Találatok a következő kifejezésre: Valami vírus most (67 db)

3 éves kisfiamnál 1 hete múlt el a láz, nem evett bágyadt volt, doki azt mondta valami vírus. Most megint lázas 38.5 most jó a kedve és eszik is, elvittem dokihoz, nem mondott semmit, csak, hogy a nagy meleg miatt és igyon sokat. Másnál volt ilyen?

Legjobb válasz: Negyedik napja tart a fiamnál. Az elsõ három napon közel 40 fokos volt a láza, hányt. Aztán a hányást felváltotta az erõs hasmenés. Enni nem eszik semmit szinte. Inni iszogat. 1 napja láztalan, bár most estére ismét 38 fokos a hõje. Gyógyszert nem kapott, mivel ez vírus, csupán a lázat kell csillapítani, sokat kell inni, ha lehet akkor kortyonként jéghidegen, a hasmenésre pedig Normaflore-t kell szedni.

Negyedik napja tart a fiamnál. Az elsõ három napon közel 40 fokos volt a láza, hányt. Aztán a hányást felváltotta az erõs hasmenés. Enni nem eszik semmit szinte. Inni iszogat. 1 napja láztalan, bár most estére ismét 38 fokos a hõje. Gyógyszert nem kapott, mivel ez vírus, csupán a lázat kell csillapítani, sokat kell inni, ha lehet akkor kortyonként jéghidegen, a hasmenésre pedig Normaflore-t kell szedni.
A kérdező hozzászólása: Nincs neki se hányás, se hasmenés, most jöttünk az ügyeletrõl, vírus.csak az aggaszt, hogy most múlt el.

Kislányom orra úgy folyik, mint a víz, folyamatosan szívni kell, tüsszög meg köhécselget. Hőemelkedése nincs. Ez nátha vagy van valami virus most? Mit tegyek? 5 hós

Legjobb válasz: Én elvinném orvoshoz. Köhécselésre adhatsz neki halixolt, az nem vényköteles, de ettõl függetlenül jó lenne látná egy doktor (lehet allergia?). Sztem bízd szakemberre.

Én elvinném orvoshoz. Köhécselésre adhatsz neki halixolt, az nem vényköteles, de ettõl függetlenül jó lenne látná egy doktor (lehet allergia?). Sztem bízd szakemberre.
Nálunk is ez volt most gyógyultunk ki. Vírusos nátha. cebion csepp, köptetõ, estére köhögéscsillapító, calcimusc, nurofen. Ezeket írta fel a doki. hidegpárásítás, stodal szirup, baby luff balzsam.Vidd el hátha így ezekkel a szerekkel hamarabb gyógyul és nem lesz belõle hörghurut, torokgyuszi stb., mert akkor jöhet az antibiotikum.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat

Valami vírus van most? Ritka végtermékül érzem magam.

Iszonyatosan jön bel?lem minden alul-felül. Egész éjjel nem aludtam,mert wc-n ültem. A színe is más,mint máskor,és a hasam is fáj. Étvágyam még megvan,reggelire 6 db virslit f?ztem magamnak,s megettem. De már wc lett bel?le rögtön utána. Itthon nincs szinte semmi,elmenni meg nem merek,max pelenkával a s*ggemen. Nem vagyok normális,de teába való citrompótló tablettát eszegetek,lehet,hogy a c-vitamin hiányzik? Csak ne fájna így a gyomrom meg a hasam. 24/L

Legjobb válasz: Pedig valami hasfogót jó lenne bevenned, az ad annyi idõt a szervezetednek, hogy kicsit összeszedje magát. (És a hasfogó alatt NEM széntablettára gondoltam, az csak a [email protected] színezésére való.) Amúgy tuti valami vírus vagy bakteriális fertõzés, ha három nap után sem csillapodik, menj orvoshoz. Ha úgy érzed, nem éred meg a három napot, akkor is :D

Pedig valami hasfogót jó lenne bevenned, az ad annyi idõt a szervezetednek, hogy kicsit összeszedje magát. (És a hasfogó alatt NEM széntablettára gondoltam, az csak a [email protected] színezésére való.) Amúgy tuti valami vírus vagy bakteriális fertõzés, ha három nap után sem csillapodik, menj orvoshoz. Ha úgy érzed, nem éred meg a három napot, akkor is :D
Pedig jó a széntabletta. Amúgy az a lényeg, hogy pótold a folyadékot, igyál rengeteg teát, nehogy kiszáradj + fõtt krumplit, háztartási kekszet egyél.
Ez lehet coli baci, hívjál ki orvost magadhoz, ez nem normális. Nekem coli bacitól volt ilyen szörnyû dolgaim. Alul fölül jött ki minden egy éjszaka 4 kg ot fogytam. Ki ne száradj! Vedd komolyan.
A kérdező hozzászólása: Kekszem nincs, majd vmi krumplit nézek. De legszívesebben mostmár koplalnék, mert már azt is tudom, hány fuga van padlótól plafonig. Köszi szépen!
A kérdező hozzászólása: Az orvos talán ki se jönne egy ilyen nagy szamárhoz, mint én. Gyerekekhez, idõsekhez, elesettekhez járnak ki. Majd ha ennél is rosszabb lesz, magamra kötök vmit, s elmegyek. Csak szédelgek is közben, marha jó lesz buszozni. Fõleg közben be is [email protected]!


Van most valami vírus, amit elkaphattam?

Tüneteim:hányinger,hasmenés,fáradtság,néha rossz közérzet.Elkaptam valamit?

Legjobb válasz: Van vírus most, hányós-fosós is, úgyhogy elkaphattad, vagy gyomorrontás.

Van vírus most, hányós-fosós is, úgyhogy elkaphattad, vagy gyomorrontás.
Lényeg, hogy sok folyadékot igyál. Enni fõtt krumplit , rizst ajánlanak ilyenkor.

6 hónapos babám 3 napig lázas volt voltunk orvosnál azt mondta valami vírus, már elmúlt a láza most meg állandóan csak aludna ez normális? Legyengítette a láz azért van?

Legjobb válasz: Kb. két hónapja a babám is elkapott valami vírust, akkor volt 8 hós. nem volt lázas, csak hõemelkedése volt, de õ pl. pár napig szinte állandóan aludt. Simán lehet tõle, cak figyelj h igyon eleget.Õ még enni is kevesebbet evett akkor

Kb. két hónapja a babám is elkapott valami vírust, akkor volt 8 hós. nem volt lázas, csak hõemelkedése volt, de õ pl. pár napig szinte állandóan aludt. Simán lehet tõle, cak figyelj h igyon eleget.Õ még enni is kevesebbet evett akkor

Mitől lehet lázas a lányom? Van most "forgalomban" valami vírus?

1 órakor indultunk tanácsadásra, akkor vettem észre, hogy meleg a homloka. Megemlítettem a doki néninek, aki azt mondta, hogy lehet a fogától. Nem vonom kétségbe, mert készül?dik az 5.6. fogacskája. Reggel még semmi baja nem volt.

Legjobb válasz: Mi most keveredünk ki egy lázzal induló, hasmenéssel járó vírusból. A 3 éves kisfiam 3 napig lázas volt, hasmenése volt, majd a bokájától a homlokáig tiszta kiütés lett. Szerencsére nem viszketett neki, de borzalmasan nézett ki. 2 nap alatt azonban nyomtalanul eltûnt. A doki mondta, hogy ez a vírus így ürül ki a szervezetbõl. A kistesó, és mi megúsztuk egy enyhe hasmenéssel. Én teljesen pánikba estem mikor megláttam a kiütéseket, de szerencsére pikk pakk elmúlt, már nyoma sincs.

Mi most keveredünk ki egy lázzal induló, hasmenéssel járó vírusból. A 3 éves kisfiam 3 napig lázas volt, hasmenése volt, majd a bokájától a homlokáig tiszta kiütés lett. Szerencsére nem viszketett neki, de borzalmasan nézett ki. 2 nap alatt azonban nyomtalanul eltûnt. A doki mondta, hogy ez a vírus így ürül ki a szervezetbõl. A kistesó, és mi megúsztuk egy enyhe hasmenéssel. Én teljesen pánikba estem mikor megláttam a kiütéseket, de szerencsére pikk pakk elmúlt, már nyoma sincs.
A kérdező hozzászólása: Fél óra múlva indulunk a dokihoz. Kinek mennyire vált be a Nurofen? Érdekes, mert reggel elaludt, azelõtt kapott kúpot. Azóta láztalan.
A kérdező hozzászólása: Ha lényeges, akkor 10 hós.
Vírusok, baktériumok télen, nyáron vannak. A fiamnak múlt héten volt 5 napig láza és egy orvos sem tudta megmondani miért, majd az 5. napon megjelent egy gyulladt tüszõ a manduláján, ami az egészet okozta, kapott rá gyógyszert, már meg is gyógyult. De volt már nyári vírusos fertõzése is. Fogtól maximum 38, 2 fokos láza lehet, ha ez fölé megy, akkor általában vírus van a dologban, ha még tartós is, akkor pedig a bakteriális fertõzés is szóba jöhet.
Igen, most valami vírus van, lázzal hányással.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. 39 fok fölé is ment picivel... Kapja a germicidet. Éjszaka alig aludtunk pár órát. Valami mindig felébresztette 20-30 perc alvás után.:( Mit tegyek, hogy meggyógyuljon? Mivel csillapíthatnám a lázát?
Vidd el orvoshoz, mert ha már 39 fölé is ment, akkor nem biztos, hogy vírusról van szó, lehet, hogy bakteriális fertõzés és akkor antibiotikum kell. Meg kéne nézetni a torkát, fülét, mert lehet valamelyik be van gyulladva. Amúgy különbözõ hatóanyag tartalmú lázcsillapítót használhatsz 3 óránként, plusz szükség esetén hûtõ-fürdõt is csinálhatsz.

Van most valami vírus, influenza?

Legjobb válasz: Vírus. Hasmenéses járvány van.

Vírus. Hasmenéses járvány van.
A kérdező hozzászólása: az egész nyáron van, nem?

Van most valami virús a babáknál vagy mi lehet ez?

Kisfiam 8 és fél hónapos . Múlthéten pénteken hőemelkedéssel vittem dokihoz mert nagyobb testvérei hasmenéses taknyos torokfájós bajjal lettek kezelve . Kicsim szerencsére a többiekkel együtt szépen rendbe is jött illetve ő igazából nem is produkált nagyon más tüneteket mint hogy belázasodott még egyszer de csak 38 '-ig és ezzel vége is lett . Tegnap hajnalban aztán megint forró volt akkor már magasabb lázzal amit csillapitottam is . Tegnap este már 39,4 ig (! ) felment a láza amit hütőfürdő sem kúp (germicid c) sem vitt le . A germicidet az ügyeletes telón aztmondta felejtsem el mert nagy baba és neki már valószinűleg nem hat . Amikor borogattam éás nurofen kúpot adtam neki akkor ment le szerencsére 38 ' -alá és aludt is egy jót . Láttam, hogy kibújt egy felső fogacska és mellette is duzzadt két helyen is az inye nagyon . Kicsit nyűgösebb is de alapvetően aktiv mint szokott és eszik is bár most inkább csak szopizik a kanalat annyira nem fogadja el . A széklete is kissé higabb lett ma . Dr nénink holnap jön ha nem rendeződik . Most is bent játszik nagyobbik lányommal hallom visit jókat stb de 38 ' -os láza volt legutóbbi mérésnél szóval szinte folyamatosan visszatér a láz már este óta . Nem tudom azt sem melyik lehet a leghatásosabb csillapitási mód, és ha hasmenése lesz mit adjak neki, illetve afog is bezavarhat -e . Négyedik gyermekem de magas láza napokig egyiküknek sem volt emlékeimn szerint legalábbis, illetve csak nagyobb korukban .

Legjobb válasz: A lényeg, hogy csillapítsd a lázat. Menj el gyógyszertárba, ott ajánlhatnak valamit. De szerintem ha nincs más tünete, akkor ez bizony a foga miatt lehet. Az én babámnak mondjuk nem volt láza, csak egy napig hõemelkedése, de viszont hasmenése 1 hétig volt, illetve lágyabb széklete. Holnap viszont azonnal vidd orvoshoz, hogy Te is megnyugodj, illetve ha rosszabbodik, akkor ügyeletre... A lényeg, hogy pótold a hasmenés okozta folyadékveszteséget, mert a babák nagyon hamar kiszáradnak! Nyugi! Biztos nincs semmi komoly baj... Majd írd meg a fejleményeket!

A lényeg, hogy csillapítsd a lázat. Menj el gyógyszertárba, ott ajánlhatnak valamit. De szerintem ha nincs más tünete, akkor ez bizony a foga miatt lehet. Az én babámnak mondjuk nem volt láza, csak egy napig hõemelkedése, de viszont hasmenése 1 hétig volt, illetve lágyabb széklete. Holnap viszont azonnal vidd orvoshoz, hogy Te is megnyugodj, illetve ha rosszabbodik, akkor ügyeletre... A lényeg, hogy pótold a hasmenés okozta folyadékveszteséget, mert a babák nagyon hamar kiszáradnak! Nyugi! Biztos nincs semmi komoly baj... Majd írd meg a fejleményeket!
A Germicid C kisgyerekeknél is bátran használható, egy alig 9 hónapos gyereknél akkor hogy ne hatna??? Elképzelhetõ, hogy a hatóanyag nem volt megfelelõ a gyerek száméra, elõfordul az ilyen.
A kérdező hozzászólása: Megirom feltétlen és köszönöm ezek a sorok most jól jöttek . A germicid c eddig nekem is bevált de én csak egyéves korukig használtam utána más kúpra váltotttunk , õ babám viszont a koránál masszivabb gyermek nem dagi ilyesmi hanem szó szerint nagy hosszú is általában úgy másfél évesnek hiszik , lehet emiatt mondhatta az ügyeletes dokinõ , hogy nem az igazi neki . Hozzáteszem kisebb korában volt már egyszer láza és hatott . Most csak elaludt tõle de a láz ment fel ugyanúgy.
A kérdező hozzászólása: 3-napig tartott felsõ fogacska kibújt és a láz elmúlt. :)

Ez most valami vírus vagy valami komolyabb is lehet?

Kb. Tegnap előtt nagyon égett a gyomrom, erre nem nagyon ijedtem meg mert refluxom van (szedek rá Ezomeprazolt) és mert elég fűszeres kajákat ettem. A gyomorégés valamikor enyhül , általában a gyógyszer beszedése után, viszont valamikor, szúró valamikor tompa fájdalmat érzek a köldököm felett, és néha bal oldalt is. Ha eszek elkezdődik a fájdalom, ha nem eszek ég a gyomrom. A dologhoz még hozzátartozik, hogy már kb. két hete minimális a székletem, minden nap, vagy minden második nap van, csak kevés ( az eddigihez képest) . Amúgy meg olyan mintha tele lennék... Nem hiszem hogy gyomorrontás , mert olyan már volt és kamillateával 1 nap alatt rendbejöttem. Inkább valami vírusra gyanakszom, mert ma kicsit ment a hasam, érdekes, mert a széklet eleje meg kemény volt. Most azon gondolkozom el kéne menni holnap orvoshoz, lehet hogy valami komolyabb. Vagy túlreagálom? (ja, a torkom is fáj, de az a reflux miatt)

Legjobb válasz: Várj pár napot, ha rosszabbodik menj dokihoz.

Várj pár napot, ha rosszabbodik menj dokihoz.

Péntek este kicsit berúgtam, egész szombaton rossz hangulatom volt, egész éjszaka lázas voltam, vasárnap reggelre kis hőemelkedés, hasmenés egész nap, és a fejem is fáj, ez most a péntek este miatt van, vagy valami vírus?

Legjobb válasz: nekem is volt ilyen. valószínûleg nem sokat aludtál péntekrõl szombatra virradó éjjel, ez meg picit betett az immunrendszerednek, és valamit összeszedtél.

nekem is volt ilyen. valószínûleg nem sokat aludtál péntekrõl szombatra virradó éjjel, ez meg picit betett az immunrendszerednek, és valamit összeszedtél.
Én mindig egy jól átmulatott éjszaka után leszek beteg, az alkohol biztosan gyengíti az immunrendszert.
Hát ez kegyetlen másnaposság lehet O.O legalábbis remélem:)
A kérdező hozzászólása: köszönöööm. :) most már tényleg jobban vagyok, csak a hasam fáj kicsit.. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!