Találatok a következő kifejezésre: Valami van cicámmal, (102 db)

Valami van a cicámmal, mert ha megakarom simizni, akkor nyávog, mintha valami fájna neki. Mit csináljak?

Néztem, gyengén nyomogattam a lábát, és akkor nyávogott!

Legjobb válasz: Ha a lábánál tapasztaltad, akkor vizsgáld át rendesen a lábát, a talppárnái között is!! Ha találsz valami idegen anyagot, azonnal vedd ki, ha be volt fúródva, fertõtlenítsd! Ha nem találsz semmit, de továbbra is fáj neki, vagy ha nem tudod megnézni, akkor irány az ORVOS!!!! Ne szenvedtesd, ha nem muszáj...

Ha a lábánál tapasztaltad, akkor vizsgáld át rendesen a lábát, a talppárnái között is!! Ha találsz valami idegen anyagot, azonnal vedd ki, ha be volt fúródva, fertõtlenítsd! Ha nem találsz semmit, de továbbra is fáj neki, vagy ha nem tudod megnézni, akkor irány az ORVOS!!!! Ne szenvedtesd, ha nem muszáj...
Lehet hogy valami külsõ élõsködõ van rajta, bõrén vagy a szõrén. Vagy esetleg valami baleset érte a lábát. Nézesd meg állatorvossal.
Vidd el orvoshoz, nincs más választás, mert úgy látom, nem nagyon értesz hozzá és a végén még vmi komolyabb baj alakul ki...

Most tényleg van valami a cicával, vagy velem van a baj? (Bõvebben lent)

Megfigyeltem a cicánkat. Körülbelül 1,5-2 éve van velünk, találtuk az utcán. 3 éves bombay cicáról van szó. Azt vettem észre, hogy õ alapvetõen nem egy kedves természetû cica. Nekünk régebben sok macskánk volt és mindegyik olyan kis bújós, kedves, aranyos cica volt. Ölbe lehetett venni, simogatni õket, de a mostani cicánk ezt nem nagyon tûri. Csak akkor dorombol, ha éhes. Egyébként nem. Nem lehet ölbe venni, egybõl menekül. Sokat játszom viszont vele, nagyon szeret harapni, bújócskázni. Csak édesanyámmal alszik, senki mással. Azt vettem észre, hogy csak vele kedves. Neki nem csak akkor dorombol, hízeleg, ha éhes. Húgommal szinte egyáltalán nem is játszik, édesapámmal sem. Szóval valami nekem fura ebben a cicában. Nem tudom, hogy korábban hol élhetett, vagy bántották-e, de szinte minden hangtól megriad. Szerintetek? Köszönöm, hogy elolvastátok! :)

Legjobb válasz: szerintem bántották. s lehet, hogy hasonlít apukátok, meg a húgod olyanra, aki bántotta, azért nem kedves velük.

szerintem bántották. s lehet, hogy hasonlít apukátok, meg a húgod olyanra, aki bántotta, azért nem kedves velük.
Nem bántották. Vannak cicafajták akik nem bújósak. Azokat csak akkor tudod simogatni ha éppen olyan kedve van. Nekem brit shorthair cicám van (whiskas cica) Õ is pontosan olyan amit te leírtál. Nagyon játékos, többnyire velem alszik, de simogatni csak akkor tudom ha õ akarja. Ha nem akkor egyszerûen elmegy, elszalad.. Több cica fajta van amelyik hasonlóképpen viselkedik. A hangoktól a legtöbb cica megriad, ami nem csoda. Az õ hallásuk jelentõsen erõsebb mint a mienk. Õk meghallják az tis amit mi nem. Cica mûsorban mondta a doki, hogy a cicáknak mi emberek nagyon zajosak vagyunk.. A cicádnak nincs semmi baja, de el kell fogadnotok, hogy nem egy bújós, hízelgõs cica..
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm! :) Eddig akkor csak ilyen bújós fajta cicáink voltak.
nekünk is volt olyan, amelyik egy csöppet se volt bújós. tûrte a simogatást, de nem jött oda magától.
Nézd az Animal Planeten a Pokoli Macskák címû mûsort. Megtanulhatod belõle hogy mit csinálj hogy a macskád közelebb kerüljön hozzád. :) Nézz utána hogy mikor megy. Nem bánod meg. :)
A pokoli macskák sorozat nagyon jó, de ott inkább olyan macskákat mutatnak be, amikkel a gazdik "szenvednek" mert nincsenek nevelve vagy valami betegségük van- Ami konkrétan a macska fajtájával, viselkedésével foglalkozik az a 101 kiscica.. Minden cica fajtát bemutatnak, elmondják milyen gazdiknak való, milyen lehetséges betegségei lehetnek. Milyen tulajdonságaik vannak. Érdemes nézni..

Késett 5 napot, megjött, világosabb színű és nyúlós valamik vannak benne. Hányinger van, de a cicim most nem fáj, de eddig úgy fájt hogy hason nem bírtam aludni. Vetélés? Menzi? Vagy lehet még baba?

Nem görcsöléssel jött meg, hanem szúrkált a hasam középen lent. Néha elég intenzíven szúrkált. Mi lehet?

Legjobb válasz: Szerintem nem tudott maradni a babád. sajnos tapasztalat. :(

Szerintem nem tudott maradni a babád. sajnos tapasztalat. :(
Szia! Sajnos, ha darabos volt, akkor valószínûleg nem tudott megmaradni a baba. De menj el orvoshoz, és mondd el neki, mert meg kell, hogy nézzen , hogy minden rendbe van a bent és akkor nem árt egy vizsgálat se, hogy miért nem marad meg, lehet, hogy túl vékony a méhfalad. Azon meg könnyû segíteni, és lehet próbálkozni tovább. De mindenképp kell egy vizsgálat, hogy mi okozhatta ha valóban elment a baba. De reméljük a legjobbakat!


Hogy lehet, hogy még mindig van valami a cicimben, pedig már 5 hónapja nem szoptatok?

Amikor megnyomom a mellbimbómat, nagyon kevéske átlátszó "valami" jön ki. Ez még a tejci maradéka? Meddig tarthat? Vagy más? Kisfiam 7 hónapos koráig szopizott, utána nem volt hajlandó, mert már nem volt túl sok. Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: nekem is pont 5 hónapig volt még tejem (14 hónapig szoptattam), úgy ahogy írtad, tehát csak nyomásra jött. Aztán teherbe estem, és érdekes, de azóta nincs tejem. 9 hetes kismama, 20 hós kisfiú anyukája

nekem is pont 5 hónapig volt még tejem (14 hónapig szoptattam), úgy ahogy írtad, tehát csak nyomásra jött. Aztán teherbe estem, és érdekes, de azóta nincs tejem. 9 hetes kismama, 20 hós kisfiú anyukája
8 hónapig szopizott a kislányom, most pedig 20 hónapos és még mindíg jön nekem is. Most szeretnénk kistesót, nem tudom ez befolyásoló tényezõ lesz-e?!
11 hónapos a kisfiam és már két hete nem szopiizk elkezdett fájodgálni a derekam mint anno menzi elõtt!Nektek mikor jött meg amikor abba hagytátok a szopizást utána?Mert nekem azóta nem mióta szoptato a doki szerint oké amig szopizunk!Nálatok mizu volt?Bocsi az offért...
második vagyok: Nem, nekem már szülés után 5 hónappal jött meg elöször és a lányom 8 hónapig szopizott.
A kérdező hozzászólása: Elsõnek: Gratulálok a kistesóhoz!! :) Másodiknak: szerintem nem befolyásolja a teherbeesést, hisz szoptatás alatt is teherbe lehet esni, én pl. már szülés után, ahogy megvolt a 6 hetes nõgyógyászati kontroll már másnap elkezdtem. :( Pedig meglettem volna még nélküle. KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT!! Kezdtem idegeskedni, hogy valami gond van, de így most megnyugodtam. :)

A cicám orra alatt a lyuknál egy fekete piszok szerű valami van.Mi lehet az?

OLYAN, MINTHA FIKUSZ LENNE, DE EM JÖN LE.RÁ VAN RAGADVA

Legjobb válasz: probald lemosni vagy letorolni egy meleg nedvas pzs.vel... le fog jonni o is taknyol mint mi es azert fekete mert port szivott fel! szoval mosd csak le semmi baja ne lesz!

probald lemosni vagy letorolni egy meleg nedvas pzs.vel... le fog jonni o is taknyol mint mi es azert fekete mert port szivott fel! szoval mosd csak le semmi baja ne lesz!
Nem kell azt törölgetni, majd megtanulja letakarítani. Én is törölgettem egy ideig, de nem viselte el. Így abbahagytam! De ha nagyon szeretnéd, langyos kamillateás vattával csináld! A tea fertõtleníti kicsit a vatta pedig nem ázik szerte szét. Az enyém egyik napról a másikra tisztította magának és már soha nem olyan. Mennyi idõs a cica? Mert az enyém 4 hónapos körültõl mosdik rendesen. Azóta nem koszos a nózija, nem csipás napközben, és még a füle sem piszkos belül. Szerintem az az életük rendje hogy maguknak takarítsák, mert a kinti állatok is magukat rakják rendbe.
nem lehet hogy az egy folt?ha nem jön le akor az folt
A kérdező hozzászólása: Köszi, már régen eltûnt neki.

Van valakinek ötlete, hogyan szoktassak össze egy 8 hetes cicát, egy 5 hetessel? (mert tegnap kaptam a picit de a nagy folyton ugrál rajta, gondolom játszani szeretne vele, de attól félek, hogy valami baja lesz.

Legjobb válasz: Szerintem hagyd nekik a játékot (én is úgy játszok a cicámmal mintha az véresen komoly lenne mindig kérdezik hogy nem fáj e mert olyan durván játszik :D közbe gyakorlatilag alig harap meg karmol) szóval érzik a cicák kivel mit lehet, max figyeld hogy ha valami baj lenne mégis... Amúgy hogy hogy ilyen korán kaptad? csak két hónapos kor után szokták leválasztani az anyjukról.

Szerintem hagyd nekik a játékot (én is úgy játszok a cicámmal mintha az véresen komoly lenne mindig kérdezik hogy nem fáj e mert olyan durván játszik :D közbe gyakorlatilag alig harap meg karmol) szóval érzik a cicák kivel mit lehet, max figyeld hogy ha valami baj lenne mégis... Amúgy hogy hogy ilyen korán kaptad? csak két hónapos kor után szokták leválasztani az anyjukról.
A kérdező hozzászólása: A szomszédom hozta mert a kuka mellet találta egy dobozba, valami kedves ember kirakta, én meg befogadtam.
Nagyon jol tetted, hogy befogadtad!
A kérdező hozzászólása: köszönöm.Tényleg nem bántja, mert most már összebújva alszanak.
de aranyosak lehetnek :) nagyon rendes vagy, hogy befogadtad. mi tegnap kaptunk egy 6 hetes macskát, vasárnap pedig egy 8 heteset fogunk elhozni remélem õk is jól meglesznek
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítségedet!Remélem minden rendben lesz nálatok is.

Szeretnem ha cicam mindig egy helyre fekudne. Hogy tudnam raszokatni hogy ne legyen mindenhol macska szor? Vettem neki egy puha finom agyat, de nem fekszik bele ha beleteszem is csak rovid ideig marad ott. Van valami amivel oda lehetne szokatni?

Legjobb válasz: Sajnos soha nem tudod egyhelyre szoktatni a cicát.önálló "személyiség" és maga dönti el, hogy hol akar heverészni, aludni. 30 éve vannak cicáim, most is van 17-15-8-évesek de szinte nincs a háznak /bent/ olyan része, amit már ne próbáltak volna ki. a leghihetetlenebb helyekre képesek bebújni és napokig azt a helyet bitorolni:)) aztán gondolnak egyet és áttelepülnek máshova,ami nekik jó. én már teljesen együttélek ezzel, a férjemet néha zavarja, hogy már "itt is macskaszõr" van. én azt szoktam neki mondani, ahol macska van, ott szõr is van:)) lehet utánuk takarítani, ez tény, de olyan imádnivalóak:)) üdv-cicás-

Az én macskámnak van 4 törzshelye, és csak ott hajlandó aludni, és hiába vettünk neki ilyen ágyat, meg kaparóoszlopot, az egyik sem tetszett neki. Az ágyam alatt alszik délután, a cipõs-szekrényben éjjel, a nappali szõnyegén és a kanapén egy díszpárnán nappal. Ezeken a helyek borzalmasan sok a macskaszõr, mert perzsa macska, de a szõnyegen 2 naponta felporszívózunk, a díszpárnát könnyû "leporolni", de csak akkor csináljuk, ha jön valaki, mert minket nem zavar, a cipõket akkor takarítjuk, mielõtt felvesszük, az ágyam alatt meg senkit nem zavar a szõr. Szerintem ezeket a frekventált helyeket, amiket a Te cicád is használ, tudod 2-3 naponta takarítani, 10-15 perc lehet az egész, ennyit meg kell tenned, ha szobacicát akarsz.
Sajnos soha nem tudod egyhelyre szoktatni a cicát.önálló "személyiség" és maga dönti el, hogy hol akar heverészni, aludni. 30 éve vannak cicáim, most is van 17-15-8-évesek de szinte nincs a háznak /bent/ olyan része, amit már ne próbáltak volna ki. a leghihetetlenebb helyekre képesek bebújni és napokig azt a helyet bitorolni:) ) aztán gondolnak egyet és áttelepülnek máshova, ami nekik jó. én már teljesen együttélek ezzel, a férjemet néha zavarja, hogy már "itt is macskaszõr" van. én azt szoktam neki mondani, ahol macska van, ott szõr is van:) ) lehet utánuk takarítani, ez tény, de olyan imádnivalóak:) ) üdv-cicás-
A kérdező hozzászólása: Ja , ha valaki reszletes beszamolot szeretne, szivesen megosztom a reszleteket is.
A kérdező hozzászólása: Cicasok uzenem nektek"a bebim belefekszik az agyaba" Tudtam hogy okos , de ez mindenen felulmult. Most a ferjem nincs itthol ily enkor az o helyen fekszik az agyon, de kesobb atmegy az o helyere es eszt latvanyosan csinalja, amiert nem marad el a dicseret.Szinte latszik rajta hogy akarja mondani "Megakarok felelni nektek amiert igy torodtok velem es szereteben elunk eggyutt.
A kérdező hozzászólása: KOszonom a hozzaszolasokat.Aki aszt kerdezi minek tartok macskat kozlom , nem ez volt a kerdes. O nekunk egy bebi a haznal a hercegno. Mehet minden fele csak en szerettem volna egy pici zugot megtartani arra az alkalomra ha valaki bejon hozzank letudjam ultetni. Nem felve attol hogy nem jon tobbet mert tiszta szor lett a ruhaja.
Oda fekszik ahova akar...NÕ dönti el mit akar-részben-.Az én macskám még az ágyra is felugrik és ott akar feküdni, de ezt nem nagyon engedjük.Ilyen eset nálunk a macskakosárral van.Van neki egy, de sose mászik bele..
Nem hiszem, hogy sikerülhetne, minnél inkább rá akarod venni, annál biztosabb, hogy ellenáll és juszt sem azt csinálja, amit te akarsz tõle. Miért van cicád, ha nem viseled el a szõrt? Meg kell tanítani neki, hogy vannak olyan helyek, ahova tilos menni és ha jól csinálod, akkor azt be is fogja tartani. Az én cicám mondjuk olyan, hogy szeret hónapokig egy helyen feküdni, aztán mikor megunta, keres egy másikat. :)
Ja, és tesznek a finom puha ágyra, pláne ha az túl nyitott az ízlésüknek (jól írta az elõzõ, jobb szeretik a bebújós helyeket) Az enyémek pl imádnak újságpapírón feküdni, pedig az minden, csak nem puha. Ha meg erõszakkal beleteszed, mégis mit hittél? hogy addig ottmarad, amig te nem engedélyezed hogy elmenjen? Vagy mi? Atyám... :D
A macskatartás velejárója a macskaszõr. Nem értem én sem, hogy ha ennyire zavar a szõr, akkor minek vettél magadhoz macskát? Na mind1. A macska soha nem fog csak egy helyre feküdni. Törõdj bele. Nincs az a módszer, amivel rá tudnád venni. Ennyi. a szõr ellen létezik a kütyü, az a neve hogy furminator, elég drága, olyan 6-7 ezer körül van, de nagyon jó. De ez se fogja megszüntetni a szõrhullajtást, csak leredukálja azt a minimumra (sokkal jobban , mint más kefék)
Van egy Ottó nevû cicánk kandúr õkelme de ivartalanított így nem igen verekszik és nem jelölget általában nem csavarog.Azt tudom tanácsolni hogy figyeld meg a helyet ahol a legtöbbet fekszik és ha van kutyátok az meg elkerüli. A macska õse üregekben, fák odvaiban húzta meg magát és ha ezeket kimérjük akkor negatív eredményt kapunk s ráadásul ezek a helyek is változnak a csapadékos idõjárás függvényében.Az állat ösztönösen érzi hogy neki milyen helyen kell pihennie, ezért a területén belül számunkra ötletszerûen vándorol pedig csak a természetbõl "olvas" ki nálunknál többet.
Nálunk is ez volt, de vettünk neki egy speciális ágyat, és most a fél napot abban tölti, csak kajálni megy ki, wc-re, meg akkor ha azt akarja, hogy felvegyük simogatni, viszont 13.000 Ft. Ha írsz privátban, akkor megadom a cikkszámot, meg hogy hol tudod megvenni.

Perzsa cicának lehet valami betegsége? Amit könnyebben elkap mint bármelyik cica ( én pl a vese betegségről hallottam ) még van valami ilyesmi?

Legjobb válasz: Külömbözõ emésztõrendszeri problémák a lenyelt szõr miatt. És nagyon érzékenyek a fertõzésekre is de ha vigyázol rá és nem engeded kóborolni akkor ezt elkerülheted.

Külömbözõ emésztõrendszeri problémák a lenyelt szõr miatt. És nagyon érzékenyek a fertõzésekre is de ha vigyázol rá és nem engeded kóborolni akkor ezt elkerülheted.
a gyomruk érzékenyebb, de ez is egyedfüggõ.A vesebetegség náluk öröklött így arra a szülõket tesztelni kell.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat
policisztás vesebetegség, orrgarati polip (nem annyira gyakori), kornea szekvesztrumok, hipertrófiás kardiomiopátia, légzõszervi problémák, könnycsatorna elzáródás, entropium, progresszív retinális atrófia, elhízás ...nagyjából ennyi. De ezeknek nagy része öröklött betegség.

Hogy segitsek a cican? Mamáméknál az egyik cica már két napja nem eszik szinte semmit és látszik hogy valami baja van..

állatorvoshoz nem tudnank vinni mert ok messze laknak tolunk és ha ok hivnanak akkor is csak kb holnapra adna idoponto h akkor jonne el. Most hivott mamam es mondta ezt, mit tudnék mondani neki h mit csináljanak h legalabb kesleltessek a betegsegenek fokozodasat, mert en 2 nap mulva megyek. Mit adjanak neki? valami gyogyszer? Tea? legyszi minel hamarabb irjatok.

Legjobb válasz: Mindenképpen állatorvos, még ha holnap is, az is jobb, mint két nap múlva. Emberi gyógyszert még véletlenül se adjanak neki!! Teából kamillát, bár azt nem szokták meginni, kefírt vagy valami kolbászt esetleg, hátha azt megeszi.

Mindenképpen állatorvos, még ha holnap is, az is jobb, mint két nap múlva. Emberi gyógyszert még véletlenül se adjanak neki!! Teából kamillát, bár azt nem szokták meginni, kefírt vagy valami kolbászt esetleg, hátha azt megeszi.
Örülök, hogy jobban van a cica!!!:-)
Állatorvoshoz kell vinni azonnal! Addig is, próbáld meg elfogni, az ínyéhez gyengén dörzsölj oda ilyen száraz rágcsát, és remélhetõleg legalább azt megeszi, de lehet hogy megjön az étvágya. Ilyenkor nem muszály sokat enni, egy pár szem is haladás. Szerintem próbáld ki, persze úgy, hogy majd elviszed az állatorvoshoz is.
Szegény cica:( majd írd meg mi lett vele. szurkolok!
Teéefonon is lehet segítséget kérni az állatorvostól!Telefonkönyvben, neten keressetek a környéken állatorvost, hátha tudnak mondani valami telefonon is!Ez a legjobb addig amig nem látja orvos!Házilagos praktikákkal én nem mernék próbálkozni, nehogyártsak vle még jobban, Bár a tej azt mindják jó a gyomrába.Nem tudom.
vizet itatni probältassatok a cicaval.es melegen tartani.ha forro az orra akkor valoszinü läzas a cica.a viz segiti a kiszaradas ellen.ha enni nem akar, marad csak a viz.es majd a doki dönt mit tud tenni.
Már 2 nap eltelt a kérdés feltevése óta!Mi van a cicával?Látta doki?Légyszi írd meg!
A kérdező hozzászólása: hála Istennek nem lett komolyabb baja a cicának, ott járt a doki és adott neki valami gyógyszert( nem tudom pontosan megmondani mit csinált még, mert csak telefonon beszéltem mamámmal és ma este megyek a cicához...VÉGRE MEGNYUGODHATTAM... amugy koszike mindenkinek a válaszokat olyan jo látni hogy ennyi állatbarát ember van a világon:)
A kérdező hozzászólása: és már kérte a reggelijét is:) )
Ha a macska 3 napig nem eszik normálisan, (azaz alig) úgy felborul a szervezete egyensúlya, hogy MEGHALHAT! Állatorvos. Ha ebben az állapotban sem jut orvoshoz, jobb, neki, ha... Több felelõsséget kívánok. :(

Van valami tuti tippetek arra, hogy hogyan lehet kifésülni normálisan egy cicát?

Sziasztok! Szobacicám van (kb 1éves lehet, nem tudom pontosan mert kiskorában találtuk) és nagyon-nagyon hullik a szőre. Ebben szerintem nem csak a tavasz játszik közre, hanem most hullajtja a kölyökszőrét. Vettem neki egy sűrű fogú fésűt, ami kifejezetten macskáknak készült. Jól ki is szedi, 1-1 fésülés alkalmával vagy 10 maroknyi szőrt kifésülök belőle. A gond az, hogy egyszerűen sosem fogy el és tele van a lakás padlója szőrcsomókkal (ráadásul fekete a szőre, úgyhogy kétnaponta fel kell porszívózni). De nem csak magam miatt kérek tanácsot, hanem gondolom neki is jobb lenne a sok-sok elhalt szőr nélkül. Ja és még valami: sima házicica, szóval semmi hosszú szőr. :) Tudnátok valami tanácsot adni, hogy hogyan lehetne valami hatásosabb módszert találni? (Pl úgy jobban kijönne ha vizesen fésülném ki?) Előre is köszi a válaszotokat!

Legjobb válasz: A Furminator fésût javaslom. Igaz, hogy elég húzós ára van, de nagyon megéri. Nekem két sötétszõrû cicám van, mióta azzal fésülöm õket, alig van szõr a lakásban. Sajnos, a lakásmacska -kis mértékben ugyan- egész évben vedlik.

A Furminator fésût javaslom. Igaz, hogy elég húzós ára van, de nagyon megéri. Nekem két sötétszõrû cicám van, mióta azzal fésülöm õket, alig van szõr a lakásban. Sajnos, a lakásmacska -kis mértékben ugyan- egész évben vedlik.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszodat! Sajnos nem engedhetem meg magamnak a drága fésût. A fésûm amim van az nagyon jó, kiszedi a szõrt, de tényleg olyan, mintha soha nem fogyna el a szõre. Olyan rossz, hogy például nem tudom felvenni sokszor szeretgetni mert félek, hogyha utána fõzök, akkor belemegy a kajába. Ezért szeretnék találni valami megoldást. Most vitamint is kap, hátha az segít.
Nem egyszerû a vedlés, pláne ha rövidszõrû vedlik.Próbáld addig fésülni amíg jön belõle.Ami még beválhat ha nedves fésûvel csinálod vagy fésû után még nedves kézzel jó alaposan átsimogatod.
A szõr túlzott hullása esetleg lehet a táplálkozástól-valami nem egészen jó a cicának-legfõképp omega 3 és 6 zsírsavak hiányozhatnak. Próbáld ki esetleg, hogy adsz neki- ha jó tápot kap (gabonamentes, min 60% húsos, nem szupermarketes táp-ha nem, akkor váltás lehetne) vagy sörélesztõt, vagy hal/lazacolajat. Kúraszerûen próbáld ki, a táphoz, de jobb konzervhez, tasakoshoz keverve adni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Friskies tápot kap már elég régóta, szerintem az egyik legjobb fajta táp. Ha tehetném persze állatboltban vennék jobb fajta tápot, de szerintem ez is viszonylag jó.
A kérdező hozzászólása: Köszi!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!