit a koncertekre, utazásra fogják eggyütt! :D Hajtáá ByTheWay

Van 50 csirkém 7 hónaposak decemberben egyik nap találtam 1 tojást azóta minden nap van 1 az a kérdésem hogy mi lehet az oka hogy csak egy van naponta? Lesz több is vagy ne számoljak vele?

Legjobb válasz: Ha mind jérce, akkor számolhatsz késõbb több tojással, általában tyúkonként naponta/kétnaponta 1 db. Még fiatalok, gondolom csak 1-2 kezdett el tojni.

Ha mind jérce, akkor számolhatsz késõbb több tojással, általában tyúkonként naponta/kétnaponta 1 db. Még fiatalok, gondolom csak 1-2 kezdett el tojni.
Függ attól hogy milyen fajta csirkék..Egyébként ha majd melegebb lesz akkor valószínû többet fognak tojni. Adj nekik valami zöldet, valahonnan, mert ha kis helyen vannak, akkor tojásevés lesz vagy csipkedik egymás tollait.(Pl.: porcsin, tyúkhúr, pitypang levél.) Az már más kérdés hogy honnan szerzel zöldet.
7 hónaposan már tojniuk kellene. Nem a kaja és a hideg szokott lenni télen a gond, hanem a megvilágítás hiánya: télen túl kevés a fény, márpedig ez a tyúkfélék ivari mûködésében rendkívül fontos. Próbálj meg belógatni az óljukba 2 égõt (ennyihez nem biztos, hogy elég 1) és kezdj el nekik világítani. Napi 0, 5-1 órával kezdj és emeld pár hét alatt úgy, hogy a napi kb. 15-16 óra meglegyen.
"Nekik is kell egy kis..." +idõ.
A kérdező hozzászólása: Szia nekem 10-én kezdett el tojni az az 1 vagy 2 és a h helyzet azóta is változatlan lehet hogy van benne bába kakas? azt hogyan lehet megállapítani?
A kérdező hozzászólása: Szia. Körülbelül 50 55 jószág van ebbõl 2 kukorékol. A táp menyisége a következõ 100kg kukorica 50kg búza 10kg napraforgó 10kg tojótáp . valamit rosszul csinálok? vagy más javaslat? esetleg kellene még egy jó kakas? Minden tanácsot szívesen fogadok mert ez ez elsõ évem és nem túl sok a tapasztalatom.
A kérdező hozzászólása: Az az igazság h napos csibeként vettem õket nem nagyon válogattam õket.azt nem tudom hogy ha veszek mellé 2-3 kakast akkor nem bántják-e egymást?
Igen, ennek megvan az esélye. Ezért ha úgy döntesz be is szerzel néhányat, kénytelen leszel 1-2 hétig úgy elzárva tartani õket, hogy a "régi" és az új egyedek láthassák, megszokhassák egymást. Én viszont elsõ körben inkább a fehérje bevitel növelésére koncentrálnék egyelõre, mert ha 1 ivaros kakasod is van, akkor is több tojásodnak kéne lennie napi 1-nél. Kicsit utána számoltam, a jelenlegi keveréked mellett mindössze 11-12% a fehérjét biztosító takarmány. Én ezt növelném legalább 25%-ra vagy a napraforgó és/vagy tojótáp arányának növelésével vagy kevernék még valami nagyobb fehérje tartalmú szemes takarmányt még hozzá. (Amint bejön a jó idõ akkor meg akár 50%-ra is, a kukorica arányának csökkentésével).
A kérdező hozzászólása: Azon gondolkoztam én is .De mi legyen az a takarmány? Van elképzelésem de nem vagyok biztos a dolgomban.


Mivel 2012 osztható 4-gyel, lehet.
A kérdező hozzászólása: errõl nem gyõztél meg
Elveszel 1-et, oszt úgy osztod két kupacba a maradékot, hogy az egyik kupacba 4 legyen, abból elveszel egyet, a maradékból megin négyet, abból egyet, a ma....

Van-e a szumma 1/k! Sorozatnak felső korlátja? (k: -->végtelen)? Ha van, mi az?

Legjobb válasz: Nincs felso korlatja. Legyen eloszor is 1/1 + 1/2. A kovetkezo ket tag 1/3 es 1/4, ezek osszege nagyobb, mint 2·(1/4), tehat tobb, mint 1/2-t adsz hozza. A kovetkezo negy tag 1/5, 1/6, 1/7, 1/8. Ezek osszege nagyobb, mint 4·(1/8), tehat tobb, mint 1/2-t adsz hozza. Es igy tovabb... vegtelenszer adsz hozza 1/2-t az addigi tagokhoz... tehat a sorozat divergens. Termeszetesen lehet sok masfele modon is bizonyitani, pl integralassal (integralod 1/k-t, es mivel az vegtelenhez tart, a sorozat is divergens), vagy a Riemann-fele zeta fuggveny tanulmanyozasaval (s = 1 eset).

Nincs felso korlatja. Legyen eloszor is 1/1 + 1/2. A kovetkezo ket tag 1/3 es 1/4, ezek osszege nagyobb, mint 2·(1/4), tehat tobb, mint 1/2-t adsz hozza. A kovetkezo negy tag 1/5, 1/6, 1/7, 1/8. Ezek osszege nagyobb, mint 4·(1/8), tehat tobb, mint 1/2-t adsz hozza. Es igy tovabb... vegtelenszer adsz hozza 1/2-t az addigi tagokhoz... tehat a sorozat divergens. Termeszetesen lehet sok masfele modon is bizonyitani, pl integralassal (integralod 1/k-t, es mivel az vegtelenhez tart, a sorozat is divergens), vagy a Riemann-fele zeta fuggveny tanulmanyozasaval (s = 1 eset).
1/ (k faktoriálisról) beszélünk? Ez nyilvánvalóan felülrõl korlátos. szumma 1/k^2 is korlátos, a faktor meg még gyorsabban nõ. De ha tényleg faktorról van szó, akkor leírom majd kicsit részletesebben is.
Bocs, ezt nagyon beneztem. Ha faktorialisrol van szo, Taylor sorozattal kell. Ha k 0-rol indul, a hatarertek e. Ha k 1-rol indul, a hatarertek e-1.
A kérdező hozzászólása: Igen, faktoriális, bocsi. :( 1/(k!) Elõre is köszi a részletezést :)
Keress rá a Taylor-sorbafejtésre. e^x 0 helyhez tartozó Taylor-polinoma az alábbi: e^x=1+x^2/1!+x^2/2!+... x=1 helyen: e=1+szumma 1/k! 1/k!=e-1=1, 7183 Ha ez nem jut eszedbe és csak egy felsõ korlátot kér, akkor ki lehet indulni abból, hogy a szumma 1/k^2 konvergens. Legyen az értéke X. k!>k^2, ha k>3 Ezért 1/k!<1/k^2, ha k>3 Bontsuk a szumma 1/k!-t két részre: 1/1+1/2+1/6+szumma 1/i! (i megy 4-tõl végtelenig.) Ugyanígy 1/k^2-et két részre bontva: X=1/1+1/4+1/9+szumma 1/i^2 (i megy 4-tõl) X-1-1/4-1/9=szumma 1/i^2 Ebben a szumma helyére beírom a négyzetes szummát: 1/1+1/2+1/6+szumma 1/i! 1/1+1/2+1/6+szumma 1/i!<1/1+1/2+1/6+(X-1-1/4-1/9) szumma 1/k! < X +0, 31 X+0, 31 egy felsõ korlátja a sornak. X pontos értéke pi^2/6 X+0, 31=1, 95 Vagyis ez egy felsõ korlát. Amit viszonylag könnyû volt megtalálni. Látszik, hogy annyira nem erõs korlát, mert a pontos értéke pedig 1, 72, ahogy fönt kiszámoltam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, köszönöm. Értem minden lépést! :D De :) Az OK, hogy mindig "viszonyítok valamihez", hogy kisebb vagy nagyobb nála, de hogyan jövök rá olyan lépésre, mint amit te is léptél: "Ebben a szumma helyére beírom a négyzetes szummát: 1/1+1/2+1/6+szumma 1/i! 1/1+1/2+1/6+szumma 1/i!<1/1+1/2+1/6+(X-1-1/4-1/9)" Vagy ezt a hasonló feladatokban általában megléphetem? Elõre is köszi. :)
A kérdező hozzászólása: Illetve ha csak arra kíváncsi a feladat, hogy van-e felsõ korlátja (arra nem, hogy mi az), akkor pl a hányadoskritériummal is kijön: (an+1)/an = ... = 1/(n+1), azaz lim {1/(n+1)}=0 < 1, azaz konvergens, azaz létezik alsó és felsõ korlátja. Jól gondolom? Köszönöm.
Eléggé el nem ítélhetõ módon pongyola a kérdés feltevése. Ha nem tûnt volna fel, nem sorozatról, hanem végtelen sorról van szó. "k" nem a végtelenbe tart, ez nem határértékszámítás, hanem k = 1 - tõl a végtelenig összegezünk. A kérdés a sor konvergens, vagy divergens volta. A sorösszeg e - 1.

Van 1 redbull 2es telefonom mintás billentyűzáram van! Nemtudom kioldani mert elfelejtettem a mintát nincs ott h elküldje emailban mittegyek tudvalaki segíteni?

Redbull huawei 2

Legjobb válasz: Próbálgasd minden féleképpen de hogyha úgysem sikerül akkor csináltass 1 rendszerfrissítést 1 olyannal aki ért hozzá! Ha pl van még garid akkor szerintem megcsinálják neked de hogyha nincs akkor vidd szervízbe!

Próbálgasd minden féleképpen de hogyha úgysem sikerül akkor csináltass 1 rendszerfrissítést 1 olyannal aki ért hozzá! Ha pl van még garid akkor szerintem megcsinálják neked de hogyha nincs akkor vidd szervízbe!
Factory reset a bootloader-bõl.A szervízben ugyanezt csinálnák meg neked, otthon is percek alatt elvégezhetõ.Egyetlen hátránya, hogy töröl minden letöltött alkalmazást és programot a telefon memóriából, és a memóriakártyáról. Lényegében visszakerül az oprendszer abba az állapotba, mintha elsõ beüzemelése lenne. Youtube-on is van róla egy rakat videó, írd be a telefonod nevét és utána azt hogy factory reset, és még videós instrukciókat is fogsz találni róla.Nem jár sem garanciavesztéssel, sem semmivel.Ha bármi gond lenne, írj. Üdv.
De bizony garancia vesztéssel jár mert a tesómnak is ez volt a problémája és õneki is garanciavesztéssel járt mert itthon csinálta. :/ Ja és nem vesznek el a cuccok mert ha kiveszed a mem kártyát akkor azon megmaradnak a cuccok :)
Utolsó HSZ: A bootloaderbõl a factory reset ugyan az, mintha a telefonon belül a beállításokban a visszaállítás gyárira gombra nyomnál, csak ez a factory reset arra jó, hogy ha pont ilyen baromságok miatt a telefonban nem éred el, akkor a bootloaderbõl el lehet érni. A drága testvéred pedig valószínûleg nem factory resetelt, hanem valami szar fõzött rommal elbaszott valamit, nem tudta bekapcsolni, azt viszont utána a bootloaderben észreveszik, hogy nem a gyári ROM van rajta. Nem jár garanciavesztéssel, sõtt, ha beszarik a telefon egy fõzött rom alatt, és wipe all/factory reset-tel visszateszi az ember az eredeti romot, akkor még vissza is jön a garancia. Ehhez ennyi a hozzászólásom. Üdv.
...és ha kiveszed az SD kártyát se bekapcsolni, se bebootolni nem fog, mert az SD kártyán van maga az op.rendszer. Az utolsó hsz. elég laikus volt.
Ja én úgy értettem hogy firmware-t mondassz :)
Lósz*rt, egy sima factory reset megoldja majd a problémát, semmiféle garanciavesztéssel nem jár, és ugananyi idõt fog elvenni, mint elsõ beüzemelésnél, kb negyed óra-húsz perc az egész, ha addig nem jut eszébe a kérdezõnek a minta. Illetve, ha nem törölte meg a kijelzõt, akkor a zsírnyom jó támpont lehet, mert egyszerûbb mintánál elég eltéveszthetetlen zsírnyom keletkezik a kijelzõn. :D Firmware csere jóhogy garanciavesztéssel jár, és ha ott csesz el valamit valaki, akkor nem javítanak garanciálisan. De általában az sem szokta érdekelni a gari szervízt, hogy ha nem a gyári rom van fent.Legalábbis eddig a közvélemény nagy része ezt mondja.
A kérdező hozzászólása: De hogy csináljam?(gombokra értem) nem értek hozzá tudnátok segíteni!
A kérdező hozzászólása: Amúgy facebookon Horváth Dávid vagyok Monostorpályiból!

Ez hogy is van? :SS a =0, 999. -> a =1

Hol van a huncutság? a=0,999999... 10a=9,9999... 10a=a+9 9a=9 a=1

Legjobb válasz: Nincs huncutság, ez tényleg így van. Oszd el az 1-et hárommal, az eredmény 1/3 = 0,3333... Szorozd meg az eredményt hárommal, kijön, hogy 0,9999..., de mivel az 1/3-ot szoroztad, az eredmény 1. Vagyis 0,9999... = 1 Ez az egyenlet egy jó poén, ami pont ezt használja ki, és sokakat meg is lep, nehezen tudják elhinni.

Állítólag egyszer egy hujegyerek feljelentette az egyetemét, mert azt tanították neki, hogy 0.9999...=1 és ezt nem bírta megemészteni. Persze elvesztette a pert. Ha szerinted nem egyenlõk, akkor mondd meg, mennyi a különbségük ;)
Nincs huncutság, ez tényleg így van. Oszd el az 1-et hárommal, az eredmény 1/3 = 0, 3333... Szorozd meg az eredményt hárommal, kijön, hogy 0, 9999..., de mivel az 1/3-ot szoroztad, az eredmény 1. Vagyis 0, 9999... = 1 Ez az egyenlet egy jó poén, ami pont ezt használja ki, és sokakat meg is lep, nehezen tudják elhinni.
" A kérdező hozzászólása: 1-0, 999.. = 0, 0000.....1 Legalábbis valami ilyesmit tippeltem volna! :D Köszi szépen a válaszokat és a linkeket! " Nem lehet! Ez csak akkor lehetne, ha véges lenne! Azaz a tizedestörtet, mivel 0-kal vágtelenségig ki lehet pótolni, az "utolsó" 9 után 0 jönne. De nem az jön, hanem másik 9.
Egyébként a 0.999999... racionális szám, vagy nem? Mert a 0.333333...-at fel lehet írni 2 egész szám hányadosaként, de a 0.999999-et?
:| Ez engem is érdekel...
Hát igen, a végtelen tizedes tört miatt van, de ha végesíted, pl 0.9999, akkor nem fog 1 kijönni. A számológép is levágja a végén, és azért ha az 1/3-ot szorzod fel 0.999999 lesz... bár a jobb gépek már valahogy visszakerekítik olyankor 1re. Amúgy ha kézzel számolgatsz (1/3*3*10), akkor se fog 1 kijönni. Szóval a számológépek ilyenek, néha kell az emberi agy. :)
A huncuttság a 10a=9, 99... és a 10a=a+9 között követõdik el! Mivel ha 0, 999...-et szorzol 10-el és a sor végtelen, akkor is 9, 999...-et kapsz végtelen sok, mínusz egy darab kilencessel. Tehát 10a nem egyenlõ 9+a-val, mert ha 9, 999..., aminek a végébõl hiányzik egy kilences és kivonsz belõle 0, 999..., ami végtelen sok kilencesbõl áll, akkor az eredmény 8, 999..91 lesz. A huncuttság nagyon kicsi, de ott van.
Ez az utolsó válasz hülyeség, olvastam már hasonló okfejtést, de logikai bukfenc van benne. Végtelen sok mínusz egy? Az mégis mennyi? A végébõl hiányzik egy 9-es? A végtelen végébõl? Hát nem azért hívják végtelennek, mert nincs vége? Pont arról van szó, hogy 10-zel való szorzás után is ugyanannyi, végtelen sok 9-es lesz a tizedesvesszõ után.
Mivel UGYANAZT a számot jelöli, mint az 1, és az 1 racionális, ezért nyílván õ is racionális. Ha x racionális, és y = x, akkor y is racionális. "Meg különben is ez egy definíció, nem ez lenne az elsõ ami csak egy megegyezés miatt van így, például, hogy nullával nem osztunk" Nem, ez nem megegyezés kérdése. A p-adikus törtalak definíciójába ez belefér. Ennyi. A nullával osztás meg, ahol nem értelmezzük, ott nem megegyezés, hanem a mûveleti szabályok kérdése. A szorzással szokás definiálni, szorzás a szám INVERZÉVEL. Na most az inverz olyan dolog, ami a nullának többnyire nincs, nem azért, mert megegyezés, hanem mert az inverz DEFINÍCIÓJA az, hogy összeszorozva vele a számot az egységet kapod, ami jelen esetben 1. Nincs olyan szám amivel 0-t megszorozva 1-t kapsz, tehát a 0-nak nincs inverze.
1/3 az 0.33333 ez szorozva 3-al, az 0.9999 de óvoda óta tudjuk hogy 3/3 az 1, ezek szerint 0.999=1 Meg különben is ez egy definíció, nem ez lenne az elsõ ami csak egy megegyezés miatt van így, például, hogy nullával nem osztunk vagy, hogy bármelyik szám 0. hatványa 1 stb, ezek mind azért vannak, hogy könnyebb legyen a dolgunk, csak el kell fogadni és kész!
Nem értem mit vitáztok, 1=0, (9)=1, (0) pont az a lényeg, hogy ezek ekvivalensek, persze ez nem csak az egyel van így, az is helytálló ha azt mondom hogy 4/2=2=1, 999...=2, 000...=1, (9)=1, (0) vagy pl 9, 999… = 10 Mindegyik bizonyítható, minden véges tizedes tört további kétféleképpen is megadható. Persze a legtöbben nem fogadják el az állítás igazát, de attól még az igaz.:D Lehet bizonyítani sokféleképpen, a középiskolait elõttem leírták. Érdekes, hogy még a felsõfokú hallgatók nagy része sem fogadja el, miközben nekik azért érteniük is kéne mit tanulnak.
Mértani sor összege lehet szám is; sõt, hogyha a mértani sorozat hányadosának anbszolútértéke egynél kisebb, akkor a sorozat összege egy jól definiálható szám lesz. Például 1/2+1/4+1/8+...=1. Ha nem féltek a komolyabb matektól, akkor a vitalapon láthatjátok annak a bizonyítását, hogy a mûveletek tényleg korrektek.
A kérdező hozzászólása: http://hu.wikipedia.org/wiki/0, 999%E2%80%A6 "Más szavakkal a '0, 999…' szimbólum ugyanazt a számot jelöli, mint az '1' szimbólum." ;)
De a 0.999999 nem egyenlõ 1, a 0.999999... egy sorozat (mértani?) összege. Tehát valami olyasmi mint a pi.
A kérdező hozzászólása: Hát ha 1=0, 99999... és az 1 egész és 1=1/1 tehát racionális, akkor a 0, 999..nek is racionálisnak kell lennie nem?Kissé bátortalan vagyok.
A kérdező hozzászólása: 1-0, 999.. = 0, 0000.....1 Legalábbis valami ilyesmit tippeltem volna! :D Köszi szépen a válaszokat és a linkeket!
A kérdező hozzászólása: Az egy dolog hogy régebbi számológépen 1 /3 *3 =0, 999... (mert pl az enyém már visszakapom az 1-et, gondolom ismerõs a jelenség), de ez nem csak a gép számolási hibája?? :S Akkor 0, 99999... = 1 ? Huhh kicsit tényleg nehéz ezt így feldolgozni, pedig viszonylag jó vagyok matekból.. :)
A végtelen megfogható halmazelméleti eszközökkel, de az ember nem tudja elképzelni, hanem valami elképzelhetetlenül nagy, mégis véges számnak érzi. Képzeld el azt a mennyiséget, amit már szinte végtelennek érzel; ez a mennyiség azonban még mindig semmi a végtelenhez képest. Az ember mindig a végtelenbe vágyik, és akármennyi is van egy bizonyos dologból, mindig több kell neki.

Az miért van, hogy a 800, 1. 0, 1.2, 1.4-es autó is kb. ugyanannyit eszik?

Alig van eltérés. 5-7 liter között fogyasztgatnak használattól függõen.

Legjobb válasz: Ha mindegyikel pont úgy járnál akkor van eltérés és az 5-7 liter szerinted mi,ha nem eltérés.

Ha mindegyikel pont úgy járnál akkor van eltérés és az 5-7 liter szerinted mi, ha nem eltérés.
A kérdező hozzászólása: Az 5-7-et úgy értetem, hogy 5 körül városon kívül, 7 körül városban. Motormérettõl függetlenül.
Mit vársz amúgy mennyi legyen?
mert kicsi a köbcentijük. optimális a 2.0 négy hengerbõl vagy a 3.0 ezek esznek a legjobban dízelbõl. én eljárok 6, 7 literrel a 3.0 dízellel
na jó bevallom mikor a Ferrarival mentem, az nehezen állt meg 30 liter alatt igaz nyomtam is neki, gyakran 100 ezret mutatott a benzinkútnál a számla.
Aztán belenyúltál a bilibe és felébredtél.
Azért nincs nagy különbség a fogyasztásban mert egy nagyobb motor erõsebb így alacsonyabb fordulatszámon jár a motor utazáskor. Míg egy kisebb motort mindig pörgetni kell hogy legyen benne valami erõ. Enni a titok az egészben. A lassú járás. Hiszen amennyivel több üzemanyagot szippant be egy ütembe egy nagyobb hengertérfogattal rendelkezõ autó annyival több idõ telik el a kövtkezõ ütemig. Vagyis megvan az erõ ugyanúgy de lassabban forog a fötengely a motorban. Az én autómat egy 2500cc is motor hajtja. 100 al megyek 1500as fordulaton. Egy kis autó teszemaszt egy marutti 100 al megy 4500 as fordulatszámon. A különbség fogyasztásban csak akkor van ha a nagy motornak padlózzák le a gázt. Akkor többszörösét be tudja nyelni mint egy kis autó padlógázon.
KisGrofó, ne vetíts. Nálatok soha senki nem látott még számlát, azt olyankor szokták adni, amikor valamiért pénzzel fizetsz (ha nem ismered a szót, keresd ki az értelmezõ szótárban). Eredeti kérdésre a válasz: ugyanolyan tempójú közlekedéshez a kisebb motorokat jobban kell pörgetni (tempó alatt nem csak a sebességet, hanem a gyorsulást értem, városban az is szempont). A fordulatszám növekedésével nagyobb arányban nõ a fogyasztás, mint a lökettérfogat növekedésével. Az alulmotorizált kiskocsik kímélõbb vezetési stílus mellett tudnak kevesebbet fogyasztani.
Hány évesek vagytok? Hívd el valami programra...
A közös program szervezése jó ötlet. Viszont ha egy bandában vagytok, te + srác + barátnõk, akkor lépj gyorsan, és a barátnõiddel is tisztázd le, hogy hajtasz a srácra. Nehogy úgy járj, mint a húgom, hogy egyik barátnõje elõbb kapcsolt, mert nem tudta, hogy tesómnak is kell a srác. Sok sikert!
evelin?:D
A kérdező hozzászólása: Ez jó ötlet. köszi
Kérdezd meg tõle, hogy nem lenne-e kedve veled elmenni mondjuk az Állatkertbe egyik hétvégén. Hangsúlyozd ki, hogy ti ketten mennétek csak. (:
A kérdező hozzászólása: na de komolyan. mit csináljak?
Öleld meg.
A kérdező hozzászólása: én 13 õ meg 14 éves
szilvásat!
Lekváros buktát.
A kérdező hozzászólása: köszi :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!