Találatok a következő kifejezésre: Valamikor a nem kéne (304 db)

Nem érzek semmit. 22F
Igen, a mell mirigyekbõl és zsírból áll, ha mégis érzel benne vmit pl csomót ami fáj is a biztonság kedvéért menj el orvoshoz mert komoly baj is lehet belõle.
Mirigyek vannak a mellben. ha olyat találsz, amit eddig nem éreztél, akkor valószínû az nem odavaló. De ne ess rögtön kétségbe, lehet, hogy csak eddig nem vetted észre. Ha nem odavaló dologról van szó, akkor sem biztos, hogy fájnia kell. De ha zavar és úgy érzed nem volt ott eddig, akkor nézesd meg nõgyógyásszal.
A kérdező hozzászólása: köszi aranyosak vagytok hát nem tudom h ott volt e eddig :/
Hol erzed? Faj-e?
A kérdező hozzászólása: mellemben nem fáj
Lehet, hogy csak a mirigyeket erzed. Egyebkent a menstruacios ciklus is befolyasolhat ilyen dolgokat.
A kérdező hozzászólása: most pont megvan

Májprobléma? 3 hós a fiam és a hasi uh-án azt mondták, hogy megvan nagyobbodva a mája egy kicsit és hogy látnak a máján egy 5, 4x3, 4cm-es valamit aminek nem kéne ottlennie.

Megmutattam a leletet a háziorvosnak is mert megilyedtem de ö meg nem lát a leleten semmit,viszont a máját ö is nagyobbnak érzi egy kicsit de azt mondta,hogy ezt majd kinövi.Holnap megyünk egy specialistához megint hasi uh-ra hogy rájöjjünk mi is ez.Járt már valaki így a babájával?Nagyon félek.

Legjobb válasz: Nem vagyok orvos! De ugy gondolom, hogy egy UH felvétel értelmezéséhez szakképzett szem szükséges, és ezt azt hiszem a vizsgálatot végzõ orvos jobban tudja mint egy általános képzésü orvos. A háziorvosnak viszont abban lehet nagy tapasztalata, hogy mit szoktak a gyerekek kinõni. Az UH specialista a megnyugtató megoldás. Drukkolok nektek.Ne ijedj meg amig nem tudod pontosan hogy baj van-e.

Nem vagyok orvos! De ugy gondolom, hogy egy UH felvétel értelmezéséhez szakképzett szem szükséges, és ezt azt hiszem a vizsgálatot végzõ orvos jobban tudja mint egy általános képzésü orvos. A háziorvosnak viszont abban lehet nagy tapasztalata, hogy mit szoktak a gyerekek kinõni. Az UH specialista a megnyugtató megoldás. Drukkolok nektek.Ne ijedj meg amig nem tudod pontosan hogy baj van-e.

Megutottem a felso ajkam (foci kozben lefejeltek). Az elso bal fogam faj es mindha hatrabb is ment volna mert nem tudom olyan kenyelmesen osszecsukni. Magatol helyrejon van kene valamit csinaljak? Esetleg kene valamitol tartcsak?

Legjobb válasz: Biztos ami biztos, menj el egy körzeti fogdokihoz megnézetni. Ha valamitõl tartani akarsz akkor: lehet hogy pár napon beül ki esik a fogad mert olyat kapott, de lehet hogy csak még mindig fáj és te érzed úgy.

Biztos ami biztos, menj el egy körzeti fogdokihoz megnézetni. Ha valamitõl tartani akarsz akkor: lehet hogy pár napon beül ki esik a fogad mert olyat kapott, de lehet hogy csak még mindig fáj és te érzed úgy.
valami béka tutaj féle?
A kérdező hozzászólása: nekem ezek mindig kisárgultak pár nap alatt
Vizisaláta, kagylótutaj mondjuk az a meszes vizet nem szereti, ha vannak mészkövek körbe, az is elsárgul :/
A békalencse nem a legszebb, viszont mindent bír. Ha van elég tápanyag a vízben, akkor olyan gyorsan szaporodik, hogy a teknõsnek esélye sem lesz kipusztítani.
A kérdező hozzászólása: ááá teknõs nem foglalkozik ilyen kis izékkel... csak a legdrágábbat eszi ki :D:D na és a vizijácint? Mennyire bírja a napot? vagy annak inkább félárnyékos hely kell?
A kérdező hozzászólása: Na és a rucaöröm?
kagylótutaj
Az összes víz tetején úszó növény bírja a telibe napot, hiszen ez minden nyílt vízfelszínhez jár. Ami elpusztult, annak más baja volt. A vízijácint bírja az egyenlítõi napsütést is.
A kérdező hozzászólása: és akkor mi lehet a baj? mi van ezekre a növényekre olyan hatással a tó vízében, amitõl lassan kipusztulnak?

Egy hete meghúzódott és meg is van duzzadva a bokám kenem lioton géllel és fáslizom, de mit sem használ. Nem tudok valami jó praktikát amitől hamar meggyógyul a lábam?

Legjobb válasz: Ha csak valami sima rándulást lett volna annak már meg kellet volna gyógyulnia. El kéne menned orvoshoz (traumatologia) mert akár szalagszakadásod is lehet , azt meg ha nem kezelik rendesen akkor tönkremehet a bokaizületed.

Ha csak valami sima rándulást lett volna annak már meg kellet volna gyógyulnia. El kéne menned orvoshoz (traumatologia) mert akár szalagszakadásod is lehet , azt meg ha nem kezelik rendesen akkor tönkremehet a bokaizületed.
ne csak kend és fáslizd, hanem borogasd is be éjszakára. kend be, rá egy vizes rongy, vagy vatta és arra a fásli. Nekem ez segít!

36. hétben járok, két napja kijött az aranyerem, ami nagyon fáj, alig bírok lépni, leülni felállni. Nincs valami jó tippetek? Kenõcsöt használok rá jelenleg, sokat nem javít a helyzeten!

Legjobb válasz: Nem mindegy, milyen a kenõcs. Nekem a mastu kúp+hemorid kenõcs vált be a legjobban, van akinek a reparon ez egyénfüggõ. Sajnos terhesség végére illetve szülés közben sokaknak kialakul.

Nem mindegy, milyen a kenõcs. Nekem a mastu kúp+hemorid kenõcs vált be a legjobban, van akinek a reparon ez egyénfüggõ. Sajnos terhesség végére illetve szülés közben sokaknak kialakul.
A kérdező hozzászólása: Doxiprokt kenõcsöt használok! Az elsõ babám megszületése után is volt, de ott nem emlékszem, hogy a terhesség alatt lett volna. Mivel az elsõ babám megszületése után, csak úgy magától is kialakult néha ezt a kenõcsöt használtam és eddig nagyon jó volt, most viszont nem használ, de kipróbálom azt amit te írtál. Lehet recept nélkül is kapni?
A Hemorid krémet én is tudom ajánlani, mivel hûsít is, csökkenti a fájdalmat. Mellé nyugodtan használj kúpot is. És a langyos kamillás ülõfürdõ is segít.
A kérdező hozzászólása: Igen, a kamillát épp most fõzõm, az elsõ szülés után is segített! Köszi!
Nekem az Aurobin használ, háziorvossal írattam fel. Kamillával csak óvatosan, mert nagyon szárít.
A kérdező hozzászólása: Ez mi kúp?
Hemorid kenocs es kúp vált be nekem.
A kérdező hozzászólása: Kismamakent lehet hasznalni?
Igen, én hasznalom a haemoridot. Kamillás ulofurdot javasolt a dokim.
A legértelmesebb válasz az, hogy ne görcsölj, és maradj nyugodt, ne légy ideges, és akkor minden menni fog magától.
Ne görcsölj, inkább adj egy kicsit hosszabban tartó puszit a szájára, majd belejössz.
Kinyitod a szádat, és beledugod a nyelved az õ szájába, majd óvatos mozdulatokkal, a nyeldeklõjét elkezded csiklandozni a nyelved hegyével.
Mi az a nyeldeklõ???
ha kinyitod a szádat, akkor nézz tükörbe.Középen látod azt a lenyuló kis valamit.Nos én azt nyeldeklõnek nevezem
Az a garatmandula. Csiklandozása azonnal hányási ingert vált ki. Próbáld ki az ujjaddal.
Már megbocsájs, de láttál már garatmandulát? Nos én ugy 30-at élõben gyakorlaton.Ugyhogy az nem a garatmandula.
Ok, hibáztam, akkor nyelvcsap. De amit a hányásról mondtam, igaz. Miért kell félrevezetni a másikat? Jól esik?

Hol tudok nagyon hosszú pórazt venni? A kutyám mindig elszökik, így amég nem vagyok itthob megkéne kötni. Valami olyan póráz kéne ami nagyon hosszú és nem tudja szétrágni. Lehet online rendelni ilyet?

Legjobb válasz: Talán le kellene mozgatni a kutyát és akkor nem szökne. Egyébként a kennel sem jobb, mint a lánc. Barkácsboltban tudsz venni méterre, a lényeg, hogy kis-közepes-nagytestû kutyának minimum 4-6-8 méteres lánc kell (lásd állatvédelmi tv.), legyen háza és friss vize.

Talán le kellene mozgatni a kutyát és akkor nem szökne. Egyébként a kennel sem jobb, mint a lánc. Barkácsboltban tudsz venni méterre, a lényeg, hogy kis-közepes-nagytestû kutyának minimum 4-6-8 méteres lánc kell (lásd állatvédelmi tv.), legyen háza és friss vize.
Barkácsboltban lehet venni láncot méterre, olyan hosszúra vágják amilyenre akarod és azt biztosan nem rágja el, nem kell vastagot venni.
"Annyit kell vele naponta sétálni póráz nélkül, legyen ez akár naponta 3x3-4 óra, amennyi után ereje sem, kedve sem lesz szökni." Annyira bírom mikor valaki gondolkodás nélkül el kezd túlozni és hülyeséget írni ezen a fórumon. Szerinted kinek van napi 9-12 órája arra hogy csak a kutyájával foglalkozzon munka és család mellett ? Kicsit gondolkozz már mielõtt ilyeneket írsz légyszíves...
Nem a kikötésnek, elzárásnak kellene lennie a megoldásnak, ez legfeljebb csak áthidaló, ideiglenes orvoslásnak jó. Inkább szüntesd ezt meg! Neveld rendesen, foglalkozz vele megfelelõen és kérj szakképzett segítséget! Miért az a jobb, ha kikerülöd a valódi problémát?
Szerintem ennél még az is jobb, ha kennelt építesz, vagy ha azt nem áll módodban, akkor keresel valakit akinek van, vagy aki vigyázna addig a kutyádra. Nagyszüleimnek is volt régen egy kutyájuk, ami folyton szökött, sokszor láttam, hogy olyan szorosra veszik a nyakörvet, hogy már-már ijesztõen festett, és mégis kibújt belõle a kutya! Én is alig tudtam elhinni, aztán egyszer pont láttam is, szegény elképesztõ mit levágott, hogy szabadulni tudjon. Pedig jó sora volt és nem is szökött soha el, mindig a kertben, utcában maradt. Neki is fém lánca volt, de akármilyen nyakörvbõl kibújt volna. Szerintem ne hagyd otthon így hosszabb idõre, mert akár meg is fulladhat, vagy kárt tehet magában, ha annyira szökni akar!
Ezek szerint még sem elég. Meg kell csinálni a kerítést, kutyát nem szabad így tartani, ráadásul életveszélyes számára, mivel belegabalyodhat és akár meg is fulladhat.
Építs neki egy kenelt, akkor nem tud elszökni, de mégis szabadon mozog.
A kérdező hozzászólása: 16 evesen nincs jogsim. Faluban elek. Nek tud senki elvinni.
Keressetek fel egy normális kutyasulit! Ott segítenek megszüntetni ezt a problémát is és megtanítják nektek, hogyan neveljétek a kutyát, hogy foglalkozzatok vele.
De tömegközlekedésen is lehet kutyát utaztatni. Ne csak a kifogásokat keresd! Annyira látszik, hogy nem is az számít, mi a jó a kutyának. Csak ne kelljen sok idõt és energiát pazarolnod rá...
A kérdező hozzászólása: Mar bocs de anyumek nem engednek sehova. Azt h kutyT setqltqthqssqk is csak nqgy nehezen harcoltqm ki. Anyumek nem is akartqk kutyat csak en. Ameg nem ismersz ne szolj be.
Most ezzel mit lehet akkor kezdeni? Minek kutya, ha nem tudsz vele megfelelõen foglalkozni és nem tudod neki biztosítani azt, amit igényel? A legjobb az lesz, ha keresel egy valóban normális, felelõs gazdát neki.
A kérdező hozzászólása: Amug nem ismersz ne itelkezz
azért, mert nem viszi kutyasuliba, nem felelõtlen gazdi...
A kérdező hozzászólása: Meg tanulok. 2-re garantaltan hazaer valaki. A hazba bejohet. Megtenne valaki hogy segit nekem kutyanevelesben? :$ tudom ez most igy fura de szeretnek jo gazdi lenni. Talan meg nincs keso. A kutyus meg egy eves sincs.ha valaki segitene az legyen szives irni nekem privit. Ott elmojdanam h pontosan mire is gondoltam.
A kérdező hozzászólása: Tanulok. 2 orara garantaltan hazajon valaki. Bejohet a hazba..koezonom a valaszokat. Esetleg tudna irni valaki valamit arrol higy akkor hogyan kene vele foglalkozni? Megenne valaki hogy akar a facebookon vagy skype-on, de segitene nekem kutyanevelesben?
Ha TÉNYLEG csak addig lenne megkötve-bezárva, amíg nem vagy otthon, 8-9 órát, az még nagy probléma, ha reggel és délután is sétáltatod, játszol vele és neveled. Ha otthon vagy, nem szokott szökni? Bemehet a házba?
#10 Én nem vagyok dühös, csak reálisan látom a dolgokat és ez alapján írok válaszokat is. A napi 12 óra foglakozás egy kutyával pedig minden csak nem reális dolog, fõleg ha dolgozik is mellette az ember. És foglalkozhat a kutyával napi 24 órát is ha nem tudja mit csinál, akkor semmit sem fog érni az egész.
Vagy felkészítés után vigye el futni, akár kerékpárral is (még ha tilos is). Egyrészt nem tart három óráig, és igaz, hogy a nevelést, tanítást nem helyettesíti, de legalább hamar lemozog tõle a kutya és a fentiek mellett erre is szüksége van. Utána foglalkoztathatja szellemileg is teszem azt fél órát. Szerintem nem szökne. Ivartalanítás sem ártana, ha ivaros a kutya.
valetta. azert annal tobb mindenre van szoksege mnt az allatvedelmi torvenyben eloirt lanhosszusag viz es kaja, azert allatvedelmi torveny a neve, m az a lenyege, h aki meg azt a minimumot sem teszi meg amit ott leirnak az mar állatkínzásnak számít! szóval a lancnal es tiszta viznel kicsit tobb jár egy állatnak.
Ha megfelelõen nevelnek egy kutyát és az alapoktól megfelelõen foglalkoznak vele, nem kell még a legaktívabb eb esetében sem általában napi 3-4 óránál több minõségi idõt számolni. Mert ennyi idõ elég ahhoz, hogy kellõ tudatossággal szellemileg és fizikailag is lefárasszák az állatot. De itt egy teljesen elrontott kutyáról van szó! Se a kellõ nevelés, se a kellõ foglalkozás nincs meg! Talán nem vagy tisztában azzal, hogy helyre hozni, megjavítani valamit mindig több energiába kerül, mint eleve jól csinálni. A kérdezõ elrontotta a kutyát. Most ennek kell meginnia a levét. És igen, így annyit kell a kutyával foglalkozni, ami után nem lesz már ereje szökni. És moderáld magad kicsit. Ne itt kötözködj és vezesd le a dühödet, kérlek!
Pedig úgy tûnik bõven nem elég. És valamit nagyon elszúrhattok a nevelésében, ha már kölyökként szökik, ezt gondoljátok át. (Csak megjegyzem, pont az ilyen miatt kellett volna minimum eddig a lakásban tartani, hogy kialakuljon a megfelelõ kötõdése felétek.) Annyit kell vele naponta sétálni póráz nélkül, legyen ez akár naponta 3x3-4 óra, amennyi után ereje sem, kedve sem lesz szökni. És még emellett kell naponta szellemileg is lefárasztani, ez ugyan olyan fontos, mint a mozgatás! Mennyit viszed más kutyák közé? Általában hány órát töltesz vele egy nap? És még mindig azt mondom, keress fel egy olyan kutyasulit, ahol tudnak segíteni kifejezetten ebben a problémában. Ne szerencsétlen kis kölyök szenvedjen láncon vagy kennelben a nem megfelelõ nevelés és foglalkozás miatt, az elhanyagolás miatt!
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat. Egyebkent egy fel eves kotepes kutyinak sztem eleg 2 es fel ora seta jatek es tanulas
Nem. Azért felelõtlen, mert ahelyett, hogy mindent megtenne azért, hogy a kutya rendbe jöjjön, ne szökjön és ne legyenek vele extrém problémái, inkább láncra kötné! Kérdezõ, dobálózol ezzel a "nem ismersz, ne ítélkezz" mondattal, de azt írod, nem tudod elvinni sehova a kutyádat, nem tudsz és nem is nagyon akarsz változtatni a helyzeten és a szüleid sem támogatják a kutyatartást. Így mégis milyen élete lehet a kutyának? Az õ érdekeit nézd inkább! Ha nem tudod biztosítani azt, amit igényel, sokkal jobb lenne neki az, ha egy megfelelõ gazdája lenne.
Hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: 16
Anyudnak, mondtad már? Keress fel vele nõgyógyász dokit mert az életed nem játék ! Én ezt tenném, fõleg, ha méretes, átlag feletti a mell nagysága!
A kérdező hozzászólása: tegnap voltam rákszûrésen lehet h csak beképzelem magamnak nincs semmi de én érzek benne valamit ami lehet hogy csak mirigy nem tudom nektek is van ?? :(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!