Találatok a következő kifejezésre: Valahol azt hogy nem (194 db)

Hogy készítenétek bodzalekvárt? Több cikket olvastam valahol azt írja át kell préselni valahol azt hogy nem. Akkor most mi a helyzet?

A nem érett vagy félérett bogyók és a szárak mérgez?ek, de a magjáról is azt olvastam h enyhén mérgez?. De ha a lekvárt át kell préselni akkor mi a helyzet a bodzabef?ttel? Rengeteg receptet átnéztem mert nagyon sokoldalú a felhasználása és teának már ittuk. Ez a mag kérdés nem hagy nyugodni:)

Legjobb válasz: Én ettem bodza lekvárt,isteni finom volt és nem volt átpasszírozva.

Én ettem bodza lekvárt, isteni finom volt és nem volt átpasszírozva.
Teljesen mindegy.
Sõt töltés közben is kiléphetsz, mert majd onnan folytatja.
A kérdező hozzászólása: és magátol kezdi el tölteni ?? miután beírtam a kódot ??
Megkérdezi, hogy telepíted-e.
A kérdező hozzászólása: akkor jó :) köszönöm a válaszokat :D további szép délutánt

Lesz-e 2. rész a filmenek? A negyedik – I Am Number Four Valahol az írják hogy lesz valahol meg hogy nem .

Legjobb válasz: Úgy lett vége hogy lesz vagyis a lényeg csak utánna jönne de ha nem tartanak rá igényt emberek (bevétel)akkor nem . Pl az utolsó léghajlító-t is úgy fejezték be de nem hozta elvárt sikert nem is folytatták (eddig) vagy pl Dragon Ball amig nincs hivatalos bejelentés nem folytatják.

Úgy lett vége hogy lesz vagyis a lényeg csak utánna jönne de ha nem tartanak rá igényt emberek (bevétel)akkor nem . Pl az utolsó léghajlító-t is úgy fejezték be de nem hozta elvárt sikert nem is folytatták (eddig) vagy pl Dragon Ball amig nincs hivatalos bejelentés nem folytatják.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat
ha az imdb-n van 2. rész adatlap akkor lesz
Biztos nem folytatják akkora bukás volt a film. Az Eragon-t is fel lehetne hozni még példának, ott is elhintettek egy morzsát a lehetséges második részrõl a stáblista közben, de mivel az is oltárit bukott biztos nem fognak bele. Bukott filmnek elég kockázatos bevállalni második részt.
Nemrég jelent meg a 2. könyv "A Hatok hatalma" címmel. Szerintem ezt is meg fogják filmesíteni, mert az 1. rész is nagy siker volt. :D


Olívaolaj! Most mi az igazság lehet vele sütni, fűzni vagy nem? Mindenhol mást olvasok! Valahol azt hogy káros valahol azt, hogy ez tévhit

Legjobb válasz: Lehet. Csak nem az extra szüzzel, az salátába való. megkeseredik a melegítéstõl. de a "normál" olyvaolajjal nyugodtan süthetsz.

Lehet. Csak nem az extra szüzzel, az salátába való. megkeseredik a melegítéstõl. de a "normál" olyvaolajjal nyugodtan süthetsz.
Görögországban csak olajfa van.Ezt használják és ezt exportálják.Magyarországon napraforgó van és repce.Ezt az éghajlat határozza meg. Ha megnézed, akkor nálunk az olíva van aranyárban, A görögöknél a napraforgóolaj.Döntsd el, hogy hiszel-e jótékony hatásában, és van-e rá pénzed.
Van sütéshez, meg van salátához való oliva. Sokkal jobb egyébként a napraforgónál. Nem káros.
spanyolországban olivával fõznek. görögországban is. lehet, hogy az olasz haverod nem. nem nehezebb és nem könnyebb mint más olaj. nem is egészségesebb. Magyaroszágon naheéz is szerezni, mert általában csak szûz és extraszûz kapható. Pedog nagyon sokfajta olívaolaj van, íz szerint szokták árulni (fûszeresebb, gyümölcsösebb....)
az extra szûz megkeseredik? Én ezt még nem tapasztaltam, pedig abban (is) pácolom a csirkemellet, aztán meg grill tepsiben megsütöm
Én sem tapasztaltam, hogy megkeseredne, pedig mindent abban sütök ki, talán csak a hasábburgonya kivétel.
Én megkérdeztem egy olasz ismerõsömet és õ mondta, hogy olíva olajjal NEM fõznek még az olaszok sem. Kizárólag hideg salátákhoz, öntetekhez használják. Nem mellesleg pedig az olívaolajjal fõzött étel sokkal nehezebb, mint a rendes olaj. Ez egy új hit, hogy ezzel kell fõzni. Hogy használja-e az ember, azt szerintem mindenki döntse elmaga, mert itt is eltérnek a vélemények.
Én azt olvastam több helyen is, hogy tévhit, hogy nem lehet fõzni az extra szûz olívaolajjal, mert ez az olajfajta magasabb hõfokon én meg mint a növényi olajok. Ezt összevetve a többi infóval az jött le nekem, hogy lehet vele fõzni, de nem szabad túlhevíteni, mert akkor keserû lesz. Károsnak viszont nem káros az olívaolaj, az már más kérdés, hogy tényleg egészségesebb-e a napraforgóolajnál. Nekem ízre jobban bejön, de mivel drága, ezért szinte csak salátákba használom, elvétve 1-2 más ételbe is, amiben fontos az ízhatás miatt, és nem kell bele sok.
A kérdező hozzászólása: én úgy gondolom, hogy nagyon sok a tévhit az olívaolajjal kapcsolatban Mediterrán térségben is azt használják szerintem mindenre és sokkal egészségesebbek saját véleményem szerint legrosszabb esetben se hinném, hogy egészségtelenebb lenne, mint a napraforgóolaj mi mindenre azt használjuk -sütésre, fõzésre- még az extra szûzet is néha
Néhány tény az olivaolaj használatával kacsolatban: Sütni és fõzni is jó vele. Nem lesz keserû vagy nehéz az étel. Égéspontja 205 Celsius fok felett van a 100% extraszûz olivaolajnak. Napraforgó olajnak 170-180 Celsius fok. Mindenki döntse el melyikben jobb sütni. Ahol ég az olaj vagy ahol nem. A 100% extraszûz olivaolaj egy egészségbomba. Egyetlen más növényi olajban nincs ennyi Omega3, Omega6, antioxidáns és vitamin egyben, ilyen jó arányban.(mert az sem mindegy)Biztos vagyok benne, hogy bõven megéri az árát, de persze csak akkor ha valóban 100%-ban csak azt tartalmaz. A boltok tele vannak olyan extraszûz olivaolajjal, amik kevert ócska és ehetetlen ízû hulladékok. Én ilyet használok: http://www.pithari.hu
Olaszorszagban elek. A rantott etelekhez napraforgo olajat hasznalnak, pl. hasabburgonyahoz, cukkinihez, gombahoz, paprikahoz, tenger gyumolcseihez...rantott hust nem nagyon esznek. Olajon (keves olajon) sult husokhoz olivaolajat hasznalnak, a halakhoz ugyszinten. Legalabb is a 74 eves olasz anyosom igy kesziti el az eteleket, ahogy leirtam.

Urtica Urens 5 és Lactoherb teát lehet együtt alkalmazni a sok tej érdekében? Valahol azt olvastam nem, valahol meg hogy igen. Mi az igazság?

Sajnos egyik napról a másikra lecsökkent a tejem nagyon két napja iszom ismét a Lactoherbet ma meg elkezdtem szedni az Urtica Urens-et is. Segítsetek, szoptatni akarok!!!!!

Legjobb válasz: Szia!Én is így szedtem.Nekem bejött!Az urtica elõtt és után ne egyél fél óráig, valamint mentolos dolgok kerülendõk, az is egy fél óráig.Rakd sokat mellre a babát, ez így együtt bevállt. Sok sikert!

Szia!Én is így szedtem.Nekem bejött!Az urtica elõtt és után ne egyél fél óráig, valamint mentolos dolgok kerülendõk, az is egy fél óráig.Rakd sokat mellre a babát, ez így együtt bevállt. Sok sikert!
A "csodaszereknél" sokkal fontosabbak az alábbiak: - tedd gyakran mellre a babádat, õ megtermeli magának a több tejet - pihenj sokat, a szoptatás fontosabb, mint a házimunka - egyél, igyál rendesen - 3 liter folyadék, fehérje, szénhidrát, nincs itt a diéta ideje - ne idegeskedj! - szoptatás elõtt meleg vizes borogatás, zuhany is segíthet Sok sikert!
Én együtt használtam a kettõt, nekem így ajánlotta a védõnõm. Az más kérdés, hogy nem sok sikerrel, mert be sem indult a tej, és 3 hetesen végképp elapadt. Persze attól nálad még bevállhat, végülis te már 1 hónapig ígyis kihúztad! Sok sikert!
Én a homeos golyó mellé kecskerutafû teát ittam.
Szia. A 22:32es nagyon jókat írt. Csatlakozom hozzá. Ha szeded a homeós gyogyszert arra figyelj hogy ha beindulna a tejed feltétlen hagyd abba mert az ellenkezõ hatást éred el vele.Lehet együtt alkalmazni a teával. Van még egy homeós szer a neve ricinus communis. Ezt is megpróbálhatod. Van még a more milk de az nagyon drága. Én szoktam inni tea helyett alkoholmentes sört is egy héten 2-3nap. Még így is néha elõfordul hogy nagyon kevés a tejem, olyankor hagyom a babát hadd cumikázzon a cicin. Nála jobb tejserkenzõ úgy sincs:) )
A kérdező hozzászólása: köszi!

RAM foglalattal van problémám méghozzá az, hogy nem érzékeli a 2. foglalatot (DDRII/2). Ez valahol be lehet állítani mondjuk BIOS-ba?

Legjobb válasz: Az én ASUS alaplapomon is ez van, hogy a négybõl az egyik kontakthibás és folyton kékhalált halt a gép... Addig cserélgettem a RAM-okat és mozgattam õket, amíg el nem múlt a probléma. Egy próbát megér. Illetve szemrevételezheted, hogy nem akadt-e ki az egyik pin a hibás foglalatban. Felül a foglalat tetején látod, hogy visszanyomta-e mindet rendesen a saját rugalmassága. Ha valamelyik a másik oldalon van, mint a többi, akkor azzal lesz a baj...

Az én ASUS alaplapomon is ez van, hogy a négybõl az egyik kontakthibás és folyton kékhalált halt a gép... Addig cserélgettem a RAM-okat és mozgattam õket, amíg el nem múlt a probléma. Egy próbát megér. Illetve szemrevételezheted, hogy nem akadt-e ki az egyik pin a hibás foglalatban. Felül a foglalat tetején látod, hogy visszanyomta-e mindet rendesen a saját rugalmassága. Ha valamelyik a másik oldalon van, mint a többi, akkor azzal lesz a baj...
én úgy tudom, h 35-ös alatt nem szabadna napozni...
Hát ilyen melegben szerintem nem sokat és a 20 faktoros.

Mit lehet tenni az étvágytalanság-ételundor ellen? Egy falat sem megy le a torkomon, mindentől kiráz a hideg, még a gyümölcstől is. És nem árt a babának 5-6 hetes korban, ha nem eszem rendesen emiatt? Mert valahol olvastam, hogy nem szabad nem enni.

Legjobb válasz: Szedj magne B6-ot, attól olyan leszel mint egy sáska! Bár az elsõ harmad az ilyen, akkor még nekem sem volt étvágyam, mindentõl rókáztam. A vitaminokat erõltesd le, a többi nem számít, majd bepótolod a 2. és 3. harmadban a lemaradást. Ilyenkor mégcsak mákszemnyi a picid, túl sok táõlálékra nincs szüksége

Szedj magne B6-ot, attól olyan leszel mint egy sáska! Bár az elsõ harmad az ilyen, akkor még nekem sem volt étvágyam, mindentõl rókáztam. A vitaminokat erõltesd le, a többi nem számít, majd bepótolod a 2. és 3. harmadban a lemaradást. Ilyenkor mégcsak mákszemnyi a picid, túl sok táõlálékra nincs szüksége
Egy pár kekszet vagy ropit tuszkolj magadba hogy megnyugtassa a gyomrod, Én is így csináltam (délelött ilyenek) és utánna délben már tudtam kajálni is. Hamburgert sokszor kívántam Burger king odaértünk megkaptuk beleharaptam és öklendeztem, azóta is undorodom tõle. A brassóitól és a milánóitól is ezeket imádtam. Sok sikert
Hát, én a 12. hétig alig bírtam enni, minden ételtõl undorodtam. Hányni nem hánytam, csak egyszer a 11. hét kürül késõ este. :) Fogytam 7 kg-ot. Ezután a hányás után 2 nappal elkezdtem érezni, hogy akár mit eszem, rá egy órára olyan érzésem van, mintha kiszakadna a gyomrom, mintha napok óta nem ennék. Ez még most is tart, 13 hetes vagyok. Kérdeztem az orvostól, hogy nem-e baj, hogy ennyit fogytam, mosolygott és azt mondta, nyugodjak meg, a baba mindent elvesz tõlem ami neki kell. :) És elhiszem neki, gyönyörû szép nagy babátt látunk az uh-on, akinek meg se állt egy pillanatra sem.

A Szulejmánban Nigár és Ibrahim pasa gyerekét tényleg megöli Hatice? Csak mert valahol azt olvasom hogy nem valahol meg igen. Ha megöli mikor még babaként?

Legjobb válasz: Nem...Nigárnak azt mondják hogy halva született de közben Hatice titokban neveli.A valóságban meg Szulejmán megölette Ibrahim összes gyerekét.

Nem...Nigárnak azt mondják hogy halva született de közben Hatice titokban neveli.A valóságban meg Szulejmán megölette Ibrahim összes gyerekét.

Miért nem megy a Counter Strike 1.6 a Windows 8-on rákattintok és nem történik semmi vagy elindúl és 1 mp után lefagy a win7en még ment normálisan, valahol olvastam hogy a windows 7 ami futott az fut a windows 8on is akkor most mi a franc?

Régi Windows 7 Ultimate 64bit Új Windows 8 Enterprise 64bit

Legjobb válasz: "valahol olvastam hogy a windows 7 ami futott az fut a windows 8on is" Ez az állítás nem teljesen igaz, sõt eléggé sántít.

"valahol olvastam hogy a windows 7 ami futott az fut a windows 8on is" Ez az állítás nem teljesen igaz, sõt eléggé sántít.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!