Találatok a következő kifejezésre: Van összefüggés terhesség alatt (3 db)

Van összefüggés, ha már valaki a terhesség alatt sem tudott rendesen aludni, hogy akkor a babája is rossz alvó lesz?

Én kb. 3 óránként ébredtem éjjel az utolsó trimeszterben. Kisfiam 4,5 hós, nem alussza át az éjszakát. Majdnem 1,5-2 óránként ébred, mert éhes, szomjas.

Legjobb válasz: Szerintem van összefüggés:-( Én is rossza alvó lettem terhesség alatt, a fiam 9 hós, de éjszaka 1-6 x kell:-(

Szerintem van összefüggés:-( Én is rossza alvó lettem terhesség alatt, a fiam 9 hós, de éjszaka 1-6 x kell:-(
semmi öszzefüggéd. én és a férjem is iszonyú rossz alvók vagyunk. én terhesség alatt alig aludtam és elõtte és most utána is 4szer kelek éjszaka. a lányom 2 hós kora óta átalussza az éjszakát. este fél8-tól reggel 7ig alszik
Nálam is így volt, nagyon rosszul aludtam a várandósság alatt, sokszor ébredtem, korán keltem. A fiam a hasamban nagyon nyugis volt, nem ébresztett éjjel, most egy 6, 5 hónapos örökmozgó, aki éjjel 3x kel és reggel 5-kor kezdõdik a napja. Vajon az ilyen babák mikortól fognak jobban aludni?
Nincs. :) 5 hetes a kisfiam, 2 hetes kora óta végigaludná az éjszakát, már ha hagytam volna a kaja miatt. 4 hetes kora óta 8-9 órákat alszik éjszaka, pedig én alig aludtam, totál fel volt borulva a napirendem terhesség alatt.
Sztem nincs. Én nagyon rosszul aludtam terhesség alatt, sõt még annál is rosszabban:) Viszont a kislányom alvásával soha nem volt gond.Kivéve persze a fogzást, de amúgy nagyon jó az alvókája:)
A kérdező hozzászólása: Én nem a babára ébredtem a terhességem alatt, hanem csak úgy, valami belsõ vekker ébresztett. Nálam csak este volt aktívabb a pocakomban, most meg akkor alussza a legjobbat. Nem tudom, hogy hormon, vagy mi az ami engem is mindig ébresztett éjjel, ahogy kb. most õ is kel.
Szerintem abszolút nincs összefüggés. Kisfiam a pocakomban éjjel-nappal meg nem állt, mocorgott, de éjjel különösen aktív volt. Sokszor betámasztotta a sarkát a bordáim alá, és addig nyomott, amíg máshogy nem helyezkedtem, az utolsó hónapokban szinte semmit nem aludtam tõle. Egész éjszaka kavart odabent, járt keze-lába, mint a motolla, sokszor sétálgattam éjnek évadján, hogy lenyugodjon kicsit. Ehhez képest még nem volt 6 hetes, amikor végigaludta az éjszakát, és ez a mai napig így van. Elég aktív baba, mászik, ül, áll, bútorokba kapaszkodva oldalazik, mindig "dolga van" (sokszor még enni se ér rá), de éjjel tök nyugis. 8, 5 hónapos.
Szia! Lehet hogy van, mert én végig jól aludtam, amíg a hasamtól tudtam, és most is max. 1x kelünk éjszaka. És reggel is akkor kel, mint a pociban. 7-1/4 8-kor :-) 4 hós
A kérdező hozzászólása: Nálunk is eleninte többször csuklott naponta és a hasamban is.
Én most éjszaka ugyanabban az idõben szoptatom 3 hós Kislányomat, mint amikor terhesség alatt pisilni jártam, vagy épp mocorgott. Ez olyan dolog, hogy mindig kérdezik, hogyha a baba a pociban sokat csuklik, akkor kint is így lesz e? Na nekem a pocimban naponta kb. kétszer csuklott. Itt kint pedig napi négyszer, de néha többször is. Szóval szerintem ezek között a dolgok között van összefüggés.
A kérdező hozzászólása: A mozgás más. Nekem is viszonylag keveset mozgott és nyugodt típusú emberek vagyunk, a baba is nyugodt, csak épp nem alszik éjjel.
A kérdező hozzászólása: Kíváncsi leszek, hogy másnak is van-e ilyen tapasztalata, mint nekünk.
Szerintem nincs. Sokan mondogatják nekem is, hogy mivel csak a kötelezõ mozgásokat végzi el a babám általában (max 10x mozog egy nap:D), majd nyugis, lusta baba lesz. Bár adná az ég:D De ez nem így lesz szerintem:D Sokszor családon belül is hallottam, hogy aktív volt a gyerek a pocakban, de mikor kijött, akkor olyan kis csendes baba lett, vagy fordítva. Remélem nekem csendes, jó alvó kisbabám lesz. 32 hkm
Szerintem nincs összefüggés. Én mindkét terhességem alatt nagyon rosszul aludtam (már amikor tudtam) az elejétõl a végéig. Az elsõ lányom "nyugis" baba volt, éjjel max. egyszer kellett felkelni hozzá etetni, késõbb már azt sem, végig aludta az éjszakákat. A második lányom viszont 3 éves koráig egy éjszakát sem aludt végig. Volt úgy, hogy egy éjszaka alatt 15ször(!) ébredt. Ez az elsõ hónapban volt, késõbb már "csak" 5-6-szor.

Van összefüggés? Nagyon vérszegény vagyok és a terhességem alatt is vasat kellett szednem és még most is. Szülésnél sok vért vesztettem. Lehet, hogy ezért kevés a tejem?

Legjobb válasz: Nincs sztem összefüggés.Én mindig vérszegény voltam-90-es hemoglobinnal-,plusz vashiányos,de 7 évig szoptattam,4 gyereket,harmadszorra ikreket.Mindegyikük 6 hónapig csak anyatejes volt,az ikrek is.(Szülések után vért is kaptam.)

Nincs sztem összefüggés.Én mindig vérszegény voltam-90-es hemoglobinnal-, plusz vashiányos, de 7 évig szoptattam, 4 gyereket, harmadszorra ikreket.Mindegyikük 6 hónapig csak anyatejes volt, az ikrek is.(Szülések után vért is kaptam.)
Nem vagyok orvos, de szerintem lehet. Én szülésnél vért is kaptam, a nõgyógyászom a hat hetes kontrollon csodálkozott, hogy szoptatok. Nagyon sokára jött meg a tej, be is sárgult a baba.Kitartó szoptatással (akár óránkénti mellre tétellel), a kicsi 3 hónapos korára lett elegendõ tejem. Szedtem én is vasat.
Nem hinném. A terhességek alatt én is dupla adag vasat szedtem és a szülés után is szednem kellett pár hónapot. Ennek ellenére mind a két gyerekemnél volt/van annyi tejem, ami a saját babámnak kell és egy kevés a mélyhûtõbe. Akinek nagyon vészesen rossz a vérképe, annak injekciózásra kell járnia, úgy kapja a vasat. A vason felül gondolom szedsz kismama vitamint is. A több tej érdekében a tanácsaim: igyál sok, napi 2-3 liter folyadékot, nyáron ennél is többet, egyél tápláló, minõségi ételeket, pihenj amennyit tudsz és minden szoptatás után fejjél, akkor is, ha csak pár csepp az eredmény. Én elejében, amíg ki nem alakult a kereslet-kínálat egyensúlya, addig gyakran, akár 1-2 óránként, igény szerint szoptattam, nem adtam tápszert. De ehhez kellene a védõnõ szakértelme és támogatása, nekem nagyon jó védõnõm van. A második babánál már tapasztaltabb voltam, akkor már nem kellett a segítség.
A kérdező hozzászólása: 08:25-ös válaszoló!Írtad, hogy besárgult a babád, milett vele?kellett õt kórházba vinni?
Igen, én is vérszegény voltam, szülés után 2 egység vért kaptam, mert sok vért veszítettem (szülés után 2 nappal 19 volt a haematokritem) Mondta a doki, hogy ha nem kapok, akkor az a szoptatásra is rossz hatással lenne. Kaptam és 11 hónapja szoptatok
Még a kórházban besárgult.Így pár nappal késõbb jöttünk haza, Kapott antibiotikumot, kék fényezték, pótoltak tápszerrel, teával+ szoptattam.

Van összefüggés a terhesség alatt előforduló vérzés és az AFP eredmény között?

19 hetes vagyok és 12 hetesen vérzéssel kerültem kórházba. Azóta minden rendben van szerencsére, de az orvosom azt mondta, készüljek fel, hogy az AFP eredmény emiatt nem lesz jó és akkor a biztonság kedvéért magzatvíz mintavételt kell csinálni.(Az uh mindig tökéletes volt eddig.)A véd?n? nem hallott ilyen összefüggésr?l. Segítsetek légyszives!

Legjobb válasz: Én sem hallottam ilyenrõl. Ha minden rendben azóta, és az uh is rendben van, ne félj. És járj utána, mert a magzatvízvétel 4%-ban vetéléssel jár. Szerintem ha az uh rendben, megkímélheted magad e procedúrától, de természetesen ez a te döntésed. (én 29 hetesen voltam vérzéssel kórházban, azót is minden rendben)

Én sem hallottam ilyenrõl. Ha minden rendben azóta, és az uh is rendben van, ne félj. És járj utána, mert a magzatvízvétel 4%-ban vetéléssel jár. Szerintem ha az uh rendben, megkímélheted magad e procedúrától, de természetesen ez a te döntésed. (én 29 hetesen voltam vérzéssel kórházban, azót is minden rendben)
A kérdező hozzászólása: Remélem minden rendben lesz. 25-én lesz meg az eredmény. Már annyit aggódtunk a kis fütyisünkért, hogy nagyon szeretnék már ha semmi baj nem érne. A vetélés kockázata meg még 1%-nál is borasztó ilyesztõ. És mindezt egy esetleg rossz, megbízhatatlan AFP eredmény miatt. Köszönöm a választ!
szerintem nincs összefüggés nekem 0.71 afp miatt kellett volna magzatviz vétel de a babával minden rendben volt uh szerint nem vállaltam a kockázat miatt ezért kitalálta a genetikus hogy folt van a baba szivén voltam vele sziv uhn ott mondta a doki hogy semmi baja nincs foltot sem lát és szerinte nem is volt mert ha lett volna akkor nem mulik el 4 hét alatt/annyi telt el a két vizsgálat között/Errõl ennyit ez csak azért volt szerintünk mert nem egyeztünk bele a magzatvizvételbe
Szia! Én kétszer véreztem be a terhesség alatt, 16 és 19 hetesen. Az AFP-m jó lett, és az UH szerint is hála istennek minen rendben van! Én is sokat aggodalmaskodtam, aggodalmaskodok, 2X voltam 4D-n (20 és 31 hetesen), megnyugtató volt, hogy jól van a picikénk. Most 33 hetes vagyok, és már nagyon várom, hogy elteljen ez a néhány hét! Ne aggódj, szerintem nincs összefüggésben a kettõ! Nagyon boldog babavárást kívánok!
ElofordulHAT, h egy esetleges verzes miatt fals eredmenyt ad az AFP.
Igen, van összefüggés.Én vérzés végett voltam anno kórházban, bentfekvésem alatt vették le az afp-t, amin a mom érték magasabb volt az átlagosnál, de a dokim már akkor mondta hogy nem kell aggódni, mert ez a vérzés végett lett magasabb.És valószínû úgy is volt, mert ez 2004ben volt.És a fiamnak a világon semmi baja nincs..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!