Találatok a következő kifejezésre: Valahol olvastam szoptatás (3 db)

Szoptatás alatt tényleg nem lehet jégkrémet enni? Valahol olvastam, hogy nem lehet enni (talán a tejszín miatt) de most nagyon megkívántam.

Legjobb válasz: szerintem nyugodtan ehetsz, mert amikor én is szoptattam akkor is ettem fagyit és nem lett baja senkinek

Ugyan már egyél nyugodtan! :) )) Egészségedre!
szerintem nyugodtan ehetsz, mert amikor én is szoptattam akkor is ettem fagyit és nem lett baja senkinek
Ezek a bakteriumok nem "csak" vetelessel jarhatnak, de komoly karokat okozhatnak a magzatnak
Én szoptatok, és épp most ettem jégrémet. Sõt, terhesen is fagyiztam sokszor. Kutya bajunk.:)
Jégkrémben baci????Ugyan már, ezek be vannak vizsgálva.Max a fagyitól lehetne baj, de még attól sem valószínû.Én tavaly nyáron szoptattam, mindennap vagy fagyit vagy jégkrémet ettem
Utolsó! Kapaszkodj meg, "bacik" mindenben vannak, nem csak a fagyiban. Az emberi szervezet maga is tele van baktériumokkal, mikrobákkal, gombákkal amik addig veszélytelenek amíg fel nem borul az egyensúly és el nem szaporodnak. A fagyiban semmivel nincsen több baktérium mint bármilyen más ételben, szóval lehet enni nyugodtan.
A bakteriumok miatt javasoljak. Ugyanugy nyers hus, tojas (majonez), pasztorozetlen tej (es az abbol gyartott termekek), mosatlan gyumolcs, zoldseg...
Bocsanat a valaszert, valahogy felreolvastam a kerdest! De nem hiszem, hogy ezert le kene pontozni, en sem ertem, hogy tortent! Bacik a fagyiban pedig igenis elofordulhatnak, ellenorzott, vagy nem.
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok már terhes csak szoptatok. De hogy hogy a baktériumok miatt? Csak fertõtlenítik vagy valahogy kiszürik a bacikat mielõtt jégkrémet csinálnak a felhasználásával.
Hát én tegnap ettem egy pálcásat, és köszönjük, jól vagyunk a kéthetesemmel. :) Kérdezõ, szerintem a jégkrém nem tiltólistás étel. (Meg egyébként semelyik másik sem, ha egyébként bírjátok.)
Lepontoztak, mert azt írtam, hogy egyen az anyuka nyugodtan jégkrémet. Váljék egészségére. Na kíváncsi lennék mi az oka? :-(

Valahol olvastam hogy szoptatás után ha nagyon megereszkedik a mell és esztétikailag nagyon csúnya lehet a TB által támogatott mellműtétet elvégeztetni. Ez igaz? Hol tudnék utánanézni?

Legjobb válasz: Igen lehet, nálunk a kórházba kell érdeklõdni, de nem kaphatsz szilikont, csak a bõrt feljebbhúzzák- ez ingyenes. Meg a császármetszéskori hashibákat is így korrigálják, a barátnõmnek még új köldököt is fúrtak.Nem tudom nálatok hol kell, de talán a védõnõ segít.

Igen lehet, nálunk a kórházba kell érdeklõdni, de nem kaphatsz szilikont, csak a bõrt feljebbhúzzák- ez ingyenes. Meg a császármetszéskori hashibákat is így korrigálják, a barátnõmnek még új köldököt is fúrtak.Nem tudom nálatok hol kell, de talán a védõnõ segít.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ.Ezzel az eljárással csökken a mell mérete is?Vagy csak a formája változik?
Egyik ismerõsömnek csak azért csinálták meg, mert gerincbántalmkat okozott a lógó melle.Sima szépészeti mûtétet nem hajtottak volna végre.Szerintem ha a kh-ban rákérdezel a dokinál õ biztos tud segíteni, hogy merre indulj el. De szerintem ezt csak akkorra halaszd, ha már túl vagy az össze gyermeken, akit vállalni szeretnél, mert ha megint babás leszel, és szoptatsz, akkor nem ér semmit a mellmûtéted.

Mit lehet tenni, ha nem jól szopizik a babám? 6 hetes, az első naptól fáj a szoptatás, és pár napja olvastam valahol, hogy ha helyesen szopik, nem szabad fájnia.

Szétlapítja a mellbimbómat, és szerintem alul is az ínyével harap rá. Szerencsére már nem sebes, az els? 1-2 hétben többször szétharapta, de most már javult a helyzet. Lehet még változtatni a technikáján, vagy tör?djek bele? Lehet olyan, hogy nem is kevés a tejem, csak ? nem tud bel?le így többet enni? Eddig a max 70 ml volt két cicib?l, kénytelen vagyok tápszerrel pótolni.

Legjobb válasz: Az elõzõekhez még annyit, hogy az is ronthat a szopási technikán, ha a tápszert üvegbõl kapja!!! Miért kell pótolnod egyáltalán? Azért, mert a 70-et túl lassan szopizza ki? Ez nem versenyfutás..

Az elõzõekhez még annyit, hogy az is ronthat a szopási technikán, ha a tápszert üvegbõl kapja!!! Miért kell pótolnod egyáltalán? Azért, mert a 70-et túl lassan szopizza ki? Ez nem versenyfutás..
Nincs esetleg a pici nyelve lenõve? Nézesd meg a védõnõvel vagy az orvossal! A védõnõ tud segíteni a megfelelõ mellre tételben is. Ha õ nem, akkor szoptatási tanácsadót keress, õk nagyon készségesek, sok jó tanácsot tudnak adni, házhoz mennek és nem kérnek sok pénzt sem. Egyik barátnõmhöz 80 km-rõl jött a tanácsadó, itt volt majd egy egész napot és 3000 Ft-ot kért..
én még csak most fogok kezdeni szoptatni, de amit tanítottak az elökészítön, hogy mindenképpen a pózokat is váltogassuk, mert a kis állával is nyomja a cicit, masziroza közben, és mindig más irányból szopjon. a másik pedig hogy a feje mindig olyan szögben legyen hogy könnyen kapjon levegöt, vagy is a nyaka egyenesen legyen ne oldalra fordított fejjel. aztán majd pár hét múlva megmondom bejötte ez a tanács. vagy te tudod megmondani pár nap múlva.
Nekem ugyanez volt...1 hétig, utána ajánlották a bimbóvégõt, gyönyörûen eszik vele.
utolsó vagyok, a technikája jó volt, senki nem értette miért sebesedik a bimbóm, meg miért eszik olyan lassan, pedig minden oké volt vele..amióta védõvel szopizik, teljesen jól mûködik, semmi panaszunk :) Medela márkájú, 1200 forint volt.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ 3 hétben nagyon sokat kínlódtunk, akkor csak 20-30-akat evett, pohárból itattuk meg vele a tápszert, már akkor is így szopizott, semmi különbség nincs. A védõnõ szerint nincs lenõve a nyelve. Bimbóvédõt kipróbáltuk amikor sebes volt a mellbimbóm, azzal sem evett többet, már elhagytuk. Már annak is örültem, ha egyáltalán evett, és nem aludt a cicin vagy bömbölt. A gyermekorvos lebarkácsolt minket, hogy miért nem hízik rendesen, ekkor vettünk neki etetõcumit, mert pohárból 100 ml-ket megitatni egy hevesen tiltakozó babával embertelen kínzás tud lenni :( Amikor 20 ml volt a cicimben, 80 ml-ket evett, most már kicsit többet, 40-60 ml-t eszik két cicibõl (40-60 perc alatt), de tápszerrel együtt 160-180 ml-vel lakik jól és addig bömböl. Éheztetni nem akarom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat! Jövõ héten hívok egy tanácsadót, de addig is várom a további jótanácsokat! Fõleg ha olyanvalaki tudna segíteni, aki hasonló problémával küzd(ött), tehát a baba szopizási módjával kapcsolatban!
van ilyen. nekem rengeteg a tejem, napi öbb, mint 2 liter, de a babám egyszerûen nem és nem volt hajlandó szopizni. 3 hétig poharaztunk, de amikor egy etetésnél az adagja megközelítette a 100 milit, feladtam. Ekkora mennyiséget én se tudtam pohárral beléje nyomni. Onnantól kezdve csak fejem neki, és üvegbõl kapja. De legalább nem tápszert. nemrég derült ki, hogy enyhén hipotón (korababa), talán ez is oka volt a szopási nehézségeinek. Nem akarlak lebeszélni a szoptatásról! Jól teszed, ha hívsz egy szoptatási tanácsadót. Ugyanis tényleg nem szabad fájnia. Az a pár alkalom, amikor nekünk sikerült, gyönyörû volt, kellemesen masszírozott, egyáltalán nem fájt.
A kérdező hozzászólása: 15.07-es: ezeket tudom, és alkalmazom is. A probléma ott van, ahogy a szájába veszi a mellbimbómat. Te is figyelj majd ezekre: ha fáj, ahogy szopizik, azonnal szedd le a cicirõl és kezdjétek újra. Én ezt nem tudtam, és 3 hétig kínlódtam, minden etetés egy rémálom volt, annyira fájt, hogy csillagokat láttam. Most már elviselhetõ, de lehetne jobb.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!