Találatok a következő kifejezésre: Valami van cicámmal, mert (11 db)

Valami van a cicámmal, mert ha megakarom simizni, akkor nyávog, mintha valami fájna neki. Mit csináljak?

Néztem, gyengén nyomogattam a lábát, és akkor nyávogott!

Legjobb válasz: Ha a lábánál tapasztaltad, akkor vizsgáld át rendesen a lábát, a talppárnái között is!! Ha találsz valami idegen anyagot, azonnal vedd ki, ha be volt fúródva, fertõtlenítsd! Ha nem találsz semmit, de továbbra is fáj neki, vagy ha nem tudod megnézni, akkor irány az ORVOS!!!! Ne szenvedtesd, ha nem muszáj...

Ha a lábánál tapasztaltad, akkor vizsgáld át rendesen a lábát, a talppárnái között is!! Ha találsz valami idegen anyagot, azonnal vedd ki, ha be volt fúródva, fertõtlenítsd! Ha nem találsz semmit, de továbbra is fáj neki, vagy ha nem tudod megnézni, akkor irány az ORVOS!!!! Ne szenvedtesd, ha nem muszáj...
Lehet hogy valami külsõ élõsködõ van rajta, bõrén vagy a szõrén. Vagy esetleg valami baleset érte a lábát. Nézesd meg állatorvossal.
Vidd el orvoshoz, nincs más választás, mert úgy látom, nem nagyon értesz hozzá és a végén még vmi komolyabb baj alakul ki...

A cica tünetei a következőek, nyáladzik csurgatja áttetsző tiszta, nem tud enni pedig probléma de valami fájdalma lehet mert próbálkozik de inkább nem eszik sebes a szája. Ha van gyógymód illetve akkor legyen szíves segíteni ebben a kérdésben?

Legjobb válasz: Miért, mit vártál? Diagnosztizálni, kezelni, gyógyítani max. Gyurcsók József tud tv-n keresztül. Esetleg keresd meg, ráolvas a macskádra és meggyógyul. A "hülye" jelzõ inkább téged minõsít és jellemez. Lassan írom, hogy fel tudd fogni: Á L L A T O R V O S M É G M A!

Miért, mit vártál? Diagnosztizálni, kezelni, gyógyítani max. Gyurcsók József tud tv-n keresztül. Esetleg keresd meg, ráolvas a macskádra és meggyógyul. A "hülye" jelzõ inkább téged minõsít és jellemez. Lassan írom, hogy fel tudd fogni: Á L L A T O R V O S M É G M A!
Nyáladzik, éhezik a macskád, te meg itt hülyézed le a jóakaró embereket! Ha van egy kis lelkiismereted elmész az orvoshoz és nem hagyod szenvedni, elpusztulni a kisállatod!!
Állatorvos! Lehet hogy kifekélyesedett a szája, fogkõ, illetve rossz fog!
ÁLLATORVOS SÜRGÕSEN HOLNAP!
A kérdező hozzászólása: Állatorvos tényleg oda kéne vinni?! Azt hittem aneszteziológus foglakozik vele. Kösz, de ezek hülye válaszok voltak!

Van valakinek ötlete, hogyan szoktassak össze egy 8 hetes cicát, egy 5 hetessel? (mert tegnap kaptam a picit de a nagy folyton ugrál rajta, gondolom játszani szeretne vele, de attól félek, hogy valami baja lesz.

Legjobb válasz: Szerintem hagyd nekik a játékot (én is úgy játszok a cicámmal mintha az véresen komoly lenne mindig kérdezik hogy nem fáj e mert olyan durván játszik :D közbe gyakorlatilag alig harap meg karmol) szóval érzik a cicák kivel mit lehet, max figyeld hogy ha valami baj lenne mégis... Amúgy hogy hogy ilyen korán kaptad? csak két hónapos kor után szokták leválasztani az anyjukról.

Szerintem hagyd nekik a játékot (én is úgy játszok a cicámmal mintha az véresen komoly lenne mindig kérdezik hogy nem fáj e mert olyan durván játszik :D közbe gyakorlatilag alig harap meg karmol) szóval érzik a cicák kivel mit lehet, max figyeld hogy ha valami baj lenne mégis... Amúgy hogy hogy ilyen korán kaptad? csak két hónapos kor után szokták leválasztani az anyjukról.
A kérdező hozzászólása: A szomszédom hozta mert a kuka mellet találta egy dobozba, valami kedves ember kirakta, én meg befogadtam.
Nagyon jol tetted, hogy befogadtad!
A kérdező hozzászólása: köszönöm.Tényleg nem bántja, mert most már összebújva alszanak.
de aranyosak lehetnek :) nagyon rendes vagy, hogy befogadtad. mi tegnap kaptunk egy 6 hetes macskát, vasárnap pedig egy 8 heteset fogunk elhozni remélem õk is jól meglesznek
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítségedet!Remélem minden rendben lesz nálatok is.


Szeretnék szoba cicát. Valami, , különlegest"! Milyen fajtát ajánlotok? (Hosszú szőrűt nem igazán, mert sok gond van vele) Pedig a Maine Coon gyönyörű!

Legjobb válasz: Ajánlom a porcelánt! Gyönyörû és különleges díszeket készítenek ebbõl az anyagból. Nekem 2 különleges, utcáról befogadott házi cicám van, és nagyon szeretem õket.

Ajánlom a porcelánt! Gyönyörû és különleges díszeket készítenek ebbõl az anyagból. Nekem 2 különleges, utcáról befogadott házi cicám van, és nagyon szeretem õket.
Egy macska nem arra van, hogy "különleges vagy villogtatnivaló" legyen. Arra van, hogy tiszteld, szeresd, barátod legyen.
A kérdező hozzászólása: Vannak idióták...Kíméljetek...
Ragdoll, sziámi? Amúgy a hosszú szõr nem macerásabb, annyi h fésülni kell, de pl vedléskor rosszabb a rövid szõr, mert nem lehet rendesen megtisztítani tõle egyes huzatokat. A hosszú szõrt begyúrod egy labdává és paff mehet a kukába. De persze nem rábeszélni akarlak, csak mondom
nekem a kedvencem a sima cirmos házimacska :) fogadj inkább be vhonnan egy cicát, utcáról, menhelyrõl, stb. amúgy a fajták közül nekem az orosz kék tetszik.
A Maine Coon gyönyörû, nekem is az van, de éppenhogy inkább divatos mint különleges.
Szfinx :)
Én brit whiskas cicát vennék:)
A kérdező hozzászólása: Õ nem tetszik!
A kérdező hozzászólása: Nem díjnyertest szeretnék, csak különlegest!Ami ritka!...
http://www.haziallat.hu/macska/macskafajtak/abesszin-macska/.. Ez állítólag tanítható is és gyönyörûûûûûû Bár elég ritka és 40-70ezer huf
Nem tudom, mennyit szánsz rá, de ha kitartóan figyeled a hirdetéseket, ki lehet fogni olcsón is egyet-egyet, fõleg, ha nem kritérium, hogy csak díjnyertes szülõktõl szeretnéd. Ha kedvencnek veszed, akár egy keveréket is vehetsz, azok aztán tényleg megfizethetõek, akár ingyen is hozzá lehet jutni.
A kérdező hozzászólása: A Bengáli is lélegzet elállító!Sajna elkérik az árukat!
A kérdező hozzászólása: Igen az is valóban nagyon szép!(kár hogy drága) :(
Csatlakozom az elõttem szólókhoz, miért nem veszel valami szép porcelánt, vagy festményt, esetleg valami különleges tervezõi ruhadarabot? A macska tudod egy élõlény, nem pedig egy villogtatni való luxuscikk.

Cicám, úgynéz ki allergiás /hallom ahogy veszi a levegőt, a füle is begyulladt/, de nem tudom mire.2orvosnál is voltam de nem tudnak mondani semmit mert elvileg a levegőben van valami nálam ami irritálja a cicát. De nem tudok rájönni mi az?

Fütéskor kezd?dött gázos volt kint azzal nincs gond valami ötlet hogy mit?l lehet?

Legjobb válasz: Gondolom nézték a házi port is. Fûtéskor azt tudom elképzelni. Adj neki omega3 vitamint,(macskáknak valót) az állítólag jó allergiára.

Gondolom nézték a házi port is. Fûtéskor azt tudom elképzelni. Adj neki omega3 vitamint, (macskáknak valót) az állítólag jó allergiára.
mire allergiás?
Lehet, hogy a szõnyegedben van valami vagy valamelyik parfümöd vagy légfrissítõd.
Küldtem privát üzit :) .
A kérdező hozzászólása: Mecse: orvost vagy állatklinikát nem tudnál ajánlani ahol ezt megcsinálják? 22.kerben találtam egyet. Belvárosban esetleg? vagy az állatorvosi egyetemen?
A kérdező hozzászólása: A poratkára gondoltam, ételallergiára nem mert ugyanazt eszi mindenhol. Azért nem gondoltak másra az orvosok csak allergiára mert ha elviszem máshová ott nincs semmi baja, megszünnek a tünetek. DE nekem azt mondták hogy nem nagyon tudnak erre allergiatesztet csinálni. bár most bujtam az internetet és találtam. Úgyhogy allergiateszt lesz belõlle. csak annak is 1-2 honap mire jobban lesz a cica. Köszönöm a válaszodat.
Ezt nem igazán értem, majdnemhogy mindenre van allergiateszt, szerológiás vérteszt, vagy bõrteszt amit el lehet végezni. Poratkára lehet allergiás, a porra magára nem. Ezt pedig lehet tesztelni. A poratka allergia gyakori tünete lehet a fülgyulladás, az állandó vakarózás, szokásosnál sokkal gyakoribb majdnemhogy állandó mosakodás, bõrpír illetve szõrhullás. Az hogy "valamire a levegõben" elég pongyola fogalmazásnak tûnik nekem sajnos, ennyit ha nincs jobb tippje bárki tudott volna mondani neked, nagyon szerencsétlenül jártál ezzel a 2 orvossal, ezt megkockáztatom. Kivizsgálták a cicust egyéb problémákra, ami nem allergia? Szedheti egyéb okból is máshogy a levegõt, a fülgyulladás pedig elég komoly dolog, és bár okozhatja az allergia, nem feltétlenül (fülgyulladás akár valamilyen ételösszetevõ-allergiától is lehet!). Lehet hogy megérné teljesen kivizsgáltatni. Hogyha ez már megtörtént akkor ezt a javaslatot tekintsd semmisnek.
Allergiás tünetek csökkentésére a kalcium is jó. Biztosan találsz valami jó ásványi anyag-kiegészítõt az egyik állatos boltban
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, én is erre gondoltam csak nem tudtam mit adhatok neki az állatorvosok semmit nem adtak rá. Remélem jobban lesz tõle.
A kérdező hozzászólása: Nem tudják mire.ezzel van a gondom.kérdeztem az orvost ha csinálunk allergiatesztet akkor nem derül ki.azt mondta hogy a levegõbe van nálam valami azt nem mutatja ki.
Lehet hogy amit enni adsz neki abban van valami .
A kérdező hozzászólása: Hát kaptunk is de nem igazán használt.
A veraflox szirup nagyon jó, de vényköteles és állatpatikában tudod megvenni.Sajnos nem minden antibiotikum használ.Illetve orvostól szintén tudsz kérni port ami oldja az orrban lévõ nyákot és ezáltal kitisztul. Olyan nincs, hogy nem jön helyre, elaltatni meg pláne nem kell a nátha miatt.
Elméletileg nem kell elaltatni, de nem tudod, hogy milyen állapotban van. Hidd el van azaz állapot, ami már visszafordíthatatlan.
A kérdező hozzászólása: Am, fogok veni veraflox -ott :D
A kérdező hozzászólása: jaj nem olyan sujos am köszönöm .
Tehéntõgyinfúzió. Sima krém, csak ez a neve. Ez minden szemgyulladást helyrehoz 2 nap alatt. Állatpatikában vagy állatorvosnál kapható, lehet, hogy nem mindegyiknél. Mi kamillateával kentük a macskánk szemét, de nem használt, már ki se tudta nyitni a szemét, ezzel meg 2 nap alatt helyrejött.
Ha voltatok állatorvosnál, akkor kaptatok volna szemcseppet, ami tényleg használ és antibiotikumot.
A kérdező hozzászólása: Hát azért kérdeztem mert 15-ikén tom még egszer el vinni. és adig mivel ápoljam?
Ha nem használt, vidd vissza. Nekünk harmadszorra sikerült megtalálni a megfelelõ szert. Valamilyen bakteriális fertõzés volt. Embernél sem jön be mindig elsõre a gyógyszer. Rendes volt a doki, mert utoljára már nem is kért semmit (bár évek óta két cicával járunk hozzá, lehet emiatt is).
A macskád macskanáthás! HA ez az orvos ahova elvitted csak enniyt tudott csinálni, akkor vigyétek el egy másikhoz! De minden orvos, ad neki antibiotikumot, és szemcseppet, vagy kenõcsöt, és attól helyre jön, ha nem, akkor el kell altatni!
Én azt szoktam, hogy felforralok vizet belteszek egy csomó kamillát és hagyom sokáig ázni (addig ki is hûlik kellõ képpen.) leszûröm a kamillát, és zsepit vagy vattapamacsot beáztatok vele és megtörölgetem a szemét.

15 éves lány vagyok és a koromhoz képest igen nagy a cicim, még az anyámétol is nagyobb, néha zavar mert mindenki azt bámulja az anyám is emlegeti valamikor. Néha igen zavar, már figyelési mániám van! Szerintetek ez normális?

Legjobb válasz: Szerintem nem gond, csak azért zavar, mert felhivják rá a figyelmedet. Nálunk is mindkét lányomnak sokkal nagyobb (75D ill. 80D), mint nekem (75B), de senkit nem zavar.

Szerintem nem gond, csak azért zavar, mert felhivják rá a figyelmedet. Nálunk is mindkét lányomnak sokkal nagyobb (75D ill. 80D), mint nekem (75B), de senkit nem zavar.
Biztos nem te vagy az egyedüli ebben a korosztályban, akinek nagyok. Szerintem azért bámulják, mert tetszenek/tetszel nekik:D Anyud meg lehet, hogy csak viccelõdik, nem?Mit szokott mondani? U.I: Szerintem nem baj, hogy vagyok, mert van oylan fiú, aki a nagyobbakra bukik, viszont oylan lány is van, aki ha megtehetné akkor növesztené XD 17/F Menyus
Van tulsúlyod ? Tudom ilyet nem nagyon illik kérdezni, de ha van akkor fogyj le gy kicsit.
Inkább nagy legyen , mint ne legyen :) )
Hmm..mintha csak én írtam volna ezt a kérdést! :DD Szintén 15 éves vagyok, körülbelül 95/DD-s mérettel.. Engem is zavar hogy eléggé megbámulják, hogyha netalántán néha napján 1 olyan felsõ van rajtam :DD .. Sokkal kényelmetlenebb mint a pici cicik és a "gond" is több vele tapasztalataim szerint.. Anyum is hetente tesz megjegyzést rá hogy: Atyaég, hogy lehet neked ekkora cicid, õ meg h lehet ennyire lapos .. Na de csajtársam .. Nézd a pozitív oldalát .. Még mindig jobb mintha elõl deszkák s hátul lécek lennénk, nemde? ;) Barátodnak is lesz (van) mit "kényeztetni", s ez ellen a fiúknak nem igazán van kifogásuk.. :DDD
én is így vagyok.. de nekem ha bámulják van mikor beszoktam szólni hogy: 'kell rólam kép?' :DDDD egyébként ne törödj velük :) (mármint akik bámulják) hadd nézzék :D legyél rájuk büszke ;P
Hát.. Én 14 vagyok, 90/D-s cicikkel.. De legalább szép formásak. Én szeretem õket, és a barátom is :D
Szerintem idõvel hozzá fogsz szokni. Nekem is elég nagy cicim van, és zavart, hogy bámulják. Vettem magamnak két pólót, amire az van írva, hogy "Silicone free" , a másikra pedig az, hogy "Ne bámuld a melleimet!" : )
Attól függ mi számit nagynak én is 15 vagyok és 90/b-t hordok de szeretem öket a pasik is nagyon szeretik ám... Nemtudom hogy kiléptél e már az "esti" életbe de márcsak erre is nagyon buknak a fiuk és megisjegyxzik de engem nem zavar:) Jobb mintha tiszta lapos lennél!
Nem, nekem van egy barátnõm, akinek szintén nagy cicijei vannak. Szerintem semmi baj nincs velük. Mit nem adnék olyan nagy cicikért... 75/B-s vagyok.
melyik megybe valosi vagy???
A kérdező hozzászólása: Koszi mindenkinek a bokokat és a válaszokat, de még "tanulmányozom" magamat, egyedul.
Hû, ez tényleg jó nagy! Megkérdezhetem hány centi a derékbõséged? Olyan 62-63 centis lehet a testsúlyodból gondolva. Én kicsivel vagyok idõsebb nálad, nekem 60 centi a derekam és 100-as a mellem. Nem szokott fájni a hátad a súlyoktól?
Szióka! Ha 15 évesen az anyudénál is nagyobb cicivel rendelkezel, ettõl most lógnak a cicijeid, vagy feszesek? Szerintem büszke lehetsz rá! Válaszod elõre is köszi! :)
Úristen! Valaki akkor megfogja ezekkel az Isten lábát esküszöm.
Elõzõ vok.ÉS az alakodra is legyél büszke ez tökéletes, fõleg ha sportolsz is. Kár, hogy 15 vagy szívesen beszélgetnék veled, megismernélek, ha gondolod privi.
Örülj neki, hogy szépek a melleid, én is speciel a nagy formás ciciket szeretem.Büszke legyél rá. 22F
A kérdező hozzászólása: 22:31-ek, nem vagyok túlsúlyos, még csak az kellene. A magasságom 171 cm, súlyom 57 kg. Nem tudom , ha ezek az adatok passzolnak-e , vagy normális oszhangban vannak a nagy mellméretemhez?
Amikor a te kordban voltam, ugyanezzel a "problémával" küzködtem. 100/D-s melltartót kellett viselnem. Nagyon nehezen találtam olyan pasit aki nem a melleim miatt szeret, mert ugye mindegyik azt szereti. Azóta férjhezmentem, szültem két gyereket és amellett hogy lefogytam, lementek a melleim is. most a 75/B -s kell. kitartás!
én meg pont annak örülnék, ha nagyobb lenne :D 75b-st hordok, de ahogy fogyok, úgy érzem mostmár a 75a-s is elég lenne..sajna T.T
Ez ellene nem leeht tenni, minden pasi bámulja a melleket, csak van aki ügyesen csinálja, úgy hogy ne vegyük észre. :) a 100D az tényleg nagyo nagy. :) Örülj neki, inkább legyen nagy mint kicsi. Nekem is elég nagy 70DD, de már megszoktam, hogy bámulnak. Amúgy szerintem ha nem akarod, hogy nézzék, akkor ne vegyél fel nagyon dekoltált felsõt. Egy pólóban csak nem annyira feltûnõ.
A kérdező hozzászólása: Amúgy jelenleg még fiúm nincs, picit félos vagyok ilyen 100/d-vel. Anyám természetesen viccesen emlegeti, de még a barátnoi is mindig megszolnak, ami néha idegesít, akkor mi lesz még a fiúkkal? Letépnek rolam mindent? Amúgy orulok , hogy így nézek ki, csak mindenki a mellemre rakja a hangsúlyt!Szerintetek ez normális? Mindenkinek koszi a válazst!
Ez genetikailag adott , és tök normális , nem vagyok feminista, de a nagy melleket mindenki megbámulja. Szerintem meg legyél rá büszke , mert sok nõ sokmindent megadna egy olyan cickóért mint amilyen Neked van ! Sok olyat láttam már életemben , de ez attól is függ hogy mekkora a súlyod , és mekkora a magasságod ! de egy képet mindenképp dobhattál volna fel , hogy vázold a helyzetet !

Van két cicám, és egy nagymamám, aki nem hiszi el, hogy a macskaszőr nem mérgező. Mert valahol olvasta, hogy a macska szőrnek a végén horog van, és az fennakadhat, és nem tudom, de elvileg valami bajom lehet tőle ha lenyelem. Igaz vagy nem?

Legjobb válasz: Hülyeség, semmi bajod nem lesz tõle. Amúgy nem nemigen nyeli le az ember a macskaszõrt. Nekem legalábbis nem sikerült még, pedig öt macskám van. Ha nagyritkán a számba is kerül egy-egy, még a nyelvemen észreveszem, és kipiszkálom.

Hülyeség, semmi bajod nem lesz tõle. Amúgy nem nemigen nyeli le az ember a macskaszõrt. Nekem legalábbis nem sikerült még, pedig öt macskám van. Ha nagyritkán a számba is kerül egy-egy, még a nyelvemen észreveszem, és kipiszkálom.
Nem tudom ezt hol olvasta, de tényleg nagy hülyeség :D Nem vagy te porszívó, hogy az orrodon felszívd :D Olyan nekem már volt, hogy puszilgattam a cicáimat és bekaptam egy-két szõrszálat aztán kiköptem, de direktben nem tudod lenyelni. Legalábbis eddig még nekem sem sikerült :)
Nyugtasd meg a nagymamádat, hogy ez nem igaz.Ha meg ennyire nem hiszi el, akkor egyszer (ha van hozzá gusztusod) elõtte nyelj le 1 vagy legfeljebb 2 szõrszálat aztán másnap meg szólj neki hogy még élsz, semmi bajod.Lehet hogy most ezzel én nézek ki hülyének de nem jut más az eszembe...Azt aki nem hiszi el egy olyannak, akinek van 2 macskája (gondolom nem tegnap kaptad) hogy nem lesz baja.
ennyi erövel a macskának is baja lenne töle hisz ö nap mint nap lenyeli.
Sajnos ezt én is hallottam még kicsi gyerekkorban a nagymamámtól. De az égvilágon semmi baj nem lesz belõle. Nekem is azt a kis horgot mondta a szõr végén. Szerintem ezt a nagyon-nagyon idõs korosztály szedte valahonnan. És a macskaszõr nem mérgezõ.
Én elég sokat puszilgatom a cicámat, és így már sikerült is egyszer-kétszer macskaszõrt nyelni. Amire megéreztem, hogy ott van, már annyira hátul volt, hogy nem tudtam kipiszkálni, úgyhogy ittam rá egy pohár vizet, és lement, nem problémáztam. Jelentem, még élek :)
Háháááááá, ez tök vicces, a mai nagyiknak, milyen nagy képzelõ erõjük van!

Van valami ötletetek hogy hol lehet olcsón bőrkanapét kapni? Az jó választás lehet cicák és kutyák mellé? Mert hiába próbok mindent a macskák szétkarmolják a mostanit, ritkábban rá is pisilnek és hiába takarítom sajnos egy része beleivódik. :/

Vagy ha kanapét nem tudtok akkor valami ötlet hogy ne karmolják szét a mostani bútort vagy hogy ne pisiljenek rá?

Legjobb válasz: hát, a bõrt ugyanúyg szét fogják szedni. A macskák ellen citromfû vagy borsikafû, azt rászórod, te alig érzed õ viszont menekül tõle. a kutyádat meg neveld meg, azok okos állatok, rá lehet szoktatni, hogy a kanapé nem z õ területe.

hát, a bõrt ugyanúyg szét fogják szedni. A macskák ellen citromfû vagy borsikafû, azt rászórod, te alig érzed õ viszont menekül tõle. a kutyádat meg neveld meg, azok okos állatok, rá lehet szoktatni, hogy a kanapé nem z õ területe.
Tapasztalatból mondom, hogy a bõr kanapét is szétkarmolják :-) A megoldás az, hogy le kell szoktatni õket! Én tettem ki nekik kaparófát, rájuk szólok, ha kell, a bútorokon meg van pléd, hogy ha kaparja is, akkor legalább a plédet. A pisilés meg szobatisztaság kérdése, nem bútorfüggõ. Az én cicáimat sokszor idegesíti, ha nem tiszta az alom, olyankor mennek félre.
A bõr kanapét is szétkarmolják, ezért tök fölösleges újat venni. A kutyák tökéletesen ránevelhetõk, hogy a mancsukat se tegyék fel a kanapéra. Nálunk is van két közepes testû és tudják jól, hogy a kanapé a gazdik helye. A pisilésrõl le kell szoktatni õket. Akár ivartalanítani is lehetne, ha nincsenek, pláne a hím cicáknál... Illetve az alom rendszeres takarításával és amikor látod, hogy már dörgölõzik, akkor le kell õket tessékelni. Legyen játékuk és kaparófájuk, hogy ne a kanapén éljék ki ezeket és ennyi. A jelenlegi kanapéra pedig ha nincs, kölcsönözzetek egy kárpit tisztítót, kb 1000 forint bele a tisztító folyadék + víz kell hozzá és jó mélyen ki kell tisztítani.

Mi ez? : a cicám "alsó ajka" alatt bolha ürülék szerű fekete valamik (sok) vannak, de nem azok, mert nedvességgel érintkezve nem lesz vörös?

Legjobb válasz: Most miért estek nekem, nem férnek el a bitjeim a topicban?? Nem mondtam semmi bántót, csak tetszenek ezek a számomra új szavak és tetszik a macsek neve. uccso: Azt meg majd én eldöntöm hova kattingatok, az uralkodási mániád gyakorold a családodon, hozzám pont semmi közöd.

Most miért estek nekem, nem férnek el a bitjeim a topicban?? Nem mondtam semmi bántót, csak tetszenek ezek a számomra új szavak és tetszik a macsek neve. uccso: Azt meg majd én eldöntöm hova kattingatok, az uralkodási mániád gyakorold a családodon, hozzám pont semmi közöd.
nem vörös véletlenül a cicád, mert azok kezdenek a rózsaszín részeken "szeplõsödni".orrtükör, ajkak széle, majd idõs korukra már a szemkörnyék és a fül is. apró fekete pontokkal kezdõdik, de egybefüggõ feketévé is válhat az idõk során.
A kérdező hozzászólása: Ágybanalvós szobababák:) Nem mennek ki, ezért vagyok tanácstalan. Nem találtam itt a neten se semmit:S
De ha benti, akkor honnan a bolhák???? :O
A kérdező hozzászólása: Ja, ez benne a legdurvább:( mi hoztuk be. Vagy más állatról, vagy bokorról a petéket vagy hasonló. Egyet behoztunk és szépen elszaporodtak a dögök:(((
Ne okold magadat, nem biztos, hogy élõsdi, lehet, valami hámbetegség. elõbb-utóbb orvos lássa, hogy megnyugodjatok, és a cica is minél elõbb meggyógyuljon. üdv.
Hú!Jó hát nem tehettek a bolhákról, bárkivel megeshet. De sztem is mutasd meg orvosnak, max feleslegesen kiadsz 1500 HUF-ot, és azt mondja semmi extra baja nincs de sztem a nyugalmad megéri ezt az 1500HUF-ot
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat:) Voltunk egy hete dokinál, kaptak cseppet, meg féreghajtót is kisebb vagyonban vannak már, de ez érdekel legkevésbé. Ma megint megláttam Samuban egy szemetet. Már nem ugrált benne, csak vonszolta magát...fúúúj. Remélem elfogynak már végre, rossz nézni, ahogy vakarózik:S
Elõbb utóbb megdöglenek :D
Bocsi, nekem hófehér macskám van és neki szokott az alsó állkapcsán a szája szélén lenni ilyesmi fekete pötty.De (nem nevetni)ezt ki lehet nyomni, mert olyan mint a miteszer, és ki is jön (törölközõbe nyakig betekerve).Panelmacska.Esetleg ilyesmi?
Ki engeded õket? Nem lehet, hogy vadászott valamit, és játék közben koszos földes lett?
A kérdező hozzászólása: Az lesz, mert nem tudok rájönni mi ez:(
Bolha ürülék? Én még a bolhákat sem látom, nemhogy az ürüléküket. El kell mennem szemészhez.
Orrtükör:-) Ezt se hallottam még, egyre jobb. Bolhaürülék és orrtükör:D
A kérdező hozzászólása: Nem, nem vörös a picikém. Egy hónapig szenvedtünk nemrég velük, -merthogy 2õm is van-, a bolhák miatt. Mindent kaptak(cseppek, fürdés..), mindent fújtam a lakásba. Már épp' kezdtem megnyugodni, mert nem vakaróznak, nem láttam bolha kakit sem a bundácskájukba és bolhát sem. Tegnap viszont amikor dögönyöztem Samut, akkor vettem észre, h a kis szája alatt(az állán) vannak ezek az "izék". Ki tudom venni a szõrszálak közül, de ahogy bevizezem nem lesz vöröses...hát nem tudom mi ez?!
A kérdező hozzászólása: A bolhát nagyon nehéz észre venni az állat bundájában. Folyamatosan kell figyelgetni, és persze nem árt, ha pl.fehér színû a cicc. Viszont az ürüléket viszonylag könnyû. tedd a macsekot a kád/csap felé és visszafelé simogasd a szõrét. Ha bolhás fekete ici-pici pontok esnek ki belõle, amely a nedvesség hatására vöröses lesz.
Bolhaürülék, orrtükör és Samu!:D Igy még jobb:-) Sosem gondoltam hogy ez a három szót egyszer leirom egy mondatban:-)
A kérdező hozzászólása: Örülök, hogy jól mulatsz, de az ember azért ír ide, mert aggódik a kis kedvence miatt....és igen SAMU&Maya.
jól mulatós! látszik, hogy semmit sem tudsz a macskákról. akkor minek kattintasz ide? van még mit tanulnod, de nem hiszem, hogy az a célod.
Én elvinném állatorvoshoz minél hamarabb.
A kérdező hozzászólása: Ez aranyos:) , és köszi, hogy leírtad, de ez nem ilyesmi(sajnos). Neki a bõrére van tapadva, nem a bõrében van.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!