Találatok a következő kifejezésre: Valaki azt az AFP (27 db)

Volt már valakinek hasonló az AFP? Jó vagy rossz az eredményem?

Alfa-fetoprotein (AFP) 0.88 Humán choriális gonadotropin (HCG) 0.7 Graviditás specifikus béta1 glikoprotein (SP1) 0.48 Terhességgel szövödött plazma protein-A (PAPP-A) 1.04

Legjobb válasz: Teljesen jó. Ha rossz lenne, új vérvételt kértek volna.

Teljesen jó. Ha rossz lenne, új vérvételt kértek volna.
Nekem 0, 84 lett az AFP-m el küldtek genetikára de ott meg azt mondták, hogy 0, 7-tõl 2, 5-ig jó.Mondjuk én a korom miatt is voltam genetikán.

Van itt valaki, akinek alacsony lett az AFP-je?

Nálatok hogy voltak ezután a vizsgálatok? Miket mondtak?

Legjobb válasz: Szerintem tényleg ne aggódj, a kombinált teszt eredménye abszolút biztató, és az inkább mérvadó, mint az AFP-s eredmény. Nekem 0,7 alatt lett az AFP-s eredmény. Kombinált teszt eredmény Down:1:9000, Edwards:1:50000. Én is eléggé magam alatt voltam AFP-s eredmény láttán, de a következõ UH vizsgálat alapján minden rendben volt, semmi nem utalt Down-kórra vagy egyéb rendellenességre. Boldog Babavárást!:)

Szerintem tényleg ne aggódj, a kombinált teszt eredménye abszolút biztató, és az inkább mérvadó, mint az AFP-s eredmény. Nekem 0, 7 alatt lett az AFP-s eredmény. Kombinált teszt eredmény Down:1:9000, Edwards:1:50000. Én is eléggé magam alatt voltam AFP-s eredmény láttán, de a következõ UH vizsgálat alapján minden rendben volt, semmi nem utalt Down-kórra vagy egyéb rendellenességre. Boldog Babavárást!:)
Azért olvass utána a neten az AFP-nek és a vizsgálatról kialakult véleményeknek. És sok helyen megtalálod, mindenki azon van, hogy kivezesse a protokollból ezt a gyakran téves eredményt adó, így feleslegesen aggodalmakat keltõ vizsgálatot. http://www.timmermann.hu/index.php?m=afp_alfafotoprotein http://gendiagnosztika.hu/afp-ertek http://picibaba.hu/pocakkal/vizsgalatok/az-afp-vizsgalat-mar..
Szia! Engem 0, 4-es AFP-vel, magas HCG-vel, 1/44 és 1/22 Down-kockázattal elküldtek genetikára. Mivel ott még az UH sem volt tökéletes (feszesen telt magzati gyomor, több magzatvíz), be kellett vállalnom az amniot. Aztán több, mint 3 nehéz hét után megtudtuk, hogy egészséges kislányunk lesz. Az AFP-rõl egyébként egyre többször azt hallom, hogy semmire sem jó, az eredmények nem tökéletesek, sok a falsch-eredmény és csak a kismamákat ijesztgetik vele. Ha az UH-k rendben vannak, nincs okod az aggodalomra! 23 éves 30 hkm
Nekem 0, 7 lett az AFP, ráadásul a korom miatt javasolták az amniocentézist, amit én meg is csináltattam. Az összes UH-on rendban volt. Szerencsére semmi gond, így legalább megnyugodtam. Nekem a SOTE-n csinálták, gyorsan megvolt és nem volt annyira vészes, mint amennyire mindenki riogat ezzel kapcsolatban. Egyébként a beteg és egészséges APF-intervallumban nagy az átfedés, sajnos 00, 8 felett is lehet beteg baba és alatta is egészséges. Remélem, nálad semmi gond nem lesz!
nekem anno, 4 éves lesz a kisfiam, vele 0, 49 lett, a dokim szerint tökéletes, furcsa hogy téged meg riogatnak ezzel az eredménnyel...a fiam is makk egészséges! ne izgulj, nincs ott semmi baj, ez biztos valami protokoll.
Ja és a kombináltad meg tökéletes nekem az mind2 1:10000 lett és a dokim szerint így nem lehet gond, mert az sokkal megbízhatóbb!!! Utolsó voltam!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a kedves szavakat, és a hasznos linkeket. Közben még ezeket bogarászom :)
A korrigáltam nekem is 0, 66 lett:) , nõvéremnek 0, 64, az õ babája egészségesen született egy éve, az én babám még pocaklakó, de eddig minden ultrahangon (4D-d genetikán) rendbe volt minden!!! A kiscsajom szépen fejlõdik!!! 24+3hkm.
Menj el a Bajcsy genetikai tanácsadására! igazi profik, nagyon kedvesek, lelkiismeretesek! A SOTE-ról nem hallottam jókat sajnos de a Bajcsy személyes tapasztalat! Kedden és csütörtökön du lehet odamenni, idõpont nincs, tehát hosszú a várakozás, de mindenképp sorra kerülsz! Ferenczi doktor a legszuperebb genetikus és kiváló ember is, amit õ mond azt elfogadhatod. http://www.bajcsyszul.hu/orvos.htm Én a helyedben akár már ma odamennék! persze ez is ingyenes, akárcsak a SOTE... fel a fejjel, az AFP nagyon elavult vizsgálat, nem lesz semmi baj!
Engem is minden betegséggel riogattak a terhesség alatt, Down-kor, törpenövés, stb, nekem is egy kicsit alacsony volt az AFP, meg az ultrahang adatok sem stimmeltek, de most van egy 1, 5 éves egészséges kisfiam. Nem árt, sõt el kell végeztetni a vizsgálatokat, de egyik sem ad 100%-os eredményt ne izgulj. Az AFP sokszor téves adatot ad, a kombinált teszted viszont jó lett. A saját magad megnyugtatása érdekében végeztess el minden vizsgálatot amit javasolnak, de ne idegeskedj, ezzel ártasz mind a kettõtöknek. Jó egészséget és kitartást kívánok.
én is igy voltam nekem is pestre kelett menni emiatt 20 héten és most is igy fogok járni mert nem jókor vették le a vért (ami azt jelenti 16 hét 7 napos leszek vérvételen elöbb nem mehetek..szoval gondolhatod de amugy van egy 2 éve gyönyörü Nagylányom és semmi egészségügyi baja nem lett amugy se értem miért nem tiltották még be Az AFP máshol le se veszik mert téves értéket mutat
A kérdező hozzászólása: Köszi nektek is! Jó hallani, hogy sok egészséges baba született rossz AFP mellett is.

Afp 0, 58 mom? Valóban rosszat jelent az alacsony érték is?

HAtárérték nálunk 0,4-2,5 között van 16+1 hetesen vették le

Legjobb válasz: Az alacsony anyai AFP-koncentráció Down-szindróma lehetõségét veti fel. Abnormális AFP-érték esetén az anyai AFP-szint ismételt meghatározása és genetikai ultrahangvizsgálat szükséges.

Az alacsony anyai AFP-koncentráció Down-szindróma lehetõségét veti fel. Abnormális AFP-érték esetén az anyai AFP-szint ismételt meghatározása és genetikai ultrahangvizsgálat szükséges.
Nézd, az AFP önmagában semmi, a testsúlyod is szükséges hozzá pl., és mivel nálatok már a korrigált határokat használják, amelybe bõven bele is férsz, hiszen te magad írod, hogy a referenciatartomány 0, 4-2, 5 között van, így ne aggódj. Az orvosodnak egyébiránt kötelessége szólni, amennyiben kromoszóma-rendellenesség gyanúja merül fel.
sima érték 0, 58 vagy a korrigált? nem mindegy de a dokid úgyis tovább fog küldeni, ha szerinte van mit vizsgálni, bár elvileg belül vagy a referenciaértéken, szóval no para


AFP eredmény! Van valaki akinek terhessége alatt alacsony volt az AFP-je? Meg vagyok ijedve.

Legjobb válasz: kombinált tesztet nem csináltattál a 12.héten? mert az sokkal biztosabb eredményt ad, az AFP-re nagyon sok helyen hallom, hogy eléggé elavult, sokszor ad téves eredményt. ráadásul rengeteget számít, hogy jó idõben történjen a vérvétel,mert ha nem akkor is tévesen ad falsch eredményt.

kombinált tesztet nem csináltattál a 12.héten? mert az sokkal biztosabb eredményt ad, az AFP-re nagyon sok helyen hallom, hogy eléggé elavult, sokszor ad téves eredményt. ráadásul rengeteget számít, hogy jó idõben történjen a vérvétel, mert ha nem akkor is tévesen ad falsch eredményt.
Nekem igen. A lányommal 0, 48 volt, makk egészséges, a második babámmal meg 0, 33, a kombinált tesztem jó, uh jó, a genetikán azt mondták ez a bébi is rendben van. Pontos idõbe vették le a vért? Nem vagy túlsúlyos?
A kérdező hozzászólása: Már 2 hete is voltunk Debrecenbe, az alacsony afp miatt.Akkor újra levették. Most újra alacsony 0, 45 de az ultrahang szerint is és a többi eredmény szerint is minden rendben van. Valamiért mégsem vagyok nyugodt.
Szia! 0.60 lett az Afp-m de a referenciatartomány 0.40-2.5-ig volt, tehát akkor jó. A kombinált tesztem 1:10000 lett.Én is meg voltam ijedve az Afp eredmény miatt, de gondolom mindenkinél más a referenciatartomány is.Neked az mennyi? Sõt még a genetikai Uh-n láttak egy kis echogen foltot a szívben, ami a Down kóros gyerekeknél elõfordul.Gondolhatod hogy megijedtem. Aztán megnézte a doki és azt mondta semmi baj nincs a picivel, ha beteg lenne akkor a kombinált teszt sem hozott volna ilyen eredményt és az Ultrahangon sem egy eltérés lenne. Hát azóta is egézségesnek látszik a picúrkánk. Biztos Nálatok sincs baj. 30hkm 30hkm.
A kérdező hozzászólása: A kombinált teszt minden területen negatív, az ultrahangon is mindent rendben találtak, mégis picit alacsony. Nekem 0, 5-tõl jó, az enyém 0, 45.
Szerintem rendben van az ! :)
A kérdező hozzászólása: A genetikai ultrahang szerint is rendben van.

Mire való az AFP vizsgálat?

Legjobb válasz: Szia! http://www.anyaleszek.hu/az-afp-vizsgalat--cikk http://www.hoxa.hu/?p1=cikk&p2=593

Szia!A velõcsõzáródási rendellenességet és a Down-kórt szûrik ki vele.:)
És ha nem jó, jól megijesztik vele a kismamákat...

Az AFP csak egy vérvétel, vagy a 18. heti UH-val együtt értékelik ki az eredményt?

Vagyis a vérvétel és utána az UH (AFP birtokában) összefügg, vagy nincs köze egymáshoz?

Legjobb válasz: A kettõt együtt értékelik. Ha az AFP valami gyanúra ad okot, akkor megnézik uh-val, és ha uh-n nem látni semmit, ami alátámasztaná, akkor semmi gond. Ha az uh-n is lát valamit, akkor továbbküld.

A kettõt együtt értékelik. Ha az AFP valami gyanúra ad okot, akkor megnézik uh-val, és ha uh-n nem látni semmit, ami alátámasztaná, akkor semmi gond. Ha az uh-n is lát valamit, akkor továbbküld.
Nekem vérvétel és ultrahang is volt! A kettõt együtt értékelik ki! (Én is így tudom) Ha az ultrahang vagy a vérvétel eredménye bármilyen rendellenességet mutat ki akkor egy újabb ultrahang során megnézik, hogy valóban van -e ok aggodalomra és ha igen, akkor milyen fokú a rendellenesség! Jó egészséget és boldog babavárást kívánok!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Afp 15 hetesen? Pont a 15. hetet töltöttem azon a hétfőn amire mennem kellett afp re de azt olvastam ez tul korai és rossz lesz az eredményem ez valóban igy van mert most nagyon megijedtem!

Legjobb válasz: Hááát.... nem valószínû, hogy olyan fényesen jó lesz eredmény. Az én dokim elmondta 3-szor is, hogy kerek 16 hetesen menjek, esetleg max +3 nap... Persze nincs akkora jelentõsége ennek a vizsgálatnak, mint amekkora felhajtás van belõle... Bocs, hogy nem tudtam többet segíteni!

Hááát.... nem valószínû, hogy olyan fényesen jó lesz eredmény. Az én dokim elmondta 3-szor is, hogy kerek 16 hetesen menjek, esetleg max +3 nap... Persze nincs akkora jelentõsége ennek a vizsgálatnak, mint amekkora felhajtás van belõle... Bocs, hogy nem tudtam többet segíteni!
Én is aggódok, engem meg 16+5 -re jegyeztek elõ. Az nem sok? Én is úgy tudtam hogy pont 16-nak kell lenni, de nálunk csak hétfõn és kedden veszik le a vért én meg szerdán töltök be mindíg egy hetet, és nem 15+6-ra hanem 16+5 re jegyzett elõ a védõnõ. Már most parázom az eredménytõl.
Én is elõbb mentem 4 nappal és alacsony lett az eredmény.
Nem lesz rossz az eredmény!!!! Én is így jártam, mert ízt gondoltam, ha betöltöm a 15. hetet, az már 16. hét. A védõnõmnek mondtam is, bár nálam nem volt lényeges, mert volt genetikai vizsgálatom (CVS). Szóval meglepõ módon azt mondta a védõnõ, hogy régen korábban csinálták, nem a betöltött 16. héten, és sokkal jobbak voltak az eredmények. Neki is korábban volt, mert õ régebben szült. Szóval szerintem ne ijedj meg emiatt. A 18. heti ultrahang az sokkal fontosabb lesz, ott viszont várd meg, hogy betöltsd a 18. hetet. Minden jót! (29 hetes mami)
Ja! És tökéletes lett az eredményem!
az afp-re 16-17 hetesen kell menni pontosan akkor lesz jo az eredmeny!
A kérdező hozzászólása: háát köszi a válaszokat nemlettem túl nyugodt maradt a reménykedés.ma hozztam el a többi vér eredményem minden negativ, remélem ezzel sem lesz baj.ha rossz az eredmény mégegyszer vesznek majd vért??mert addigra meg elmulok 16.,
A kérdező hozzászólása: 0, 55 lett az afp-m elmenntem 4 d uh -ra és csináltak teljes genetikai uh-ot, ahol aztmondta a fõorvosnõ ez az afp egy baromság annyira megbizhatatlan elavult vizsgálat már hogy nemsoká el is törlik, ugyhogy ha valakinek ne adj isten nem a legfényesebb lesz az eredmény ne ijedjen meg

Volt így valaki? Rossz lett az AFP eredményem, mom index 0, 5. Hétfőn megyek dokihoz. Nagyon megijedtem.

Legjobb válasz: Az enyém az elsõ gyermeknél 0.54 a másodiknál 0.47 volt, természetesen egészségesek, a dokim sem volt megijedve, valószínûleg néhány nappal korábban lett levéve a vér. A genetikai uh-kon minden rendben volt, a kombinált tesztem több 10ezres értéket adott, az afp önmagában sajnos rendkívül megbízhatatlan, nincs diagnosztikai jelentõsége (2 dokit is megkérdeztem):) A többi vizsgálat milyen lett?

Az enyém az elsõ gyermeknél 0.54 a másodiknál 0.47 volt, természetesen egészségesek, a dokim sem volt megijedve, valószínûleg néhány nappal korábban lett levéve a vér. A genetikai uh-kon minden rendben volt, a kombinált tesztem több 10ezres értéket adott, az afp önmagában sajnos rendkívül megbízhatatlan, nincs diagnosztikai jelentõsége (2 dokit is megkérdeztem):) A többi vizsgálat milyen lett?
Annyira ne ijedj meg! Nekem 0, 64 volt és már 6, 5 hónapos a gyönyörû, makk egészséges kislányom. Nem voltam amnión.
Szegeden az AFP a genetikai UH-hoz kell. Hány hetes vagy? Én ahogy megyek az AFP eredméynérért, másnap kell mennem UH-ra.
A kérdező hozzászólása: 14.24-es-nek köszönöm, holnap megyek az istenhegyi klinikára, elõszõr 4-es tesztet csinálnak, és ha annak is rossza az eredménye akkor genetikai UH. Kezdek kicsit megnyugodni.
Én is ilyen cipõben járok nekem Ddebrecenbe kell mennem és nem bírom elérni õket valaki tudja mikor van rendelés?
Szia! A 14:24-es válaszoló vagyok. Én az AFP eredmény után rögtön kértem idõpontot az Istenhegyi géndiagnosztikai központba. Már másnap fogadtak is a rossz AFP miatt és megcsinálták a genetikai UH-ot. Ha gondolod hívd fel õket és hamarabb megnyugszol!!! 16 hós kislány anyukája Ui.: azért az UH után írd majd meg nekünk ide, hogy mi volt! :-)
Ezek szerint amniocentézist akarsz csináltatni? Mi voltunk genetikai tanácsadáson, ez az egy amit ott mondanak.
A kérdező hozzászólása: eddig semmi baj nem volt, de ez megijesztett, hétfõn megyek dokihoz, közben meg próbálok idõpontot kérni genetikai vizsgálatra, köszi a nyugtató válaszokat
Szia! Az eddigi válaszolóknak teljesen igaza van. Az AFP vizsgálat megbízhatatlan. (nemhiába Európában sehol máshol nincs már ez a vizsgálat!!!) Ha nem pont a napján veszik le, akkor téves értéket mutat és fölöslegesen aggódnak a kismamák. Nekem 4, 2 lett a MOM (2, 5-ig jó), én is végigbõgtem a napot, de a genetikai UH-on mondták, hogy semmi gond, minden rendben van. Éééés tényleg!!! Azóta van egy teljesen egészséges, gyönyörû, huncut 16 hós kislányom!!! Ne aggódj, várd meg a genetikai UH-ot!
Csatlakozom az elõttem szólókhoz: ne ijedj meg!!!
Ne ijedezz! Barátnõmnek 0.46 lett és 4D-ken is és genetikai uh-kon is azt mondták egészséges a baba! Az AFP önmagában nem jelent semmit, sokszor téves!!! A genetikai uh a lényeg! Illetve a kettõt együtt kell értelmezni! És az is fontos hogy idõben vegyék le a vért mert ha nem, akkor is lehet téves eredmény! Nyugi, de a dokid úgyis elmondja a dolgokat! Boldog babavárást! 35 hetes pocis
Debrecenben genetikai rendelés:hétfö, kedd, csütörtök:9-14-ig.Telefon:52/417-144.

Alacsony lett az Afp 0.68 állitólag 0, 7 től normális ezért genetikai tanácsadásra küldtek a baba lombik baba 17 hetes vagyok. Czeizelhez megyek tudja vki mi fog ott történni? Járt már ott valaki?

Köszi

Legjobb válasz: szia én 18hetes pocakos vagyok és nekem is alacsony volt az afp-m az elsõ az 0,76 után megismételték akkor 0,81 nekem azt mondta a dokim,h 0,9tõl jó belém is belémhozták az ideget de tök feleslegesen mert voltunk genetika uh-n és semmi baja a babónak. ne izgulj 18hetesen ugy is lesz genetikai uh. ha gondolod megadom a címet és tel.számot annak a nõnek aki nekem csinálta nagyon kedves és õ "specialista".

szia én 18hetes pocakos vagyok és nekem is alacsony volt az afp-m az elsõ az 0, 76 után megismételték akkor 0, 81 nekem azt mondta a dokim, h 0, 9tõl jó belém is belémhozták az ideget de tök feleslegesen mert voltunk genetika uh-n és semmi baja a babónak. ne izgulj 18hetesen ugy is lesz genetikai uh. ha gondolod megadom a címet és tel.számot annak a nõnek aki nekem csinálta nagyon kedves és õ "specialista".
Szia! Nekem 0, 56 mom lett az AFP-m, de azt mondta a doki (kettõnél is voltam) hogy nem kell aggódni. Alacsonynak tényleg alacsony (bár õk azt mondták, hogy így is határértéken belül van) de az uh nem mutat elváltozást ill. rendellenességet, így ne aggódjak. Amúgy sem megbízható ez a fajta vizsgálat, nyugaton nem is alkalmazzák. Szerintem azért fújják fel, mert lombik-babád lesz, így alapból nagyobb figyelem kíséri.

16 hetes vagyok és elvégezték ma az afp vizsgálatot, de most kellett rádöbbennem, hogy ezt 12 hetesen nem tették meg. Nagyon aggódom így az eredmény miatt. Valaki járt már így?

Ultrahang megvolt 12 hetesen,de az akkori helyettesítő védőnő nem szólt a vérvételről és beutalót sem adott.

Legjobb válasz: afp csak 16 hetesen van. te szerintem a kombinált teszt vérvételére gondolsz. azt már sajnos tényleg nem lehet pótolni. hány éves vagy, ha nem vagyok indiszkrét?

afp csak 16 hetesen van. te szerintem a kombinált teszt vérvételére gondolsz. azt már sajnos tényleg nem lehet pótolni. hány éves vagy, ha nem vagyok indiszkrét?
8-as vagyok. Azt elfelejtettem hozzátenni, hogy a dokihoz csak augusztus végén kell mennem, szóval olyan 19 hetesen...
13 hetesen voltam a 12. heti UH-on. Vagyis én kombinált tesztet kértem, 9.000 Ft volt. Utána 15+2 elmentem 4D-re, hogy lássam mi van a babámmal. Kislányt mondtak.:) Holnap után megyek a 16. heti vérvizsgálatra, de a doki szerint mivel kombi tesztet csináltattam, úgy az AFP nem lesz olyan lényeges, inkább az egyéb dolgok, amiket néznek. Hepatitis meg ilyesmi, ha jól emlékszem, bár ebben most nem vagyok biztos.
5. Én is szóltam érte, de azt mondták, hogy VALÓSZÍNÛ hogy nem lesz uh-m :( ez engem is elszomorít, mivel nem tudom, hogy mi van a babámmal oda bent. Amúgy most vagyok 12+4 napos
AFP-hez a vert 16 hetesen veszik le.En most hetfon voltam.Ennek az eredmenyevel tudsz menni a 18 hetes genetikai uh-ra :)
4. a 12. heti genetikai uh nem opcionális, a protokoll szerint minden kismaminak kötelezõ bármely életkorban, lehetõleg épp a betöltött 12. héten. végeztesd el az orvosoddal vagy kérj rá tõle egy beutalót
Nekem holnap kell mennem laborba vér és vizselet vizsgálatra, de valószinû, hogy uh-m nem lesz, pedig 12 hetes vagyok. Szóval ez kórházak válogatják meg orvosok, de a kombi teszte már ne is gondolj, mert azt lekészted.
Afp csak 16 hetesen van. Szerintem kérd meg a védõnõdet vagy az orvosod, hogy beszéljétek át az elkövetkezendõ vizsgálatokat, mert úgy tûnik ez elmaradt.
12 hetesen nincs vérvétel. Van kombinált teszt, ehhez kell vérvétel, de ez fizetõs, errõl a védõnõk nem szoktak igazán szólni, mivel nincs benne a protokollba. Így tehát õ beutalót sem tudott volna adni. Neked kellett volna utána járni, hogy hol mennyiért is csinálják meg. Na de ez már mindegy ne rágd magad rajta, most már nem tehetsz semmit. Én sem mentem el, én is késõn tudtam meg, hogy van ilyen lehetõség. Én is ideges voltam miatta. Hány éves vagy? Ez tényleg fontos, mert 35 év felett ajánlják ezt a vérvizsgálatot. De ha a 12 hetes uhn rende volt minden akkor nem lesz semmi gond.
A kérdező hozzászólása: Elsõ gyermekem, nem tudhatok sajnos mindent anélkül, hogy mondanák. Ultrahangom megvolt, tökéletes és közelében sem vagyo a 35-nek. Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!