Találatok a következő kifejezésre: Van értelme szülés (6 db)

Van értelme szülés utánra hasleszoritót venni?

Azt is olvastam,hogy jó,meg azt is ,hogy nem mert nem természetes uton történik így a dolog.

Legjobb válasz: szia nekem nem volt s hasam szinte rögtön kb 5 nap múlva uagynolyan volt....de én sokat sportoltam elõtte ez is segít, de akinek volt szorítója azt mondta h jó

szia nekem nem volt s hasam szinte rögtön kb 5 nap múlva uagynolyan volt....de én sokat sportoltam elõtte ez is segít, de akinek volt szorítója azt mondta h jó
Én vettem, mert nem volt olyan drága. Mondjuk nekem is pár nap múlva olyan lett a hasam, mint terhesség elõtt. Terhesség elõtt és alatt is sportoltam. Most 10 napos a babám, és eddig hordtam a haskötõt, naponta kb 2-3 órát. De már úgy összement a hasam, hogy szinte nagy rám, úgyhogy valószínû ma volt rajtam utoljára. Szerintem érdemes venni egyébként, csak nem szabad egész nap hordani. Amikor mozogsz, úgyis feszülnek a hasizmaid. Célszerû akkor felvenni, amikor lefekszel pihenni egy kicsit.

Van értelme a szülés után hasleszorító bugyinak vagy pántnak? Melyiket érdemesebb beszerezni?

Legjobb válasz: Császár után javasolják, egyébként egy normál szülés után idõvel teljesen visszamegy a has. Nem kell türelmetlenkedni, ha szoptatsz, hamarabb. Én egyik gyereknél sem hordtam, visszament. Nézd meg az árakat és döntsd el, neked szükséged van-e rá.

Császár után javasolják, egyébként egy normál szülés után idõvel teljesen visszamegy a has. Nem kell türelmetlenkedni, ha szoptatsz, hamarabb. Én egyik gyereknél sem hordtam, visszament. Nézd meg az árakat és döntsd el, neked szükséged van-e rá.
szia, Én 4 hónapja szültem, simán. Úgyahogy visszahúzódott a hasam, még nem teljesen, nem kockás mint terhesség elõtt, de szerintem már csak edzéssel lesz a régi. Nem használtam leszortót. Teljesen egyénfüggõ, hogy mennyi idõ alatt megy le. Én naponta mértem és 1-2 centinként szépen ment le. A lényeg, hogy szülés után a kicsibehn gyönyörködj, ne magadban, az majd alakul magától. :) )) Gratula a babához. Egy 16 hetes kicsilány anyukája.
Ha hasleszorító bugyit, fûzõt, egyéb ilyen cuccot hordasz, akkor pont az ellenkezõjét éred el, mint amit akarsz. A hasfal annál gyorsabban jön rendbe, minél többet dolgozik az izom. Ha hasszorítót viselsz, akkor az izom munkáját átveszi a bugyi, így a természetes izomfeszülés sem érvényesülhet.
Hát én az orvosomra hallgattam és nem vettem, meg is bántam.Tök lógós maradt a hasam-császáros voltam!Máig bánom, mert inkább annyit áldozok rá, de tudom az esélyt megadtam-tornázni hetekig nem tudtam, utána meg a fáradtságtól-elõtte meg a fájdalomtól és mikor már tudtam volna késõ volt...szval én ajánlanám...most második babával sztem inkább beruházok rá.Hátha segít és nem lesz rosszabb..

Van értelme ovu tesztet használnom, ha még nem jött meg egyáltalán szülés után (szoptatok még)?

Még soha nem csináltam ilyen tesztet, az els? baba olyan gyorsan jött, hogy ilyesmi eszembe sem jutott. A másodikat már kicsit tudatosabban tervezzük, de nem ismerem ezt a tesztet. Csak úgy van értelme, ha nagyjából tudom(menstruáció által), hogy kb mikor lehet peteérésem? Mert én egyáltalán nem tudom..nem jött még meg egyszer sem szülés óta. (9 hós fiam van.) Köszi a segítséget!

Legjobb válasz: Bár én nem sok reményt látok addig míg az elsõ ciklus nem jelentkezik. Nem kizárt persze, de ritka, hogy ilyenkor van peteérés.

Bár én nem sok reményt látok addig míg az elsõ ciklus nem jelentkezik. Nem kizárt persze, de ritka, hogy ilyenkor van peteérés.

Tényleg használ szülés után a hasleszorítós bugyi? Van értelme egy ilyenért több ezer ft-ot kiadni?

Legjobb válasz: Pár hét alatt magától visszahúzódik a hasad. De ez rád van bízva.

Pár hét alatt magától visszahúzódik a hasad. De ez rád van bízva.
Szerintem nem érdemes! Tényleg visszamegy magától!
Császár után például szinte kötelezõ!
Ez egyéntõl/alkattól függ. Nekem másnapra visszahúzódott teljesen.

Ha szüléshez (utánra) sok-sok éjszakai betétet viszek, annak van értelme? Vagy az jó? Vagy nem ér semmit?

Legjobb válasz: Always éjszakai volt sokaknál. Császárok voltam, úgy ki pucolt a doki, tisztasági betét is elég volt, de volt aki óránként átázott. Volt akinek azt tanácsolták, vastag darab vattát térjen le, tekerje körbe gézzel, jobban funkcionál mint a drága betét, a nõvérek azt osztogatták!

Always éjszakai volt sokaknál. Császárok voltam, úgy ki pucolt a doki, tisztasági betét is elég volt, de volt aki óránként átázott. Volt akinek azt tanácsolták, vastag darab vattát térjen le, tekerje körbe gézzel, jobban funkcionál mint a drága betét, a nõvérek azt osztogatták!
Mindkét szülésem után éjszakai betétet használtam. Az elsõ egy-két napban kétóránként cseréltem, utána elég volt ritkábban. Szerintem praktikusabb, mint a Tena, mert biztosan nem csúszik el.
Molimed pants active hálós bugyit szereztem be, szintén császár volt, véreztem bõven, nagyon kényelmes, semmi macera, húzós az ára, de a következõhöz is beruházok majd, sima betéttel áztak volna a hálóingek naponta többször.
Nekem nem lett volna elég a sima betét. Császáros voltam, dõlt belõlem a vér napokig. Én Chicco szülés utáni betétet használtam hálós bugyival, az bírta pár órát.
Szerintem mindenképpen Tena lady-t vegyél (vagy hasonlót). A szülés utáni vérzést úgy képzeld, hogy naggggyon durván vérzel. Hiszen a méhfaladról levállt a méhlepény. Nem érdemes ezen spórolni, plusz eldobható bugyit is vigyél, aztán mehet pár óránként az egész a kukába. Nálam kb 4 napig tartott, 2 csomagot használtam el, aztán kött a sima betét úgy 6 hétig.
Nekem a Tena betét volt nagyon jó! Egyáltalán nem ázott át és biztonságos érzetet adott a khban is, mikor elkezdtem sétálgatni és itthon is. Késõbb kezdtem el itthon éjszakai betétre váltani, amikor már nem volt annyira erõs a vérzés. Ez kb talán szülés után nagyjából 3-4 hét volt. Vihetsz amúgy éjszakai betétet, de azt célszerû duplán raknki egymásra, úgy biztos nem ázik át.. vagy nagyon gyakran kell cserélni, ami azért necces, mert nem feltétlen fog örömet okozni a járkálás szülés után :)
Elsõ szülés után kellett az inkontinencia betét, kb 2 napig, aztán elég volt a sima. Második szülés után az éjszakai elég volt, de csak 2 napig kellett, utána a sima is elég volt. Ez szerintem agyén függõ, elõre nem nagyon lehet megjósolni.
Nekem szülés elõtt a védõnõ inkontinencia betétet javasolt, olyan mint egy hagyományos betét, csak vastagabb, és nagyobb a kapacitása... Én örülök utólag ennek a tanácsnak! Kényelmes volt, és megbízható. nekem a sima betét nem lett volna elég, fõleg, mert én nem voltam utána jól, és nem tudtam olyan gyakran cserélgetni. De lehet, hogy meg lehet oldani normál betéttel, is, de azért bele kell kalkulálni, hogy lehet, hogy jól jön az extra betét, és legalább arra nem lesz gondod. persze pluszba nálam is volt normál betét, már nem emlékszem, hogy végül azt is használtam-e.
Én Tena Lady inkontinencia betétet vettem, a normált és nagyon jó választás, és bent a nõvérek kiröhögték a sima betéteket, hogy az semmire nem lesz elég, a Tena a jó. Szobatársaimnak is adtam, mert aki sima eü betétet vitt, 2 percig birta. A Tena nagyon kényelmes és puha, sokat bir, szerettem, pedig azelõtt gyûlöltem a betéteket, csak tampont használtam. Az elsõ 1-2 nap volt erõs, aztán fokozatosan gyengül, akkor már elég a sima betét is. Én kb 1 hónapig véreztem.
15-ös válaszolo voltam. Sajnos halva született.
Nekem az Always éjszakai nem vált be. Elsõ reggel felkeltem, és csöpögött ki a vér. A kórház adott 3 vastagabb betétet, meg papírt, azok jók voltak. Aztán délután jött a Párom és hozott be Tenát (normál), az jó volt, azt használtam. Amióta hazajöttem, elég egy vékonyabb, Helen Harperes betét, az is jó puha. Megjegyzem, korábban Always betéteket használtam (meg tampont), de most azok olyan mûanyagosnak tûnnek.
én egy Tescosat vittem be, majd férjem hozott utánam egy csomag Tenát, mert elfogyott. Vittem éjszakait is, de abból csak a császáros szobatársamnak adtam amikor hazament.
A kérdező hozzászólása: És akkor mibõl mennyit kell vinni?
5. válaszoló vagyok, azért kiváncsi lennék, hogy miért pontoztak le, amikor mások is a Tenát ajánlották, õk meg 100% pozitivak? Érdekes...
A kérdező hozzászólása: Huha... Remélem megmaradt a baba, és jól van...
Vegyél legalább egy tenalédit és egy csomag sokcseppes betétet. Nekem sajnos 22 hetesen született meg tavaly, nem voltunk rá felkészülve, akkor elég volt a sokcseppes. Most ismét babát várunk, így megvettem a másikat is. Mikor lesz meg a kicsi? (25 hetes kismama)
Mi a kórházba kaptunk jó nagy betétet. Én vittem azért Tenát magammal, de így nem kellett. Mikor hazajöttünk a kórházból, már elég volt a sima betét.
Mindenképp nagyméretû Tenát vegyél azok jó puhák én még vattát is vettem biztos ami biztos a lényeg , hogy a szülés után minél hamarabb menj pisilni amint tudsz.
Még annyi, hogy szerintem azért is érdemes TEnát venni, vagy bármilyen szüléshez ajánlottat (pl az elsõ csomag nekem Tescos volt), mert jóval vastagabb mint egy Allways és ez által puhább is. Nekem pl jól esett szülés után a puha, vastag betétre ráülni, olyan kipárnázott érzésem volt:) Szülés után nekem a szülésznõ rögtön kettõt tett be (egyiket a bugyi elejébe, másikat a hátuljába, középen persze összeértek), uh kb köldöktõl tarkóig betéten ültem, de kellett is. Este szültem, utána éjszaka nem tudtam volna betétet cserélgetni óránként, és nem is volt véres a lepedõm és a hálóingem, mint a szobatársaimnak.
Én always sokcseppes éjszakait használtam mind a négy szülésem után. Nekem nagyon bevált, pedig voltak igazán bõséges napok is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! És utána kb. mennyi ideig véreztetek? És mennyi ideig olyan erõsen, hogy ilyen nagyonnagy betét kelljen?
A kérdező hozzászólása: Nagyon sajnálom, bocsánat ha tapintatlan voltam. Remélem most minden rendben van a babával, én nagyon megnyugodtam, amikor túl voltam a 24. héten, hogy mostmár egyre több esélyünk van arra, hogy életben marad, ha megszületik. Mostmár pedig a vége felé vagyok. Úgyhogy bátorság!! :)

Hasizmot "visszahozni" két szülés között? Van értelme?

Szülés óta a hasizmom/hasam elég szörny? állapotban van. Elhízni nem nagyon híztam el, de a hasam löttyedt, amin csak torna segítene. De pár hónapon belül tervezzük a kistesót is.

Legjobb válasz: én hasizmoztam a kettõ között, de nem igazán látszott meg rajtam, legalábbis nem úgy mint régen. Még terhes vagyok, uh nem tudom mi lesz utána, de nekem sokat segítette a hasizom a szülésnél, ezért akartam egy kicsit formába jönni

én hasizmoztam a kettõ között, de nem igazán látszott meg rajtam, legalábbis nem úgy mint régen. Még terhes vagyok, uh nem tudom mi lesz utána, de nekem sokat segítette a hasizom a szülésnél, ezért akartam egy kicsit formába jönni
hát ha Te jól érzed magad így is... nekem nagyon nem tetszett a löttyedt hasam, most egy éves a babám és lapos a hasam, a befeszítem még kockás is kicsit :D szülés elõtt soha nem volt ilyen izmos de nem bírtam a lötyi hasam, a leggusztustalanabb az volt mikor felvettem egy szûk farmert és ráomlott :SSS fújj szóval én nem bírnék azért nem mozogni mert majd úgy se lehet. egyébként terhesen is a 40. hétig tornáztam, 20 évig sportoló voltam, biztos ez is benne van :)
A kérdező hozzászólása: Én is nagyon utálom ezt a plöttyedést a nadrágból, csak fölöslegesen nem kínoznám magam, hogy mire vmi eredmény látszana, terhes leszek és akkor már úgyis annyi a hasnak...:) ) Utolsónak - milyen gyakorlatokat csináltál? :)
komplett tornákat csinálok, de hasra teljes felüléseket, haspréseket, oldalra felüléseket. a legeslegjobb a teljes felülés úgy, hogy tarkóra teszed a kezed. eleinte csak hármat tudtam megcsinálni majd 5öt, hidd el, nem baj ha kevés megy de azt jól csináld és 1-2 héten belül lesz eredménye :)
A kérdező hozzászólása: Igen, elég durva volt tapasztalni az elején, hogy alig tudok felülni. :) De ez már régen volt, már 9 hós a baba. Azt hiszem, nem halogatom tovább a dolgot. :) Köszi!
sok sikert és HAJRÁ :) )))
Nekem is ilyen problémám van. Az is szempont lehet, hogy ki tudja, mikor sikerül összehozni a kistesót, én az elsõ babára is éveket vártam... Tehát úgy vagyok vele, hogy addig is megerõsödök, mert nem tudom, mennyi idõ múlva leszek újra terhes.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!