Találatok a következő kifejezésre: Vakbélgyulladásnak mik tünetei (9 db)

Terhesség alatt előfordulhat e vakbélgyulladás? Mik a tünetei?

Kb 5 napja hasogat a jobb oldalamba, voltam vérvételen, az jó lett, voltam sebészeten, szerintük nem vakbél. Voltam UHn, ott minden rendben, n?gyógyász sem talált semmit. Mégis mit?l lehet?

Legjobb válasz: Szia. Valoszinuleg elofordulhat barmikor a vakbelgyulladas, nekem is volt, igaz nem voltam terhes viszont a tunetei azok szornyuek voltak. Szornyen hasogatott kb a gyomrom tajan meh hatul a derekam kornyeken es mikor a sebesz megyomta a vakbelemnel akkor kibirhatatlanul fajt.Szerintem ha a sebesz is es a nogyogyasz is kivizsgalt nem lehet vakbel mivel az ilyesmit mar egybol felismerik. Lehet hogy a terhesseg okozta valtozasok miatt hasogat. Remelem nem lessz semmi komoly.

Szia. Valoszinuleg elofordulhat barmikor a vakbelgyulladas, nekem is volt, igaz nem voltam terhes viszont a tunetei azok szornyuek voltak. Szornyen hasogatott kb a gyomrom tajan meh hatul a derekam kornyeken es mikor a sebesz megyomta a vakbelemnel akkor kibirhatatlanul fajt.Szerintem ha a sebesz is es a nogyogyasz is kivizsgalt nem lehet vakbel mivel az ilyesmit mar egybol felismerik. Lehet hogy a terhesseg okozta valtozasok miatt hasogat. Remelem nem lessz semmi komoly.
Szia. Àltalában a tünetek, eleinte hasfájás, majd egyre erösödö görcsök a bal oldalo, és áthu´zódik a jobbra is. ha vakbélgyuladás lene is, akkor azt orvos észre vené. Valószínü, hogy tágul a méhed, és ezt érzed ennyire. Reméljük, hogy ne lessz semi gond veletek. Ha továba sem enyhülnek a tüneteid, menj vissza az orvosodhoz. 29hetes kismama.
Ha voltál sebészeten is és uh-on is és minden ok volt, akkor valószínülég nem vakbélgyulladás. Lehetséges, hogy a méhszalagjaid kezdtek nyúlni, ami iszonyú fájdalommal tud járni. Nekem is volt kétszer, mindkét oldalt, több napig. Aludni sem tudtam. Nekem picit segített a magnézium(napi 5x2 Magne B6) és rengeteg pihenés!!! Úgy értem ágyban pihenés! Sok sikert Egy 32 hetes Kismama

Mik a vakbélgyulladás egyértelmű tünetei?

A tüneteit tudom, de mi az ami biztosan van ha vakbélgyulladásod van?

Legjobb válasz: Nálunk az orvos úgy vizsgált (többek között), hogy megnyomta a hasat a vakbéllel ellenkezõ oldalon, és ha ez a nyomás fájdalmat idézett elõ a vakbeles oldalon, akkor elég erõs a gyanú, hogy ez bizony vakbélgyulladás. Akiket ismerek és volt vakbélgyulladásuk, náluk mindig ez volt a tapasztalat.

Nálunk az orvos úgy vizsgált (többek között), hogy megnyomta a hasat a vakbéllel ellenkezõ oldalon, és ha ez a nyomás fájdalmat idézett elõ a vakbeles oldalon, akkor elég erõs a gyanú, hogy ez bizony vakbélgyulladás. Akiket ismerek és volt vakbélgyulladásuk, náluk mindig ez volt a tapasztalat.
reggel hasfájással ébredtem, mire 10 perc mulva ki akartam kelni az ágyból, már csak hasoncsuzva tudtam elvonszolni magam a telefonig, hogy jöjjenek anyámék, mert baj van... legközelebbi dokihoz vittek, aki közölte, hogy biztos csak mentstuácios görcs, pihenjem ki... ugyhogy irány következõ doki, aki csak annyit kérdezett, hogy viszenek kocsival, vagy rohammentõ jöjjön értem, mert kb még félóra kellett volna hogy teljesen "szétdurranjon"...órán belül mûtõben feküdtem...
A kérdező hozzászólása: A csípõcsontomnál szinte a tetejénél érzem a fájdalmat.
Nincsenek. Nekem orvos mondta egy este, hogy "csak egy komolyabb gyomorrontás", másnap reggel mûtöttek.
Pici szurkálás?? Nem, ez biztosan nem vakbélgyulladás. Elég erõteljes tünetekkel jár, A láz szinte soha nem marad el, plusz eltérés a laborértékekben, hasmenés, hányás sem ritka tünet, plusz a fájdalom szinte mindig a köldök köré sugár irányban lokalizálódik és pluszban még a medenceövre. Ez nem egy egyszerû szurkálás, hanem erõteljes fájdalom.

Mik a vakbélgyulladás legelső tünetei?

(Kérem olyanok válaszoljanak akiknek már volt vakbéklgyulladásuk,és tudják,hogy mik a legels? tünetek!)

Legjobb válasz: A tüneteket hõemelkedés, hányinger kíséri és a fájdalom jelentkezése után órákkal hányás jelentkezik. Az esetek egy részében a vakbél sajátságos elhelyezkedése miatt sûrû vizelési inger, véres vizelet vagy hasmenés léphet fel, illetve a folyamat elõrehaladtával magas láz jöhet létre, mely a diagnózis szempontjából félrevezetõ lehet.

A tüneteket hõemelkedés, hányinger kíséri és a fájdalom jelentkezése után órákkal hányás jelentkezik. Az esetek egy részében a vakbél sajátságos elhelyezkedése miatt sûrû vizelési inger, véres vizelet vagy hasmenés léphet fel, illetve a folyamat elõrehaladtával magas láz jöhet létre, mely a diagnózis szempontjából félrevezetõ lehet.
Szúró fájdalom a jobb alhasban.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat!
én szimplán begörcsöltem és nem tudtam szinte fogni sem a jobb kezemmel és nekem perforálódott volt.. nem feltétlen vannak ilyen tünetek, hogy hányinger stb...

Vakbélgyulladásnak mik a tünetei?

Legjobb válasz: Hasfájás, ami egy pontból indul és kisugárzik máshova is, valamint erõsödik. Hányinger, hányás. Láz.

Hasfájás, ami egy pontból indul és kisugárzik máshova is, valamint erõsödik. Hányinger, hányás. Láz.
Én írtam elõször is! Van amikor lassan alakul ki, van amikor hirtelen rohamosan! Nekem elõzõ este hányingerem volt, aztán másnap délelõtt elkezdett fájni a hasam, ami kb. délre olyan erõs lett hogy hazakísértek. Elmentünk a háziorvoshoz, aki megnyomkodta a hasam, felemelte a lábam stb, de nem tudta pontosan megmondani. Beutalt a kórházba, már az odavezetõ úton hánytam is (még mindig délután volt), a doki elküldött ultrahangra, semmi, elküldött a nõgyógyászhoz, semmi. Éjszaka jegeltek, kaptam fájdalomcsillapítót, de egész éjszaka nem aludtam, mert annyira fájt a hasam. Reggel jött a vizit és a nagyokosok ott álltak körbe az ágyamnál, hogy mi legyen, ugyanis a jegelés semmit nem használt az égvilágon. Eldöntötték hogy megmûtenek, de még mindig nem volt tuti nekik, hogy vakbélgyulladásom van! Kiderült aztán, hogy már perforált is a vakbelem, és azért nem találták az okot, mert a másik oldalon volt a vakbelem:) Na ezt csak azért meséltem el, hogy ilyen is van! De ne ijedj meg! Ha van valami, szerintem is menj orvoshoz!!
A kérdező hozzászólása: Köszi. És ezek szerint, ez a sorrend? Milyen gyorsan követik a tünetek egymást? Bocs a sok plusz kérdésért....

Kb 14 éveseknél mik a vakbélgyulladás tünetei?

Legjobb válasz: Mint bárkinél. http://videoklinika.hu/video/a_vakbelgyulladas

Nekem 13 éves koromban kezdõdött. Hirtelen csak elkezdett fájni a gyomromról kicsit jobbra lent. kiderült, hogy begyulladt a vakbelem :( Sürgõsen menj el orvoshoz, mert ha idõben nem veszik észre, halálos kimenetele is lehet!

Mik a tünetei a vakbélgyulladásnak? Azon kívül hogy hasfájás, láz, mert az mástól is lehet. Tehát miről ismerem fel? Mitől alakulhat egyáltalán ki?

Legjobb válasz: Abélrendszerben van egy kis nyúlvány, bélgöb, aminek nincs funkciója emésztési értelemben és azt nevezik vakbélnek. A jobb oldalon van és ha egy ételdarab, haj, tojáshéj stb belekeveredik, begyulladhat, mert nem lökõdik abból a "gödörbõl" és ott kezd rothadni. Tünetei: bal oldalba, derékba sugárzó fájdalom, hasmenés, esetenként láz. Aperforálódáskormársúlyos belsõ vérzést, halált okozhat. Ilyen tünetekkel, jobb az ügyeletre menni. Perforáció: szaggatott berepedezés, végül lyukadás. Ezmiatt a béltartalom a hasüregbe torlódik és mérgezést okoz.

Abélrendszerben van egy kis nyúlvány, bélgöb, aminek nincs funkciója emésztési értelemben és azt nevezik vakbélnek. A jobb oldalon van és ha egy ételdarab, haj, tojáshéj stb belekeveredik, begyulladhat, mert nem lökõdik abból a "gödörbõl" és ott kezd rothadni. Tünetei: bal oldalba, derékba sugárzó fájdalom, hasmenés, esetenként láz. Aperforálódáskormársúlyos belsõ vérzést, halált okozhat. Ilyen tünetekkel, jobb az ügyeletre menni. Perforáció: szaggatott berepedezés, végül lyukadás. Ezmiatt a béltartalom a hasüregbe torlódik és mérgezést okoz.
nekem idén februárban volt. amirõl leginkább fel lehet ismerni -természetesen a tüneteken kívül- az az, hogy nem egyszerûen fáj, baromira fáj. ha hanyattfekszel szinte elviselhetetlen ha nem ennyire erõs a fájdalmad, akkor ne aggódj, de azért figyeld magad kattekop
Tudom, hogy az eredeti kérdezõnek már nem számít, de azért az elsõ hozzászólónak megemlíteném, (meg késõbbi keresõknek is) hogy a vakbél jobb oldalon van, és ott is fáj (legalábbis mikor már oldat fáj)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Ha lázam volt 6 napja este + hasmenés, és azóta minden nap néha fáj kicsit a hasam az lehet vakbélgyulladás?Vagy az többször fájna? A láz után másnap voltam háziorvosnál, megnyomkodta a hasam, adott antibiotikumot, de nem mondta hogy mi a bajom. Ennyibõl észrevette volna ha az a baj?Sorry, csak parázok...:S

Vakbelgyulladas lehet? Mik a tunetei?

Ha valakinek a gyerekenek volt vakbelgyulladasa, leirna nekem a tuneteket? Kislanyom 6 eves lesz, es kb 3. napja idonkent faj a hasa. Napko ota etvagytalan, illetve ma mar semmit sem akart enni. A fajas hirtelen jon, elotte aktiv, jokedvu, aztan mondja, h faj, gubbaszt, lefekszik, latszik az arcan, h nincs jol. Tegnap, tegnapelott megszunt a fajdalom magatol, ma amr nem vartuk meg, h megszunjon, a ferjem elment vele az ugyeletre. Akart is menni szegenykem, pedig o nagyon nehezen, sirva megy altalaban dokihoz. 5 napja kb nathas is, de nem lazas, nincs hanyingere. Tehat a tunetei: hasfajas ami jon megy, ilyenkor levert, kedvtelen, nagyfoku etvagytalansag, vizelesi inger ( elmegy pisilni,d e par csepp jon csak). Ami meg ujdonsag, h kb 10 napja szekrekedeses lett, ami elotte soha nem volt. De tegnap es ma kakilt, es utana sem szunt a fajdalom. Olvastam, h szekrekedes is okozhat vakbelgyulladast, es 5-7 napos taknyossag is megelozheti. Szerintetek lehet az van neki? Mar tobb mint 3 napja kezdodott a hasfajas. Megnyomogattuk neki a hasat es bal oldalon volt erzekeny. Koszonom a valaszokat!

Legjobb válasz: Mit mondott az orvos?

Mit mondott az orvos?
Sajnos segíteni nem tudok, de szeretném tudni, hogy mitõl fáj a Kicsid hasa, ezért írtam.
A vakbel jobboldalon van, jobbra az alhasban faj!
A kérdező hozzászólása: Jobb oldalon van, tudom, es en is azt hittem, h jobb oldalon is faj. De mindenhol azt olvasom, h kezdetben koldok koruli fajdalom van, es csak kesobb megy lennebb jobb oldalra a fajdalom. Az sem ritka, h bal oldalt erzi a beteg a fajdalmat, mert atsugarzik a fajdalom. Meg nem jottek haza, de a gyerek boldogan jatszik a tobbi gyerekkel. Mivel surgossegi sorrendben veszik sorra oket, lehet, h majd reggel kerulnek sorra. ( latjak, h vidamna jatszik).
Nekem is kivették mikor 15 éves voltam, nem ott fájt ahol a vakbél van.Majd írd meg mi volt.Remélem csak vak riasztás volt.
Szia!mi újság?
Mi volt?
Várunk , hogy írj! Gondolom beigazolódott a gyanú, nagyon sajnálom akkor. Azért kérlek ha van lehetõséged, m idõd írj ide is, aggódunk!
Szia, majd ha tudsz akkor írj hogy mi volt.Aggódunk
A kérdező hozzászólása: Elnezest kerek mindenkitol, h nem valaszoltam. Nem vakbelgyulladas volt, maig sem tudjuk mi okozata a hasfajast.Utana meg parszor mondta, de mar nem fajt annyira. Etvagya kb 2 hetig egyaltalan nem volt, de azota az is visszatert. Hasfajast mar nem emlegeti. Remeljuk elfelejthetjuk.
A kérdező hozzászólása: ok, megirom. Ha valakinek meg volt a gyerekenek, irjon! Koszonom!
Majd írd meg mi volt!
A kérdező hozzászólása: Ugyanezek a tunetek nalunk, nem sir, de az arca el van torzulva. O kerlelte az apjat, h menjenek, pedig gyuloli a dokikat.
A kérdező hozzászólása: Orvosnal meg nem voltunk, most vannak az ugyeleten a ferjemmel. En itthon vagyok, mert van egy kisbabank is.
Fiamnak volt vakbélgyulladása , neki egész hétvégén fájt a hasa, mindenfele kisugárzott neki.Elmentünk dokihoz, onnan egybõl kórház és már mûtötték is.Nem árt megmutatni ügyeletes dokinak.Nem törvényszerû hogy az, de ti is megnyugodnátok.
Ah, most olvastam a kommented.
A kérdező hozzászólása: Utolso: mennyire fajt neki? Es hany napig, marmint a mutet elott mennyi ideig fajt?
Péntek délután kezdte fájlalni, neki is szakaszosan fájt nem mindig.Kicsit szorulásos volt, ezért azt hittük hogy azért fáj, vasárnap már majdnem egész nap csak ágyban volt és fájt neki folyamatosan.Így mi is ügyeletre mentünk
Nem sírt a fájdalom miatt, csak kedvetlen volt, meg hát alig akart felkelni
5 éves volt, úgyhogy 11 éve már
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen a valaszod. Nagyon uyg erzem, nalunk is ez van. : (((
:((( Kitartás. Mielõbbi jobbulást kívánok
Na szuper.Remélhetõleg minden rendben marad.Székrekedése megoldódott?

Mik a vakbélgyulladás tünetei?

A gyomorszáj körüli fájdalom utalhat erre?(sok egyéb más mellett)

Legjobb válasz: Gyomorszáj? Az nem!

Gyomorszáj? Az nem!
Nekem volt sajna, mûtöttek is. Éles fájdalom ami fent gyomornál kezdõdik majd lejjebb vándorok. Hányás. Magas láz. (38-39 fok) Kemény, nyomásra érzékeny hasfal. (de a tünetek sokfélék lehetnek, ezért tanácsos orvoshoz menni ha nem múlik) Érdemes minél hamarabb. Én egy csütörtök este lettem rosszul, azt hittem menstruációs görcsök. Végighánytam az estét, másnap délután már mentõ vitt be. (nem ilyesztgetésbõl akarom mondani, csak veszélyes lehet) Mire én bekerültem már perforálódott a vakbelem. :S
legjellemzõbb a jobb alsó hasi rész nyomásra érzékenysége, meg még egy-két betapintásos, fizikális vizsgálat, amit úgysem tudok interneten keresztül megtanítani. Én ajánlom, hogy forduljon orvosához, interneten keresztül úgysem fogja tudni senki megmondani, mivel uhg nélkül nem is lehet. Jobbulást kívánok! d.D.

Mik a vakbelgyulladas tunetei?

Legjobb válasz: nekem kicsit fájt jobb oldalt alul a hasam és hõemelkedésem volt.

nekem kicsit fájt jobb oldalt alul a hasam és hõemelkedésem volt.
Szia Nekem nem volt étvágyam, fájt nagyon a hasam, jobb oldalon fõképp, és ha fekvõ helyzetben hirtelen felemeltem behajlitva a jobb lábam, nagyon fájt. Szerintem menj dokihoz ha jelenkeznek a tünetek, nekem másnap reggel vették ki, és azt mondta az orvos, hogy délutánra kipukkadt volna :S Jobb túl lenni rajta :)
Elsõ vagyok: én viszont farkaséhes voltam, csak a doki nem hagyott ebédelni..:-( pedig csak este vette ki a vakbelemet. (tudom, az altatás miatt nem ehettem)
Fiatal koromba nekem is volt de nekem már nagyon súlyos, egy hétig fájt jobb felöl a hasam, hétvégére elvitt a mentõ és olyan orvost kaptunk ki aki hazaküldött, azt állitotta hogy csak hasfájás, vasárnap megint sürgösségire kerültem, mert már nem tudtam lábon állni, estem össze, aztán kiderült hogy mi a gond, a doki(egy másik) azt mondta hogy ha fél órát késtem volna akkor már nem élnék(12éve történt)szóval ha vmi fájást érzel jobb ha idõbe mész ne várd meg mig kell vigyenek
A vakbélgyulladásnak 1000 tünete lehet. Még ma is elég nehezen veszik észre. Itt találjátok a tüneteit, gyakoriságát, mûtéti eljárásait: http://hu.wikipedia.org/wiki/Vakb%C3%A9lgyullad%C3%A1s
Elsõ vagyok: akkor már legyünk teljesen precízek: Appendix vermiformis. A vakbél (coecum) a vastagbél legelsõ szakasza, a féregnyúlvány szokott begyulladni, ami errõl nõ ki.
Nekem a bal oldalt faj a hasam egy kicsit ha levegot veszek, valamint lazas vagyok. Ez is lehet vakbelgyulladas? :(
és mégvalami nem sértésként akarom ezt hangsúlyozni de mindenki vakbélrõl beszél, nem a vakbél van begyulladva hanem a féregnyúlvány
A vakbél egy és ugyanaz, mint a féregnyúlvány. Olvass csak utánna. Tehát nekem lehet vakbeem, ha úgy tetszik. Nem mindenki orvosnak született, bár azok is inkább a vakbelet használják.
A kérdező hozzászólása: tudom:) de kevesen tudjak ugy h feregnyulvany:D
Nekem nagyon furcsa volt. Egy jo hangulatu hét után hirtelen stresszes, ideges és szomoru lettem. Hét vége felé hasam is fájt, szédültem, de a gyomorszájamnál. Háziorvosnál gyomoridegességet mondtak, de délutánra hányni kezdtem. Amikor már nem volt mit, akkor epét. Úgy fájt már a hasam, hogy egy helyben nem tudtam megmaradni. Este bevittek a gyereksebészetre, infúzió, másnap is fájt. Végül az ultrahang és a vérvétel mutatta ki a gyulladást. Este meg is mûtöttek, és mondták, h reggelre már perforált volna. Nem volt egy mokás dolog.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!