Találatok a következő kifejezésre: Van összefüggés terhesség (21 db)

Van összefüggés, ha már valaki a terhesség alatt sem tudott rendesen aludni, hogy akkor a babája is rossz alvó lesz?

Én kb. 3 óránként ébredtem éjjel az utolsó trimeszterben. Kisfiam 4,5 hós, nem alussza át az éjszakát. Majdnem 1,5-2 óránként ébred, mert éhes, szomjas.

Legjobb válasz: Szerintem van összefüggés:-( Én is rossza alvó lettem terhesség alatt, a fiam 9 hós, de éjszaka 1-6 x kell:-(

Szerintem van összefüggés:-( Én is rossza alvó lettem terhesség alatt, a fiam 9 hós, de éjszaka 1-6 x kell:-(
semmi öszzefüggéd. én és a férjem is iszonyú rossz alvók vagyunk. én terhesség alatt alig aludtam és elõtte és most utána is 4szer kelek éjszaka. a lányom 2 hós kora óta átalussza az éjszakát. este fél8-tól reggel 7ig alszik
Nálam is így volt, nagyon rosszul aludtam a várandósság alatt, sokszor ébredtem, korán keltem. A fiam a hasamban nagyon nyugis volt, nem ébresztett éjjel, most egy 6, 5 hónapos örökmozgó, aki éjjel 3x kel és reggel 5-kor kezdõdik a napja. Vajon az ilyen babák mikortól fognak jobban aludni?
Nincs. :) 5 hetes a kisfiam, 2 hetes kora óta végigaludná az éjszakát, már ha hagytam volna a kaja miatt. 4 hetes kora óta 8-9 órákat alszik éjszaka, pedig én alig aludtam, totál fel volt borulva a napirendem terhesség alatt.
Sztem nincs. Én nagyon rosszul aludtam terhesség alatt, sõt még annál is rosszabban:) Viszont a kislányom alvásával soha nem volt gond.Kivéve persze a fogzást, de amúgy nagyon jó az alvókája:)
A kérdező hozzászólása: Én nem a babára ébredtem a terhességem alatt, hanem csak úgy, valami belsõ vekker ébresztett. Nálam csak este volt aktívabb a pocakomban, most meg akkor alussza a legjobbat. Nem tudom, hogy hormon, vagy mi az ami engem is mindig ébresztett éjjel, ahogy kb. most õ is kel.
Szerintem abszolút nincs összefüggés. Kisfiam a pocakomban éjjel-nappal meg nem állt, mocorgott, de éjjel különösen aktív volt. Sokszor betámasztotta a sarkát a bordáim alá, és addig nyomott, amíg máshogy nem helyezkedtem, az utolsó hónapokban szinte semmit nem aludtam tõle. Egész éjszaka kavart odabent, járt keze-lába, mint a motolla, sokszor sétálgattam éjnek évadján, hogy lenyugodjon kicsit. Ehhez képest még nem volt 6 hetes, amikor végigaludta az éjszakát, és ez a mai napig így van. Elég aktív baba, mászik, ül, áll, bútorokba kapaszkodva oldalazik, mindig "dolga van" (sokszor még enni se ér rá), de éjjel tök nyugis. 8, 5 hónapos.
Szia! Lehet hogy van, mert én végig jól aludtam, amíg a hasamtól tudtam, és most is max. 1x kelünk éjszaka. És reggel is akkor kel, mint a pociban. 7-1/4 8-kor :-) 4 hós
A kérdező hozzászólása: Nálunk is eleninte többször csuklott naponta és a hasamban is.
Én most éjszaka ugyanabban az idõben szoptatom 3 hós Kislányomat, mint amikor terhesség alatt pisilni jártam, vagy épp mocorgott. Ez olyan dolog, hogy mindig kérdezik, hogyha a baba a pociban sokat csuklik, akkor kint is így lesz e? Na nekem a pocimban naponta kb. kétszer csuklott. Itt kint pedig napi négyszer, de néha többször is. Szóval szerintem ezek között a dolgok között van összefüggés.
A kérdező hozzászólása: A mozgás más. Nekem is viszonylag keveset mozgott és nyugodt típusú emberek vagyunk, a baba is nyugodt, csak épp nem alszik éjjel.
A kérdező hozzászólása: Kíváncsi leszek, hogy másnak is van-e ilyen tapasztalata, mint nekünk.
Szerintem nincs. Sokan mondogatják nekem is, hogy mivel csak a kötelezõ mozgásokat végzi el a babám általában (max 10x mozog egy nap:D), majd nyugis, lusta baba lesz. Bár adná az ég:D De ez nem így lesz szerintem:D Sokszor családon belül is hallottam, hogy aktív volt a gyerek a pocakban, de mikor kijött, akkor olyan kis csendes baba lett, vagy fordítva. Remélem nekem csendes, jó alvó kisbabám lesz. 32 hkm
Szerintem nincs összefüggés. Én mindkét terhességem alatt nagyon rosszul aludtam (már amikor tudtam) az elejétõl a végéig. Az elsõ lányom "nyugis" baba volt, éjjel max. egyszer kellett felkelni hozzá etetni, késõbb már azt sem, végig aludta az éjszakákat. A második lányom viszont 3 éves koráig egy éjszakát sem aludt végig. Volt úgy, hogy egy éjszaka alatt 15ször(!) ébredt. Ez az elsõ hónapban volt, késõbb már "csak" 5-6-szor.

Van összefüggés a terhesség és a baba viselkedése között?

Egyik ismer?söm 15 hónapos babája a kezdetek óta rengeteget sírt, nyugtalan volt és azóta semmit sem változott. Az anyukája azt mondta hogy azért mert amikor terhes volt vele ? is sokat sírt egyéb dolgok miatt. Szerintetek ez összefügg? És aki nyugodt a terhessége alatt annak totál nyugodt babája lesz?:)

Legjobb válasz: szia, valamennyi összefüggés biztosan van. de amúgy teljesen rendes terhességbõl is születhet érzékeny baba. az én kislányom pl. nagyon érzékeny gyerek, 2 éves lesz, de a kellemetlenségek a mai napig megviselik, pl. a fogzás. de persze már nem sír egész nap. de õ ún. irritábilis csecsemõ volt (jártunk korai fejlesztõbe, meg neurológián meg tudomisén mennyi helyen). az én anyukám akkor halt meg, amikor 32. hetes voltam. akkor volt 2 hetem, amikor nagyon sokat sírtam, nagyon fájt...gondolom nem kell magyarázni. ráadásul hirtelen halt meg, nem is lehetett rá számítani, vagy felkészülni. én már sokat gondolkoztam azon, van -e összefüggés a két dolog között, utána is olvastam, utána is kérdeztem. a gyógypedagógus meg a gyermekpszichiáter nem tulajdonított ennek nagy jelentõséget mindenesetre. nem járnak amúgy vagy nem mentek el valami szakemberhez? hátha tudnak valamit segíteni.

szia, valamennyi összefüggés biztosan van. de amúgy teljesen rendes terhességbõl is születhet érzékeny baba. az én kislányom pl. nagyon érzékeny gyerek, 2 éves lesz, de a kellemetlenségek a mai napig megviselik, pl. a fogzás. de persze már nem sír egész nap. de õ ún. irritábilis csecsemõ volt (jártunk korai fejlesztõbe, meg neurológián meg tudomisén mennyi helyen). az én anyukám akkor halt meg, amikor 32. hetes voltam. akkor volt 2 hetem, amikor nagyon sokat sírtam, nagyon fájt...gondolom nem kell magyarázni. ráadásul hirtelen halt meg, nem is lehetett rá számítani, vagy felkészülni. én már sokat gondolkoztam azon, van -e összefüggés a két dolog között, utána is olvastam, utána is kérdeztem. a gyógypedagógus meg a gyermekpszichiáter nem tulajdonított ennek nagy jelentõséget mindenesetre. nem járnak amúgy vagy nem mentek el valami szakemberhez? hátha tudnak valamit segíteni.
Nálam ez igaznak tûnik, de gondolom még az öröklött hajlam is befolyásolja a gyermekeim természetét, temperamentumát. Elsõ terhességem boldogságban és nyugodtságban telt el sok szeretetet kaptam a férjemtõl. Az a gyermek aki akkor a hasamban volt egy megbízható szótfogadó, nyugodt csendes, baba volt és gyerekként is az maradt. Második terhességemet megrontotta egy cigánylány, akivel a párom találkozgatott.Minden nap este késõn(22-23 órakor) jött az elsõ 2-3 hónapban.Azután sem ölelt és nem éreztem a szeretetét, csak a terhességem miatt nem hagytam el. Sokat sírtam. A kisbaba annyira nyugtalan hogy alig alszik és 1 percet se ül egy helyben és durva.Nem lehet vele finomkodni, nem élvezi ha simogatom, nem ígényli. Úgy bánt hogy ilyen hideg távolságtartó a kisbabám.
Nekem az elsõ 12 hét izgalmától eltekintve (elõzõleg volt egy vetélésem és aggódtam) nagyon nyugodtam békésen telt a terhességem, sokat pihentem stb és a kisfiam is egy nagyon nyugodt kiegyensúlyozott sokat alvó baba lett. Szerintem mindenképpen van összefüggés, de nyílván számít a gyerek temperamentuma is.

Van összefüggés a terhesség átélése és a szülés nehézsége között?

Kicsit hülyén tettem fel a kérdést, de azon gondolkodtam, hogy akinek problémamentes ( nem hányt, nem votl székrekedése..stb ) volt a terhessége, annak könyebb lehet a szülés is, vagy ezek a dolgok egyáltalán nincsenek összefüggésben? Várom a tapasztalatokat :)

Legjobb válasz: Nincs összefüggés. Nekem 9 hónap gondtalan terhességem volt, szinte végig unatkoztam az egészet. Mégis a szülésem kínkeservesre sikeredett, 10 óra vajúdás, 10 óra kínszenvedés.

Nincs összefüggés. Nekem 9 hónap gondtalan terhességem volt, szinte végig unatkoztam az egészet. Mégis a szülésem kínkeservesre sikeredett, 10 óra vajúdás, 10 óra kínszenvedés.
Nincs. Elsö lányomnál iszonyatos terhességem volt. Elsö trimszeter: vérzés, rosszullétek. második trimeszter: erös folyamatos görcsök. harmadik trimeszter: terhességi kiütés, amitöl véresre vakartam a testemet. szülés: 4 óra, gyors, probléma mentes. második gyerek: szinte telejsen probléma mentes terhesség. szülés: 3 óra, gyors, probléma mentes.
Szerintem nemigen van összefüggés. Nekem nagyon szép, problémamnetes terhességem volt, 3x hánytam összesen a 9 hónap alatt, nem vizesedtem, nem görcsöltem stb. Mégis rettenetes szülésem volt, a mentõ vitt be este 10-kor, aztán 2 nap múlva fertõzés miatt megcsászároztak. Ez kb. olyan mint a terhesség alatti elõtej, sajnos nem garancia rá, hogy szülés után tud valaki szoptatni.
Hát nekem semmi tünetem nem volt a terhesség alatt és a szülésem is mindössze 4 óra volt! Gyors szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, nekem eddig probléma mentes a terhességem, de még az elején tartok. 16 hét. Kíváncsi vagyoka szülés mennyire lesz gyors lefolyású, vagy problémás.
Én hánytam mindkettõnél, de problémamentes szülés volt, és nagyon gyorsak is. Elsõ fájástól kb. 4-5 óra alatt meg is születtek:) Kop-kop: ilyen legyen a 3. is:)
8 héten át hánytam mint a kutya. Szinte semmit sem tudtam enni. A maradék ido gond nélkul elment. Porogtem a meloban ezerrel. 4, 5 kg volt a lányom 8 órás vajúdás után jott a világra.
Én végig szenvedtem a 9 hónapot.Hánytam rengeteget, fogytam 10 kilót, rengeteg savam volt stb... Viszont maga a szülés könnyen ment, szép emlék maradt, és akár már holnap ujra szülnék, pedig még csak 1 hónapos a picim. :) Ja és 6 óra alatt meglett. Szerintem nincs összefüggés!

24 hetes terhes vagyok, és pár órája rettenetesen nyilall a derekamba. Sehogy sem jó, ha fekszek, ha állok, ugyanolyan. Mintha be lenne csípődve vagy nem is tudom. Csak a jobb oldalon. Összefüggésben van a terhességgel?

Más is érzett már ilyet?

Legjobb válasz: Szia! Nekem 34 hetesen volt egy idegbecsípõdésem a derekamban. Úgy kezdõdött, hogy fájt a farokcsontom, aztán feljebb, és két nap múlva olyan nyilallások voltak a derekamban, amik lementek egészen a vádlimik, hogy nem tudtam menni szinte. Egy hétig tartott, és a pihenés segített. Kitartás! Egyébként a doki azt mondta, hogy ha idegbecsípõdés vagy sérv van, az nem a terhességgel összefüggõ dolog, max kihozhatja a súlytöbblet, de valamikor terhesség nélkül is elõjött volna. Ha nem múlt volna el, el kellett volna mennem neurológushoz, és altatásos császárral is ijesztgetett (nem akart,csak azt mondta, és bet..tam, mert szeretnék simán szülni). Pihenj sokat, reméljük elmúlik! 37 hetes kismama

Szia! Nekem 34 hetesen volt egy idegbecsípõdésem a derekamban. Úgy kezdõdött, hogy fájt a farokcsontom, aztán feljebb, és két nap múlva olyan nyilallások voltak a derekamban, amik lementek egészen a vádlimik, hogy nem tudtam menni szinte. Egy hétig tartott, és a pihenés segített. Kitartás! Egyébként a doki azt mondta, hogy ha idegbecsípõdés vagy sérv van, az nem a terhességgel összefüggõ dolog, max kihozhatja a súlytöbblet, de valamikor terhesség nélkül is elõjött volna. Ha nem múlt volna el, el kellett volna mennem neurológushoz, és altatásos császárral is ijesztgetett (nem akart, csak azt mondta, és bet..tam, mert szeretnék simán szülni). Pihenj sokat, reméljük elmúlik! 37 hetes kismama
Én is derékfájással küzdök, kb. 1 hete. Eleinte azt gondoltam, rosszul feküdtem alvás közben, és azért. Aztán lassan rájöttem, hogy valószínûleg a baba telepedik rá ilyenkor egy idegszálra. Nem tudom megmondani, hogy neked mitõl van, de ha csak pár órája tart, s esetleg egy ideig elmúlik, majd néhány órára megint elõjön, lehetséges, hogy a baba nyom téged. Próbáld megfigyelni, mert nekem például az ébrenléti idõszakában, amikor mocorog, akkor nem fáj, aztán egyszercsak annyira elkezd fájni, hogy alig kapok levegõt. Na, akkor tudom, hogy most befészkelte magát a kedvenc alvóhelyére. Sajnos, még nem tudom, mit lehet ilyenkor tenni. Jövõ héten megyek dokihoz, majd megkérdem. Ez csak egyik lehetséges oka a derékfájásnak. Az elõttem szóló más verziót mondott, de biztosra a doki tudná megmondani, hogy neked mitõl van. Remélem, segítettem. Üdv, egy 22 hetes terheske
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Képzeljétek másfél órája elmúlt, elõtte fájt vagy 4 óráig. Lehet hogy tényleg befészkelte magát?

Van összefüggés a panaszmentes terhesség és a könnyű-gyors szülés között?

Legjobb válasz: Nem hiszem. Az elsõ terhességem alatt rengeteg hánytam,a baba viszonylag gyorsan és könnyen meglett. A fiammal soha nem voltak panaszaim a terhességem alatt,viszont nagyon nehezen lett meg.

Nem hiszem. Az elsõ terhességem alatt rengeteg hánytam, a baba viszonylag gyorsan és könnyen meglett. A fiammal soha nem voltak panaszaim a terhességem alatt, viszont nagyon nehezen lett meg.
Semmi bajom nem volt egészen a végéig, minden nap 2x-3x felmásztam a 3. emeletre, kutyát sétáltattam, bnõm lányát pesztráltam. Aztán jött a szülés, gyorsítóval, fájás gyengeséggel, össze vissza fájásokkal, végül vákummal született a fiam.
Szintén problémamentes terhességem volt, se egy hányinger, se émelygés, se gyomorégés, semmi... A kiírt idõpont elõtt 1 héttel még futottam a buszhoz, 13kg-ot híztam... 12 óra vajúdás után császárral született a fiam.
Én is csak azt tudom megerõsíteni, hogy semmi összefüggés nincs. Olyan jól viseltem a terhességet, ahogy nem is vártam(se hányinger, se szédülés, se lábfájás, se lábdagadás, sem pedig derékfájás nem volt)mégis 42 hétre szültem, császárral, mert hiába indították meg a szülést, nem tágultam sehova.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok, gyors választ! Reménykedtem, hogy van összefüggés! :((
Szerintem sincs összefüggés, bár mindkétszer könnyû terhességem volt, könnyû szüléssel.
Panaszmentes, szuper terhességem volt. Szülésem katasztrófa volt...
Bocsánat, h.2szer küldtem el.
Szerintem sincs összefüggés a kettõ között. Én egyszer sem hánytam, nem voltak rosszulléteim. Pocakosan suliba jártam, mellette dolgoztam is. Nagyon jól viseltem a terhességet. Aztán a nagy napon 16 óra vajúdás után szinte semmit nem tágultam. Sürgõsségi császár lett a vége.
Szerintem nincs. Bár nálam pl így volt, kétszer is, szerencsémre.
Szerintem sincs összefüggés a kettõ között. Én egyszer sem hánytam, nem voltak rosszulléteim. Pocakosan még suliba jártam, mellette dolgoztam is, Nyolcadik hónapban vizsgáztam, úgyhogy nagyon jól viseltem a terhességet. Aztán a nagy napon 16 óra vajúdás után szinte semmit nem tágultam. Majd sürgõsségi császár lett a vége.
Nálam nem volt. Problémamentes terhességem volt, 9, 5 kilót híztam, nem vizesedtem, az utolsó napig fitt voltam, mégis több mint 20 órát vajúdtam, míg végül megcsászároztak. Az hozzátartozik, hogy jóslófájásom sem volt, lehet, hogy ezért nem tágultam a megfelelõ ütemben és a hasam is végig fent volt, nem szállt le.
Nincs. Ahány nõ annyi féle terhesség és szülés. Egyikbõl nem következik a másik és fordítva. Nekem egyik se volt könnyû.

Van összefüggés? Nagyon vérszegény vagyok és a terhességem alatt is vasat kellett szednem és még most is. Szülésnél sok vért vesztettem. Lehet, hogy ezért kevés a tejem?

Legjobb válasz: Nincs sztem összefüggés.Én mindig vérszegény voltam-90-es hemoglobinnal-,plusz vashiányos,de 7 évig szoptattam,4 gyereket,harmadszorra ikreket.Mindegyikük 6 hónapig csak anyatejes volt,az ikrek is.(Szülések után vért is kaptam.)

Nincs sztem összefüggés.Én mindig vérszegény voltam-90-es hemoglobinnal-, plusz vashiányos, de 7 évig szoptattam, 4 gyereket, harmadszorra ikreket.Mindegyikük 6 hónapig csak anyatejes volt, az ikrek is.(Szülések után vért is kaptam.)
Nem vagyok orvos, de szerintem lehet. Én szülésnél vért is kaptam, a nõgyógyászom a hat hetes kontrollon csodálkozott, hogy szoptatok. Nagyon sokára jött meg a tej, be is sárgult a baba.Kitartó szoptatással (akár óránkénti mellre tétellel), a kicsi 3 hónapos korára lett elegendõ tejem. Szedtem én is vasat.
Nem hinném. A terhességek alatt én is dupla adag vasat szedtem és a szülés után is szednem kellett pár hónapot. Ennek ellenére mind a két gyerekemnél volt/van annyi tejem, ami a saját babámnak kell és egy kevés a mélyhûtõbe. Akinek nagyon vészesen rossz a vérképe, annak injekciózásra kell járnia, úgy kapja a vasat. A vason felül gondolom szedsz kismama vitamint is. A több tej érdekében a tanácsaim: igyál sok, napi 2-3 liter folyadékot, nyáron ennél is többet, egyél tápláló, minõségi ételeket, pihenj amennyit tudsz és minden szoptatás után fejjél, akkor is, ha csak pár csepp az eredmény. Én elejében, amíg ki nem alakult a kereslet-kínálat egyensúlya, addig gyakran, akár 1-2 óránként, igény szerint szoptattam, nem adtam tápszert. De ehhez kellene a védõnõ szakértelme és támogatása, nekem nagyon jó védõnõm van. A második babánál már tapasztaltabb voltam, akkor már nem kellett a segítség.
A kérdező hozzászólása: 08:25-ös válaszoló!Írtad, hogy besárgult a babád, milett vele?kellett õt kórházba vinni?
Igen, én is vérszegény voltam, szülés után 2 egység vért kaptam, mert sok vért veszítettem (szülés után 2 nappal 19 volt a haematokritem) Mondta a doki, hogy ha nem kapok, akkor az a szoptatásra is rossz hatással lenne. Kaptam és 11 hónapja szoptatok
Még a kórházban besárgult.Így pár nappal késõbb jöttünk haza, Kapott antibiotikumot, kék fényezték, pótoltak tápszerrel, teával+ szoptattam.

Összefüggésben van a terhességgel az, hogy 2-3 hete (36 hetes vagyok) horkolok éjszakánként?

Soha nem volt korábban ilyen problémám, most a párom jelezte. Ugye elmúlik a terhességgel? Más is küszködik ezzel?

Legjobb válasz: Szerintem is összefüggésben lehet, mert én is azóta horkolok, mióta babás vagyok. Egyrészt sokat fekszem félig háton - félig ülve, ami kedvez a horkolásnak, másrészt nyomja a tüdõmet a baba, és alig kapok néha levegõt. Már úgy várom a hasonalvást :) :) Kitartás, üdv, 35 hetes km.

Szerintem is van, sõt én még valami "vinnyogó" hangot is adok ki a férjem szerint. :) Sajnálom is szegényt.
Szerintem is összefüggésben lehet, mert én is azóta horkolok, mióta babás vagyok. Egyrészt sokat fekszem félig háton - félig ülve, ami kedvez a horkolásnak, másrészt nyomja a tüdõmet a baba, és alig kapok néha levegõt. Már úgy várom a hasonalvást :) :) Kitartás, üdv, 35 hetes km.
:) )))38 hetes vagyok, és a zuram ezzel frocliz hetek óta, hogy õ nem tud éjjel aludni, mert horkolok, mint egy részeg matróz.Elõtte max kicsit hangosabban szuszogtam.Én is abban bízom, hogy elmúlik majd.
Szia! Szerintem is összefüggésben van, mert én soha nem horkoltam, de most a párom jelezte hogy nem igazán tud tõlem elaludni! :) 36hetes vagyok és nekem is csak egy pár hete jelentkezett fõleg azóta amióta nehezebben veszem a levegõt is! Remélem elmúlik majd a terhesség után! Addig meg csak nyugodtan horkoljunk, mert szerintem a párunk így is többet alszik mint mi! :)
Szia! Biztos vagyok benne, hogy van összefüggés. Én 33 hetes pocakos vagyok, és én is 1-2 hete hallottam a páromtól elõször, hogy horkolok. Pedig elõtte soha. Kb akkor kezdõdött az is, hogy alig tudok elaludni.
Szerintem nem! :D De addig jó amíg te horkolsz és tudsz aludni.:D
Tuti, hogy van összefüggés. Nõvérem férje is panaszkodott a terhessége vége felé. Nála gond nélkül elmúlt szülés után.
Igen, összefüggésben van, én sem horkoltam soha, most meg igen.-) Más kismamáktól is hallottam. Utána biztos elmúlik. Szerintem a súlytöbblet, és a baba súlya okozza.
Igen. Én is horkoltam az utolsó hetekben, nyugodj meg szülés után elmúlik. :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Megnyugtató, hogy van remény a szülés után a zajtalan alvásra.:)

Van összefüggés a terhességi magas vérnyomás és az orrdugulás közt?

Van aki még ezekt?l szenved? Amikor nagyon bedugul az orr, létezik, hogy emiatt megemelkedik a vérnyomás is?

Legjobb válasz: a megnövekedett vérellátástól,vérbõségtõl van tudtommal az orrdugulás

a megnövekedett vérellátástól, vérbõségtõl van tudtommal az orrdugulás
Szerintem meg semmi köze hozzá. Az elejétõl be van szinte állandóan dugulva az orrom most 30 hetes vagyok, épp most is ezzel kínlódom, a vérnyomásom meg 98/55 most mértem és állandóan ilyen alacsony.

Van összefüggés a terhesség alatt előforduló vérzés és az AFP eredmény között?

19 hetes vagyok és 12 hetesen vérzéssel kerültem kórházba. Azóta minden rendben van szerencsére, de az orvosom azt mondta, készüljek fel, hogy az AFP eredmény emiatt nem lesz jó és akkor a biztonság kedvéért magzatvíz mintavételt kell csinálni.(Az uh mindig tökéletes volt eddig.)A véd?n? nem hallott ilyen összefüggésr?l. Segítsetek légyszives!

Legjobb válasz: Én sem hallottam ilyenrõl. Ha minden rendben azóta, és az uh is rendben van, ne félj. És járj utána, mert a magzatvízvétel 4%-ban vetéléssel jár. Szerintem ha az uh rendben, megkímélheted magad e procedúrától, de természetesen ez a te döntésed. (én 29 hetesen voltam vérzéssel kórházban, azót is minden rendben)

Én sem hallottam ilyenrõl. Ha minden rendben azóta, és az uh is rendben van, ne félj. És járj utána, mert a magzatvízvétel 4%-ban vetéléssel jár. Szerintem ha az uh rendben, megkímélheted magad e procedúrától, de természetesen ez a te döntésed. (én 29 hetesen voltam vérzéssel kórházban, azót is minden rendben)
A kérdező hozzászólása: Remélem minden rendben lesz. 25-én lesz meg az eredmény. Már annyit aggódtunk a kis fütyisünkért, hogy nagyon szeretnék már ha semmi baj nem érne. A vetélés kockázata meg még 1%-nál is borasztó ilyesztõ. És mindezt egy esetleg rossz, megbízhatatlan AFP eredmény miatt. Köszönöm a választ!
szerintem nincs összefüggés nekem 0.71 afp miatt kellett volna magzatviz vétel de a babával minden rendben volt uh szerint nem vállaltam a kockázat miatt ezért kitalálta a genetikus hogy folt van a baba szivén voltam vele sziv uhn ott mondta a doki hogy semmi baja nincs foltot sem lát és szerinte nem is volt mert ha lett volna akkor nem mulik el 4 hét alatt/annyi telt el a két vizsgálat között/Errõl ennyit ez csak azért volt szerintünk mert nem egyeztünk bele a magzatvizvételbe
Szia! Én kétszer véreztem be a terhesség alatt, 16 és 19 hetesen. Az AFP-m jó lett, és az UH szerint is hála istennek minen rendben van! Én is sokat aggodalmaskodtam, aggodalmaskodok, 2X voltam 4D-n (20 és 31 hetesen), megnyugtató volt, hogy jól van a picikénk. Most 33 hetes vagyok, és már nagyon várom, hogy elteljen ez a néhány hét! Ne aggódj, szerintem nincs összefüggésben a kettõ! Nagyon boldog babavárást kívánok!
ElofordulHAT, h egy esetleges verzes miatt fals eredmenyt ad az AFP.
Igen, van összefüggés.Én vérzés végett voltam anno kórházban, bentfekvésem alatt vették le az afp-t, amin a mom érték magasabb volt az átlagosnál, de a dokim már akkor mondta hogy nem kell aggódni, mert ez a vérzés végett lett magasabb.És valószínû úgy is volt, mert ez 2004ben volt.És a fiamnak a világon semmi baja nincs..

Nyálkahártya vastagsága és méhen kívüli terhesség között van összefüggés?

4+6 napos terhességnél az orvos nem látott petezsákot, csak 18 mm-s nyálkahártyát.

Legjobb válasz: Nem.

Nem.
nem akarlak elkeseríteni de nekem úgy így volt. teszteltem, mentem dokihoz nem látott semmit csak 16mm nyh. aznap barnázni kezdtem. bementem az ügyeletre azt mondták minden ok, hazaengedtek. aztán 8 napra befektettek a kórházba. a 8 nap alatt találták meg (petezsákot) de végig bárnáztam, véreztem felváltva. magnéziumot szedtem és duphastont. 8 nap után kiengedtek, miután megtalálták, tehát tesztelés után jóval találták meg csak, hát nem fejlõdött, de az orvos sosem áltatott.magán dokim volt/van anyagilag sem volt piskóta de ez volt a legkevesebb. 1-2 millimétereket nõtt hetente :( december elsején (vasárnap reggel) beindult a vetélés irány a kórház. december 2.án reggel pedig mûszeresen be kellett fejezni :/ azóta sem jött össze még a 2. baba :/ kívánom hogy neked ne ez legyen!
5 hetes kortól figyeltek folyamatosan az orvosok. Nyálkahártya 12 mm. Barnázás, vérzés folyamatosan. Teszt teljesen erõs sose lett. 9-dik héten kétnaponta orvos, nem láttak sehol semmit. Pár napra rá belsõ vérzés, petevezeték szakadt, olyan helyen volt, amit sem a hasni, sem a hüvelyi ultrahang nem látott. A HCG apró léptekben emelkedett. Kívánom neked ne így legyen! Engem végig azzal biztattak, amikor már én is tudtam ebbõl jó nem lesz, hogy vannak csodák, láttak már ilyen nagyon nehezen beinduló terhességet. Persze a 7-dik hétig voltak bizakodóak. Utána már õk sem, csak gõzük nem volt hol és merre van a kis életke:(
A kérdező hozzászólása: Nagyon sajnálom, ami történt Veletek. Biztos borzalmas volt átélni és nehezen lehetett feldolgozni. Remélem hamarosan összejön a baba! Talán azért reménykedek egy kicsit, hogy nem méhen kívüli, mert igazából semmilyen fájdalmam nincs és ez a barnázás igazából néhány foltot jelent csupán, amit tegnap észrevettem, de azóta szerencsére semmi. és az elsõ 3 napban erõsödött a tesztem, utána látom csak, hogy stagnál. persze lehet, hogy csak áltatom magam... köszönöm, hogy válaszoltatok!
Nekem húsvét hétfõn vették ki a petevezetékem! 5+5 naposan, nagyon rosszul lettem, erõs hányinger, szédülés, majd görcs. 18 mm-s nyhártyám volt, de baba sehol! 1 hét kórházi fekvés után találták meg! Barnázásom és vérzésem is volt! A méhen kívüli terhesség mellett nem jellemzõ a vastag nyhártya! Nálam a doki szerint ott is volt valaki, csak nem fejlõdött! A lényeg h nyugodt maradj! Szurkolok!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!