Találatok a következő kifejezésre: Van értelme tudom hogy nem én (8 db)

Van értelme ha tudom hogy nem én vagyok az igazi neki?

Nagyon szeretem a párom amióta megláttam odavagyok meg vissza

Legjobb válasz: Minden kapcsolatba csak annyit szabad beletenni, amennyit ki is tudsz venni belõle.

Minden kapcsolatba csak annyit szabad beletenni, amennyit ki is tudsz venni belõle.
Állj már a sarkadra! Beszélj vele arról, hogy te mit érzel. Ha nem tudja megérteni, hogy a múltadon már nem tudsz változtatni, akkor inkább hagyd ott. Ez így nem jó neked! Biztos találnál olyan pasit, aki úgy szeret, ahogy van, jelennel és múlttal egyaránt. Én is elnézõ vagyok sok dologban amikor szerelmes vagyok, de ha úgy érzem, hogy nem szeretnek viszont, akkor elõször megbeszélem az illetõvel és ha nem változnak a dolgok, akkor inkább dobom.
Sajnos az ilyen egyoldalú kapcsolat egy idõ után felõröl téged. Mert az oké hogy te nagyon szereted, de ha õ nem viszonozza, sose leszel igazán boldog mellette. Ha nem hajlandó elfogadni téged, vagy nem mondja meg mi a baja, miért kritizál téged, akkor érdemesebb egy melegszívû, figyelmes fiút keresned helyette.
szia! Szerintem is áll a sarkadra!Szerintem mindenkinek van múltja, és amennyiben a másikat szeretem mindezzel együtt fogadom el.Nem folyton a hibáira emlékeztetem, sõt! segítenék neki abban, hogy a hibáit észre vegye, de csak így. Nah, igen gondolom a faluban mindenki tud mindent. Minden gyorsan terjed akár jó hír, akár rossz. Azt tanácsolom, hogy a pletykákkal ne foglalkozz, akinek van ideje ilyeneken rágódni hagyd rá. A másik szerintem veled nincs itt semmi probléma, mert írod, hogy neked a múltbeli dolgok után sikerült megváltozni. Az keresi a másikban a szálkákat, aki önmagával nem elégedett, akinek az önértékelésével, önmagával valami bibi van. Ami nem baj, de jó lenn, ha erre maga jönne rá. Szerintem mondd el neki, h mit érzel és zavar ez a hibák hangoztatása.Lehet észre veszi magát, és elgondolkozik, változik. Minden lehetséges, de ha továbbra is így marad ez az állapot, akkor válts! Nem érdemes, hidd el, egy pasinál ( fõleg így) leragadni! Sok sikert!

Ha a gyereketek mérgében megüt, megcsíp, vagy olyat csinál, amiről tudja, hogy nem szabad, de mégis megteszi, akkor rácsaptok a kezére? Van ennek értelme?

Én abba a táborba tartozom, aki azt vallja, hogy a gyerek még nem áll meg a fejl?désben attól, hogy néha kap egyet a fenekére. De semmi pénzért nem ütném meg a fejét, arcát. Mi a helyzet a kézzel?

Legjobb válasz: NEM!Nekem egy 17 évesem,és egy 14 hós gyerkõcöm van,de nem ütök rájuk.Az én véleményem is az,h agresszióra agresszióval válaszol.Ha olyat csinál én elkapom a kezét,megfogom,és határozottan a szemébe nézve azt mondom,h NEM,EZT NEM SZABAD.Ha kell 100x is elmondom.A kicsi már kezdi érteni,h én vagyok az erõsebb...

NEM!Nekem egy 17 évesem, és egy 14 hós gyerkõcöm van, de nem ütök rájuk.Az én véleményem is az, h agresszióra agresszióval válaszol.Ha olyat csinál én elkapom a kezét, megfogom, és határozottan a szemébe nézve azt mondom, h NEM, EZT NEM SZABAD.Ha kell 100x is elmondom.A kicsi már kezdi érteni, h én vagyok az erõsebb...
Miért reagál a gyerek a mérgére úgy, hogy megüti a bánat forrását? Ha te is megütöd ilyenkor, akkor ezt a reakciót tanulja meg, mindegy, hol ütöd meg. Ha megtanul a gyerek másképpen levezetni a haragját, akkor neked sem kell majd törni a fejed, vajon a kézen ütés jó-e vagy rossz? Egyébként én is rácsaptam már a gyerekem kezére, popsira is kapott már. Dolgozom magamon és most egyre ritkább, hogy így reagáljak a helytelen viselkedésére. Cserébe a kislányom sem "verekedik" már.
én rácsaptok néha a kis kezére, igyekszem nem túl erosen, ennek ellenére mindig lelkifurdalásom van. igyekszem uralkodni magamon, de van, hogy elszakad a cérna.
Nálam már elszakadt 1X 2Xa cérna. Mikor századszor mondom, hogy nem szedjük le a szandált és tesszük tönkre a tépõzárat és õ csakazért is, na akkor kapott a lábára is meg a kezére is, nem olyan hatalmasat de megérezte. A másik meg a számítógép be és kikapcsolása, abból se értett, azért meg az apja mérges és õ fegyelmezi. De ez csak a legvégsõ eset mikor már annyira elborul tõle az agyam, hogy nem bírom.

Betartottátok, hogy nem tankolunk 3 napig? Tudom, hogy nem sok értelme van és alapból halott ügy a dolog, de azért érdekelne, hogy van-e itt valaki aki betartja? Én igen

Legjobb válasz: Amúgy is csak egy héten egyszer tankolok és az meg nem mostanra esik. Másrészt, nem fog senki kevesebbet menni a kocsijával. Aki betartja az esetleg elhalasztja a tankolást, de a pénz így is úgy is a benzinkúton köt ki, csak máskor.

Amúgy is csak egy héten egyszer tankolok és az meg nem mostanra esik. Másrészt, nem fog senki kevesebbet menni a kocsijával. Aki betartja az esetleg elhalasztja a tankolást, de a pénz így is úgy is a benzinkúton köt ki, csak máskor.
Épp most jelentették be, hogy a gázolajat 6, a benzint 3 forinttal emelik és megemlítették, hogy erre jelenleg nem ad okot semmi. Csak nem így akarnak üzenni az illetékes elvtársak? Tudják, hogy emelés elõtt sokan rohannak majd tankolni. Mindegy én tõtöm bele a jó etanolt. Ha az is drága lesz, akkor otthon fõzök:) Ha már lehet.
Ja, de csak azért, mert így jött ki...
Ismét új történelmi csúcs! Hurrá! A jövõ héten lesz újabb...és újabb... és a mostanit már el is felejtettük.
Nanáhogy! Hiszen van elég benzin a kocsimba, havonta max 2x tankolom, és egyik sem esik erre a dátumra.


Nem tudok belépni a facebookomba mert le van zárva. Persze angolul van irva, hogy miért én meg nemvagyok profi angolos, úgyhogy a forditóba bemásoltam aztán annyi értelme van a szövegnek, hogy semmi. Valaki letudná nekem forditani?

Ittvan a szöveg: Your account has been temporarily locked because we have detected malicious software on your computer. Malware is malicious software that tries to access your personal information, slows your connection, and could cause other problems when you use Facebook. Your computer can become infected with malware when you click or share spammy links. To get help removing the malware, click Continue. Once the malware is removed, you can log in to your account.

Legjobb válasz: a lényeg röviden: fertõzött a géped, válaszd a "continue"-t, és akkor kapsz segítséget a malware (rosszindulatú program(ok)) eltávolításához, utána már be tudsz majd jelentkezni

a lényeg röviden: fertõzött a géped, válaszd a "continue"-t, és akkor kapsz segítséget a malware (rosszindulatú program(ok)) eltávolításához, utána már be tudsz majd jelentkezni
A kérdező hozzászólása: Igen, csak az a baj, hogy semmilyen segitséget nem kapok.
én csak az üzenetet fordítottam le, másban sajnos nem tudok segíteni :(
lépj be mondjuk mozziláról, vagy torch-ról!

Ti is találkoztatok már a következő "szóhasználatokkal", mint pl: -"enni ehetnék, de. ", "menni mehetnék. " stb. -"jöttelek meglátogatni" Az én környezetemben használják páran, de nem tudom, hogy helyesek-e, egyáltalán van-e értelmük?

Legjobb válasz: Ez az "enni ehetnék", "menni mehetnék" teljesen jó, viszont a "jöttelek meglátogatni" badarság. Mi az, hogy jöttelek? Én jöttelek téged? Jöttem meglátogatni téged, nem?

Ez az "enni ehetnék", "menni mehetnék" teljesen jó, viszont a "jöttelek meglátogatni" badarság. Mi az, hogy jöttelek? Én jöttelek téged? Jöttem meglátogatni téged, nem?
Szeretnél enni? Enni ehetnék, de nincs villám. = Ami az evést illeti, az igaz, de valami amit nem mondtál amire szükség lenne hozzá az nincs meg. jöttelek meglátogatni voltunk fagyizni megyek dolgozni -ni mint "valamilyen célból" Nekem korrekt magyarnak tûnik mind.
Élõszóban a jöttelek meglátogatni általánosan használt, rendben van. A teljesen jó formája jöttem, hogy meglátogassalak. A jöttem meglátogatni téged nem helyes, angolszász nyelvekben használjuk. A magyar ezt inkább toldalékkal fejezi ki. Bár egyre több ilyen mondatszerkezetet átveszünk, pl. a "rózsa, ami gyönyörködteti a szemet" típusú kifejezés egyre általánosabb. Ennek valószínûleg az az oka, hogy a különféle angol szövegeket laikusok fordítják, akik nem bánnak annyira jól a magyar nyelvvel, ezért egyszerûen tükörfordítást csinálnak. Pedig nem sok változtatás, ha azt írja az ember, hogy szemet gyönyörködtetõ rózsa.
Ezek mind helyes kifejezések, csak már kezdünk elszokni ezektõl a formáktól, mert kezdik kiszorítani az angolból (stb.) magyarul nem nagyon tudók által fordított "Jöttem meglátogatni téged" szófordulatok, mint a mit a 2-es javasolt, pedig az valami szörnyû.
Nem értem, miért szörnyû a "Jöttem meglátogatni téged." fõleg a "Jöttelek meglátogatni."-val összehasonlítva. Valaki mondja már meg, hogy miért értelmes szó az, hogy jöttelek. Hiszen nem a "jövés" vonatkozik a meglátogatottra, hanem maga a meglátogatás.

A pasim a kapcsolatunk legelején megcsalt! Szakítottam, újrakezdtük! Nem tudok benne megbízni, egyre inkább azt veszem magamon észre, hogy betegesen féltékeny és elviselhetetlen vagyok! Van ennek a kapcsolatnak így még értelme?

Ennek már fél éve/ Néha már magamra sem ismerek! Lehetséges, hogy én nem tudok megbocsátani, bármennyi id? is telik el és bármennyire szeret/szeretem? Ha elvesztettem a bizalmam nem lehet visszaszerezni? (De akkor meg miért kezdtem vele újra!?!) 24/N

Legjobb válasz: Nem, draga, nincs ertelme. 25L

Nem, draga, nincs ertelme. 25L
Nincs!
Nincsen! Nem is értem, mit akarsz még tõle. Nekem az elején már nem kellett volna.Azért 24 éves vagy már, igazán tudhatnád a választ. 26L
Miért kezdted újra? Kutyából nem lesz szalonna.
Hát, ha szerelmes az ember, akkor nem az eszére, hanem a szívére hallgat, talán ezért kezdted vele újra, de sajnos mint az elõttem szólók is írták, nem sok értelme van már ennek így. Nem nagyon lehet visszaszerezni a bizalmat, csak elég kemény és sok munkával, ha ezt a párod bevállalja, tehettek egy próbát. Lehet, hogy azért is nem múlt el a bizalmatlanság, mert a kapcsolatotok elején csalt meg. Lehet, hogy ha már több éve jártatok volna, akkor hamarabb visszaengeded magadhoz, kevesebb bizalmatlansággal. Az egyik unokatesóm példáján keresztül gondolom ezt így. Beszélgettél már errõl a pároddal? Mert az is fontos, hogy õ is tisztában legyen azzal, hogy te mit érzel, és mivel tarthat maga mellett.
Újra kezdted mert szereted az is lehet h õ is szeret , egyszer mindenki hibázhat van a aki képes felejteni van aki nem lehet hogy tényleg megbánta és többé nem fog elõfordulni , de a te bizalmadat már úgy érzem eljátszotta ha nem vagy képes õszintén megbocsájtani akkor inkább zárd le mert csak szenvedni fogsz
mikor kb. 2 éve voltunk együtt a párommal, nagyon összevesztünk, összepakoltam a cuccait és közöltem vele, hogy menjen ahova akar, soha többé nem akarom látni. 2 nap múlva sírva hívott, hogy aznap éjszaka leitta magát és hát rátalált egy csajszi... nagyon bánja, szeret, neki én kellek. tudom ez nem megcsalás de úgy éltem meg. 2 hónap után végül kibékültünk, addig minden nap többször hívott, sokszor átjött, elvitt a randimra :D tényleg tepert. azóta eltelt 8 év, még mindig néha eszembe jut de megbocsájtottam, felejtek, nem vagyok féltékeny, teljesen megbízok benne. ha kicsi kétely is lett volna bennem, nem kezdtem volna újra. ha úgy érzed nem tudsz megbocsájtani neked akkor csak az idõt húzod, hogy megtaláld az "igazit"
Nem csak megbocsájtani kell, hanem felejteni is. Nekem egyik sem menne, meg sem próbálnám. Nem látnám értelmét.
Csak ne hogy annyit pedáloztassa, hogy megint...
Az sem mindegy, hogy õ maga vallotta be, vagy kerülõúton derült ki, milyen szinten volt a kapcsolat, mit adtál már neki, õ mit ígérgetett. Ezek alapján dönts! De pedálozzon csak annyit, amennyit nem szégyelsz!
Te is tudod, hogy semmi értelme, hogy együtt maradjatok, mert csak kínozni fogod magad addig, ameddig vele vagy a bizonytalanság miatt. De a kérdés is hülyeség, mert úgysem fogsz vele szakítani, akármennyire is szar az egész, mert megint nem hallgatsz az eszedre, pedig hosszú távon hasznosabb.
Ha vakakit megkell változtatni a már veszett fejsze nyele, megváltozik de már nem önmaga.Ennek így sok értelme nincs legfeljebb idõpocsékolás, általában ujabb koppanás (megcsalás)a vége az ilyen megbocsátásoknak, mert a pasiknak ha egyszer elnézed, már biztos benne hogy máskor is elfogod nézni.
A kérdező hozzászólása: Azért keztem újra, mert a szívemre hallgattam! És mert nagyon sokáig próbálkozott, hogy megbocsássak neki hogy csak én kellek és, hogy azért volt a megcsalás mert nem gondolta velem komolyan mint ahogy senkivel sem (Mert õ ilyen), de állítása szerint rájött hogy velem ez más, meg megváltozik miattam, meg értem bármire hajlandó stb. stb. és azóta is folyamatosan próbál bizonyítani! És azt is tudja, hogy nem bízom benne, mert számtalanszor mondtam neki! Errõ annyit válaszol, hogy majd egyszer megfogok benne bízni, meg majd egyszer visszaszerzi a bizalmam és hogy õ maximálisan bízik bennem! (Persze én nem is adtam rá okot, hogy ne bízzon) Ha belegondolok én is tudom hogy így nincs értelme, de mégsem teszek semmit!
Ha engem kihajítana a párom egy veszekedés során, lehet hogy leinnám magam, dehogy még aznap, nem tudnék más nõvel lenni, az biztos!Sõt, nemhogy aznap, valószínû még hetekig, hónapokig sem.Félelmetes, hogy miket bevesznek a nõk..bánatába leitta magát, aztán hirtelen megdugott mást..de utána tepert rendesen...
Pesze, menj.Majd megismered a haverokat is.
Csak 1 napra menj, mert ha mégsem válik be a társaság, h bírsz ki 4 napot velük? 1 nap még kibírható
A kérdező hozzászólása: de ha meg tetszik?:D akkor meg úgy sem jó.
végülis voltál?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!