Találatok a következő kifejezésre: Valóban teherbe esni (183 db)

Sikerült-e közületek valakinek teherbe esnie autoimmun pajzsmirigy gyulladás mellett?

A Hasimoto betegségre gondolok itt. Kellett-e mesterséges segítség a fogamzáshoz vagy sikerült spontán is? Változtatni kellett-e a táplálkozáson, diétát kellett-e tartani? Mik a tapasztalatok a betegséggel kapcsolatban?

Legjobb válasz: Én kétszer estem teherbe, kezeletlen pajzsmirigy alulmûködéssel (elsõnél tsh:6.8, másodiknál tsh:5.2). Nem is tudtam, hogy autoimmun thyeroiditisem van. Az 1. terhesség alatt derült ki, a kardiológus vett észre valamit a nyakamon és mondta, hogy szerinte nem ártana elmennem az endokrinológiára. Az , hogy valaki így tudjon teherbe esni igen ritka, szóval, ha neked van ilyen problémád és babát szeretnél,akkor a tsh-t be kell állítani, de sajnos sokaktól hallom, hogy így is nehezen jön össze a baba. Nekem semmilyen diétát nem írtak föl. Naponta szedem a Letroxot és fontos a jódpótlás. Mióta szedem a gyógyszert azóta nem fulladozom éjszaka, nincsenek pánikrohamaim. Ellenben a terhesség alatt a pulzusomat nagyon megdobta, néha felmegy 118-120-ig is, de ki lehet bírni.

Én kétszer estem teherbe, kezeletlen pajzsmirigy alulmûködéssel (elsõnél tsh:6.8, másodiknál tsh:5.2). Nem is tudtam, hogy autoimmun thyeroiditisem van. Az 1. terhesség alatt derült ki, a kardiológus vett észre valamit a nyakamon és mondta, hogy szerinte nem ártana elmennem az endokrinológiára. Az , hogy valaki így tudjon teherbe esni igen ritka, szóval, ha neked van ilyen problémád és babát szeretnél, akkor a tsh-t be kell állítani, de sajnos sokaktól hallom, hogy így is nehezen jön össze a baba. Nekem semmilyen diétát nem írtak föl. Naponta szedem a Letroxot és fontos a jódpótlás. Mióta szedem a gyógyszert azóta nem fulladozom éjszaka, nincsenek pánikrohamaim. Ellenben a terhesség alatt a pulzusomat nagyon megdobta, néha felmegy 118-120-ig is, de ki lehet bírni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a részletes és pontos válaszodat! Nekem a Tsh most 1, 46 és korábban is 1-4 között volt. A magas anti-tp (281) és anti-tpo (580) értékekbõl derült ki a bajság. Két hét múlva meg megyek meddõségi dokihoz, meglátjuk mi lesz a helyzet.

10 feletti éhgyomri inzulin értékkel sikerült valakinek teherbe esni? Nekem sajnos ez ala nem megy annak ellenére hogy mindent betartok, megy a 3as kezelés, mar volt többször gyógyszer csere, jó endokrinológus, stb.

Legjobb válasz: Teherbe lehet esni. Nekem annak idején 20 felett volt, mégis teherbe estem, nemsokára 5 éves lesz. Azért nem ártana tudni a többi értékedet is. Rendszeresen ellenõriznek? Van normális ciklusod?

Teherbe lehet esni. Nekem annak idején 20 felett volt, mégis teherbe estem, nemsokára 5 éves lesz. Azért nem ártana tudni a többi értékedet is. Rendszeresen ellenõriznek? Van normális ciklusod?
A kérdező hozzászólása: Koszi, hogy biztato valaszt irtal. Igen, persze, rendszeresen ellenorizve vagyok, 2 es fel eve tartom a harmas kezelest, tenyleg mindent betartok es max annyit ertem el hogy 20 feletti ehgyomri inzulinom lement min 11- re. Ciklusaim mindig rendben, van peteeresem. Jelenleg lombikozunk es nagyon bizok a sikerben.

E-vitamin mellett sikerült valakinek teherbe esni?

szeretnénk kisbabát és sok jot hallotam erröl a vitaminrol ezért érdekel másnak is sikerült?mennyi idö mulva lett terhes?

Legjobb válasz: Hát a teherbeesés nem vitaminok függvénye. Olyyan vitamint szedsz, amit jónak látsz. Valaki vitaminok nélkül teherbe esik, valaki vitaminokkal se.

Hát a teherbeesés nem vitaminok függvénye. Olyyan vitamint szedsz, amit jónak látsz. Valaki vitaminok nélkül teherbe esik, valaki vitaminokkal se.
Én azért annyiban helyesbítenék az elsõ hozzászólón, hogy nem feltétlen a vitaminok függvénye, lehet emellett cukor probléma, pajzsmirigy, hormon probléma is! Az én tapasztalatom az, hogy segíthet, persze nem csak ez kell hozzá!! Én a ciklusom 16. napjától(amikor már megvolt a peteérés, orvos igazolta UH-on), ittam palástfû teát egy nap egy csészével, meg minden másnap szedtem E-vitamint(köztes napon multivitamint. Hogy ettõl-e, azt nem tudom, vagy csak a természet is így intézte volna, sikerült abban a hónapban, mikor elõször ittam teát és szedtem e-vitamint is(multivitamint már elõtte is szedtem minden nap)! Ja és 5hetesen, amikor kellett mennem UH-ra, akkor már 18mm-es volt a nyálkahártyám! Tulajdonképpen a e-vitamin is meg a tea is a beágyazódást, és a méhnyálkahártya vastagodást tudja elõsegíteni! De engem kivizsgáltak mielõtt elkezdtünk próbálkozni! Ultrahang, teljes labor, hormonok, cukor stb. Mindenem rendben volt. Szerintem ártani nem ártasz vele, ha szeded! :) 18hkm
Kedves Kérdezõ! Két év sikertelen próbálkozás után kezdtem el E-vitamint szedni, a következõ hónapban terhes lettem. (Sajnos mûtét lett a vége 9hetesen, errõl persze nem a vitamin tehet, és nem is ide tartozó téma) Kezdek talpra állni, és újra szedem, mert hiszek benne, tudom, hogy nekem ez segített;)
A kérdező hozzászólása: kösyzönöm a válaszokat van már 3 gyermekem:)
Majdnem 8 hónap sikertelenség után javasolta a dokim az e vitamint. Elkezdtük szedni mindketten. A következõ ciklusban mar nem sikerült, mert akkor meg csak pár napja szedtük, de a következõ hónapban megfogant a kislányunk. Szerintem a vitamin sokat segített. :)
Nekem nem hozott eredményt az E vitamin, de nem ártasz vele, ha szeded, mert az E vitamin nagyon jó a méhnyálkahártya vastagodására!

A fogamzásgátlótól el lehet vetélni netán valaki teherbe esne mégis még akkor is ha szedi?

Én sambát szedek de hiába olvastam el a tájékoztatóját nem ir ilyet csak azt h a gyereknek nem lesz semmi baja ha netán az anya véletlenül szedett fogamzásgátlót.Akkor minek a fogamzásgátló?? Most bízzak benne vagy sem??Ki szed még Sambát??Irjatok!!

Legjobb válasz: "Akkor minek a fogamzásgátló?" Azért, hogy ne is ess teherbe, nem azért van, hogy ha teherbe esel, akkor elvetélj... Ha azt írja nem árt a gyereknek, akkor vszínûleg nem is árt (nagyon). Bár ha megtudod, hoyg terhes vagy, azonnal abba kell hagyni a szedését.

"Akkor minek a fogamzásgátló?" Azért, hogy ne is ess teherbe, nem azért van, hogy ha teherbe esel, akkor elvetélj... Ha azt írja nem árt a gyereknek, akkor vszínûleg nem is árt (nagyon). Bár ha megtudod, hoyg terhes vagy, azonnal abba kell hagyni a szedését.
A fogamzásgátló nem okoz vetélést. Azért van ráírva, hogy nem lesz baja a gyereknek, mert ha netán becsúszik a baba (1 ezrelék az esélye, ha jól szedik, ha rosszul, akkor több), akkor a fogamzásgátló nem károsítja, emiatt nem kell elvetetni.
vannak olyan típusok, nem tudom melyikek ezek- amik a beágyazódás ellenére lelökik a megtermékenyült sejtcsomót. ennek ellenére, ha az egészséges magzat megmarad, akkor elhanyagolható az esélye a betegségnek.

Segített valakinek teherbe esni a Vita-Caps méhpempő kapszula? Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Szia! 3 év után estem teherbe, éppen gyógyszermentes hónapban. Abban a hónapban kezdtem el enni a méhpempõt (nem kapszulát, hanem a rendeset, méhészboltban vettem.). Nem tudom, hogy az segített-e, mindenesetre én hiszek benne, most tervezzük a tesót, megint enni fogom.

Szia! 3 év után estem teherbe, éppen gyógyszermentes hónapban. Abban a hónapban kezdtem el enni a méhpempõt (nem kapszulát, hanem a rendeset, méhészboltban vettem.). Nem tudom, hogy az segített-e, mindenesetre én hiszek benne, most tervezzük a tesót, megint enni fogom.
A kérdező hozzászólása: mi is tesót szeretnénk. a kisfiam 8 hónap után sikerült, remélem most nem kellesz ennyit várni.ezért szeretném megpróbálni ezt a kapszulát.remélem nektek is hamar sikerül a baba
Kedves Kérdezõ! Sikerült azóta a 2. baba? :) Szedted végül a Vita-Caps méhpempõt? Én is igyekeztem utánanézni és egy fórumos oldalon vki ezt írta róla: "Én a 2.lombikom elõtt vita caps méhpempõt szedtem és meg is jegyezte a doki beültetésnél hogy milyen szép vastag a méhnyálkám ebbõl tuti terhesség lesz és az is lett!"

Sikerült valakinek teherbe esni szoptatás alatt, hogy még egyszer sem menstruált a szülés óta vagy csak nagyon rendszertelenül?

És mennyivel a szülés után jött meg nektek?

Legjobb válasz: Igen, nekem. Akkor volt 22 hónapos a lányom és még szopizott bõszen. Szedtem a Continuint, de a vérzésem még nem jött meg. Elmentem a nõgyógyászomhoz és kiírta a Marvelont... Elkezdtem szedni... Mivel már csak komfort -szopizott a gyerek, így azt mondta, ettõl rossz lesz az íze, el fogja hagyni a cicit.. Na, nem igazán izgatta a lánykámat :S Viszont valószínûleg a váltás bezavarhatott és teherbe estem... A fiam makk egészséges :)

Igen, nekem. Akkor volt 22 hónapos a lányom és még szopizott bõszen. Szedtem a Continuint, de a vérzésem még nem jött meg. Elmentem a nõgyógyászomhoz és kiírta a Marvelont... Elkezdtem szedni... Mivel már csak komfort -szopizott a gyerek, így azt mondta, ettõl rossz lesz az íze, el fogja hagyni a cicit.. Na, nem igazán izgatta a lánykámat :S Viszont valószínûleg a váltás bezavarhatott és teherbe estem... A fiam makk egészséges :)
Nekem is sikerült, 4 hós gyerek és Continuin mellett. Életem legszerencsésebb véletlenje volt:)

Ha valaki teherbe esne mik a teendök? . Teszt, nögyogyász, elvetetés vagy 72 orás tabletta pontosan mi is ez a tabi hogy és miképp kell használni?

Legjobb válasz: ha nem akarsz babát, akkor nem kell lehetõséget adni annak, h teherbe ess. A 72órás tabi használatát meg elmondja a doki, amikor elmész felíratni. Ha már a teszt kimutatja a terhességet, akkor a 72órás semmit nem ér, de gondolom erre te is rájöttél. Inkább védekezz. Az abortusz nem épp kellemes és a tabinak is vannak elég kemény mellékhatásai.

ha nem akarsz babát, akkor nem kell lehetõséget adni annak, h teherbe ess. A 72órás tabi használatát meg elmondja a doki, amikor elmész felíratni. Ha már a teszt kimutatja a terhességet, akkor a 72órás semmit nem ér, de gondolom erre te is rájöttél. Inkább védekezz. Az abortusz nem épp kellemes és a tabinak is vannak elég kemény mellékhatásai.
Kedves utolsó. Akkor lehet, hogy az én orvosommal van a probléma, mert nekem abszolút nem mondott semmit, hogy mikor szülhetek. Mikor elõször mentem még a babát sem látta. Elõször minden normális doki megbizonyosodik a terhesség tényérõl és arról, hogy él e a baba, van e szívhangja, utána foglalkozik a szüléssel, meg annak az idõpontjával. És képzeld el tudom hogyan számítják ki a szülés idõpontját! Ennek ellenére az én dokim a 3 vizsgálat alatt egyszer sem tért ki erre a témára. Pedig hetente jártam hozzá. Sõt amíg nem látta a szívhangot, addig a védõnõhöz sem küldött el. Nem hiszem hogy van doki aki azzal kezdi, hogy: "még nem látható az embrió, csak felritkulás illetve vastagodott nyálkahártya, de december 20-án fog szülni" Ilyen nincs. És ezért nem engem kéne leszólni. Talán két terhességgel a hátam mögött van tapasztalatom abban, hogy mit csinál a doki, amikor a pozitív teszt után elõször mész hozzá! Nagyokos!
A második válaszoló tökéletesen leírta, hogy mi merre hány méter. Harmadiknak: Az utolsó menstruáció dátumából számolják ki a szülés várható idõpontját, de ezt neked is tudnod kéne, ha már volt két terhességed. Az utolsónak: Amirõl te beszélsz az nem az ultrahang, hanem a röntgen. Ha elolvastad volna a cikket, amit belinkeltél, akkor tudnád, hogy minimum 5 alkalommal végeznek ultrahangos vizsgálatot egy terhesség alatt: 6. hét környékén (a terhesség megállapítása), 12. és 18. héten (ezek az úgynevezett genetikai ultrahangok - a genetikai betegségeket szûrik ki) a 30. hét környékén és a 36. hét környékén. A neve is mutatja (ultra-hang), hogy egyfajta hanghullámok segítségével kukkolnak be a pocakba, így ártalmatlan. Egyes kutatások most azt vizsgálják, hogy ezeket a hangokat mennyire hallják a magzatok, okoznak-e kellemetlenséget nekik. A röntgen viszont tényleg káros, ezért minden nõtõl minden röntgenezés alkalmával megkérdezik, hogy várandós-e (legalábbis meg kéne, hogy kérdezzék). Ha igen, akkor mérlegelni kell, hogy mennyire szükségszerû a röntgen, esetleges ultrahanggal ki lehet-e váltani. Ha elengedhetetlen a vizsgálat, akkor ólomkötény használatával megcsinálják. Visszatérve a kérdésre: Az injekciós magzatelhajtás Magyarországon illegális. A 72 órás tablettát pedig vagy a saját nõgyógyászodnál vagy vannak sürgõsségi ambulanciák. Az ország bármelyik részérõl hívható száma: 06/30/30-30-456. "A vonalon egy fiatal nõi hang köszönti a hívót. Három menüpontból lehet választani: az egyes gomb megnyomásával rövid ismertetõt hallhatunk a sürgõsségi fogamzásgátlásról és a tablettáról; ha a kettes gombot választjuk, munkanapokon 8-16 óráig személyesen beszélhetünk egy szakavatott munkatárssal; a hármas gomb esetén megkapjuk a lakóhelyünkhöz legközelebb található sürgõsségi ambulancia címét és telefonszámát. Ehhez mindössze a település irányítószámát kell bepötyögni. Az elérhetõségek megadása után az egyes gombbal közvetlenül kapcsolnak a területileg illetékes tanácsadóhoz, aki elmagyarázza, pontosan hova kell menni."
A kérdező hozzászólása: hol kell feliratni a 72 orás tabit? körzeti dokinál a saját orvosomnál?
az azonnali vetélést okoz, ugy tudom. de az csak indokolt esetben ajanlott. pl. h ha vki a terhessége alatt kétszer, vagy többször volt ultrahangos vizsgalaton, ugyanis az karositja a magzatot. ezt a biosztanarnõ mondta.
A kérdező hozzászólása: oké köszönöm ezt most már rtem..de van valami injekcio is nem ? mivel el lehet vetettni?
Dehogy mondja el a szülés várható idõpontját. Honnan tudná? általában amikor kimutatja a teszt és elmész dokihoz, a baba még olyan pici, hogy uh-gal se nagyon látják. Én kétszer voltam terhes (vetélés lett mindkettõ) és egyiknél sem mondták meg mikor születne meg. Azt csak késõbb látják, az alapján, hogy feljõdik a kicsi. A kérdésre válaszolva. A doki felteszi a kérdést, h meg akarod e tartani. Ha nem akkor megvizsgál (akkor is ha igen) és ad beutalót majd vérvételre illetve a családsegytõbe. Ha azt akarod, h õ legyen az orvosod, megbeszélheted vele, h vállaljon el. Elmész a családsegítõbe, ott megkérdezik miért akarod ez tenni, majd kapsz egy csekket, hogy fizesd be. Aztán mész a leletekkel a kórházba a megbeszélt idõpontba
na haladjunk szépen sorban. megtörténik az aktus, mely során nem védekeztek, vagy valami hiba csúszik a védekezésbe, pl kiszakad az óvaszer. na ettõl kezdve 72 órája van a lánynak hogy bevegye azt a bizonyos tablettát. A tablettában található hormonok az esetlegesen megtermékenyült petesejt beágyazódását akadályozzák meg. De mégegyszer mondom, ezt csak 72 órán belül szabad bevenni. 2 tabletta van benne, 12 óra különbséggel kell bevenni (ha jól tudom, szerencsére sose volt rá szükségem). Csak orvos írhatja fel! A hatása annál biztosabb, minélé kevesebb idõ telt el az aktustól. Ha a tabletta bevétele nem történik meg, a terhességet a menstruáció elmaradása fogja mutatni, vesz a lány egy terhességi tesztet, az kimutatja hogy terhes/nem terhes. Ha terhes bejelentkezik vagy elmegy egy nõgyógyászhoz, megvizsgálja, megállapítja a szülés várható idõpontját, elmondja a következõ vizsgálatokat, mindent. Abortuszt itt kell neki mondani, õ pedig elmondja ennek is a lehetõségét.
ja és ahhoz képest, hogy az utolsó menstruáció idõpontjától számítják a szülést, arra is volt már példa, hogy menet közben változtatott rajta a doki, mert úgy fejlõdött a baba. És ez nem kamu, itt is olvastam már ilyet és ismerõsömnél is volt ez. De valószínû, te mindent jobban tudsz!

Sikerült valakinek teherbe esni úgy, hogy csak 12 napos a luteális fázisa?

Legjobb válasz: Persze. :-) Harmadik próbálkozásra, pedig már 32 éves vagyok. A 12 napos luteális fázis még teljesen normális. A görbém: http://www.ciklus.hu/images/diagramok/4db9b40a0a65808bfd0ab9.. Nem tipikus, tudom. :-)

Persze. :-) Harmadik próbálkozásra, pedig már 32 éves vagyok. A 12 napos luteális fázis még teljesen normális. A görbém: http://www.ciklus.hu/images/diagramok/4db9b40a0a65808bfd0ab9.. Nem tipikus, tudom. :-)
Persze, az meg belefer, 10nel kevesebb a gaz! http://www.ciklus.hu/images/diagramok/a3f6ad53684bfb7ec6afcd..

Inofolic segített valakinek teherbe esni? Vannak tapasztalatok?

Legjobb válasz: Egy honapig ittam 2*1. Meghoztta a mensesem.utana mindket petefeszkeimben volt tobb tuszo is tole.olyan fajdalmaim voltak ovukor h korhazba kellet menem.azt hitem h na most biztos sikerul a baba.erre megjott tegnap.szoval en anyit ertem el az inofolical h helyre rakta a mensesem. Es te kerdezo mikortol iszod?

Egy honapig ittam 2*1. Meghoztta a mensesem.utana mindket petefeszkeimben volt tobb tuszo is tole.olyan fajdalmaim voltak ovukor h korhazba kellet menem.azt hitem h na most biztos sikerul a baba.erre megjott tegnap.szoval en anyit ertem el az inofolical h helyre rakta a mensesem. Es te kerdezo mikortol iszod?
Majdnem 1 évig próbálkoztunk a férjemmel, mire a dokim javasolta. 3 hónap 2*1 Inofolicos hónap után pozitívat teszteltem. 21+5 hkm

Sikerült valakinek teherbe esnie úgy hogy ciklus elsõ felébe málnalevél teát, második felében cickafark és palástfü teát ivott? Mi a véleményetek róluk?

teherbeesés

Legjobb válasz: igy semmiképp ne idd. A cickafark teát kell peteérsig ez segitheti a peteérst a palástfû jkell a ciklus második felében mert ez segitheti a abeágyazódást. A cickát nem szabad peteérs után inni mert gondot okozhat. A málnalevél sokkal fontosabb a terhesség végén mint a teherbeesésnél. De jó ha tudod hogy ezek csak azoknak segithetnek akinél nincs komoly gond. ha mondjuk van egy hormonális betegséged avgy egy elzáródás, vagy sperma probléma van akkor hiába iszod ezeket semmit nem érnek. Ha jó pár hónapja nem siekrül akkor inkább kezdjetek bele a kivizsgálásokba. Elsõ körben a férfia a nönek meg hormon panel viszgálatot el lehet kezdeni.

igy semmiképp ne idd. A cickafark teát kell peteérsig ez segitheti a peteérst a palástfû jkell a ciklus második felében mert ez segitheti a abeágyazódást. A cickát nem szabad peteérs után inni mert gondot okozhat. A málnalevél sokkal fontosabb a terhesség végén mint a teherbeesésnél. De jó ha tudod hogy ezek csak azoknak segithetnek akinél nincs komoly gond. ha mondjuk van egy hormonális betegséged avgy egy elzáródás, vagy sperma probléma van akkor hiába iszod ezeket semmit nem érnek. Ha jó pár hónapja nem siekrül akkor inkább kezdjetek bele a kivizsgálásokba. Elsõ körben a férfia a nönek meg hormon panel viszgálatot el lehet kezdeni.
A kérdező hozzászólása: Nekem már van egy két éves lányom , õ egybõl össze is jött.Csak miota õ megszületett azota volt cisztám is meg össze vissza vannak cikkusaim.tesót szeretnénk
inkább vizsgáltasd ki a hormonális okát ami miatt összevisssza jön meg. sokaknál billen meg aa hormon egyensúly szülés és terhesség után és sokszor kell gyógyszeres segitség a helyre állitásához.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!