Találatok a következő kifejezésre: Valaki itt írta hogy (27 db)

Fejfájás, erős hányinger, hátfájás. (orrfolyás, tüsszögés. Valaki itt írta hogy ezek is lehetnek a terhesség jelei). Utoljára 4 napja voltunk együtt a párommal (pont ovuláltam), 10 nap múlva kéne megjönnie. Lehet, hogy baba van a dologban?

Ja és rengeteget eszek, persze össze-vissza. (Amúgy is sokat eszek, úgyhogy nem t?nne fel ez a változás. ) Fog.gátlót szedek, de hallottam már hogy emellett is teherbeestek. Ennyi id? után már lehet, hogy tüneteket produkál a testem? Annyira szeretnék kisbabát a párommal, de még nincs meg a biztos hátterünk semmilyen szemptonból, így sajnos várnunk kell vele. Lehet, hogy tudat alatt annyira akartam, hogy sikerült? Vagy csak bemesélem magamnak? Én az utóbbit hiszem..

Legjobb válasz: én azt gondolom h 4 nappal ovu után még nincsen terhes tünet!sõt még nem várt elõtt 2-3 nappal sem!a terhes tünetek elmaradt menszi után kb 1-2 héttel jönnek de nem mindenkinél!én 11.-ére nem vártam van 3 pozi tesztem,és csak kb két napja érzek enyhe émelygést!16 hónapon keresztül én is bemeséltem magamnak mindenféle tüneteket már pé-tõl kezdve,de rájöttem h sajnos nem szabad mert olyan korán még nincs tünet és csalódás lesz a vége!

én azt gondolom h 4 nappal ovu után még nincsen terhes tünet!sõt még nem várt elõtt 2-3 nappal sem!a terhes tünetek elmaradt menszi után kb 1-2 héttel jönnek de nem mindenkinél!én 11.-ére nem vártam van 3 pozi tesztem, és csak kb két napja érzek enyhe émelygést!16 hónapon keresztül én is bemeséltem magamnak mindenféle tüneteket már pé-tõl kezdve, de rájöttem h sajnos nem szabad mert olyan korán még nincs tünet és csalódás lesz a vége!
A kérdező hozzászólása: Írtam alulra, hogy sajnos nincs meg a biztos hátterünk (anyagi, vagy akár lakás, és én még fiatal is vagyok.. 20éves) szóval még várnunk kell vele. De ha még így is összejön a baba, akkor már nagyon akart jönni. Titokban reménykedek is:( utolsó válaszoló, majd írd meg mi lett az eredményed!
De ha bébit szeretnél, miért nem hagyod abba a fogitabit? Anélkül mégis csak nagyobb az esélye, hogy teherbeess! Nem?:-)
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy sok ilyen kérdés volt már, de tényleg kiváncsi vagyok ti mit gondoltok.
Most leirom, hogy lásd mások is vannak igy, és utána is lehet ház... 19 éves voltam amikor teherbe estem. Semmink nem volt csak egy öreg Ladánk, 2 nap múlva vonult volna be a párom katonának. Ezek után persze halasztást kapott mivel összeházasodtunk. Anyósnál laktunk, nem volt egy álom, de a bébit nagyon vártuk. Sajna 33. hétre halvaszületett. Fél év múlva ismét elvetéltem. Háromnegyed év múlva új terhesség, és végre egészséges bébim született. Még mindig nem volt semmink. Ezután külön költöztünk, a lakás nem a miénk volt. Ez 1 év volt. Utána az én anyumhoz költöztünk én mindig is ott szerettem volna lakni. El is kezdtük szépen alakitgatni a házat, mikor hazajött a tesóm lakni, igy megint ott voltunk ahol a part szakad. Kitaláltuk, hogy hegyé épitünk a háznak egy külön lakrészt. Kölcsönt vettünk fel mivel pénzünk nem volt, sikerült. Ekkor már a másik babám is 1 éves volt. Én nem dolgoztam, csak a férjem. Neki jól beindult a vállalkozása de ekkor már 26 évesek voltunk. És igenis 2 gyerek mellett is lehet hátteret kialakitani. Most már kirándulni is járunk, rendes autónk is van, és most szeretnénk egy 3. bébit, aki remélhetõleg már a pocakomban van. Úgyhogy ha van egy megértõ, szeretõ társ, és õ is szeretne már babát, akkor megfontolandó, hogy vársz még 5-6 évet, hogy legyen háttered és vágyakozva fogod figyelni a többi kismamát, vagy már most élvezni fogod az anyaság minden percét. Mert attól csodálatosabb dolog nincs, és semmilyen karrier se helyettesiti. Egy gyerek még nem fog anyagi csõdbe dönteni, a másikat meg már akkora tervezitek amikor már megvan amire szükségetek lehet. Holnap tesztelek, majd megirom mi lett. És gondolkodj el rajta, beszélj a pároddal, hogy õ mit gondol, mennyire komoly köztetek. Sok sikert!
Amúgy én is tegnap kérdeztem hasonlót. Fejfájás, hátfájás, orrdugulás tünetekrõl. Szombatra nem vártam kiváncsi vagyok mi lessz. Utolsó voltam.
nagyon szivesen!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a bíztatást, nagyon aranyos vagy!:)
teljesen megértem a helyzetedet, ugyanis mint az elõbb írtam én 16 hónapon keresztül ezt tettem, bemeséltem magamnak mindenfélét!aztán egyszer ki tudtam kapcsolni magam annyira h ne folyton ezn görcsöljek, és lám egybõl sikerült!próbáld ezt meg te is!tudom h nehéz de meg kell próbálnod!
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm a válaszodat! Sajnos én is attól tartok, hogy mostanába sokszor fogom magamnak bemesélni...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a biztatást, és gratulálok, hogy nektek összejött. Remélem nekünk is sikerülni fog. Szurkolok, hogy pozitív legyen a teszted!:) várom a te eredményedet is!
Nem kell versenyekre járni, ez hülyeség. És hát végül is annyira nem nehéz sztm.
Soha egy versenyen se voltam, és nekem ilyet nem is mondtak, hogy kötelezõ lenne. Persze ajánlgatták, hát kinek ajánlgassák ha nem nekünk, de kötelezõ sose volt.
A kérdező hozzászólása: közvetlen tapasztalatod van?
Igen, bár nem dolgozom a szakmánban csak közvetve.
de kell versenyre járni...én 2 éve megjelöltem a logopédia szakot(Bárczu)és volt egy alkalmassági felvételi vizsga.és ott mondta a nõ, h.Karinthy, meg nem tudom milyen versenyekre kell majd nevezni... aztán végül máshova kerültem be.. szerintem nehéz elhelyezkedni, de szép "szakma"
#Bárczi
A kérdező hozzászólása: én megkérdeztem az egyik honlapon egy híresebb logopédust, és õ azt mondta, nem kell versenyekre járni:S
-az vagyok aki azt írta h.kell versenyekre járni- bocsi, nem akartalak félrevezetni...ezek szerint csak ajánlatos de nem kötelezõ:)

Székesfehérváron a Kodolányi gimi milyen, tanárilag, oktatásilag? Valaki azt irta, hogy a tanárok elég szenyák, ez igaz? Tandíjat esetleg itt kell fizetni?

Legjobb válasz: Szerintem nagyon jó. A tanárok esetleg akkor szívatnak, ha nem tanulsz.. 5.000 Ft/hó a költségtérítési díj.

Szerintem nagyon jó. A tanárok esetleg akkor szívatnak, ha nem tanulsz.. 5.000 Ft/hó a költségtérítési díj.

Ha itt irtam valakinek privátban, hogy lehet megnézni hogy ő már irt e rá?

Legjobb válasz: Hogy õ írt e már rá? Cicuka! Ha te itt valakinek írsz privátban, akkor a saját mail címed jelenik meg neki, mint küldõ. Így arra is fog válaszolni, amennyiben akar.

Hogy õ írt e már rá? Cicuka! Ha te itt valakinek írsz privátban, akkor a saját mail címed jelenik meg neki, mint küldõ. Így arra is fog válaszolni, amennyiben akar.
ha írt akkor az email címedre ment az üzi.nézd meg ott
E-mail.

Olvastam itt, hogy valaki írta, hogy az elsősegély vizsga elején ne menjen be olyan aki keveset tud mert még az elején lelkes a vizsgabiztos és könnyebben megbuktat. Szerintetek ez igaz?

csütörtökön lesz a vizsgám és nagyon félek,hogy meghúznak.milyen embereket buktatnak meg általában?

Legjobb válasz: az én tapasztalatom az, hogy kb mindenkit átengednek. elég könnyû.. bár nem szabad elsumákolni, jól jön ha valaki ismeri ezeket. én anno lányos zavaromban egy nagyon alapvetõ dolgot kifelejtettem, de rávezettek, és utána sikerült a vizsga :D bár egy lány, akivel együtt mentem be, megbukott, de úgy, hogy nagyon alapvetõ dolgokat sem tudott, amiket józan paraszti ésszel is tud az ember. a sokadik mentõkérdés után köszöntek csak el tõle. szóval elsõsegély vizsgán szerintem nem az vizsgáztatók elsõdleges célja hogy mindenkit megbuktassanak :) és sok sikert, írj majd hogy mi volt :)

az én tapasztalatom az, hogy kb mindenkit átengednek. elég könnyû.. bár nem szabad elsumákolni, jól jön ha valaki ismeri ezeket. én anno lányos zavaromban egy nagyon alapvetõ dolgot kifelejtettem, de rávezettek, és utána sikerült a vizsga :D bár egy lány, akivel együtt mentem be, megbukott, de úgy, hogy nagyon alapvetõ dolgokat sem tudott, amiket józan paraszti ésszel is tud az ember. a sokadik mentõkérdés után köszöntek csak el tõle. szóval elsõsegély vizsgán szerintem nem az vizsgáztatók elsõdleges célja hogy mindenkit megbuktassanak :) és sok sikert, írj majd hogy mi volt :)
Szia! Tény, hogy eleinte még a vizsgabiztosok is frissebbek, de erre nem feltétlen lehet mindig játszani. Ha tudod a stabil oldalfekvést, tudod az újraélesztés betanult lépéseit és logikusan átgondolod, hogy valamilyen balesetben mi lenne az ésszerû megoldás akkor nem lehet baj belõle. Nem kell félni. Nagyon nagy hülyeséget kell csinálnod, vagy nagyon nem tudsz semmit akkor lehet para.
Nem nagy kihívás egy elsõsegélyvizsga, ne félj tõle, úgymond józan paraszti ésszel meg lehet csinálni, de nyilván nem árt egy kis tanulás, sõt. De ha jártál tanfolyamra és figyeltél is, elég egyszer-kétszer átolvasni a jegyzeteidet. Szerintem a vizsgáztatótól függ, de persze õk is elfáradnak a nap végére, ugyan úgy mint bárki, tehát ennek a "legendának" van alapja. Általában azokat buktatják meg, akik fatális hibát vétenek (például gericsérültet mozgatnak, nyaki ütõeres vérzésre nyomókötést helyeznek - ezeket persze elméletben).
Anno rengeteget tanultam az EÜ vizsgámra, mert paráztam tõle én is. Azóta is bánom :D életemben nem tanultam magam túl ennyire feleslegesen. Akivel bementem gyerekkel, nem tudott semmit, nem tudta, hogy kell egy ájultat fektetni, aztán rávezette a vizsgabiztos szép lassan. Végül is átengedték. Aztán jöttem én. Stabil oldalban félúton megszakítottak, mondták húzzak szituációt. Kihúztam egy gerincsérültet, kérdezték mit csinálok ilyen helyzetben. Annyit mondtam, hogy "hát a gerincsérülttel nem nagyon csinálok semmit" - köszönöm, ennyi volt :D és már kaptam is a papírt. Szóval teljesen felesleges agyonkészülni rá. Minimális tudás, és kis magabiztosság bõven elég.
Amelyik városban én vizsgáztam ott nevetséges volt az elsõsegély. De tényleg. Valaki azt mondta, hogy a gerincsérültek mozdíthatóak. Hümmögött egyet a vizsgabiztos és átengedték.
A kérdező hozzászólása: remélem hogy sikerül majd köszönöm a válaszokat:)
A kérdező hozzászólása: sikerült a vizsga!
Grat. Mondtuk h nem nehéz

Kattog az állkapcsom hónapok óta, ill. időnként ki sem tudom nyitni rendesen a számat. Ez mitől lehet és hová kell fordulni? Valaki azt írta itt, hogy a natológiára. Oda kell háziorvosi beutaló?

Legjobb válasz: Nekem is volt ilyen problémám 2 éve körülbelül. Mikor már nagyon zavaróvá vált felkerestem egy csontkovácsot, aki 5 perc alatt helyrerakta, azóta sincs ilyen problémám.

Nekem is volt ilyen problémám 2 éve körülbelül. Mikor már nagyon zavaróvá vált felkerestem egy csontkovácsot, aki 5 perc alatt helyrerakta, azóta sincs ilyen problémám.
Valószínûleg meg vannak lazulva az állkapocs izületeid. Borogasd állott vizes ruhával, és próbáld meg nem nagyra nyitni a szádat. A zsömlébe pl. ne harapj bele, tördeljed falatokra. A beutalót a területileg illetékes fogorvos adja, ha jónak látja.
nem tudom mi az a natológia. én talán a szájsebészetre, vagy a fogorvoshoz mennék. egyébként nekem is van ilyen problémám évek óta. a kattogás lassan elmúlt, de a jobb oldali állkapcsom azóta is gyengébb. túl sok mindent nem tudtak vele csinálni az orvosok. csak tippelgettek, hogy mi lehet az oka. (elõreharapás - fogszabályzással megoldható lenne, de már 25 vagyok) ha súlyosbodna, akkor az egy komoly mûtétet jelentene. remélem nem fog. tegyél te is egy próbát, remélem te okosabb leszel a vizsgálat után, mint én.

10 napig (középső 10 napon) csináltam ovu tesztet, naponta 2x, folyamatosan csak negatív lett. Valaki azt írta korábban, hogy csak pár órát mutat pozitívat, lehet, hogy nem kaptam el a pillanatot, de itt sokatoknak 2 napig is az? !

Akkor most hogy is van ez? Nem volt pé-m ebben a hónapban? Ma egyébként meg is jött, id?re. Nagyon el vagyok keseredve. Minden nap szerettük egymást és mégsem lett baba már megint :( Orvosnál voltunk, szervi baj nincs, csak "nem akad be".

Legjobb válasz: Az LH hormon szint csúcsa valóban csak 2-3 óra!!! Ha szerencsésebb vagy akkor azért pozitív 2 napig is mert az LH szint emelkedését és csökkenését is sikerült elkapnod! Egyébként hiába 2 napig pozitív abból CSAK az egyik napon lehet igazán erõs,vastag az a csík! Tedd egymás mellé a két tesztedet é látni fogod. Mindíg a legerõsebb csítól számoljuk a luteális fázist vagyis innentõl számolva 14 nap múlva menstruálsz!

Az LH hormon szint csúcsa valóban csak 2-3 óra!!! Ha szerencsésebb vagy akkor azért pozitív 2 napig is mert az LH szint emelkedését és csökkenését is sikerült elkapnod! Egyébként hiába 2 napig pozitív abból CSAK az egyik napon lehet igazán erõs, vastag az a csík! Tedd egymás mellé a két tesztedet é látni fogod. Mindíg a legerõsebb csítól számoljuk a luteális fázist vagyis innentõl számolva 14 nap múlva menstruálsz!
Hormonokat is néztek? Mert az ovuteszt is az LH-tól lesz pozitív. Én mondjuk ilyet még nem hallottam, hogy csak néhány óra lenne, nekem pl. 2 nap , de már bármit el tudok képzelni. Inkább a petesejt élettartamára gondolhatott, aki ezt írta, ami 12 óra. Szóval, könnyen lehet, hogy most nem volt pé-d. Sajnálom.
Megint én. Hány naposak a ciklusaid?
Igen az egyik napon erõsebb, de nem csak 3 órán keresztül.
A kérdező hozzászólása: A ciklusaim 28 naposak. VOltam már terhes most nyáron, de sajnos 6 hetesen elvetéltem. Ugye a következõ hónapban azért lesz peteérésem? Vagy két egymást követõ hnapban is elmaradhat?
Erre sajnos nincs szabály. De egészséges vagy, most biztos lesz.
Szia! Az LH teszt csak akkor számít pozitívnak, ha a második csík ugyanolyan erõs, vagy erõsebb, mint a kontrollocsík. És igen, valóban csak a nap bizonyos idõszakában lehet ezt "elkapni". Ettõl függetlenül, ha ovu idõ környékén tesztelgetsz, és a második csík erõsödik, majd halványodik, akkor a legerõsebb csík napján jó eséllyel ovu volt, csak pont nem azokban az órákban teszteltél. :) Szóval ne keseredj el! Az, hogy nem sikerült most a baba, nem jelenti azt automatikusan, hogy nem volt peteérésed! Mielõbbi babásodást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Írna valaki nyugtató szavakat, akinek nem volt borzalmas-irtózatos-leírhatatlan fájdalom a szülés? Ezeket a szavakat itt írták arra a kérdésre, hogy milyen a szülés, és engem megijesztettek. Biztatást kérek szépen attól, aki tud.

Legjobb válasz: Már régóta felmerült bennem a kérdés,hogy szüléskor miért nem adnak a nõknek zsibbasztó fájdalomcsillapítót, mint foghúzáskor. Nem sokkal egyszerûbb lenne???

Már régóta felmerült bennem a kérdés, hogy szüléskor miért nem adnak a nõknek zsibbasztó fájdalomcsillapítót, mint foghúzáskor. Nem sokkal egyszerûbb lenne???
A szülés fáj.Nagyon. Ennyi, és ezt tudomásul kell venni. DE:sokan eltúlozzák a dolgot, mert azt gondolják, akkor jobban értékelik mások azt a hõstettet, amit végrehajtottak.Én kétszer szültem, a másodikat jóformán egyedül, a doki akkor jött oda mikor már a feje kint volt a fiamnak.Az ember olyankor megváltozott tudatállapotban van, nem úgy és nem annyira érzi a fájdalmat. Utólag visszagondolva tûnik hatalmas fájdalomnak, akkor, ott szinte észre sem veszed pl. a gátmetszést.Mással vagy elfoglalva:-) Amint megszületik a gyerek, elmúlik minden.Nem érdekes többé, hogy mi volt egy pillanattal elõbb.Késõbb persze már úgy emlékszel, hogy alig bírtad ki, de a szülés közben nem olyan érzés.
Biztatnálak én is. :) Öt óra alatt lett meg a fiam, mindenféle beavatkozás nélkül, a szülésznõ nst után elküldött aludni, mondván csak jóslózom, aztán kiderült három óra múlva, hogy mégsem, és a tolóknál riasztottam dokit, szülésznõt, 10 perc múlva má nyekergett a picim. Szóval egyedül vajúdtam és fájt nagyon, de esküszöm rosszabbul viseltem, mint a gyulladt bölcsességfogam kivésését, és nem azért, mert az jobban fájt volna, hanem mert annak a végén nem várt más, mint egy tátongó seb, míg a szülés egy puha kis boldogságcsomaggal ér véget. Szóval más tudatállapot, a fájdalom pedig csak érzet, nem lesz belõle bajod, csak fogakat összeszorít, aztán hagyd hogy sodorjon az ár. Erre vagyunk kitalálva, menni fog. :) Ha három szót kéne mondanom a borzalmas-irtózatos-leírhatatlan helyett, akkor: feltartóztathatatlan-facsarós-feszítõs. De bõven elviselhetõ.
Nem kell megijedni, gondolj arra, hogy mennyien túlélték, nem kell parázni.:-)) Van olyan is akinek egy foghúzás jobban fáj, a lényeg, hogy ezen ne stresszelj. Fáj, fáj, de ez az egyetlen fájdalom aminek értelme van.
Hihetetlen-elképesztõ-felemelõ :) Már úgy várom a kistesó érkezését is! :)
Én is nagyon féltrm a szüléstõl. nem a vajúdás részétõl, hanem a kitolástól, hogy az mennyire nagyon fog fájni. Fájt is. :-) Aztán úgy alakult, hogy nem bírtam tovább és edá-t kértem. Kaptam is, és mivel gyorsan tágultam, a fájdalomcsillapítás a kitolás részére is kitartott. :-) Így egyáltalán nem fájt. Inkább iszonyatosan fárasztó volt. Nyugi, túl fogod élni. :-) És meglásd, pár hónappal - vagy akár pár perccel - a szülés után már azt tervezgeted, hogy mikor szülöd a következõt. :-)
én is rosszabbra számítottam, mivel én is olvastam ilyeneket, és fel voltam készülve a leírhatatlan fájdalomra, na azért ez nem ilyen szörnyû mondjuk én nem éltem végig a fájásokat mert kaptam edát, aztán meg a végén császár lett ( császár utáni elsõ felkelés rosszabb volt a vajúdásnál) én reggel a fájásokra ébredtem, de rögtön nagyon sûrûn jöttek, 2-5 percenként fáj, de ki lehet bírni ha nem lehetne, akkor nem vállalnának a nõk több gyereket nemrég volt egy kérdés, hogy ha 1 szóval jellemezhetnéd a szülésedet, mi lenne az, keress rá, nagyon jó, érdekes kérdés volt egyébként még az is érdekes volt, hogy én mióta az eszemet tudom féltem a szüléstõl, de ahogy aznap reggel felébredtem a fájásokra, félelem az nem volt bennem szóval ne olvasgass ilyeneket, minden szülés más, mindenki másképp éli meg könnyû szülést kívánok!
20on évvel ezelótt, 18 illetve 24 órás, oxitocinos fájáserõsítõvel szültem, azt hittem belehalok, alig bírtam ki, hogy ne jajgassak, annyira fájt. 2 éve szült a lányom, csak azon imádkoztam, õ ne szenvedjen annyit, mint én. Én voltam benn vele, az orvos javasolta az EDA-t, mosolygott végig, két óra múlva mondta az orvos, szülünk. A lányom mosolyogva mondta, õ most úgy tudna aludni... az orvos nevetett, aztán azt mondta, elõbb szüljünk, utána:) Kb, 20 perc múlva meglett az unokám, a lányom remekül érezte magát. Féltünk, hogy lesz valami utóhatása, de szerencsére nem lett. Azóta azt mondta, bármikor szül még egy gyerkõcöt, neki csak jó élményei voltak a szülésrõl:)
Az elõttem szólók, már mindent leírtak. Én csak annyit tudok még ehhez hozzátenni, hogy igaz fáj cefetül, de ki lehet bírni! És ne törõdj ott semmivel, ha úgy érzed, kiabálj, vagy énekelj, ha ez nyugtat meg szülés közben. Ha én kibírtam, pedig én piszkosul nem bírom a fájdalmat a vér látványától meg egyenesen rosszul vagyok. Az elsõ babámnál egy csomó fájdalomcsillapítót is kaptam, de ED-át nem kértem! És 12:40 perc alatt született meg a kicsinek (4280g/58cm) épp nem mondható fiam, aki most múlt 2 éves. Ehhez képest második fiamat, aki 2 hónapos múlt (4530g és 60cm) röpke 3 óra alatt megszültem, mindennemû fájdalom csillapíts nélkül. Jött mint a távirat! Pillanatok alatt meglett, férjemnek még a fényképezõ gépet sem volt ideje elõvenni..:) De mindkét alkalommal a legnagyobb öröm volt, hogy a karomban tarthattam a kis "kukacosokat"..:) Már ott megbeszéltem a férjemmel, hogy jövõre ugyanitt, de akkor már kislányt kérek..:)
Mikor terhes voltam én kihagytam az ilyen rémhíreket. Tudtam, hogy a világ legtermészetesebb dolga, de közben a legnagyobb csodája is életet adni egy pici embernek. Persze tudtam, hogy fájni fog, de bíztam magamban. Bizony fájt is, de abszolut nem tudom felidézni azta a fájdalmat, mert mikor megláttam az én pici babámat elfelejtettem minden rosszat. Szinte végig beszélgettünk a férjemmel, a dokimmal és a szülésznõvel, még viccelõdtünk is. és abszolut nem arra gondoltam, hogy jaaajj belehalok, hanem arra, hogy segítenem kell a kicsimnek, hogy végre együtt lehessünk. lehet, hogy megcáfolható, hogy minden fejben dõl el, de nekem bevált.
Én is biztatlak:) Nekem is fájt, szerintem mindenkinek fáj, de azért nem használnám ezeket a szavakat rá:) Sõt, már másnap közöltem mindenkivel, hogy a mázlista fejemnek baromi könnyû szülése volt:) Elsõ baba, elsõ fájástól sírásig 6 óra 50 perc telt el. Voltak jóslóim korábban, de annyira egyértelmûen jóslók voltak, hogy nem is foglalkoztattak, aludtam:) A családban többeknek is nagyon nehéz szülése volt, és a történeteket hallgatva el is határoztam, hogy nekem könnyû lesz. Utána nem foglalkoztam az egésszel, hiszen 1. baba még bent nem maradt, 2. tudtam, hogy könnyû lesz:) Én hiszek abban, hogy a pozitív hozzáállás csodákat tesz, én vagyok az élõ példa:) Úgyhogy csak pozitívan, gondolj arra, hogy az egész gyerekágy téged fog irigyelni, olyan könnyû szülésed lesz:) Hajrá:)
Én sokkal rosszabbra számítottam. Fáj, de abszolult elviselhetõ ha nem a fájdalomra hanem a babára koncentrálsz. Én azt hittem fél óra vajúdás után epiért fogok könyörögni az orvosomnak, de nem így történt. Alacsony a fájdalomküszöböm de nagyon, ezt mégis úgy gondolom hogy ki lehet bírni. És ami a fura, hogy bár még csak most lesz 8 hete h történt, nem tudnám felidézni, hogy milyen volt. Elfelejted hamar! Ügyes leszel!!!! :)
A szülés irtózatos erõpróba és leírhatatlan gyönyörûség az eredménye. Borzalmasnak viszont semmi esetre sem mondanám az én szülésemet. Ha így lett volna, a férjem nem maradt volna végig mellettem, õ is és én is pozítívan csalódtunk :-) Ha nagyon félsz tõle, gondolj arra, hogy van lehetõség a fájdalomcsillapításra (pl. EDA) és nem kell egyedül végig csinálnod, orvos, szülésznõ azért van ott, hogy segítsen. Nem tudom, hányadik hétben jársz, de úgy félidõnél rettenetes pánik fogott el aszüléssel kapcsolataban, ami késõbb reális félsszé vált. Remélem ez Neked is sikerül.
elõzõ vagyok, elírtam... szóval a szülést viseltem jobban, mint a vésést :)
Szia! Nem kell aggódnod:) Az elsõ fájásaim 7.00 körül kezdõdtek és 10.20-ra már megszületett a kisfiam. Akkor fájt a legjobban a szülés, amikor a kisfiam feje már majdnem kinn volt:) De megszületett, és elmúltak azonnal a fájások, minden rendben van:)
Én is csak biztató szavakat tudok mondani. A burokrepesztestétõl (indították túlhordás miatt) 4 óra múlva már a karomban tarthattam a kisfiamat. Csak csatlakozni tudok az elõttem szólókhoz agyban dõl el minden. Már most csak a pozitív oldalát nézd, arra gondolj, hogy könnyen fog menni, és arra, hogy ha túl vagy rajta, ott fogod dédelgetni a gyönyörû kisbabádat!!! Szép szülést és sok boldogságot a babához!
Nézd, ez szerintem hozzáállás kérdése. Érdemes felkészülni, és az ilyen horror-sztorikat figyelmen kívül hagyni. Azért leírom neked az én szülésemrõl a véleményemet (13 hónapja volt), hátha az segít. Nem elrettentésnek szánom, amit írok, csak szerintem fontos, hogy tudd az elõzményeket, amiért mégiscsak szép volt a szülésem. Elõtte: 5 év után, lombikkal lettem várandós. 1, 5 hétig totóztunk, hogy tényleg sikerült-e, mert a hcg alacsony volt, de mégis baba lett. 7 hetes koromtól a 15.hétig pecsételtem, 10 hetesen kórház vérzéssel, aztán béke. 38 hetesen fedeztek fel uh-n egy foltot a lányom bal veséje felett. Szülõszobán (40+1 hetesen): Hallom, hogy suttogják: tumorgyanús baba (mármint az enyém). Közben halva szülés a másik szobában. Mellettem 14 éves kiscsaj jajgat. Hát így szültem, és fájt (de nem annyira, mint vártam), a kitolás nem fájt, csak marhára feszített és az egész alig 7, 5 óra alatt lezajlott. És ott volt a férjem, fogta a kezem, a lelkem simogatta, segített, együtt szültünk, szó szerint. És amikor a lányom a kezembe adták tudtam, hogy nincs baja, a szemében benne volt az egész világ még, és akkor néhány perccel a szülés után megmondtam a páromnak, hogy jöhet a következõ. Nehéz megfogalmazni az érzéseket, mert vannak tények, amik lehetnek jók és rosszak, de az érzés, hogy megcsináltad, hogy a te babád, hogy érte élsz a továbbiakban és feltétel nélkül fogod szeretni, ezek mindent felül írnak. Nálam így volt. Szóval a körülmények azért voltak fontosak, mert én a lombik alatt elhatároztam, hogy ha már ennyit vártunk a babára, akkor bizony ki fogom élvezni a várandósság és szülés minden egyes percét, ha [email protected], akkor is. Így is volt. Egy tanács: ha eda-t nem kérsz, de gázt lehet, azzal érdemes élni. De csak akkor ér valamit, ha folyamatosan szívod, és akkor tuti a hatás, ha már mozog a mennyezet. Viszont mellette nem szabad sétálni. Ha viszont mozogsz, sokkal (!) könnyebb a vajúdás. Elég állni, vagy lassan sétálni. Remélem segítettem.
Olyat senkitõl nem fogsz hallani, hogy nem fájt... Mert a szülés igenis fáj, és lehet lesz olyan pont amikor úgy érzed már nem bírod, de akkor már a végén fogsz járni, és hidd el amikor a kezedbe adják a babádat, megérted hogy ez a fájdalom a legszebb fájdalom az életben, és ennek legalább van értelme:) Azért könnyû és gyors szülést kívánok:)
Szia! Nekem nem volt szörnyû! Nem mondom, hogy nem fájt, dehát annyi minden fáj az életben. Onnantól, hogy beértünk a kórházba, 2 és fél óra alatt megvolt a baba, és a szobatársamnak ugyanígy. Szerintem sok múlik azon, hogy hogyan állsz hozzá. Beszélgess olyanokkal, akiknek könnyû volt a szülésük! Minket a szüleim vittek be (nincs kocsink), és amikor a szülõszoba ajtajában mondtam édesanyámnak, hogy félek, még ott is azt mondta, eszembe ne jusson félni, ügyes leszek.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a kedves és biztató szavakat!!! 35 hetes vagyok, és nagyon várom a fiam születését! Tudom, hogy semmivel nem hasonlítható fájdalom a szülés, én lélekben felkészültem rá (erõs nõ vagyok, nem hisztis)! Talán furcsa, de várom azt a fájdalmat! Még egyszer köszönöm! :-)
Nincs tökéletes ember, tehát mindenkiben lehet hibát találni. De hogy ez jogos, vagy sértõ az már más kérdés.
Persze, hiszen senki sem hibátlan. Talán ezt akarta megmutatni. Az önbexcsülés nem kívülrõl(pl. Csernus szájából) fakad. Nem is biztos, hogy porig alázta, én alamennyi mûsorában inkább tapintatosnak találtam néha, a mellet hogy õszinte. De én sokszor keményebben fogalmaznék, láttam, hogy nagyon óvatos. Talán nem is aláza porig, m csak neked tûnt annak? aNNYI TÚLÉRZÉKENY EMBER VAN MANAPSÁG. Itt is számtalanszor elõfordul, hogy adok egy õszinte, jóindulatú tanácsot, a kérdezõ köszöni, és mindig van egy-kettõ, aki szól, hogy igazam ven, de fogalmazhattam volna tapintatosabban...de akkor teljesen értetetlen és használhatatlan a válasz. Ha elkenjük a dolgokat - amolyan amerikai tapintatbl - az oda vezet, hogy meg sem érti, akihez beszélünk. Íg yvégül visszajelzés nélkül, vagy hamis válasszal õ jár rosszul.
11.59 TÖKÉLETESEN IGAZAD VAN. Már néha én sem szívesen válaszolok mert legutóbb is az volt h leírtam a véleményem és lepontozták 0-ra és pár válasszal elõrébb vki ugyanazt irta csak finomabban. Sajnos tényleg sokan nem szeretik az "durva" igazságot. Amire mondhatni h szubjektív. de persze fájó az igazsággal szembenézni , ezért . Ezt mindenki megtapasztalta az életében, vszínüleg. Egyébként imádom Csernust. :-)
Csernus, az egyik példaképem. Mindenkinek megmondja a tutit. Némelyeknek én is.
Lehet, hogy õ jó nõnek találta magát, de hát ez relatív. Azért a bunkóság az már túlzás. És mindenkiben van hiba, szerintem csak magában nem látja a gerendát.
Én sem értem Csernust, egyszer azt hangoztatja, hogy önbecsülésed legyen meg önbizalmad, aztán mikor valakinek van (lásd lány, aki jó nõnek tartotta magát), akkor azt meg sz.rrá égeti. Azt sem értem, hogy miért nem meri senki neki megmondani a magáét. Szerintem én fél perc alatt összevesznék vele, az tuti, hogy nem hagynám magam. Ja és mellesleg Csernus sem hibátlan, hisz senki sem az.
Ne haragudj, de szerintem csak téged érintett túl érzékenyen a dolog. Csernus nem szokott szánt szándékkal, bunkóságból alázni, és nem is hinném, hogy alázta, csak, mint ahogy azt az elõttem szólók közül valaki mondta, megpróbált rávilágítani valami olyan dologra, ami fontos és lényeges. Én nem voltam ott az elõadáson, úgyhogy nem tudom, mi volt a téma, de szívesen ott lettem volna.

Ha a progeszteron szint nincs rendben, azzal mit lehet csinálni? Valaki itt azt írta, hogy lehet hogy az a baj nálam.

Erre a görbémre írta valaki a progeszteront:

Legjobb válasz: Kezdj el barátcserjét szedni. De ennél is fontosabb, hogy menj el orvoshoz, és csináltass vele hormonszint-mérést! Ha tényleg alacsony a progeszteronszinted, akkor nem tud beágyazódni a baba, és megmaradni sem tud, hiába fogan meg.

Kezdj el barátcserjét szedni. De ennél is fontosabb, hogy menj el orvoshoz, és csináltass vele hormonszint-mérést! Ha tényleg alacsony a progeszteronszinted, akkor nem tud beágyazódni a baba, és megmaradni sem tud, hiába fogan meg.
Szia nekem is alacsony volt a progeszteron, kaptam rá gyógyszert és három hónap alatt összejött a manó. Keress egy jó orvost!
Én írtam. :-) Ha tervezett egy ciklus, akkor megtámogathatják az elégtelen progeszteron szintet már a ciklus 17. napjától Utrogestannal vagy Duphastonnal. Ez akkor sikeres inkább, ha van rendesen peteérés és ovuláció, ezért önmagában nem biztos, hogy ér bármit is. Vannak homeopatiás (elfogadott!) gyógyszerek: Barátcserje kapszula (progeszteron segítõ és prolaktin csökkentõ), Bryophyllum D4 (szintén a peteérés utáni ciklust segíti nagyon jól). Érdemes kideríteni, hogy hol hibádzik. Ha peteérés is elégtelen, akkor pedig az addigi ciklust kell rendbe hozni szintén a fentieknek megfelelõen gyógyszerrel, homeop. gyógyszerrel.
A kérdező hozzászólása: Akkor azt honnan tudom meg, hogy pontosan mit kellene szednem? Dokihoz kell mennem és villogtassam a furcsa görbémet? Pedig azt hittem, ebben a hónapban sikerül a baba:(
Igen, pontosan azt. Elmenni nõgyuszihoz a görbéddel, és megmondani, hogy babót szeretnél, nézzék meg, minden rendben van-e.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!