Találatok a következő kifejezésre: Valahova be jelentenem, hogy (3 db)

Valahova be kell jelentenem, hogy terhes vagyok?

A munkahelyemen persze:-) A véd?n?höz is ma megyek. Gondolok itt a tb-re, biztosításokra, egyebekre. Abszolút nem vagyok jártas ilyen téren:-(

Legjobb válasz: hát ha még egyenlore szeretnél dolgozni akkor máshova nem, csak ha már felszeretnél mondani vagyis anyaságira menni vagyha esetleg veszélyeztetett terhes lennél, amugy normál korulmenyek kozott máshova nem!

hát ha még egyenlore szeretnél dolgozni akkor máshova nem, csak ha már felszeretnél mondani vagyis anyaságira menni vagyha esetleg veszélyeztetett terhes lennél, amugy normál korulmenyek kozott máshova nem!
A védõnõ is gondolom , válaszolt a feltett kérdéseidre. Õ nem csak a babavárással kapcsolatos "testi-lelki" kérdésekre kell, hogy válaszoljon. A védõnõ adja a VÁRANDÓS ANYÁK gondozási könyvét is, amivel majd menned kell a késõbbi vizsgálatokra (nõgyógyász, belgyógyász, fogászat, laboratórium... és a védõnõhöz is.)Tulajdonképp azzal igazolod a terhességed az egészségügyi ellátásban. A betöltött 36. héttõl mehetsz terhességi gyermekágyi segélyre, ha addig dolgozol. Ahhoz a nõgyógyászod ad majd igazolást, ha kérsz, és a munkahelyed intézi az oep-nél. Ha táppénzen akarsz lenni a terhességed alatt, a nõgyógyász tehet rá javaslatot, és a házi orvosod az alapján ír ki. De azt rendszeresen hosszabbítgatni kell végig. Ha kórházban szülsz, a szülés után amikor hazamentek kapsz majd papírokat és ha majd meglesz a születési anyakönyvi kivonat, amivel aztán az államkincstárnál, illetve ha a munkahelyed tb-kifizetõhely ott igényelhetsz majd támogatásokat. Sok minden jár, de semmi sem automatikusan. Mindent igényelni kell. Addig meg csak akkor jelented be a munkahelyeden is, ha szeretnéd. Nekem például titkolnom kellett egy ideig, különben nem hosszabították volna meg a szerzõdésem...

Ha a párom kimegy külföldre dolgozni és az Õ nevén van a hitel, be kell jelenteni valahová, hogy nem Magyarországon dolgozik? VAgy egyébként is jár valamiféle kötelezettséggel, ha kimegy? Jelenteni kell valahol?

Legjobb válasz: Bank felé nem kell. Nav felé igen, a Tb-bõl ki kell jelentkezni, ha már tudja,hogy mikortól lesz bejelentve.(pl. munkaszerzõdés elsõ napja) Esetleg munkanélkülirõl kellhet még kijelentkezni, de van hogy azt se szokták.

Bank felé nem kell. Nav felé igen, a Tb-bõl ki kell jelentkezni, ha már tudja, hogy mikortól lesz bejelentve.(pl. munkaszerzõdés elsõ napja) Esetleg munkanélkülirõl kellhet még kijelentkezni, de van hogy azt se szokták.

Ha ebay-es kereskedésből és blogolásból havi 300 ezer Ft nyereségem van akkor köteles vagyok adózni, ha igen mennyit és hogyan? Esetleg be kellene jelenteni valahova?

Legjobb válasz: üzletszerû akkor az elsõ fillértõl adóköteles a jövedelmed ha nem üzletszerû, akkor az szja tv vonatkozik rád

üzletszerû akkor az elsõ fillértõl adóköteles a jövedelmed ha nem üzletszerû, akkor az szja tv vonatkozik rád
Ez engem is érdekel, ha mondjuk külföldi domain címen van a blog akkor is kell fizetni? Amúgy meg én nem fizetnék egy fillért se ennek a mocskos bandának, nem kell olyan feltûnõen költekezni, hogy észre vegyék.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!