Találatok a következő kifejezésre: Valaki azt itt (837 db)

Hol laksz?
Én megyek Kecskeméten egy retro buliba. 21l
bp-re ;)
A kérdező hozzászólása: pesten
nem muszály ám szórakozó helyen..
A kérdező hozzászólása: Egyetértek, sok szinonímája és alternatívája lehet. Nyitott vagyok:)
pl lehet parkba (este is) v tóparton ha van pár egyedül álló csaj akk haverokkal oda szoktunk menni "szivatni" õket :D

Londonban elunk. Otthon milyen es mikor kapjak a babak a vedooltasukat? Mi az amit rogton szuleteskor valba adnak? Itt nem adtak semmit neki valba csak a combjaba egy kalcium injekciot.

Ha hazamegyunk telen kerhetem hogy adjak be azokat amiket itt nem kapott meg?Akkor lesz 6-7 honapos.

Legjobb válasz: Szia! Mi is itt elunk, a fiam 11 honapos. Valoban nincs BCG oltas, csak ha veszelyeztetett szarmazasu a baba, pl. afrikai apuka ilyesmik. Az elso 1 hosan van aztan 2. es 3. honapban. Van olyan is amit itt kotelezoen adnak, otthon nem, vagy kerni lehet. En nem hiszem hogy hatranyod szarmazna belole, de ha szeretned, otthon kerdezz ra.

Szia! Mi is itt elunk, a fiam 11 honapos. Valoban nincs BCG oltas, csak ha veszelyeztetett szarmazasu a baba, pl. afrikai apuka ilyesmik. Az elso 1 hosan van aztan 2. es 3. honapban. Van olyan is amit itt kotelezoen adnak, otthon nem, vagy kerni lehet. En nem hiszem hogy hatranyod szarmazna belole, de ha szeretned, otthon kerdezz ra.
Masodik vagyok, hulyeseget irtam. Az elsot 2 honaposan kapta es aztan havonkent a tobbit. Reszletesen: 8 hetesen: DTaP/IPV/Hib es PCV 12 hetesen:DTaP/IPV/Hib es Men C 16 hetesen: DTaP/IPV/Hib, Men C es PCV a roviditesekre ra tudsz keresni a neten. A kovetkezot 12 hosan kapja majd az Hib/Men C lesz. De ez a piros egeszsegugyi kiskonyben is benne van amit a korhazban kaptal.
Mi is Londonban elunk, a babam tiz honapos. Ezen az oldalon is elolvashatod, amit az angol vedooltasi rendszerrol tudni kell: http://www.immunisation.nhs.uk/ De keresd elo a tajekoztato csomagot is, amit szules utan kaptal, mert abban is volt egy fuzet, ami csak a vedooltasokrol szolt. BCG oltasra nem igaz az, hogy sehol sincs, hanem nem mindenhol van. A fiamnak szo nelkul adtak, pedig mindketten magyarok vagyunk a ferjemmel, szoval ha ugy nezzuk ez nem indokolna. De nem a korhazban adtak be, hanem a babam 10 napos koraban kellett elmenni a health visitorhoz a kozponti rendelobe, ahol a baba ellenorzes is van es ott adtak. A baratnom babaja egy kerulettel arebb mar nem kapott, pedig o kulon kerte, megsem adtak be.


Van itt olyas valaki aki itt ismerte meg a párját? Itt mindenki az akinek kiadja magát?

Kort és nemet is írjátok légyszi. A mai napig is tart ez a kapcsolat?

Legjobb válasz: Én az vagyok, akinek kiadom magam, de ez nem derül általában ki, nem hozhatók összefüggésbe a válaszaim, mivel nincs kint a nevem. Olvastam már olyat, hogy itt ismerkedtek meg, én viszont feltehetõen nem tenném, nem vagyok ennyire modern :) 27/N

Én az vagyok, akinek kiadom magam, de ez nem derül általában ki, nem hozhatók összefüggésbe a válaszaim, mivel nincs kint a nevem. Olvastam már olyat, hogy itt ismerkedtek meg, én viszont feltehetõen nem tenném, nem vagyok ennyire modern :) 27/N
Én is az vagyok akinek itt adom magam. De köszi itt nem ismerkedek ;) 21F
én igen. vagyis nem itt, de a gyk.hu által.. szóval volt köze hozzá. nem volt olyan rég, és még mindig tart. úgy néz ki hogy fog is nagyon sokáig :) L
Ismerkedek itt elég sokat. Ritkán ki lehet fogni értékes fickókat. :) Azóta is hálás vagyok, hogy megismerhettem õket, bár kapcsolat egyel sem lett még.
A kérdező hozzászólása: Kedves 2/4 nem is azért kérdeztem hogy pont veled ismerkedjek csak 1kérdés volt. Nem bepasizni akarok.
hát nem is ugy értettem kedves kérdezõ rossz az aki rosszra gondol ;)

Miert van az itt, hogy ha valaki csunya es emiatt kosarazzak ki mindig, akkor itt mindenki azt mondja, hogy tuti, hogy nem ezzel van baj hanem a stilusoddal, kisugarzasoddal, dumáddal?

Egyszeruen nem hiszik el, hogy egy ronda pasit a kulseje miatt utasitananak el. Aztan kuldok kepet azoknak es nar vissza sem irnak, csak ledobbennek, hogy tenyleg ronda vagyok es inkabb nem.akarnak tovabb megserteni, visaza sem.irnak. Konstatlak rendesen, hogy tevedtek es tenyleg ronda vagyok es ez boven eleg indok a csunya elutasitasra? Mert erre gondolok, hogy.ledobbennek.

Legjobb válasz: Tök mind1, hogy mit mondanak itt, az nem változtat rajtad. Szarul nézel ki, ez van. Százszor nehezebb lesz csajoznod, mint egy jópasinak, szokj hozzá. A rinyálásról pedig szokj le, semmi haszna, mert senki nem fog õszintén sajnálni. Minél elõbb elfogadod, hogy az egyetlen amit tehetsz, h keményebben és kitartóbban próbálkozol, annál elõbb lesz csajod.

Tök mind1, hogy mit mondanak itt, az nem változtat rajtad. Szarul nézel ki, ez van. Százszor nehezebb lesz csajoznod, mint egy jópasinak, szokj hozzá. A rinyálásról pedig szokj le, semmi haszna, mert senki nem fog õszintén sajnálni. Minél elõbb elfogadod, hogy az egyetlen amit tehetsz, h keményebben és kitartóbban próbálkozol, annál elõbb lesz csajod.
Hidd el ez még mindig jbob, mintha azt hazudnák nekd inkább, hogy helys vagy és nincs is baj veled, azátn megyek újra próbálkozom, hiszen a lányok szerint helyes vagy és nincs baj a külsõmmel, erre csak elutasítanak alányok. :D Á, hallod én azt mondom, mi rondák vagyunk és ez van, mi csak álmodozhatunk olyan lányról, akire valóban fel tudna állni a farkunk, talán egy 150kg-ós lny majd megsajnál, akinek van szíve és babusgat, én már ebben hisze, de visszagondolva hány kövér lány utasított el, már ez is kétséges. :D
A kérdező hozzászólása: En is megkaptam mar tobbszor itt, hogy atlagos pasi vagyok es nem.ronda. Aztan mindig elutasitottak eloben. Valaki nagyon hazudott.
Én meg szoktam mondani az igazat, de ha nem küld képet, és azt mondja, hogy nem a külsejével van baj, akkor csak a személyiségére lehet fogni...
20F

A barátomnak tegnap halt meg az édesapja, és nem tudom ilyenkor mi a teendő nekem is halt már meg valakim. Most itt vagyok nálunk az anyával és vele, de nem tudom meddig illik vagy hogy mit tegyek. Egyátalán itt kéne lennem?

Legjobb válasz: Azt írod: ... itt vagyok nálunk ... tehát õk vannak tinálatok, vagy te vagy õnáluk? Ha õk vannak tinálatok, nem rakhatokód ki õket, próbáld vígasztalni õket, már amennyire ilyen helyzetben lehet, és biztosítsd arról a barátodat, hogy bármikor szüksége van rád, csak szóljon nyugodtan. Ha te vagy õnáluk, akkor kívánj részvétet a barátodnak is és az anyujának is. Mondd el, ha bármiben tudsz nekik segíteni, csak szóljanak nyugodtan, rád számíthatnak. És gyere el tõlük, sokáig ne maradj.

Azt írod: ... itt vagyok nálunk ... tehát õk vannak tinálatok, vagy te vagy õnáluk? Ha õk vannak tinálatok, nem rakhatokód ki õket, próbáld vígasztalni õket, már amennyire ilyen helyzetben lehet, és biztosítsd arról a barátodat, hogy bármikor szüksége van rád, csak szóljon nyugodtan. Ha te vagy õnáluk, akkor kívánj részvétet a barátodnak is és az anyujának is. Mondd el, ha bármiben tudsz nekik segíteni, csak szóljanak nyugodtan, rád számíthatnak. És gyere el tõlük, sokáig ne maradj.
ha már ott vagy szerintem nem a telefont kéne nyomkodnod ha nagyon feszült a légkör és nincs kedve beszélgetni a barátodnak akkor ne maradj sokáig
Bocsi! Szóval: ... nem rakhatod ki õket ... (Ezek a billentyûk!)
legyél vele õszinte. mondd neki, hogy zavarni nem akarod, de ha akarja, hogy ott legyél maradsz
A kérdező hozzászólása: Az anyáéknál vagyunk, de néha kellemetlen. Együtt vagyunk 2 és fél éve de mégis olyan mintha nem idetartoznék. A fiu 32 és én 18
Kis korkülönbség. Szerintem kérdezd meg tõlük, hogy hogy gondolják, hogy maradj, vagy inkább hagyd õket. Van testvére a barátodnak? Hogy halt meg? Mármint hirtelen vagy betegségben?

Miért kérdezi meg valaki azt, hogy miért tesz fel mindenki kérdéseket itt, mikor a google mindenre válaszol?

Legjobb válasz: Talán azért teszik fel itt, mert a google-val nem lehet megvitatni a kérdést, nem ad tanácsot. De az ilyen, hogy jutok el A-ból B-be, meg hasonlókat én sem értem, arra ott vannak az útvonaltervezõk.

Talán azért teszik fel itt, mert a google-val nem lehet megvitatni a kérdést, nem ad tanácsot. De az ilyen, hogy jutok el A-ból B-be, meg hasonlókat én sem értem, arra ott vannak az útvonaltervezõk.
mert sokan olyan egyszeru kerdeseket tesznek fel amit google-vel par masodperc alatt megtalalhat. Pl.: Mennyibe kerul egy 1, 2Kg sulyu csomagot feladni nemetorszagba? Egy ilyen kerdes idegesito szerintem.
Azért, mert a google nem válaszol arra, hogy miért tesz itt fel kérdéseket valaki itt, amikor a google mindenre válaszol, kivéve ha valaki fel nem teszi kérdésnek azt, hogy miért tesz itt fel kérdéseket valaki itt, amikor a google mindenre válaszol. A kérdés már csak az, hogy miért kérdezi meg valaki azt, hogy miért kérdezi meg valaki azt, hogy miért tesz fel mindenki kérdéseket itt, amikor a google mindenre válaszol... Bár persze erre is választ ad a google amint a kérdést kiírják. Ez egy olyan dolog, ami megválaszolja magát, amint feltesszük kérdésnek. Amíg nem tesszük fel kérdésnek, addig a kérdés jogos, amint feltesszük, érvényét veszti.
"Azért, mert a google nem válaszol arra, hogy miért tesz itt fel kérdéseket valaki itt, amikor a google mindenre válaszol, kivéve ha valaki fel nem teszi kérdésnek azt, hogy miért tesz itt fel kérdéseket valaki itt, amikor a google mindenre válaszol. " Ezek szerint a google megsem valaszol mindenre? :-D
Google a barátom. Csak néha besértõdik :D De egyébként én se értem, olykor olyan kérdésekkel találkozok itt, hogy csak nézek, mert google ELSÕ találata megadja a választ. Olyankor mondjuk idõnként be is linkelem, csak, hogy lássa az illetõ. Hátha megtanulja használni a keresõt :D
1: lusták. 2: a Google nem magyaráz és nem támogat. Itt el is magyarázzák, hogy miért ez a válasz, és miért éppen ez a legjobb válasz és nem a többi, amit szintén felhoz a Google.
döncike: Igen, ebbõl az is következik, hogy a google nem válaszol mindenre. Ebbõl viszont az is egyértelmû, hogy ha a google mindenre válaszolna, akkor nem tennének fel itt kérdéseket. Sõt, ha kicsit továbbgondolod, ha a google mindenre válaszolna, akkor az emberek SEMMIT nem csinálnának. Ahhoz ugyanis, hogy mindenre válaszolhasson, mindent tudnia kellene. Ahhoz, hogy valami mindent tudjon, végtelen energiára lenne szükség, ami mint Einstein óta tudjuk, végtelen tömeggel jár. Végtelen tömeg végtelen térgörbületet, így végtelen gravitációt okoz, tehát végtelen kis idõ alatt beszippant mindent. Na igen, viszont ebben az esetben az idõ áll, tehát paradoxonhoz áll fenn. Ebbõl kifolyólag két lehetõség van ebben az Univerzumban a kérdést illetõen: vagy feltesznek emberek kérdéseket itt, vagy a világ nem létezik.
mert néha már idegesítõ, ha olyan kérdéseket tesznek fel, ahol nem véleményt kérek ki, hanem csak egy k*baszott egyszerû kérdést, amit másodperceken belül meglehetne találni

Mit jelent az angol nyelvben amikor valaki azt mondja hogy: dang it?

Legjobb válasz: Dang it is the same as saying Damn it! vagyis a francba fenébe kb.

Dang it is the same as saying Damn it! vagyis a francba fenébe kb.
A kérdező hozzászólása: thx, hát erre nem jöttem volna rá :D
a dang az trágya különben a damn it! változata

Most volt felvételim és felvettek a Teleki Blanka Gimnáziumba az informatika-angolra és szeretném megismerni a keendő osztálytársaimat akár itt aká facebookon! Remélem találok itt valakit. Van itt TBG-os? !

Facebook profilt küldjetek!!!

Legjobb válasz: Lesz idén is ismerkedõs délután , nem? Én azután ismertem meg az osztályom legnagyobb részét.

Lesz idén is ismerkedõs délután , nem? Én azután ismertem meg az osztályom legnagyobb részét.
En nekem is oda sikerult felveteliznem. Csak en nemet informatika szakra..:)
Én is oda jelentkeztem, csak haladó angolra... :)
Én is oda fogok menni. facen: Füzes Wikii :D (am te ki vagy? ha bejelölnél, tudjam..^^)
Két osztálytársam is odamegy :3 facen: Gimpel Mónika Horváth József
nem akarod belinkelni õket? :D sajnos sok horvth józsef létezik..én csak azért nem linkeltem a sajátom, mert csak én írom így a nevem (facen)..:)
*horváth

"Kezdetben vala az Ige és az Ige vala az Istennél és Isten vala az Ige. " Akkor nem csak az Ige volt, hanem Isten is, mert nála volt az Ige. De Isten vala az Ige is. Akkor kezdetben vala Isten a négyzeten. Hogy van ez és mit jelent itt akkor az Ige?

Persze olvastam már, hogy az "ige" az rossz fordítás, ma már nem így fordítják, de akkor mit jelent. A másik dolog, hogy akármit is jelentsen, akkor most Istennél volt, vagy pedig õ volt, tehát azonos vele? Ez így értelmetlennek tûnik. A-nak van B-je, és A = B. Most akkor melyik az igaz? Valaki nem rendelkezhet valamivel, ami azonos õvele, önmagával. Hogy van ez? Köszönöm

Legjobb válasz: Így folytatódik: János 1:9 Az Ige volt az igazi világosság, amely megvilágosít minden embert: õ jött el a világba. János 1:10 A világban volt, és a világ általa lett, de a világ nem ismerte meg õt: János 1:11 saját világába jött, és az övéi nem fogadták be õt. János 1:12 Akik pedig befogadták, azokat felhatalmazta arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek; mindazokat, akik hisznek az õ nevében, Ki is jött el, hogy meghaljon értünk, hogy ne neked kelljen, ha befogadód öt? Jézus Krisztus. Olvasd újra végig ezt a pár igét és megérted.

Így folytatódik: János 1:9 Az Ige volt az igazi világosság, amely megvilágosít minden embert: õ jött el a világba. János 1:10 A világban volt, és a világ általa lett, de a világ nem ismerte meg õt: János 1:11 saját világába jött, és az övéi nem fogadták be õt. János 1:12 Akik pedig befogadták, azokat felhatalmazta arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek; mindazokat, akik hisznek az õ nevében, Ki is jött el, hogy meghaljon értünk, hogy ne neked kelljen, ha befogadód öt? Jézus Krisztus. Olvasd újra végig ezt a pár igét és megérted.
Mondok egy párhuzamot a görög mitológiából: Hádész isten, aki Hádésznak istene, aki Hádészban lakik. Hádész két dolog, és mégis egy: Hádész egy antropomorf istenalak, akio a Tartaroszban lakik egy helyen, amit Hádésznak hívnak. Õ egyszerre egy személy és egy hely, és ráadásul a személy lakhelye a hely. Az ilyen egylényegû, de több minõségû dolgok többször is elõfordulnak vallásokban, mitológiákban, de nem igazán van rá földi párhuzam vagy analógia a megértéshez. Ezért hívják ezeket misztériumnak. A Szentháromság is egy misztérium.
Imádkozz és megérted. Isten ad bölcsességet, ha kérsz. Szerintem teljesen egyértelmû, fogalmam sincs mirõl beszélsz, de biztos van okod rá.
János 1:10 A világban volt, és a világ általa lett, de a világ nem ismerte meg õt: Valami ilyesmi vagy te is. írunk, írunk a semmiért. Gondolom te azok közül vagy, akik elvetik a Szentháromságot, mert így tanítja nekik a fõtanács. Mivel okosnak tartod magad, ezért úgy véled, hogy majd jól lealázod a sok tévelygõt. Hajrá, részvétem. Ezt majd bizonygasd az Úrnak is légy szíves, hátha meg tudod majd öt is gyõzni.
Kedves kérdezö, érdeklödéssel figyelem mi lesz a vége e kérdés-feleletnek. Egyenlöre nem akarok beleavatkozni, de nagyon jó úton vagy, megérteni, hogy tanítja-e a Biblia a háromságtant. Csak ennyit szeretnék még figyelmedbe ajánlani, hogy az említett vers csupán két személyröl szól.... Katy
Zolly jól rávilágított, csak lehet, hogy szándékosan nem akartad belátni, vagy pedig erõd feletti dolog ez. :-) "A-nak van B-je, és A = B" 'B'az 'A' karaktere. Vagyis a láthatatlan 'A'-nak a látható megjelenése. Pl. Van egy információ, amit mi emberek csak valamilyen látható módon tudunk venni: 'karakterben'. De az információ nem a betû, vagy nem a DNS, hanem ezek csak hordozói, megjelenítõi egy szellemi tartalomnak. Az Ige az Atya látható megjelenése. :-) Ján 14:9 Monda neki Jézus: Annyi idõ óta veletek vagyok, és még sem ismertél meg engem, Filep? aki engem látott, látta az Atyát; mimódon mondod azért te: Mutasd meg nékünk az Atyát?
Zolly jól rávilágított, csak lehet, hogy szándékosan nem akartad belátni, vagy pedig erõd feletti dolog ez. :-) "A-nak van B-je, és A = B" 'B'az 'A' karaktere. Vagyis a láthatatlan 'A'-nak a látható megjelenése. Pl.: Van az információ, amit mi emberek csak valamilyen jel dekódolásából tudunk venni: 'karakterben', ami jelenti annak az információnak a külsõ formáját, mennyiségét, minõségét, stb.. Az Ige pedig Istennek a látható, felfogható megjelenése. Ján 14:9 Monda neki Jézus: Annyi idõ óta veletek vagyok, és még sem ismertél meg engem, Filep? aki engem látott, látta az Atyát; mimódon mondod azért te: Mutasd meg nékünk az Atyát?
7:50-est most vettem észre véletlen küldhettem el mert még átdolgoztam. :-D
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kedves kérdez, úgy látom több válasz nem érkezett. Megpróbálok valamit hozzátenni a Bibliából. Az Ige kifejezés Jézus Krisztusnak egyik címje. A görög Lo´gos szóból van átfordítva Ige kifejezéssel. A Jelenések könyve 19:11-13 jelképesen leírja, mint a fehér ló lovasa, aki igazságosan ítél és hadakozik. A 19 vers írja, hogy neve Isten igéjének neveztetik. Ha van kedved és lehetöséged utánanézhetsz. No most mit jelent az kezdetben vala? A kezdet kifejzést alkalmazza a Biblia az 1.Mózes 1:1-ben is ahol azt írja, hogy kezdetben teremtette Isten a mennyet és a földet. Ez azt jelenti, hogy az univerzumnak kezdete van, nem volt itt öröktöl fogva. Ugyanez a kifejezés , hogy kezdetben vala az Ige, tehát van kezdete ugyanúgy mint Isten többi teremtésének is. Úgy írja a Biblia, hogy Jézus Krisztus az elsöszülött az Isten teremtésében. Például Káldi Biblia forditás így írja le Kolossé 1:15-17: "....Ö a láthatatlan Istennek képmása, elsöszülött minden teremtmény elött......"
Kedves kérdezö, Az Ige kifejezés Jézus Krisztusnak egyik címje. A görög Lo´gos szóból van átfordítva Ige kifejezéssel. A Jelenések könyve 19:11-13 jelképesen leírja Jézus Krisztust, mint a fehér ló lovasát, aki igazságosan ítél és hadakozik. A 19 vers írja, hogy neve Isten igéjének neveztetik. Ha van kedved és lehetöséged utánanézhetsz. No most mit jelent "kezdetben" vala? A kezdet szót alkalmazza a Biblia az 1.Mózes 1:1-ben is ahol azt írja, hogy "kezdetben teremtette Isten a mennyet és a földet". Ez azt jelenti, hogy az univerzumnak kezdete van, nem volt itt öröktöl fogva. Ezt tudjuk ugye. Ugyanez a kifejezés , hogy kezdetben vala az Ige, tehát van kezdete ugyanúgy mint Isten többi teremtésének is. Úgy írja a Biblia, hogy Jézus Krisztus az elsöszülött az Isten teremtésében. Például Káldi Biblia forditás így írja le Kolossé 1:15-17: "....Ö a láthatatlan Istennek képmása, elsöszülött minden teremtmény elött......" Az pedig hogy Istennél volt: Ha egy gyermek a szülönél van, ez nem jelenti azt hogy sziámi ikrek.... vagy talán összetestesült valamik. Apa és fia, valóban lehetnek egyek abban az értelemben, hogy hasonló tetteik, gondolataik, elképzeléseik vannak. Akkor a fiu szava az apa nézetét tükrözi. Isten cím szintén kijár az Igének, vagy mondjuk úgy Logosznak, vagy Jézus Krisztusnak, azért, mert a Biblia az Isten kifejezést még az emberi birákra is használja. Mivel hatalmasat jelent. De itt fokozódik a hatalom. Az emberi bíra sosem lesz olyan hatalmas mint Jézus, de Jézus sem olyan hatalmas mint Atyja Az emberi birák isteni titulját itt találhatod meg Zsoltárok 82:6, 7 Katy
...hát ez meg hogy jelent itt meg kétszer??? Csak egyszer nyomtam a gombot :) Katy
(Csel.10/36)"Azt az igét, melyet elküldtél a világba az Izrael fiainak, hirsetvén békességet a Jézus Krisztus által." (János 8/26)"Sok beszélni való és ítélni valóm van felöletek:de igaz az aki elküldött engem;és én azokat beszélem a világnak, amiket töle hallottam."28"...semmit sem cselekszem magamtól, hanem amint az Atya tanított engem, úgy szólok."
Mi az Ige: amit #14 mond. Amúgy probléme az idézettel, hogy több író beleszólt a munkába, így késõbb megalkotódott a Szentháromság tana (ami a Biblia alapján Szetnégyesség, amiben nincs benne Jézus), így egyenlõségjel húzható Isten és Az Ige közé, miközben Isten UGYANAKKOR birtokolja Az Igét, ami valami vallási paradoxon. Ha nyelvtanilag/fogalmazásilag elemezzük, akkor kt dolog van: Herr Gott, és az Ige, ami mai szóval "A Szó". Isten a Szó kimondásával teremti meg amit épp megteremt (itt: a Világot). A Világegyetem, vagy inkább aTememtés (értsd: a történet) úgy kezõdik, hogy Isten kimondja A Szót. az elsõ dolog egy történés, A Szó kimondása, ez az hogy "kezdetben vala az Ige". Ezt hozzárendeli a cselekvõhöz, aki Isten ("az Ige vala az Istennél). Megjegyzendõ hogy EDDIGRE az Ószövetség eleji TÖBBISTENHIT helyett már monoteizmus dominált, ezért lett "az" isten. Az "Isten vala az Ige" egy mitológiai nyelvszerkezet. Isten mint a teremtõ erõ fejezõdik ki vele. De itt aztán lehet teologizálni akinek kedve van hozzá. Bele lehet keverni hogy Isten most hogy is néz ki (testetlen, pusztán a szóval, hanggal teremtõ erõ, vagy az Ószövettség antropomorf - ember alakú - istene), és nyilván egyéb szempontokat.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); λόγος (logosz) 1) szó, beszéd (annak minden fajtája: kérdés, állítás, kijelentés, tanítás, prédikáció, prófécia, közmondás; üzenet; utasítás, parancs) 2) írás, írásmû; beszámoló, elbeszélés 3) Írás, Ige 4) dolog, téma, tárgy, mondanivaló 5) számítás; számadás, felelõsség; bankszámla 6) ok, cél; figyelembevétel Etimológia: a λέγω (legó)-ból λέγω (legó) 1) mond, beszél, szól 2) gondol, ért vmin vmit 3) kijelent, kinyilatkoztat, kihirdet 4) elbeszél, elmond 5) parancsol, elrendel 6) nevez, hív vhogyan; passzív participium: akit/amit …nak neveznek / hívnak; az úgynevezett… 5) aktív participium (“mondván”), illetve egy ragozott forma más, mondást kifejezõ ige mellett: az idézetet vezeti be, tulajdonképpen a mi kettõspontunknak felel meg Aztán csámcsogd össze a sokadik könyv elsõ fejezetének az elsõ mondatát úgy, ahogy akarod. A Bibliában az ige Isten beszéde, szava. Zsolt 33:6 Az Úr szavára lettek az egek, és szájának leheletére minden seregük. Az IMózes (ami valóban az elsõ fejezet a Bibliában, és nem a János evangéliuma az elsõ) tele van és monda Isten kezdetû mondatokkal. Monda Isten és meglett. Isten igéje - Isten beszéde. Isten beszédét Jézus mondta, Isten beszédét megtestesítõ ember Jézus.
A kérdező hozzászólása: #12: a) Hát örülök, hogy te hajlandó vagy bármit is szóról-szóra, mondatról-mondatra elemezni a Bibliából. b) Én abban a "hitben voltam", hogy az általam idézett az elsõ mondat. Most nem volt elõttem egy Biblia példány sem, hanem beírtam a google-be, hogy "bible first sentence" és valamiért ezt kaptam, ez jött ki. Téves találat, én meg elhittem. Rosszul emlékeztem. Én most mégis maradnék ennél a mondatnál. Tehát kérdéseimet többször leírtam. Mi az ige? stb. c) Az a szál is érdekes, amit te boncolgatsz, azaz a valódi elsõ mondat, de én most abba nem mennék bele. Köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Most akkor ez azt jelenti, hogy az Ige = Jézus Krisztus? Tehát behelyettesítve : "Kezdetben vala Jézus Krisztus és Jézus Krisztus vala Istennél és Isten vala Jézus Krisztusnál." Most így eggyel elõbbre jutottunk, mert megtudtuk, hogy az Ige az Jézus Krisztus, de végül is ugyanott tartunk, mert ez azt veti fel, hogy Jézus Krisztus azonos-e Istennel vagy "csak a fia", vagy még egy lehetõség: Jézus Krisztus, "a fiú" Isten egy része, a Szentháromság része, azaz 1/3 Isten. Tehát behelyettesítve a Biblia elsõ mondatába: Kezdetben volt az 1/3 Isten, és az 1/2 Isten volt az Istennél, és Isten vala az 1/3 Isten. Tehát Isten = 1/3 Isten. Tehát valaki egyenlõ a saját maga egyharmad részével. Ennek megint csak nincs értelme. Szeretném megérteni a Biblia legelsõ sorát, különben nem tudok továbbhaladni. Kérlek, segítsetek! Köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Elõzõ hozzászólásom javítása: 1/2 helyett 1/3 . Tehát "Kezdetben volt az 1/3 Isten, és az 1/3 Isten volt az Istennél, és Isten vala az 1/3 Isten." Lehet, hogy ez nem olyan, mint a matematika, és nem lehet ezeket a fogalmakat behelyettesíteni, de akkor ti ezeket a mondatokat hogyan értitek meg? Hogyan lehet a Biblia szövegét "kikódolni"? Szerintem csak szóról-szóra, mivel ez szent írás, azaz a "Szentírás". Tehát csak szóról-szóra lehet értelmezni. Sajnos a téves fordítások sokat rontanak a szent szövegen.
Ez ám a nyelvészeti probléma. Isten a négyzeten. Jajám. Meg amikor egy magállóban leszáll a fél busz. Mi?? Hogy honnan száll le a fél busz? A buszról. Mi van?? Az milyen már, hogy leszáll a fél busz az egész saját magáról???
A kérdező hozzászólása: #4: szerintem ne vicceld el a dolgot! tartsd tiszteletben mások vallását! szeretném megérteni a Biblia elsõ sorát.
Egyszerû a megoldás. Ha értelem szerint lefordítjuk, akor ezt jelenti: "egyszer volt, hol nem volt..." Jobb kérdés ez: " Kezdetben teremté Isten az eget és a földet. A föld pedig kietlen és puszta vala, és setétség vala a mélység színén" Tehát még isten ELÕTT volt a Sötétség.
A kérdező hozzászólása: #6: "Tehát még isten ELÕTT volt a Sötétség." Itt még nem tartunk. Egyelõre a Biblia legelsõ mondatát szeretném érteni, próbálom értelmezni. Vajon hogy értik meg ezt az általános iskolások? ""egyszer volt, hol nem volt..."" Nem azt jelenti, hanem azt, hogy "Kezdetben volt az 1/3 Isten, és az 1/3 Isten volt az Istennél, és Isten vala az 1/3 Isten."
Ez nem egy képlet! A=B, B=C --> A=C Kezdetben Isten szava volt. Szólt, és meglett. Ezt az Isten beszédét mondta Jézus. Isten beszéde testté lett. Amit Jézus mondott, Isten mondta, mert: Jn 15, 15 "...mindazt, a mit az én Atyámtól hallottam, tudtul adtam néktek." Errõl szól a János eleje: 5Móz 18, 18 Prófétát támasztok nékik az õ atyjokfiai közül, olyat mint te, és az én ígéimet adom annak szájába, és megmond nékik mindent, a mit parancsolok néki.
Elsõ vagyok: Kezdetben vala az ige (nevezzük Krisztusnak :) ), satöbbi... És Isten volt Krisztus. Aztán jön a többi. Igen, Jézus Krisztus az emberré lett Isten, aki megüresítve magát leszületett, hogy elhordozhassa mindenki bûnét és meghaljon miatta, hogy legyen reménység nekünk egy új és jobb életre. Azért nevezik Isten fiának, amiért Ember fia is: mutatja, hogy honnan jött.
A kérdező hozzászólása: "Ez nem egy képlet! " -Erre céloztam én is, de mégis csak szóról szóra kell haladni, nagyon figyelni, és értelmezni, elemezni a szavakat. Csak így lehet tárgyilagosan felfogni. Ha nem így teszünk, az találgatás. "Kezdetben Isten szava volt. Szólt, és meglett". -Ezt honnan veszed? Egyelõre az elsõ mondatnál tartunk. Maradjunk annál. Ott az van, hogy "kezdetben vala az ige". Mi az Ige? itt tartunk. Milyen forrásból tudjuk meg, hogy mi az Ige?
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); #9: "Kezdetben vala az ige (nevezzük Krisztusnak :) ), satöbbi... És Isten volt Krisztus." -Biztos ez? Ezt honnan tudjuk meg. Elsõ mondatnál tartunk. Nincsenek definícióink. Annyit tudunk, hogy "vala az ige". Továbbá: ha az Ige = Krisztus, és Krisztus = Isten, akkor az Ige = Isten. De akkor hogyan lehetett Isten Istennél, azon kívül Krisztus a Szentháromság egyharmada, Szentháromság = Atya + Fiú + Szentlélek, tehát kezdetben vala az Isten 1/3-a, ami a (teljes) Istennél volt, ami nem volt ott kezdetben, vagy nem említik. Tehát, ez így  vagy értelmezhetetlen (ellentmond a józan észnek)  vagy rossz a fordítás, és nem is ez van leírva a Szent Szövegben eredetileg. Mi lehet a megoldás? Elsõ mondatnál tartunk. Köszönöm.
"tt még nem tartunk. Egyelõre a Biblia legelsõ mondatát szeretném érteni, próbálom értelmezni." Ebben az esetben javaslom az elsõ mondatot elõvenni, és NEM valamelyik milliárdodikat. Az elsõ mondat: "Kezdetben teremtetette Isten az eget és a Földet." Namost ez MÁR szaglik, mert úgy kezdeni egy történetet, hogy "kezdetben", az egyenértékû azzal hogy úgy kezded "Egyszer volt, hol nem volt..." Második elemezhetõ: "teremtette". Azaz létrehozta. Mivel ismerjük a kulturális hátteret, a semmibõl hozta létre. "Isten" - õ hozta létre. Ha a karakter személye, személyisége, tulajdonságai érdekelnek, akkor balról jobbra el kell olvasni elõször az egész mûvet. SEMMIRE nem fogsz menni ha innen-onnan olvasgatsz össze-vissza egy olyan máben, amit több évszázad alatt tíszerannyi író rakott össze. És mit teremtett? "Az eget és a földet". Tehát a monda szerint "az ég" és "a föld" egy-egy dolog. Azon kívül amik létrejöttek, nincs másik "föld", sem "ég. Namost itt jelentõs probléma, hogy de igen, a Föld mellett van még egy rakás másik "föld", valamint hogy nincs olyasmi hogy "ég" (amia Bibliában egy szilárd kupola a lapos föld fölött). Szólj ha mehetünk a második mondatra.
"No most mit jelent az kezdetben vala? A kezdet kifejzést alkalmazza a Biblia az 1.Mózes 1:1-ben is ahol azt írja, hogy kezdetben teremtette Isten a mennyet és a földet. Ez azt jelenti, hogy az univerzumnak kezdete van, nem volt itt öröktöl fogva. Ugyanez a kifejezés , hogy kezdetben vala az Ige, tehát van kezdete ugyanúgy mint Isten többi teremtésének is. " Hibás analógia, mert az Ige kezdetben már volt (vala=volt), a Földrõl és a Mennyrõl pedig azt írja az ige, hogy kezdetben teremtette, tehát inkább az következik ebbõl, hogy az Igének nem volt kezdete. Te pedig úgy írod, hogy volt=teremtette. Kezdetben volt/kezdetben teremtette. Ha valaki Isten, akkor nem lehet kezdete ("és Isten vala (volt) az Íge)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!