Találatok a következő kifejezésre: Van úgy, napokig nem alszom. Mit (5 db)

Van úgy, hogy napokig nem alszom. Mit tegyek?

Eleinte csak akkor ha vizsgáztam, vagy melóztam.

Legjobb válasz: Szedj melatonint. Gyógynövényboltokban hozzájutsz. http://hu.wikipedia.org/wiki/Alv%C3%A1s

Szedj melatonint. Gyógynövényboltokban hozzájutsz. http://hu.wikipedia.org/wiki/Alv%C3%A1s
Az álmatlanságnak vagy szervi, vagy lelki oka lehet. Elõször ezt kellene megvizsgálni, aztán jöhet a többi, de erre nem hiszem, hogy egy laikus érdemben tudna neked válaszolni, sõt, egy szakember is csak bizonyos tesztek elvégzése után.
Szia! Hasonló problémával küzdök, s az álmatlansg már kezdi felõrölni az idegeimet. Súlyos esetben alvásklinikát javaslom, nagyvárosokban találsz ilyet. Én még nem voltam. Gyûjtöm a bátorságot. :S Hajrá, együttérzek veled.
le kéne pakolni a gondokat, amitõl nem tudsz aludni. nem kávézol, kólázol, energiaitalozol délután, ugy-e ? Mertha igen, ne csodálkozz!
aludjál!
dél után egyáltalán ne igyál kávét, kólát, energia italt, és igaza van, annak, aki írta, le kéne rakni a gondokat. Este vess számot a napoddal. Az a jó, ha el tudod mondani, a kitûzött célomért (ez bármi pozitív lehet) ma ezt és ezt tettem, megtettem mindent, amit lehet. Haraggal ne feküdj le, békélj meg azzal, akivel aznap összevesztél.
Nagyon meg kell indokolni, hogy az orvos altatót írjon fel. Mellesleg a pszichiáter sem fog...
Ne szedd a frontint, nem biztos, hogy jó neked. Akkor már inkább vegyél claritin akutot a patikába (1000 Ft körül van, recept nélkül adják), és abból vegyél be este 6-7 óra körül 1 szemet. Azért kell korábban, mert lassabban hat. Tudom, hogy allergiára való gyógyszer, de az antihisztamint használják altatóként is. Kicsit jobb, mint a benzodiazepin ilyen idõs korban. A frontint add vissza mamádnak. Próbálj a sarkadra állni, hogy vigyenek szakorvoshoz, mert 3-4 napos alváshiányt már nem lehet vitaminokkal megoldani. Arról nem beszélve, hogy valami oka kell legyen, amit nem ártana kideríteni. Ha alszol, akkor hogy alszol?
Recept nélkül kapható nyugtatatót vegyél, gyógynövényes: Hova, Valeriana vagy vmi hasonlót
Éljenek a homeopátiamániás háziorvosok. Csak a háziorvosok között terjed ez a fertõzés. Vannak népi gyógymódok, meg gyógynövények, meg gyógyhatású készítmények, ha hiszel ezekbe. Háziorvosnak nem lehet mondani, hogy valami enyhébb rendes gyógyszert írjon fel a homeo mellett? Nem lehet maszek pszichiáterhez menni? Vagy sürgõsséggel? Hány éves vagy? És miért nem tudsz aludni? Stressz?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. 20 vagyok. Nincs pénzem 7-8 ezer forintért magánhoz menni. Szüleim felügyelete alatt vagyok még, és õk sem engedik a gyógyszert, pedig kellene. Pontosan nem tudom miért nem tudok aludni, 14-15 éves korom óta így van, csak akkormég nem volt olyan durva(napi 2-3 órát tudtam aludni mindig legalább). Most már alig tudok. Már lassan feketézésen is gondolkodom mert nem bírom már sokáig. De sajnos tiszta vagyok és nincs semmilyen kapcsolatom. Nem tudom, hogy máshogy tudnék aludni.
A kérdező hozzászólása: Bármilyen ötletet szívesen fogadok, itt, vagy privában is... 2. háziorvost nem lehet felvenni ugye?
Ilyen mértékû kóros inszomnia elég ok a gyógyszerezésre. Én nem pszichiáterhez küldenélek elsõ körben, hanem neurológushoz. A szüleidet nem izgatja, hogy napokig nem tudsz aludni? Ha elalszol, akkor hogy alszol? És mennyit? Nem lehet két háziorvosod, de ahhoz, hogy válts nem kell elmenni a régihez. Egész egyszerûen elmész a kiválasztott újhoz, ahol megadod a régi nevét és õ hivatalból átkéri a papírjaid. Vagy próbálj a mostanitól kérni beutalót neurológiára, hátha ott hamarabb fogadnak. A szüleid tudnak errõl egyáltalán, hogy napokig nem tudsz aludni?
A kérdező hozzászólása: Szüleim még rosszabbak mint a homeopatás házidokim. Vitaminokat rendelnek, hogy majd azok helyrehoznak... egyébként szereztem egy kis frontint, ideiglenes megoldásként, így most nagyjából az a helyzet hogy 4-5 óra alatt el tudok aludni, vagy ha nem, akkor 2 naponta alszom. De csak 1-2 hétre van ilyenem, mamámtól... + probléma hogy komoly isijászideg-gyulladásom(erõs, éles derékfájdalom) van, így minél többet vagyok ébren, annál többet fáj. A kiíratkozással az a baj, hogy mivel szüleim rokona, megtudják hogy leváltottam a dokimat. És bár elmúltam 18, mivel õk tartanak el, az õ szavuk dönt. Ördögi kör, mindenfelé falba ütközöm, ezért gondoltam hátha tud valak valamilyen ötlettel szolgálni. Az eddigi hsz-eket köszönöm egyébiránt.
Kedves kérdezõ! Egyáltalán mivel foglalkozol napközben? Sztem a jó alváshoz kell a fizikai és ( vagy ) a szellemi elfáradás.
Teli almot alszik. Nezz utana
A kérdező hozzászólása: igen arra gondoltam de azt is mondtak h a házi ékszerteknõsök nem szoktak
Hát az úgy van , hogy ha nem adsz neki enni és szépen lasan hozzászoktatod a hideghez , akkor alszik téli álmot , van lámpája , ha nincs szerezz be egyet , és ha megengedheted vegyél a kisállatboltban ott olyan d-vitaminosak vannak meg foszforeszkáló kupolával :D


4 hetes babám felcserélte a nappalokat az éjszakákkal. Mit tegyek? Eddig nem volt gond az alvásával, de 4 napja nappal végig alszik, éjjel fent van. Nem sír, elvan magában de én nem tudok úgy aludni, h ő fent van.

Hogy tudnám visszazökkenteni???

Legjobb válasz: 14:47 vagyok. Olyankor úgy szoktuk, h. hol én, hol az apja foglalja le. Sétálunk vele, játszunk, aminek sokszor az az eredménye, h. sír, de valahogy mindig sikerült "kibekkelni" ezt az idõszakot.

14:47 vagyok. Olyankor úgy szoktuk, h. hol én, hol az apja foglalja le. Sétálunk vele, játszunk, aminek sokszor az az eredménye, h. sír, de valahogy mindig sikerült "kibekkelni" ezt az idõszakot.
Huh.... Ha nem sír, bár tudom, nehéz úgy aludni, de lehet jó lenne, és magától visszatér a rend. Éjjel semmiképp ne foglalkozz vele, mert akkor véged lesz... Próbáld meg nappal nem hagyni aludni, akkor éjjel lesz álmos. De ez nem fog menni egyik napról a másikra... Más megodlást nem látok.
nappal max. 3 órát hagyd egyhuzamban aludni, utánna ébreszd fel. este pedig ne szólj hozzá ha felkel. ne gyújts villanyt, ne játssz vele. nézd meg jól van-e és menj ki. megfogja unni. nekünk 2 nap után visszaállt a rend. havonta egyszer még bepróbálkozik, de aztán minden ok.
Én úgy csinálom, h a fürdés és vacsi elõtti utolsó szopi után már nem engedem aludni, így elfárad, mire az esti elalvás jön. Éjjel ha nem sír, hagyd magára, semmiképp ne szólj hozzá, hátha magától el fog aludni.
Az enyém is 4 hetes, és pontosan ezt csinálja. Már eléggé kivagyok, mert éjjel képes egyfolytában akár 2és fél-3 órát ébren lenni. Bocs, hogy belekérdezek, de hogy lehet ébren tartani 1 ilyen kicsi babát??Az enyém, ha elaludt, semmivel sem tudom felébreszteni, és persze ébren tartani sem, ha éppen aludni akar.

Miért van ma egész nap a cicimen a babám? Csak pár perceket alszik, és már fent is van! Mi baja lehet? Csak a cici kell neki egyfolytába! Ugye nem lesz beteg?

Legjobb válasz: még kicsi.lehet nem a cicó kell neki,hanem csakhogy nálad legyen.az én kislányom is ezt csinálta,nekem is a védõnõ mondta.

még kicsi.lehet nem a cicó kell neki, hanem csakhogy nálad legyen.az én kislányom is ezt csinálta, nekem is a védõnõ mondta.
második vagyok, tuti a hülye idõjárástól ilyen...próbálkozz cumival két etetés között, vedd az öledbe, ringasd és adj neki cumit, hogy a cicid is pihenjen.
Utolsó: semmi köze a cuminak a leszokáshoz.Ennyi erõvel minden egyéb plasztik dolog miatt leszokhatna, pl:cumisüveg.Én ráadásul bimbóvédõvel szoptatok, mert kicsik a bimbóim, és alig bírom levakarni magamról, az enyém is egész nap cicizne.Szájcumi nélkül meg pl.boltba el se merek indulni, mert éhenhalnék - sose jutnék el, mert egyfolytában sírna, más meg nem végzi el helyettem a bevásárlást.
Könnyebb lenne válaszolni, ha megírnád hány hetes.
Teljesen igaza van annak aki nem ajálja a cumit! 3 gyerekem van! Az elsõt még a koházban leszoktatták a cicirõl a cümisüveggel. A második rászokott a cumira, és leszokott a cicirõl. A harmadik nem cumizik és cumisüveg is nuku, elmúlt 1 éves és még mindig szopizik! Van némi tapasztalatom, cici, cumi éscumisüveg terén! Aki csak azért tömi a szájába, hogy addig is csöndbe legyen, és gõze sincs arról, hogy éhes, az ne ossza az észt! És mióta is van cumi??? Elötte mit adtak a gyereknek? Nem is udom, hogy nõttek fel a gyerekek 200-300 évvel ezelõtt, és annak elõtte!!!
3 hetes növekedési ugrás? Akkor is van egy, de ez kevésbé látványos, mint a késõbbiek. A cumis veszélyekkel egyetértek. Kedves hozzászóló, azért, mert sok gyereknél nem okozott gondot a cumi/üveg/védõ, és esetleg nálad sem, még nem jelenti, hogy a kérdezõ babájánál sem fog! Senki sem lát át az éteren, vagy épp a jövõbe, hogy biztosra kijelenthetné, "nem, nálatok nem lesz gond, csak nyugodtan". Ha te ezt meg mered tenni minden pontosabb ismeret és alaposabb szakmai tudás nélkül, szerintem már TÚL bátor vagy. Én magam is használtam/lom mindhármat a lányomnál, aki még mindig szopik is (3 éves), de ennek ellenére sose mondanám azt másnak, hogy csinálja, mert tudom, milyen gondokat okozhat (nálunk is majdnem), ha az adott baba történetesen érzékeny rá. Célszerûbb néha kicsit óvatosabb tanácsokat adni.
Nálunk beütött a cumizavar. Sebes volt a bimbóm és azt tanácsolta a doki, hogy bimbóvédõvel etessem meg lefejt tejet adjak amíg helyrejön a cicim. Nem mert sokáig ezt csinálni, de 4 nap múlva már csak rángatta és hisztizett, az istenért nem volt hajlandó dolgozni.A végén már bimbóvédõvel se kellett, mert a cumisüvegbõl ugye könnyebben jött. Én idegeskedtem és vége volt mindennek. A 2. gyerekemnél nem követem el ezt a hibát, nagyon jó kis tanácsokat kaptam mit ne mondjak, de egy kezdõ kismama akinek nincs nete nyilván a környezetébõl informálódik. Az orvos is egy nagy hülye volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek! Azóta nagyjából helyreállt a dolog :) Szerintem olyankor én kellek neki, nem kifejezetten a cici :) Sõt, sokszor ha már nagyon fáradt, és nem tud máshogy elaludni, akkor is szopizik egy picit, és már szundít is. A cumi kérdés meg, hát...én nem merek neki adni, mert még az esélyt sem szeretném megadni annak, hogy le szokjon a cicirõl!
Kérdezõ, szerintem ügyesen csinálod, csak így tovább! A szopómozgás nagyon jó altató..! ;)
Mondod te kedves utolsó, mert te tanultad hogy mi a jó a szoptatás szempontjából?! Elhiszem hogy van tapasztalatod, de hidd el sok gyereknél kialakul cumizavar.
ugyan már!!gyerekek ezrei, sõt tízezrei nõnek fel úgy, hogy cumiznak és mellette szopiznak szépen!Azért okosak, meg tudják különböztetni!A fiam már 2 hetesen totál dühösen kezdett el sírni, ha éhes volt és cumit adtam a szájába(akkor még nem ismertük annyira egymást, nem tudtam, hogy a hasa fáj azért sír, vagy éhes)Szóval meg tudják különböztetni! Az más, ha cumisüvegbõl is eszik, mert abból esetleg könnyebben jön, ehhez hozzászokik, aztán nem akar dolgozni a cicivel.De ez sincs minden esetben. Szóval nyugodtan adhatsz neki cumit!
Azért a cuminál érdemes résen lenni. http://www.lll.hu/node/6 A cumit, cumisüveget más technikával kell szopni, mint az anyamellet, és mivel a gumicumi erõteljesebb inger a szájban, mint az anyamell, a helytelen technika rögzülhet, cumizavar alakulhat ki. Ilyenkor a baba kevésbé hatékonyan szopik, nem biztos, hogy elég tejhez jut, elképzelhetõ, hogy emiatt alszik be hamar a cicin (ha nem áramlik a tej, a baba elveszti az érdeklõdését!), és pár perc múlva meg ébred és sír. Mivel a tej a kereslet-kínálat elve szerint termelõdik, ha a baba nem szopik hatékonyan, az a tejmennyiség csökkenéséhez is vezethet." "
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a sok választ! Akkor ezek szerint ez nem csak nálunk mûködik így :)
Ma az én fiam is tiszta nyûgös. Utálom ezt az idõjárást!
Az enyém 9 hetes, mégis vannak ilyen napjai.Õt se lehet levenni róla szinte egész nap.
A kérdező hozzászólása: 3 hetes.Hát, ennyire zavarná a front?Akkor ez sokszor lesz...
Igaz nem tudom mennyi idõs, de lehet a hülye idõjárás miatt...én fiam is alig aludt ma, igaz már 6 hónapos, szóval kap mást is, nem lógna egész nap a cicimen, de mióta jönnek-mennek a frontok és fúj a szél totál nyûgös...lehet nálatok is ez van
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!!! Nagyon igyekszünk :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!