Találatok a következő kifejezésre: Van állami régi (3 db)

Van állami támogatás régi lakás ablakainak cseréjére, vagyis hőszigetelésre?

Legjobb válasz: A HVG cikke: http://vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=217709&aloldal_id=11&f.. Itt a pályázat: http://www.pafi.hu/_pafi/palyazat.nsf/fd4095d990e5e7b4c12574..

Van.
http://www.energiakozpont.hu Itt van a lakossági pályázatokra vonatkozó összes kitétel, nyomtatvány, elérhetõség, egyebek.

Európából lehet még hajóval menni az Egyesült Államokba? Vagy már ez a lehetőség régen megszünt és csak repülőjárat van?

Mindenki csak repülőjegyet akar venni, aki az államokba készül. De, vajon hol vannak a régi romantikus hajóutak? Vannak még vagy már csak túristahajók vannak néhanapján?

Legjobb válasz: Vannak angol hajóutak, de nem sok, mert 7-10 nap az átkelés és 1000-1500$-nál kezdõdik a legalja kajüt és megy fel 4-5-ig, mindez persze egy irányban. Google a barátod, transatlantic cruise címszavakkal fõleg.

Vannak angol hajóutak, de nem sok, mert 7-10 nap az átkelés és 1000-1500$-nál kezdõdik a legalja kajüt és megy fel 4-5-ig, mindez persze egy irányban. Google a barátod, transatlantic cruise címszavakkal fõleg.
Vannak hajók. De a repülõ sokkal gyorsabb, sokkal olcsóbb, így a hajók leginkább áruszállítás miatt közlekednek illetve luxus hajóutak vannak, ahol ugye maga az út és a hajón lévõ programok az élmény, sokezer dolláros áron.
Ha jól tudom kéthetente közlekedik Southampton és New York között hajó, de már sokkal inkább luxus-élményutazás, semmint a helyváltoztatás a lényege ezeknek a hajóutaknak. Aki át akar csak jutni, az nem foga hajóval menni, mert ma már többszöröse a hajóút ára a repülõének.
A kérdező hozzászólása: Én is tudom, hogy repülõvel gyorsabb csak eleve aki jobban szeretne hajóval menni, romantikusan utazni, aki nem akar rohanni, annak ilyen hajóútra már nem adatott meg akkor ezek szerint menni, mert nincs. Csak ez a marha drága luxushajó van? Fapados hajó nincs?
Fapados hajónak ugye mi értelme lenne? Az olcsóság? Hát de akkor menj repülõvel, úgy a legolcsóbb. Ha nincs pénzed, ne válogass. :) Ha meg van, akkor írták már a lehetõségeket.
Iszonyatosan romantikus lehet egy teljesen mû berendezésû hajón 10 napig a világ legingerszegényebb környezetében utazni. Vagy vásároltok a bevásárlóközpontjában, nézitek a varietiéelõadásokat, flancos kajáldában esztek, vagy fetrengtek a hûvös atlanti levegõben, esetleg kaszinóztok... Melyik ezek közül az, amit nem lehet bárhol máshol megtenni és hol van ebben a romantika?

Miért volt rossz híre régen a Rigó utcai (Állami nyelvvizsgának)? Van, akinek van személyes tapasztalata ezzel kapcsolatban?

Legjobb válasz: Azért ,mert mikor még az volt az egyetlen akkreditált nyelvvizsga az országban monopol helyzetben volt. Vagyis azt csinált amit akart. Elég nehéz volt és ráadásul szemetek is voltak. Azóta kedvesebbek hiszen nekik is kell már reklám és hasonló, valamint a feladatok is jóval könnyebbek ,mivel a kutya se menne oda azért,hogy megbukjon.

Azért , mert mikor még az volt az egyetlen akkreditált nyelvvizsga az országban monopol helyzetben volt. Vagyis azt csinált amit akart. Elég nehéz volt és ráadásul szemetek is voltak. Azóta kedvesebbek hiszen nekik is kell már reklám és hasonló, valamint a feladatok is jóval könnyebbek , mivel a kutya se menne oda azért, hogy megbukjon.
Állítólag azért mert elsõre szeretnek buktatni. Nem tudom, én az olasz középfokút elsõre megszereztem, a vizsgáztatók is tök rendesek voltak.
Nekem nem volt gondom, mikor ott voltam. De nem egy könnyû nyelvvizsga, mivel nagyon pontos nyelvtant, nagy szókincset követelnek, stb. Ez sok embernek nehezen megy, keményen kell rá tanulni. Nem adják ingyen. Ehhez képest egy ECL vagy TELC stb. nyelvvizsga szinte ajándék. A rossz híre valószínûleg onnan ered, hogy keményen követelnek, ha ezt valaki nem tudja teljesíteni, ismételhet.
nem volt rossz híre csak tudod amikro megjelentek a gagyibbszínvonalú nyelvvizsgahelyek, akkro mindenkielkezdte támadni miylenszemetek, holott a legerõsebbek õk .... hiába mond bárki mást, az azért van általában mert meg se közelíti mondjuk azt a szintet amit középfokhoz elvárnának és mondjuk TIT-enmeg akapásból átmegy, na mondjuk a TIT speciel annyit is ér, van olyan havertom, akinek megvan a középfokúja, de egyetlen szót nem tud .... vicces egy banda, na az ilyenek tudod félnek nagyon a rigó utcától, mert ezzel ellentétben ott kellene tudni ahhoz h átmenjen ...
Szerintem az Origos könnyebb, sablon dolgok vannak egyrészt , másrészt a teszten kívül mindenhez lehet szótárt használni. A telcen meg néha olyan szövegértési feladat van , hogy ember legyen a talpán aki középfokú nyelvtudással jól csinálja meg. Nem kamuzok és nem a Telcet védem, csak mindkét vizsgahelynél dolgoztam.
OFF: utolsónak szeretném mondani, hogy fölösleges összehasonlítani a Rigó utcai és pl a TELC nyelvvizsgát, mivel teljesen mások - az elõbbi kétnyelvû, míg az utóbbi egynyelvû. Persze, hogy nehezebb a rigó utcai, ha valakinek baja van a fordítással. viszont az origónál a teszt rész nem olyan nehéz annak, aki tisztában van a nyelvtannal és jó sok origós tesztet megoldott. Szóval fölösleges "lekönnyûzni" a TELC-et és a többi egynyelvût. Amúgy az origón tényleg szerettek buktatni, valószínû ezért hallottál róla negatív kritikát.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!