Találatok a következő kifejezésre: Valaha eljut a (2 db)

Valaha eljut oda a tudomány, hogy megoldják, férfiak is tudjanak gyereket szülni? Egyáltalán mi kellene ehhez?

Legjobb válasz: #2 mondta jól: a kérdés elvben megoldható. A zigóta meg tud telepedni a férfi hasüregében is (mint ahogy a nõben is). Nincsenek csodák: ugyanazokkal a mechanizmusokkal tapad meg, és növeszt magának ereket, mint a méhben. Azonban a férfi csak 3 hónapig képes hordani - és végig veszélyeztetett. Természetesen megszülni sem tudja: mûtét kell. A 4-5 hónapos magzatot ma már sokszor életben lehet tartani. Úgyhogy már csak a kettõ közötti idõt kell lecsökkenteni, hogy ez megoldható legyen. De a béranya sokkal egyszerûbb megoldás (elvben. Gyakorlatilag a gyerek az övé lesz - és csak akkor mond le róla, ha akar. Ha nem akar, fejreállhat a 'bérlõ' - és még tartásdíjat is fizethet 20 évig).

"Az élet legcsodálatosabb dolgáért cserébe, minden hónapban meg kell szenvednünk kb. 5 napig. :) )) Valamit valamiért." Tévedsz. Van olyan méhlepényes állat, amelyiknek nincs havi vérzése. A méhnek ott is van ciklusa - de a változás nem olyan nagy, hogy le kellene válnia. Szépen visszafejlõdik minden alkalommal. A havi vérzés nam a gyerekszülés tartozéka, vagy ára. Ha a férfiak szülnék a gyereket, már réges-régen meg lenne oldva, hogy ne kelljen elszenvedni a havi vérzést. A probléma megoldható, csak a biztonságérzet (végre megjött!) miatt nem merik alkalmazni. Így is van olyan fogamzásgátló, amelyikkel csak 3 havonta van vérzés. Illetve lehet hogy már azt a változatot is alkalmazzák amelyiknél tényleg nincs havi vérzés. Csak ott vigyázni kell, és idõnként ellenõriztetni, nem terhes-e?
#2 mondta jól: a kérdés elvben megoldható. A zigóta meg tud telepedni a férfi hasüregében is (mint ahogy a nõben is). Nincsenek csodák: ugyanazokkal a mechanizmusokkal tapad meg, és növeszt magának ereket, mint a méhben. Azonban a férfi csak 3 hónapig képes hordani - és végig veszélyeztetett. Természetesen megszülni sem tudja: mûtét kell. A 4-5 hónapos magzatot ma már sokszor életben lehet tartani. Úgyhogy már csak a kettõ közötti idõt kell lecsökkenteni, hogy ez megoldható legyen. De a béranya sokkal egyszerûbb megoldás (elvben. Gyakorlatilag a gyerek az övé lesz - és csak akkor mond le róla, ha akar. Ha nem akar, fejreállhat a 'bérlõ' - és még tartásdíjat is fizethet 20 évig).
Elméletben megoldották. Ahogy elõfordul méhen kívüli terhesség - és volt rá példa, hogy elõrehaladott már mire észrevették – , ehhez hasonlóan a férfi hasüregében is megtapadhat és fejlõdésnek indulhat egy magzat. De minek? Hormonokkal kéne stimulálni a kispapát, és közben megelõzni a komplikációkat vérzést, fertõzést a hasüregben. És mindezt miért? Hogy egy (a beavatkozások miatt) nem biztosan egészséges gyermeket hozzon világra. Egyszerûbb szerintem teljesern mesterségessé tenni a születést. Egyszerûbb, biztosabb és legalább olyan hátborzongató, mint egy terhes pasi. Harmóniában a természettel... ez legyen inkább a cél. :) )
Nem tudom mi kéne hozzá, de nekem már a kérdés is morbid egy kicsit. Mért kéne egy férfinak szülnie? Persze biztos a kiváncsiság. De szerintem ez így jó. Inkább arra kéne valamit kitalálniuk, hogy azok a nõk is szülhessenek, akiknek most nem lehet babájuk. Én ezzel nem akarom bántani senki lelki világát. És tudom, hogy vannak egyedûl álló férfiak, akik szintén szeretnének gyereket. Még akkor is ha nincs mellettük nõ. Mi nõk ebbõl könnyebb helyzetben vagyunk, hisz egyedûl is válalhatunk babát. Minél tovább gondolkodom a dolgon annál kevésbé tartom morbidnak. Mármint lelki oldalról. De a természet már csak ilyen. Az élet legcsodálatosabb dolgáért cserébe, minden hónapban meg kell szenvednünk kb. 5 napig. :) )) Valamit valamiért.
Konnyen el lehet kepzelni egy pocakos ferfit, apum is aval gunyolodik hogy neki nagyobb a pocakja mint nekem :-) pedig 18 hetes elmultam.Mivel nincs mehe egy ferfinak nem hiszem hogy csak hasfalon megtapadna, honnan kapna az *eledelt*?Es a szules..hat csaszarral..azert megneznek egy ferfi huvelyultrahangot :-)))
A nõk ettõl gyönyörûek és varázslatosak, hogy ilyenre képesek vagyunk és ezt nem kéne megosztani velük, még ha lehetne is sztem.:) Ez egy olyan dolog amire csak mi vagyunk képesek-életet adni egy másik embernek:)
Nem akarlak megbántani, de ez a kérdés egy nagy marhaság. Miért akarna egy férfi szülni? Ahozz, hogy biológiailag alkalmas legyen a szülésre, tulajdonképpen teljesen nõvé kellene alakítani.
A férfiaknak nem olyan a testfelépítésük hogy meg tudják szülni a gyereket.Esetlek ha egy megterméenyített petesejtet beleoperálnak a pasik hasába.De így szerintem nem jó mert a pasik csípõje is keskenyebb és sehol nem tudják kiszarni a gyereket.Ha nincs orvos a közelben vagy a a szülészetre is bevezetik a várólistát a pasi addigra tuti kipurcan.
Hát..elsõsorban petefészek kéne amit nem hinném h valamikor is be tudnának "ültetni" egy férfi testébe. Másodszor pedig hol jönne ki a gyerek?
A férfiak férfiak maradjanak, a nõk pedig nõk!

Eljut-e az ember valaha a Marsra?

Legjobb válasz: Ugraszd egymásnak az USA-t meg a Ruszkikat, (de ne túlságosan!) és meglátjuk! :) Amúgy szvsz. igen. G.

Ugraszd egymásnak az USA-t meg a Ruszkikat, (de ne túlságosan!) és meglátjuk! :) Amúgy szvsz. igen. G.
Geniuseus: ne a ruszkikat, a kínaiakat! :) Õk most durcásabbak, és Amerika mintha még mindig "szépreményû kisgyerekként" kezelné õket (nagypolitikában azért nem vagyok otthon). Szerintem ha lesz ûrverseny, õk fogják "kirobbantani".
A Hollandok 2023-ra 4 embert küldenek a Marsra, de õk életük végéig ott maradnak. Amit elõttem mondtak, hogy a NASA is megy, az csak annyi lesz, hogy visszahozzák az ûrszondákat, de nem szálnak le a felszínre. Kikeresem neked a cikket, amit olvastam.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! A Marson való letelepedés énszerintem abszurd, hiszen a földi létfeltételeknek még a nyomait is keresni kell! A kérdésem nem is erre irányult. Amúgy jó a felvetés, olyan sci-fi-s :)
2030-ra tervezik, ha a kíváncsiság ûrszonda megfelelõ adatokat fog szolgáltatni a NASA-nak. "A korábbi terveket továbbra is tartják az amerikaiak: a 2030-as években embert terveznek küldeni a Marsra, ehhez kulcsfontosságúak lesznek a Curiosity által visszaküldött adatok." "Ha el kellene hagyni a Földet, a Marson lenne a legjobb"
Hát azért utolsó, a Marson nem igazán az az alpesi levegõ van.Az oxigén szint még az 1%-ot se éri el.Az ember kb. 14%-os oxigén koncentráció alatt meghal.
Hát énis sokat törtem magam ezen , ezen a világon már minden lehetséges és szerintem egyszer ezt is meg fogják valósítani...mivel a marson tuttom szerint van levegõ ...de nem annyira , hogy ott is élj .
ma 09:38 És mi van ha nem találnak? Akkor itt poshadunk meg a Földön?XD Erõltetni kéne a dolgot, és nem oxigén meg víz miatt panaszkodni:P
Szerintem minden lehetséges. Régen azt is tagadták, hogy ember valaha repülni fog, ma pedig ez már természetes :)
Hát elvileg tervbe van véve, csak azt nem lehet tudni, hogy megéri-e. Ezért küldenek marszondákat is, pl Curiousity. Nagy mennyiségû vizet keresnek, amikbõl képesek leszünk oxigént elõállítani. Ha ilyen nem áll rendelkezésünkre, akkor Gyakorlatilag fölösleges álmodozni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!