Találatok a következő kifejezésre: Van -e a köldökzsinór (3 db)

4d vizsgálat közben a baba a nyaka köré tette a köldökzsinórt. Tudni szeretném hogy van-e rá esély, hogy le is veszi onnan?

30 hetesen voltunk és a vizsgáló hölgy szerint ez még változhat.Csak tudni szeretném, volt-e másnak is így? Mi lett a vége? (A baba fejvég? fekvés?)

Legjobb válasz: Elsõ, te normális vagy? Az én nagyobb lányomnak kétszer rá volt tekeredve a zsinór a nyakára, a kicsinek egyszer. Mindketten gond nélkül megszülettek, villámgyorsan, és 10/10-es Apgarral. Nagyon szerencsétlen helyzetnek kell lenni ahhoz hogy ez gondot okozzon a babánál. A babák nagy részének valamennyire nyakára van tekeredve a köldökzsinór. Ha ez annyira életveszélyes lenne már rég kihaltunk volna. Nyugi!

Elsõ, te normális vagy? Az én nagyobb lányomnak kétszer rá volt tekeredve a zsinór a nyakára, a kicsinek egyszer. Mindketten gond nélkül megszülettek, villámgyorsan, és 10/10-es Apgarral. Nagyon szerencsétlen helyzetnek kell lenni ahhoz hogy ez gondot okozzon a babánál. A babák nagy részének valamennyire nyakára van tekeredve a köldökzsinór. Ha ez annyira életveszélyes lenne már rég kihaltunk volna. Nyugi!
Kedves elsõ! Attól hogy lepontozol, a válaszod még hülyeség marad :)
Pontosan! A babák nagy százaléka úgy jön világra, hogy rajta van a nyakán a zsinór, csak nem mondja a doki!:) A férjem még hurkot is csinált rá anno, mégis természetes úton született!:)
Mi 26 hetesen voltunk, nekem is rá volt tekeredve a kis nyakára 1x. Ma megyek újra UH-ra és akkor majd kiderül kimászott-e belõle. Amúgy elsõ! Mivel a baba a köldökzsinóron keresztül kapja az oxigén ugyanúgy ahogy a táplálékot is, így amíg születik nem a tüdejével lélegzik. A 4D-s UH-on mondták, hogy lehetetlen, hogy születés közben megfulladjon, mert olyankor még nem a tüdejével lélegzik, hanem a köldökzsinóron át! Kedves kérdezõ! Szerintem még nyugodtan kifordulhat belõle, mert 30-32. héten a legaktívabbak! Sok Boldogságot és könnyû szülést kívánok! 31 hkm
Nincs rá esély, császározni fognak, készülj fel, mert természetes úton megfulladhat a baba szülésközbe! Én császárral szültem, nem olyan vészes, 8hónapos kisfiú anyukája
Addig még 10 hét van. Miért ne lehetne rá esély? Bízz benne, hogy le veszi. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a megnyugtató válaszokat! Nagyon remélem, hogy nem okoz gondot az sem, ha így marad a drágám.Szeretnék hüvelyi úton szülni és ahogy olvasom ez nem egyértelmûen akadály.
6. válaszoló vagyok! Tegnap voltunk UH-on és nekem kifordult már a köldökzsinórból, tehát nincs a nyakán. Tehát 26 hetesen még rajta volt, de 32 hetesen már nem! Bízom benne, hogy a Te babád is szépen kimászik belõle! :)
Miért nem néznek rá? Magyarországon 4 hetente van kontroll.
Nekem az Uh-n egyszer sem látszódott, hogy a nyakán lenne a köldökzsinór. A kitolásnál, leesett a szívhang, képtelen voltam kinyomni. Vákuummal, nagyon gyorsan "kiszedték", mint kiderült kétszer volt a nyakára tekeredve a köldökzsinór, ezért nem tudtam kinyomni, mert az visszahúzta. De 10-es apgárral teljesen egészségesen született, csak egy kis pánikot okozott. Kár ezen idegeskedni szerintem. Én a 26. héten menetem négy dimenziós uh-ra, hogy eloszlassam a félelmeimet, egyébként is ebben az idõben a legjobban látható a baba.
A köldökzsinór tekeredésétõl nem kell félni, amíg a baba a méhben van. Attól nem fog elhalni a terhesség, mert pl. a nyakán vagy a lábán van. A zsinór egy porcos, kocsonyás vaskos anyag, ami nagyon (!) nehezen törik meg. Pár tekeredéstõl ugyanúgy szállítja a tápanyagot a babának, mintha mi sem történt volna. Nem a tüdején keresztül kapja a levegõt, hanem a vér szállítja a zsinóron keresztül, kvázi semmivel sem rosszabb, ha a nyakán van, mint a lábán. Sajnos hajlamosak vagyunk túlaggódni ezt a dolgot, tök feleslegesen. Szülésnél pedig erre ügyelnek. Ha a nyakán van, amint a fej kibújik, a szülésznõ egy pillanat alatt lehámozza róla, hogy amikor elõször vesz majd levegõt, ne okozzon gondot. A mellékelt kérdéshez hasonló dolgokat meg még csak el sem szabad olvasni egy terhes nõnek. Valószínû semmi köze a baba halálához a zsinórnak, inkább az esés/ütés okozta a tragédiát:(
Az a kérdés nem lehet valódi. Meghal a babája és szinte nem telik el 24 óra már a gyakorin irogat?!
Szívhangfigyelõ tényleg jó dolog, engem nagyon megnyugtatott amíg nem éreztem mocorogni a babát, a 20. és 32. hét között elmentem egy plusz ultrahangra, a köldökzsinór tekeredését pedig nem tudják biztosra megmondani uh-on sem. (Nekem 38. héten azt mondták, hogy a nyaka mellett van, rá is írták a papírra, rákérdeztem, hogy ez azt jelenti-e hogy rá van tekeredve, azt mondta nem, mert azt nem tudja megállapítani...) szóval most én is kicsit aggódok miatta. (Most vagyok 40 hetes)
Beletekerõzik a köldökzsinórba, de míg kicsi, ez nem probléma, csak szülésnél okozhat gondot. Rettenetesen túlparázod, sajnállak érte.
Minden baba beletekerõdzik a köldökzsinórba, majd újra kiszabadul. A köldökzsinór hosszú és rugalmas, a baba pedig nem lélegzik, úgyhogy nem tudja megfojtani. Csak szülésnél jelenthet gondot, de ma már azt is ki tudják küszöbölni.
Épp ezért jó dolog a magzati szivhangfigyelõ. Engem nagyon megnyugtatott, pláne hogy elment egy babám nem rég. Hadználtan.már pár ezer gorintér kapni. Persze azzal sem látod a köldökzsinort...de mégis biztonságot ad. Minden jót, 32 hkm
nekem is így volt. Még be is beszéltem magamnak, h tuti baj van. Mivel még nem voltak mozgások. De aztán jött az uh és kiderült, h malk egészséges picurkám van. Most 28 hetes vagyok, a 21.héten voltam utoljára uh-on. Legközelebb 30 hetesen kell mennem. Mostmár csak az nyugtat, h rugdosódik, éjjel-nappal a törpém. :) kitartás. Tuti nincs semmi baj. De ha megnyugtat menj el magánrendelésse ha meg tudod engedni magadnak.
A kérdező hozzászólása: A vèdõnõtõl kapott lapom szerint nem :*( Van a 6 hetes 12 20 32 ès utànna azt hiszem 36 38 ... Engem pl a 12 hetes utàn 19re hívott vissza, igaz 15 hetesen elmentem fizetõsre de így is van ott 4hèt...
Ez ilyen. Én most vagyok 33 hetes. A 19. hét után a 30 hetes ultrahangot csak a 32. héten csinálták meg, mert szinte sehol nem volt az Ünnepek miatt rendelés, csak ügyelet. Szerencsére mindig éreztem a babám mozogni. Figyeld, hogy mozogjon. Vagy marad a magánrendelés.

Van -e értelme a köldökzsinór vér levételének szülésnél? Mennyire biztosított a tárolás?

Legjobb válasz: Megbízható nemzetközi cégek végzik a tárolást. Szerintem megéri levetetni. Egyre többször lehet hallani, hogy XY meggyógyulhatna, ha lenne õssejtje, stb. Ne ezen múljon a gyereketek egészsége, ha van rá keret. Fõ a biztonság. Jobb félni, mint megijedni.

Megbízható nemzetközi cégek végzik a tárolást. Szerintem megéri levetetni. Egyre többször lehet hallani, hogy XY meggyógyulhatna, ha lenne õssejtje, stb. Ne ezen múljon a gyereketek egészsége, ha van rá keret. Fõ a biztonság. Jobb félni, mint megijedni.
A gyereked élete függhet tõle!Ha megtehetitek 350000ft feltétlenül!Mi a Zelionnal kötöttünk szerzõdést.Az a legjobb Magyarországon, állami gasranciás!23 hetes kismama
A tárolás biztos, efelõl ne legyenek kétségeid. Szinte kizárólag anyagi kérdés, és persze végig kell gondolni, akartok-e ilyen fajta gondoskodást. Ha valamikor szükség lenne rá, nagyon jól jöhet, életet menthet. Ha nincs rá szükség (úgy legyen!), akkor is megtettétek. Viszont Magyarországon jelenleg nem igazán tudják még felhasználni, ezt azért tudni kell. Értelme van, csak megoszlanak a vélemények a hasznosságáról. Jó döntést és kívánom, soha ne kelljen felhasználnotok!
Szerintem, ha kényelmesen ki tudjátok fizetni a szükséges összeget, akkor mindenképpen vágjatok bele! Ha viszont problémát okoz, akkor szerintem nagy valószínûséggel jobb helyet is lehet találni a pénznek... Mindenképpen nagy dilemma, és senki sem tudja eldönteni helyettetek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!