Találatok a következő kifejezésre: Van értelme egy (458 db)

Van értelme egy távkapcsolatnak?

Legjobb válasz: azért a távkapcsolatok sem egy kaptafára mûködnek. van aközött különbség, hogy egyikõtök más városban tanul, és hétvégente találkoztok, meg aközött, hogy külön országban éltek. a tietek melyik? egyébként van értelme a távkapcsolatnak, ha erõs a szerelem, és azért havi 1-2x tudtok találkozni. más esetben én nem erõltetném.

azért a távkapcsolatok sem egy kaptafára mûködnek. van aközött különbség, hogy egyikõtök más városban tanul, és hétvégente találkoztok, meg aközött, hogy külön országban éltek. a tietek melyik? egyébként van értelme a távkapcsolatnak, ha erõs a szerelem, és azért havi 1-2x tudtok találkozni. más esetben én nem erõltetném.
szerintem van. nagyon ritkan talalkozunk, de szerintem ezaltal meg nagyobb a kotodes koztunk. es igy nem unhatok ra, ahogy eddig tortent.
egy eve elek tavkapcsolatban s megbizunk egymasban s minden jol megy
Én is távkapcsolatan élek, 110 km választ el minket. Másfél év után én azt mondom van értelme!!! Eddigi kapcsolataim közül vele a legkomolyabb, végre igazán szerelmes vagyok. Hétvégénként együtt vagyunk, jól mûködik minden! Attól függ milyen típusú vagy, nekem megfelel ez a kapcsolat, amúgy se szeretem, ha valaki mindig rajtam lóg. Ha komolyan gondolod vágj bele, majd eldöntöd egy idõ után, hogy számodra van-e értelme így élni!
Ha belátható idõn belül összeköltöztök, akkor van. Nekem 1 éves távkapcsim van, nagyon ritkán látjuk egymást.. mégis még mindig együtt vagyunk. Kell hozzá bizalom. Nagyon nagyon sok. És le kell küzdeni a féltékenységet..
Van.
igen van.
Fél éve abban élek.Mûködik. De csak ha komoly a szerelem.
persze, hogy van.. senki sem tehet róla, hogy hova született.. mi három éve vagyunk együtt.köztünk 130 km van és hetente 2x találkozunk, egyszer hétköznap, egyszer pedig hétvégén (de olyankor együtt töltünk több napot, ottalszunk egymásnál). szerintem ez kibírható, fõleg, ha van valami közös cél, belátható idõn belül.
ja. ha van egy kocsid meg egy benzinkutad akkor van értelme
igen van!!! és egyetértek az elõttem szólókkal!! ha elég erõsek vagytok és a szerelem is az köztetek akkor mindenképpen:) (: nekem is megy!!remélem örökké!!(mármint nem örökké távkapcsolat:D )
A kérdező hozzászólása: Mondjuk ennek is megvan a maga szépsége, de mégiscsak jobb ha közel van, akit szeretünk :) Amúgy azt hiszem megpróbálom vele, majd kiderül mi lesz..:)
VAN, egy éve élek távkapcsolatban, 280 km-re a páromtól. még fiatalok vagyunk, mégis mûködik.de az biztos hogy mindennél jobban kell szeretni a másikat, és vannak oylan helyzetek amikor legszívesebben visítva hisztiznél...már amennyiben hölgy vagy, ha pasi akkor meg szétrúgnád a falat...pl amikor a párodnak óriási szüksége van rád, te végignézed ahogy szenved és nem lehetsz ott...mi most itt tartunk, és ez rosszabb bármilyen kínzásnál.
van értelme. :) persze ha igazi a szerelem.. ha nem, akkor semmitnemér... a távkapcsolat vagy megerõsít, vagy lerombol.. én is távkapcsolatban élek, és mi nagyon jól megvagyunk :) úgy néz ki tényleg szeretjük egymást... bármég elég fiatal vagyok, de én úgy gondolom hogy ilyenkor is lehet már igazi szerelem. 15/L
A kérdező hozzászólása: Csak nem egy város, 100km távolságkb. Volt már távkapcsolatom, tudom milyen, csak nem vagyok biztos benne, hogy még egyszer kibírnám, hogy csak 1-2 hetente látom.
Én csak a saját véleményemet írom le, hogy lássátok van ilyen is, természetesen mindenki úgy tesz, ahogy jónak érzi, nem célom senkit befolyásolni, de én speciell 1 km sem utaznék szerelem miatt, nem hogy másik városba ingázni.Egyrészt rohanó világunkban rengeteg idõ meg mani megy el ilyesmire, és a kimaradó nagy ûr idõ pedig eléggé üressé teszi szerintem a dolgot, én nem tudnám elképzelni, hogy olyan nagy a távolság.
Nagyon nehez dolog, azon mulik hogy mennyire vagytok tavol egymastol.Ugyanebben a szituacioban vagyok es sajnos minket orszagok valasztanak el.A kerdes az, hogy mennyire vagytok kitartoak es mennyit tesztek azert hogy mukodjon.

Van értelme egyedül elmenni egy koncertre? Pláne ha csak reggel tudok hazajönni, és másik városban lesz.

Legjobb válasz: Van értelme. Néha nagyon jól sülnek el az ilyen bulik. Én sokszor voltam egyedül koncerten és néhány alkalomtól eltekintve mindig jól éreztem magam. Csajozz/pasizz/barátkozz/igyál!

Van értelme. Néha nagyon jól sülnek el az ilyen bulik. Én sokszor voltam egyedül koncerten és néhány alkalomtól eltekintve mindig jól éreztem magam. Csajozz/pasizz/barátkozz/igyál!

Mennyire nehezen tanulható az orosz nyelv? Van értelme egyedül elkezdeni, vagy esélytelen és mindenképp keressek tanárt?

Hogyan kezdjek hozzá? Tudtok esetleg könyvet/weboldalt ajánlani?

Legjobb válasz: Hát, az orosz az egyik legnehezebb nyelv. Én két éve tanulom tanárnál (heti 3 órában), de még mindig nagyon kezdõ szinten állok. Egyedül szerintem nincs nagyon értelme. Persze, a betûket, és a szavakat megtanulhatod magadtól, de a kiejtés, és a szabályok bonyolultak. Szerintem mindenképp keress tanárt :)

Hát, az orosz az egyik legnehezebb nyelv. Én két éve tanulom tanárnál (heti 3 órában), de még mindig nagyon kezdõ szinten állok. Egyedül szerintem nincs nagyon értelme. Persze, a betûket, és a szavakat megtanulhatod magadtól, de a kiejtés, és a szabályok bonyolultak. Szerintem mindenképp keress tanárt :)
Nem nehezebb, mint az angol, csak jó tanár kell hozzá. Mint minden nyelvhez.


Újra kezdtük, de minek? Szerintetek bizalom nélkül van értelme egy párkapcsolatnak? Az eljátszott bizalom visszanyerhető?

3 hónapig voltunk együtt, de sokat veszekedtünk, ezért vége lett. Én próbáltam volna vele békülni, de neki 1 hét múlva már volt más. Fél évig nem találkoztunk, de telefonon sokat beszéltünk (részemről baráti alapon). 2 hónapja újra együtt vagyunk, ő akarta nagyon és most 1000-rel bizonygatja hogy tényleg szeret, fontos vagyok neki és megváltozott. Én nemigazán bízok benne. Képes vagyok minden hülyeségen kiborulni (legutóbb pl. azon, mert megnézte az exe képét facebookon). Ilyenkor az elmúlt 1 év minden sérelme és átélt fájdalma előjön belőlem. Úgy érzem, hogy nem fogok neki soha megbocsájtani. Így szerintem nincs értelme a kapcsolatunknak, de ő ezt nem akarja elfogadni.

Legjobb válasz: Annyi értelme van, mint a rossz idõ ellen tüntetni.

Annyi értelme van, mint a rossz idõ ellen tüntetni.
Nincs Inkább gyere hozzám amugyis jobb vagyok 21/F
BIZALOM EGYSZER VAN! Ha azt eljátszák, akkor azzal már nem érdemes foglalkozni, ha van egy kis eszed akkor ezt te is így látod, ha nincs akkor játszadozzatok tovább, az nagyon jó lesz...
Szerintem újra fel lehet építeni. De nem egyszerû.. (milyenkisnaivvagyokmár)
Vannak olyan emberek, akik újra és újra bizalmat kérnek, aztán újra és újra eljátsszák. Az ilyenfajta kapcsolatnak tényleg nincs értelme. De egyszer azért még meg lehet bocsátani. Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy eredetileg milyen volt? Miért veszekedtetek annyira sokat?

Van értelme egyedül menni koncertre, fesztiválra?

Szeretnék elmenni a nyáron pár helyre bulizni, de most úgy néz ki senki nem tud velem jönni:( Van olyan aki már ment egyedül koncertre, fesztiválra? Lehet azt úgy élvezni? Esetleg könnyen össze lehet ott barátkozni másokkal? Félek egyedül menni, de kihagyni sem szeretném ezeket. 24/L

Legjobb válasz: én megyek veled szívesen, ha jó koncik :P f/21 :) egyébként abszolút van értelme, egyszer megláttam a metró aluljáróban, hogy a kedvenc zenekarom aznap koncertezik a városban, pár óra volt hátra csak, hát természetesen senkit nem tudtam keríteni, aki hajlandó lett volna áldozni is erre :D de nagy élmény volt :D

én megyek veled szívesen, ha jó koncik :P f/21 :) egyébként abszolút van értelme, egyszer megláttam a metró aluljáróban, hogy a kedvenc zenekarom aznap koncertezik a városban, pár óra volt hátra csak, hát természetesen senkit nem tudtam keríteni, aki hajlandó lett volna áldozni is erre :D de nagy élmény volt :D
Én rendszeresen járok itthon és külföldön is koncertre és sok esetben egyedül, nem mindenki tudja finanszírozni ezt a drága hobbit, de én imádom...szóval nyugodtan vágj bele. 33/F
elmebeteggel nincs értelme kapcsolatnak

Van értelme egy napos léböjtnek amikor már 3 hete diétázom?

Persze biztos lemenne vele (valami) de van-e értelme? A diétm lényege, hogy kevesebbet és egészségesebbet eszek mint eddig, 3 hét alatt le is ment 2,5 kg, ami szerintem tök sok. A kérdés igazán az lenne, hogy bevállaljak-e holnapra egy lés napot, vagy ártok magamnak vele? Az a helyzet, hogy minden este így is egész éhesen fekszem le, és sokkal kevesebbet eszek mint eddig. Els?sorban tapasztalatokra vagyok kíváncsi, ha lehetséges!

Legjobb válasz: Azt gondolom, hogy nincs mért, annyira éhes leszel tõle, hogy másnap biztos többet fogsz enni, akkor mi értelme? Folytasd nyugodtan csak ezt az életmódot, én is igy fogytam le, és igy is tartom.

Azt gondolom, hogy nincs mért, annyira éhes leszel tõle, hogy másnap biztos többet fogsz enni, akkor mi értelme? Folytasd nyugodtan csak ezt az életmódot, én is igy fogytam le, és igy is tartom.
figyelj!egyél sok fehér húst! kevesebb zöldséggel! a fehér hústól nem fogsz hizni és persze minden fogyás alapja a mozgás!kardiózz napi másfél óra minimum. de diéta közbe úgy h alig eszel léböjtölni nem szabad!de am is?mért hiszi mindeki azt ha nem eszik fogyni fog?:Dnapi 4x étkezés minnél több fehérje és hidd el sokkal nagyobb lesz a váéltozás és még éhes sem leszel. én 3hét alatt 6 kg fogytam!75-69re
A kérdező hozzászólása: mindekinek köszönöm! adtam egy kis zöld kezecskét is
sztem nem szabad azt csinálni, amit te. hosszabb távon tönkre teszed magad. lehet h lefogytál 2 és fél kilót, de hogy a dupláját fogod felszedni azis biztos. éhesen lefeküdni? léböjt? ez is hülyeség. aki kitalálta az se volt normális. szervezetnek szüksége van mindenféle tápanyagra.
Mindenki mástól fogy. Engem pl. hízlalnak a húsok, pedig soha meg nem ettem mást csak szárnyas húst (fõleg csirke és pulykamellet, a combot sem nagyon szeretem) és halat. Mondjuk a haltól nem híztam. Azért a hússal csínján kell bánni, mert ha túlzásba viszed, akkor egyrészt megnõ a trigliceridszinted (ami elég veszélyes is lehet), másrészt ha probléma van a veséddel, akkor azt csak tovább súlyosbítja a sok állati eredetû fehérje.

Szerintetek van értelme egy ilyen CMS-nek?

https://github.com/kdani3/django-snack-cms

Legjobb válasz: Érdekes a kérdezõ hozzáállása. Véleményt vártál, és kaptál, mégsem fogadod el más véleményét. Akkor most népszerûsíted a cms-t, vagy webfejlesztõi véleményre vagy kíváncsi? Alapvetõen nem értek egyet azzal, hogy a Python nem erre való, mert ez egy elég széles körben használható programnyelv, de ez a cms valóban egy kicsit túlzottan is minimalista. Lehet hogy lesz még belõle valami, hiszen a project oldalon is az van, hogy very early state. Az viszont elég fontos egy tömegterméknél - legyen az tartalomkezelõ rendszer, vagy sportcipõ - hogy inél szélesebb körben használható legyen. Ez a cms viszont nagyon korlátozott körben használható csak. Egy webdeveloper általában nem választhatja meg, hogy milyen szerveren fog futni a fejlesztett terméke, ezért nem használ olyasmit, ami csak egy kis eséllyel fog megfelelni az ügyfél által vett tárhelynek. Az ügyfélnek, meg totál mindegy milyen motor/cms fut a weboldala mögött, a lényeg, hogy jól nézzen ki, és úgy mûködjön, ahogyan azt õ elképzelte.

Érdekes a kérdezõ hozzáállása. Véleményt vártál, és kaptál, mégsem fogadod el más véleményét. Akkor most népszerûsíted a cms-t, vagy webfejlesztõi véleményre vagy kíváncsi? Alapvetõen nem értek egyet azzal, hogy a Python nem erre való, mert ez egy elég széles körben használható programnyelv, de ez a cms valóban egy kicsit túlzottan is minimalista. Lehet hogy lesz még belõle valami, hiszen a project oldalon is az van, hogy very early state. Az viszont elég fontos egy tömegterméknél - legyen az tartalomkezelõ rendszer, vagy sportcipõ - hogy inél szélesebb körben használható legyen. Ez a cms viszont nagyon korlátozott körben használható csak. Egy webdeveloper általában nem választhatja meg, hogy milyen szerveren fog futni a fejlesztett terméke, ezért nem használ olyasmit, ami csak egy kis eséllyel fog megfelelni az ügyfél által vett tárhelynek. Az ügyfélnek, meg totál mindegy milyen motor/cms fut a weboldala mögött, a lényeg, hogy jól nézzen ki, és úgy mûködjön, ahogyan azt õ elképzelte.
ez egy eléggé picike CMS és ne feledjük hogy .py a Python futtatása elégé beszûkíti a tárhely lehetõségeket, (ingyenes kizárva, fizetõs is kevés van, amin gond nélkül menne)
A kérdező hozzászólása: "ez egy eléggé picike CMS és ne feledjük hogy .py a Python futtatása elégé beszûkíti a tárhely lehetõségeket, (ingyenes kizárva, fizetõs is kevés van, amin gond nélkül menne)" Pont az a lényeg, hogy pici. Nem helyettesít egy komplex CMS-t, de nem is ez a célja. Nincs a tárhelyen? Eleve nem az a cél, hogy bénán konfigurált, alapvetõ dolgokat nem támogató helyeken is fusson. Egyébiránt, lehet használni bármilyen tárhelyen, hiszen elvileg minden Django kompatibilis statikus site generátort támogatnia kell. Így még PHP sem kell hozzá. Használata pedig rém egyszerû: konfiguráció 1 percet vesz igénybe, hiszen eleve minden statikus oldal már valid "téma" hozzá.
nézd, maga az egész konvergál a nullához, és még a futtatásához szükséges lehetõségek támogatottsága is konvergál a béka feneke alatt lévõ nullával. Phyton nem erre való...
dani, az a gond vele, hogy amit tud is az is hibás, adatokat sehol nem vizsgálsz, már ami van belõle... (Olyan lyukas mint egy ementáli) Amit tud azt is hibás konfigok begátolják, lehet vadászni mit hol is kell átírni, vagy azt hiszed mindenkinek lesz egy kdani usere és ott fogja futtatni!? xÐ Python szerver oldali kisebb alkalmazások lekódolására, automatizálására való. ;-)

Ha van laptopom, illetve erintokepernyos telefonom, akkor van ertelme egy tabletet is beszerezni? Miert?

Legjobb válasz: Van olyan feladat, amit e két eszközzel nem tudsz hiánytalanul és megfelelõ kényelmi faktor mellett megoldani? Mert ha van és azt CSAK egy tablettel sikerülne, akkor érdemes, ha nincs, akkor "pénzkidobás" :)

Van olyan feladat, amit e két eszközzel nem tudsz hiánytalanul és megfelelõ kényelmi faktor mellett megoldani? Mert ha van és azt CSAK egy tablettel sikerülne, akkor érdemes, ha nincs, akkor "pénzkidobás" :)

Szerintetek van értelme egy olyan blogot indítani, ahol a beérkezõ olvasói levelekben felvetett kerdesekre problémákra (jellemzõen eletvezetési, párkapcsolati) válaszol egy több fõs csapat?

Egyetemista fiúk lányok pszichológus hallgatók és ilyen témák iránt érdeklõdõk lennének a válaszolók akik egy közös állásfoglalást írnának a nap legjobb legerdekesebb olvasói kérdésfelvetésére.

Legjobb válasz: biztos van, csak míg nem lesz felkapott a kutya nem fogja olvasni. jó pr kell hozzá

biztos van, csak míg nem lesz felkapott a kutya nem fogja olvasni. jó pr kell hozzá
Kérdezõ, kétlem, hogy pszichológus hallgató lennél. Akkor tudnád, hogy a legnagyobb felelõtlenség a szakmában ilyesmit kitalálni és csinálni.
szerintem egyébként nem. Gyakorin sok a troll, sok az értelmetlen kérdés, és sok a hülye válaszoló is. Ki kell szûrni a normális valódi problémás kérdéseket, és érthetõ normális választ kell rá adni. De a legtöbb ilyen oldal úgy müködik, hogy elõre tudod, mit mond az orvos, vagy éppen a tanácsadó. Annyira sablonos minden.
Ez így igaz.
A kérdező hozzászólása: Ezzel az erõvel az egész internet halálos veszély egy elkeseredett ember számára
Akkor az olyan lenne, mint a gyakori. :) Értelmetlen, szakmaiatlan válaszok itt is vannak bõven! :) (Szerintem amúgy felelõtlen dolog, mert nagyon sok a személyiségzavaros ember, akinek tényleg szakember segítségére van szüksége, nem pedig üres tanácsokra. Ebbõl akár még komoly gond is lehet - teszem azt valaki nagyon rossz passzban van, és a válaszok hatására még jobban összeomlik, neadjisten öngyilkos lesz...)
A kérdező hozzászólása: Jaj bocsánat az elõzõért, akkor lehetne az hogy többek válaszát álláspontját írnánk le és nem egy közös véleményt. A lényeg itt pont az hogy nem csak szakemberek hanem mindenféle érdeklõdési körû emberek véleménye megjelenne. Természetesen mindíg hangsúlyoznánk hogy ez nem pszichológiai tanácsadás hanem csak egyszerû vélemények..
A kérdező hozzászólása: Akkoe
Remek ötlet :) Csak a trollmentesíteni kell majd az oldalt...
tele lenne hülyeséggel, írni nem tudó emberekkel. Ha vállaljátok a stresszt, és az azzal járó problémákat, idegességet, akkor hajrá. Lesz aki hasznát veszi, feltéve ha nem lényegtelen válaszokat kaptok, mint a Webbetegen meg az egyéb pszihos fórumokon. Konkrét ötletet soha nem hallottam még, csak "csináld", "menj orvoshoz" stb.
Rengeteg "pszichológus válaszol" oldal van, ahol gyakorlott szakemberek válaszolnak ingyen. A közös állásfoglalást összehozni pedig szinte lehetetlen... Általában az ilyen oldalak úgy mûködnek, hogy az válaszol, aki épp ráér...
A kérdező hozzászólása: Oké akkor nem lesz


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!