Találatok a következő kifejezésre: Valóban igaz, 2006 óta nem (1 db)

Valóban igaz, hogy 2006 óta nem helyettesítheti az angol nyelvizsga az angol érettségit?

Legjobb válasz: igen,igaz,aki akkor megcsinálta a nyelvvizsgát,az kiválthatta az emelt szintû 100%-os(!) érettségit.de ezt már eltörölték,és nemcsak angolból. ez van...

igen, igaz, aki akkor megcsinálta a nyelvvizsgát, az kiválthatta az emelt szintû 100%-os(!) érettségit.de ezt már eltörölték, és nemcsak angolból. ez van...
A kérdező hozzászólása: Értem. Gondolom a csalások miatt alakult vissza :S
Hat igen egyreszt a csalasok miatt, masreszt a viragkorukat elo gyorstalpalos, 35 ezer forintos nyelvvizsgakozpontok miatt, ahol kb a nevedet kell tudni kimondani angolul vagy max koszonni.
Viszont jóhír: az emelt érettségi ad közép nyelvvizsgát. :D Ja, az érettségi semmivel sem komolyabb a nyelvvizsgánál... Csak akkreditált intézményektõl lehetett kiváltani az érettségit, azokat meg szabályozták.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Jól írtam németül? József is ott lesz. (Joseph wird dort auch sein)

2

Angol hanganyagot valaki?

Van oylan oldal ahonnan tudok letölteni angol hanganyagot kezdöknek?Olyan kellene ahol mondja magyarul és angolul is

0

Segítség a francia háziban?

chanteuses/anglais/intelligent
ezt a három szót kell helyes sorrendbe rakni, mint pl. voiture/grand/francais= la grande voiture francaise

nem tudom, hogy az intelligent vagy az anglais megy a főnév elé, vagy egyik sem.

4

Hogy mondom a nevemet angolul bemutatkozáskor?

magyar ez pl.: Hraucsekné Bobák Lívia Lauretta

3

Szükségem lenne egy jó angol könyvre, szerintetek?

Egy olyan kellene, ami segít átismételni a nyelvtant. Amiben igeidők ( nem csak az "alapok", hanem a ritkábban pl. future perfect continuous is van benne) magyarázattal, passive, conditionals stb. is megtalálhatóak. Tudnátok ajánlani? Köszönöm a válaszokat! :)

5

Legjobb nyelvtanulási módszerek?

5

Németről magyarra le tudnátok nekem ezt fordítani? Ich kann es einfach nicht beschreiben, du gehst mir einfach nicht mehr aus dem kopf. Träum sogar von dir. Hab dich so gern, bin sehr froh das ich dich habe mein ein und alles.

Köszönöm szépen előre is!!

5

Ti is hulyenek neznetek emiatt?

Mar csak masfel evem van vissza az egyetembol, es meg nincs nyelvvizsgam. (4 eves a suli) Nagyon ideges vagyok, mert komolyan nem latok eselyt, hogy valaha lesz, igy a diplomam is kerdojeles. 12 evig tanultam angolt, majd kimentem angliaba, ahol majdnem 1 evet toltottem/dolgoztam. Szamtalan konyvbol tanultam, rengeteg feladatot oldottam meg, de mindhiaba. A nyelv mostanaban presztizs kerdes, es mindig olyan szanakozva neznek, amikor bevallom, hogy nincsen. Nagyon rosszul esik, mert egyebkent is rossz ez nekem, ez meg csak tetezi. Most komolyan, buta vagyok, mert nincs semmi, de semmi nyelverzekem? Az egyetemen (nem konnyu, realszak) mindig az elso 3 kozott vegzek, jol tanulok, szorgalmas vagyok, de nem er semmit, ha sose lesz papirom rola a nyelv miatt. Nem tudom mit tehetnek meg, ugy erzem keptelen vagyok megszolalni. Felek hogy hibazok, nem all ossze a fejemben egy egyszeru mondat se. Kulon-kulon tudom a szavakat, meg a nyelvtant, de nem tudom osszeollozni, sokszor irasban se, plane beszedben. Butanak erzem magam, es nagyon felek...:(

9

Melyik a legkönnyebb középfokú nyelvvizsga angol nyelvből?

1

Van olyan köztetek, aki nyelvvizsgával, de nyelvtanári diploma nélkül tanít nyelviskolában?

Èn Németországban éltem évekig, nyelvvizsgákat tettem le és alapvetöen középiskolai tanári diplomám van, de nem nyelvtanári és tanítottam is évekig egy gimiben, tehát pedagógiai gyakorlatom is van böven.
Egyik nyelviskola sem akar velem szóba állni, mert egyrészt nincs meg a megfelelö "papirom" hozzá másrészt ugysem tudnék mit kezdeni a felnöttekkel, ha "csak" gyerekekkel foglalkoztam eddig.
Ti ezt hogy látjátok?
Szerintem a tanításban kb. 60-70% maga a tanár személye, egyénisége és csak 30-40% a szaktudás. Ha valaki nem tudja átadni a tudását, mert egy halkszavú, visszafogott vagy nem tudja mozgósítani az embereket, mert nincs az a fajta vezetö-irányító képessége, akkor az a valaki sem fog sikereket elérni.

11

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!