Találatok a következő kifejezésre: Van élet halál (84 db)

Van élet a halál után?

Legjobb válasz: Ha a kérdést szó szerint vesszük, akkor egyértelmû rá a válasz. Mivel tök általánosan kérdezed, így IGEN, van ÉLET a HALÁL után. Hiszen minden pillanatban halnak meg és születnek emberek. Tehát az egyén halála után az élet ugyanúgy fennmarad - persze már nem az õ "életében". Ha konkrétan arra vagy kíváncsi, hogy számodra van-e élet a halálod után, akkor az már "kicsit konkrétabb". Arra pedig az válasz, hogy az élet a halállal véget ér. Az, hogy van-e lélekvándorlás, meg hasonló nyalánkságok, az már meggyõzõdés kérdése. De az életed lezárult, ha van utána valami az már nem "élet".

Ha a kérdést szó szerint vesszük, akkor egyértelmû rá a válasz. Mivel tök általánosan kérdezed, így IGEN, van ÉLET a HALÁL után. Hiszen minden pillanatban halnak meg és születnek emberek. Tehát az egyén halála után az élet ugyanúgy fennmarad - persze már nem az õ "életében". Ha konkrétan arra vagy kíváncsi, hogy számodra van-e élet a halálod után, akkor az már "kicsit konkrétabb". Arra pedig az válasz, hogy az élet a halállal véget ér. Az, hogy van-e lélekvándorlás, meg hasonló nyalánkságok, az már meggyõzõdés kérdése. De az életed lezárult, ha van utána valami az már nem "élet".
El kell keserítselek benneteket, én nem tapasztaltam semmit a halálom után. Végtelen nyugalmat éreztem, de semmi mást. Nem láttam fényt, nem láttam halott rokonokat, csak meghaltam. Na és persze újraélesztettek pár perc múlva, ezért is vagyok itt. Azóta nem félek a haláltól mert tudom, hogy nem történik utána semmi rossz de megbecsülök minden pillanatot mert tudom, hogy soha nem láthatom azután azokat, akiket szeretek és tudom, hogy nincs még egy sanszom.
Remélem, hogy van és hogy jobb, mint ez a nyomor amiben élek...
Én hiszek Istenben és Jézus feltámadásában.Ez az élet nekem nem sok jót adott.Hiszek benne ha véget ér az élet mindenki megkapja azt amit érdemel.
én remélem hogy van valami(nevezhetjük életnek). Hiszem hogy utána van valami és remélem jobb annál amit mi itt életnek nevezünk... 18/L
én úgy vélem van élet a halál után! nem is akár milyen!! én Istenhívõ vagyok, ezért nem kételkedem ebben. a halál után élet számomra ott kezdõdött el, hogy megismertem Krisztust s az áldozatát, amit értem hozott. ez mindenki számára nyitott kapu :)
Megszuletsz. Elsz. Meghalsz. Halott vagy. Alszol.Alszol.Alszol.(amit te nem erzekelsz, nem erzel kesz vege elvagtak, bumm) Aztan, feltamadsz. Vegitelet. Pokol\Menny Eges\orokelet en igy hiszem
A kérdező hozzászólása: Lepontozni nem szoktam senkit, csak azt aki kérdést ír mint "válasz". Thx a többieknek!
Ezt hívják reinkarnációnak , és egyébként bizonyított, habár nem hisz benne mindenki!
Csak úgy tiszta véletlenül teszem fel a kérdést a kérdés kiírójának, hogy MI ALAPJÁN DÖNTI EL, hogy erre a kérdésre adott válasza JÓ VAGY NEM JÓ annak, aki a választ beírta? Mert itt látok egy-két lepontozást, pedig teljesen korrekt választ adtak. Max. nem azt, hogy van. Hanem leírták, hogy mit jelent az élet - definíció szerint. Arról pedig megint nem a válaszadó tehet, hogy egy kérdést nem tudsz normálisan feltenni... De csak, hogy ne offoljak, válaszolok: Véleményem szerint nincs semmilyen létforma a halál után. Ha neked ez a válasz sem tetszik, akkor ezt is lepontozhatod. Ettõl függetlenül ez a válasz a kérdésedre NEM HASZONTALAN.
A kérdező hozzászólása: Ne kérdéseket írj! Én választ kértem és nem kérdést. A többieknek meg köszönöm!!!
Szerinted ezt a kérdést itt fogjuk megoldani?
Mivel konkrétan nem bizonyított ez a dolog, így hit kérdése. És talán ez így van jól...
közvetlenül utána nincs. A halál az élet befejezése. Definíció szerint. Utána nincs élet. Létezés van, de az nem élet. Illetve lehet késöbb újászületés, majd élet, de ez megint más tészta.
hát mindenki másban hisz.van aki hiszi, hogy az élet után egy sokkal szebb világba kerül, de van aki abban hisz h újjászületünk.ez szerintem teljesen hit kérdése.
Utolsó: nem is csoda, hogy nem tapasztaltál semmit. Klinikai halál állapotában csak a szív és a tüdõ áll le, az agy akkor még mûködik. Tehát ez az állapot inkább az eszméletvesztéshez, semmint a halálhoz áll közelebb. Akik fényrõl meg alagútról beszélnek, azokkal valószínûleg az agyuk játszott. Szerintem ha az agymûködés véglegesen leáll, akkor a lélek eltávozik a testbõl. És mivel az agymûködés leállta utáni állapotból még tudtommal senki nem tért vissza, így képtelenek voltak beszámolni arról, hogy mit tapasztaltak. De szerintem a tudat nem szûnik a halállal.

Szerintetek van élet a halál után? Vagy folytatódik ott valami? Nagyon foglalkoztat ez a téma. Mit gondoltok?

Legjobb válasz: Élet az mindig van...s hogy mi történik halál után? az elméd elválik a továbbiakban funkcionálni képtelen fizikai testedtõl, és egy amolyan asztráltest segítségével fogsz utána tapasztalni, persze csak egy ideig...mivel utána folyt. köv. :P olyasmi mint álomban, ott sem az ébrenlét alatti testeden át tapasztalsz, hanem egy másik test által...amit az univerzum "mögött" meghúzódó Elme(Univerzális Szellem/Lélek) biztosít neked...szóval a halál az csak egy váltópont az élet meg nem szûnõ folyásán...álom után pedig alvás, és utána kelés mindaddig, amíg be nem látod az élet igazságát, hogy eztán a tiszta elmévé válj, s megszabadulj a születés-halál körforgástól. :) üdv 26/F LastOne.Left

Élet az mindig van...s hogy mi történik halál után? az elméd elválik a továbbiakban funkcionálni képtelen fizikai testedtõl, és egy amolyan asztráltest segítségével fogsz utána tapasztalni, persze csak egy ideig...mivel utána folyt. köv. :P olyasmi mint álomban, ott sem az ébrenlét alatti testeden át tapasztalsz, hanem egy másik test által...amit az univerzum "mögött" meghúzódó Elme(Univerzális Szellem/Lélek) biztosít neked...szóval a halál az csak egy váltópont az élet meg nem szûnõ folyásán...álom után pedig alvás, és utána kelés mindaddig, amíg be nem látod az élet igazságát, hogy eztán a tiszta elmévé válj, s megszabadulj a születés-halál körforgástól. :) üdv 26/F LastOne.Left
aha. én számomra ez inkább olyan evidens dolog hogy nem beszélek róla olvasgattam már a témában és közelebb áll hozzám ez a felfogás mint a "halál utáni nagy semmi"
Úgy gondolom, semmi nem semmisül meg a világon. Sem energia, sem anyag, sem gondolat, sem érzés, sem információ, maximum minden csak átalakul. Hogy hogyan, milyen formában, arról lehet vitatkozni.
Ha ezt tudnám, milliomos volnék...Tanlmányozd akeleti filozófiát és vallást, ha kiforrott válaszokat keresel.
Élet nincs.Lélek van. :) (szerintem) Én úgy gondolom, hogy másik dimenzióba kerülünk egy ideig és utána új testet kapunk. Nagyim szerint akik jók és meghaltak tündérek lesznek, és volt hogy sétáltunk meglátott egy lepkét ami jött velünk és mondta, hogy jön velünk az anyukája.Szerintem ez is aranyos.:)
Én a reinkarnációban hiszek. Halál után a köztes létbe kerülünk (ott is történik egy s más), majd újra leszületünk, és így tovább :) Aztán persze eljön az idõ, mikor már nem születünk le, de az "élet"(lélek) megmarad utána is. Hogy a lélek véges-e, vagy végtelen, na azt nem tudom!
Nem akarlak elkeseríteni, de véleményem szerint csak azért alakult ki bennünk a hit a túlvilági életben, mivel így sokkal könnyeb leélni az életet, mintha végig ott lenne bennünk a tudat, hogy bármikor végeszakadhat a földi létünknek, és a tudatunk örökre elveszik a semmibe. Én is hiszem inkább azt, hogy ha meghalok egy jobb világba kerülök, ahol mindaz megadatik ami a földi életben nem, bár mint szkeptikus, az ellenkezõjérõl vagyok meggyõzõdve.
..és végül beletekeredsz saját magyarázatodba, mnt kígyó a farkába....
Kedvesnek: elhiszem, hogy vegyésznek készülsz, de szerintem hamis útra tévedtél:) . Igaz attól még készülhetsz, mondjuk vagy 30 évig, mint alábbi hittársad. Istened legyen hozzád kegyelmes! Adonaielohimnak: szerinted istenedet ki/mi teremtette?!- mert semmibõl csak semmi lehet, nemde... Mi a problémám a térítési szándékoddal: hát pl. az, ami a kommunista ideológiával szemben volt! Az is szép, ígéretesnek indult, de végül bebizonyosodott, hogy csupán egy baromi nagy utópia. Igaz, hogy azt rám is erõszakolták, amit te viszont nem tehetsz, még "mindenható" istened közremûködésével sem:) . Így hát tõlem addig dumálj, míg bele nem unsz!
Kedves 2011. 08. 09. 07:17! Nem vegyész leszek, hanem tanár, de mindegy is. Az lenne a kérdésem, hogy miért tévedtem én rossz útra? Vagyis szerinted, mivelhogy én az igaz úton járok veled szemben.
Ha isten 7 nap alatt teremtette az világot akkor a emlõsök elötti élõlényekrõl miért nincs szó?
Bocsánat, a természettudományokat és Istent, valamint a Bibliát.
Kedves 2011. 07. 08. 07:39! Kémia-matek tanárnak készülök és tökéletesen lehet egyeztetni a hitet és Istent, valamint a Bibliát. Ez egy újabb emberi butaság volt, mint sokan hozzád hasonlóak, akik így gondolják. Mindent lehet csak akarni kell. Élvezem mind a kémiát, mind az Istennel való személyes kapcsolatot. A térítés kísérlet, vagy valahogy így fogalmaztad meg nem felesleges, hiszen ezt kaptuk a Mindenható Atyánktól feladatul. Sajnos nagyon sok ember, mint Te és a hozzád hasonlóak elutasítóak, de amint ma is olvastam a Bibliámban: mindenkinek meg kell állnia Urunk elõtt, aki igazságos ítéletben részesít minden embert. Ítéletet fog mondani a bûnben élõkön. Ha megengeded, hagy mondjam el, hogy még van idõd leborulni és elmondani az Úrnak: "Uram, légy kegyelmes hozzám! Gyógyíts meg engem, Uram, mert vétkeztem ellened." /Zsoltárok 41.5/. Kérj bûnbocsánatot és Õ megbocsát Neked!(és természetesen a hozzád hasnonlóaknak is, amennyiben megváltást kérnek!
Igazad van: "nem teszem meg", de pont azért mert vegyészként nagyon jól ismerem a matematika, fizika, kémia törvényeit, melyekbe csupán sajátos okoskodásoddal lehetne becsempészni mindenható istenedet. Igazad van, fordíts hát hátat nekem, hagyj engem ignoranciámban, miképp én is azt teszem veled szemben:) . Igazad lehet abban is, hogy 30 év múltán jött meg józan eszed, élj boldogan ezzel a felfedezéseddel, istened magasztalásában, dicsõítésében. Kérlek, könyörgök viszont(sok más, hozzám hasonló nevében is), ne fertõzd környezeted gyengén palástolt térítési szándékoddal!
Én nem vitatkozni jöttem ide. Világosan látszik, hogy nem érted meg, vagy nem akarod megérteni amit írok. Nem vagy tisztában az eredendõ bûn, a szabad akarat és a szekták fogalmával sem. Buta módon embereken, hívõkön, papokon és vallásokon keresztül ítéled meg Isten létét, nem létét. Õk nem egyenlõek Istennel. A szektákban sohasem Istent követték hanem mindig embereket. De a félreinformált és tájékozatlan, önállóan gondolkodni nem tudó (akaró) emberek sajnos gyakran összemossák tudatlanságukban mi a szekta és mi a hívõ közösség. Isten igéje egyértelmû és világos. A hívõ emberek sohasem követnének más embereket vagy más emberek tanításait csakis kizárólag Istenét. Ha utánanéznél történelmi tényeknek, (mint ahogyan nem teszed) meglátnád, hogy minden ószövetségi prófécia mikor melyik történelmi háborúban teljesedett be. Ha utánanéznél (mint ahogy nem teszed) ki az az Anton LaVey aki 1966-ban egy sátánista egyházat alapított ami hivatalosan legális és elfogadott az usaban és uk-ben akkor tudnád mik a tanai és ezek a tanítások ömlenek minden csatornán keresztül kiskorunktól fogva. Ha utánanéznél (mint ahogy nem teszed) kik az illuminátusok és a szabadkõmûvesek, bildeberg, skulls and bones, bohemian club stb.stb.stb... melyik rendhez tartozott Hitler, mik a céljaik (Új világrend, New world oder/NWO, Novus ordo seclorum, észrevennéd hogy a világ ezek felé a kitûzött célok felé halad látszólag teljesen véletlenül és magától. (egységes pénz, nyelv, hadsereg, globalizmus egyszóval) Ha utánanéznél (mint ahogy nem teszed) milyen kabbalista okkult szimbólumokat és rejtett szimbólumokat használnak és miért valóban rájöhetnél Isten létére. Ha valóban utánanéznél (mint ahogy nem teszed) a fizikai törvényeknek, az evolúciós elmélet hitelességének valamint annak, hogy milyen eszközökkel próbálják ma dollármilliókat költve bebizonyítani a lehetetlent, hogy az elsõ egysejtû az ûrbõl érkezett (pánspermia elmélet), akkor kilogikázhatnád, Isten léte logikusabb. Ha utánanéznél (mint ahogy nem teszed) Isten miktól óv bennünket az igéjében és ennek ellenére ezek ellenkezõje ömlik a médiákból könnyen kilogikázhatnád Isten létezését. Ha egyáltalán érdekelne az amit írok és utánuk néznél (nem teszed meg) könnyen rájöhetnél: igazat mondtam. te nem beszélgetni és nem gondolkodni akarsz. egyetlen egy dologért jössz ide ez pedig a: vitatkozás és önmagad igazolása. Én ebben semmmilyen partnered nem leszek, én nem vitatkozni jöttem ide, egyszerûen végzem a munkám Istennek. Az a te problémád, hogy élvezkedsz a vitatkozásokban, talán ilyenkor a monitor mögé bújva egy kicsit többnek érezheted magad mint ami általában vagy a hétköznapi életben, nem tudom de igazán nem is érdekel. minden amit leírtam igaz és szeretettel tettem, érdek és hátsó szándék nélkül. A gondolkodás kikerülése továbbra sem fog senkit sem elõbbre vinni. Nem sértõdni és önigazolni hanem gondolkodni kellene... Minden ami fontos volt én leírtam és nem veszek részt végeérhetetlen és oktalan, céltalan vitatkozásban, fõleg úgy nem, hogy a beszélgetõpartnerem nem beszélgetni, sem gondolkodni nem akar csak vitatkozni, ráadásul saját kútfõbõl belemosott gondolatokkal, mások gondolataival érvelve. Befejeztem. Csak értelmes és valóban gondolkodni és beszélgetni akaró emberekkel vagyok hajlandó tovább beszélgetni, akikkel kicserélhetjük a gondolatainkat, nem pedig önigazolni szeretnénk mindenáron csak az érem egyik oldalát ismerve. Én is hitetlen voltam több mint harminc évig, ismerem azt az oldalt és ezt is teljes mértékben. teljes rálátásom van mindkét oldalra és ennek fényében mondom azt: Isten él és létezik. Aki csak az érem egyik oldalát ismeri csak, a másikról pedig csak hiszi, hogy ismeri, és nem is akar utánanézni semminek sem, képtelenség érdemben társalogni, mert nem vagyunk egy szinten sajnos. Isten áldjon mindenkit.
Halál = Game Over Biblia = mesekönyv
Feladom, én csak logikus , racionális érvekkel tudok vitatkozni:) . Túl sok nekem ha már a sátánnal kezdesz érvelni, hadd ne kell elmagyaráznod kinek szüleménye ez, s jelenlétét köztünk mi/ki, és miképp motiválja. Amúgy elismerem, hogy az ekképp hívõ embernek jóval könnyebb, kényelmesebb az élete, fõleg ha e vakbuzgó hit nem csorbítja emberi méltóságát.
Ja, s engem nem a te atyád teremtett, hanem egy nagyon is banális biológiai folyamat eredménye vagyok. Mivel apám, anyám ember volt, én is embernek születtem, így élek, s halok majd meg. Újjászületésben, reinkarnációban nem reménykedem - annál szerényebb vagyok :) .
"Bízni kell Istenben és hinni azt, hogy amit tesz azt Õ tudja miért és úgy a jó." - honnan tudhatjuk mi ezt?! Bibliából - az csak egy régi regés könyv, papoktól - azok is gyarló emberek, mint mi, s folytathatnám. Ha istened létezik, és igazán tudja "miért és úgy a jó", akkor õ a leggonoszabb, legigazságtalanabb valami a világon! Hadd említsem csak ezt: engedte (engedi), hogy nevében - évezredeken át - öljék egymást az emberek! Nem gondolod kicsit túl eltaktikázza a dolgokat?! :) .
Mi nem tudhatjuk azt Isten mit miért enged meg. Nincs mindenre válaszunk de butaság azt gondolni, hogy azért mert mi valamire nem tudjuk a választ még nincs is rá jó válasz... Bízni kell abban, hogy Isten szeret minket és MINDEN amit tesz, azért teszi mert úgy a jó és tökéletes, még ha nekünk nem is tûnik annak és nem tudjuk az miért jó és miért úgy jó ahogy van. Bízni kell Istenben és hinni azt, hogy amit tesz azt Õ tudja miért és úgy a jó. Amikor én megtiltottam a 2 éves fiamnak, hogy kiszaladjon az úttestre mert elgázolhatja egy autó és meg is halhat azt nem azért tiltottam meg neki mert hatalmaskodni akartam felette, hanem azért mert nagyon szeretem és féltem õt. Õ nem értette mi az, hogy meghalni de engedelmes volt nekem mert bízott abban, hogy jót akarok neki és nem lázadt ellenem. Teljesen ugyanez a felállás Isten és mi köztünk. Õ az Atyánk aki teremtett mindent, bennünket is és mi pedig a gyermekei vagyunk. lázadhatunk is ellene de bízhatunk is benne. Ez a szabad akarat, nem robotok vagyunk. Én azt választottam, hogy bízok istenben és Õ azt mondja aki Benne bízik meg nem szégyenül. Bízom az Õ szavában, igéjében. Szeretettel javaslom minden embernek aki az igazságot keresi: legyen bölcs és tegyen õ is így.
Ha csakugyan létezik egy isten, aki imáidat meghallgatta, segített, akkor te vagy egyike a nagyon ritka protekciós "kiválasztottak" közül! Nézz csak magad körül: hány más hasonló ártatlan lelket ragad maga mellé a te urad, merõ szeretetbõl, persze - habár talán ezekért is imádkozott valaki, de hasztalan. Csak harangszó juta nekik...
nem félek a haláltól mert már kipróbáltam mielõtt megszülettem --> Mark Twain idézet
amit még az elején a klinikai halálról írtál hibás: az a kísérlet biztos nem így volt megfogalmazva. ha a szíved áll le de ez agyad nem, na az a klinikai halál. ha minden teljesen akkor már nem lehet újraéleszteni
HALHATATLAN A LÉLEK... Halhatatlan a lélek, hiszem, De más világba nem megy át, Csak itt lenn a földön marad, A földön él és vándorol. Többek közt én, emlékezem, Rómában Cassius valék, Helvéciában Tell Vilmos, Párizsban Desmoulins Kamill... Itt is leszek tán valami. Petõfi Sándor Pest, 1846. november 20. után http://www.youtube.com/watch?v=KZFdkwsee8c&feature=related
[OFF isten teremtette a törövényeket??...mindent???és mi van világûrrel, az ottani csilagokkal, egy másik bolygón is teremtett életet? vagy azok csak úgy vannak? ja ogadjunk hogy zat csak az emberek képzelik be?...és mi van a többi valással?miért pont a kereszténység lenne az "igazi"] ha lenne élet a halál után , nem halálnak nevezénk.
Kétezer évvel ezelõtt, földi szolgálata alatt Jézus azt hirdette: „Én vagyok Isten.” Azt mondta, hogy Õ menny és föld Alkotója, és hogy csakis Általa lehet része az emberiségnek valódi békességben és örök életben. Nemcsak megtette ezt a drámai kijelentést, de bizonyítékokkal alá is tudta támasztani állításait. Jézus egyedülálló volta istenségének hirdetésében rejlik. Jézus egyedülálló a világ vallási alakjai között abban, hogy Istennek vallotta magát. Buddha sohasem mondta, hogy õ Isten. Mózes sohasem mondta, hogy õ Jehova. Mohamed sohasem mondta, hogy õ Allah. Jézus Krisztus azonban az IGAZ és ÉLÕ Istennek vallotta magát! A feljegyzések azt mutatják, hogy Jézust nem azért feszítették keresztre, mert feltámasztotta a halottakat, mert visszaadta a vakok látását, vagy mert meggyógyította a bénákat. Jézust azért feszítették meg, mert azt állította, hogy Õ Isten. Ez teszi istenségének kérdését rendkívül fontossá. Buddha csak azt mondta: „Tanító vagyok, aki az igazságot keresi.” Jézus azt mondta: „Én vagyok az igazság.” Konfuciusz azt mondta: „Sohasem állítottam, hogy „szent vagyok.” Jézus azt mondta: „Ki tud rám bûnt bizonyítani?” Mohamed azt mondta: „Nincs reményem, hacsak Isten rám nem borítja kegyelme köntösét.” Jézus azt mondta: „Ha nem hisztek bennem, meghaltok bûneitekben.” Ne így legyen...
Szerintem más formában is vissza lehet jönni, például apósom hamvaiért mentünk és egy fekete, sárga csõrü varju ment át lassan keresztbe az uton és közben nézett. Ugyanez az állat a zsuffolt belváros kapujába ült és engem várt, még kiváncsian forgatta is afejét. 41 éve élünk itt, és azóta sem találkoztam vele, csak amikor após meghalt. Olyan érdekes számomra ez.
:) Nem mondtam ha propaganda nem átgondolt :D
Én a dolgomat elvégeztem, semmi más nem az én ügyem. II. Timótheus 4:3. Mert lesz idõ, mikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint gyûjtenek magoknak tanítókat, mert viszket a fülök; 4. És az igazságtól elfordítják az õ fülöket, de a mesékhez oda fordulnak
Most mondtál ellent saját magadnak, ha Istent nem dogmákon és egyházakon keresztül kell szemlélni- ahogy nem isteszem- akkor a Biblián keresztül SEM mert az aztán az egyház és a dogmák által meghatározott iromány. Én nem gondolnám, h tv-bõl vennék bármit is, mert én vallásos családból származom, én azonban elhatárolódom mindettõl- azért mert átgondoltam EGYEDÜL ahelyett h bevettem vna azt amit rám akartak erõszakolni baba korom óta. De mindenki abban hisz amiben akar, én azt a kérdését válaszoltam meg vkinek, h miért nem közelít senki a kereszténység felõl. Hát ezért, mert merõ kitaláció. Persze minden más is, csak ezek szerint a minden más vhogy mégis hihetõbb az embereknek. Na meg: elgondolkodtam azon amit vki írt a beteg gyerekérõl. És arra jutottam h Istennek és az imának kevéssé vszínû h bármi köze lett vna a csodás gyógyuláshoz. Nem történt semmi amikor az illetõ imádkozott, ám amikor hozzáért a gyerekéhez és felszakadt belõle a kétségbeesés igen...hát nekem valószínûbbnek tûnik h a saját energiájából adott át akkor a gyerekének, mint sem egyéb. De mindenki azt hisz ami neki tetszik, én senkit eltéríteni nem akarok a hitétõl, csak a véleményemet vázoltam egy elhangzott kérdésre, ellenben ti azt hajtogatjátok, h ezt meg azt csináljuk. Nem. És a vitát részemrõl lezártnak tekintem.
15.55 Elutasítom, h ateista volnék, ez nem igaz! Csak nem vagyok hajlandó benyelni az egyetemes vallás reklámot. Isten nem a templomban van így otthonról is elérheted, amikor akarod. És: szerinted ugyan miért vannak kevesebben itt a keresztény dogmákat vallók, holott az ide írók többsége nyilván meg van keresztelve? Mert úgy sántít az egész, h csak úgy húzza a lábait! Na ezért, mert a legképtelenebb agy által kieszelt teória is hihetõbb, mint a pokol, meg a menny, meg arkangyalok, meg démonok, meg sátán, meg purgatórium, meg ki tudja mi? Hát ezért. Mert még az is valószínûbb, h lesz következõ életem, amiben medúza leszek.
Viszlát! Vajon az is elégtételt nyújtana, ha túlvilágon mondjuk nyûként épp egy volt ateistát emésztenél jóízûen?! Az is nagyon hasznos, maga módján ártatlan "isteni" teremtmény:)
Nekem ezzel még mindig csak az a bajom, h a Biblia NEM Isten igéje, hanem emberek által összegyûjtött élettapasztalatok, vmi felsõbbel való összekapcsolása. Így a Biblia semmiképp nem lesz az én életem alapköve. A démonok meg....ugyan már!
Hú! Végigolvastam a kommenteket is mostanra (úgy ahogy) megdöbbentõnek tartom, h a 21. sz-ban a Bbibliával érveljen vki. Lehet hinni Istenben, én is hiszek vmi fölsõbb mozgatórugó létezésében, de a Bibliát nemcsak h emberek írták, de még ráadásul zsinatokon döntötték el az "okosok" h mi kerülhet bele, mivel akarják átmosni a szerencsétln nép agyát. Ne viceljünk, számomra a Biblia egy nagy értékû, hatalmas jelentõségû IRODALMI alkotás, mert az is. Halandó emberek írták, és más halandó emberek elfogadták, v épp elvetették azokat a dolgokat amik nem illettek bele a képbe. Megdöbbentõ, h valaki hisz benne.
9.36 Az állatok igenis gondolkodnak, a patkányok kitalálnak az útvesztõbõl, a macskám megvárja h elforduljak és csak utána lopja ki a poharamból a szívószálat, mikor akadályba ütközik, megpróbálja kitalálni, merre menjen. Az oroszlánok sem találomra falnak fel egy zebrát, megkeresik melyik a leggyengébb. És ezek azok a dolgok, amiket tudunk h átgondol, honnan tudod, h a fejében mi zajlik? Nincs bizonyíték rá h ne gondolkodnának. Amúgy: itt én vok az egyetlen aki úgy gondolja az a megnyutató, ha nincs SEMMI? Én nem akarok meglepetéseket halálom után, akkor már csak pihenni szeretnék, ennek ellénere azt gondolom, h szellemek leszünk, mint azt fent írtam.
Nem hiszek a mennyországba v a pokolba, de a szellemekben igen, így lennie kell valaminek. Azért hiszek a szellemekben mert már láttam, és anyukám is ugyanazt egy másik alkalommal, lehet h hallucináltunk de nem tudom. Meg a dédnagymamám, aki meghalt amikor anyukám terhes volt velem, és fénykép sincs róla csak egy videofelvétel, amit tavaly láttam elõször, megjelent álmomban amikor nagyon kicsi voltam. Viszonylag könnyen beazonosították anyáék, mert derékig érõ fonott copfja volt. Szóval ez egy olyan dolog, amit nem halucinálhattam, mert nem ismertem, nem láttam róla képet. Ezt kétségbe lehet vonni, én is megteszem néha, nem értem, de ez van. Nõvéremnek papám jelent meg álmában halála után, de ez azért más mert õ ismerte, viszont álmában nagyon érdekes dolgot mondott a nõvéremnek: -Én meghaltam? Ezt mondják neked? Ez hülyeség, én nem haltam meg.
OMG ikszdé! Valóban mindenki abban hisz amiben akar, van szabad akarat, van választási lehetõség. Csak mindenki úgy döntsön, hogy valóban tisztában van az õt körülvevõ világgal, nem pedig bamba agymosottként kellene leélni az életet a sátán tanításaiban amik jónak tûnnek ugyan, de nem az életre visznek...
omg xD , mindenki abba hisz amibe akar, :)
Különös. Talán ezzel a szóval tudnám elmondani, hogy te nem elég, hogy azt sem tudod mirõl beszélsz és butaságokat mondasz. Nem hallgatsz (ez esetben) olvasol, legalábbis nem fogsz fel más véleményt. Ez bizonyára azért van, mert félsz. Nem tõlem, vagy az elõttem szóló testvértõl és ami általad "térítési hülyeségnek" gondolt cselekedettõl, általunk viszont engedelmességnek nevezett cselekedettõl az Úr felé, hanem magától az Úrtól. Hiába mondogatod magadnak, hogy nem így van. Tudat alatt te nagyon jól tudod, hogy amit mi állítunk az igaz. Lesz ítélet, neked is és nekem is. De mi soha nem fogunk egy oldalon állni addig, amíg el nem ismered bûnös létedet az Úr szentsége és igazsága elõtt. Nem mellékes tény, mert meg van írva Isten Igéjében, hogy míg a bûnösök (akik bûnben is maradnak, hiszen én is bûnös voltam)elítéltetnek, de elõtte Isten haragját is át kell élniük. Nem tudom, mit jelentenek neked a következõ szavak, de gondolkozz el egy keveset, akár csak józan paraszti ésszel: elragadtatás, antikrisztus, örök élet, pokol, bûn...stb. Imádkozni fogok érted, és a hozzád hasonlókhoz is. Isten áldását kérem rátok! Ui.: Tudnod kell, hogy Isten téged is szeret, de a bûnt utálja.
Isten van, volt és lesz. Ezt el kell fogadni, el kell hinni. Ezt az emberi agy nem tudja felfogni. Egyébként az OFF-osnak mondanám, hogy akárhogy is sietett az írással, azért próbáljon már helyesen írni. Valamint a halál egy szó, amihez értelmet kapcsoltak. Lehetne akármi mással írásba foglalni.
Ha találnának egy másik bolygón életet ( Persze tudjuk hogy a Viking ûrszondák találtak a mars felületén mikroorganimusokat) akkor mit szólnátok a bibliához? Mert mint mondtátok a biblia nem ír más bolygókon való életrõl. És már elhangzott a kérdés istent ki "teremtette"?
Ó, nem!!! Figyelj! Van élet a halál után vagy nincs? Ez a kérdés. De ezt csak te magad tudod megválaszolni. Tudom nem ez a kérdés de figyelj. isten létezik. ha be fogadod õt mint személyes megváltódat a mennybe kerülsz ahol minden csupa boldogság és öröm. higgy benne és lesz élet. de ha az ördög mellé állsz vagyis nem hiszel istenben akkor kárhozatra jutsz és ott csupa gyötrelem vár.higgy istenben és szeresd öt.
Gondolj bele hogy amikor este elalszol, akkor egy kicsit mindig meghalsz. Tudnillik a tudatod nem erzekeli a letezesedet, ergo halott vagy. Az hogy masnap felebredsz, es emlexel, emiatt letezel... Ha nem ebrednel fel, eszre sem venned. Na ilyen a halal.... Semmilyen :)
Az élet egy biológiai folyamat, amelyet a testünk szerveinek összehangolt mûködése tesz lehetõvé. Amint ez a mûködés leáll, az úgynevezett tudat is megsemmisül, hiszen ugyanúgy mint például az érzelmek, vagy a hasonló elvontnak hitt dolgok, ez is tisztán biológiai, illetve biokémiai folyamatok eredménye, amelyeket ma már elég jól ismerünk. Így a halál után nincs semmi, de ez nem olyan rossz mint gondoljuk, hiszen akkor már úgysem érezzük, nem fogjuk föl hogy nincs semmi. Mindazonáltal szeretnék hinni a reinkarnációban, de ezek fényében sajnos nem tudok. Jó lett volna kb 200 évvel ezelõtt születni :)
Az élet folyton van!! Nem csak a halál után.A test elhagyása , része a világi életnek ahogy a születés is. Mindig jövünk megyünk.Az életeink állomások .A lényeg hogy mit teszünk benne.Szerintem.
Ez jó kérdés!!! De vajon van-e élet a halál elõtt?????? (Nem eredeti, csak már nem emlékszem, ki kérdezte ezt? Talán John Lennon?)
Kérdezõ, írtam Neked választ privát e-mailben. Megkérnélek, válaszolj légyszi, ha elolvastad. Köszönöm.
erre a haver mindig azt szokja mondani, hogy - Mennyé, nézd meg!
A reinkarnicióról: szimpatikus elmélet, de nem logikus. Nézd meg ezt a diagrammot ie.400 -tól napjainkig. Vajon miért épp az utóbbi 200 évben ugrott meg a földre visszatérõ lelkek száma drámaian illetve korábban miért stagnált jóval alacsonyabb szinten. Más oldalról: honnan lett 7.000.000.000 db lélek a korábbi pár ezerbõl? Osztódással szaporodtak mint az egysejtûek? :-) Apropó egysejtûek: akkor ott most mi a valóság? Visszatért lelkek vagy épp hány éves is egy mai egysejtû? Több millió lehet mindegyik és egykorú, hiszen ugyanbból az õs egysejtûbõl osztódtak szét napjainkig, ergo nem pusztultak el. Vagy?
Ez mind mind emberi kitaláció ! Az igazság az hogy senki nem tud semmit a halálrol és a halál utánrol
de mondjuk születésünk elõtt úgy gondoljuk sehol, semmik se voltunk.Nem emlékszünk hogy mi volt akkor.szóval ugyan az mint ha meghalunk és semmik leszünk.Semmikbõl lettünk szóval halál után is lehet élet.Szerintem az emberek nem emlékeznek a saját születésükre, akkor hogy emlékeznének, mi volt elõtte? Lehet, hogy én elõzõ életembe egy nagyon gazdag ember voltam, most meg nem, ha valaki szegény volt, köv. életében gazdag lett valamilyen okból(gazdag család)...
Ez mind baromság ! Szerintem nincs semmi, a test meghal a lélekkel együtt, már ha egyáltalán létezik lélek. . .
Kedves Kérdezõ. Ha az egyén túllép a születés-halál körforgáson, akkor tulajdonképpen szabad kezet kap az Univerzumtól és azzal a fizikummal folytatja létezését, amit elõzõleg asztráltestnek neveztem...ami nem születik, ami nem hal meg, amin nem fog a betegség, ami léte örök, akárcsak az emberi elméé. :) üdv 26/F LastOne.Left
Az ember õsidõk óta fél az elmúlástól. A racionálisan gondolkodó is reménykedik, de beletörõdik, hogy nincs tovább, ha itt a halál. Az idealista pedig elméleteket gyárt, esetleg elfogad különbözõ elméleteket. Ahány vallás, annyi felfogás, de két csoportra osztható. Az egyik csoport szerint az erényes élet jutalma a túlvilági örök élet.(A gonoszok büntetése az örök megsemmisülés.) A lélekvándorlásban hívõk szerint ez pont fordítva van: a lélek vándorlása tulajdonképpen büntetés és a jutalom az örök megsemmisülés, a nirvána. ( A nem tökéletesek büntetése az örök körforgás.) Akit vigasztal valamelyik elmélet, az higgyen benne. Akit meg nem, az ne. Mert bizonyíték semmire nincs.
A kérdező hozzászólása: Bízom benne, hogy a halál nem a vég... Köszönöm a válaszokat :) szívesen olvasnék egyéb tapasztalatokat stb :)
nézd meg az azutánt (hereafter). matt damon játszik benne.
Úgy gondolom, (tapasztalatból mondom) hogy létezhet a tudatod a tested nélkül, azon "kívül" is, így a test halála után nem szûnünk meg létezni.
A kérdező hozzászólása: Ebbe még bele sem gondoltam ebbe az álom dologba. Akkor valahogy jól sejtettem, hogy az álom egy másik világban történik. De a születés-halál körforgás után mi történik?
-Hol voltál? -Reinkarnációs kurzuson. -Tényleg? -Miért ne! Egyszer élünk!
Minek ezen agyalni, úgyis meg fogod látni amikor te halsz majd meg.
Kedves Dangerous! Tisztelem véleményed, hited, de mint saját magad észrevetted, te vagy itt az egyetlen aki a bibliával próbál érvelni. Így aztán egyben akár kiértékelheted mennyire keresztény-katolikus a mai Magyarország... Én ateista vagyok, nekem a biblia egy nehezen olvasható meséskönyv, tele ellentmondásokkal, de valószínû ezt neked soha nem tudnám bebizonyítani, te nem a racionalitás, a logika útjain haladsz. Csupán ennyit engedj meg nekem: "az ember halálakor megítéltettetik Isten elõtt, aki akkor egyetlen dolgot keres majd benned: Jézus vérét a szívedben, ami megmosott a bûnöktõl." – írod, s talán hiszed is, de akkor, kérdezem én, hogy is van a többi 5 milliárd nem-kereszténnyel?!
Én szkeptikus vagyok a témával kapcsolatban, de azt érdekesnek találom, hogy például az öregek miért nem félnek a haláltól. Nagypapám egy éve halt meg, elõtte kb. 2 éve azt mondta nekem, hogy fiatal korában félt a haláltól, félt, hogy semmivé lesz, de idõs korában már nem aggódott ez miatt, mert mondása szerint: "nincs mitõl félnem, amíg emlékezni fogtok rám". Nem tudom miért mondta. Nem tudom hová tenni, mivel a papám egész életében realista volt, csak magában hitt.
12:09 Így van!Elõzõ voltam, erre gondoltam énis, csak gyökér köntösbe bújtattam!
Nincs élet a halál után.Ahogy lelked sincs.Egyszerûen meghalsz, a tested leáll.A "lelked" is az agyad "csinálja".Szóval amikor meghalsz, megszûnik minden.
Szerintem olyan lesz, mint amikor meg se születtél. VAgy ha van élet is. Akk az nem élet, mert már meghaltál.
Ez lehet hogy kiábrándító lesz a pillangók után - de szerintem semmi nincs. illetve nem szerintem:D én nagyon szeretném azt hinni hogy van, mert számomra is ijeszto belegondolni abba hogy egyszercsak semmi nem lesz, de ha az agy leall akkor nem lehet tudatod sem. ha jobban belegondolsz ezt te is belathatod. a klinikai halal allpota nem több napos hanem pár perces, szóval én arra nem alapoznék.
"CSAK AZOTA LETEZEL AMIOTA EMLEKSZEL!" Akkor ideiglenesen meghalunk esténként, amikor mélyen alszunk, mivel arra nem emlékszünk, illetve gyermekkorban nem is létezünk még, vagy egy amnéziás szempontjából az azóta létezik, amióta elvesztette korábbi emlékeit...:) üdv 26/F LastOne.Left
Blokkolódnak - zseniális okoskodás! Így aztán mondjuk ha kisegér voltál elõbbi életedben - kit éhes macska falt fel hogy reinkarnációja lehess, még erre a blokkolásra sincs szükséged. Esetleg csak ösztönös cicaundorod lehet... :) .
"CSAK AZOTA LETEZEL AMIOTA EMLEKSZEL!" Születésünkkor blokkolódnak a korább életünk emlékei. Nem véletlen van ez így, mert néha még a most élt életünk tapasztalásai is képesek olyan terhet okozni, ami depresszióhoz, lelki traumához, stb vezet. Sok száz, akár ezer élet emlékei elviselhetetlen traumát okoznának. Az elõzõ életed emlékei pedig megvannak, és halálunk után az életeinket, mint hosszú életfolyamot tapasztaljuk-a keleti vallások szerint.
Igen, van.A génjeinket gyerekeink öröklik, bennük élnek tovább, átveszik tõlünk a tudásunkat, tapasztalatainkat, aztán majd õk is továbbadják egyszer.
Az a helyzet hogy nincs eszkozkeszletunk bizonyitani. Azert 1-2 dolgon erdemes elgondolkodni: - valoszinu hogy a let szimmetrikus, azaz ha nem leteztel szuletesed elott akkor utana sem fogsz, merthogy ha a lelek orok akkor nyilvan a szama sem valtozhat, marpedik a fold nepessege folyamatosan no - semmi furcsa nincs benne hogy az ember elmulik es meghal. Te furcsallod hogy szuletesed elott nemvolt semmi? - teljesen termeszetes - az hogy egyszer vege lesz az csak annyit jelent hogy az ertelme maga a letezesed minosege lehet, nem egy "tavolabbi" cel vagy eszme - es most nem a penzed mennyisegere gondoltam :p Es a legfontosabb: CSAK AZOTA LETEZEL AMIOTA EMLEKSZEL! - a letezes nem mar mint a tudat emlekei. Ha nem emlekszel semmire, nem is letezel ha ugy nezzuk, mert hiaba letezel, nem vagy ennek tudataban! Ergo hiaba szuletsz ujra ha nem emlekszel a regi letezesedre, akkor az mar halott is, ergo nem letezik. De ha meghalsz es mas emlekszik rad akkor benne letezel tovabb, de nem tapasztalod meg. Lehet hogy egyszer majd ki tudjak menteni az agyadat kompletten egy winyora es tudnak csinalni neki egy virtualis kornyezetet. Lehet hogy mar ez is az, lsd. Matrix. Akkor ott letezel? - es ha lepauzoljak? - az ido sem letezik, illetve csak Te eled meg folytonosnak... Valojaban az emlekek es az esemenyek sorozata...
Ember. Én erre csak annyit mondok, hogy gondolkodj.:) Akárki akármit mond, egyértelmû, hogy nincs. Az ember is állat volt, és az is marad. Mindössze kicsit okosabb azonban ezzel jár az a mellékes kis probléma, hogy mindenen elgondolkodik és többnyire túlspilázza a dolgokat. Fél az ismeretlentõl és az örökkévalóságig akar élni. Ez itt a baj. A léleknek nincs hatalma. Az az elme, ami a "lelket" létrehozza, és az emberi test múlandó szóval az elme is -> a lélek is.
Nagyon komolyan azt gondolom, hogy másokban élünk tovább halálunk után. Ahogy sajnos, több halottam lett, a személyiségem úgy változott meg kissé. Pl. másképp reagáltam eseményekre, mint azelõtt reagáltam volna. Tehát úgy értem: Halottra azt mondani, hogy nincs köztük, pontosan az ellentéte annak, ami van: Köztünk, bennünk él tovább, akik ismerték, szerették. Hiszem, hogy a lelkük él bennem tovább, és valahogyan: élnek velem, megélnek velem, közben segítenek. Nincs mentális zavarom. Ezt tapasztaltam. De majd ha meghalunk, kiderül, mi a pontos helyzet. Addig élj boldogan, azt kívánom!
Lélek, halál utáni bármi formájú lét csupán az emberi ész szüleménye. Fejlettebb elméje által (nem kötelezõen...), különbnek képzeli magát többi más állatnál. Így lehet aztán hálóként szõtt dogmák, misztikumok rabja, hogy majd könnyebben bekaphassák a "racionálisabb nagyhalak" :) .
10:38 -nak Minden lénynek lelke van(felkunkorodó saru!!!), volt és lesz. Hány állatfaj pusztult ki és milyen létszámban? Elég lesz?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat :) olvasgattam egy oldalt ott egy holland kardiológus tesztelte a betegeit akiknél klinikai halál állt be. Mindenük leállt az agyuk a szívük mindenük, és miután sikeresen újraélesztette õket akkor szinte ugyanazt mondták a betegek, hogy ugyanazt látták és érezték. Az orvos egyedül azt a lehetõséget tudta mondani, hogy szerinte a halál után a tudat tovább él.

Szerintetek van élet a halál után? Reinkarnácioban hisztek

Én nemtudom elképzelni,hogy az emberi letnék itt (halàl) egyszerûen vége lesz.szerintem reinkarnalodunk is akar emberi allati vagy valamilyen test formajaban.ti hogy vagytok ezzel?

Legjobb válasz: Az élet a halálig tart. Azután nincs élet. Az élet lényege a fogantatás és a halál között szakasz. A halál után már csak szerves anyag az illetõ, az élet szempontjából érdektelen. Legfeljebb táplálékul szolgálhat a még élõknek.

Az élet a halálig tart. Azután nincs élet. Az élet lényege a fogantatás és a halál között szakasz. A halál után már csak szerves anyag az illetõ, az élet szempontjából érdektelen. Legfeljebb táplálékul szolgálhat a még élõknek.
Nicsak, mami aktiválódott...
Szia! Attól függ, mit nevezel halálnak. Vagy életnek. Az élet ugyanis örök. A fizikai sík pedig arra van, hogy a Lélek önmagát elfeledve tapasztalatszerzésbe fogjon, és addig születik újra és újra fizikai formába, amíg minden tapasztalatot át nem élt, amire kíváncsi volt. Mivel az élet célja a fejlõdés is egyben, így a reinkarnáció során nem haladunk visszafelé, azaz nem veszünk fel "alacsonyabb rendû" létformát. A haláltapasztalat pedig attól függ, hogy miben hiszel, amíg ebben a választott formában élsz. Mert ez is hit és döntés kérdése. Azok, akik utaztak már elõzõ életeikben, arról számolnak be, hogy a halál után pl. az egyiptomiakat egy angyal várja. A középkor lovagjait semmi, csak a nagy feketeség. A katolikusok többségét Jézus. Az élet örök, mert a lélek halhatatlan. Aki pedig ezt nem vallja, annak erre a tapasztalatra áhítozik a lelke. Nagyjából ennyi. Ráhel11 "Nem félek tõletek, mert én tudom, hogy halálom után megyek tovább az úton. Az élet örök, nem szaros hatvan év, ezért ne hagyj magad után sok ganéjt." :D :D :D
"az egyiptomiakat egy angyal várja. A középkor lovagjait semmi, csak a nagy feketeség. A katolikusok többségét Jézus." Basszus, ezek szerint egy keresztes lovagot (középkori, katolikus) egy néger Jézusnak kell várnia...
Én is így gondolom. Mármint nem igazán hiszem el azt hogy halál után ne legyen semmi, olyan nincs hogy semmi, valaminek lennie kell. Így sokkal inkább gondolom, hogy mint a természetben annyi minden ez is egyfajta körforgás. Ha feltesszük hogy létezik a lélek, ami halhatatlan, de mivel a test halandó ezért ha meghalunk, új testben élhetünk újra. Vagyis én is a reinkarnációban hiszek leginkább. Persze ez csak elmélet és nincs rá döntõ bizonyíték, de szerintem azért mert a tudomány mai állása szerint még nem bizonyítja semmi, egyáltalán nem kéne elveszíteni a hitet és elzárkózni a lehetõségek elõl, hiszen a tudomány pont arra van hogy például ilyen dolgoknak a végére lehessen járni, de attól még hogy eddig nem sikerült az nem azt jelenti rögtön azt hogy akkor tuti semmi sincs, csak lehet hogy még nem áll ott a tudomány hogy ki tudja mutatni...egyszer talán lesz rá bizonyíték, ki tudja. Szerintem nyitottnak kell lenni és akkor bármi lehetséges :)
Hinni lehet sok mindenben, de az még nem igaz, csak egy-egy vágy mennyországa, újra-leszületés stb. természet ellenes vágyálmok azoknak, akik félnek a haláltól. S miért félnek, mert bár remélik hogy van lélek de fogalmuk sincs arról hogy mi a csuda az, és egyáltalán van e, vagy épp olyan kitaláció, mint a Többi! Elõttem szóló 16/ valóban itt vagyok, az a bizonyos mami... Nem ártana ha egyszer gondolkodnátok is a mesékben való hit helyett!
Ja ebben van igazság, de.. "Nem ártana ha egyszer gondolkodnátok is a mesékben való hit helyett!" Honnan tudod olyan biztosra, hogy csak mese? Én már elég sokat gondolkodtam ezeken a dolgokon és szerintem egyáltalán nem kizárható, annak a lehetõsége, hogy létezik reinkarnáció. Olyan sok mindent nem tudunk még a világról, hiába hisszük, hogy már ismerjük. Szerintem nem lehet csak úgy kijelenteni, hogy biztosan csak kitaláció az egész.
Onnan tudom 21/ beíró, hogy megtapasztaltam bizonyos dolgokat és érzékeltem is bizonyos energiákat. Amit leírtam a 15/21 beírásban az megtapasztalások után fogalmazódott meg bennem. De a szellemed az felszabadul és halhatatlanná válhat, de abból ismét élet, nagyon sokára fog keletkezni. S önmagát fogja megalkotni újra valószínûleg de nem biztos, hogy itt a Földön, mert addigra a Napunk ideje is lehet lejár. Valószínûleg kiszakad a Földünkbõl a Föld lelke vele az összes lélek és elzúg valahova egy másik Csillag közelébe, egy élõvé tehetõ másik bolygóra. Abból amit megtapasztaltam csak erre tudtam következtetni.
Halhatatlan lények vagytok, de folyamatosan testeket váltatok ebben az alsó világban.
Mindaddig tart a vándorlásotok, amíg nem is meritek fel / meg az igazságot. Az majd szabaddá tesz benneteket.
Én hiszek a földi élet utáni életben és a reinkarnálódás lehetõségében is, de abban nem, hogy akár állati testbe születhetnénk.
Tudjátok, hinni sok mindenben lehet- egy a lényeg, hogy boldoggá is tegyen benneteket, és ne féljetek a haláltól. De azért nem tartom okos dolognak ha olyan dologban hisztek amely soha nem valósul meg, mert az ilyen emberek sokszor felelõtlenül élik az életüket amire pedig vigyázni kellene és nagyon nagyon megbecsülni, mert CSAK EZ AZ EGY VAN! Tudjátok a lélek már eleve benne van mint parányi élet energia- a keletkezett élet-csirájában és együtt alakul és fejlõdik a magzattal. Egy holttá vált testbõl viszont akkora lélek energia távozik amekkora volt maga a test!
Minden élet a fogantatás pillanatában keletkezik úgy a test, mint azt átszövõ lélek energia is és a magzati kortól egészen a fejlõdés végéig együtt növekszik a test a lélek energia szálrendszerrel. Tehát a szülõktõl kapja minden élet a lelkét, a szülõk maguk, a valóságunk teremtõi. (na persze a pusztítói is) Mint ahogy valamikor a Földünk két lélek-Energiája volt az összes élet elsõ példányainak teremtõje. Az anyagi test porrá válik mert mulandó de a lélek felszabadul és megtér a teremtõ szellemi Lélek-Energiához a Földünk szívébe, azzal eggyé válik, azonosul felerõsödve és halhatatlan szintén Teremteni képes energiává! De nem itt a Földön, és nem a jelenlegi élet-idõben. Ha a lélek visszatérne egy élõbe, akkor az a test elégne olyan nagy feszültségûvé lesz-- csak a sugárzása ér el hozzánk, mert fölénk borul védõn, az univerzum pusztító sugárzásától. Élteti az életet. az újra leszületést azért találták ki hogy a nyomorgó tömeg senkinek legyen miben reménykedni és nyugodtan éhen halni anélkül, hogy elpusztítsa a rajta élõsködõ uralkodó réteget. Hasonlóan a mennyek országát ahol minden oly csodálatos lesz.... Csak tûrj te barom Senki, amíg csak élsz, alázattal!! erre találták ki nagy szeretettel a megfélemlítésképpen a pokolt az ördögöt az alvilágot, a szeretet nevében az inkvizíciót a máglyahalált...az általános elnyomását a tömegeknek!! Csupán Isten nevét hazudták hozzá!!
A kérdező hozzászólása: Enis koszonom a linket.es mindenki valaszat, csak kivancsi vagyok ki hogy latja ezt.
Na, akkor 6, nem 7 :) A lényegen nem változtat, és köszi a linket, asszem ezt olvastam én is anno.
Az, hogy nem tudod elképzelni semmit sem változtat azon, hogy a tudomány álláspontja szerint ez így van. De persze lehet a hit felé fordulni, amely túlvilági élettel/mennyországgal/purgatóriummal/újjászületéssel/nirvánával/pokollal/örök vadászmezõkkel/paradicsommal/paprikával biztat, csak az viszont meglehetõsen ellentmond a tudománynak. De hát szabad országban, szabad emberként azt hiszel, amit szabad... :-) Pedro
mitõl ne lenne?
énszerintem igenis van [link]
Attól függ, mit értesz élet alatt.
Én mindig is mereven elutasítottam, mert elég nagy hülyeségnek tûnt, de folyton azt álmodom, hogy repülõk jönnek, bombákat dobnak le, romokban a város, aztán rohangálás van, mindenki magához veszi az ékszereit, felraknak egy vagonra ami inkább tehervagon szerû, és álmomban hallom, hogy Berlin, Hitler, német katonákat látok, bevisznek egy helyre, ami olyan mint egy börtön, folyton gondolkodok hogy miért vittek oda, mert nem csináltam semmit, aztán valami teremben vagyok, ahol fent a plafonon vékony csövek vannak, azon lyukak, és forró víz jön belõle. De közben engem nem is érdekel ez a téma, nem nézek ilyesmit, tévém sincs, úgyhogy most már elbizonytalanodtam. Azt mondom, nincs rá bizonyíték, hogy van reinkarnáció, de arra sincs bizonyíték, hogy nincsen.
Ha a reinkarnációban hiszel, akkor mi is voltál az elõzõ életedben? Jaaa, tényleg, elfelejtettem hirtelen, hogy a reinkarnációval törlõdik az összes tapasztalatod, amit életedben szereztél... Na igen, de mi is tesz azzá, aki vagy? Hát igen, az, amit életed során tapasztalsz... Na bumm, a reinkarnáció egy nagy pofon a kakinak.
Én nem hiszek a reinkarnációban, sõt szerintem egyáltalán nem létezik. Ennek ellenére hiszek a halál utáni létben és szerintem van folytatás, de akkor a létezés egy másik fajtáját fogjuk megtapasztalni. Erre utalnak a halálközeli élmények is. Az emberek meglátnak valamiféle fényt, ami szeretet és boldogságot sugároz és ami a kapuja egy másik boldogabb létnek. A halálközeli élményeket tanulmányozva biztosra veszem, hogy nem születünk újjá ezen a Földön egy másik élõlény formájában, hanem tovább kell lépnünk. Vannak pozitív illetve negatív halálközeli élmények. Negatívat általában olyanok tapasztalnak, akik valami rosszat tettek, pl. lelõtt, de aztán életben maradt bûnözõk, illetve öngyilkossági kísérletet végrehajtók. Ezek az emberek valami olyan helyen találják magukat, ami csupa szenvedés, depresszió, kellemetlenség. Ezt az állapotot nevezhetjük pokolnak. Olyan emberek, akik pozitív halálközeli élményeket élnek meg, pedig egy fényben, egy szeretettel és boldogsággal teli létben találják magukat. Találkoznak régen elhunyt szeretteikkel, esetleg olyan õseikkel, akiket nem is ismertek, és valami mennyei fenséges szeretet éreznek közben, amit Isten szeretetének nevezhetnénk. Gyakran a jövõ eseményeibe, vagy éppen a régmúlt eseményeibe is nyernek betekintését, sõt sokakat még tanítanak, bölcsességeket mondanak neki, küldetést adnak nekik, hogy tegyék jóvá hibáikat, béküljenek ki ellenségeikkel, szeressenek és ne okozzanak fájdalmat a másiknak. Persze azt az élményt, amit ezeken a helyeken tapasztalnak, emberi szavakkal nem lehet elmondani, azt az érzést, amit ott átélnek szavakkal nem lehet leírni. Sokak pl. egy negatív halálközeli élmény hatására válnak jó emberré, mert nem akarnak visszatérni és újra megtapasztalni azt a végtelen szenvedést, amit "a pokolban" tapasztaltak. Negatív halálközeli élményt természetesen csak olyan emberek éltek át, akik megérdemelték, tehát életükben gonoszak voltak.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolso errol olvastam egy konyvben amit te mondasz mind irja a konyv is-elet az elet utan, es mint s kutatok is kimutattak az emberi test halal utan bizonyos tomeggel kevesebbet nyom.ugy velik ez a tobblethiany az ember lelke ami ugye halal utan tavozik a testbol es tovabb 'el' egy masik vilagban ami nekunk foldon elo emberek szamara hallhatatlan.lathatatlan.ok hallanak es latnak minket.de ok hiaba szolnak vagy ernek hozzank...
Szerintem nincs. Azért, mert emberi elmével felfoghatatlan, attól még nem kell igaznak lennie. Az ember egy jelentéktelen kis porszem az Univerzumban(nézd meg a Scale Of The Unverse 2-t, nagyon érdekes). Ha meg még ûrlények is léteznek, akkor meg pláne. Ha meg már elképzeléseknél tartunk: Én pont azt nem tudom elképzelni, hogy a halál után jönne valami.
"Kedves utolso errol olvastam egy konyvben amit te mondasz mind irja a konyv is-elet az elet utan, es mint s kutatok is kimutattak az emberi test halal utan bizonyos tomeggel kevesebbet nyom." Ezzel a "kimutatással" csak egy probléma van: nem volt igazán hitelesnek nevezhetõ. Egyetlen emberke foglalkozott ezzel hivatalosan, hogy éppen meghaló embereknek méregette a haláluk elõtt és után a testsúlyát. Azt is valami nem túl korszerû mérlegen tette, aminek a hibatûrése eleve nagyobb volt, mint a mért eredmény. Tette mindezt mindössze 7 pacienssel, akik közül mindössze 3-nál tudott kimutatni súlycsökkenést a haláluk után, de azoknál is különbözõ értékeket mért. Érdekes módon, kettõnél súlynövekedést mutatott ki, azokba akkor plusz lélek szállt volna bele vakációzni kicsit? A maradékoknál pedig semmiféle súlyváltozást nem mutatott a mérleg. Azok lélektelenek lettek volna? Szóval az ominózus méregetés minden volt, csak nem tudományos következtetések tételére alkalmas kísérlet.
Csatlakozom az elõttem szólóhoz: "A 2003-ban készült 21 gramm címû film kezdete igencsak hatásos, ám teljesen hamis állítással kezdõdik: "Azt mondják, a halál pillanatában mindnyájan 21 grammot veszítünk el." Ez velõs, melodramatikus és figyelemfelkeltõ - de a kijelentésnek nincs tudományos alapja. ...... egy bizonyos dr. Duncan MacDougall a Massachusetts-i Haverhillbõl ténylegesen megpróbálta megmérni a lelket. Ehhez a vizsgálathoz hat, a végét járó beteget verbuvált össze. ...... MacDougall tehát csak azt az egy eredményt tartotta meg, amely alátámasztani látszott igencsak megkérdõjelezhetõ elméletét." [link]
nem az a lényeg h van-e élet a halál után, hanem az hogy éltél-e a halál elött ;)

Hogyan térjek meg Istenhez? Van élet a halál után?

A beszámolók szerint azok, akik meghaltak és feléledtek, láttak egy alagutat, meg fényt, ez igaz? És mi alapján kell megtérni Istenhez? Kell egy Miatyánk, olvassam a Bibliát, vagy mi?

Legjobb válasz: Egyes tudósok szerint a halálközeli élmények, az emberi szervezetben (tobozmirigyben)is megtalálható DMT nevû vegyület (hallucinogén drog) hatalmas stressz -pl halál átélése- hatására robbanásszerûen kitörõ anyag hatásai. Erre lehet bizonyíték, hogy 'halála' után nem mindenki fényes alagutakról mesél, hanem személyenként mást és mást élnek át. Olyan, mint amikor álmodunk. Nagyon valóságosnak érzékeljük, és hosszú ideig kihat ránk lelkileg, fõleg, ha emlékszünk is rá ;) Az is egy elméletük, hogy álmodás közben is ez az anyag szabadul fel, de egyenlõre nem tudni, hogy tulajdonképpen mi is a lényegbeli szerepe. Szóval ez nem bizonyíték. Én személy szerint hívõ vagyok, hiszek a lélekben, a halál utáni életben, Jézusban. A lényeg, hogy keressed Istent, és tarts ki amíg nem sikerül és akkor elõbb utóbb megtalálod. Biblia olvasást mindenképp ajánlom, plusz a saját magaddal való beszélgetést. És ha van egy hívõ ismerõsöd akkor vele is beszélgethetsz, hogy õ hogyan, miért tért meg, és akár segíteni is tud a késõbbiekben. Remélem segítettem. Minden szépet és jót :)

Egyes tudósok szerint a halálközeli élmények, az emberi szervezetben (tobozmirigyben)is megtalálható DMT nevû vegyület (hallucinogén drog) hatalmas stressz -pl halál átélése- hatására robbanásszerûen kitörõ anyag hatásai. Erre lehet bizonyíték, hogy 'halála' után nem mindenki fényes alagutakról mesél, hanem személyenként mást és mást élnek át. Olyan, mint amikor álmodunk. Nagyon valóságosnak érzékeljük, és hosszú ideig kihat ránk lelkileg, fõleg, ha emlékszünk is rá ;) Az is egy elméletük, hogy álmodás közben is ez az anyag szabadul fel, de egyenlõre nem tudni, hogy tulajdonképpen mi is a lényegbeli szerepe. Szóval ez nem bizonyíték. Én személy szerint hívõ vagyok, hiszek a lélekben, a halál utáni életben, Jézusban. A lényeg, hogy keressed Istent, és tarts ki amíg nem sikerül és akkor elõbb utóbb megtalálod. Biblia olvasást mindenképp ajánlom, plusz a saját magaddal való beszélgetést. És ha van egy hívõ ismerõsöd akkor vele is beszélgethetsz, hogy õ hogyan, miért tért meg, és akár segíteni is tud a késõbbiekben. Remélem segítettem. Minden szépet és jót :)
Attól függ, melyik valláshoz akarsz megtérni. De óvatosan válassz: mindegyik biztosan állítja, hogy õ az igaz vallás, és akik mást követnek azokra kárhozat vár.
Tanulj, kutass, szemléld a világûrt, tudj meg minél többet Isten mûvérõl. Jézus mondta: "Isten országa bennetek van és körülöttetek, nem fából és kõbõl épült házakban; hasítsd szét a fát és én ott leszek, emeld fel a követ és megtalálsz!" http://www.youtube.com/watch?v=KySThq5CxLI én akkor érzem a legközelebb magamhoz Istent, a mikor a mûvét tanulmányozom és egy dolgot jegyezz meg: Isten nem olyan, mint ami a Bibliában le van írva. Isten arca a természetben van leírva. Ne légy elvakult és ne vegyél szó szerint mindent, ami a Bibliában olvasol. Inkább a tudománnyal tanulmányozd Istent, mert az az igaz Isten felé visz. "A természet könyvét forgatni ne szûnjél, benne az Istennek képe leírva vagyon". Tiszteld a tényeket és a tudományt, mert az közelebb visz Istenhez. Nézd meg a videót és rájössz.
Van!! Egy új élet kezdõdik el ugyanaz az elme csak tiszta lappal.
Szerintem senki nem tudja a választ az élet mibenlétére. Minden elméletben lehet találni ellentmondásokat. A vallások nyújtanak valamiféle magyarázatot, de igazából senki nem tudja mi lesz a halálunk után. Ez, a jelenlegi életünk véges, hogy utána a tudatunkkal esetleg történik valami, van - e "lélek", s mi lesz vele azután, rejtély. A halálközeli élmények érdekesek, de ezek is csak egy átmeneti helyzetrõl számolnak be, hogy mi lesz "azután", arról nem szólnak. Bármi is van az élet után, ez a mostani egyszer véget ér, s engem nem különösebben vigasztal, az, hogy az angyalok között, akár a szellemvilágban leszek, vagyok bárhol máshol. Ez véget ér akkor is.
higgy Istenben.ennyi
#2-es! A katolikusok nem mondják ezt. Ha valaki a vallásának megfelelõen egy jó, példamutató életet él az is üdvözölhet.
Járj el misékre, lelkigyakorlatokra!
A Biblia egy b*romság( elnézést azoknak, akik nem így gondolják). Többször újraírták. Jézus is megmondta, hogy Istent nem a templomokban kell keresni, hanem magadban, mivel mindnyájan Istenek vagytok!!! Valamint Isten mindig megbocsájt. Az élet után természetesen van élet. Bizonyítja a hipnózis, ami során az aurádba nézel, ami az elõzõ életeid tapasztalatait tárolja.

Azt mondják, a keresztény hit nem"vakhit", hanem meggyőződésen alapul. Akkor hogyan lehetne bebizonyítani azt, hogy a halál után van élet? (Úgy tudom, hogy rögtön van a halál után élete annak, aki hisz Jézusban. )

Tehát már most is van. Hogyan lehetne bebizonyítani, hogy a hit nem "vakhit"? Nem hiszékenység?

Legjobb válasz: A Biblia nem tanít a halál utáni életrõl. A lélek halhatatlanságának az eszméje az újplatonizmus révén szivárgott be a Kereszténységbe, eredetileg nem volt része. Röviden annyit lehet errõl elmondani hogy a halottak öntudatlan állapotban vannak, és majd amikor Krisztus visszajön, akkor feltámasztja a halottakat, a Biblia ugyanis a feltámadásról tanít. Talán még annyit hozzátennék hogy a léleknek az eredeti szövegben sincs amolyan spirituális jelentése. A félreérthetõ Igehelyek tisztázásával kapcsolatban pedig érdemes félretenni az eddigi elgondolásunkat és elfogulatlanul tanulmányozni a Szentírást.

A Biblia nem tanít a halál utáni életrõl. A lélek halhatatlanságának az eszméje az újplatonizmus révén szivárgott be a Kereszténységbe, eredetileg nem volt része. Röviden annyit lehet errõl elmondani hogy a halottak öntudatlan állapotban vannak, és majd amikor Krisztus visszajön, akkor feltámasztja a halottakat, a Biblia ugyanis a feltámadásról tanít. Talán még annyit hozzátennék hogy a léleknek az eredeti szövegben sincs amolyan spirituális jelentése. A félreérthetõ Igehelyek tisztázásával kapcsolatban pedig érdemes félretenni az eddigi elgondolásunkat és elfogulatlanul tanulmányozni a Szentírást.
Én hiszek Istenben, az én életemben már számtalanszor bebizonyította, hogy van és gondoskodik rólam. Én ezek alapján, hogy tudom, hogy Õ van, akkor a többi dolgot is el fogom hinni, amit Õ mond (az Igéje által). Tehát a hitem nem vak, hanem erõs alapon áll-egész pontosan tapasztalatból származó meggyõzõdésen.
"Azt mondják, a keresztény hit nem"vakhit", hanem meggyõzõdésen alapul. Akkor hogyan lehetne bebizonyítani azt, hogy a halál után van élet?" Bizonyítani nem lehet, ha lehetne akkor nem lenne szükség a hitre. De sok tanúságtétel van az interneten olyan emberektõl akik haláluk után visszatértek és elmondták hogy mit láttak, ezek igazolják a Bibliában írtakat. Egyébként ha imádkozol érte akkor lehet hogy Isten neked is megengedi hogy kapj valamilyen jelet, álmot vagy látomást a túlvilágról és akkor a saját részedre bizonyítva lesz a dolog.
Valójában nem lehet bebizonyítani.De nagyjából a 21:33-as válaszolóval egyet értek(mindenkinek a saját hite, meggyõzõdése a fontos, nem vagyunk egyformák)annyit hozzátennék, hogy én azért megfigyeltem jó néhány keresztényen, hogy többet mutat a hitébõl kifelé, mint amit valójában elhisz.Tehát a hiszékenység, hitbeli bizonytalanság fennáll egyeseknél.
Ezékiel 18: 4; Prédikátor 9: 5, 6; 1Mózes 2: 7; Ézsaiás 26: 19
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, várom többek véleményét is! Mindenki válaszát hasznosnak ítéltem.
A Keresztény hit, valóban nem vakhiten, hanem megyõzõdésen alapul. Isten ugyanis senkitõl nem várja el azt, hogy bizonyíték nélkül higyjen. Hogy kinek mi a bizonyíték, az már más dolog, ugyanis nem vagyunk egyformák. Így vannak olyan emberek akiket például az gyõz, meg hogy a Bibliát a régészeti feltárások is alátámasztják, például Ur városát is feltárták. Vannak olyanok akit a beteljesült jövendölések gyõznek meg. Ésaiás próféta például név elõre név szerint jövendölt a perzsa Círusz királyról, noga Ésaiás idejében a király még nem is született meg, stb...tehát ez mindenkinél más. A lényeg az, hogy õszintén keresse az ember az Istent, akkor majd fog magáról elég bizonyítékot adni. (lásd pl Jer 29, 13) Ésa egy protestáns közösséghez tartozom.
A kérdező hozzászólása: Értem. Erre is kérhetnék választ? "Azt mondják, a keresztény hit nem"vakhit", hanem meggyõzõdésen alapul." Melyik felekezethez tartozol?
János evangéliuma 11. fejezetében ha megfigyeled a beszélgetést Márta és Jézus közt, akkor rádöbbenhetsz hogy a feltámadásról esik szó, nem a Lélek halhatatlanságáról. Jézus nem úgy vígasztalja Mártát hogy "jó helyen van Lázár" A 23. versben azt mondta Jézus hogy "Feltámad a te testvéred" Márta sem ellenkezett, ugyanis jól ismerte az Ószövetséget. Dániel könyve 12. fejezetében Isten azt mondja a prófétának hogy "Te pedig menj el a vég felé; és majd nyugszol, és felkelsz a te sorsodra a napoknak végén." (Dn 12, 13) Márta erre utal vissza a 24. versben miszerint tudja, hogy feltámad, az utolsó napon. A 25. versben Jézus elõre tekintett a második eljövetelére amikor a meghalt igazak, feltámadnak romolhatatlan testben.
A kérdező hozzászólása: "(Úgy tudom, hogy rögtön van a halál után élete annak, aki hisz Jézusban. )": Ján.11:25?
Tökéletes Bibliafordítás nincs, tehát vissza kell menni az eredeti szövegekre is. Azonban ha most azon gondolkodunk hogy melyik a legjobb magyar Bibliafordítás, akkor azt mondom hogy a Károli. Komolyan mondom hogy igaz, hogy vannak abban is hibák de azokk ellenére is a Károli adja a legjobban vissza az eredeti szöveget, szemben az újabb fordításokkal...Némelyik azok közül az adott Egyház teológiájára épül... Tehát én a Károlit ajánlom, gyönyörû fordítás és a legpontosabb is.
A kérdező hozzászólása: Melyik Bibliafordítást javaslod?
Sok bizonyság van a világban amely bizonyítja hogy van élet a halál után.De magad is megtapasztalhatod ha hiszel Jézusban.ha elolvasod a Biblia Újszövetséget , megkapod a választ...

A vallást csak azért találta ki az ember mert számára jobb az a tudat hogy a halál után van élet és jobb számára az a tudat hogy Isten teremtette mert így van értelme az életnek és nem csak a véletlen játéka. Mi a véleményetek errõl a gondolatról?

Legjobb válasz: Egyetértek részben. Az én véleményem az, hogy van egy felsõbb erõ, de tökmindegy, hogy hogy hívjuk isten allah egyre megy, mert minden hozzá fûzõdik, inkább ne nevezzük meg. Van és kész. Na most ez a kereszténység meg a többi szir-szar valószínûleg azért van, igen, hogy az ember megnyugtathassa magát, hogy ez isten akarata õ akarta így meg úgy és, hogy van élet a halál után. Valószínûleg azért született meg ez az egész elképzelés, mert rengeteg dolog volt amit nem tudtak mással magyarázni..

Egyetértek részben. Az én véleményem az, hogy van egy felsõbb erõ, de tökmindegy, hogy hogy hívjuk isten allah egyre megy, mert minden hozzá fûzõdik, inkább ne nevezzük meg. Van és kész. Na most ez a kereszténység meg a többi szir-szar valószínûleg azért van, igen, hogy az ember megnyugtathassa magát, hogy ez isten akarata õ akarta így meg úgy és, hogy van élet a halál után. Valószínûleg azért született meg ez az egész elképzelés, mert rengeteg dolog volt amit nem tudtak mással magyarázni..
Az a baj, hogy Istent személynek gondolják a legtöbben. A hit az emberi gondolkodás és psziché alappillére. Amióta van tudat, azóta számos formában jelent meg egy Felsõbb Erõ, de a lényege mindig ugyanaz. Sajnos vagy szerencsére nem ismerjük az egész Univerzumot, így létezésünk is egy megálló az Idõtlenségben. Valahonnan jöttünk és tartunk valahová. Nehéz vigasztalás ez, de az értelme abban áll, mennyire érezzük lehetségesnek azokat a dolgokat, amikre ítéltettünk.
Én ezt a gondolatot teljességgel elvetem, mivel kellõképpen vallásosnak vallom magam és bizonyítékok vannak rá, hog van élet a halál után és hogy elõbb-utóbb újjászületünk.
Ludwig Feuerbach szerint Isten fogalma kivetítés: a boldogságvágy és a fel nem vállalt önszeretet terméke. A természet vak és végzetszerû hatalma félelemmel tölti el az embert, ezért szüksége van egy mindennél hatalmasabb lényre, aki szereti és vágyait teljesíti.
Ha kiderülne, hogy van Isten, nem hinném, hogy gonosz. De a legrosszabb, amit mondhatsz róla, hogy ügyefogyott. ( WOODY ALLEN )
#1 Részben egyetértek veled. Bár a megfogalmazásod itt-ott kifogásolható, de tartalmilag szerintem korrekt - a mindent irányító erõ kivételével. Az, hogy hiszel egy ilyen rõ létezésében, szerintem ugyanaz, mint egy tetszõleges vallás istenében hinni.
Ha a sátánban hiszel az is egy vallás. Akkor hogy is van ez?
A kerdes bonyolult, de satan all az egesz mogott. Neki kellene az igazat bebizonyitani, ami valojaban hazugsag es vad Isten ellen. Ehhez mindent felhasznal, hogy az emberek ne talajak meg a helyes utat. Ezert van ennyi vallas.
Mi a véleményem? Valószerûtlen, hiszen bizonyos vallások nem beszélnek örök életrõl halál után (pl. zsidó). Az életnek meg nem lesz értelme csak attól, hogy kitoljuk a kérdést még egy utcahosszal. Szerintem sok ateista gondolja, hogy van értelme életének, nem csak isten adhat értelmet neki.
Nem PONT erre, de benne van a pakliban.

Van BÁRMIFÉLE bizonyíték is arra, hogy a halál után is van élet?

Nagyon félek a haláltól és mostanában állandóan ilyenekre gondolok, hogy sosem tudhatom, lehet, hogy mondjuk 5 perc múlva megáll a szívem vagy mondjuk halálra gázol egy autó, stb. ...és ezért akarok megbizonyosodni róla, hogy van-e bármi esélyem is arra, hogy miután meghalok, tovább élhessek...mert olyan nyomasztó szerintem, hogy egész életedben tanulsz (már aki) utána pl. családot alapítasz, minden nap azért dolgozol, hogy legyen mit enned neked és a családodnak, legalább is ebben az országban, aztán meghalsz és ezért dolgoztál annyit, hogy utána az egész csak úgy semmibe vesszen? :/ Szóval van valami bizonyíték a halál utáni életre?

Legjobb válasz: Nincs, mert aki meghal, az már nem él a halála után. Ugyanakkor mégis van, mert mások még élni fognak attól, hogy valaki meghalt. Hogy a tudat fennmarad-e, van-e lélek, azt ember nem tudja bebizonyítani. De ezek ellenkezõjét sem. Az mindenesetre elgondolkodtató, hogy miért létezik a megszemélyesítés, azaz a te nézõpontod, amelyen keresztül megtapasztalod a téged körülvevõ világot. Ezt nevezik általában tudatnak. Miért nem létezik a te nézõpontod nélkül az a test, amelyben laksz, amit uralsz, irányítasz? Vagy miért nem valaki más lakik abban a testben? Lehetséges, hogy azt a személyt, aki te vagy, néhány milliárd neuronsejt hozza létre?

Nincs, mert aki meghal, az már nem él a halála után. Ugyanakkor mégis van, mert mások még élni fognak attól, hogy valaki meghalt. Hogy a tudat fennmarad-e, van-e lélek, azt ember nem tudja bebizonyítani. De ezek ellenkezõjét sem. Az mindenesetre elgondolkodtató, hogy miért létezik a megszemélyesítés, azaz a te nézõpontod, amelyen keresztül megtapasztalod a téged körülvevõ világot. Ezt nevezik általában tudatnak. Miért nem létezik a te nézõpontod nélkül az a test, amelyben laksz, amit uralsz, irányítasz? Vagy miért nem valaki más lakik abban a testben? Lehetséges, hogy azt a személyt, aki te vagy, néhány milliárd neuronsejt hozza létre?
Ha valami meg is marad belõled, akkor az a szoros értelmében már nem te leszel. Hiszen az emlékeink, a személyiségjegyeink, minden ami mi vagyunk az agyunkban van. Ha az agymûködés leáll, akkor ennek vége. Most lehet egy feltételezett, mérhetetlen, meghatározhatatlan energiával jönni, (lélek) de nagyon valószínûtlen, hogy az tárolja az emlékeket is. Mert ugye, ha mégis tárolná és egyfajta "backup" rendszerként funkcionál, akkor miért nem kapcsol be ha az ember amnéziás lesz, vagy agyhalál állapotába kerül?
Nincs. Mody is csak kísérletezett azokkal, akik kómában voltak.
Objektív bizonyíték nincs.
Ha mutatnék neked bizonyítékot, akkor jobb lenne? Nagyon rossz a hozzáállásod a dolgokhoz. Ennyi erõvel ne is töröld ki a segged vécé után, mert minek? Úgy is meghalsz :D Ne rágódj ezen, csak élj a jelenben :)
Hogyne lenne! Gondolj csak Einstein-re, Newton-ra, vagy akár Arkhimédesz-re... Ök már mind meghaltak és mi még mindig élünk (a haláluk után)!
Nincs, és valószínüleg nem is lesz még jó pár száz évig. Teljesen felesleges ezen gondolkodni, ha meghalsz akkor meghalsz és kész. Akár létezel utána valamilyen formában, akár nem ugyanúgy már biztos nem fogsz, úgyhogy ki kell használni minden percét ennek az életnek.
Raymond Moody Elet az elet utan c. konyve vilagsiker, alapmu, az elso ebben a temaban kb.25 evvel ezelott jelent meg. talan olvasd ezt eloszor.
Mások még élnek a halálod után:-))
A legnagyobb bizonyíték a hipnotizálás. A hipnózis során az aurádba nézel, ami az elõzõ életeid tapasztalatát tárolja. Menj el egy hipnotizõrhöz.
" A legnagyobb bizonyíték a hipnotizálás. A hipnózis során az aurádba nézel, ami az elõzõ életeid tapasztalatát tárolja. Menj el egy hipnotizõrhöz." Ez szép és jó, de ez egyrészt olyan 'nesze semmi fogd meg jól' kategória, hiszen az emlékek és a személyiség nem marad meg halál után, akkor meg mire megyünk vele? Ráadásul az "aura" milyen mechanizmus szerint tárolja az elõzõ életek tapasztalatát? Hogy maradt az meg az életnek a végén? Miért nem mérhetõ, empirikusan kimutatható a dolog? Miért csak egy ilyen szubjektív, alanytól függõ megfigyelésre van lehetõség? További kérdés, hogyha az agy mellett az "aura" is tárolja az emlékeket, akkor miért nem lehet használni, ha az elsõdleges rendszer - az agy - valami miatt nem funkcionál megfelelõen?
A kérdező hozzászólása: köszönöm (:
NINCS
A múltkor volt az újságban, hogy egy fickó, annyira be akarta bizonyítani a halál utáni életet, hogy öngyilkos lett, de elõtte megmondta a szeánszosnõjének vagy minek, hogy majd jelentkezik a túlvilágról. A nõ azóta nem hallott róla, de hát biztos megérte a manusznak. Nem tudom miért kell félni a haláltól, az élettel jár és olyan mint Böde: ha jön...akkor jön.
"ha a személyiség mégis az agyban van, akkor mire megyünk halál után azzal ami azon kívül van?" A személyiség és a lélek két külön dolog. Amit most tapasztalsz a lélekbõl, nagyon alacsony szintû leképezése annak. Nem tudom, voltál-e már olyan helyzetben, amikor másodperc törtrésze alatt kellett cselekedned, akármilyen krízishelyzet, és olyat tettél, amit magad sem tudsz, hogyan. Olyan gyorsan történt az eset, hogy átgondolni is csak azután voltál képes, hogy már túlestél rajta. (Nem a reflexre gondolok.) Az ilyeneket tekintem a lélek megnyilvánulásának. A gondolat azonnali, az agyunk biokémiai sajátosságai folytán azonban földi viszonylatban rendkívül lassú. "ha a személyiség elszáll, akkor szerintem mindegy a dolog." Éppen ezért nem, mert "visszakapcsolódsz" a teljesebb énedhez. A személyiség - valljuk be, némely esetben erõsen terhelt és gyarló tulajdonságokkal is rendelkezhet - egy fejlesztésre szoruló, átmeneti állapot, ami folyton változik. Nem az vagy most sem, aki 10 éve voltál, és 10 év múlva leszel. Mélyen belül igen, de a személyiséged más, és más-más szerepben szintén máshogy viselkedsz. "Illetve, ha valaki agykárosodást szenved, sokszor elõfordul, hogy az emlékei elvesznek." Ez nem biztos: ha eléd húznak egy falat, nem látod, mi van azon túl. De attól azok még ott lehetnek. Ha az agy - sérülése folytán - nem fér hozzá valamihez, még nem biztos, hogy elveszett az információ. Ha elromlik a rádió tunere, attól még az adás ugyanúgy megy. "az igazi kérdés, hogy mi történik a biológiai halál után. Onnan pedig még senki nem jött vissza." Vissza nem, viszont médiumok és EVP-n keresztül már sok beszámolót hallani - és érdekes módon igencsak összecsengenek a halálközeli élményekkel. Nem egyet közülük még az 50-es években vettek magnószalagra, amikor a HKÉ - mint jelenség - nem létezett a köztudatban. "A válasz szerintem egyébként eléggé kézenfekvõ a kérdésre. Az életed után pontosan az lesz, mint ami elõtte volt." Mivel az élet folytonos és elpusztíthatatlan, ez nem is lehet másként.
"ha másik testbe is kerülök és más lesz a személyiségem, az életem, legalább lesz életem." Gondolkozz el rajta: ha más testbe kerülsz, nulla emlékkel, akkor mit érsz vele? Nincs folytonosság. Éppen olyan, mintha megszûnnél létezni. Hiszen lehetett ezelõtt már ezer inkarnációd is. Te voltál az vajon? Esetleg valaki más? Egyébként a földi létek (megintcsak ezernyi forrás van erre) csak intermezzok a tágabb, végtelen létezésben. Mint egy-egy, nagyon valóságosnak tûnõ, teljesen körbezárt álom.
A kérdező hozzászólása: ez igaz, csak valahogy mégis megnyugtatóbb azt hinni, hogy még ha fizikailag meg is halok, nem múlok el teljesen, mintha soha többé nem lenne tudatom, nem fogok létezni..szóval még ha másik testbe is kerülök és más lesz a személyiségem, az életem, legalább lesz életem.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a NORMÁLIS válaszokat :) 17:22 oks xd 17:23 jajj de vicces vagy...(amúgy nagyon nem)
Nagyon szívesen! Vera

Van élet a halál után?

Legjobb válasz: van élet a halál elõtt?

van élet a halál elõtt?
Igen van! Már akinek... ma 18:00-os válaszoló! Szerinted kiknek szólt a kérdés? Nyilván egy buddhista, másként látja, és másként fog válaszolni, mint egy keresztény, vagy egy ateista, vagy még sorolhatnám... De a kérdésben nem volt kikötve, hogy kik válaszolhatnak! Egy keresztény nyilván Krisztus tanítása szerint fog válaszolni, vagy mit kellett volna válaszolnia?
Van.
Persze, különben kik temetnék el a holtakat?
Azért halál, mert meghalsz. Miután meghaltál halott maradsz.
én nem foglalkozom ilyenekkel, fölösleges.
Még a halálban sem voltál egy napot sem, máris az utána lévõ állapotot firtatod? :)
Válaszolhatja ezt, de nem úgy mint tették. Ott az egy egyértelmû kijelentés volt, holott igazából csak a Biblia írja ezt.
Péter, a kérdés nem a kereszténységrõl szólt.
A halál folyamata közben fokozatosan állnak le a szervek és az érzékszervek, nem egyszerre az összes, ezért tûnhet a halál kellemesnek, mert közben elszállnak olyan dolgok amik érzékelnék a fájdalmat. Nem véletlenül az minden élõlény ösztönének alapja, hogy ne halj meg, nem jó dolog az, higgyétek el :D
Amúgy van saját véleményed is, vagy csak egy felolvasórobot vagy?
Préd 9:5: „az élõk tudják, hogy meghalnak, de a halottak semmit sem tudnak.” Zsolt 146:4: „Kimegy a szelleme, és õ visszatér földjébe, azon a napon elvesznek gondolatai [„tervei”, Kár., ÚRB, KNB; „szándékai”, IMIT].”
Elozo vagyok. Hozzatennem meg, hogy az ismerosom orszagszerte elismerten NAGYON inteligens.
Nekem van egy ismerosom, akit klinikai halalbol hoztak vissza az orvosok. Amikor a korhaz utan meglatogattam, ezekkel a szavakkal fogadot: "En mar nem felek a halaltol. Tudom, hogy egy kellemes, melengeto feny fele indultam." Az ismerosom ateista.
Péter ne butítsd már szegény embereket.
bírom amikor egy igen/nem kérdésre kisesszéket írnak be válaszul
Talán negatívnak tûnik a válasz, de kit érdekel? Engem a halál elõtti élet érdekel. Hogy mi lesz a halál után, majd akkor kiderül. Tudod, ha csak a nyári szünetrõl álmodozom, nem fogom kiélvezni a telet. Minden vallás és filozófia (meg a pszichológia és a józan ész is) azt tanítja, hogy az itt és a most létezik csupán. Élj az itt és mostban úgy mintha az örökkévalóságban élnél. És akkor máris elérted, amire mások csak áhítoznak. Lelki békének hívják. Nem úgy, ahogy a világ adja. Ez másfajta béke. Az, amit nem vehetnek el tõled. Freya
A halál a tökéletlenségünk következménye.Ezt örököltük Ádámtól és Évától, mivel vétkeztek az édenkertben."A bûn zsoldja a halál"irja a biblia.Tehát mivel egy büntetésrõl van szó ezért nem lehet élet a halál után, hisz akkor milyen büntetés lenne az ha meghalunk? Viszont mindenkinek van lehetõsége hogy örökké éljen, ezért halt meg értünk Jézus.Ez az élet itt a földön lesz és nem a mennyországban.Ki vágyik oda??? Az ember úgy lett megteremtve hogy a földön akarjon élni.Isten épp ezért ide teremtett minket.A paradicsom a kezdetben nem az égben volt hanem a földön.

Van e halál az élet előtt?

Legjobb válasz: Nem is ez a kerdes, hanem, hogy van-e elet a halal elott...

Nem is ez a kerdes, hanem, hogy van-e elet a halal elott...
Ez egy örök körforgás. Megszületünk, felcseperedünk. Kérdéseket írunk ki a szellemekrõl. Aztán meghalunk. Szellemként frászt hoznunk másokra, akik aztán kérdéseket írnak ki ide. Aztán újra megszületünk, s alig várjuk, mikor tudjuk betölteni a gyakorit.
0/10
Nyilván nem tudunk errõl tényszerüen beszélgetni, de fontos lenne azt is tudni, hogy hogyan definiálnád az életet?
A kérdező hozzászólása: Engem pont az érdekel hogy ti hogyan definiálnátok a két fogalmat.
A kérdező hozzászólása: :) ) Jó hogy mondod fel sem tûnt hogy elírtam. Most ilyen kapkodós hangulatban vagyok..
Hát ha az én definiciómat alkalmaznánk az életre, akkor aszerint halál nem is létezik, de az én véleményem errõl nem hétköznapi. És ismerve a GYK-s szinvonalat, ezt inkább ki sem fejteném, nem kívánok meg botránkoztatni senkit...
A kérdező hozzászólása: Akkor én nagy szerencsédre kívül esek az általad említett színvonalból :) Még csak pontozni sem pontoztam még senkit amióta ezzel a profilommal tevékenykedem.
Én tökre nem értem ezt a kérdést még a javított 100 % ra értékeltet sem de lehet én vagyok a hülye.
Élet: véget nem érõ, örök létezés, több szinten, akár egyidejûleg is. Halál: földi értelmezésünk szerint az élet, valójában az ideiglenes, fizikai létezés vége. Ebbõl kiindulva az élet elõtt nem lehet semmi, mivel ha azt örökérvényûnek tekintjük, a kérdés értelmezhetetlen.

Van élet a halál után? Hisztek a természetfeletti jelenségekben?

Eddig nem igazán érdekelt az ilyesmi, de egyik ismer?söm mostanában fura dolkokról beszél és elkezdett érdekelni. Ti mit gondoltok az ilyen témákról?

Legjobb válasz: Helló. :D Azt kell, hogy mondjam Élet mindig van, ugyanis örök a létezés. A halál a születés "ellentéte", tehát csak egy-egy váltópont a szakaszok közt. A Természet pedig a mindenségnek is nevezhetõ, vagyis olyan, hogy természetfeletti, végül is nincs. Egyetlen "valamit" mondhatunk annak...a Természet megalkotóját és fenntartóját, de hát Õ maga a természet is egyben. :) ui.: Bármi lehetséges, csak nyitottnak kell lenni a valóságra. :P üdv 25/F LastOne.Left

Helló. :D Azt kell, hogy mondjam Élet mindig van, ugyanis örök a létezés. A halál a születés "ellentéte", tehát csak egy-egy váltópont a szakaszok közt. A Természet pedig a mindenségnek is nevezhetõ, vagyis olyan, hogy természetfeletti, végül is nincs. Egyetlen "valamit" mondhatunk annak...a Természet megalkotóját és fenntartóját, de hát Õ maga a természet is egyben. :) ui.: Bármi lehetséges, csak nyitottnak kell lenni a valóságra. :P üdv 25/F LastOne.Left
(elsõ vok) A reinkarnációt még az is alátámasztHATja, hogy néhány pár-éves gyerek még emlékszik olyan helyszínekre a földön, vagy olyan emlékei vannak, amit még sehonnan sem tudhat. Ezekrõl rajzolnak, meg beszélnek. Talán egy elõzõ életbõl...
Nekem sokan mondtak már mindenfélét, de az utóbbi idõben egyre inkább úgy érzem, hogy ha valaki meghal, akkor kész, vége. Nem kerül egy másik világra vagy ilyesmi. Sokan beszélnek a halál közeli élményekrõl, de hallottam, hogy dokik azt állítják, ezek csak az agy szüleményei. Illetve ha meghalsz, akkor érzékeid sem mûködnének, nem látnál, nem gondolkoznál stb, mert az agyad elhal, felbomlik mint egy falevél. Lehet túl realista vagyok, bocsánat.
Elõzõ: És pszichiátert hányszor?
Én a reinkarnációban hiszek, az a legésszerûbb, tehát van.
Hát szerintem nincs semmi a halál után. Kikapcsolsz, elsötétül a kép és olyan mintha aludnál... Bár az újjászülésben egy icipicit én is hiszek. Vannak olyan dolgok, amikre úgy érzem, hogy már átéltem egyszer.
Ma divat a középkori babonákban hinni, szellemeket látni stb. De még senki nem jött vissza a halál után, hogy beszámoljon arról, hogy létezik-e valamilyen élet a halálunk után! Aki pedig szellemeket lát, az bebeszéli ezeket magának! Az emberi elme csodálatos dolgokat tud produkálni, a hiszékenység és az ostobaság még többet!
Nõjetek már fel végre! Ez mind hülyeség!
Én hiszek. Többször tapasztaltam. Láttam háromszor szellemet, egyszer UFO-t, háromszor ufonautát.
Elõzõ: Sajnállak, hogy olyan alacsony értelmi szinten vagy, hogy nem képes az agyad befogadni azt az információt, hogy ufók, szellemek igenis léteznek.
Szerintem nincsen természet feletti, a természet olyan terjedelmes, hogy minden benne van, és minden benne megy végbe, rajta kívül nem létezik semmi. A halál majdnem mindent tönkre tesz, csak éppen a tudat, vagy amit a vallások léleknek neveznek, marad meg. A tudat vagy lélek miután felocsúdott a halállal járó tapasztalatok okozta megrázkódásból, belátja, hogy még nem fejezte be munkáját, akkor gondoskodik az újjászületésrõl, egy új testben, új személyiséggel, új lehetõséggel, de régi hajlamaival azok lesznek az eszközei, hogy munkáját befejezze.
A halhatatlanság nem a halál után kezdõdik. Az van. (vagy nincs) Csak nézõpont kérdése az egész. Én így látom a dolgot: A testem meghal majd. Az egóm is. De a szellemem, ami Istentõl ered, az szabad és örökké él. Egyesek szerint reinkarnálódik. Mások szerint azonnal a mennybe vagy a pokolba kerül. Én a Biblia alapján abban hiszek, hogy az Úrban pihen majd a lélek (vagyis visszatér a teremtõjéhez)de mennyországban nem hiszek. Vagyis a menny és a pokol egy lelki állapot. (bár szerintem a pokol itt van a földön. ) Kísértetekben nem hiszek, de tény, hogy vannak dolgok, emberek akik jó vagy rossz szellemiséggel bírnak. Spirituális vagyok, de a túl sok ezotéria elcsaphatja az ember spirituális "gyomrát". Freya
Ajánlom mindenki figyelmébe Kenneth E. Hagin: Testen kívüli élmény címû prédikációját. Kenneth Hagin egy világhirû pünkösdi-karizmatikus tanitó, lelkész volt, aki Istennek szentelte az életét, miután 17 évesen egy este alatt háromszor állt meg a szive, és mindháromszor a pokol felé kezdett süllyedni. Íme a történet: http://vimeo.com/12023970
Én abban hiszek, hogy ha meghalunk, akkor Isten elé kerülünk és Õ mondja meg merre tovább. Akár vissza is küldhet a földre és újjászületünk (reinkarnáció).
Az ismerõsödnek pszichológust, amíg nem késõ!
Azt meg lehet kérdezni, hogy milyen fura dolgokról beszélt az ismerõsöd?
Tudna nekem valaki küldeni linket, ahonnan letölthetném Dannion Brinkley: Megmentõm a Fény és A békét adó fény? De nem filmben akarom letölteni, hanem könyvben, de valahogy nem találom. Bocsika, hogy ideírtam, de emiatt nem akartam új kérdést nyitni, itt meg már úgyis szóba jöttek ezek a dolgok. Légyszi, küldjetek...
egyesek szerint a halál után kezdõdik a halhatatlanság. ezt nem fogja senki - te se - megtudni, amíg meg nem hal õ is. egyébként minek ilyenekkel foglalkozni? törõdj azzal, hogy kihozd a legjobbat abból amid most van!
élet a halál után: Az ÓSz-ben elég korán találkozunk azzal a meggyõzõdéssel, hogy az ember a halál után nem hull a semmibe. Az olyan szövegek, mint a Ter 42, 13; Jer 31, 15; Jób 7, 21; Zsolt 39, 14, amelyekben a halál utáni „nem lét”-rõl esik szó, csak a földi létet kérdõjelezik meg, nem pedig az abszolút létet. Mivel az ember mivoltját illetõen még nagyon kezdetleges ismereteik voltak (halál), arról sem tudtak tiszta képet alkotni, hogyan képzelhetõ el az ember halál utáni léte. Vsz., hogy eleinte Izr.-ben is azt képzelték, hogy a halottak a sírban élnek tovább; erre utal a megtér atyáihoz kifejezés (Ter 47, 30; 1Kir 3, 22 stb.), ami késõbb egyszerûen eltemetik v. leszáll a holtak országába lett. Erre enged következtetni a halottakról való gondoskodás is (a halottal élelmiszert is adtak a sírba, és rendszeresen ellátták vízzel); lehet, hogy még Jer 31, 15 is ezt tükrözi, bár csak költõi kép formájában. Ugyanakkor határozott megfogalmazást kapott az a föltevésük, hogy az ember a halál után a holtak országába, a seolba száll le, és ott a sötétségben és a porban vigasztalan a léte. Mindazáltal a bölcsességi irodalom némely helyén ettõl eltérõ fölfogásnak is mutatkoznak nyomai (Péld 12, 28: az igazságosság az életre visz; 15, 24; 19, 23 stb.). Nyilván Izr.-en kívüli hatásra kapcsolódik itt össze az ember sorsa a halhatatlan istenek saját életével (halhatatlanság). – Az ÓSz-ben sokáig az a fölfogás volt a legáltalánosabb, hogy a halál utáni élet Jahvén kívül van, ezért az Izr.-nek ígért, és teljesen eviláginak elgondolt üdvösségben sem lehet az embernek a halála után része. De a nép pusztulása, amely a jobb jövõ reményét azért nem ölte ki, továbbá az egyéni életben a rosszért való kárpótlásnak az igénye idõvel elvezetett a halál utáni életet illetõ fölfogás módosításához. Kiindulópontul az a hit szolgált, hogy Jahve hatalma a holtak országára is kiterjed (MTörv 32, 22; Iz 7, 11; Ám 9, 2; Zsolt 139, 8 stb.). Aztán kibontakozott a gondolat, hogy a holtak országában a jóknak és a gonoszoknak a sorsa nem azonos. Már Ez 32, 17–32: más-más helyük van a holtak országában Izr. ellenségeinek és a régmúlt hõseinek. – A halál utáni létet illetõ fölfogást módosította a föltámadásban való hit elõtérbe kerülése (halottak feltámadása). Ez Jób 14, 11 kk.-vel ellentétben a holtak országából való visszatérés reményét ébresztette fel (élet). – Végül szerepe volt a halál utáni létet illetõ fölfogás alakulásában a hellenista antropológiának. Ez tette ui. lehetõvé, hogy a haláli létet életnek tekintsék, és így legalább bizonyos vonatkozásban boldognak tudják elképzelni (vö. Bölcs 3, 2 kk.). Mindamellett: a test nélküli életet átmenetinek tekintették, a föltámadás reményében (3, 7). Ugyanakkor egyre jobban kikristályosodott a jók és gonoszok sorsára vonatkozó elgondolás: eleinte más-más helyet jelöltek ki a jóknak és a gonoszoknak a holtak országában, de aztán – elég korán – már a Paradicsomba került a jók lelke, s itt a föltámadásig is vigaszt kaptak. – Az ÚSz-ben tovább élt a zsidó hagyomány. Mt 12, 40; ApCsel 2, 27.31; Róm 10, 7; 1Kor 15, 55; Ef 4, 9; Jel 6, 8; 20, 13 kk. szerint a halál után mindenki leszáll az alvilágba, a hádeszba. Lk 16, 19–31: az igazak nem kerülnek oda, ahol a bûnösök bûnhõdnek, õket külön hely, Ábrahám kebele várja. 23, 43 ugyanakkor a Paradicsomot említi, amely föltehetõen az égben keresendõ; a Krisztussal való közösség révén, aki a föltámadása után fölment a mennybe, és elfoglalta helyét az Atya jobbján (Mk 16, 19; ApCsel 2, 33 kk.; Zsid 8, 1; Ef 1, 20; 2, 6; 1Pét 3, 22), a hívõ embereknek polgárjoguk van az égi hazában (Fil 3, 20), ott van az otthonuk, az örök hazájuk (2Kor 5, 1). Az ég bõséges jutalom lesz Krisztus iránti hûségükért (Mt 5, 12; Lk 6, 23). A Fil 1, 23; 2Kor 5, 6 kk.-bõl kikövetkeztethetõ, hogy az igazaknak nem kell várniuk a föltámadásig és az utolsó ítéletig, hogy bejussanak az égi hazába; mindjárt haláluk után elérkezhetnek oda (Jel 14, 13). A bûnösök végleges eszkatologikus helye a pokol v. a Gehenna. A jók és gonoszok végleges sorsa (örök élet v. kárhozat) az utolsó ítéletkor dõl el, az idõk végén, a föltámadáskor (Mt 25, 46; Jn 5, 28 kk.).
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.. és a két ajánlott könyvet is :)
Én biztosra tudom. Ajánlom, hogy olvasd el Dannion Brinkley: Megmentõm a Fény és A békét adó fény címû könyvét. Õ ugyanis visszatért a halálból, részletesen leírt mindent, hogy ott milyen. Minden benne van ezzel kapcsolatban e két könyvben.
Csak gondoltam szólok, hogy van erre egy egész kategória "Ezotéria" címmel, sok altémával. A vita meddõsége ott kezdõdik, hogy az alapfogalmakat is tisztázni volna szükséges (ilyen az élet, halál, természetfeletti, stb.).
Most elmondom minden kedves szidalmazó hozzászólónak: Az merje lehülyézni a másikat ilyenért, aki már visszatért a halálból.. Tudtommal még 1 embernek sem sikerült, aki beszámolt volna róla.(Biblia) Amíg biztosra nem tudsz valamit, addig a másikat ne alacsonyítsd le a gondolkodásmódoddal.
Nem várhatjuk el az emberektõl, hogy olyan dolgokban higgyenek, amiket még nem láttak, épp ezért, szerintem hagyjuk a vitát arról, hogy ki mennyit képes befogadni, mert éppúgy lehet valaki szûk látókörû, mint valaki fanatikus fantáziatúltengésben szenvedõ. Kedves Kérdezõ, én hiszek a reinkarnációban, mert úgy vélem, a lélek csak akkor lehet igazán boldog, ha mindent megértett és tapasztalt, amihez pedig egy élet nem elég. Mert könnyû azt mondani, hogy ha mindent megbánunk, majd a Mennyországba kerülünk, de milyen lélekkel? Sok a visszaesõ megbánó. Tehát csak mert megbánok valamit, még nem azt jelenti, hogy megtanultam mennyire rossz az nekem.
Például Dannion Brinkley visszajött a halálból. Többek között.
"még senki nem jött vissza a halál után" Honnan tudod?
Nem hiszem hogy lenne élet a halál után, csak valaki leoltja a lámpát és mély álomba szenderülünk én ezt gondolom a halál utáni életrõl. Természet feletti? Hát tény és való hogy vannak megmagyarázhatatlan dolgok az életben amik azok is maradnak és hiába nézünk utána a tudományban vagy a bibliában egyik se tud pontos választ adni arról hogy mik ezek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!