Találatok a következő kifejezésre: Van úgy, napokig nem alszom (11 db)

Nagyon meg kell indokolni, hogy az orvos altatót írjon fel. Mellesleg a pszichiáter sem fog...
Ne szedd a frontint, nem biztos, hogy jó neked. Akkor már inkább vegyél claritin akutot a patikába (1000 Ft körül van, recept nélkül adják), és abból vegyél be este 6-7 óra körül 1 szemet. Azért kell korábban, mert lassabban hat. Tudom, hogy allergiára való gyógyszer, de az antihisztamint használják altatóként is. Kicsit jobb, mint a benzodiazepin ilyen idõs korban. A frontint add vissza mamádnak. Próbálj a sarkadra állni, hogy vigyenek szakorvoshoz, mert 3-4 napos alváshiányt már nem lehet vitaminokkal megoldani. Arról nem beszélve, hogy valami oka kell legyen, amit nem ártana kideríteni. Ha alszol, akkor hogy alszol?
Recept nélkül kapható nyugtatatót vegyél, gyógynövényes: Hova, Valeriana vagy vmi hasonlót
Éljenek a homeopátiamániás háziorvosok. Csak a háziorvosok között terjed ez a fertõzés. Vannak népi gyógymódok, meg gyógynövények, meg gyógyhatású készítmények, ha hiszel ezekbe. Háziorvosnak nem lehet mondani, hogy valami enyhébb rendes gyógyszert írjon fel a homeo mellett? Nem lehet maszek pszichiáterhez menni? Vagy sürgõsséggel? Hány éves vagy? És miért nem tudsz aludni? Stressz?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. 20 vagyok. Nincs pénzem 7-8 ezer forintért magánhoz menni. Szüleim felügyelete alatt vagyok még, és õk sem engedik a gyógyszert, pedig kellene. Pontosan nem tudom miért nem tudok aludni, 14-15 éves korom óta így van, csak akkormég nem volt olyan durva(napi 2-3 órát tudtam aludni mindig legalább). Most már alig tudok. Már lassan feketézésen is gondolkodom mert nem bírom már sokáig. De sajnos tiszta vagyok és nincs semmilyen kapcsolatom. Nem tudom, hogy máshogy tudnék aludni.
A kérdező hozzászólása: Bármilyen ötletet szívesen fogadok, itt, vagy privában is... 2. háziorvost nem lehet felvenni ugye?
Ilyen mértékû kóros inszomnia elég ok a gyógyszerezésre. Én nem pszichiáterhez küldenélek elsõ körben, hanem neurológushoz. A szüleidet nem izgatja, hogy napokig nem tudsz aludni? Ha elalszol, akkor hogy alszol? És mennyit? Nem lehet két háziorvosod, de ahhoz, hogy válts nem kell elmenni a régihez. Egész egyszerûen elmész a kiválasztott újhoz, ahol megadod a régi nevét és õ hivatalból átkéri a papírjaid. Vagy próbálj a mostanitól kérni beutalót neurológiára, hátha ott hamarabb fogadnak. A szüleid tudnak errõl egyáltalán, hogy napokig nem tudsz aludni?
A kérdező hozzászólása: Szüleim még rosszabbak mint a homeopatás házidokim. Vitaminokat rendelnek, hogy majd azok helyrehoznak... egyébként szereztem egy kis frontint, ideiglenes megoldásként, így most nagyjából az a helyzet hogy 4-5 óra alatt el tudok aludni, vagy ha nem, akkor 2 naponta alszom. De csak 1-2 hétre van ilyenem, mamámtól... + probléma hogy komoly isijászideg-gyulladásom(erõs, éles derékfájdalom) van, így minél többet vagyok ébren, annál többet fáj. A kiíratkozással az a baj, hogy mivel szüleim rokona, megtudják hogy leváltottam a dokimat. És bár elmúltam 18, mivel õk tartanak el, az õ szavuk dönt. Ördögi kör, mindenfelé falba ütközöm, ezért gondoltam hátha tud valak valamilyen ötlettel szolgálni. Az eddigi hsz-eket köszönöm egyébiránt.
Kedves kérdezõ! Egyáltalán mivel foglalkozol napközben? Sztem a jó alváshoz kell a fizikai és ( vagy ) a szellemi elfáradás.

Van úgy, hogy napokig nem alszom. Mit tegyek?

Eleinte csak akkor ha vizsgáztam, vagy melóztam.

Legjobb válasz: Szedj melatonint. Gyógynövényboltokban hozzájutsz. http://hu.wikipedia.org/wiki/Alv%C3%A1s

Szedj melatonint. Gyógynövényboltokban hozzájutsz. http://hu.wikipedia.org/wiki/Alv%C3%A1s
Az álmatlanságnak vagy szervi, vagy lelki oka lehet. Elõször ezt kellene megvizsgálni, aztán jöhet a többi, de erre nem hiszem, hogy egy laikus érdemben tudna neked válaszolni, sõt, egy szakember is csak bizonyos tesztek elvégzése után.
Szia! Hasonló problémával küzdök, s az álmatlansg már kezdi felõrölni az idegeimet. Súlyos esetben alvásklinikát javaslom, nagyvárosokban találsz ilyet. Én még nem voltam. Gyûjtöm a bátorságot. :S Hajrá, együttérzek veled.
le kéne pakolni a gondokat, amitõl nem tudsz aludni. nem kávézol, kólázol, energiaitalozol délután, ugy-e ? Mertha igen, ne csodálkozz!
aludjál!
dél után egyáltalán ne igyál kávét, kólát, energia italt, és igaza van, annak, aki írta, le kéne rakni a gondokat. Este vess számot a napoddal. Az a jó, ha el tudod mondani, a kitûzött célomért (ez bármi pozitív lehet) ma ezt és ezt tettem, megtettem mindent, amit lehet. Haraggal ne feküdj le, békélj meg azzal, akivel aznap összevesztél.

Van itt olyan anyuka, akinek a babája nem alszik eleget? én fiam most lett 9 honapos, nappal csak mx 1, 5 vagy 2 orát alszik kétszerre. éjjel csak 10-et, de abbol is fél óránként fennt van. Ez joval elmarad az átlagtól ugye?

ilyenkor 14 ora alvásra lenne szükségük,tudom,hogy ez eltérö lehet,de az enyém nyügös is sehol nincs el állandóan ordit,de aludni nem akar.mit tegyek?már nem birom,semmit nem tudok csinálni,mert soha sehol nincs el.

Legjobb válasz: Szia!Kisfiam 9 és fél hónapos,mintha róla irtál volna.Reggel 6-6.30 körül ébred,9.00 körül elalszik 1 órára.Délután ismét alszik 1 órát,olyan 14.00 óra körül.Az éjszaka este 8-kor rakom le,és reggel 6 körül már fent van. Éjszakai ébredések számát nem tudom pontosan,de nagyon sok,van,hogy 20-30 percenként ébred.Ilyenkor megitatom és alszik tovább,vagy van,hogy a cumi is elég. Szerintem nála ez már egy rossz szokás,ez a gyakori ébredés. Napközben õ szerencsére nem nyügös,elmászkál,sokat áll,úgy kapaszkodva lépeget,játszik a tesókkal.

Szia!Kisfiam 9 és fél hónapos, mintha róla irtál volna.Reggel 6-6.30 körül ébred, 9.00 körül elalszik 1 órára.Délután ismét alszik 1 órát, olyan 14.00 óra körül.Az éjszaka este 8-kor rakom le, és reggel 6 körül már fent van. Éjszakai ébredések számát nem tudom pontosan, de nagyon sok, van, hogy 20-30 percenként ébred.Ilyenkor megitatom és alszik tovább, vagy van, hogy a cumi is elég. Szerintem nála ez már egy rossz szokás, ez a gyakori ébredés. Napközben õ szerencsére nem nyügös, elmászkál, sokat áll, úgy kapaszkodva lépeget, játszik a tesókkal.
Az én 8 hónapos lányom van, hogy nappal csak 30 percet alszik, de van, hogy 2 órát alszik 2-szer! De az éjszakát végigalussza, nagy ritkán megébred, de vissza is alszik cumival, vagy ringatással.
A kérdező hozzászólása: hát éjszaka ugyahogy alszik nekem is este 8 max.fél 9 töl reggel 6 fél 7 ig, de van hogy egy éjszaka tizszer is felébred, csak ugy alszik vissza, ha fogom a kezét, mi eggyütt alszunk.na de nappal, nagyon nyügös szok lenni, és nem akar aludni


Teli almot alszik. Nezz utana
A kérdező hozzászólása: igen arra gondoltam de azt is mondtak h a házi ékszerteknõsök nem szoktak
Hát az úgy van , hogy ha nem adsz neki enni és szépen lasan hozzászoktatod a hideghez , akkor alszik téli álmot , van lámpája , ha nincs szerezz be egyet , és ha megengedheted vegyél a kisállatboltban ott olyan d-vitaminosak vannak meg foszforeszkáló kupolával :D

4 hetes babám felcserélte a nappalokat az éjszakákkal. Mit tegyek? Eddig nem volt gond az alvásával, de 4 napja nappal végig alszik, éjjel fent van. Nem sír, elvan magában de én nem tudok úgy aludni, h ő fent van.

Hogy tudnám visszazökkenteni???

Legjobb válasz: 14:47 vagyok. Olyankor úgy szoktuk, h. hol én, hol az apja foglalja le. Sétálunk vele, játszunk, aminek sokszor az az eredménye, h. sír, de valahogy mindig sikerült "kibekkelni" ezt az idõszakot.

14:47 vagyok. Olyankor úgy szoktuk, h. hol én, hol az apja foglalja le. Sétálunk vele, játszunk, aminek sokszor az az eredménye, h. sír, de valahogy mindig sikerült "kibekkelni" ezt az idõszakot.
Huh.... Ha nem sír, bár tudom, nehéz úgy aludni, de lehet jó lenne, és magától visszatér a rend. Éjjel semmiképp ne foglalkozz vele, mert akkor véged lesz... Próbáld meg nappal nem hagyni aludni, akkor éjjel lesz álmos. De ez nem fog menni egyik napról a másikra... Más megodlást nem látok.
nappal max. 3 órát hagyd egyhuzamban aludni, utánna ébreszd fel. este pedig ne szólj hozzá ha felkel. ne gyújts villanyt, ne játssz vele. nézd meg jól van-e és menj ki. megfogja unni. nekünk 2 nap után visszaállt a rend. havonta egyszer még bepróbálkozik, de aztán minden ok.
Én úgy csinálom, h a fürdés és vacsi elõtti utolsó szopi után már nem engedem aludni, így elfárad, mire az esti elalvás jön. Éjjel ha nem sír, hagyd magára, semmiképp ne szólj hozzá, hátha magától el fog aludni.
Az enyém is 4 hetes, és pontosan ezt csinálja. Már eléggé kivagyok, mert éjjel képes egyfolytában akár 2és fél-3 órát ébren lenni. Bocs, hogy belekérdezek, de hogy lehet ébren tartani 1 ilyen kicsi babát??Az enyém, ha elaludt, semmivel sem tudom felébreszteni, és persze ébren tartani sem, ha éppen aludni akar.

Kismamik! Miért nem alszik a kislányom éjszaka? 23 hetes vagyok és 2-3 naponta fent van hajnali 2 és 4 között úgy ficánkol nem tudok aludni tőle. Biztos nincs baja de hát nap közben is mocorog rendesen nem birom elhinni hogy sose pihen

Legjobb válasz: De bájos...õ még nem tudja, hogy éjszaka van, nem vagytok szinkronban, mi sem...az én kisfiam is fennvan és rugizik amikor én aludnék két pisilés között, majd olyan harmincadik héttõl talán kezdenek beállni valamiféle ritmusra. Addig örülj, amíg jól mocorog, egészséges pinduri!

De bájos...õ még nem tudja, hogy éjszaka van, nem vagytok szinkronban, mi sem...az én kisfiam is fennvan és rugizik amikor én aludnék két pisilés között, majd olyan harmincadik héttõl talán kezdenek beállni valamiféle ritmusra. Addig örülj, amíg jól mocorog, egészséges pinduri!
Szerencsére mi összhangban voltunk a kisfiammal, ami idekinn is folytatódik.:) A nap bármely szakában velem aludt. És miután felkeltem, rá 5percre felébredt. Egyébként sokat alszanak a pociban a 20-30.hét között, csak álmukban is egyfolytában mozog kezük-lábuk, mert az idegek folyamatosan alakulnak ki, ezért a sok mocorgás. 5hetes baba anyucija
Akkoriban nekem is állandóan mocorgott éjszaka.Felkelt fél 5-5 felé, addig rugdosott, míg fel nem keltem, majd miután kimentem pisilni, õ visszaaludt, én meg nem bírtam aludni.Aztán a 28-30. hét környékén egyszer csak abbahagyta, majd akkor aludt/alszik, mint én és hagy aludni.Reggel ébred, mikor én, este alszik, mikor én.Ha hajnalban felkelek, akkor õ is ébred, köszön, majd alszik tovább.35 hetes kismama
Kifejezetten a babám mozgására nem kelek fel, de ha felébredek, akkor õ is szokott rugdosni. Megfigyeltem, hogy különösen akkor rugdal, ha számára rosszul fekszem, egyszerûen nem szereti, ha jobb oldalamra fordulok. Ilyenkor persze megadom magam, mivel jó lenne visszaaludni úgy 4 körül, ezért megfordulok, és már abba is hagyja. Lehet, hogy nálatok is hasonló van...
En 22 hetes vagyok, es az en kislanyom is nagyon aktiv.Tegnap egesz nap rugdolozott, es mar vagy masfel hete megfigyeltem hogy minden ejjel fel 12-kor megebred, parat rug es alszik vissza.En imadom.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat kismmamák, fõleg az utolsónak aki egyidõs velem szóval hassonló cipõben járunk :-) sziasztok

Csak nálam van úgy, hogy a babó a pocakomban ebben a melegben nem nagyon aktív nappal, de amikor alszok hajnalban, ill. késő este le sem nyugszik, és mocorog elég erőteljesen?

28 hetes múltam

Legjobb válasz: Én még csak 18 hetes vagyok, de nálam meg az volt, hogy tegnapelõtt pl. nagyon rossz idõ volt és akkor nemnagyon mocorgott, sõt tegnap napközben se, de tegnap este nálunk is "buli" volt.:) Sõt ma reggel is. De napközben és se nagyon szoktam érezni, mondjuk lehet nekem még nem is kell annyira, csak este vagy reggel mikor nyugisan fekszünk. Ez mondjuk a 28.hétbe biztos másképp van. Úgyhogy bocsi, hogy annyira nem tudtam "tanácsot" adni, csak gondoltam megosztom veled a dolgot.:)

Én még csak 18 hetes vagyok, de nálam meg az volt, hogy tegnapelõtt pl. nagyon rossz idõ volt és akkor nemnagyon mocorgott, sõt tegnap napközben se, de tegnap este nálunk is "buli" volt.:) Sõt ma reggel is. De napközben és se nagyon szoktam érezni, mondjuk lehet nekem még nem is kell annyira, csak este vagy reggel mikor nyugisan fekszünk. Ez mondjuk a 28.hétbe biztos másképp van. Úgyhogy bocsi, hogy annyira nem tudtam "tanácsot" adni, csak gondoltam megosztom veled a dolgot.:)
Igen normális õket is megviselik ezek a frontok.Üdv 37hetes kismama
Én 22hetes vagyok és nálam is ugyan ez van.Ilyen melegfrontok miatt még a fejem is fáj.Ne izgulj.szerintem õket is megviselika ahirtelen jött frontok
Én is 22 hetes vagyok.De csak este meg reggel érzem a babám mózgását.Meg fogadtam veszek egy magzati szívhang figyelöt.Már néha nem birom idegekkel, nehogy vallami baj történjen.
SZia Nálunk is igy van, ma szinte csak délelõtt tombolt ill reggel, meg majd éjszaka fog amikor már lehült a levegõ. Ebben a kánikulában nem igazán aktív a bébim. Úgyhogy sztem ne izgulj! Boldog babavárást! 26 hetes kismami

Miért van az hogy minden nap úgyan abban az időben (17-20)? Nem alszik el nyüglődik és sír a babám ha leakarom tenni. Kézben jól elvan néha még el is szunyókál de nem mélyen. Most 6hetes.

A többi evés után vagy evés közben elalszik vagy kicsit fentvan nézel?dik de nem sír.

Legjobb válasz: Szia.Nem lehet,hogy a pocija fáj?Nekünk is általában mindig késõ d.u és estére jött ki a kislányomnak a hasfájás.Ha ölbe vettem nekünk is nyugodtabb volt.

Szia.Nem lehet, hogy a pocija fáj?Nekünk is általában mindig késõ d.u és estére jött ki a kislányomnak a hasfájás.Ha ölbe vettem nekünk is nyugodtabb volt.
Ha délelõtt nem fáj a hasa, akkor délután sem fog, hisz csak egyfélét eszik, tehát nem hasfájás. Nem kell minden sírást erre fogni. Ha megkérdeznél 10 anyukát, mikor a legnehezebb egy ujszülöttel , 10- bõl 9 azt mondaná, hogy 5-8 között este. Ilyenkor sokkal nyûgösebbek. Reggel ugye kialudták magukat, enni kapnak, te is friss vagy, minden oké. Aztán lassan ujra alvás, evés, fentlét...délutánra, vagyis kora estére ez a körforgás sokadjára ismétlõdik, ekkor indul a nyüszi, a sírás. Babusgatás, szeretgetés. Más nagyon nem használ. Ilyenkor már kezdik érezni, hogy jön az este, jócskán telik a nap. Elfárad. Ez kb 2-3 hós korára alábbhagy, egyre többet lesz fent és indul a jàték;)
Elfárad, és a sok ingert, ami aznap érte, még nem tudja könnyen feldolgozni, ezért így reagálja le. Nálunk is ez volt, de hamar el is múlt ez az idõszak. Kitartás!

Mitól van az hogy a kislányom nem alszik nappal csak tiz perceket /1 honapos/ ez nem komoly baj ugye?

Legjobb válasz: Ha nem sír,rendesen szopizik,akkor nincs semmi baj.Õ tudja,hogy mennyi alvás kell neki.

Ha nem sír, rendesen szopizik, akkor nincs semmi baj.Õ tudja, hogy mennyi alvás kell neki.

Mennyit alszi 9hetes babátok? Eddig nem aludt most van, hogy úgy kell kelteni, mert átaludná a napot?

estére ny?gisebb,hasfájós sokára alszik el,de kibírja 8tól 5-ig szopi nélkül.Normális,hogy ennyit alszik?csak kicsit szokatlan?

Legjobb válasz: éjjel alszik ennyit? akkor örlülj neki! az én 2 hónapos babóm 9-2ig alszik éjjel, aztán fél3-6ig.

éjjel alszik ennyit? akkor örlülj neki! az én 2 hónapos babóm 9-2ig alszik éjjel, aztán fél3-6ig.
A kérdező hozzászólása: éjjel sokára alszik el sajna, van hogy 8kor eszik és 11, éjfél mire elalszik, és kel fél6, hat fele!De nappal is sokat alszik, 4-5órát sokszor.Eddig meg semmit!nem beteg?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!