Találatok a következő kifejezésre: Vajon nem a hazak (12 db)

Mit tegyek? Van egy lány ismerősm akivel már tőbb éve barátságba vagyunk . De egy ideje már többet érzek íránta. Egyik nap haz kisértem és a házuk előtt csokolgatuk egy mást de nem voltunk jozanok. Vajon ha részegen viszonozta jozanul is viszonozná?

Mik azok a jelek hogy ha bejövök egy n?nek?

Legjobb válasz: hát igen.... de ne bízd el magad.. mert akkor csak szarabb lesz :S... vagy kérdezd meg tõle... hogy nem akar e tõled barátságnál többet... :D

hát igen.... de ne bízd el magad.. mert akkor csak szarabb lesz :S... vagy kérdezd meg tõle... hogy nem akar e tõled barátságnál többet... :D
Tudod az ember részegen azt mondja és/vagy csinálja, amit józanul csak gondol.

Ezt vajon miért nem harsogta a hazai "közszolgálati" média?

http://www.bama.hu/baranya/kozelet/felere-csokkent-iden-az-e..

Legjobb válasz: ebben az országban két lehetõség van vagy túlélsz vagy meghalsz szószerint. ide már egy nagy forradalom kellene amikor felázad anép és nemhagyja magát.

ebben az országban két lehetõség van vagy túlélsz vagy meghalsz szószerint. ide már egy nagy forradalom kellene amikor felázad anép és nemhagyja magát.
Na szerinted? :D
Mocskos Fidesz.
"rég nem az állam, a kormány, a miniszter elnök stb. dolga, hogy boldog-boldogtalannak munkát adjon és fizessen akkor is" Valóban! Ez nekik is csak addig volt fontos, ameddig a statisztikákat kellett a közmunkaprogrammal kipúderezni.
5-ös valóban nem a dolguk, a dolguk az lenne, hogy mûködésben tartsák a gazdaságot, amihez elõ kell segíteniük munkahelyek létrejöttét. van élõ ember aki szerint ezt csinálják? Ha nem képesek rá, akkor mondjanak le és menjenek krumplit kapálni a nagy szakértelmûekkel Lehetõleg 47.000-ért ... Van ebben az országban egy csomó tanult és valóban okos ember, akinek még munkahelye is volt ahol dolgozott, ellentétben ezekkel a megélhetési politikusokkal. Ez egy normális önmagáért kiálló ország lenne, akkor összes eddigi kormány olyan gyorsan bukott volna meg, mint most Bulgáriáé.
Mert nálunk 3 hektár füvet kaszált le 11 közhaszontalan 5 hónap alatt.Irritálja a közhaszontalanok jelenléte azokat, akik ketten ezt 3 hét alatt teljesítenék.Magyar Közút alkalmazta ezeket a nagyteljesítményû brazilokat.
Vagy amikor 5-6 helyen jelentkezel naponta, nem kéne -e fát vágni.
Nem tudom mi ezen az érdekes. Szomorú, hogy nem jut munka mindenkinek, de összességében 2013 van és nem szocializmus, rég nem az állam, a kormány, a miniszter elnök stb. dolga, hogy boldog-boldogtalannak munkát adjon és fizessen akkor is, ha csak tessék-lássék kapirgál hónapokig.
Na vajon?

Néma asztali gép, vajon hová lehetne bekötni egy hangszórót a házon belül, úgy hogy a vonali kimenetre való csatlakozás oldja is?

Szóval, hogy ne szóljon a hangszóró, ha pl. fülesr?l hallgatnék zenét?

Legjobb válasz: Miért nem veszel egy olyan külsõ hangfalat, aminek van fejhallgató bemenete? (bár szerintem ma már mindnek van). Ha csatlakozol rá, akkor a hangfal nem szól.

Miért nem veszel egy olyan külsõ hangfalat, aminek van fejhallgató bemenete? (bár szerintem ma már mindnek van). Ha csatlakozol rá, akkor a hangfal nem szól.
A kérdező hozzászólása: Igaz, de mégis, a legtöbb irodai gépben van, ez is egy munkahelyi, ezért nem szívesen költenék rá, max.egy otthonról hozott hangszórót!


A Fideszt kiskerti a múlt avagy Heroint nem hoztál? Meggyes Tamás füves története vajon benne lesz a házon kívülben?

http://www.youtube.com/watch?v=BJIY8_gZEvc&feature=player_em.. és itt nem összevágták a képeket :))

Legjobb válasz: Ez valakinek új? Az egész Fidesz megalakulása ilyen füves partykon állt össze.

Ez valakinek új? Az egész Fidesz megalakulása ilyen füves partykon állt össze.
úgy van hülye fidesz
"és itt nem összevágták a képeket :) )" hol vágták össze a képeket?
" Ez valakinek új? Az egész Fidesz megalakulása ilyen füves partykon állt össze." ja azt játszák az erkölcs csõszt füveznek mûsorban szidják a nézõket levizelnek mindent
" "és itt nem összevágták a képeket :) )" hol vágták össze a képeket?" 18% nem mint ha veled szóba állnék de Király András ügyében hozzácsaptak a képekhez 1-2 füves tasakot hogy még hitelesebb legyen persze azon a képen csak a tasakok vannak
a jobbikosok szerint: -ha fideszes drogos kép: eredeti. -ha ugyanolyan jobbikos drogos kép: összevágták. szépek vagytok:D
Nem az a gond hogy füveznek, ki a [email protected] érdekel! A fiatalok 90% minimum kipróbálja! De az a média kettõsmérce a fantasztikus ahogy ezt Király esetében elõadták! Hogy nem sûl ki a szeme az összes fideszesnek?
"kiskerti a múlt"Gratulálok!

Vajon nem veszelyesek a hazak falan kivul levezetett villamharito vezetekek?

Amikor villam csap a villamharito vezetekbe, akkor nem tortenhet meg, hogy a toltesek egy resze levalik es atut egy kozelben allo emberre? Vegulis itt hatalmas feszultsegrol van szo, ami siman atut a levegon es egy resze az emberi huson keresztul is lefoldelodhet. Vagy megse? Es mi van, ha egy idiota epp vihar alatt vizsgalgatja a kezevel a vezeteket?

Legjobb válasz: Leválni nem fog mivel áram midnig a legkisebb ellenállás felé halad, igy hülye lesz még egy emberen átcsapni. Aki viharban ilyet vizsgálgat az annyira okos mint aki viharban fa alá áll :) mellesleg még ha vizsgálgatod is nagyon pici az esélye hogy belecsapjon a villám. Az utolso meglátásom pedig, ezek nem szigeteltek mellesleg? :)

Leválni nem fog mivel áram midnig a legkisebb ellenállás felé halad, igy hülye lesz még egy emberen átcsapni. Aki viharban ilyet vizsgálgat az annyira okos mint aki viharban fa alá áll :) mellesleg még ha vizsgálgatod is nagyon pici az esélye hogy belecsapjon a villám. Az utolso meglátásom pedig, ezek nem szigeteltek mellesleg? :)
Na szóval az elõbb rosszul fogalmaztam! A Faraday-kalitka másképp mûködik, mint a villámhárító! Az a legbiztosaab villám ellen!
Azért nem teljesen igaz az, hogy csak úgy érdemes álldogálni a villámhárító mellett. Mert való igaz, hogy a becsapódó villám közvetlen ereje nem bánt, ha jól van megépítve a villámhárító, azonban a villám által indulát áram, illetve a gerjesztett mágneses tér nem feltétlen van jó hatással rád! A jó villámhárítóval felszerelt háztartásban is tönkremehetnek a háztartási gépek azért, mert a villámhárítón lefutó többezer volt és amper akár méteres körben is indukálhat a fali vezetékekben olyan mértékû áramtöbbletet, ami tönkreteszi a gépeket. Laboratóriumi körülmények között nem lehet elõállítani olyan villámot, mint amilyen a természetben van (itt nem a nagysága a szûk keresztmetszet, hanem egész másképp viselkedik a természetes villám a mesterségesen keltettnél.)
A fa alatt úgy tudom az is veszélyes lehet, hogy a földben a becsapástól távolodva változik a potenciál. Emiatt a két lábad között feszültség keletkezik, így áram kezd keresztüláramolni rajta, ami jól megvág. Emiatt ha a magasfeszültségû vezeték leszakad, csak nagyon kis lépésekben szabad elmenni onnan (ez az ún. lépésfeszültség).
Lattad a kísérlete, ahol egy intézmény igazgatója mászott be egy kalitkába, majd azt megcsapkodták villámokkal? Egy JÓ villámhárító mellé nyugodtan odaállhatsz. Az levezeti mélyen a földbe a villámot. Egy fa viszont nem vezeti jobban az áramot, mint te. Tehát a villám - ha választhat - bizony szétágazik. Tehát oda NE állj!
A villám nem fog összevissza csapkodni. A villámcsapás közvetett hatásai, így pl. a hõ, az indukálódó áram, a dinamikus erõ az, amely "próbára teszi" a villámvédelmet. Ezért fontos, hogy megfelelõen építsék ki. A villámlás elõtt mindig van elõkisülés, ez keresi meg a "lehetséges" pontokat a földbejutásra. A fõkisülés valóban nagy, akár 100 kA áramerõsséget is elérhet.
öö a fa azért nem jo példa mert annak lehet simán nagyobb ellenállása a föld felé mint az emberpajtinak aki épp ott áll.
Villámhárító és villámhárító között is van különség. Nem mindegy, hogy az mennyire szabályszerûen van kivitelezve. Amennyiben az megfelel a szabványoknak, akkor biztos lehetsz benne, hogy az ingatlan villámvédett. A villámhárítót pedig nem fogdozzuk :)
A kérdező hozzászólása: Aha... Hat a levalast csak azert gondoltam, mert aki fa ala all, azokra szerintem at szokott utni a villam, azert van sok ilyen baleset. Nem csak a tuz es a doles miatt. Es szerintem ekkora feszultsegnel nem csak a legjobb vezeto iranyaban van toltesaramlas. Siman kicsaphat egy hatalmas szikra egy kozelben allo vezeto anyagra. Nem? ha vizes az epulet fala, akkor arra peldaul nem csap ki? Szigeteltet meg nem lattam :) Egy csupasz femvezetek. A szigeteles ugyis egy pillanat alatt leegne roluk gondolom.
Hárommal elõttem szólónak: A Faraday-kalitka egy kicsit másképp mûködik!
A lépésfeszültséggel való a kapcsolat csak saját elgondolás, lehet hogy nem helytálló. Közben kicsit utána olvastam, azt írják, hogy ne menjünk a villámhárító közelébe, mert áthúzhat. Sõt ne használjunk fülhallgatót, meg hasonló elektronikai eszközöket, amik közel lehetnek hozzánk.
A kérdés jó. Miként egy-két válaszból ezt ki lehetne hüvelyezni, ennek elméleti lehetõsége bizony van. Pontosan, mint a fa mellett álló embernél. A gyakorlatban pedig inkább rosszul tervezett, kivitelezett, vagy meghibásodott villámhárítónál van valamennyi esély rá. Az egyszerû ellenállásosdi kicsit félrevezetõ ilyen hullámoknál... Feljegyeztek olyan esetet, mikor antennavezetéken (tehát nem olyan szép vastag vason) lefutó villám ugrott át a mellette álló emberre. A villámáram levezetése során a lépésfeszültség is figyelembe veendõ (miért ne lehetne lépésfeszültség rövid idejû áramnál? Legfeljebb rövid ideig van…), bár villámnál a földelés vizsgálatakor sem az egyszerû ellenállásosdi a nyerõ módszer. A gyakorlatban elõkisülés jellegû veszély az ellenkisülés. Ellenkisülés ugyan jelenthetne kb 100A áramot, de mivel milliomod másodpercig tart, emiatt nem szokott tartós károsodást jelenteni. Tanúja voltam az alföldön közelben durranó villám hangja közben is tisztán hallható kis csattanásnak, és egy ember, aki egy fém zászlórúd mellett állt, összeesett egy pillanatra. Gyönyörû ez a humoreszk itt feljebb. Az átlagos villámáram energiája igazán nem nagy. A 2 centis levezetõt nem olvasztja meg. Öles lyukat nemfémes tetõn üthetne, de ez ugye az a jelenség , hogy a víztartalom válik gõzzé, és az meg igen nagy erõ. Kéményt robbant szét, stb. Az tény, hogy a felhõ polarizáltsága okozza a földön a polarizáltságot. A villámhárító nem mindig hegyes… A nagy térerõ okozhat szelet; ha jól rémlik, a mûegyetemen láttam is kis kereket, ami elkezd forogni, mert a csúcsain elkezdi „fújni” a töltéseket. Pár száz kilovoltnál. (jó duma a kommentedben a „laikus szamara”…  )

A Kleopátra házba megyünk 4d uhra, vajon hülyének néznek ha meg szeretnénk nézetni a nemét a babának? 13 hetes leszek pont.

Elhajtanak vajon azzal hogy még úgyse látszik, vagy nem eldönthető ?

Legjobb válasz: Nem fognak hülyének nézni, csak el fogják mondani, hogy ilyenkor még nem lehet egyértelmûen megállapítani a nemét, mert ebben a magzati korban még az ivarszervek nagyon hasonlóak (pontosabban kis dudornak látszik mindkétféle). A következõ hetekben fog igazán kialakulni, ha mondjuk 16-18 hetesen mennél, már jó eséllyel mondanák meg.

Nem fognak hülyének nézni, csak el fogják mondani, hogy ilyenkor még nem lehet egyértelmûen megállapítani a nemét, mert ebben a magzati korban még az ivarszervek nagyon hasonlóak (pontosabban kis dudornak látszik mindkétféle). A következõ hetekben fog igazán kialakulni, ha mondjuk 16-18 hetesen mennél, már jó eséllyel mondanák meg.
A kérdező hozzászólása: Hát akkor sajna nem fogunk tudni menni, sztk n meg tuti nem mondják meg a 40.hétig se felénk... :(
Szerintem menj nyugodtan.4D nekem 14 hetessen megmondták.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, menni mindenféleképpen megyünk , csak ezt nem tudtam hogy forszírozzam e egyáltalán ezt a nem témát vagy csúnyán mondva "körberöhögnek" hogy mit akarok még:)
Voltatok azóta? Megmondták a nemét?

21-ik hetben voltam es vizelet fertozest mutatott ki az eredmenyem es kaptam ra egy nagyon eros antibiotikumot mind a ket dokim a nogyogyasz es a hazi dokim is azt mondta hogy nem fog neki artani. Vajon igaz ez?

kerem irjon nekem az aki volt ijen hejzetbe es mondja el hogy mi tortent artott a babanak vagy sem. most 32-ik hetben vagyok es mind a ketten egeszsegesek vagyunk a dokik szerint.remelem hogy igazuk van.

Legjobb válasz: én az elsö 6hétben megettem 4dbz antibiotikumot, azt mondták nekem is nem gond szerdán megyek a 12hetes uhra majd ott derül ki hogy ártott e szerintem,de nekem is azt mondták nem gond a gyogyszer,milyent kaptál?

én az elsö 6hétben megettem 4dbz antibiotikumot, azt mondták nekem is nem gond szerdán megyek a 12hetes uhra majd ott derül ki hogy ártott e szerintem, de nekem is azt mondták nem gond a gyogyszer, milyent kaptál?
Szia! En a 28. hetben jarok, nekem is most irtak fel antibiotikumot fertozesre. Ha az orvosod azt mondja nem fog artani akkor szerintem szedd nyugodtan, nem lesz semmi baj. Rosszabb hogyha nem kezelnek ki. Boldog babavarast!
Szia! Én úgy tudom, hogy a második harmadban már lehet gond nélkül antibiotikumot szedni, ne aggódj! Én is aggódok mindenen:-)
Nekem is kellett antibiotikumot szedni, 13. hetes terhesen, orult eros volt az antibiotikum, de muszaj volt, nehogy elveteljek (urea plasma miatt). Azota a 31. hetben vagyok, a baba egeszseges eddigi vizsgalatok alapjan.
A kérdező hozzászólása: koszi szepen avalaszokat a gyogyszer neve augmentin volt erosebb mint az ampicilin. remelem nektek is egeszseges lesz a picurkatok!!!! boldog baba varast
szia!Én 22hetesen bekerültem a korházba mert nyitva volt a mészájam 1újnyira, összekellett varrni, de elõtte engem is kezeltek gyógyszerileg és ecseteltek mert nekem is fertõzésem volt és bevoltam gyulladva, Cliont kaptam te?
A kérdező hozzászólása: augmentin a gyogyszer neve. es most menyi idos vagy? remelem mar minden rendben. a 22 hetes kismanak
Az augmentin adható terhesség alatt. Sokkal inkáb veszélyes a fertõzés, mint a gyógyszer. Fúleg ha az orvos adta, akkor mindenképpen szedd. Teljesen indokolatlan az a hisztéria, ami a gyógyszerek körül van. A gyógyszergyárak a felelóség elkerülése miatt, védekezés képpen minden gyógyszerre ráírják, hogy terrhesség és szoptatás alatt nem szedhetõ. Dr. Ceizel Endre orvosgenetikus szerint bizonyítottan 22 gyógyszer létezik, amely magzatkárosító hatású, de ezek közül egy sem antibiotikum. Teljesen nyugodt lehetsz, az idegeskedés sokkal többet árt, mint a gyógyszer. Üdv: 19 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: koszi szepen a segitseget nagyon szep baba varast kivanok neked.

2 éve van nálunk a dalmata kutyám, Családi házban lakom, de összeköltözöm párommal, szintén családi házba, vajon bírni fogja az uj udvart? Nem fog megszökni?

Legjobb válasz: Hát, mivel ott vagy Te is és gondolom megfelelõen körbe van kerítve a kert, így nem valószínû, hogy meglép.

Hát, mivel ott vagy Te is és gondolom megfelelõen körbe van kerítve a kert, így nem valószínû, hogy meglép.
hát mikor elsõnek oda viszed, körbe fogja szagolni az udvart, meg megfogja jelölni a területét.Ha látja, hogy te is jól érzed magad ott, és vele vagy egy idõvel megfogja szokni a helyet.
Mi?Ez megcáfolja az alacsony ronda fiú elméletét!
A szerelem mindent legyõz!
De utálom amikor valaki nem képes ékezetekkel írni..
Köss a kezeire madzagot, majd guggoltasd magad elé. Az emberek nem cikiznek majd, azt hiszik csak bábozol.
Téged se ismer, tehát neked nem hiheti el, hogy nem szabad hinnie nekem XD
A kérdező hozzászólása: igazad van:) ! azok a válaszok érdekelnek akik ténleg segitenek...nem az ilyen kis gyerekes senkik
Ne legyenek már kétségeid az olyanok miatt, akik nem is ismernek, de gúnyolódnak. :DD Benne van a kulcs...tagmondat? XD, hogy nem is ismernek! Az olyan véleményére minek adni?
XDDDDDD Akkor tényleg jó az, ha öntözöd esténként, majd megnõ és meghízik.csak még gübbedt.hány kg a srác?milyen magas?
A kérdező hozzászólása: mindketten 14 évesek vagyunk
A kérdező hozzászólása: ehez nekem már este vanXD
#21 es kérdésre válasz?!
A kérdező hozzászólása: az melyik? De kégyszi segitsetek már az igazi kérdésbe isXD
súlyotok, magasságotok?!
A kérdező hozzászólása: én : 167 cm 50 kg õ: kb 152 cm és nagyonsoványka:| mint kb egy 4 es kisfiu.. most mielt kerdeznetek legjobban a belsoje fogott meg es kulsore is nagyonhelyes csak alacsony és sovany ennyi a baj:|
én is 150-155 cm voltam 14 évesen ja és 35kg körül.XD Viszont rohadt jóképû voltam/vagyok. mára persze 180cm 75kg.
A kérdező hozzászólása: Komolyan?:o Megkérdezhetem most hány éves vagy?
írd a korotokat!
A kérdező hozzászólása: ezvan joéjt:)
Nekem z-tõl balra már csak a bal Shift van. mind1 ha a böngészõt magyarra állítom akkor az automatikus nyelvellenõrzõ aláhúzza az ékezet nélküli szavakat és jobb klikkel kijavíthatom ékezetesre.. csodásmesés na joccakát én már totál off vagyok....
Tegyél róla, hogy ne zavarja õt se;) Mutasd meg neki a málnást:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm azt az 1 vagy 2 értelmest választ...és uzenem hogy azért nem irok sok helyre ekezetet metr ma kaptam a laptopom kanadábol..es bevan magyarra alitva de nemnagyon tudom meg mi hol van:|
A kérdező hozzászólása: De akkor nagyon gáz lenne ha esetlek késobb ö is szerelmes lenne belem es jarnank?:o
Ezt csak egyféleképpen tudhatod meg. Ha zavarja, akkor jelezni fogja. Amúgy ha szereted, akkor szerintem nem törõdj vele, hogy fogtok kinézni. Lehet, hogy mások beszólnak érte, de nem õk járnak vele, hanem te. Ha ennyire tetszik, akkor szard le a sok okoskodó köcsögöt és menj a boldogság után. (Ú amúgy én egy velem kb. egymagas tehát olyan 1<69> cm, de nálam vékonyabb srácba vagyok szerelmes, remélem nem fogja õt sem zavarni, HA összejövök vele, ami persze minden vágyam, csak hát Cupido nem mindig hozza össze a párokat XD) 17/L
A kérdező hozzászólása: irtam privátba:) ! aranyos vagy köszönöm
Ugyanott van ékezet ahol a 101-104 gombos magyaron. Nekem is angol billentyûzetem van de mégis tudok ékezetet varázsolni. kivéve hosszú i betût.
A kérdező hozzászólása: í: z-tõl balra :D mág megkell szoknom ezt a billentyut de bocsi ha zavart:(
edd meg reggelire
A kérdező hozzászólása: hahaha..ha már ittvagy és elolvastad értelmes választ nem tudsz adni légyszives..
13 # ennek a válaszodnak nincs értelme!
esténként öntözd, had nõjön!
A kérdező hozzászólása: pont az ilyen emberek miatt vannak kétségeim..akik nem is ismernek de gunyolodnak:)
680, én vagyok az Edward.

Hitesek! Anyám mindig a fejemhez vágja h ez az õ háza ha nem ugy teszek valamit ahogy neki tetszik. Pl h én be akarom zárni az ajtót õ meg nem de hiába akarom elmondani normalisan azt mondja fogjam be mert lekezelõ vagyok. Vajon ez nem varázslás?

Pokollá tette az estém pedig mindig megadom neki a tiszteletet és elõtte olyan jó volt minden. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Ennek mi köze a valláshoz? Ez nem varázslás, az más.

Ennek mi köze a valláshoz? Ez nem varázslás, az más.
Hogy mivan?
Újabb strigula a GYK "ostoba kérdések" rovatába.
Sajnos jobb ha elfogadod, amíg anyáddal lax, az Õ szabályai szerint élsz. Ha nem tetszik a helyzet, lehet költözni. Ha nem engedheted meg magadnak, akkor pedig sajnos érdemes elgondolkodni rajta, hogy - kérlek félre ne érts - de te lax nála, nem pedig fordítva... Más persze a helyzet, ha közösen fizetitek a dolgokat, kicsit kevés az infó, de alapvetõen jogos a mondás: "Amíg az én kenyeremet eszed, azt csinálod, amit én mondok!"
Szia, a varázslás nem itt kezdõdik. Ha mondjuk azzal fenyegetõzne, hogy öngyilkos lesz, de tudod, hogy úgysem teszi meg, na ez már varázslás. Azt viszont nem írtad, hogy a ház ajtaját vagy pedig a szobádét nem engedi bezárni. De szerintem se te sem édesanyád nem kezeltétek jól a helyzetet. Egy Hites
Kérdezõ, vallásosra gondolsz, vagy konkrétan 'hitgyülisre'??
A kérdező hozzászólása: Adok haza pénzt de csak egyszerûen probáltam megértetni neki h nekem miért nem jo mert az én szobámról van szo. Na és ekkor kezdett veszekedni meg oritani. Mert nem akartam ugy ahogy õ és lekiabal mikor meg akarom halkan és tapintatosan mondani a véleményem
Attól tartok, hogy ez nem hittõl függ (olvasva a többi kérdést). Az biztos, hogy nem kezeli jól a helyzetet - a leírtak fényében (bár tudnak fiatalok is olyan hangsúllyal mondani dolgokat - szerintük teljesen normálisan - hogy az embernek másodpercek alatt felmegy tõle a vérnyomása az egekbe.)
Hogy mi van??Csak én nem értem?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!