Találatok a következő kifejezésre: Valahova be jelentenem, (13 db)

Valahova be kell jelentenem, hogy terhes vagyok?

A munkahelyemen persze:-) A véd?n?höz is ma megyek. Gondolok itt a tb-re, biztosításokra, egyebekre. Abszolút nem vagyok jártas ilyen téren:-(

Legjobb válasz: hát ha még egyenlore szeretnél dolgozni akkor máshova nem, csak ha már felszeretnél mondani vagyis anyaságira menni vagyha esetleg veszélyeztetett terhes lennél, amugy normál korulmenyek kozott máshova nem!

hát ha még egyenlore szeretnél dolgozni akkor máshova nem, csak ha már felszeretnél mondani vagyis anyaságira menni vagyha esetleg veszélyeztetett terhes lennél, amugy normál korulmenyek kozott máshova nem!
A védõnõ is gondolom , válaszolt a feltett kérdéseidre. Õ nem csak a babavárással kapcsolatos "testi-lelki" kérdésekre kell, hogy válaszoljon. A védõnõ adja a VÁRANDÓS ANYÁK gondozási könyvét is, amivel majd menned kell a késõbbi vizsgálatokra (nõgyógyász, belgyógyász, fogászat, laboratórium... és a védõnõhöz is.)Tulajdonképp azzal igazolod a terhességed az egészségügyi ellátásban. A betöltött 36. héttõl mehetsz terhességi gyermekágyi segélyre, ha addig dolgozol. Ahhoz a nõgyógyászod ad majd igazolást, ha kérsz, és a munkahelyed intézi az oep-nél. Ha táppénzen akarsz lenni a terhességed alatt, a nõgyógyász tehet rá javaslatot, és a házi orvosod az alapján ír ki. De azt rendszeresen hosszabbítgatni kell végig. Ha kórházban szülsz, a szülés után amikor hazamentek kapsz majd papírokat és ha majd meglesz a születési anyakönyvi kivonat, amivel aztán az államkincstárnál, illetve ha a munkahelyed tb-kifizetõhely ott igényelhetsz majd támogatásokat. Sok minden jár, de semmi sem automatikusan. Mindent igényelni kell. Addig meg csak akkor jelented be a munkahelyeden is, ha szeretnéd. Nekem például titkolnom kellett egy ideig, különben nem hosszabították volna meg a szerzõdésem...

Ha a párom kimegy külföldre dolgozni és az Õ nevén van a hitel, be kell jelenteni valahová, hogy nem Magyarországon dolgozik? VAgy egyébként is jár valamiféle kötelezettséggel, ha kimegy? Jelenteni kell valahol?

Legjobb válasz: Bank felé nem kell. Nav felé igen, a Tb-bõl ki kell jelentkezni, ha már tudja,hogy mikortól lesz bejelentve.(pl. munkaszerzõdés elsõ napja) Esetleg munkanélkülirõl kellhet még kijelentkezni, de van hogy azt se szokták.

Bank felé nem kell. Nav felé igen, a Tb-bõl ki kell jelentkezni, ha már tudja, hogy mikortól lesz bejelentve.(pl. munkaszerzõdés elsõ napja) Esetleg munkanélkülirõl kellhet még kijelentkezni, de van hogy azt se szokták.

Amikor elkezdek dolgozni 6 órában akkor azt be kell jelenteni valahova?

A gyes miatt kérdem.

Legjobb válasz: Nem. A munkáltatód jelent be

Nem. A munkáltatód jelent be


Ezt be kell jelenteni valahova?

Apám villanyszerelõ vállalkozó.16 éves vagyok és nyáron szeretnék elmenni vele dolgozni.Ad érte pénzt.Segíteni cipekedni,meg egyszerûbb dolgokban pl.vésés,fúrás,gipszkeverés.Ezt be kell jelenteni valahol,hogy én apám vállakozásán belül dolgozok?

Legjobb válasz: Elvileg igen, gyakorlatilag a kutya sem foglalkozik vele.

Elvileg igen, gyakorlatilag a kutya sem foglalkozik vele.
A kérdező hozzászólása: Köszi.És hova kell bejelenteni?

Be kell-e jelenteni valahová Magyarországon, ha felveszem egy másik ország állampolgárságát is?

Illetve ez jár valamilyen hátránnyal?

Legjobb válasz: Nem, nincs ilyen kotelezettseged Magyarorszagon.

Nem, nincs ilyen kotelezettseged Magyarorszagon.
Nem
Hátránya, hogy nem kaphatsz "bizalmi" munkát, ahol állam- és katonai titkokhoz férhetsz hozzá, valahol fent van a neten, hogy hova nem vehetõk fel többes állampolgárok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. És gyermek esetében, ha iskolakötelessé válik és külföldön szeretném járatni iskolába (az adott ország állampolgára lesz a párom után), akkor ezt be kell jelenteni valahová? Illetve ez esetben fogunk kapni családit?
Mi tanév közben jöttünk ki, akkor még be kellett jelenteni az ideiglenes külföldre költözést, most már nem (tavaly tavasz óta). Úgy tudom a jegyzõnél kell jelezni, hogy a gyereket ne keressék (mert tankötele és nem jár suliba). Most márciustól az új jogszabály szerint gyámhatósági engedély sem kell a gyerek külföldre viteléhez, korábban b...szogattak pár szülõt miatta, de most változik. Családi 3 hónap után nem jár, elvileg a másik országban kell igényelni, ha ott többet kapsz, jobban jártok. De vannak olyan országok, ahol nincs vagy keveset adnak (pl. Spanyolország), így otthonról kaphatod továbbra is, de be kell adni egy nyomtatványt: [link]
#3 Gondolod ez vonatkozik a parlamentben ullo kettos allampolgarokra is?

Ha szeretnék egy kis internetes vállalkozást indítani, akkor azt be kell jelenteni valahova?

Ha minden a várakozásaim szerint alakulna akkor havi 20-30ezer forint kereset jönne össze, ezt már be kell jelenteni?

Legjobb válasz: Milyen internetes vállalkozás? Webshop?

Milyen internetes vállalkozás? Webshop?
A kérdező hozzászólása: Webprogramozás, Webdesign.
mivel e nélkül nem fogsz tudni számlát adni, így kellene valami vállalkozói ami havi 50e

2 évessel fél évre külföldre költözünk. Be kell valahová jelentenem?

Véd?n?,háziorvos,tb,bármi....

Legjobb válasz: Én úgy tudom hogy jelezni kell a dokik fele, illetve a védõnõnek sem árt ha szólsz hogy ne menjen hozzátok. Viszont ami nagyon fontos!!! Európai uniós TB kártyát intézzetek mindenkinek, a kicsinek is!!! Azzal el fognak látni titeket ha esetleg baj lenne, vagy a kicsi megbetegedne! Itthon kell fizetni mindenki részére, felnõtteknek 4500-5000 forint között van, kicsinek nem tudom olcsóbb lesz-e. Bár ez csak uniós országokban érvényes! A helyi TB intézetbe kell kikérni, kb. 10 percbe telik és rögtön meg kapjátok a kártyát és érvényes is attól a naptól!

Én úgy tudom hogy jelezni kell a dokik fele, illetve a védõnõnek sem árt ha szólsz hogy ne menjen hozzátok. Viszont ami nagyon fontos!!! Európai uniós TB kártyát intézzetek mindenkinek, a kicsinek is!!! Azzal el fognak látni titeket ha esetleg baj lenne, vagy a kicsi megbetegedne! Itthon kell fizetni mindenki részére, felnõtteknek 4500-5000 forint között van, kicsinek nem tudom olcsóbb lesz-e. Bár ez csak uniós országokban érvényes! A helyi TB intézetbe kell kikérni, kb. 10 percbe telik és rögtön meg kapjátok a kártyát és érvényes is attól a naptól!
Meg ha nem szeretnétek két országban fizetni, akkor jelentkezzetek ki itthonról.Önkormányzatnál el tudják mondani hogy mi a menete.Oepet ha felhívod õk tudnak segíteni a TB miatt.

Esküvői úszó lampionok vízre bocsátását a Dunán be kell jelenteni valahová? Engedélyhez kötött?

ha igen, hová forduljak? Köszönöm! ui:Biológiailag lebomló, környezetbarát termék

Legjobb válasz: Repülõ lampionokat biztosan nem lehet, úszót hát... valószínûleg nem igazán fogják engedni. Az helyi tûzoltóságon biztosan tudnak tájékoztatni, mivel hasonló ügyekben õk az illetékesek.

Repülõ lampionokat biztosan nem lehet, úszót hát... valószínûleg nem igazán fogják engedni. Az helyi tûzoltóságon biztosan tudnak tájékoztatni, mivel hasonló ügyekben õk az illetékesek.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszod, közben nyomoztam és a hajózási referens az illetékes, õ azt írta, nem szükséges ehhez engedély
A kérdező hozzászólása: Kedves Norbert! A kérdést csillagos ötösre értékelem!:-)

Ha ebay-es kereskedésből és blogolásból havi 300 ezer Ft nyereségem van akkor köteles vagyok adózni, ha igen mennyit és hogyan? Esetleg be kellene jelenteni valahova?

Legjobb válasz: üzletszerû akkor az elsõ fillértõl adóköteles a jövedelmed ha nem üzletszerû, akkor az szja tv vonatkozik rád

üzletszerû akkor az elsõ fillértõl adóköteles a jövedelmed ha nem üzletszerû, akkor az szja tv vonatkozik rád
Ez engem is érdekel, ha mondjuk külföldi domain címen van a blog akkor is kell fizetni? Amúgy meg én nem fizetnék egy fillért se ennek a mocskos bandának, nem kell olyan feltûnõen költekezni, hogy észre vegyék.

Hosszabb időre külföldre költözöm. Be kell ezt jelentenem valahova? Mi lesz a gáz-és áramszolgáltatóval?

Arra gondolok, hogy most próbálok mindent elintézni, hogy a csekkes számlák megsz?njenek és legyen csoportos beszedési megbízás. De van e olyan lehet?ség, hogy mondjuk az áramszolgáltatónál bejelentem, hogy nem tartózkodom a lakásban, és csak alapdíjat fizetek. Mert, hogy nem lesz aki bediktálja minden hónapban az óraállást. Ugyanez a gáznál is. Ezen kívül mit tanácsoltok még?

Legjobb válasz: Pl:TB Nekem most kellett visszamenoleg visszafizetnem egy csomo penzt,mert 3 honapot tullepte a kulfoldi tartozkodasom.Magyarorszagon a szuleimhez voltam bejeletkezve,ahonnan elvileg ki kellett volna annakidejen jelentkeznem es leadni a szemelyit.

Pl:TB Nekem most kellett visszamenoleg visszafizetnem egy csomo penzt, mert 3 honapot tullepte a kulfoldi tartozkodasom.Magyarorszagon a szuleimhez voltam bejeletkezve, ahonnan elvileg ki kellett volna annakidejen jelentkeznem es leadni a szemelyit.
A szolgáltatóknál kérhetsz átalány díjas fizetést, és évi egyszeri bediktálást, elszámolást.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!