Találatok a következő kifejezésre: Valóban jobb mint kapni (1 db)

Valóban jobb adni, mint kapni?

Amikor általános iskolás voltam, azt tanították, hogy "jobb adni, mint kapni". Namost én úgy gondoltam, hogy jót akarok a nejemnek, ezért nem vettem neki semmit Valentin napra, mondván, inkább ? vegyen nekem valamit, hiszen akkor ? ad, és nem kap, márpedig ha jobb adni, mint kapni, akkor neki jó lesz. Én meg vállalom, hogy inkább kapok, mint adok, és nekem nem lesz annyira jó, mint neki. Az éjjel a garázsban aludtam... Tényleg jobb adni, mint kapni?

Legjobb válasz: szegény remélem nem faztal meg!!!!amugy én is imadok kapni nö léttemre,de ha valakit szeretek annak inkabb adok és nem elvarok...valentin nap?sajnalom a nejedet az csak egyszer van egy évbe...most egy szalviragba nem haltal volna bele...na igen ezek szerint egoista vagy...de te csak annyit adj amennyit te sajat magadnak kivansz,jot és rosszat is!!!!

szegény remélem nem faztal meg!!!!amugy én is imadok kapni nö léttemre, de ha valakit szeretek annak inkabb adok és nem elvarok...valentin nap?sajnalom a nejedet az csak egyszer van egy évbe...most egy szalviragba nem haltal volna bele...na igen ezek szerint egoista vagy...de te csak annyit adj amennyit te sajat magadnak kivansz, jot és rosszat is!!!!
itt nem igazán arrol van szo hogy adsz vagy kapsz egyszereüen ha szeretsz valakit minimum hogy eszedbe jut fõleg valentin napkor, és megértem a nejedet hogy rosszul esik neki, hogy ilyen szinten nem gondolsz rá és enyni figyelmesség sincs benned, nekem teljesen alap hogy vegyek virágot azoknak akiket szeretek, mert tudom hogy örülnek neki.
Egyetértek az elõttem szólóval.Nem az ajándék a fontos, hanem a gesztus, hogy gondolsz rá, legalább valentinnapkor, ha már máskor nem is.Bár nem ez lenne a helyes, hogy csak valentinnapon nyilvánítják ki az emberek többsége, hogy mit is érez.Én is csaj vagyok és imádok kapni, nem kell nagy ajándékokra gondolni, egy csoki is megteszi, de legalább gondol rám pl.: ha lemegy a boltba stb.Sajnálom afeleséged, jövõre szedd össze magad, és még az idén engeszteld ki:)
Hát ez aztán LOGIKA!! :) nehari, de egy kicsit megmosolyogtam a történetedet. Szerintem tök aranyos ez a gondolatmenet, és tudod mit, IGAZAD VAN!!! De ez a nõknél nem nagyon jön be, mondjuk nekem tetszik, te legalább gondolkozol!
Nem hiszem, hogyha nem kap a hölgy valentín napra valamit akkor az olyan gond lenne, hogy a garázsban kellene aludni. Nem a a fontos, hogy adj és vegyél hanem, hogy tudja a feleség, hogy szereted.Gondolni rá pedig biztos, hogy gondolsz rá ha szereted. Ha ezért megsértõdik akkor nem biztos, hogy én lemennék a garázsba aludni. Gondolkozzon el a feleség, hogy min nyavalyog.
Hát ez érdekes történet. Mondjuk én se vagyok a nagy ajándékok híve. Apust megleptem egy üveg borral, amit tudtam hogy szeret. Bár nálunk is én adtam, õ kapott, de nem aludt a kutyákkal. Lehet hogy én csinálom rosszul??? Mert te már tuti nem felejeted el jövõre a szál virágot.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! A történet csak kitaláció volt: a feleségem kapott egy csokor virágot, és nincs is garázsunk... :) (Persze ezek után ki hiszi el, hogy egyáltalán van-e feleségem...?) Viszont a kérdést továbbra is fenntartom.
Tetszett a sztori! :D


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ez fogható simán a feledékenységre, vagy egyszerűen nem fontosak neki ezek a dolgok?

Észrevettem, hogy a barátom nagyon figyelmetlen, vagy nem is tudom mire véljem ezeket. Nem törődik vagy csak feledékeny?
Ezzel kapcsolatban várnám a válaszaitokat.
Pl volt kint külföldön elég hosszú ideig, és akkor is többször mondta, hogy mennyire finomak ott az édességek. Mondta, hogy vásárolt és csomót fog hozni nekem is, kóstoljam meg ilyenek az ottani édességek. Ebből nem láttam aztán semmit, majd kis időre dicsekedett vele, hogy most épp azt eszi, milyen finom.
Vagy pl nagyon szeretek rajzolni, és neki is rajzoltam, azt ígérte, hogy majd kiteszi a szobájába,mert nagyon tetszik neki.Mondjuk lehet csak úgy mondta,hogy ne sértsen meg és igazából nem tetszenek neki, mert azóta sem tette ki. Ezt meg is értem mondjuk, de az esett a legrosszabbul, mikor készítettem neki egy kis kulcstartót, a neve kezdőbetűje alakú volt.Arra is azt mondta,hogy nagyon örül neki, azonnal felrakja a táskájára. Ezóta sem láttam, már kb másfél hónapja. És még sorolhatnék ilyeneket, hogy megígért ezt-azt aztán sose úgy lett.Eddig mindig azt mondta,hogy annyira de annyira szeret velem lenni, hogy mindig velem akar ezután csinálni mindent.Erre meg nagyon ritkán megyünk el ketten valahova...
Szerintetek? Feledékeny, vagy inkább csak 'etetés'amiket mond? És nem a dolgok súlyán lenne a hangsúly,hogy önző lennék,hanem,hogy miért mondja és ígérgeti ezeket többször? Ti mit gondoltok erről?18L

3

Miért csinálja ezt a volt barátom? Ennyire gyáva?

Szerda este szakított velem, DE! közösségi oldalon keresztül. Még hangsúlyozta is, hogy élőben szeretne, meg beszélgetni is a szakítástól stb. Végül addig nyaggattam, hogy bevallotta, szakítani szeretne, ezért lett ott kimondva. Akkor este átbeszéltük az egész kapcsolatot. Egymás hibáit, mit rontottunk el, hol rontottuk el, de attól szép volt, szerelmesek voltunk. De tényleg nem működött már.

Azóta ő bulizik, minden este. Írtam neki, hogy holnap meg tudunk-e találkozni? mert én már ezt le szeretném zárni. Legyen már kimondva hivatalosan is. Válaszra sem méltatott, még csak el sem olvasta. Hozzáteszem, ő szakított velem, szóval legalább annyi lenne benne, hogy megkeresne és a szemembe is elmondaná a dolgokat..

Most komolyan így akarja lezárni? Miért nem válaszol? Ennyire gyáva? A szemembe már nem tudná ugyanezeket elmondani, amiket akkor szerda este leírt?

Engem idegesít. Nem kevés ideig voltunk együtt, hogy ezt így zárjuk le. És nem egy gerinctelen embernek ismertem meg, de ez azért szarul esik..

Mi a véleményetek?

17

Elmenjek a szülinapjára?

Tegnap szakítottunk a volt barátnőmmel,kedden a jövőhéten lesz a születésnapja,és gondoltam elmegyek hozzá,viszek valamit neki szülinapja alkalmából..Szerintetek jó ötlet?
Az a baj hogy nem tudom,hogy kibékülünk-e vagy sem..nem egy harmadik személy miatt válltunk szét..!

4

Mit gondoltok egy ilyen férfiról?

30 évesen otthon lakik és eljátsza a menő gyereket,kedvence az Odaát című sorozat és amikor a barátnőjével lehetne akkor is inkább azt nézi és minden barátnőjét úgy kezeli mint egy kutyát,állandóan késik a randijairól órákat,mindig kimagyaráz mindent,de viszont olyan szinten van mint egy 10 éves gyerek

4

Anya és a barátja tiltanak a barátomtól, mert kissé zűrös család. Ha megtudnák, hogy elszöktem barátomhoz igazuk lenne abban, hogy rámhívnák a rendőröket?

Egyébként anyáék olyanokat mondanak, hogy barátom facen mindenféle lányoknak irogat,de én tudom a jelszavát és semmi ilyesmit nem láttam. Anya azt is mondta, hogy keressek mást magamnak. (barátommal távkapcsolatban vagyunk, én miskolci, ő váci)

4

Tudtok feltétlenül szeretni?

És hűségesek lenni, akár egy kutya akinek mindegy milyen lökött és tökéletlen a gazdája, feltétlenül szereti. Az emberek miért nem olyanok mint a kutyák?

6

Tényleg semmi közöm hozzá? Elmondjam neki?

A barátnőm és a barátja 1 éve járnak. Én és a barátom fél éve járunk. Mi négyen legjobb barátok vagyunk, de persze a legszorosabb kapcsolatom a szerelmemmel és a barátnőmmel van. Néhány napja megtudtam, hogy a barátnőmet megcsalta a barátja. El akartam neki mondani, de azt mondta a barátom hogy ne tudjam meg mit csinál velem ha egy szót is merek szólni, és ne avatkozzak bele más dolgába mert semmi közöm hozzá meg amit nem tud a barátnőm az nem fáj neki. Viszont ha ez fordított esetben lenne így, akkor tuti elvárnám a barátnőmtől hogy mondja el.
Szerintetek?

12

Hogy lehet átvészelni a magányt? (20/L) Mert már nagyon rossz egyedűl. Ti hogy találtatok társat?

Mindig arra vágyok hogy valakihez odabújhassak,simogassuk egymást,de nekem úgy látszik az egyedűl lét marad,pedig csúnya sem vagyok azt mondják. Önbizalom hiány lenne?

24

Ez normális dolog?

az egyik pasi ismerősöm furcsa mód tud mindent még a 10 évvel ezelötti exéről is és a többiről is mindent
és amiket megtud azokat kibeszéli másoknak és ez szerinte teljesen normális
31éves a pasi
szerintetek?

2

Milyen programot talaljak ki?

Az a szitu hogy a lanyal voltam vacsoran mar smaroltunk is, de tegnap este allitolag haza kellet menyen de ma eljone, es lehet hogy ki kellene talaljak valami jo programot. Szerintetek milyen programal tudnam elerni hogy biztosan eljojon?

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!