Találatok a következő kifejezésre: Vakut lehet ha (14 db)

Vakut lehet használni, ha a babát akarjuk fotózni vagy jobb a szemeinek, ha azt inkább nem használjuk?

Hétf?n szülünk.

Legjobb válasz: A kérdésedben ott a válasz.:) A vaku egy nagyon erõs fényinger, ami a mi "sokat látott" szemünknek is megterhelõ, egy újszülöttnek szvsz maradandó károsodást is okozhat. Próbáljátok meg fénynél fotózni, lámpa, ablak. Könnyû szülést! :)

A kérdésedben ott a válasz.:) A vaku egy nagyon erõs fényinger, ami a mi "sokat látott" szemünknek is megterhelõ, egy újszülöttnek szvsz maradandó károsodást is okozhat. Próbáljátok meg fénynél fotózni, lámpa, ablak. Könnyû szülést! :)
Én úgy hallottam, hogy az elsõ pár hónapban egyáltalán ne használjunk vakut, mert tényleg nem tesz jót a szemének és maradandó is lehet! Na persze ha véletlenül készült róla 1-2 kép, az még nem feltétlenül gond, de semmiképpen nem kellene rendszert csinálni belõle.
Lehet, hogy nem okoz semmit, én biztos nem fényképezném az újszülött gyerekemet vakuval. Csak a példa kedvéért, milyen lehet, ha valakit bezárnak egy sötétzárkába 9 hónapra, kiengedik és belevillognak a szemébe? Jöhet a nega a modern gondolkodásúaktól, de én tuti nem vakuznék.
Amikor a fiam született, anyukám vakuval fotózott, nem lett semmi baja a fiam szemének. Igaz, hogy csak 2-3 kép készült róla akkor.
Jajj istenem máááár... Persze, hogy fotózhatod, a világon semmi baja nem lesz. A kórházban mindig vakuval fényképeznek az apukák, és még sosem hallottam, hogy akár orvos, akár másik nõvér rájuk szólt volna. Nem szabad ennyire sterilnek lenni.

Milyen vakut lehetne rádugni egy Fuji FinePix s7000 tipusú fényképezőgépre? Ha lehet, olyat ajáljatok, amit meg is lehet venni Magyarországon, olcsón, ha lehet. Esetleg ha olcsón találok Nikon-talpast, az jó hozzá?

Legjobb válasz: Szia, Nos elég nehéz, megfelelõ külsõ vakut választani ehhez a géphez ugyanis ez a típus nem alkalmas rendszervakú fogadására, amellyel kommunikálni tudna. Sajnos inkább csak reklámértéke van a gépre épített klasszikus vakupapucsnak. Én egy Soligor 30 DA típusú robotvakut vásároltam a 7000-semhez, de elég nehézkes vele fényképezni mivel a vaku automataikája ISO100-as érzékenységhez van kalibrálva a 7000-es pedig ISO200 alá nem tud menni. Ököl szabályként mondhatnák azt, hogy egyel kisebb rekesz, megfelelne a probléma orvoslásához, de a gyakorlatban nem mûködött a dolog, hol sötétek lettek a képek, hol pedig beégtek. Ez a vaku lehetõséget biztosít arra is, hogy manuálisan használd, ez azt jelenti, hogy ilyenkor teljesen lebutul és mindig teljes teljesítménnyel villan, és neked kell megsaccolnod a fényviszonyok, és a távolság figyelembevételével, hogy mekkora rekeszt kell állítanod a gépeden. (A záridõt külsõ vakuval 1/125-öd szekundumra szokás állítani.) Nos ha mozgalmas eseményt szeretnél fényképezni, vért fogsz izzadni, és csak a szerencsén múlik, hogy hány jó képed lesz. Tehát neked egy normális robotvakura lenne szükséged, amelynek az automatikája ISO200-as érzékenységhez is beállítható, de ilyen vakut egyre nehezebb beszerzi, ugyanis a „játékszer” kompakt gépek semmilyen külsõ vaku fogadására nem képesek, a komolyabb tükörreflexes vázakhoz pedig, gyártanak profi rendszervakukat, amelyek minimum ugyanazt a korrekt szolgáltatást nyújtják, mint a beépített beépített vakuk csak nagyobb villanóteljesítmény mellett. Ha elég elszánt vagy a Soligor vakui közül válasz egyet pl.: „Soligor Auto DG-340AZ”, de õ is ISO100-ra van hangolva, tehát csak manuál módban fogod tudni használni, az pedig elég macerás. Remélem tudtam segíteni, Sok szerencsét, kitartást, és türelmet a „FinePix S7000 + külsõ vaku” kombó használatához :)

Szia, Nos elég nehéz, megfelelõ külsõ vakut választani ehhez a géphez ugyanis ez a típus nem alkalmas rendszervakú fogadására, amellyel kommunikálni tudna. Sajnos inkább csak reklámértéke van a gépre épített klasszikus vakupapucsnak. Én egy Soligor 30 DA típusú robotvakut vásároltam a 7000-semhez, de elég nehézkes vele fényképezni mivel a vaku automataikája ISO100-as érzékenységhez van kalibrálva a 7000-es pedig ISO200 alá nem tud menni. Ököl szabályként mondhatnák azt, hogy egyel kisebb rekesz, megfelelne a probléma orvoslásához, de a gyakorlatban nem mûködött a dolog, hol sötétek lettek a képek, hol pedig beégtek. Ez a vaku lehetõséget biztosít arra is, hogy manuálisan használd, ez azt jelenti, hogy ilyenkor teljesen lebutul és mindig teljes teljesítménnyel villan, és neked kell megsaccolnod a fényviszonyok, és a távolság figyelembevételével, hogy mekkora rekeszt kell állítanod a gépeden. (A záridõt külsõ vakuval 1/125-öd szekundumra szokás állítani.) Nos ha mozgalmas eseményt szeretnél fényképezni, vért fogsz izzadni, és csak a szerencsén múlik, hogy hány jó képed lesz. Tehát neked egy normális robotvakura lenne szükséged, amelynek az automatikája ISO200-as érzékenységhez is beállítható, de ilyen vakut egyre nehezebb beszerzi, ugyanis a „játékszer” kompakt gépek semmilyen külsõ vaku fogadására nem képesek, a komolyabb tükörreflexes vázakhoz pedig, gyártanak profi rendszervakukat, amelyek minimum ugyanazt a korrekt szolgáltatást nyújtják, mint a beépített beépített vakuk csak nagyobb villanóteljesítmény mellett. Ha elég elszánt vagy a Soligor vakui közül válasz egyet pl.: „Soligor Auto DG-340AZ”, de õ is ISO100-ra van hangolva, tehát csak manuál módban fogod tudni használni, az pedig elég macerás. Remélem tudtam segíteni, Sok szerencsét, kitartást, és türelmet a „FinePix S7000 + külsõ vaku” kombó használatához :)

Ha egy vaku tud slave módot, akkor egy sima vaku villantással is ki lehet oldani?

Legjobb válasz: Ez típustól függ. Milyen a vakud és mivel szeretnéd vezérelni?

Ez típustól függ. Milyen a vakud és mivel szeretnéd vezérelni?
A kérdező hozzászólása: Yongnuo YN-565ex vakut szeretne venni ismerõsöm és canon sx1is géppel oldaná ki.
Elméletileg ki lehet oldani. A boltban kellene megkérdezni, ahol veszi. Egyébként elég "egyszerû" vakuk ezek.
ismerõsöd vajon képes folyékonyan elolvasni a gugli harmadik találatában lévõ cikket? https://www.google.com/search?q=Yongnuo+YN-565ex&ie=utf-8&oe..
A kérdező hozzászólása: Köszi! Látom ott van alsó sorban:)


Anyukák! Mennyi idős kortól lehet a babát úgy fényképezni, hogy a vaku be van kapcsolva? Már ha lehet egyáltalán? !

Legjobb válasz: Mióta megszületett szoktam vakuval fényképezni. Nem is hallottam, hogy ne lehetne...

Mióta megszületett szoktam vakuval fényképezni. Nem is hallottam, hogy ne lehetne...
Mi is a kezdetektõl vakuval fényképezünk....
Nem cseppkõbõl van, elsõ naptól úgy fényképeztük
Mi is.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat mindenkinek! Ja és még annyit, hogy tényleg nem cseppkõbõl van? Pedig eddig azt hittem...
Én kb két hetes koráig nem használtam a vakut, és még most is próbálom inkább a természetes napfénynél fotózni, de már nem hiszem, hogy ártana neki. Inkább a szülés utáni pillanatokra mondják, hogy ne. Most két hónapos a picim.
Amikor megszületett a kisfiam, anyám kb 20 centirõl megküldte vakuval. Rá is szólt a szülésznõ, hogy ezt azért ne, :) De azóta semmi gond a látásával.
Off, de miért nem szabad a cseppkövet vakuval fotózni? Bocsi, csak nagyon felkeltette az érdeklõdésemet.

Ha a képet csinálok a kutyámról, vakuval, és a képen zöld a szeme akkor lehet, hogy zöldhályog van a szemén?

Amúgy sötétbarna a szeme.

Legjobb válasz: NYugi !! Az én kutyumnak is zöld a szeme az összes képen:) mert a vaku.... Am a zöldhályogot így nem lehet látni...csak "úgy" a neve h zöldhályog

NYugi !! Az én kutyumnak is zöld a szeme az összes képen:) mert a vaku.... Am a zöldhályogot így nem lehet látni...csak "úgy" a neve h zöldhályog
szerintem nem.... muti:)
A vaku fényét a szaruhártya alatt lévõ folyadék veri vissza. Ezért változik a színe. Múltkor olvastam valahol, hogy ha valakinek több a folyadék, az zöld, de ha kevesebb, akkor piros lesz. Innen kezdve már fizika, az nem az erõsségem.
néhány képen az én kutyám szeme is zöld, az állatdoki szerint nincs semmi baja. kép: http://www.bloki.hu/petmedia/images/11775/178690.jpg
Szerintem nem lehet a kutyádnak baja.A mi kutyánk szeme meg mindig piros, ha fényképezzük.
vedd végig! azért használsz vakut, mert sötét van. sötétben mit csinál a pupilla? kitágul, hogy több fényt eresszen be. a vaku beesõ fénye pedig a szemfenékrõl a kutyánál zölden verõdik vissza. Az õznél, szarvasnál is, a macskáé fehér, a rókáé narancssárga, az embernél piros. No problemo, no para! Ha majd azt látod, hogy a kutyád szeme homályos lesz, és láthatóan rosszul lát, nekimegy dolgoknak stb, akkor vidd el dokihoz, megmûtik.
A kérdező hozzászólása: csak megilyedtem, mert azt olvastam, hogy ha sötétbõl belevilágítunk hirtelen a kutya szemébe és zöld, és a pupillái nagyok akkor az zöldháylog lehet, és neki a pupillái is nagyok a képen.
lol! nyugi! azért ilyen a szeme mert fényképezéskor így verõdik a vaku fénye ennyi:P az embereknek is piros a szemük mégsem vérzik :P
Nálam is volt ilyen de semmi baja a kutyámnak
az enyémnek hol kék, hol zöld, hol barna, hol fehér:)
Jó megvilágításnál nem fog befényleni az eb szeme, nyugi, kísérletezz. A zöldhályognak meg olvass utána. :-)
A kérdező hozzászólása: De minden képen zöld a szeme a vakutól, pedig amúgy barna:S Nem tudom miért.
Rossz a megvilágítás.
Az én kutyámnak világosbarna a szeme és nagyon ilyesztõ zöld a képeken de nyugi csak a vaku miatt :)

Mi baja lehet a babának, ha sokat fotózzák vakuval?

Mikortól lehet vakuval fotózni?

Legjobb válasz: Szerintem semmi. Túl közelrõl amúgy sem vakuz senki szerintem, eleinte sokat alszanak, sok kép készül így, késõbb szintén lehet találni egy egészséges egyensúlyt vakus és nem vakus fényképezés között:) Én elsõ napjuktól kezdve sokat fényképeztem õket.

Szerintem semmi. Túl közelrõl amúgy sem vakuz senki szerintem, eleinte sokat alszanak, sok kép készül így, késõbb szintén lehet találni egy egészséges egyensúlyt vakus és nem vakus fényképezés között:) Én elsõ napjuktól kezdve sokat fényképeztem õket.

Xperia P telefonom mi lehet a baj? 2 hiba: 1. miért sötét (rossz) a kép 8 mpixelnél vakuval (6-nál szép kép).1. Hogyan tüntethetem el a nyertél egy ipodot reklámot (ha net onolva van, akkor sokszor előjön). Lehet valami vírus?

Az az érdekes,hogy 6 megapixelnél semmi baj nincs csak a 8 nál rossza kép 10 ből 8 szor. Avast vírusírtót is indítottam mmár de nem talált hibákat,de idegesít a reklám/vírus szerűség.Van olyan,hogy egymás után 5ször előjön...Esetleg volt másnak is ilyen problémája? Előre is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Az elsõ problémát javitja a hamarosan megjelenõ frissités,de van rá javitó script viszint ahhoz root és recovery kell. A második "probléma" meg nrmális dolog androidon. Vannak reklám blokkoló programok ,de ezekhez is root kell.

Az elsõ problémát javitja a hamarosan megjelenõ frissités, de van rá javitó script viszint ahhoz root és recovery kell. A második "probléma" meg nrmális dolog androidon. Vannak reklám blokkoló programok , de ezekhez is root kell.
Xperiáknál most nagyon sok a hiba, én általában képernyõ meghalásról szoktam olvasni.

Ha azelső babámat vákummal szültem, akkor a második lehet hogy sikerül anélkül?

A vákumra f?leg azért volt szükség, mert hosszú volt a vajúdás és elég kemény, mindketten elfáradtunk. Meg nem volt egy apróság a kicsi fiam!

Legjobb válasz: csakis vákuum nélküli szülésre készülj! Magadban tudatosan. A vákuum is sajnos veszélyes. Az én, fiam is így született, elhúzódó vajúdás után, hála az égnek semmi probléma (nagyon gyors és ügyes dokim volt); de nem 1 történet szól arról, hogyha nem "kapják ki" idõben , vagy elõszörre nem sikerül, akkor gond lehet...Én a következõnél vagy eda-t kérek vagy császár, nem kísértem a sorsot:)

csakis vákuum nélküli szülésre készülj! Magadban tudatosan. A vákuum is sajnos veszélyes. Az én, fiam is így született, elhúzódó vajúdás után, hála az égnek semmi probléma (nagyon gyors és ügyes dokim volt); de nem 1 történet szól arról, hogyha nem "kapják ki" idõben , vagy elõszörre nem sikerül, akkor gond lehet...Én a következõnél vagy eda-t kérek vagy császár, nem kísértem a sorsot:)
A kérdező hozzászólása: Persze arra készülök, nem szeretnék mégegyszer vákumot. Akkora vágásom lett, hogy csak na, ami nagyon nehezen gyógyult. Szerencsére a babámnak nem lett baja, de én is olvastam ilyesztõ sztorikat. :-((
Én ennek az eda-nak is utánanéztem. A tolófájásokig adagolják. Elõtte nem fáradsz ki, és a tolókat már érzed. Ha megint húzódik a tágulásom, akkor merész lány leszek és kérek!:)
Szia! Én az elsõ babámat EDÁ-val és vákuummal szültem szintén kiemrültség és fájásgyengeség miatt. A másodikat sajnos császárral, de ez hirtelen jött. Szerintem a vákuum nem olyan dolog, amire elõre lehet számítani. Nem feltétlenül lesz az elsõ után a második is az. Gondolj arra, hogy már szültél egyszer, amire a szervezeted még emlékezni fog, és lehet, hogy minden sokkal flottabbul fog menni, mint az elsõnél. Sok sikert és boldog babavárást.
Tapasztalatból írom minden szülés más, másként zajlik, légy nyugodt, és erõs!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!