Találatok a következő kifejezésre: Van értelmes a Földön (5 db)

Van értelmes élet a Földön kívül?

Legjobb válasz: Azt még nem bizonyították hogy van viszont azt se hogy nincs...

Azt még nem bizonyították hogy van viszont azt se hogy nincs...
144 ezer univerzum van.amiben mi vagyunk az 1 és ebben is 38 3Dimenzios bolygo van. Ebbõl egy a föld meg a többi ismert bolyygó. Beszélhetünk test nélküli idegenekrõl vagy testett öltöttröl is.
Hát nem akarok hülyeségeket beszélni de a világegyetem 2%-át se ismerjük hogyan lehetne ebbõl bármiféle következtetést is levonni? Szerintem könnyen elképzelhetõ.
Van.
Lehet értelmetlen az élet? Egyébként - bármilyen hihetetlen - bizonyítani tudom, hogy van. Az ûrhajók és az ûrállomások a bolygóközi térben, azaz a Földön túl keringenek. Idõnként televannak ûrhajósokkal. Többnyire - szerencsére - éve szoktak visszarkezni, ami súlyos bizonyíték: van élet a Földön kívül is. üdv.: hegedor
Biztosan van, mert ellenkezõ esetben már kapcsolatba léptek volna velünk.
Ha már a Földön nincs, legalább kívül legyen...:)
Csak a Földön kívül van értelmes élet. Legalábbi az itteni kérdéseket(köztük a sajátokat is) olvasva.
En ugy gongolom, hogy van.Miert ne lehetne....?
Van, múltkor szembe jött velem egy és azt mondta, hogy épp csini rucikat vásárol és siet, de azt elmondta, hogy a földönkívüli pasiknak nagyobb a *micsodájuk*.És csak röhögnek rajtunk xD majd elment egy nyilvános budiba...
miért itt van? :D
Van. A Földön viszont nincs. Én is csak éppen beugrottam.
biztos van, csak nem állnak szóba az ilyen hülyékkel, mint mi...
Van értelmes élet a Földön túl! Minket figyelnek.
Nem, mivel nincs.
Kizárt :)
Azt elhiszik, hogy van élet..De hogy értelmes azt már nem biztos
Hát ha elolvassák amit 404 meg Szenthelyi Árpád kitalált itt róluk, még a Tejútrendszer létezését is letagadják...
Ha itt tájékozódnak, akkor fejvesztve menekülnek.
sztem igen.
404 az ufológus akinek a 17 éves prosti csaja van: http://erotika.indavideo.hu/video/404_ufologus_es_baratnoje_..
Ki az a 404?
Miért kell állandóan 404rõl beszélni?
ha léteznek ezek a lények, akkor kb olyan intelligensek vagyunk hozzájuk képest, mint az emberekhez vmelyik állat viszonyítva... magyarul úgy beszélnének velünk, mint szódás a lovával...:)
Ki tudja? Semmit nem tudunk róluk. Honnan tudjuk, hogy õk mit gondolnak? Még azt se tudjuk, hogy embertársaink mit gondolnak, nemhogy egy számunkra ismeretlen populáció. Oszt' mi van, ha mi vagyunk sokkal intelligensebbek?
A kérdező hozzászólása: kedves 14. válaszoló! A Végsõ Válasz akkor 42?
9-es:OMG! Kérdezõ:a bolygónkat egerek rendelték meg, építették, és tartják fenn.Ismered a mondást:Isten tervez egér végez.
Nem hiszem hogy hisznek ebbe......én se hiszek
Nem, szerintem azt látják, hogy van egy faj a Földön, amelyik annyira primitív, hogy a kvarcórát még mindig nagyszerû találmánynak tartják. :)
IDEGENEket nem érdekli.porszemek vagyunk nekik.
Kedves kérdezõ! Egyértelmûen. 12. voltam

Van értelmes élet a földön kívül?

Legjobb válasz: Szerinted ha hitelt érdemlõen tudna bárki ezen az oldalon válaszolni, akkor ez kérdés volna még? :) Minden bizonnyal van, mert a világegyetem hatalmas, és elképesztõ mennyiségû bolygó van. De bizonyítani ezt nem tudjuk (reméljük, hogy még nem tudjuk) :)

Szerinted ha hitelt érdemlõen tudna bárki ezen az oldalon válaszolni, akkor ez kérdés volna még? :) Minden bizonnyal van, mert a világegyetem hatalmas, és elképesztõ mennyiségû bolygó van. De bizonyítani ezt nem tudjuk (reméljük, hogy még nem tudjuk) :)
Lehetséges, de nem bizonyított. Érdemes a Fermi-paradoxont tanulmányozni a kérdésben. http://hu.wikipedia.org/wiki/Fermi-paradoxon
Az a baj hogy a Földön sem biztos hogy van. Intelligens és fejlett civilizációnak tartjuk magunkat, de ezt csak az elõdeinkhez képest mondhatjuk el magunkról, nincs összehasonlítási alapunk. Szóval relatív hogy mi az az értelmes élet, lehetnek bacilusok, de lehetnek dimenzió-váltó lények is. Az sem biztos hogy a Földön kívûli élet feléri ésszel a mi fajunkét, de az is lehet hogy egyszerû eszközkészítõ állatoknak tartanának bennünket.
És mégis miért lenne lehetetlen?
az okság elve kimondja: semmi nem adhat másnak olyat amivel maga nem rendelkezik. élettelenbõl soha nem lehet élõ. ezért az élet keletkezése lehetetlenség. az élet teremtési aktus által jön létre.
Vagyis te nem vagy képes felfogni, hogyan szervezõdhet az élettelen élõvé, ergo nem is lehetséges. Érdekes okfejtés, kár, hogy nem mûködik :)
kár h ökörség az abiogenezis.
mert te nem vagy képes elfogadni az okság elvét. de tudom miért: mert nem ízlik neked.
Az már biztos, hogy maga az élet értelmes és logikus valami. Mikor azt tanuljuk az iskolában, hogy az élet szén alapú lehet, akkor biologussok találnak olyan élö organizusokat, melyek kén alapuak. Mivel már láttam ufot ezért nekem nem kérdéses a válasz.. VAN ÉLET a univerzumban
mivel az élet keletkezése lehetetlenség, így az univerzum összes bolygóján az. lényegtelen mennyi bolygó van. lényegtelen mekkora az ûr.
Na, az azért már az egoizmus csúcsa, hogy trilliárd és trilliárd csillag, amiknek a legtöbbjét nem is lehet látni, csak mostanság felfedezett, speciális mûszerekkel, mind az ember kedvéért jött volna létre :D Jó lenne, ha sikerülne felfogni: ez a világ nem értünk van. Részei vagyunk, de ez a mélyen gyökerezõ egoizmus lassan tönkre vágja a bolygónkat...
A Biblia több helyen is elmagyarázza, hogy miért vannak csillagok, nemcsak az ismert 19. zsoltárban, de a teremtéstörténetben is. 1Mózes 1, 14-ben ezt olvassuk: „Azután ezt mondta Isten: Legyenek világító testek az égbolton, hogy elválasszák a nappalt az éjszakától, és meghatározó jelei legyenek az ünnepeknek, a napoknak és az esztendõknek.” Tehát Isten az emberek kedvéért teremtette a csillagokat, és nem egy földön kívüli nemzetség számára „odakint”. Ha megfigyeljük a teremtés mûveinek sorrendjét (az elsõ napon a föld és csak a negyedik napon a csillagok), akkor világosan felismerjük a bibliai tanúságtétel lényegét: A teremtés célja egyes-egyedül a földre összpontosul.
Már megint a "túl gyors az evolúció" cikkek... a tudósok mindeg meglepõdnek, hogy a neutrális modellhez képest máshogy történnek a dolgok. Ez nem azt jelenti, hogy az lenne a "várt". Az csak egy korlátozott lehetõségekkel bíró modell, nem az az "alapértelmezett minden körülmények között". A saját keretein belül mûködik. De nem fogja megszabni az evolúció elõírt sebességét. Az antibiotikumok és antivirális szerek hatékonyság-romlása pedig még a neutrális modell segítségével is magyarázható, mivel hatalmas tömegben vannak. (És a mutációs ráta 10e-8, ami azért nem kevés.)
A várható véletlenszerû kiválasztódáshoz képest zajlott le gyorsabban, méghozzá nagyságrendekkel. Nem én találtam ki, több helyütt is hallottam már róla (egy példa: http://www.harmonet.hu/kutyu-es-tudomany/52614-megmertek-az-.., és van benne ráció. Elég, ha arra gondolunk, ha napjaink kutatói mennyit agyalnak egy vírus elleni szérum kidolgozásán, és alig pár éven belül már akár jelentõsen veszít a hatékonyságából, mert a vírus is mutálódik, miközben az általános elgondolás szerint õ "csak vaktában lövöldözhet" a szérum ellen.
"Ráadásul a földi evolúció rendkívüli gyorsasága miatt" Ööö... mihhez képest rendkívüli a gyorsasága, neked van összehasonlítási alapod? Akkor valamit nagyon tudsz, és nem csodálom, hogy eddig így titkoltad, ebbõl hatalmas hír lenne.
A nagy számok törvénye alapján nem kizárt. Ráadásul a földi evolúció rendkívüli gyorsasága miatt az is könnyen lehet, hogy valamiféle tudatosság áll az egyedfejlõdés hátterében, ami egyfelõl növeli a valószínûséget, másfelõl az "értelmes élet" fogalmának is újfajta értelmezést tulajdonít. Ennek szellemében egy egysejtû élõlény kialakulása is nagyobb értelmet feltételez, mint amit magától az élõlénytõl várnánk, csak ez az értelem nem nyilvánul meg közvetlenül (legfeljebb a lény testfelépítésének mechanikai tökéletességét illetõen, ami már egysejtû szinten is figyelemreméltó).
Természetesen, mivel eddig senki sem próbált kapcsolatba lépni velünk. :) A viccen kívül: elõször jussunk el odáig, hogy találunk életet. Utána szórakozhatunk azzal, hogy értelmet is keresünk. Van rá esély, ki is számolható, nagyjából mekkora a valószínûsége, és feltehetõen lehetséges, de ez csak egy tipp mindenki részérõl. Elõállhat az a helyzet, hogy nincs. (Persze ennek még kisebb az esélye, de lehetséges.)
Quantum fizika! tudományosan bizonyitott tény, hogy vannak atomok amil eltünnek aztán megjelennek aztán megint eltünnek és ujra megjelennek!! Nem tudjuk hova tünnek, de ha létezik fekete lyuk(márpedig ez is tény) akkor létezhet egy másik világ is egy más dimenzióban!!!!


Most is fejlõdünk csak nem annyira észrevehetõ.
nem sok. én is ilyesmin agyalok mostanában elég sokszor. többek közt azt sem értem, hogy miért akar mindenki gyereket, mikor nem látnak ki a szarból.
A kérdező hozzászólása: Értem, és köszönöm a válaszokat. Egyébként 14 éves vagyok. Mostanában ezeken a kérdéseken agyalok a legtöbbet. És mindenki mást mond, akiket eddig kérdeztem. De minden válasz hasznos amit kaptam itt, és amit személyesen élõben is. Mindig van ami szerintem is úgy van, ahogy.És egyet tudok érteni szinte az összes válasszal. És köszönöm, ezekbõl is tanultam és kaptam új dolgokat.
Fejlõdünk manapság is, csak lassabban. És nem a majomtól származunk. Csak közös az õsünk, a "hiányzó láncszem", amelybõl mind a két faj kifejlõdött. Ne mindig a miértet kérdezd. Mert ilyen gondolkodásmód alapján a világegyetem miértjére is rá lehetne kérdezni. De minek? A választ úgy sem fogjuk rá tudni. névte2en
az élet értelmét megfejteni és bizonyítani még egyetlen tudós se tudta, se quantum fizikus, se pszichiáter, se senki. az emberi elme túl kevés hozzá, mint ahogy az idõ és a tér végtelenségének felfogásához is kevés. egyetlen ember sem tudja elképzelni az idõ és a tér végtelenségét, ahogy magát a végtelent sem, mert mi egységekben gondolkodunk. nem tudom hány éves vagy, de tök jó, hogy ilyeneken gondolkozol és nem valami plázában nézegeted a legmenõbb telefon tokokat, vagy nem tudom mit csinálnak a mai agyhalott tinik...
Már hogyne fejlõdnénk. Az emberek magassága például rohamosan nõ. Száz éve még a 160cm magasnak számított. Nézzél meg középkori páncélokat, a mai gyerekek sem férnének már beléjük. Ez a fizikai fejlõdés egyik, talán legszembetûnõbb példája. Mentálisan meg inkább változás, mint fejlõdés megy végbe. Áttértünk a hit és mágia világából pénz és tõke világába majd most megint az ezoterikus és "vissza a természetbe" irányba kezdünk gondolkodni. Mi értelme az életnek, ha úgyis meghalunk? Minden, amit születésedtõl kezdve halálodig megteszel. Ha egész nap otthon ülsz és GYIK-en írogatsz, akkor nem sok. Viszont, ha például felfedezel valamit ami megkönnyíti az emberek mindennapjait, már volt értelme az életednek. Persze otthon ülés is lehet az értelme, ha ezt az egyén így látja.
ez a Newtonos ez találó:D igen, nõ az agy kapacitása... és romlik a szem... sokkal több a látássérült/szemüveges, mint régen... és nem csak a képernyõk miatt... nem vadászunk már, nincs rá akkora szükség.. cserébe fejlõdik az agy.... a foghibás ember is egyre több... szintén egy elkorcsosulás van egy feltevés, miszerint egy korcs gorillának nem nõtt rendes méretû rágóizma... tudni kell, hogy a gorillának iszonyatos erejû és terjedelmû rágóizma van, ami a koponyán belül is tapad, így sok helyet foglal.. de mivel ennek a gorillának ez nem volt túl erõs, így volt helye nõni az agynak... és így fejlõdött szépen az agy, lett egyre és egyre értelmesebb a faj... aztán leült a tévé elé és visszasüllyedt az állatok szintjére...
Ezen a földön semminek sincs semmi értelme, de éppen ezért érdekes és szórakoztató, nem? Az emberek még most is fejlõdnek. Példa: Az emberek már Newton elõtt is léteztek. Sok embernek eset alma a fejére, de csak Newtonnak jutott eszében, hogy ennek tanulmányozza a miértjét.
Te nem fogod látni, hogy fejlõdünk.. ahogy senki más sem... mert évezredek alatt alakul ki a dolog... hogy miért vagyunk itt? hogy boldogok legyünk ha belegondolsz, olyat alkotni nincs értelme ami megmarad.. mert nem marad meg semmi... hiába emelsz hatalmas piramisokat, vagy írsz regényeket, ódákat, vagy hódítod meg a fél világot.. a Föld történetében csak egy légypiszok maradsz Te is, és a mûved is... vagyis nem az utókornak kell élned, hanem a saját boldogságodnak.. mert amíg szenvedsz, hogy majd emlékezzenek Rád, addig az életed elrepül úgy, hogy alig élvezted, hogy élsz... inkább használd ki azt, amid van, és tûnj el, mintha soha nem is lettél volna... nem kell a világnak tudnia, hogy éltél, elég ha a körülötted lévõ pár ember tudni fogja pár évtized erejéig:) bõven elég:)
Vuff, Vuff! Rrrrrrr
Az emberi a saját túlélésüktõl motivált kamuválaszokat adnak, ha kérdezed õket. Ebben a rendszerben én vagyok egyedül õszinte. Így tapasztaltam.

Bokasúlyt szeretnék venni. Melyik a jobb ezek közül? Az, amelyik egyben van, vagy amelyik föl van osztva, és kivehető belőle a súly? A kivehetős nem megy tönkre hamarabb? Értelmes válaszokat kérnék! Köszönöm.

Legjobb válasz: Én ezt használom és teljesen meg vagyok vele elégedve. http://www.aktivsport.hu/sportszer-p-45405.html Mire gondolsz, mit tud tönkremenni egy súlyzón???

Én ezt használom és teljesen meg vagyok vele elégedve. http://www.aktivsport.hu/sportszer-p-45405.html Mire gondolsz, mit tud tönkremenni egy súlyzón???
A kérdező hozzászólása: A súly kiszedésénél, ahogy kinyitom attól nem mehet tönkre, a többszöri kinyitástól?Amit nem lehet nyitogatni, az nem stabilabb?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!