Találatok a következő kifejezésre: Valaki tudna a mindennapi (2 db)

Valaki tudna mondani a mindennapi életből hipotézist?

Legjobb válasz: PL. Sapir-Whorf hipotézis, miszerint az anyanyelved meghatározza a gondolatmenetedet.

PL. Sapir-Whorf hipotézis, miszerint az anyanyelved meghatározza a gondolatmenetedet.
ez igaz! De a matek - fizika elmélet az enm teljesen ! legalábbis nálam ! matekból mindig 3-4 között állok fizikából pedig mindig 5-ös vagyok ! bár ez nem olyan lányeges ! bocs ha nem ide valót irtam
Hipotézis bármilyen állítás lehet, amirõl egy kutatás során kiderül, hogy igaz vagy hamis. Néhány egyszerû hétköznapi példa: - Akik jó jegyet kapnak matekból, azok jó jegyet kapnak fizikából is. vagy: - Kevesebbet néznek tévét azok a tanulók, akiknél van a családban számítógép. Ezek a hipotézisek a hétköznapi tapasztalatok alapján egyértelmûnek tûnhetnek, de adatgyûjtéssel, statisztikai számításokkal (a fenti esetekben korrelációszámítással) lehet igazán kimondani, hogy igazak-e vagy sem.

Hogy tudnám úriemberként tudtára adni a feleségemnek/válunk, jövőhónapban, nem az én hibámból/, hogy barátok maradhatunk? De ne mindennap talákozzunk, (élőben, sms, hívások, stb)., amikor kikapcsoltam a telefont megsértődött.

Legjobb válasz: Ezt finoman nem lehet úgy a tudatára adni mert egy az hogy a válás mindig fájdalmas és ha hívogat meg keres az azt jelenti hogy még mindig nem közömbös irántad ! Mindenképpen meg fog sértõdni de ha ennyire le akarod rázni akkor mond meg neki hogy már külön életetek van és hogy õ ennek már nem a része és te sem vagy az övének és hogy szeretnéd hogy boldog legyen de már nem veled .Ha meg a bunkó stílust választod lépj le és ne vedd fel a telefonod de azért ez elég paraszt dolog lenne !

Ezt finoman nem lehet úgy a tudatára adni mert egy az hogy a válás mindig fájdalmas és ha hívogat meg keres az azt jelenti hogy még mindig nem közömbös irántad ! Mindenképpen meg fog sértõdni de ha ennyire le akarod rázni akkor mond meg neki hogy már külön életetek van és hogy õ ennek már nem a része és te sem vagy az övének és hogy szeretnéd hogy boldog legyen de már nem veled .Ha meg a bunkó stílust választod lépj le és ne vedd fel a telefonod de azért ez elég paraszt dolog lenne !
A kérdést kihámoztuk, csak nem értjük.
Hát igen. Pont ez az a eset, amikor nem neked kell magyarázkodnod! Éld az életed, már nem tartozol neki beszámolóval! Szerintem...
Ha nem a te hibádból váltok, akkor gondolom az övébõl, tehát õ akar válni, akkor mibõl gondolod, hogy a barátod akar maradni? Nem váltam még, de szerintem ezt nem lehet úriemberként:nyíltan és egyenesen mond meg ezt neki, mert ha belebonyolódsz csak még rosszabb lesz.
Magyarul: Hogyan tudnám úriemberként a feleségem tudtára adni (válunk a jövõ hónapban), hogy barátok maradhatunk, de ne minden nap találkozzunk személyesen, sms-ek és hívások se minden nap legyenek. Kikapcsoltam a telefonom, de megsértõdött. Hogyan? Valami ilyesmi.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!