Találatok a következő kifejezésre: Valahol azt hogy nem lehet (60 db)

Olívaolaj! Most mi az igazság lehet vele sütni, fűzni vagy nem? Mindenhol mást olvasok! Valahol azt hogy káros valahol azt, hogy ez tévhit

Legjobb válasz: Lehet. Csak nem az extra szüzzel, az salátába való. megkeseredik a melegítéstõl. de a "normál" olyvaolajjal nyugodtan süthetsz.

Lehet. Csak nem az extra szüzzel, az salátába való. megkeseredik a melegítéstõl. de a "normál" olyvaolajjal nyugodtan süthetsz.
Görögországban csak olajfa van.Ezt használják és ezt exportálják.Magyarországon napraforgó van és repce.Ezt az éghajlat határozza meg. Ha megnézed, akkor nálunk az olíva van aranyárban, A görögöknél a napraforgóolaj.Döntsd el, hogy hiszel-e jótékony hatásában, és van-e rá pénzed.
Van sütéshez, meg van salátához való oliva. Sokkal jobb egyébként a napraforgónál. Nem káros.
spanyolországban olivával fõznek. görögországban is. lehet, hogy az olasz haverod nem. nem nehezebb és nem könnyebb mint más olaj. nem is egészségesebb. Magyaroszágon naheéz is szerezni, mert általában csak szûz és extraszûz kapható. Pedog nagyon sokfajta olívaolaj van, íz szerint szokták árulni (fûszeresebb, gyümölcsösebb....)
az extra szûz megkeseredik? Én ezt még nem tapasztaltam, pedig abban (is) pácolom a csirkemellet, aztán meg grill tepsiben megsütöm
Én sem tapasztaltam, hogy megkeseredne, pedig mindent abban sütök ki, talán csak a hasábburgonya kivétel.
Én megkérdeztem egy olasz ismerõsömet és õ mondta, hogy olíva olajjal NEM fõznek még az olaszok sem. Kizárólag hideg salátákhoz, öntetekhez használják. Nem mellesleg pedig az olívaolajjal fõzött étel sokkal nehezebb, mint a rendes olaj. Ez egy új hit, hogy ezzel kell fõzni. Hogy használja-e az ember, azt szerintem mindenki döntse elmaga, mert itt is eltérnek a vélemények.
Én azt olvastam több helyen is, hogy tévhit, hogy nem lehet fõzni az extra szûz olívaolajjal, mert ez az olajfajta magasabb hõfokon én meg mint a növényi olajok. Ezt összevetve a többi infóval az jött le nekem, hogy lehet vele fõzni, de nem szabad túlhevíteni, mert akkor keserû lesz. Károsnak viszont nem káros az olívaolaj, az már más kérdés, hogy tényleg egészségesebb-e a napraforgóolajnál. Nekem ízre jobban bejön, de mivel drága, ezért szinte csak salátákba használom, elvétve 1-2 más ételbe is, amiben fontos az ízhatás miatt, és nem kell bele sok.
A kérdező hozzászólása: én úgy gondolom, hogy nagyon sok a tévhit az olívaolajjal kapcsolatban Mediterrán térségben is azt használják szerintem mindenre és sokkal egészségesebbek saját véleményem szerint legrosszabb esetben se hinném, hogy egészségtelenebb lenne, mint a napraforgóolaj mi mindenre azt használjuk -sütésre, fõzésre- még az extra szûzet is néha
Néhány tény az olivaolaj használatával kacsolatban: Sütni és fõzni is jó vele. Nem lesz keserû vagy nehéz az étel. Égéspontja 205 Celsius fok felett van a 100% extraszûz olivaolajnak. Napraforgó olajnak 170-180 Celsius fok. Mindenki döntse el melyikben jobb sütni. Ahol ég az olaj vagy ahol nem. A 100% extraszûz olivaolaj egy egészségbomba. Egyetlen más növényi olajban nincs ennyi Omega3, Omega6, antioxidáns és vitamin egyben, ilyen jó arányban.(mert az sem mindegy)Biztos vagyok benne, hogy bõven megéri az árát, de persze csak akkor ha valóban 100%-ban csak azt tartalmaz. A boltok tele vannak olyan extraszûz olivaolajjal, amik kevert ócska és ehetetlen ízû hulladékok. Én ilyet használok: http://www.pithari.hu
Olaszorszagban elek. A rantott etelekhez napraforgo olajat hasznalnak, pl. hasabburgonyahoz, cukkinihez, gombahoz, paprikahoz, tenger gyumolcseihez...rantott hust nem nagyon esznek. Olajon (keves olajon) sult husokhoz olivaolajat hasznalnak, a halakhoz ugyszinten. Legalabb is a 74 eves olasz anyosom igy kesziti el az eteleket, ahogy leirtam.

Urtica Urens 5 és Lactoherb teát lehet együtt alkalmazni a sok tej érdekében? Valahol azt olvastam nem, valahol meg hogy igen. Mi az igazság?

Sajnos egyik napról a másikra lecsökkent a tejem nagyon két napja iszom ismét a Lactoherbet ma meg elkezdtem szedni az Urtica Urens-et is. Segítsetek, szoptatni akarok!!!!!

Legjobb válasz: Szia!Én is így szedtem.Nekem bejött!Az urtica elõtt és után ne egyél fél óráig, valamint mentolos dolgok kerülendõk, az is egy fél óráig.Rakd sokat mellre a babát, ez így együtt bevállt. Sok sikert!

Szia!Én is így szedtem.Nekem bejött!Az urtica elõtt és után ne egyél fél óráig, valamint mentolos dolgok kerülendõk, az is egy fél óráig.Rakd sokat mellre a babát, ez így együtt bevállt. Sok sikert!
A "csodaszereknél" sokkal fontosabbak az alábbiak: - tedd gyakran mellre a babádat, õ megtermeli magának a több tejet - pihenj sokat, a szoptatás fontosabb, mint a házimunka - egyél, igyál rendesen - 3 liter folyadék, fehérje, szénhidrát, nincs itt a diéta ideje - ne idegeskedj! - szoptatás elõtt meleg vizes borogatás, zuhany is segíthet Sok sikert!
Én együtt használtam a kettõt, nekem így ajánlotta a védõnõm. Az más kérdés, hogy nem sok sikerrel, mert be sem indult a tej, és 3 hetesen végképp elapadt. Persze attól nálad még bevállhat, végülis te már 1 hónapig ígyis kihúztad! Sok sikert!
Én a homeos golyó mellé kecskerutafû teát ittam.
Szia. A 22:32es nagyon jókat írt. Csatlakozom hozzá. Ha szeded a homeós gyogyszert arra figyelj hogy ha beindulna a tejed feltétlen hagyd abba mert az ellenkezõ hatást éred el vele.Lehet együtt alkalmazni a teával. Van még egy homeós szer a neve ricinus communis. Ezt is megpróbálhatod. Van még a more milk de az nagyon drága. Én szoktam inni tea helyett alkoholmentes sört is egy héten 2-3nap. Még így is néha elõfordul hogy nagyon kevés a tejem, olyankor hagyom a babát hadd cumikázzon a cicin. Nála jobb tejserkenzõ úgy sincs:) )
A kérdező hozzászólása: köszi!

Ha a letöltött filmeket kiírom DVD-re (1-re kb 4-et) akkor azokból legalább 2 azt csinálja, hogy nem lehet tekerni és valahol a film megakad és továbbugrik a következőre. Mit kéne tennem? Hola hiba?

Író program: burnaware free (próbáltam NERO-t azzal is ez volt) DVD író: LG Lejátszó: ORION

Legjobb válasz: hány szorosan írod lehetõleg ne 16x orosan minél kissebelírod annál jobban beleégeti az adatot a lemezbe de szerintem neked a íród rossz vagy a hdd

hány szorosan írod lehetõleg ne 16x orosan minél kissebelírod annál jobban beleégeti az adatot a lemezbe de szerintem neked a íród rossz vagy a hdd
nero meg egy rakat kaka
A kérdező hozzászólása: kösz a tippet...következõ adag filmet majd kisebbel írom ki:) Majd megírom a fejleményeket
A kérdező hozzászólása: megpróbáltam 8x-an is...így sem jó...egyéb ötlet??:S
hiba=Orion :-(


RAM foglalattal van problémám méghozzá az, hogy nem érzékeli a 2. foglalatot (DDRII/2). Ez valahol be lehet állítani mondjuk BIOS-ba?

Legjobb válasz: Az én ASUS alaplapomon is ez van, hogy a négybõl az egyik kontakthibás és folyton kékhalált halt a gép... Addig cserélgettem a RAM-okat és mozgattam õket, amíg el nem múlt a probléma. Egy próbát megér. Illetve szemrevételezheted, hogy nem akadt-e ki az egyik pin a hibás foglalatban. Felül a foglalat tetején látod, hogy visszanyomta-e mindet rendesen a saját rugalmassága. Ha valamelyik a másik oldalon van, mint a többi, akkor azzal lesz a baj...

Az én ASUS alaplapomon is ez van, hogy a négybõl az egyik kontakthibás és folyton kékhalált halt a gép... Addig cserélgettem a RAM-okat és mozgattam õket, amíg el nem múlt a probléma. Egy próbát megér. Illetve szemrevételezheted, hogy nem akadt-e ki az egyik pin a hibás foglalatban. Felül a foglalat tetején látod, hogy visszanyomta-e mindet rendesen a saját rugalmassága. Ha valamelyik a másik oldalon van, mint a többi, akkor azzal lesz a baj...
Mert az ész nem tudja felülírni a szívet. Ennyi.
A kérdező hozzászólása: Hát ez végképp szerencsétlen helyzet..sajnálom :(( Mi barátok vagyunk a fiuval, idén jött az osztályba, szoval minden nap látom...van barátnõje, elég jóba lettünk szeptember óta, volt bennem egy olyan hátha lehet belõle valami..de mindig mesélt a bnöjérõl, h mennyre szereti stb..kezdtem feladni..na és ekkor estem bele egy mély árokba, mivelhogy egy buli alkalmával megcsalta a bnöjét velem..ezek után nem tudtam mivan, el is jöttem gyorsan a helyröl. nem beszélt velem 1 hétig! került, nem köszönt..én meg megfogadtam hogy nem fogok odamenni hozzá. végülis megdumáltuk, mondta h szereti a bnöjét, meg h hiba volt az egész. erre persze énis azt mondtam h jaja, akkor tekintsük ugy mintha misem történt volna. Azóta dumálgatunk, de messze nem olyan jó a viszony, és nekem meg játszanom kell a szerepemet, hogy csak haver. Nem tudom, hogy kerüljem e, vagy hogy mit csináljak, de ez így szörnyûû..:((
14:07 - "Majd idõvel elmúlik, jön valaki más, aki iránt ugyanezt fogod érezni" Ez még sajnos nem elég, nem árt ha viszonozzák is különben ugyan olyan helyzetbe kerül mint amilyenben most van :)
A kérdésedben ott a válasz, az ember mindig remél. Amíg látod, találkozol vele, addig reménykedni is fogsz. Bízol benne, hogy egyszer majd talán valami változik és akkor az lesz amit szeretnél. Tudom, ilyen helyzetben vagyok én is. Az eszem azt modja hogy keressek mást, tudom hogy semmi esélyem, de legbelül még nem adtam fel. Mellesleg úgy érzem hogy lehetne is belõle valami, csupán egy "apró" bökkenõ van, mégpedig hogy a kiszemeltnek barátja van.
Sajna ilyen a szerelem. Az ember minden apró jelet képes félreértelmezni, és ez éppen elég ahhoz, hogy az a remény éljen... Ezen nem lehet segíteni. Majd idõvel elmúlik, jön valaki más, aki iránt ugyanezt fogod érezni!
3 oka lehet. Egyik az, hogy megszerzési vágyad van, és az embereknek mindig az tetszik jobban, ami elérhetetlen. Másik hogy már egyszer jártatok majd szakítottatok, vagy neki tetszettél, aztán utána egy másik fiú/lány (nem tudom hogy milyen nemû vagy) tetszett neki, és kicsit fura érzés, hogy már nem te tetszel neki, és vissza akarod szerezni (mindenkivel megesik) vagy a harmadik, hogy tényleg szerelmes vagy belé, és nem tudod elengedni. Sajnos ilyen is van :/ L/15
A kérdező hozzászólása: egyébként lány vagyok.. 14:10 ugyanez a helyzet..és az illetövel barátok vagyunk..ennél szerencsétlenebb helyzetet :(
Kb nálam is ugyanez a helyzet. Túlzottan beleszerettem a lányba, ha elõbb megismerem akkor talán most már mellettem aludna és kelne fel minden nap. De kicsit elkéstem, de valahol még mindig azt remélem, hogy lehetne belöle valami, talán történhet csoda amiben kételkedem. Szerelemnek indult a lány részéröl is a kapcsolat de kiderült 1 hónap múlva , hogy terhes és itt mintha tört döftek volna a szívembe, a gyereket megtartotta , (egy ideig úgy volt hogy nem) a pasijával szar a kapcsolata , de a gyerek miatt vele maradt. És háát ekkor még nagyon az elején voltunk a kapcsolatnak....a mai napig találkozgatunk együtt vagyunk egész napokat, és igényli ezt õ is, de nagyon rossz érzés hogy az eszem azt mondja hagyjam ott mert sosem lesz az enyém....de a szívem nem engedi mert megszerettem, talán egyszer jön majd egy másik lány akibe szintén nagyon beleszeretek és akkor el fogom tudni fogadni hogy barátságon kívül semmi több nem lesz köztünk......
Amúgy a te helyzeted milyen miben különbözik?
Azért, mert áltatod, és becsapod saját magadat, mert azt hiszed, így talán jobb és könnyebb lesz.Pedig nem.Tudom, mert én is ebben a helyzetben vagyok.Duplán rossz, mert naponta látom, és érintkezem Vele.Ráadásul a kapcsolatunk belsõséges és baráti.De az a bizonyos DE szócska mindig ott lesz bizonyos okok miatt.Ember vagy, barát vagy, jó vagy, kedves vagy, DE semmi több.Nem lehetsz több.Tudod, hogy miért.Ez a legfájóbb dolog a világon...Mármint annak, akinek ebben a világban még vannak õszinte és tiszta, mély érzései.Aki nem olyan felszínes, mint a legtöbben körülötte.

Mit lehet tenni az étvágytalanság-ételundor ellen? Egy falat sem megy le a torkomon, mindentől kiráz a hideg, még a gyümölcstől is. És nem árt a babának 5-6 hetes korban, ha nem eszem rendesen emiatt? Mert valahol olvastam, hogy nem szabad nem enni.

Legjobb válasz: Szedj magne B6-ot, attól olyan leszel mint egy sáska! Bár az elsõ harmad az ilyen, akkor még nekem sem volt étvágyam, mindentõl rókáztam. A vitaminokat erõltesd le, a többi nem számít, majd bepótolod a 2. és 3. harmadban a lemaradást. Ilyenkor mégcsak mákszemnyi a picid, túl sok táõlálékra nincs szüksége

Szedj magne B6-ot, attól olyan leszel mint egy sáska! Bár az elsõ harmad az ilyen, akkor még nekem sem volt étvágyam, mindentõl rókáztam. A vitaminokat erõltesd le, a többi nem számít, majd bepótolod a 2. és 3. harmadban a lemaradást. Ilyenkor mégcsak mákszemnyi a picid, túl sok táõlálékra nincs szüksége
Egy pár kekszet vagy ropit tuszkolj magadba hogy megnyugtassa a gyomrod, Én is így csináltam (délelött ilyenek) és utánna délben már tudtam kajálni is. Hamburgert sokszor kívántam Burger king odaértünk megkaptuk beleharaptam és öklendeztem, azóta is undorodom tõle. A brassóitól és a milánóitól is ezeket imádtam. Sok sikert
Hát, én a 12. hétig alig bírtam enni, minden ételtõl undorodtam. Hányni nem hánytam, csak egyszer a 11. hét kürül késõ este. :) Fogytam 7 kg-ot. Ezután a hányás után 2 nappal elkezdtem érezni, hogy akár mit eszem, rá egy órára olyan érzésem van, mintha kiszakadna a gyomrom, mintha napok óta nem ennék. Ez még most is tart, 13 hetes vagyok. Kérdeztem az orvostól, hogy nem-e baj, hogy ennyit fogytam, mosolygott és azt mondta, nyugodjak meg, a baba mindent elvesz tõlem ami neki kell. :) És elhiszem neki, gyönyörû szép nagy babátt látunk az uh-on, akinek meg se állt egy pillanatra sem.

Valahol azt olvastam, hogy nem lehet enni fagyit. 8 hetes vagyok és nagyon jól esik a jégkrém. Mi az igazság?

Legjobb válasz: Én semmi ilyenrõl nem hallottam és õszintén szólva, nem is gondolom, hogy nem lehetne. Max. vigyázz a torkodra, ne habzsold be, nehogy torokgyuszi legyen a vége! :)

Én semmi ilyenrõl nem hallottam és õszintén szólva, nem is gondolom, hogy nem lehetne. Max. vigyázz a torkodra, ne habzsold be, nehogy torokgyuszi legyen a vége! :)
En is olvastam vhol, de nem tudnam megmondani hol, es azt sem , h miert nem ajanljak. Ettem en is jegkremet, 10 hetes kismama vagyok es nem lett tole semmi bajom. Sott egy baratnom egesz terhessege alatt jegkremet evett, es egeszseges babajuk van, vagyis mar nagy lanyuk. Szeritnem ha jol esik nyugodtan egyel, de azert mertekkel nehogy a torkod banja majd. gratulalok a babahoz
Én is már többször ettem jégkrémet, mert azt kívántam...Semmi bajunk. 20hetes kismama
Sziasztok! Nekem úgy rémlik, hogy azokat a fagyikat nem ajánlatos fogyasztani, amiket nyers tojással készítenek - és mivel nemrégiben pont olvastam egy fagyi receptet, amiben nyers - cukros tojássárgájával kell krémesíteni, úgy gondolom, hogy ezek a házi készítésû fagyik lehetnek. Úgyhogy egyetértek az elõttem szólókkal, nyugodtan egyél dobozos fagyit, jégkrémet, csak meg ne fázz :) )) Üdv.: 21 hetes kismami
Most hogy mondjátok, úgy ennék egy kis fagyit:-)De komolyan nyugodtan egyél, nem lesz semmi bajotok.Lécci küldjél nekem is:-) 14 hetes kismami

Orbácfű kúra mellett meget a lázcsillapító? Mert valahol azt olvastam, hogy nem lehet pl. orrcseppet használni. Ez mennyire igaz?

"A hipericin a szervezet egyik fontos enzimével, a monoamin-oxidázzal (MAO) lép kapcsolatba, mely enzimet gátolja, és ezek a gátló anyagok képezik tulajdonképpen az antidepresszáns hatást. A német orvos-herbalista, Dr. R.F Weiss szerint a hatása azonban viszonylag lassan, csak 2-3 hónap alatt fejlődik ki. A MAO-t gátló anyagok bizonyos élelmiszerekkel és gyógyszerekkel együtt fogyasztva veszélyesen magas vérnyomást válthatnak ki. Ennek tünetei: Fejfájás, nyakmerevség, émelygés-hányinger, és hideg izzadás lehetnek. A gyógyszerek ezért veszélyesebbek, mint az orbáncfű főzet, vagy tinktúra, de mégis fokozott óvatosságot igényelnek. Aki tehát orbáncfű készítményt fogyaszt, ne napozzon, nem ihat alkoholt, nem fogyaszthat kávét. ne egyen szalámit és joghurtot, csokoládét, babot, sem pedig füstölt vagy savanyított ételeket. Tilos továbbá amfetamin tartalmú gyógyszert, tipofán és tirozin aminosavakat, fogyókúrás tablettákat, asztmás belégzőszereket, orrcseppeket, meghűlés vagy szénanátha elleni szereket szednünk." EZ innen:

Mitől lehet az hogy a testemen piros foltok jönnek ki? Valahol kicsik valahol egész nagyok, nem viszket, de ha egy kicsit megvakarom olyan mintha ki lenne száradva. Mitől lehet ez és mi lenne a jó rá? Köszönöm a segítséget!

Legjobb válasz: A bõrgyógyász jó lenne rá szerintem. Így látatlanban a piros, kicsi is meg nagy is, nem viszket, meg olyan mintha - nem hiszem, hogy megállapítható..

A bõrgyógyász jó lenne rá szerintem. Így látatlanban a piros, kicsi is meg nagy is, nem viszket, meg olyan mintha - nem hiszem, hogy megállapítható..

Kemény gitártokhoz lehet venni kiegészítõket valahol? Mert spec. Nekem az egyik fémtalp hiányzik és így nem lehet úgy lerakni hogy megálljon.

Legjobb válasz: [link] Valami ilyesmire gondoltam. Nem akarom netrõl rendelni, inkább valami BP-i bolt érdekelne.

A kérdező hozzászólása: [link] Valami ilyesmire gondoltam. Nem akarom netrõl rendelni, inkább valami BP-i bolt érdekelne.
Sose értem, mi ez a beteges félelem a netes rendeléstõl. Amúgy ez nem kiegészítõ, hanem alkatrész. Nem hinném, hogy bármelyik magyar boltban árulnának ilyet. Táskajavítónál, táskalkatrész boltban keress.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!