Találatok a következő kifejezésre: Vakut lehet ha a (12 db)

Ha a képet csinálok a kutyámról, vakuval, és a képen zöld a szeme akkor lehet, hogy zöldhályog van a szemén?

Amúgy sötétbarna a szeme.

Legjobb válasz: NYugi !! Az én kutyumnak is zöld a szeme az összes képen:) mert a vaku.... Am a zöldhályogot így nem lehet látni...csak "úgy" a neve h zöldhályog

NYugi !! Az én kutyumnak is zöld a szeme az összes képen:) mert a vaku.... Am a zöldhályogot így nem lehet látni...csak "úgy" a neve h zöldhályog
szerintem nem.... muti:)
A vaku fényét a szaruhártya alatt lévõ folyadék veri vissza. Ezért változik a színe. Múltkor olvastam valahol, hogy ha valakinek több a folyadék, az zöld, de ha kevesebb, akkor piros lesz. Innen kezdve már fizika, az nem az erõsségem.
néhány képen az én kutyám szeme is zöld, az állatdoki szerint nincs semmi baja. kép: http://www.bloki.hu/petmedia/images/11775/178690.jpg
Szerintem nem lehet a kutyádnak baja.A mi kutyánk szeme meg mindig piros, ha fényképezzük.
vedd végig! azért használsz vakut, mert sötét van. sötétben mit csinál a pupilla? kitágul, hogy több fényt eresszen be. a vaku beesõ fénye pedig a szemfenékrõl a kutyánál zölden verõdik vissza. Az õznél, szarvasnál is, a macskáé fehér, a rókáé narancssárga, az embernél piros. No problemo, no para! Ha majd azt látod, hogy a kutyád szeme homályos lesz, és láthatóan rosszul lát, nekimegy dolgoknak stb, akkor vidd el dokihoz, megmûtik.
A kérdező hozzászólása: csak megilyedtem, mert azt olvastam, hogy ha sötétbõl belevilágítunk hirtelen a kutya szemébe és zöld, és a pupillái nagyok akkor az zöldháylog lehet, és neki a pupillái is nagyok a képen.
lol! nyugi! azért ilyen a szeme mert fényképezéskor így verõdik a vaku fénye ennyi:P az embereknek is piros a szemük mégsem vérzik :P
Nálam is volt ilyen de semmi baja a kutyámnak
az enyémnek hol kék, hol zöld, hol barna, hol fehér:)
Jó megvilágításnál nem fog befényleni az eb szeme, nyugi, kísérletezz. A zöldhályognak meg olvass utána. :-)
A kérdező hozzászólása: De minden képen zöld a szeme a vakutól, pedig amúgy barna:S Nem tudom miért.
Rossz a megvilágítás.
Az én kutyámnak világosbarna a szeme és nagyon ilyesztõ zöld a képeken de nyugi csak a vaku miatt :)

Vakut lehet használni, ha a babát akarjuk fotózni vagy jobb a szemeinek, ha azt inkább nem használjuk?

Hétf?n szülünk.

Legjobb válasz: A kérdésedben ott a válasz.:) A vaku egy nagyon erõs fényinger, ami a mi "sokat látott" szemünknek is megterhelõ, egy újszülöttnek szvsz maradandó károsodást is okozhat. Próbáljátok meg fénynél fotózni, lámpa, ablak. Könnyû szülést! :)

A kérdésedben ott a válasz.:) A vaku egy nagyon erõs fényinger, ami a mi "sokat látott" szemünknek is megterhelõ, egy újszülöttnek szvsz maradandó károsodást is okozhat. Próbáljátok meg fénynél fotózni, lámpa, ablak. Könnyû szülést! :)
Én úgy hallottam, hogy az elsõ pár hónapban egyáltalán ne használjunk vakut, mert tényleg nem tesz jót a szemének és maradandó is lehet! Na persze ha véletlenül készült róla 1-2 kép, az még nem feltétlenül gond, de semmiképpen nem kellene rendszert csinálni belõle.
Lehet, hogy nem okoz semmit, én biztos nem fényképezném az újszülött gyerekemet vakuval. Csak a példa kedvéért, milyen lehet, ha valakit bezárnak egy sötétzárkába 9 hónapra, kiengedik és belevillognak a szemébe? Jöhet a nega a modern gondolkodásúaktól, de én tuti nem vakuznék.
Amikor a fiam született, anyukám vakuval fotózott, nem lett semmi baja a fiam szemének. Igaz, hogy csak 2-3 kép készült róla akkor.
Jajj istenem máááár... Persze, hogy fotózhatod, a világon semmi baja nem lesz. A kórházban mindig vakuval fényképeznek az apukák, és még sosem hallottam, hogy akár orvos, akár másik nõvér rájuk szólt volna. Nem szabad ennyire sterilnek lenni.

Ha azelső babámat vákummal szültem, akkor a második lehet hogy sikerül anélkül?

A vákumra f?leg azért volt szükség, mert hosszú volt a vajúdás és elég kemény, mindketten elfáradtunk. Meg nem volt egy apróság a kicsi fiam!

Legjobb válasz: csakis vákuum nélküli szülésre készülj! Magadban tudatosan. A vákuum is sajnos veszélyes. Az én, fiam is így született, elhúzódó vajúdás után, hála az égnek semmi probléma (nagyon gyors és ügyes dokim volt); de nem 1 történet szól arról, hogyha nem "kapják ki" idõben , vagy elõszörre nem sikerül, akkor gond lehet...Én a következõnél vagy eda-t kérek vagy császár, nem kísértem a sorsot:)

csakis vákuum nélküli szülésre készülj! Magadban tudatosan. A vákuum is sajnos veszélyes. Az én, fiam is így született, elhúzódó vajúdás után, hála az égnek semmi probléma (nagyon gyors és ügyes dokim volt); de nem 1 történet szól arról, hogyha nem "kapják ki" idõben , vagy elõszörre nem sikerül, akkor gond lehet...Én a következõnél vagy eda-t kérek vagy császár, nem kísértem a sorsot:)
A kérdező hozzászólása: Persze arra készülök, nem szeretnék mégegyszer vákumot. Akkora vágásom lett, hogy csak na, ami nagyon nehezen gyógyult. Szerencsére a babámnak nem lett baja, de én is olvastam ilyesztõ sztorikat. :-((
Én ennek az eda-nak is utánanéztem. A tolófájásokig adagolják. Elõtte nem fáradsz ki, és a tolókat már érzed. Ha megint húzódik a tágulásom, akkor merész lány leszek és kérek!:)
Szia! Én az elsõ babámat EDÁ-val és vákuummal szültem szintén kiemrültség és fájásgyengeség miatt. A másodikat sajnos császárral, de ez hirtelen jött. Szerintem a vákuum nem olyan dolog, amire elõre lehet számítani. Nem feltétlenül lesz az elsõ után a második is az. Gondolj arra, hogy már szültél egyszer, amire a szervezeted még emlékezni fog, és lehet, hogy minden sokkal flottabbul fog menni, mint az elsõnél. Sok sikert és boldog babavárást.
Tapasztalatból írom minden szülés más, másként zajlik, légy nyugodt, és erõs!


Ha vakuval fotózva közelről lefényképezem az lcd monitoromat, attól lehet baja a panelnek?

Legjobb válasz: Nem lesz baja. Ugyanakkor, ha nem a karcokat fotózod, akkor használd a PrintScreent!

Nem lesz baja. Ugyanakkor, ha nem a karcokat fotózod, akkor használd a PrintScreent!
Ügyes trükk, vajon miért van, hogy a neten minden link erre az egy videóra mutat és sehol sincs egyéb forrás megjelölve?
Ilyent én is tudok csinálni! :-)) Lefotózom prt sc-vel a képernyõt és készítek belõle egy másolat fotót. A másolat felét beszürkítem szerkesztõ programmal. Azután teljes képernyõk kép nézegetõben megnyitom. Már csak egy rejtett gomb nyomás és vált a kép arra ahol szürke az egyik oldal. Ezt a videót ilyen egyszerû megcsinálni.
#4, azért ügyesen kell, hogy akkor válts a félképre, amikor villan a vaku! ;-)
Elég egy Adobe after Effects és azzal gyerekjáték levenni a fél képernyõt a vaku után...
Ha megfigyelitek, valamennyivel a vaku után váltja a képet a szerkesztettre. :) )

Anyukák! Mennyi idős kortól lehet a babát úgy fényképezni, hogy a vaku be van kapcsolva? Már ha lehet egyáltalán? !

Legjobb válasz: Mióta megszületett szoktam vakuval fényképezni. Nem is hallottam, hogy ne lehetne...

Mióta megszületett szoktam vakuval fényképezni. Nem is hallottam, hogy ne lehetne...
Mi is a kezdetektõl vakuval fényképezünk....
Nem cseppkõbõl van, elsõ naptól úgy fényképeztük
Mi is.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat mindenkinek! Ja és még annyit, hogy tényleg nem cseppkõbõl van? Pedig eddig azt hittem...
Én kb két hetes koráig nem használtam a vakut, és még most is próbálom inkább a természetes napfénynél fotózni, de már nem hiszem, hogy ártana neki. Inkább a szülés utáni pillanatokra mondják, hogy ne. Most két hónapos a picim.
Amikor megszületett a kisfiam, anyám kb 20 centirõl megküldte vakuval. Rá is szólt a szülésznõ, hogy ezt azért ne, :) De azóta semmi gond a látásával.
Off, de miért nem szabad a cseppkövet vakuval fotózni? Bocsi, csak nagyon felkeltette az érdeklõdésemet.

Mi baja lehet a babának, ha sokat fotózzák vakuval?

Mikortól lehet vakuval fotózni?

Legjobb válasz: Szerintem semmi. Túl közelrõl amúgy sem vakuz senki szerintem, eleinte sokat alszanak, sok kép készül így, késõbb szintén lehet találni egy egészséges egyensúlyt vakus és nem vakus fényképezés között:) Én elsõ napjuktól kezdve sokat fényképeztem õket.

Szerintem semmi. Túl közelrõl amúgy sem vakuz senki szerintem, eleinte sokat alszanak, sok kép készül így, késõbb szintén lehet találni egy egészséges egyensúlyt vakus és nem vakus fényképezés között:) Én elsõ napjuktól kezdve sokat fényképeztem õket.

Xperia P telefonom mi lehet a baj? 2 hiba: 1. miért sötét (rossz) a kép 8 mpixelnél vakuval (6-nál szép kép).1. Hogyan tüntethetem el a nyertél egy ipodot reklámot (ha net onolva van, akkor sokszor előjön). Lehet valami vírus?

Az az érdekes,hogy 6 megapixelnél semmi baj nincs csak a 8 nál rossza kép 10 ből 8 szor. Avast vírusírtót is indítottam mmár de nem talált hibákat,de idegesít a reklám/vírus szerűség.Van olyan,hogy egymás után 5ször előjön...Esetleg volt másnak is ilyen problémája? Előre is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Az elsõ problémát javitja a hamarosan megjelenõ frissités,de van rá javitó script viszint ahhoz root és recovery kell. A második "probléma" meg nrmális dolog androidon. Vannak reklám blokkoló programok ,de ezekhez is root kell.

Az elsõ problémát javitja a hamarosan megjelenõ frissités, de van rá javitó script viszint ahhoz root és recovery kell. A második "probléma" meg nrmális dolog androidon. Vannak reklám blokkoló programok , de ezekhez is root kell.
Xperiáknál most nagyon sok a hiba, én általában képernyõ meghalásról szoktam olvasni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!