Találatok a következő kifejezésre: Van értelmes a Földön kívül (2 db)

Van értelmes élet a Földön kívül?

Legjobb válasz: Azt még nem bizonyították hogy van viszont azt se hogy nincs...

Azt még nem bizonyították hogy van viszont azt se hogy nincs...
144 ezer univerzum van.amiben mi vagyunk az 1 és ebben is 38 3Dimenzios bolygo van. Ebbõl egy a föld meg a többi ismert bolyygó. Beszélhetünk test nélküli idegenekrõl vagy testett öltöttröl is.
Hát nem akarok hülyeségeket beszélni de a világegyetem 2%-át se ismerjük hogyan lehetne ebbõl bármiféle következtetést is levonni? Szerintem könnyen elképzelhetõ.
Van.
Lehet értelmetlen az élet? Egyébként - bármilyen hihetetlen - bizonyítani tudom, hogy van. Az ûrhajók és az ûrállomások a bolygóközi térben, azaz a Földön túl keringenek. Idõnként televannak ûrhajósokkal. Többnyire - szerencsére - éve szoktak visszarkezni, ami súlyos bizonyíték: van élet a Földön kívül is. üdv.: hegedor
Biztosan van, mert ellenkezõ esetben már kapcsolatba léptek volna velünk.
Ha már a Földön nincs, legalább kívül legyen...:)
Csak a Földön kívül van értelmes élet. Legalábbi az itteni kérdéseket(köztük a sajátokat is) olvasva.
En ugy gongolom, hogy van.Miert ne lehetne....?
Van, múltkor szembe jött velem egy és azt mondta, hogy épp csini rucikat vásárol és siet, de azt elmondta, hogy a földönkívüli pasiknak nagyobb a *micsodájuk*.És csak röhögnek rajtunk xD majd elment egy nyilvános budiba...
miért itt van? :D
Van. A Földön viszont nincs. Én is csak éppen beugrottam.
biztos van, csak nem állnak szóba az ilyen hülyékkel, mint mi...
Van értelmes élet a Földön túl! Minket figyelnek.

Van értelmes élet a földön kívül?

Legjobb válasz: Szerinted ha hitelt érdemlõen tudna bárki ezen az oldalon válaszolni, akkor ez kérdés volna még? :) Minden bizonnyal van, mert a világegyetem hatalmas, és elképesztõ mennyiségû bolygó van. De bizonyítani ezt nem tudjuk (reméljük, hogy még nem tudjuk) :)

Szerinted ha hitelt érdemlõen tudna bárki ezen az oldalon válaszolni, akkor ez kérdés volna még? :) Minden bizonnyal van, mert a világegyetem hatalmas, és elképesztõ mennyiségû bolygó van. De bizonyítani ezt nem tudjuk (reméljük, hogy még nem tudjuk) :)
Lehetséges, de nem bizonyított. Érdemes a Fermi-paradoxont tanulmányozni a kérdésben. http://hu.wikipedia.org/wiki/Fermi-paradoxon
Az a baj hogy a Földön sem biztos hogy van. Intelligens és fejlett civilizációnak tartjuk magunkat, de ezt csak az elõdeinkhez képest mondhatjuk el magunkról, nincs összehasonlítási alapunk. Szóval relatív hogy mi az az értelmes élet, lehetnek bacilusok, de lehetnek dimenzió-váltó lények is. Az sem biztos hogy a Földön kívûli élet feléri ésszel a mi fajunkét, de az is lehet hogy egyszerû eszközkészítõ állatoknak tartanának bennünket.
És mégis miért lenne lehetetlen?
az okság elve kimondja: semmi nem adhat másnak olyat amivel maga nem rendelkezik. élettelenbõl soha nem lehet élõ. ezért az élet keletkezése lehetetlenség. az élet teremtési aktus által jön létre.
Vagyis te nem vagy képes felfogni, hogyan szervezõdhet az élettelen élõvé, ergo nem is lehetséges. Érdekes okfejtés, kár, hogy nem mûködik :)
kár h ökörség az abiogenezis.
mert te nem vagy képes elfogadni az okság elvét. de tudom miért: mert nem ízlik neked.
Az már biztos, hogy maga az élet értelmes és logikus valami. Mikor azt tanuljuk az iskolában, hogy az élet szén alapú lehet, akkor biologussok találnak olyan élö organizusokat, melyek kén alapuak. Mivel már láttam ufot ezért nekem nem kérdéses a válasz.. VAN ÉLET a univerzumban
mivel az élet keletkezése lehetetlenség, így az univerzum összes bolygóján az. lényegtelen mennyi bolygó van. lényegtelen mekkora az ûr.
Na, az azért már az egoizmus csúcsa, hogy trilliárd és trilliárd csillag, amiknek a legtöbbjét nem is lehet látni, csak mostanság felfedezett, speciális mûszerekkel, mind az ember kedvéért jött volna létre :D Jó lenne, ha sikerülne felfogni: ez a világ nem értünk van. Részei vagyunk, de ez a mélyen gyökerezõ egoizmus lassan tönkre vágja a bolygónkat...
A Biblia több helyen is elmagyarázza, hogy miért vannak csillagok, nemcsak az ismert 19. zsoltárban, de a teremtéstörténetben is. 1Mózes 1, 14-ben ezt olvassuk: „Azután ezt mondta Isten: Legyenek világító testek az égbolton, hogy elválasszák a nappalt az éjszakától, és meghatározó jelei legyenek az ünnepeknek, a napoknak és az esztendõknek.” Tehát Isten az emberek kedvéért teremtette a csillagokat, és nem egy földön kívüli nemzetség számára „odakint”. Ha megfigyeljük a teremtés mûveinek sorrendjét (az elsõ napon a föld és csak a negyedik napon a csillagok), akkor világosan felismerjük a bibliai tanúságtétel lényegét: A teremtés célja egyes-egyedül a földre összpontosul.
Már megint a "túl gyors az evolúció" cikkek... a tudósok mindeg meglepõdnek, hogy a neutrális modellhez képest máshogy történnek a dolgok. Ez nem azt jelenti, hogy az lenne a "várt". Az csak egy korlátozott lehetõségekkel bíró modell, nem az az "alapértelmezett minden körülmények között". A saját keretein belül mûködik. De nem fogja megszabni az evolúció elõírt sebességét. Az antibiotikumok és antivirális szerek hatékonyság-romlása pedig még a neutrális modell segítségével is magyarázható, mivel hatalmas tömegben vannak. (És a mutációs ráta 10e-8, ami azért nem kevés.)
A várható véletlenszerû kiválasztódáshoz képest zajlott le gyorsabban, méghozzá nagyságrendekkel. Nem én találtam ki, több helyütt is hallottam már róla (egy példa: http://www.harmonet.hu/kutyu-es-tudomany/52614-megmertek-az-.., és van benne ráció. Elég, ha arra gondolunk, ha napjaink kutatói mennyit agyalnak egy vírus elleni szérum kidolgozásán, és alig pár éven belül már akár jelentõsen veszít a hatékonyságából, mert a vírus is mutálódik, miközben az általános elgondolás szerint õ "csak vaktában lövöldözhet" a szérum ellen.
"Ráadásul a földi evolúció rendkívüli gyorsasága miatt" Ööö... mihhez képest rendkívüli a gyorsasága, neked van összehasonlítási alapod? Akkor valamit nagyon tudsz, és nem csodálom, hogy eddig így titkoltad, ebbõl hatalmas hír lenne.
A nagy számok törvénye alapján nem kizárt. Ráadásul a földi evolúció rendkívüli gyorsasága miatt az is könnyen lehet, hogy valamiféle tudatosság áll az egyedfejlõdés hátterében, ami egyfelõl növeli a valószínûséget, másfelõl az "értelmes élet" fogalmának is újfajta értelmezést tulajdonít. Ennek szellemében egy egysejtû élõlény kialakulása is nagyobb értelmet feltételez, mint amit magától az élõlénytõl várnánk, csak ez az értelem nem nyilvánul meg közvetlenül (legfeljebb a lény testfelépítésének mechanikai tökéletességét illetõen, ami már egysejtû szinten is figyelemreméltó).
Természetesen, mivel eddig senki sem próbált kapcsolatba lépni velünk. :) A viccen kívül: elõször jussunk el odáig, hogy találunk életet. Utána szórakozhatunk azzal, hogy értelmet is keresünk. Van rá esély, ki is számolható, nagyjából mekkora a valószínûsége, és feltehetõen lehetséges, de ez csak egy tipp mindenki részérõl. Elõállhat az a helyzet, hogy nincs. (Persze ennek még kisebb az esélye, de lehetséges.)
Quantum fizika! tudományosan bizonyitott tény, hogy vannak atomok amil eltünnek aztán megjelennek aztán megint eltünnek és ujra megjelennek!! Nem tudjuk hova tünnek, de ha létezik fekete lyuk(márpedig ez is tény) akkor létezhet egy másik világ is egy más dimenzióban!!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!